Written by serenity | January 14th, 2013

Pagi tadi waktu Malaysia, dan malam di Hollywood telah berlangsung majlis anugerah Golden Globe ke 70 di Hollywood. apa kata kita layan 58 keping gambar karpet merah dari anugerah tersebut. Mana tahu ada yang mahu mengambil inspirasi untuk rekaan pakaian, kan?

Claire Danes

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Lena Dunham

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images
Lagi 56 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Nicole Richie

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Debra Messing

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Michelle Dockery

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Ryan Seacrest dan Julianne Hough

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Megan Fox dan Brian Austin Green

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Zooey Deschanel

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Ariel Winter

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Anna Gunn

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Isla Fisher

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Alyssa Milano

Savannah Guthrie

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Carla Gugino

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Mayim Bialik

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Hayden Panitierre

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Julia-Louis Dreyfus

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Tina Fey

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Amy Poehler

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Sarah Hyland

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Olivia Munn

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Michael J. Fox, Tracy Pollan, dan Sam Fox

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Francesca Eastwood

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Louise Roe

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Frances Fisher

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Jack Black

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Jennifer Lawrence

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Rosario Dawson

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Emily Blunt

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Halle Berry

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Naomi Watts

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Jacki Weaver

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Kaley Cuoco

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Eva Longoria

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Jessica Chastain

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Sally Field

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Nicole Kidman

Lucy Liu

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Anne Hathaway

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Jennifer Lopez

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Helen Mirren

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Taylor Swift

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Helen Hunt

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Lea Michele

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Marion Coltillard

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Helena Bonham Carter

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

George Clooney dan Stacy Kiebler

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Jennifer Garner

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Denzel dan Pauletta Washington

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Jessica Alba

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Adele

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Julianna Margulies

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Kate Hudson

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Robert Pattinson

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Salma Hayek

Gambar oleh Jason Merritt / Getty Images

Kerry Washington

Gambar oleh Jason Meritt / Getty Images

Jon Hamm dan Jennifer Westfeldt

Gambar oleh Jason Meritt / Getty Images

Julie Bowen

74 responses to (58 GAMBAR)Ketibaan Karpet Merah Anugerah Golden Globe ke 70

  1. Rogayah Rohingya says:

    1st kah haku?

    0

    0
    • loveONEW says:

      nara ko jgn lupe update golden disk award k

      0

      0
      • neelofa tetek besar bakul says:

        besar sungguh tetek salma hayek….ori ke tu…ke tanam implan nak suruh besar

        0

        0
        • i'm not a monster says:

          kate hudson nmpk simple tapi still menyerlah . autie yg bawak beg bibir tu aku x tau fashion apa dia pkai..pelik

          0

          0
        • anis says:

          artis luar ni ada gak pakai labuh..artis malaysia semua nak terbuka dari atas ke bawah..

          0

          0
      • hanna says:

        Baju Jlo so Malaysian…. Yg lain ok2 je..adeje pesen bju dorang yg xcntik…tp yg aku perasan bju dorang byk labuh2… Compare ngn artis Malaysia…..hmmmm…byk yg sibuk nk tayang lutut karat masing2…

        0

        0
    • daniela says:

      nicole kidman gorgeous!
      the rest ok lah..becoz diorang bkn muslim..
      tp sedih bila tgk local award, artis2 perempuan berpakaian lebih kurang mcm diorang ni jgk.

      0

      0
      • hijau says:

        artis hollywood pakai seksi2 cantik la jugak.artis malaysia berangan hollywood nak seksi2 gak tapi cantiknya tidakkk

        0

        0
        • Opss!! says:

          Artis hollywood pun ader gak yg reti nak pakai sopan…kl kat msia nie yg hado..!!!Masing2nak tayang ‘barang’,nak tunjuk lak lutut saper berkarat…tua muda samer naik je.

          0

          0
      • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

        cube tgok mcm mana retis olywood bergaya! jenama dress semua BONGGA uols.. bukan mcm retis2 Malaysia gamknya pakai baju dr pereka2 PPRT yg kuat sentap!

        0

        0
        • pak cam anti gossip & bangun says:

          ko ni kak cam…berpijaklah di bumi nyata…jgn nak bandingkan dgn holywood….bodohla….

          0

          0
      • Ostajah Ledi Gigih says:

        i dah berpurdah skrg , i tk dtg majlis2 sendu mcm nie .. Hopefully i dpt slamatkan artis2 hollywood darii msk neraka , oh noo..

