Written by AbangNara | July 11th, 2012

Sebenarnya banyak nama-nama besar yang turut terlibat menjayakan fashion show busana hari raya oleh 5 Stars designer ini. Selain Fazura, Tasha Shilla, Zaquan Adha, Natasha Hudson dan Tengku Azura turut terlibat. Namun tepukan paling gemuruh diterima sewaktu kemunculan Fazura memperagakan rekaan Rizman Ruzaini.

fazura

5 keping gambar Fazura dengan busana Hari Raya daripada Rizman Ruzaini dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Ryaniez Moments Photography.

fazura
fazura
fazura
fazura
fazura

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

119 responses to (6 GAMBAR)Fazura Memperagakan Busana Hari Raya 5 Stars Designer

  1. Anonymous says:

    loh……

    0

    0
    • Jembalang Tanah says:

      Cantiknya fazura bila senyum… :)

      0

      0
    • anakayam says:

      cantek siot……

      0

      0
      • fazura ketiak says:

        cantik tak aii? cantik kann?

        0

        0
      • Atan says:

        nmpk sgt super imposed yg tak jadi.. kalau dh tak suka tak pyh la aib org sampai mcm ni.. buat tmbh dosa ko jer tyg gambar si fazura ni.. nmpk sgt fazura ni takde ubah2 apa pn kt anggota bdn dia sbb kalau betul lama dh dia ubah kaki berkurap dan ketiak basah dia ni.. lg satu.. ketiak aku pun penah basah gak time umah aku black out takde air-cond tempoh hari.. hahahahahahhahahahha..

        0

        0
      • kecoh siak says:

        tiap kali entri fazura, mesti ade je noharom yg dok kopipes gmba lama fazura. prgai budak2. nak baca komen pun sakit hati. padahal fazura tu xkacau kau. selalunya org bt camtu sbb dia jeles. jeles sbb xdpt ape yg dia nak. jeles sbb org lain lebih dari dia. jeles sbb diri sndri ada mslah mental. aku haraplah, satu hari nanti orang bukak aib kau. masa tu, baru kau tau erti penyesalan!

        0

        0
      • hooola says:

        org yg suka tyg aib fazura ni nampak sgt peminat tegar fazura kan semuaaaa? mana tak nya tiap kali dia tyg gambar fazura pasti dia zoom tang hidung la, kaki la, ketiak la dan sewaktu dgnnya.. dia adore kt fazura dah lama.. kalau tak, tak kan la setiap inci tubuh bdn fazura dia publish kan kt semua.. tahniah pada yg tyg gambar fazura ni.. sememangnya anda la peminat tegar FAZURA yg fazura hargai…

        0

        0
      • Qaseh says:

        saya pun pernah mengalami mcm kaki mcm fazura tu..time tu angkara gigitan nyamuk..saya guna bio oil dan ternyata kesannya amat la mujarab..fazura pun mesti guna bio oil juga kn?tak baik aib kn org kalau aib sendiri tak reti nak jaga..aib sendiri ni la dia..hanya mampu sebarkan gambar tanpa tunjuk muka disebalik nick “fazura ketiak” saja..

        0

        0
      • Loser says:

        Seriouslu gua nk tny satu je, apa motif kau up gambar dekat sini ? Tak rasa mcm kau ni BODOH lg HODOH nk mengaibkan org. Sbb apa kau bodoh sbb obviously gambar tu super imposed and such. Sbb apa kau hodoh, sbb selalu nya org yg hodoh2 ini tak boleh terima org lebih and cantik sikit dari dia. Selalu nya org dah ada rupa ni dia akan ttp puji org lain. Jd bila kau ckp org buruk it means KAU LG BURUK. Kesian ibu yg mengandung( mak kau la). Haha

        TO:
        You know who you are,

        0

        0
    • fedap says:

      model cantik, baju huduh… ape pun tak bleh…

      0

      0
    • Kak Kiah Benci Designer Kampungan says:

      Baju badut sarkis ker apa ni!!!!!??? Sakit mata Mak Kiah nengok.

      0

      0
    • Nylea says:

      Serious no kidding, mmg cantik ciptaan tuhan ini. Fazura, dah lah cantik lg lah very down to earth. Ini baru boleh bg gelaran jelitawan. Serious kecantikan dia kalah semua artis Msia. Sy pernah tgk dia live !!! Tak lokek senyuman fazura ini.

      Ini baru boleh gelar artis muka expensive !!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        fazura memang cantik tapi baju dia x lawa. seolah2 nampak fazura mcm gemuk.

