Written by AbangNara | May 13th, 2012

Di petang Ahad yang penuh meriah dengan sambutan Hari Ibu, Abang Nara ingin berkongsi satu lagi set gambar majlis resepsi perkahwinan Awal Ashaari dan Scha Al Yahya dengan anda semua. Mungkin akan ada yang berkata “Udah-udahlah tue Abang Nara”, tapi gambar-gambar yang diambil oleh Peveyhack Photography ini terlalu cantik untuk tidak dikongsi di dalam blog ini.

sa

Tambah menarik banyak gambar-gambar selebriti yang turut hadir ke majlis perkahwinan Awal dan Scha dimuatkan di dalam set gambar ini. Senang cerita, tak rugi untuk anda melihat sendiri 57 keping gambar sekitar majlis resepsi Awal dan Scha dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit sepenuhnya kepada Facebook Peveyhack Photography.

tt

P.S: Dapatkan telekung travel untuk kemudahan anda menunaikan solat di mana-mana dengan hanya RM29 sahaja. Dapatkan produk ini dan banyak lagi hanya di www.gudang.my.

sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa

sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa

sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa
sa

89 responses to (58 GAMBAR)Majlis Resepsi Awal Ashaari Dan Scha Al Yahya Daripada Peveyhack Photography

  1. mihihi says:

    rashdi amin!

    0

    0
    • yaya_yumi says:

      OK!! sgt cntikk gmbar n pgantin..glam giler mjlis dorg..

      p/s: eja sgt cntik..lwa bjunyer..=)

      0

      0
      • saya says:

        liyana jasmay baru bertunang belum “halal” lg knp msti nak berpegang tgn dgn tunang…ramai org islam di dlm gmbr ini tp islamnya entah dipegang dimana..Ya Allah bukakan hati mereka utk mengikut perintahMu dan menjauhi laranganMu,amin

        0

        0
      • kecoh siak says:

        saya,
        ade ke gmba dia pegang tangan?
        kedudukan badan yg rapat tu sy xtau plak diorg tgah pegang tgan.
        xbaik :)

        0

        0
    • anon says:

      wey korg tgk linda onn sudi je dtg. padahal penah gaduh linda-fahrin-scha. hewhewhew

      0

      0
    • Moshi moshi says:

      Alamak!!ada plak gambar si mengelitis dgn psngan dia(shiela & shanaaz).Anyway..cantek gambar schawal. semoga berkekalan.

      0

      0
    • Xfinity says:

      family photoshoot yg ceria takder ke?

      0

      0
  2. embok ketum says:

    Dah2lah citer sal dorg..

    0

    0
  3. scha says:

    1st .. btw, cantik babe.. meriah sungguh

    0

    0
    • Pondan Sepi says:

      YA AMPUN! MENGANTUK AKU TENGOK PIC2 PASANGAN OVERRATED NI! NARA KO DH BOLEH TUKAR NAMA BLOG KO NI KPD SCAWALNARA.COM…
      BTW…PIC YG LAST TU AWAL PAKAI VAIL KE PE? FEELING2 PENGANTIN POMPUAN! KELAS KO POK!

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko da kenape pondan sepi….pic last tu bukan awal pakai vail…kan sebelah dia ade scha tu…rosak teruk da mata ko tur…

        0

        0
      • ahkak says:

        Scha la yg pakai vail tu..tgk btl2..kn Scha sebelah Awal tu.

        0

        0
      • Glamer Gilerrr says:

        Pondan sepi yang sememangnyer sepi & blurrrrrrrr….. ksian kt mata ko… kahkahkah

        0

        0
  4. zaraga says:

    cantik…

    0

    0
    • ngomel says:

      tgk gambar2 yg diambik dicelah2 jemputan nampak macam scha dan awal terbang di awang2an gitu…ada satu gambar tu apsal nampak kaki je?

      0

      0
  5. Sos says:

    Abg nara ni mesti dah takde modal nak update blog kan????????

    0

    0
  6. Anonymous says:

    cantik sungguh scha..

    0

    0
  7. dato' sitikus says:

    aku 3rd.. yeayyy! hidung scha akn sllu ku puja.. :)

    0

    0
  8. biol says:

    tetibe tengok ikram dinzly hensem plak.

    0

    0
  9. izzuera says:

    wow…

    0

    0
  10. peminat setia cinta buat emelda says:

    awesome larr baju artis 2 kat majlis ni ..
    kann bagus kalau artis 2 ni pakai bertutup je selalu

    0

    0
    • huahuahua says:

      aku pun perasan gak tu…..seronok lak tgok…x de la nk tayang bdan x tentu hala kat majlis org..cantik2 bju artis wanita!

      0

      0
  11. aku says:

    kenapa semua gambar2 kat atas tu aku dah tengok???

    0

    0
  12. d_hakim says:

    bosan nye tgk psgn ni….dh x de ceta lain ke??

