Written by AbangNara | December 23rd, 2013

Tidak diketahui sejak bila Syamsul Yusof tampil dengan imej sebegini. Namun memang sejuk mata memandang Syamsul Yusof yang berjubah putih, memakai kopiah dan sering kelihatan bersama Ustaz Azhar Idrus. Mungkinkah dugaan yang menimpa filem arahannya iaitu KL Gangster 2 menyebabkan Syamsul mencari hikmah dengan cara mendampingi orang-orang berilmu agama.

imej baru syamsul yusof

Malah menerusi akaun Twitternya, Syamsul banyak berkongsi kata-kata nasihat dan ilmu agama untuk tatapan para pengikutnya. Abang Nara pasti persoalan yang bermain di minda peminat Syamsul ialah adakah perubahan imej ini menandakan persaraan Syamsul daripada dunia hiburan tanah air?

imej baru syamsul yusof

Semoga Syamsul Yusof menjumpai apa yang dicarinya. Semoga akan ketemui ketenangan yang dimahukan. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa gambar imej baru Syamsul Yusof dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

imej baru syamsul yusof
imej baru syamsul yusof
imej baru syamsul yusof
imej baru syamsul yusof
imej baru syamsul yusof

Baca Yang Ini Pulak:-

94 responses to (6 GAMBAR)Imej Baru Syamsul Yusof, Sejuk Mata Memandang

  1. cikgu english says:

    Hidayah milik Allah SWT?Alhamdulillah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 206 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 135
      • nice words and advice syamsul
        sdikit sebanyak ayat yg kau tweet tu telah buat aku terkesima n insaf seketika
        SubhanAllah Alhamdulillah Allahuakhbar…Allahurabbi….
        stiap manusia boleh berubah ke arah kbaikan..tak kira sape pon :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 180 Thumb down 3
        • zaia says:

          yela..setuju..
          ringkas tapi mendalam,bermakna dn cantik

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 0
        • Olga Sakit Puki says:

          bila abang syamsul nak kawin ? ckp hari tu lepas tayangan KL Gangster 2….tapi sampai skrg tak dengar lagi berita nak kawin, tak sabar nak tgk siapa gadis pilihan abang syamsul

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 7
        • K.A.A says:

          aku dah jadi follower syamsul dah lama… dia mmg dah lama bagi tweet yg baik je sejak 2 3 bulan lepas.. kazen dia yg songkok putih baju hitam sebelah mamat baju merah tu pon org nye baik n alim gitu..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • Linzy Longkang says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 68
    • nazrul natasha baiduri says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 72
    • minah jambu merah biru says:

      I lov u ustaz azharrrrrrrr pasal minah jambu selalu dengar nasehat2 dari ustaz melalui internet n minah jambu pon beli buku soal jawab dari ustaz azhar…ustaz tknk beristeri lagi ke??? hehe..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 7
    • Miss M says:

      oh maann.. beard pierre…. lebat sungguh… macam nak kalah nak UAI je ni..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Lana Lang says:

      alhamdulillah…marry me shamsul..i tinggalkn johan..puii..gedik gile aku..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • PAPA SOL says:

      papa bangga dengan kau sol……

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
    • shilat Amze says:

      aw aw..akan kukejar samsol pula~~~

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  2. cikgu english says:

    Hidayah itu milik Allah SWT?Alhamdulillah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  3. qsera says:

    sy suke,sy suke!!alhamdulilllah..:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  4. Pak Cik says:

    Encik Nara pun kena brhijrah jgk sbnarnya. By stop publishing gambar2 sexy artis malaya. Kalau post ini mcm ok la

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 99 Thumb down 4
    • anak pakcik says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 17
      • anak pakcik yang sengal says:

        Kau nk sound2 pakcik tu apa hal plak ??? dia ckp benda yg betul pun lantak dia laa nk bukak nara ke harakah ke tv alhijrah kee hang x yah nk sebok2 bg guide plak…belajar terima nasihat yang baik

