Written by AbangNara | September 22nd, 2014

Bak pinang dibelah dua. Sama cantik dan sama padan sungguh Alif Satar dan isterinya, Sha Dila yang telah diraikan di dalam majlis resepsi bertempat di Marina Putrajaya pada 20 September yang lalu. Kedua-duanya jelas kelihatan berseri-seri. Almaklumlah pengantin baru. Gembira Abang Nara tengok melihat kebahagiaan yang dikecapi oleh pasangan suami isteri ini.
alif satar

Yang lagi menyentuh perasaan ialah apabila Alif Satar menyanyikan sebuah lagu khas untuk isterinya yang tercinta ketika majlis resepsi tersebut. Sha Dila dilihat mengalirkan air mata kerana terharu. Abang Nara dulu ada juga cita-cita nak nyanyi masa kenduri kahwin, namun hasrat tersebut dibatalkan kerana takut hujan turun. Hehehe.

alif satar

Selamat pengantin baru diucapkan kepada Alif dan Sha. Semoga berbahagia ke akhir hayat. Semoga dikurniakan anak yang ramai. Tahniah!! Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit portal Murai.

alif satar
alif satar
alif satar
alif satar

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

37 responses to (6 GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Alif Satar & Sha Dila

  1. izzy says:

    berapa umur pengantin perempuan ni?

    0

    0
    • MENGANAGIDOP HAKU says:

      PERSOALAN YG SAMA AKU NAK TUJUKAN…

      0

      0
      • annur says:

        alif 24. wife dia 30.
        Jodoh itu dari Allah. Jgn persoalkan…

        0

        0
        • melayu barat says:

          Uolls melayu kampung betul laaa..

          Xpenah dengar perkataan Matured / MILF ke??

          Xsangke betul oills ade melayu yg slow dlm blog ni.. Puih!

          0

          0
        • miss ynwa says:

          da mcm funeral….itam putih ala barat lg
          plz la yew kekalkan tradisi melayu, cantik aperr
          yg family/tetamu berkot2 bagai tu da nape, pakai baju melayu la
          sakit mata aku nengok..aishhhh

          0

          0
        • Cik Oren says:

          miss ynwa : tradisi melayu tu cmne ek? berbaju kerawang warna warni, pastu bsanding ats pelamin, main renjis2 ngan air mawar tu ker? itu bukan adat hindu ker?
          tetamu / family xleh pakai kot? kena pakai baju melayu je ek? org skrg g knduri kawin pakai kemeja ngn tshirt je ( yg laki r ), relek je? xde sape nak kecoh pon?
          nnt awk kawin, tulis dlm kad jemputan tu : BAJU MELAYU + BAJU KURUNG sahaja ek? Bkn apa. Xnak r nnt pengantin sakit mata lak? hahaha! tah pape je ko nih!

          0

          0
        • mimon says:

          tak lama lagi kompem si alip ni kena bela misai sebab nak nampak tua..contohnya macam izzue islam..kihkihkih

          0

          0
        • miss ynwa says:

          cik oren,,,,ader ke aku ckp renjis2 semua…xde pown mention
          ,,aku ckp pakaian je…r ko yg butthurt lebeyh da ngape ko? sepupu sepapat pengantin kew? aku ckp the important person family la,, pakai la baju melayu…tak payah berkot2 bagaii..siapa lg nk pejuangkan pakaian tradisi
          lau bukan kite…,excuse me honey im married woman..piuhk

          0

          0
        • cik ijau says:

          anyway,renjis2 ni mmg dari adat hindu..tp jgn lupa melayu dulu kala juga hindu…adat ni mmg dah sebati dgn datuk moyang kita sejak dulu..bukan maknanya hindu=india…betulkan fakta sejarah sebelum buat statement

          0

          0
    • Hamba Allah says:

      alif 24. wife dia 30.
      Jodoh itu dari Allah. Jgn persoalkan…

      0

      0
    • Takde sapa persoalkan jodoh dia. Cuma just nak comment the wife looks soooooo old. Ko bayangkan, ini mekap sekati. Kalau bangun pagi takde mekap ke tengah serabut masalah ke. Mesti jelas kelampiran dia terlihat.

      Kena pulak alip ni muka budak abis. adoiyai.

      0

      0
      • Anon says:

        mgkin klu dia tak bermekap lagi cantek? sapa tau kan..sedap2 je pgil org lampir, cantek tu kn subjektif. yg penting dia dah laku Alif dh ambik k.