    0

    0
  13. bunga melor says:

    ade je si shila hamzah ngn shananaz ni…menci mak tgk awwww…

    0

    0
  14. d_hakim says:

    bosan nye tgk psgn ni…dh xde ceta lain ker???!!

    0

    0
    • miss anonymous says:

      tgk schawal takpe lagi.. sbb diorg tu dah sah… tgk si gedik shila n boipren dia tu lagi aku menyampah

      0

      0
  15. em says:

    Cantiknya pelamin

    0

    0
  16. […] anda semua. Mungkin akan ada yang berkata “Udah-udahlah tue Abang Nara”, tapi … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Ashaari, Awal, Daripada, GAMBARMajlis, Peveyhack, […]

    0

    0
  17. Anonymous says:

    ala…abg nara,takde yg fresh kew..boring laa…

    0

    0
  18. isabell says:

    cantik quality gambar ni… pasni ramai la pengkritik tak berbayar datang … >.<"

    0

    0
  19. cikbaii says:

    AWESOME WEDDING IN A SHORT PERIOD TO DO THE PREPARATION. GOOD JOB SCHAWAL ;)

    0

    0
  20. tutuk says:

    cantik sgt irmz hasmie…. huhuhu.. bju n tudung nampk sgt sweet… cantik sgt2.

    0

    0
  21. Farah says:

    SCHAWAL Semoga berkekalan utk selama-lamanya
    Sama cantik, Sama padan.

    0

    0
  22. mia lola says:

    baju kuning tu erra ke?
    sungguh remaja muke..

    0

    0
  23. keliru says:

    zarina ann jolie kah disitu?

    0

    0
  24. mee bandung says:

    cantiknyer erra..makin slim n nmpak mkin muda la..jeles aku!

    0

    0
  25. meeradriana says:

    x habis lagi ke??

    0

    0
  26. o-o says:

    irma hasmie n eja sgt sweet……

    0

    0
  27. evangel says:

    pelamin lisa surihani lg lawa…but scha punya plamin pun classic jgk.nice
    skg ni dah trend kaler2 putih gading ke..lawa laa

    0

    0
  28. suka hati aku la says:

    bnyak2 gmbr ni.. aku suke irma ngan eja je.. awww..sweet sgt. eh2..fizow ade gak..lalalala

    0

    0
  29. Nur Labiatul Majora says:

    tunang liyana jasmay macam ustaz azhar!

    0

    0
  30. wee says:

    nmpk cm sehati berdansa pny background sket, ehhe anyway congratz scha and awal.

    0

    0
  31. sara peace says:

    Knpa yer rsa mcam mjlis diorag ni lg glam dri mjlis lisa & yusry dlu..sory tau for fan lisa..hihi

    0

    0
  32. […] Di petang Ahad yang penuh meriah dengan sambutan Hari Ibu, Abang Nara ingin berkongsi satu lagi set gambar majlis resepsi perkahwinan Awal Ashaari dan Scha Al Yahya dengan anda semua. Mungkin akan ada yang berkata “Udah-udahlah tue Abang Nara”, tapi … Continue reading → […]

    0

    0
  33. Anonymous says:

    meriah la schawal ni kahwin. bila ada org tulis majlis kahwin dorg ni lg glam dr yusry lisa, aku fikir sebab schawal ni dua dua peramah, ramai kenalan, terasa la dorang ni diraikan masa kahwin, kahwin pun meriah.yusry jenis yg lepak ngn bob je, lisa plak berkepit ngn mak dia, sebab tu la kot

    0

    0
  34. Anonymous says:

    gedik kan pasangan yg pakai baju oren tuu..haha

    0

    0
  35. kunangkunang says:

    eh tu lufya ke zarina anjoulie? hihihi

    0

    0
  36. wawa says:

    cantik nya erra..

    0

    0
  37. sratomey says:

    bosannnnn

    0

    0
  38. bedah gorgeous says:

    aku rase gambar ‘rashdi n the geng’ Peveyhack ni lg cun dari gambar saiful nang!

    0

    0
  39. Mak Jijah says:

    Apa profesionalnya gambar2 ni? Mcm ambek dari hp aje.

    0

    0
    • boooooooooooo says:

      xcantik sgtla..gelap…kunun berseni sgtla….xnmpk seri pengantin…xbestla photographer yg nie..huhu

      0

      0
  40. mumu says:

    awal,bole kongsi macamana buat proposal paper utk dapatkan tajaan?nak belajar la.tq

    0

    0
  41. Kurus says:

    i loiikkeee…..
    berry berry mussch…
    fantashtique!!!
    bravo!!!! congrates!!!