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  5. kitaro says:

    alhamdulillah syukur. ku terharu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  6. kakikucinghitam says:

    love him!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  7. kitaro says:

    alhamdulillah syukur. tahniah syamsyul. aku masih mencari hidayah yang hilang.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  8. azreen says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 30
    • dena says:

      kenapa salah tempat plak? salah ke nk derdamping ngan org ade ilmu walaupun die pakai baju oren?mcm sedih je hidup ko ni

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 2
      • azreen says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 28
      • azreen says:

        tak salah berdamping..tapi pakai la seluar panjang..tutup aurat sikit..at least hormatla sikit yang lain2 berjubah tu. Ke dia bukan islam aku tak tau la

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 16
        • Anonymous says:

          Fikir positif boleh tak..

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • kaka says:

          mula la tu nak kafirkan oranggg ~

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
        • minah jambu merah biru says:

          elehhhhh tk semesti Nye jumpa ngan orang berjubah kite pon nk berjubahhhhhh tk perlu itu semuaaaaaaaaaaaaaaaa….yg penting keiklasan hati kite yg ingin berjumpa dengan orang2 yg sewaktu dngan Nye …..jangan nk tunjok alim sangatttttttttttttttt macm bagosssssssssssssssssssssss itu salah ini salah ape yg tk salah dlm donia yg fana ni ???????????????? ape yg kite buat pon bukan Nye selalu betol pon !! itu terpulang lah pada yg diatas !! bodoh punye azreen !

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 6
        • Dena says:

          Mungkin dia jahil pasal aurat die…atleast die pergi belajar..ade usaha kat situ…esok2 jauh lebih baik dr kite…dari ko tu azreen yg duk cari salah org je… Aku xde mase nk sentap ngn ko, tp just nk bgtahu pakai macam mane pun, terbuka mcm mane pun pakaian seseorang tu selagi die hidup die masih boleh berubah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
        • peanut says:

          azreen, ko pakai tudung ke? suka2 je kutuk org. biarlah… uai kan suka berkwn dgn mcm2 org sb dia nak org tu menuju ke jln yg betul. susah tau nak mengubah org nie… kau ubah dulu ayt tu. jgn suka menilai org dri luaran.

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • nana says:

          azreen sayang….aurat lelaki setakat mana ye?dari pusat sampai lutut kan?jadi tak salahkan kalau pakai seluar pendek?

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • nana says:

          azreen sayang..aurat lelaki setakat mana ye?dari pusat sampai lutut je kan?jadi tak salah kalau lelaki pakai seluar pendek

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • oh mama says:

      ni la salah sorg ustaz nara… ceramahnya hanya limit utk org2 masjid jer… pttnya bukan org masjid ni kalau kita dpt bw die dr pub ke masjid adalah satu tindakan yg sgt mulia….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. ieta says:

    sejuk mata memandang..alhamdulillah…
    nk berubah x perlu tunggu ‘seru’…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  10. Nok-Nok-Nok says:

    Salam.,

    Harap2 Ustaz dan Syamsul tegur juga orang yang dalm gambar tu. Rasanye cuma sebelah je kan dalam gambar tu. Apa pula hukum lelaki memakai seluar pendek dan gelang tangan.? Masyarakat kita terlalu MENGHENTAM dan MENGHUKUM jika perempuan membuka aurat akan tetapi orang lelaki jarang diberi perhatian..

    Jangan sampai orang menggunakan pepatah Melayu- “kuman diseberang laut nampak tapi gajah depan mata tak kelihatan”. Rasanye orang pertama untuk kita berdakwah tak lain tak bukan adalah DIRI KITA sendiri. Kemudian baru berdakwah dengan keluarga dan orang keliling(sahabat dan dll)..

    Nok sekadar memberi pandangan sebab Nok pun masih insan yang Khilaf dan jahil bab agama.