        0

        0
      • fazura the gundeks says:

        muka expensive? kah kah kah muka dia biasa je. kekembangan hidung yang telah diubah menjadi mancung tidak akan mengubah apa2 hakikat. lagi pula personaliti menampakkan kemahalan seseorg, dan personaliti bitch tua kaki gaduh fazura ni amatlah buruk.

        muntah.

        0

        0
      • Anonymous says:

        fazura the gundeks.. dr muka ko? komen pun dh mcm murahan.. muka apa lg.. lelong pun blum tentu ada nk beli.. muahahahhahaha..

        0

        0
      • fazura the gundeks says:

        muka aku muka fazura la, ko kutuk muka fazura ke? kah kah kah, i am the fazura the gundeks. betul lat apa ko kata tu.

        0

        0
      • Anonymous says:

        muka ko tu yg aku kutuk. muka yg bertopengkn fazura konon.. nmpak sgt ko kemaruk nk muka fazura tp xdpt.. dpt nick jer boleh bla laaaaaaa… ahahhahahahhahahaha..

        0

        0
      • mimi says:

        kah,kah,kah fazura the gundeks yang paling bodoh daripada lana nordin tahap gaban.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Haah muka dia mmg expensive, aku tak nafikan. Tp baju dia tu jd issue. Tak da lah buruk kan tp I can say mcm biasa2 je. Ye dok.

        0

        0
    • Anonymous says:

      baju ni lagi cantik n nampak eksklusif kalau bahagian atas yang tu tak ada..buat leher biasa pun dah nice..fazura always cantik..tapi baju ni buatkan dia nampak gemuk..ihihi

      0

      0
    • no name says:

      ohh bakal permaisuri Malaysia kan ni?

      ampun Tuanku beribu ampun, sembah patik harap diampun.
      kenape hidung Tuanku permaisuri mcm lain sikit, ampunnnnn!!!!

      0

      0
      • fazura gundek rupawan bakal permaisuri says:

        permaisuri tak habis sekolah…kih kih kih…

        0

        0
      • Anonymous says:

        tak habis sekolah pun dia tetap ado di hati org itu… ko ado?

        0

        0
      • mat usin says:

        so kalau dia ada di hati sapo pun sapo yg peduli. tuhan kesah ka?

        0

        0
      • Anonymous says:

        tuhan dh tentu kan.. jodoh dan hati itu milik siapa.. tp yg kesah sbenarnya nick yg bernama fazura the gundeks ni… mat usin.. ko ni tukang kesah jgk kn? hahhahahahhahahahhahah..

        0

        0
      • fazura the gundeks says:

        muka fazura ni mmg la buruk,ko nak overrate dia sampai ke planet pluto pun kenyataannya tetap benar, muka dia biasa je, idung pun kembang. ko je nak puji2 muka aku, aku tetap kata muka aku buruk. LOVE LOVE LOVE.

        0

        0
      • fazura the gundeks says:

        bila masa lak aku kesah. aku lagi suka kalau fazura kawen dgn sapa2 pun, masalahnya kawen ke? nampak mcm jd gundek je sampai tua. ko jgn nak memandai jadi tuhan menetapkan jodoh org, sbb tak nampak pun fazura ni kawen lagi dgn sesapa pon? lol

        0

        0
      • Anonymous says:

        fazura the gundeks.. ada ke aku tetapkan jodoh fazura? ade? ade? ade? bkn ko ke yg dh nyata menidakkan jodoh org? fazura akan kawen.. insyallah.. aku doakan kebahagiaan dia.. ko x doa kan pun tak ape.. eh.. mat usin ni fazura the gundeks ke? jantina sbenar ko pompuan ke laki ke tgh2 ke? hahahhahahhaha..

        0

        0
    • muruku says:

      fazura nampak kelakar & tak kena gaya.

      0

      0
    • r u serious! says:

      fazura cantik..tp syg…baju langsung xlawa!!!!!!!!!!
      c’mon la rizman ruzaini!!!!!nk ade langsir jgak ke kat baju..wut r they thinkin!
      klu dah pondan, mmg kuar mmg bju mengerlib siap ngn renda2 lg!!!!!!!
      OMG!hodoh to the max!!!!!baju hodoh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ksian fazura kne pkai bju hodoh fonen2 ni buat.tasteless!x kreatif lnsung!
      baekla ko g pkai bju jovian ke.alahai!!!!!!!!!!

      0

      0
    • sayang fazura says:

      fazura cantik tapi baju dia.. alamak! macam saggy boobs la pulak!

