Written by Bella | April 26th, 2016

Ramona Zamzam dan suaminya kini berada di Banjaran Hotsprings Retreat untuk menikmati percutian bersama dan meraikan ulangtahun pertama perkahwinan mereka.

Ketika kami lihat foto-foto yang dimuat naik oleh Ramona di Instagram, tiada apa yang mampu kami ungkapkan apabila melihat keindahan alam di Banjaran Hotsprings.

Kata orang memang sesuai untuk pasangan suami isteri kalau hendak meluangkan masa bersama.

Jom layan beberapa lagi foto Ramona Zamzam bercuti bersama suaminya dengan membaca entri ini sepenuhnya.

32 responses to (6 FOTO) Ramona Zamzam Dan Suami Bercuti Di Banjaran Hotsprings Sempena Ulangtahun Perkahwinan Yang Pertama

  1. nok gebuzzz says:

    macam seksi pulak ramona ni,ape pon semoga berbahagia hingga ke jannah…

    0

    0
    • miss lollipop says:

      seksi pun takpe, ramona banyak diehardfan, yang tak habis2, ‘tengok ramona zam zam, dia baik, dia perfect, dia zuhud, dia suci, dia sempurna, tak menunjuk dia bla bla bla..

      0

      0
      • Sorry to say says:

        Mmg dia byk die hard fan sbb ramona ni bukan jnis kaki gaduh n baik dgn fans dia..
        Aku lagi salute dia jadi diri sndri camni, drpd pakai tudung cam uqasha pastu cabot tudung bile pegi thailand n then blakon teater kena pelok & dukung.
        Yg ni dia pakai seksi semua pon ngan laki dia, lantak hang lah. Utk fans pon tak rasa sakit hati sgt sbb tau dah sah2 dia mmg free hair.
        Just my 2 cents

        0

        0
        • Tijah says:

          Kan? Xyah hipokrit sgt lah. Xyah ikut trend bertudung sangat lah.Nak pakai tudung xyah jadi retis. It hurts tapi thats the truth. Kalo nak bertudung baik terus tinggalkan dunia lakonan yg dah tentunya byk dosa yg sengaja/tak sengaja buat..Xguna tutup kepala tapi bab yg lain xde plan nak improvekan pun…

          0

          0
        • Anonymous says:

          tkenang masa aku study dulu..yang free hair yang non muslim yang kaki masjid sume hidup berharmoni kat hostel..yang free hair tu plak ada yang tindik pusat tindik lidah tapi xpernah kena kecam..kadang2 subuh pun geng non muslim yang tolong kejutkan..geng kaki masjid pun tak pernah perasan maksum..every week kelas tazkirah sume join sekali sebab masing2 faham sume nak mencari agama..tapi orang sekarang ni baru stat pakai jubah je dah tengok orang atas bawah..sedihh

          0

          0
      • Kajol says:

        pic yang last tu Ramona nampak macam muka Lisdawati lah

        0

        0
    • Nicky says:

      Gilaaa laaaah banjaran ni sampai RM1800 per night. Nak pengsan tgk harge dia kat booking.com!
      Huntung laaaah sambut anniversary kat sana.. Org2 biasa tak dpt la kot..
      Kalau yg betul2 ada duit boleh la.

      0

      0
      • Tengok aaar says:

        Dorang ni mmg hardcore shisha gile siot. Pegi cameron pon shisha dgn mak mentua dia. Dah kawin dgn org arab kan..
        Tapi nanti mula la budak2 melayu yg komen2 kat BN or ig ramona : eh kak ramona shisha tu haram lah!
        Kah kah kah!!
        Tggu masa klua

        0

        0
    • Alyssa Kedondong says:

      Omg uolls ramona ni seksi2 pun dia slambe je upload gmbar. Ni kire ok lagi lah, ada jugak berbalut dgn towel tuh. Cam izara, tiz zaqyah, sape lagi ntah yg ada private ig khas utk kwn2 yg theyolls kenal je kaaay, lagi la seksi meksi nak mamssss.
      Mmg pakai bikini 2 piece tu takde hal lah. Cuma ramona ni mcm suka hati uolls lah nak puji ke nak ngate ke iolls upload jugakssss hik hik

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Teringin nak tengok ketiak Ramona Zam Zam

    0

    0
    • Poik says:

      Ketiak diaa putehhh baaii

      0

      0
      • Untung lahhhh says:

        Nampak tak tgn laki dia di gambar yg pertama…..? Betapa besarnya ooohhhhmaigaaaaaaaads….!
        “If you get what i mean”

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kenapa dengan tangan besar ??? Best guna untuk menggentel or best untuk lempang muka bini bila dah bosan nanti??
          Cuba elaborate sikit…cer cita…cer cita…

          0

          0
  3. Anonymous says:

    Seksi jgkk..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    RM1400 per night at the Banjaran. Moga happy till Jannah, bestnya anniversary.