        0

        0
      • APE DAA says:

        pernah dengar tak “beauty is in the eye of beholder”..ke ko nak aku translate untuk ko?kecantikan tu terpulang pada masing2 la…aku tengok wife alif nie ok je…takde lampir mane pun..kalau muka lampir pun peduli ape..alif yang nak pandang pun tak kisah,ko nak kisah kenapa..biau muka kelampiran jgn mulut kelongkangan dan hati kebangkaian…

        0

        0
      • unguviolet says:

        Biar la rupa tua atau buruk, jangan hati busuk.
        Rupa lawa, muda jelita kalau bangkit jam 12 tengah hari pun tak guna juga.

        Pilihan masing2, tak payah la nak persoalkan jodoh dan pilihan hati dia.

        0

        0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      a..ah macm tua gitu kan…

      0

      0
  2. nok gebuzzz says:

    umur bukan alasan….tahniah alif n wife,semoga berbahagia

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Tahniah. Gambar last tu nampak Alif muda . Macam mak dengan anak.

    0

    0
  4. saye says:

    comelnya anak tomok tu…

    0

    0
  5. mawar seri says:

    kalau kena gaya make up mesti bleh beseri seri mcm ala2 gmbr kawen raja azmi… salah make up ni.. gaya ramabut tu pon silap tu…

    0

    0
  6. Hi just wanted to give you a quick heads up and let you know a
    few of the pictures aren’t loading correctly.
    I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same
    results.

    0

    0
  7. algae says:

    Pasal jarak umur camni pon nak pelik. Sooo the joyah
    kampung.

    0

    0
  8. Minah Lulu says:

    Aku x kenal sape makcik yg dlm pic no.4 tu…. Tapi hakikatnya makcik ni pakai tudung x mengikut syariat. Nmpk leher… Adakah mmg fesyen dia bertudung begitu atau tema majlis ini… Wallahualam…

    0

    0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      elehhh tk payah la kau nk sebok pasal tudong mak cik tu sangat..dia punye suka la nk bertudong macamana pon huh !

      0

      0
  9. sempoi says:

    nape xbuat kaler2 bg nmpk meriah…
    cm suram je ni…cm bukan wedding…

    0

    0
    • lois lain says:

      apesal orang melayu ni suka sangat comment pasal majlis kahwin orang lain?makeup mcm mak lampir la tak seri la xde color bagai la.suka hati diorg la itu majlis diorg.diorg nak buat majlis tu cemana pon ada diorg guna ke duit korang tu??janji diorg skrg dah sah tkleh ckp alhamdulillah ke.doakan dirog bahagia sudah.amin.

      0

      0
      • NANA says:

        penat je kluar duit bebyk tp still make up cam hampeh….baik x yah make up. tgk abby abadi simply but sweet…cantik je make up die time kawen ari tu. nmpk muda je. Biasa la MELAYU MODEN konon….byk alasan n suka membazir.

        0

        0
  10. golden says:

    Makcik nampak leher tu mak alif..bapak dia sebelah makcik tu.dia pakai gaya gitu sbb nk tunjukkan yg dia tu moden selari dengan anak2 dia..kalu tak nampak cam kampung pulak.maklumla,dunia sekarang..org bertudung litup dikata duduk bwh tempurung..

    0

    0
  11. bulan bintang says:

    mak aliff dulu cikgu pendidikan khas kat skolah aku. baik giler. rindu cikgu :)

    0

    0
  12. lucy says:

    Alaaa.. biar lah. Bukan salah pon beza umor. Mummy dia pon beza umur byk dari pak dia. Ok jek kat gambar tu aku tgk. Semua ni jodoh

    0

    0
  13. wawa jenal says:

    Aku umo 29 laki aku 22 xde masalah pn..tp smua cakap laki aku 30an n aku sweet 23 gitu…hahahahah awet muda uollss….

    0

    0
  14. miemy says:

    Wife die ni penah muncul dlm video klip alif lagu pendusta..ce korg tgk..btui tak

    0

    0
  15. Tangan di dada mata juling ke atas says:

    pagi2 dengar radio dah confident nak letak ape nama anak. baru kahwin xsampai sebulan. nak paksa Allah beri rezeki anak ke dekat ko ? spechless

    0

    0