      0

      0
  2. ema says:

    Cantiknye…………….

    0

    0
  3. Anonymous says:

    lohh………

    0

    0
  4. ema says:

    gojessss……………..

    0

    0
  5. first mafaka. pertama kali kau ku cinta.

    0

    0
  6. LLM says:

    Lawanya dia.

    0

    0
  7. der says:

    xsesuai la sebab design tgh baju mcm tu…ptutnye kena atas kn lagi corak tu biar bentuk menyamai paras totttt tu..kalo dia buat cmtu…mmg nmpk pelik tang atas tu huhu..my opinion la

    0

    0
  8. cteqqa says:

    yang belah kanan tu dah macam betul2 nak ikut gaya perempuan,pedih2 mata.. @_@

    0

    0
  9. RIMAS says:

    Apsal nampak tetek labuh n gemok jer fazura dlm nih? Baju ni kembang payung tp buat pemakai cam tetek labuh smp ke perut.. buruk ahh!!

    0

    0
    • erna says:

      fazura cantik.tapi baju tu…..apahal curve kat bawah nenen tu.nmpk cam nenen besar gedabak.x cantik la design baju tu.

      0

      0
  10. wani says:

    cntek…fazura pkai bj ape pn cntik…huhuhu..

    0

    0
  11. Linda says:

    sweet sgt…

    0

    0
  12. susu lemak manis says:

    cantik tapi apesal tang dada tu nk tonjolkan sangat. kalau raya pakai gini, jeles jiran sebelah

    0

    0
  13. Glamer Gilerrr says:

    cantikk…. tp nape nampak gemuk??? baju or gambar yg nampak cam bdn dia gemuk skit….

    0

    0
  14. saya says:

    baju stail apakah ini..nmpk besar itu..

    0

    0
  15. hotmama says:

    outdated

    0

    0
  16. aku bukan kau says:

    fazura sgt cantik n sweet..tp noticed dia punya hidung mcm dah lain skrg.mancung sikit.pastu dia punya boobs pun nampak mengembang.dulu leper je…dia operate ke ek?

    0

    0
    • nia says:

      setuju…dulu idung dia cam kembang skit kn…skunk da mancung n mkin lorhhh

      0

      0
      • leena says:

        wei x de mancungnya idung dia.ko pergi house of doll tengok memang idung dia kmbang lagi mcm dulu.sebab kalau pergi HOD dia x mermekap pun.memang kmbang lagi idung dia.kau org kutuk dia dpt dosa je.nak yang sahih pergi tengok sendiri.abis cite sekian.

        0

        0
      • ketua kelas says:

        alaaa kau cakap macam la kau dok tgk dia hari2 dari dulu sampai sekarang….. macam ‘kenal rapatt’ sangat la dgn dia sbb tu boleh nmpak apa yg berbeza dari dulu.
        blahh la, kalau cemburu cakap je la..

        normal la tu, perempuan apa tah lg celebriti.. makin dia dewasa makin dia pandai jaga penampilan diri, jg muka.. terutama skali teknik2 make up mana yg sesuai gn muka untuk nampak lebih berseri. kau tak tau nak bergaya, tak tau nak make up… sebab tu ko cemburu, tak bley cantik cam fazura.. kesiannn nyaa

        0

        0
    • Anonymous says:

      cucuk la…

      0

      0
    • fazura the gundeks says:

      kau tanya soalan obvious ni. peminat fazura yg bangang akan menafikannya kerana mereka bodoh dan ingat org bodoh mcm mereka. mmg si bitch ni dah ubah hidungnya, tetek dan dagu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        eleh ko fazura the gundeks.. dia ubah semua tu pun bkn ko yg tnggung dosa dia pun.. ko doctor plastic surgery dia ke?

        0

        0
      • fazura the gundeks says:

        bangang ada aku kata aku tanggung dosa dia? aku mengiyakan apa yg dikatakan saja la bangang. mmg dosa dia yg tanggung, bukan bapak ko yg tanggung. so tak payah la nak taksub sgt dgn si palsu ni.

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku yg taksub ke ko yg taksub? ko tu haaa yg taksub sgt ngan komen melampau kt fazura kn? ahahhahahahhahahaha..

        0

        0
  17. aku lagi... says:

    aku tak kesah psl baju ko rizman ruzaini…aku kesah si fazura ni…awat hang comei sgt nih pazura oiii? cute mute gitu.