        0

        0
      • Ketiak Nara says:

        Ko ni buta ke hapeeeee??? Nicole Kidman dah tua kertu cam tu ko ckp gorgeous??? kepala hotak ko!!! tak reti nak tengok org ke ape ko neh??? ke ngko pon sepesen mcm nicole kidman suka oldfashion??

        0

        0
    • kak timah says:

      banyak pesen sapu carpet . . ringan sikit beban org yg vakum tu

      0

      0
      • tom jerry says:

        yg kak timah sakit hati np plak…bukan nyer kak timah yg p menyapu kat tmpat dorang ponnn….

        0

        0
        • kak timah says:

          sebab haku yg sapu yg vakum tu lah haku bising!!!!!!!!!!!!! ko hado?????? ko mampu?????????????

          0

          0
    • oggy coacroch says:

      Haah…ko pirst…
      ko p amik hadiah kat nara…
      seekor beruk yang jakun…serupa macam ko jakun bb dpt pirst…

      0

      0
    • neelofa tetek besar bakul says:

      besar sungguh tetek salma hayek….ori ke tu…ke tanam implan nak suruh besar

      0

      0
      • si tetek kecil says:

        yg komen ni confirm teteknya 50cent nasik lemak…hua..hua…huaa

        0

        0
      • tetekku kecil says:

        kesiannya dgn org si tetek 50 cent ni…asyik dengki dgn org bertetek besar aje….makluje…lelaki tak suko yg bertetek 50 cent mcm engko ni…

        0

        0
    • oggy coacroch says:

      Haah…ko pirst…
      ko p amik hadiah kat nara…sekor beruk jakun..macam ko jakun bb dpt pirst…
      bodoh…!dpt pirst pon nak kecoh…

      0

      0
    • Blake Lovely says:

      Perghhh Megan Fox Slim gile
      Padahal baru lpas beranak tu…
      Taylor Swift Sweet…like

      0

      0
  2. didie @ says:

    first!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    sopan lagi baju minah saleh ni compare ngan hanis zalikha..

    0

    0
  4. muahhhhhhhhhhhhh says:

    ade separuh tu pakaian dorg lebih sopan dari artis malaysia hahahah yg sentiase xcukup kain dorg ni xpela da mmg kafirr….ni yg ISLAM tp lebih teruk …

    0

    0
  5. nazrul says:

    tgh syok2 tgk gmbr dorg ni…tetibe slh sorg pkai baju kurung..ha, camno tu? mmg lg syokkk la aku tgk..hihihi.

    0

    0
  6. JaneEyre says:

    Jennifer Garner n Salma Hayek sgt gorgeous..

    0

    0
  7. nazrul says:

    tgh syok2 tgk gmbr dorg ni..tetibe salah sorg pakai baju kurung..ha, camno tu? lg syoookk la aku tgk..! hihihihi.

    0

    0
  8. Mama Ajan says:

    Adele the best!

    0

    0
  9. peah says:

    pe plk kna mngena golden globe ni ngn UMNO? x reti baca ke? ke pahala bnyk sngt smp nak cari dosa pulak?

    0

    0
  10. MAK JEMAH says:

    Banyak pesen kemban..
    Borinkkkk….!

    0

    0
    • tom jerry says:

      kalo mak jemah dah bosan ngan pesen kemban ni…mak jemah jadi la pereka pesen plak…jgn taw nk complen jer…

      0

      0
      • neelofa tetek besar bakul says:

        oiii mak jemah …pesen kemban tu lah yg designer malaysia akan tiru nanti, ko tgk lah pertengahan tahun ni…mesti ada yg sama dgn fashion artis hollywood ni

        0

        0
  11. best says:

    soo many breast….. *______*

    0

    0
  12. Anonymous says:

    respect to those celebrities macam nicole richie, savannah guthrie, naomi watts, adele…etc yang pakai baju yg sopan~ x macam retis kire even tak sampai hollywood pun lagi tp pakai mcm dia tu lady gaga etc…

    0

    0
  13. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    minah jambu suka pic yg no 9 dia paling paling cute skali dlam semua yg ada kt dlm gambar ni…..baju dia pon cantek n nampak macm sopan la gitu kannnnnnn yg lain HANCORRRR !

    0

    0
  14. adaakukesah says:

    ok la sekurang2nya pakaian dorg semua labuh2…dari artis kita yg makin hari makin singkat kain nye….