    Meskipun Nok ni hanya orang biasa, tapi Nok tetap nak beri Nasihat dan Peringatan buat UAI., Nok harap ustaz tak akan mengikuti jejak beberapa alim ulamak yang “keluar landasan” apabila mula dikecapi populariti., kemewahan dan pangkat.. Negara kita sudah ada beberapa contoh. jadi, ambil teladan. Kadang2 orang yang suka memberi nasihat ni “Terlupa” untuk nasihat kan diri sendiri termasuk la Nok ni.

    Perlu Ingat., Orang yang anggap diri dia seorang Insan yang baik selalunya sukar untuk menerima pandangan orang lain sebab dia dah set kan diri dia adalah baik.
    Nok tak menghakimi sesiapa.. Cuma berkongsi pandangan dan mengingati diri sendiri..

    Moga Syamsul akan terus dalam lindunagn dan mendapat hidayah Allah..

    Daaaaaaaaaaaaaaa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 21
    • mow2 says:

      ak xsuke komen kau

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
    • Nok Poyo says:

      komen ko mcm hareeemmmmm…. puuiiihhh..!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
    • Dena says:

      Aku pernah dengar ceramah ustaz,, mase memberi ceramah die takkan menegur org tu directly… Dia hanya mengajar secara umum… Sape yg betul2 dengar akan faham apa yg diajar,ditegur…sbb menegur depan org lain yg mungkin akan mnjatuhkan air muka org tu same dgn mghina

      Bab encik pakai short ni plak, mungkin ni pertama kali die bertemu ustaz, join program keagamaan sebegini.. Katakanlah ustaz tu tegur, korang expect die ada standby long pants ke utk tukar time2 tu jugak?

      Aku tak suke jugak komen ko.. Terlalu prejudis..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 2
    • L says:

      Ko komen mcm diri ko sempurna sgt, kesiannnnnnnn

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • Nok-Nok-Nok says:

        Astaga..,

        Pertama Nok mohon maaf kalau ada yang kurang senang dengan Komen Nok,

        Agak sukar untuk N0k terangkan sebab Nok tak mahu sapa2 salah faham komen ketiga ni. Wahai “mow2″, “bm’, “Nok Poyo”, “Dena” &”L”., cuba korang jadi masyarakat yang tahu menilai dan berfikir. JANGAN hnaya baca dan faham apa yang ditulis TETAPI cuba FAHAM dan nilai APA YANG CUBA DISAMPAIKAN dalam penulisan..

        Yang Nok komen semua tu bukan lah DIRECT ditujukan pada orang dalam gambar, tapi secara halus NOk nak suruh MASYARAKAT berfikir sebab tu nok MENYATA, MENGULAS dan beri CONTOH. Nok nak semua org berfikir bahawa memang masyarakat kita perjudis antara jantina.. Aurat perempuan seringkali dijadikan isu manakala aurat lelaki jarang dipertikai kan..

        BOleh kah sapa2 antara korang beritahu apa pula hukum bila orang lelaki memakai seluar yang ketak sehingga nampak jelas akan bentuk Punggung dan dan bahagian zakar..??? TERBUKTI diantara kajian sains dan psychology bahawa bahagian punggung lelaki menjadi daya tarikan seksual majoriti kaum hawa.. Bila NOk balik Malaysia Nok perasan fesyen dan pakaian orang lelaki di KL pergi ke office. KOrang sendiri boleh menilai,.

        Mungkin antara korang yang pernah pergi Mekah akan perasan, sejak beberapa tahun ni, seakan trend orang muda di sana memakai jubah Yang Ketat untuk menampakkan susuk badan.. Nok nak korang berfikir apa ulasan yang wajar diberi oleh alim ulama.. Orang yang akal kurang panjang akan cakap, ITU LAH TANDA AKHIR ZAMAN.. tapi tak pula dikaji kenapa berlaku dan tindakan yang wajar diambil..