    0

    0
  18. hanna ampang @mama says:

    suke sgt denagn fazura ni.. ape pon sarung kat badan dia sumenyeee cantik..Like sangat!!

    0

    0
  19. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    hensem nye aidilllllll !!!!!! tapi di sebelah aidil yg sebelah kanan lagiiiii cute dn manja !!!!

    0

    0
  20. red says:

    fazura nampak gemuk dgn baju ni..baju ni mcm pelik la..hm..x sesuai pun utk raya…

    0

    0
  21. heh says:

    baju ni buat faz nmpk gemoks, heh!

    0

    0
  22. No One says:

    fazura superb cantik…
    baju jer x brp nk cantik…

    0

    0
  23. mak esah cun says:

    nmpk besar kopeknyee..ishk2..x cantik la baju ni..x sesuai ngn fazura

    0

    0
  24. Sshh says:

    aduhai..fazura pki bju ni nmpk gemok la…x sesuai la…model dh ctk..tpi baju pulak y wat hal..

    0

    0
  25. chentalove says:

    suweeettt sgt…
    i like Fazura…

    0

    0
  26. LAILA says:

    cantiknyaaaaaaa fazura bukan baju ya.baju x cantik tapi fazura memang gojes.

    0

    0
  27. emo says:

    yg fazura comel da mcm patung..tp bab baju adeh..sedih !

    0

    0
  28. belacan bako says:

    eh , yg gmbr last tu mcm muka aidil kan ?

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Teruk la org sekarang ni. Bila pakai bju cukup kain pun kena kutuk, pakai xcukup kain lg la kna kutuk. Bila pakai tudung tang muka pula nak kutuk. X faham aku dgn org yg x bole org lain senang.. love ya fazura..

    0

    0
  30. erna says:

    itu aidil ke zaquan?well baju aidil/zaquan tuh lagi cantik drp bj fazura.hahaha

    0

    0
  31. leman lambung says:

    telan air liur TMJ tengok.he,he,he.gojes.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    ya rabbi.. baju raya ape cmni…nak balik kampung naik tangga kayu mau terkoyak…takkan nk duduk bwh rumah jer. Ini fesyen raya utk artis leh arr…kalo org beser mcm over the top jer. Ntah ape2 je designer ni..cuba laa kali ni fikir di luar kotak sket… design kembang2 cmni dh slalu tengok kat karpet merah…

    0

    0
  33. Peminat Fazura says:

    cantik giler wei FAZURA ni………………..i loike!!!

    0

    0
  34. Anonymous says:

    fashion designers kat m’sia ni ramai sgt yg overrated. baju tah mende2 pun boleh masuk fashion show.yg lg pelik ade jugak org nk pakai.

    0

    0
  35. ahdoiko says:

    aduh siyesla baju ni memangla jarang..nampak susuk kaki fazura ni..xsilap laki dua org tu designer nye kot… yang melentik n tengah antara si kembar tu ngan fazura tu designer… xde idea dh kot design ni..tp fazura ni snggupla plak pakai baju ni..hehehe

    0

    0
  36. sape2 je ler~~~~ says:

    kesian fazura….. mnolak kang mcm2 citer plak yg timbul….. so sarung jer la….. klu aku pakai ni sah2 smp raya thn dpn jd bahan……

    0

    0
  37. awie says:

    fesyen sekarang ni kadang2 mengarut, baik sexy atau hijab..kadang2 macam langsir dan alas meja pun ada

    0

    0
  38. KEYBOARD WARRIOR says:

    MAAF BERTANYA… GAMBAR NO 6
    YG PALING KANAN TU LELAKI KE POMPUAN?

    0

    0
  39. Suri says:

    Sy mungkin tak mampu nak pakai baju camni. Lagipun takde le cantik sgt. Takde komen tuk Fazura unless the designer tu je…abang tu memang dress up camtu eh? :)

    0

    0
  40. honeywellz says:

    Tak sangka kulit putih melepak, rupa sangat2 cantik mcm ni pun ade jugak yg tersangat3 dengki sampai boleh kata tak lawa…kena pegi cek mata or wat spek baru. Kalau rupa n kulit mcm Lana tu bolehlah kata gelap n tak lawa. Nampak sangat cemburu!!! Bertuah Fazura tuhan anugerah dia kecantikan. Yg dengki tu mesti gemuk, gelap n huduh (luar dan dalam). Kalau tak suka kat Fazura tu tak yah lah baca artikel psl dia…………………

    0

    0
  41. aaasiti says:

    macam mana la nak putih mcm fazura ni…share la sikit

    0

    0
  42. syg fazura says:

    mostly yg kutuk fazura ni mesti peminat neelofa tu kn??haha..

    btw she’s ggorgeous ok! just the baju doesnt look right. it make the person asset look xtra size plak~ehhe..

    but sis! u maitain gojes ok!mmuaaahh

    0

    0
  43. malisa says:

    cantik ke? princess bimbo wanna be

    0

    0
  44. Karl says:

    Tetiba rasa nak amek dia jd ibu susuan aku pulak… humm…

    Saya Sgt Suka la….!!!