    0

    0
  5. Azlina says:

    Ramona ni sy tgk kurang kemelayuannya kan. Dari dulu byk date dgn foreigners, kwn dgn chinese & indian. Best friend dia pun mix japanese. Kawin dgn org Palestin.
    Kalau dia speaking dah mcm pure mat saleh..
    Tgk post dia pun mcm bukan typical malays yg gila nak kulit putih, suka tanned skin.
    Agak lain upbringing nya di situ..

    0

    0
    • Anon 911 says:

      Ye lah dia penah membesar kat germany masa kecik, pastu dia ni sekolah Cina dari tadika smpi form 5. Spm dia ada bahasa cina kot..
      Mmg la lain upbringing nya..
      But ada je dia kwn dgn melayu

      0

      0
    • Wendy says:

      Honestly, they don’t look so fake to be compared to SamTilla.
      Lebih pure, genuine dan asli.. And not trying too hard on whatever they do ;) chillex je

      0

      0
    • sukahatikau says:

      Mix Japanese? sejak bila weh.. hahahaha..

      0

      0
  6. Retis byk duit says:

    Ala apa nak heran dorg pegi banjaran…?!
    Ramona ni mmg org Ipoh, salu gak dia balik ipoh..
    Tapi i tak fhm camne dia leh pegi banjaran yg smpai 1600 satu mlm..! The haven yg 800 satu mlm pon oden dah nak teketor ketor membayor nye …!

    0

    0
    • Yuna says:

      Banjaran ni set dinner utk 2 org pun dah rm600-700. Itu dinner!
      Dgn booking lagi yg 1 mlm cecah rm1700?
      Matilanakkkkkkk

      0

      0
  7. Zuma says:

    Sukenya tgk dorg ni !!

    0

    0
  8. minah jambu say NO to DRUG says:

    lov u Ramona semoga bahgia n sakses always…eemmuah…!

    0

    0
  9. Saerah says:

    Sebenarnya korang pun mampu pi sini walaupun duit korang xbanyak mana.
    Katalah semalaman RM1800. Ni sure termasuk bfast kan? Pastu dinner dalam RM1200 untuk 2 orang. Dinner kat sana la sebab nak rasa experien kan. Lunch korang pi la makan kat luar. Mana2 restoran yg luar daripada resort tu. Pi semalaman je so total 3000 je. Campur la duit minyak & makan lunch kat luar dalam RM300. So grand total RM3300. Kalo pi ngan kawan, cost bahagi dua, so sorang bayar 1650. tak la banyak sangat kan? Jangan la bawak anak, baby, maid, mak, ayah bagai. Tempat cam ni untuk cari ketenangan. Bukan piknik huhahuha…
    Check in pukul 3 check out pukul 12. Buat apa dok lama2 kan…nak rasa je…
    Compare la ngan korang yg dok pi bali, phuket, vietnam bagai tu. Dgn air fare, public transport, teksi, hotel, makan, sourvenier, stc stc.

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku gi bali kalau bajet rm500 all in untuk 4 hari 3 malam.
      pernah gi yg mewah sekali dalam 2000 all in.
      tp if nk merasa dan duit banyak boleh la gi banjaran ni, untuk yg suam2 kuku cam aku, aku nk tgk tempat asing
      hehe

      0

      0
  10. Anonymous says:

    lagi bangga kalau ada identiti seorang islam… pakai tudung tutup aurat, pandai mengaji quran jaga solat, pandai cakap bahasa Arab…..

    0

    0
    • anynomous says:

      ajet2 setajah setad jadian dh ade dah..

      depa ni retis, so, kite nk harap ape kat diorg ni? pakai tudung labuh berstoking, berniqab dan berjubah?

      0

      0
  11. Anonymous says:

    suka je dia ni.penah jmpa dia dgn suami dia ms tu deorg x kawin lagi.dia ni jnis buat hal dia je.xde fake utk please kan hati sesiapa.ok la tu

    0

    0
  12. Sedardiri08 says:

    Aurat isteri hanya untuk suami bila dah tak de pedoman semua cakap tak fake lah ape lah uqasha senrose is a bad example for muslimah tis true but nothing can fault the islamic tradition ur aurat is for your husband syurga itu dibawah tapak kaki suami bila dh berkahwin di Malaysia ni ikutlah tradisi melayu apa nak dimalukan asal usul melyu kitaprang melayu semua asal kampung tak payah nak ikut sangat trend westerner eventhough u r brought up that way melayu pun ad keindahannya. Ingat cintakan dunya tidak bawake mana selagi di hati tiada maruah. Maruah suami tak terjaga. Sibuk menunjuk romantic travel sini sana hujung hujung bila susah baru sedar.

    0

    0
  13. Kemek Suhaiza says:

    Di mana tempat banjaran hotspring ni uollss?

    0

    0