    0

    0
  15. Audrey Hepburn says:

    Tak sabar nak tunggu Fashion Police. Nak tengok diorang komen pakaian-pakaian.

    0

    0
  16. hihihi says:

    pakaian dorg lagi elok dari artis malaysia yg bajet hollywood.

    0

    0
  17. gadis ayu says:

    kadang aku tengok ada antaar dorang ni pakaian lebih sopan dari artis Malaysia…tunggu jela abpbh akan datang ni…confirm ada yang fesyen lebih kurang je dengan fesyen kat atas…lagi-lagi fesyen kain terbelah tepi tu…huahuahua

    0

    0
  18. Prince Noob says:

    uih seksa2 betul aku tengok artis2 pompuan hollywood nih

    0

    0
  19. mak eton says:

    lucy liu gk comel. mcm snow white dh aku nengok. hmmm, so nk komen lah nie, smoge artis msia yg sedar diri dn ambik berat tntg hukum hakam agama, dose pahala, syurga neraka, cpt2lah bertaubat.mohon ampun kpd Allah. yg bukn islam pon ade jgak pndai berlebihkan kain. yg kat msia lak? hadoiii.. jgn smpai Allah turunkan musibah. minx dijauhkan lah.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    some of the celebs lebih sopan gown diorg dr artis msia..mcm nicole richie..elok je tutup

    0

    0
  21. anti k-pop says:

    aku rasa kan aku paling suka dress nicole richie………sangat cantik dan sopan

    0

    0
  22. saya says:

    dorang ni banyak pakai bawah tutup atas tbukak… kalau artis malaysia… atas bawah nak tayang….

    0

    0
  23. miss mong says:

    ala comelnya lucy liu..

    0

    0
  24. zrzr says:

    Jennifer Lawrence dam gorgeous

    0

    0
  25. ck slmh says:

    dress Stacy Kiebler very simple, yet sophisticated.
    loved it!

    0

    0
  26. theyurigagarinfan says:

    taylor swift is the most prettiest girl on the red carpet

    0

    0
  27. Din says:

    Baju Nicole Richie & Adele nmpk sopan skt. halle berry plak dah mcm tarzan je aku tgk. jennifer garner nmpk sgt dah tua & si bellatrix tu knpalah pki beg bibir merah menyala. nmpk menakutkan.

    0

    0
  28. buLaNTeranG says:

    aku nengok ertissss omputehhhh lagi sopan kotttt suke pakai dress labuh2 cantek je tgok….ertisss kite selagi x nmpok peha yg konon2 cantek tu x sah!

    0

    0
  29. anna says:

    betul…betul…hollywood yg x Islam ni lagi fashionable & sopan dari artis Malaysia yang majoritinya Islam..malu den…..

    0

    0
  30. anne highway says:

    aku suka tgk muka jessica alba & anne hathaway. cun melecun. klu diorng pki baju si taylor swift ataupun nicole richie mesti lg cantik.

    0

    0
  31. elyza curtain says:

    cantik dress lucy liu macam kain langsir kat umah. cantik sesanggat terpegun aku hahaha!

    0

    0
  32. Shahril says:

    DARI DULU AKU PERASAN, FASHION HOLLYWOOD PAKAIAN WANITA MEREKA HANYA SATU KALER SAHAJA TAPI PERSONA MEREKA MENYERLAH….TAK MACAM PEREKA ARTIS TEMPATAN, KALAU BOLEH SEMUA NAK DITEMPEK2, SEMUA KALER NAK DIMASUKKAN MACAM PELANGI, LAST2 ARTIS KITA SEMUA MACAM BADUT SARKAS…..

    0

    0
    • Zaza2012 says:

      sejuk mata memandang, drpd nengok artis malaysia yg entah fesen apa pun saya tak faham, artis hollywood lagi sopan bila pg anugerah mcm ni, baju pun labuh2…bukan mcm artis msia yg sebok tayang lutut nak nampak seksi, mcm tak sedar dirik pulak yg kita ni berada dlm negara islam…

      0

      0
  33. zana says:

    jessica alba sangat cantik dan sopan bajunya xmacam artis malaysia mcm badut. opsss sorry

    0

    0
  34. Jon says:

    I’m not sure where you’re getting your information, but good topic.
    I needs to spend some time learning much more or
    understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for
    this info for my mission.

    0

    0