    0

    0
  45. pembaca senyap says:

    so beautiful! Memang tak dinafikan seorang wanita menjadi sgt lawa pada peringkat umur mendekati 30.. manis + cantik + matang + serious about life – complete!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Designer designer kat Malaysia ni banyak yg berbakat. Tapi seriously baju yg fazura ni sgt over the top. Baju kalau buat si pemakai nampak gemuk/makin tak lawa bermakna memang lah baju tu yg HODOH. Kata 5 star? tapi nampak murah,langsung tak ada ciri ciri classic and exclussive.

    0

    0
  47. Karl L says:

    Designer designer kat Malaysia ni banyak yg berbakat. Tapi malangnya baju ni serius tak lawa.Buatkan si pemakai nampak makin gemuk dan tak menarik. Kata 5 star? tapi langsung tak ada nilai nilai klasik dan eksklusif. Even kalau erra fazira/nasha aziz pakai pun still tak lawa juga.Sorry.

    0

    0
  48. ella says:

    aku x ksah la ape org nk ckp pasal fazura..there’s a good n bad side for everybody on earth..manusia nie tak pernah perfect. tapi yg pentg, dan tak bole dinafikan, fazura ni memang cantik gileeerrr!! dia TAK perlu nak jadi MIX ke CaMPUR ke, tpi memg CANTIK..contoh melayu pure yg CUN! one of the most beautiful women in malaysia! at least die x cari pasal or dengki mcm neelofa tue

    0

    0
  49. ein says:

    aku rs lah kan… fazura ketiak n fazura the gundeks ni org yg same… tah2 kron2 si neeloFat… erkkk! hahaha… larikkkkkkk…

    0

    0
  50. mira says:

    kesian bulan syawal..

    0

    0
  51. buna buni says:

    i can see the shape of….ok fine!

    0

    0
  52. mak lampir says:

    si fazura cantik….pkai baju sabotak pon maintain senyum…

    baju tu klo lekuk bra line bwh tu jadikan straight line will become better… so xlah menampakkan boobs faz besar semacam… ermmm designer should take responsibility on the baju…

    0

    0
  53. […] Sebenarnya banyak nama-nama besar yang turut terlibat menjayakan fashion show busana hari raya oleh 5 Stars designer ini. Selain Fazura, Tasha Shilla, Zaquan Adha, Natasha Hudson dan Tengku Azura turut terlibat. Namun tepukan paling gemuruh diterima sewaktu kemunculan Fazura memperagakan … Continue reading → […]

    0

    0
  54. fazzzz says:

    bgs laa hina ciptaan ALLAH … Hina manusia brmakna anda mnghina ciptaan tuhan … Hina org islam dan org mlayu, brmkna anda mnghina diri anda sndri … Jd , pk2 kan laa … Siapa anda utk mghina ciptaan tuhan ?? Adakah anda seorg yg PERFECT dr sgala sgi ??

    0

    0
  55. fazzzz says:

    bgs laa hina ciptaan ALLAH … Hina manusia brmakna anda mnghina ciptaan tuhan … Hina org islam dan org mlayu, brmkna anda mnghina diri anda sndri … Jd , pk2 kan laa … Siapa anda utk mghina ciptaan tuhan ?? Adakah anda seorg yg PERFECT dr sgala sgi ?? Fazura x d lhirkan utk d hina … Dia d lhirkan sbg seorg mnusia spt jga anda … Klau anda hina dia , sma jga spt anda mghina diri anda sndri

    0

    0
  56. mj says:

    nampak gemok..toksah pkai ketat2 lg

    0

    0
  57. aku says:

    korg perasan tak baju ni jarang giler.nampak jelas kaki sampai atas..

    0

    0
  58. sue says:

    cantik……………….

    0

    0
  59. MAK JEMAH says:

    sori la noks. i tak rasa ini cantik. keliru dgn baju ni. buat nampak pajura gemuk debab. ke memang pajura sekarang debab? o-oh

    0

    0