Written by AbangNara | June 8th, 2015

Amy Mastura ini sebenarnya boleh dikategorikan salah satu keajaiban dunia. Sejak dari awal kemunculannya sehinggalah ke hari ini, muka maintain sama. Muka sekarang sama dengan muka 20 tahun dulu. Tetap cantik, muda dan menawan. Telah mula bertudung sepenuhnya baru-baru ini, kejelitaan Amy Mastura semakin terserlah dengan penghijrahannya ini.

amy mastura bertudung

Comel kan? Semoga Amy Mastura diberikan kekuatan dan terus istiqamah dalam penghijrahannya ini. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Amy Mastura.


amy mastura bertudung
amy mastura bertudung
amy mastura bertudung
amy mastura bertudung
amy mastura bertudung

23 responses to (6 GAMBAR)Amy Mastura Yang Semakin Jelita Bertudung

  1. weng weng says:

    Alhamdulillah..tapi jangan sebab nak masuk bulan Ramadan jer..

    0

    1
    • Anonymous says:

      doa baik2 suda.. atleast dia pkai tdung dan doa dia trus menutup aurat dgn sempurna.. yg ko lak bile nk cuci mulut tu dh nk ramadhan ni..

      0

      0
      • Anonymous says:

        baju die sebijik same dgn aku pakai..ok artis pon pakai yg murah2 jugak..bukan semua nye mahal, asal cantik dan selesa sudah

        0

        0
  2. me says:

    alhamdulillah. tahniah atas penghijrahan.
    tapi kalau boleh, labuhkan lah tudung di bahagian depan tue..
    semoga istiqomah.

    0

    0
  3. PA KU DULI says:

    pendek nya tudung..blom menutup aurat sepenuhnya tuu..

    0

    0
  4. Gigi emas says:

    Terdapat lebih kurang 10 ayat dalam bible (surah Korintius ayat 11) menyuruh umat Kristian memakai tudung. Malangnya tidak ada satu ayat pun dalam quran. Adalah umat Islam sudah tersimpang jauh akidah? Berfikir dulunsebelum terlambat

    0

    0
    • Anonymous says:

      to gigi emas.. mmg dlm quran xde mnyuruh memakai tdung!! tpi mnyuruh org islam menutup aurat… mcm mna anda kta xde?? adakah anda tgh mnkaji keseluruhan al-quran?? klu anda kafir jgn cuba mncari kesalahan agama lain yer jika anda sndiri cetek ilmunya..

      0

      0
      • Harmoni says:

        Hai Gigi emas … dlm islam menutup aurat bukan bertudung shj. Pengertian menutup aurat adalah lebih meluas dr bertudung. Menutup bukan shj fizikal tetapi batin sekali. Apa kata anda menjaga agama kamu dan kami umat islam menjaga agama kami. Maka kita boleh hidup dgn harmoni. Knapa jk terdpt didlm bible anda tdk memakai tudung tersebut spt org2 kristian di ethopia smpikn sy ingatkn mrk adalah muslim. Malah gerakan sembahyang mrk juga ada ada similarity dgn kami umat islam. Mrk adalah kristian yg lbh awal dr kristian baru. Mrk sdg menunggu Nabi Isa kembali spt umat islam.

        0

        0
        • DMB says:

          saya setuju dgn gigi emas..byk yg selama ni dilakukan atas dasar ikut2….ayat dlm kitab Allah diambil secara surface saja, x berani nk didalami sbb takut dituduh memandai2…lalu ramai yg ikut org kebykan dan nenek moyang. Persoalan aurat kalau didebatkan, blh jadi gaduh je sbb ramai yg takut nak faham perintah Allah yg sbnrnya..ramai yg tak faham perintah Tuhan yg kebykan ayatnya diturunkan dlm bentuk perumpamaan…dan kebykan org mcm anon ni, takut nk baca kitab Allah yg selain al quran (quran pun baca x faham)…so forever la tak blh diajak berdebat bab agama & akan selalu pandang negatif pada org yg ada pandangan berbeza…sensitif x tentu hala…to gigi emas..keep asking & pointing out issues yg org ada akal akan fikirkn..ada ramai yg ada akal kt sini….satu dua je yg…hmmm…malas cakaplah

          0

          0
    • hurmm says:

      menutup aurat adalah wajib… xckp suruh bertudung… pakai la apapun janji menutup aurat… sape y tersimpang jauh skarang ni? kaum anda ke kaum kami?

      0

      0
  5. maaa says:

    jauh beza muka anak2 dengan mak dia..

    0

    0
  6. melati says:

    dh jadi Rutin bila Artis merundum skit …mula lah berhijab….Zizan tak nk pakai songkok ker????

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      artis kalau dh tk berape nk laku lebih baik bertudong ada jugak faedah Nye..tapi tolong jngan berjubah n tutop muka kalau nk main bwling tau yg itu tk ada faedah..mer acehh..

      0

      0
  7. adess says:

    ok mmg lawa… stim juga la… hmm..

    0

    0
  8. Lara says:

    Amy langsung tak berubah kan wajah dia, awet muda betul. Untung la baby face macam dia ni.

    1

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      ni mesti amy ambek produk vida qu puteh ni kan ? kalau tk tkan la amy puteh n halus kulit Nye tk gitu peminatt ??

      0

      1
  9. Anonymous says:

    amy muka dia nmpk manis jer.awet muda..tpi leher dia masa berlakon hari tu nmpk berkedut..anak pompuan amy x ad y ikut amy..begitu jugak ngan shila majid..ank pompuan shila majid pn x lawa..mak ngan anak cantik lagi mak..

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      tk semesti Nye mak bapak cantek anak pon ikot cantekk..kadang2 mak bapak cantek idong mancong nanti dapat anak idong kemek pesek amcm..

      0

      0
  10. Anonymous says:

    Alhamdulilah..ni yg ditunggu tunggu skian lama..smoga kekal penghijrahan ini, sentiasa diberkatiNya dan murah rezeki.Aamiin.

    1

    0
  11. mojo says:

    Hidden due to low comment rating.bertudung sbb nak nampak cantik?

    0

    0
  12. Nek Bunga says:

    Comelnya – tak jemu tengok Amy yg. sentiasa ceria dan jelita ni! Syukur artis-artis kita semakin bertudung – baguslah tu! Percayalah; kecantikan seiring dgn. kesucian adalah kecantikan sejati – kalau tidak, dah tua berkerut; baru menyesal! Dan hanya lelaki yang buas yang tidak mahukan kesucian dlm. kecantikan.

    0

    0
  13. suka says:

    alhamdulillah.. saya suka, saya suka

    0

    0
  14. Nelly says:

    Tak faham, kenapa bila dah bertudung mesti nak ambil selfie/gambar pose sana sini? Bertudung sebab ape?? Kerana allah swt atau hendak di puji?
    .

    0

    0