        Bab nasihat UAI tu, Nok rasa tak salah Nok nasihat dia supaya tak berubah sebab MATLAMAT Nok adalah untuk menegur “Org Lain”. Bak kata pepatah “PUkul Anak Sindir Menantu”.. Nok cuba mengur dan berkias untuk para alim ulama yang sebelum ini bertudung labuh/berkopiah akan tetapi apabila sudah Popular, kaya, dan berpangkat (memasuki politik) mula memakai tudung singkat dan baju ketat yang nyata menampak kan bentuk tubuh dan ada yang PREJUDIS nasihat hanya untuk golongan kebanyakkan walhal mereka kenal orang yang berpangkat tetapi mereka biarkan kerana alim ulama ini takut kehilangan kekayaan dan pangkat yg mereka ada..!!!

        Cuba korang kaji balik FATWA2 yang dikeluarkan oleh majlis Fatwa Malaysia. Dan mufti2 yang ada di Malaysia. Kaji betul2 dan korang akan nampak kepincangan yg berlaku..

        Lg sekali Nok pesan, CUba lah korang jadi masyarakat yang berilmu.. Nilai balik apa yg Nok komen sebelum ni.
        Apa yg “DENA” komen Nok setuju dan sokong tapi cuba ko nilai balik siapa yg Prejudis.???

        Untuk yang “tak suka” nama Nok, takpe lah. Tapi Nok selesa mengguna kan nama ni.

        ok, Moga2 Malaysia akan ada ALIM ULAMA yang bukan hanya MNGULAS dan BERI masyarakat ayat2 Al-Quran tetapi Mereka juga MENGKAJI Ilmu Al-Quran itu sendiri.

        Daaaaaaaaaaaaaaaa….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
        • mulut klon nOk kok says:

          salam…

          jajahahaha…

          bleh pakai ker mufti kat malaysia niii?kata rokok haram tp jual??pe jadah ko ni haaa…

          lg satu…klu yer pong xyahlh lari tajuk…dlm tuuu short pant jer ponnn…xpayah ko kuar isu suar ketat..so what???standard aarrr budak zaman skrg lg sek men sekrg glh ketuk kementerian pendidikan bab etika pemakaian murid…

          klu xpuas hati glh ceramah UAI bg soklan tuuu bkn susah pong;p

          yg ko nk persoalkn pkaian laki nperr?kn aurat dri pusat shigga lutut biar p lah nk kai bju ketat nmpak body lelaki;p asalkn xnmpak kulit..tp berpatah balik isu aurat laki td boleh kn kecuali short pant…;p

          yg perempuan dh mmg ditekankn pon tp xfham2…skrg isu legging;p dh gemuk gedempol pon nk pkai xfham aku yg kurus lglh..asal xder calon lg kerrr???

          ko dtg kn bukti kajian tuuu prempuan rogol beramai…or ajak lelaki pkai suar ketat buat ehem2…silakn…;p adoi yaiii…

          klu stakat nk kata mufti kat malaysia ni errmmm xpayohlh…dgn PM pong takut;p…isu kenaikan harga memacam yg membeban kat rakyat pon xberani…;p lglh bab aurat isteri PM kita…bab isteri pun mufti xdpt control lglh len maluny negra Islam Malaysia…;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • cipan says:

      pjg gler ko tlis tp da btol gk pe yg ko ckp. ku skong ko nok3 tp 3jam gk nk bce komen ko.!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. sha says:

    alhamdulillah….suka sangat bila tengok artis yang berubah kearah kebaikkan.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  12. sue says:

    Terbaek dari syamsul…moga kekalkan perubahan ini. Sejuk tengok artis sebegini.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  13. musykil says:

    ala..aurat laki dari pras pinggang smp lutut..
    so dlam hal nie laki sua oren tu mseh ttop aurat..wlaupon x manis.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • minah jambu merah biru says:

      elehhhhhh lagi pon dia lelaki asal kn dia tk bogel n bertato sudah lah ape yg kecoh sangat macm siak !! lain la kalau dia masok masjid dengan berpakaian yg macm gitu meeeeeeeeemang tk bagosssss…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  14. hhDD says:

    Actually da lame nmpk status die ke arah islamic..bc kat twitter..xslap die rapat ngan cousin die yg doctor tu..yg gambar dua dari bawah, sblah kanan syamsul..so sedikit sebanyak membawa die ke jalan kebaikan..doakanlah yang terbaik untuk die..semoga kita pun sama2 dapat berubah menjadi lebih baik dan terus istiqomah dalam melakukannya..InsyaAllah

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  15. Anonymous says:

    pergh..mendalamnya tweet dia..serap ke hati.. :) tp sape ek pompuan sblh ustz tu..anak ustaz azhar ek ? konpius sbb dekatnya dorang bergambo..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  16. Bapak olga bapak minah says:

    Gatal pulak punggong aku bila baca komen2 bodoh korang ni..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. Mak jah says:

    Mengenyam pulak ..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  18. Bapak olga bapak minah says:

    Ah da lama tak cukur la pat situ. Tu la mengenyam semacam… !

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  19. kfc vouchers says:

    Hey! I know this is somewhat off-topic but I needed to ask.
    Does managing a well-established website like yours require a massive amount work?
    I’m brand new to running a blog however I do write in my
    journal on a daily basis. I’d like to start a blog so I can easily share my experience and views online.
    Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring blog
    owners. Thankyou!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
  20. Anonymous says:

    Sebelah ustaz tu siapa,anak ustaz ke?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  21. budak kecik says:

    Mamat yg pakai baju merah tu kan hafiz syahrin… pelumba moto 2 negara

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  22. budak kecik says:

    mamat yang pakai baju merah tu kan hafiz syahrin pelumba moto 2 negara

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  23. whosebadsinbad says:

    Alhamdullilah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. L says:

    Alhamdulillah, sejuk mata tgk ramai artis dh mula berubah. Cume yg duk komen kt sini yg kutuk2 je ntah bila la nk menaip @komen yg elok2. Asik keluarkn perkataan x elok. Tu pn dh melambangkn hati tu bersih ke x sebenarnye… Fikir2kn.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  25. renungan bersama says:

    bereh bohh… ikut mane yang sesuai ya… mulut manusia la yang paling x bole d tutup… jadi bersama la kita sentiasa berdoa untuk kesejateraan hidup kita dan saudara2 seislam :) :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  26. nok gebuzzz says:

    i like it!!sejuk mate memandang melihat seorang lelaki yg cenggini…………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. faizal says:

    Alhamdulillah..tapi janganlah kita sesekali berasa riak dgn amalan kita setelah kita mendapat hidayah,janganlah kita sentiasa memandang keburukan org lain dan memandang tinggi pada diri kitA sendiri bro..anyway i got very good idea for you..a new movie..it will shock the whole nusantara

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  28. lana says:

    abg syamsul x nak pinang i ker? nanti i pakai tudung lepas kita kawen..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. melati says:

    ni semua taktik …nak ambil hati org sebab filem filem Syamsul dah suam2 kuku.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  30. melati says:

    ini semua taktik…sebab filem nak ambil hati sebab filem2 Syamsul dah suam2 kuku.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 9
    • Hati Panas says:

      ape ko ni bodoh sgt melati…?? klau nk fkirkn psal filem, duit die dh melambak2 la.. lg la ank org kaya.. bile2 je blh dpt income,, ko ingt buat filem je eh blh kaya?? hbs keje yg lain xblh kaya ke..? yg pnting niat tu.. sbb tu aku ckp ko ni manusia yg hati bsuk!!! mcm lahabau!!!
      dlm diri ko ni pnuh dgn syaitannirajim.. sptutnye org nk brubah ke jln yg baik, ko bg la support, ni x,, nk mngondem org je keje ko..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  31. eyka says:

    Alhamdulillah…
    Dunia ini ibarat pentas. Kita adalah pelakonnya. Maka berlumba-lumbalah beramal supaya hidup bahagia di dunia dan akhirat.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  32. kembang says:

    tetibe teringat kat puteri sarah. huhu.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  33. Shamsul Ghau Ghau bauye says:

    Haaaa…..Ni baru padan ngan Puteri Sarah…. Dua2 dah berhijrah

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  34. nikhirim says:

    Ramai lagi pendakwah yang bagus dan bernas, sebenarnya tapi semua suka azhar idrus ni kenapa tah. Ini pendapat aku ye. kalu buleh jangan cari pendakwah yang involve dalam politik. Hah ape lagi, kemon dislike lah komen aku berjemaah jom

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
    • Leave A Comment says:

      involve politic atau tidak, yg penting kita gunakan akal untuk memilih..selagi apa yg diajar itu tidak memesong dari agama & benda yg baik utk bekalan kita nanti, jadi kita ambil jadikan ikutan/amalan..yg mana nampak memihak pada mana2 parti politik, tak payah lah masuk ke otak..kita boleh dengar, namun tak semestinya kita ambil semua..pandai2 pilih..

      saya juga mendengar ceramah UAI sesekali saja..atas sebab bahasa..jujurnya saya tak berapa faham bahasa Tganu UAI yg agak pekat, ambil masa utk faham apa yg diucapkan.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. amy says:

    alhamduliah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  36. amy says:

    lepas ni makin ramai la aweks2 berebut nk samsul yusuf

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. makmak je i ni says:

    yang tak paham ngan pierre andre tu…dah dpt hidayah….! tp bini dia nauzubillah..sexy gile jumpe kat kenanga aritu! mcm tak padan dgn laki yg janggut panjang!tlg la nasihat bini awak tu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  38. lululala says:

    bole je abg syamsul yusuf buat filem macam filem ‘ayat-ayat cinta’ klu nak…x semestinya buat filem gangster kan.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. layankan ajee says:

    ala, pakaian n ayat je baru.. hati blm tau.

    kecoh je

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  40. hamba says:

    Manis lelaki berjanggut nih..soo suweett..barakallah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. solsol says:

    haha,tak gosok gigi.tapi mulut bersih.dah tak gosok gigi mana nak bersihnya.tak paham aku orang nak tunjuk alim nie.huhu.apa apa pun tengok je la.gelagatnya.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  42. me me me says:

    jgn la sempit sgt pikiran tu..di Msia ni jadi trend bila artist start pakai jubah, pakai tudung, terus di cop / label seolah2 mereka secara sepantas kilat bertukar menjadi sebagai ‘ustaz’ dan ‘ustazah’..apakah pakaian melambangkan iman? kalau pakai mini skirt atau pakai thong mmg la kita akan terkedu sekejap kerana itu bukan ajaran Islam dari sudut pemakaian..shamsul pun kita tak kenal samada baik atau buruk sebelum ini..mungkin dia mmg baik orgnya, siapalah kita utk tahu benda2 mcm ni sbb kita bukan Allah yg maha mengetahui..apa yg kita nampak adalah cara berpakaian shamsul yg berubah..cara berpakaian (selagi menutup aurat) tidak sepatutnya menjadi issue..kalau dia pakai jeans and t shirt sekalipun, dia masih tutup aurat dia sebagai lelaki..apa yg penting adalah pengisian dalaman untuk bekalan di akhirat esok. apapun, melalui statement2 shamsul tersebut, kita ucapkan lah alhamdulillah kerana ianya bersifat baik & mengajak kita berfikir ke arah kebaikan. So, please la stop having this kind of mind set..kerana yg penting adalah amalan kita dan cara hidup kita seperti diperintahkan Allah dan Rasul.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  43. No Name says:

    ala .. “SHARK” dah taubat ker?? xD

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Anonymous says:

    Allah itu maha pengasih lg penyayang..DIA berhak memberi hidayah kepada sesiapa saje saje utk berubah kepada kebaikan..yg baik dtg dr Allah yg buruk dr kiter jg..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  45. hana says:

    Hidayah itu milik Allah..n dier berhak memberi kepada sesiapa saje..yg buruk dr kiter n yg baik itu dr Allah jg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Comment

Optional


9 − 1 =