    0

    0
  42. mek nab says:

    sume lawa sume cantik…cuma nak tegor sket …liyana dan shila…anak dara dua orang nih wajib nikah cepat2…tak manis dik …

    0

    0
    • Anonymous says:

      Itu tak tengok lagi liyana masa majlis tu, mcm dia sorg ada tunang….gedik ok

      0

      0
  43. Celena Gemas says:

    bertuah,….:))

    0

    0
  44. abc says:

    1st time la aku nengok c MARSA nampak cantek berbaju seperti ini.
    sedikit tertutup la..hehehe…tahniah marsha…tapi paling cantek IRMA HASMIE…hahaha

    0

    0
    • Nurul says:

      Kadang2 aku tengok pakaian marsha tu lebih sopan daripada artis melayu yang lain. :) Irma mmg terbaik.

      0

      0
  45. cili padi says:

    muka scha mcm lelaki ler pakai gaun tu…wlau kau x kuminati tetapi lobang hidungmu tetap menjadi pujaan hati ku..hehehehe

    0

    0
  46. lovelime says:

    Jemu dah tgk dia org nie…mmg dia org sweet together & semoga kekal ke akhirnya. Aku paham dia org artis, tp astro kdg2 mcm dah tak cite lain nak tayang buat bazir duit org byr bil buka2 tgk ulangan cite cinta dia org, hello come-on lah astro pasal ko tayang bnyk2 kali nanti org salah kan dia org paham tak?org lain/artis lain bercinta and kawen jgk tp tak lah sampai dah sebulan asik cite pasal dia org.tp aku tgk lah scha nie mcm plastik sket suka cover2 awal tue natural jerk ekspresi muka sebak, terharu, syg, malu semua jelas nampak tp scha nampak mcm cover2 ttp2 mula kipas2 muka dgn tgn, aduhai walaupun aku tak minat lisa tp aku tgk lisa natural jerk muka dia.entahlah…ini pendapat aku.

    0

    0
  47. suka eja says:

    baju eja cantekkkk……. :)

    0

    0
  48. fifi fairuz fuyoh says:

    u guys ni sebok je psl baju la, mekap la, pelamin la, tak mampu nak buat macam tu buat je la cara tak mampu uolls, takyah nak kondem2 sgt, aleh2 korang gak ternganga tgk wedding glam camtu. so malaysian~

    0

    0
    • Nurul says:

      Yang tak Malaysian pun akan buat benda sama lah kutuk2 artis. Ko tu so tipikal, tak pasal2 nak kata so Malaysian. Erggghh baik ko cakap so human.. so orang ke.. malaikat, haiwan je tak mengata ni oii

      Eh aku marah bukan sbb aku sokong orang mengata. Aku marah sbb ko nak mengata orang Malaysia sgt.. ko orang mana eh?

      0

      0
  49. rafflesia says:

    suke tgk pelamin dorg…simple but very nice…suke riben2 besau tu…
    n sejuk mate tgk pakaian artis2 wanita yg hadir..mcm ni baru la cantik…even xbertudung pun, tp pakai sopan…xperlu dedah2 kulit sangat…so sweet…xsemestinye pakai sopan tu xbleh nmpak gorgeous kan…lg peminat suke…harap2 dalam majlis2 lain pun, artis2 kite still kekalkan kesopanan ni…InsyaAllah… ;)

    0

    0
  50. loving says:

    klu sorg cantik & sorg kacak….mst la psngan 2 spadan kn…..
    sya suka la tgk psngan ne….mesra btl la…

    0

    0
  51. Cik Ain says:

    Yg ni barula cantik & memperlihatkan proffesional seorang photographer. Tahniah kepada photographer y dpt capture picture yg awesome ni..

    0

    0
  52. horey says:

    suka couple nie..
    di harap berbahagia selamanya…kekal abadi selamanya…

    0

    0
  53. Rashdi Amin says:

    terima kasih kepada abg nara kerana share gambar saya dalam blog yang sangat meletop nih… terima kasih sangat2…

    kepada yang memuji dan mencaci saya terima segala sebagai satu cabaran dan kelemahan saya… untuk saya belajar lagi… terima kasih atas komen2 anda yang ikhlas dan jujur…

    terima kasih

    0

    0
  54. Aku kesah says:

    Eja n irma cantik..manis jer muka dia..sejuk mata memandang..Liyana Jasmey x lawo la..

    0

    0
  55. fara says:

    eleh..dlu aku ckp pasal idung die rmi boo aku..skang korg gak yg ngate..plapus pye orang..hahahahahaha!!!

    0

    0
  56. mamaaish says:

    suka tengok scha yang x control ayu…tahniah!tahnih!tahniah!…….

    0

    0
  57. ct says:

    comel la korang..suka sgt.. sama padan.. semoga berkekalan sehingga ke akhir nyawa…

    0

    0
  58. tk tau siapa says:

    cantek betul … berseri2 muka sha…

    0

    0
  59. huhuhu says:

    alahai ko scha. kempisnya tetttttt…..
    kesian awal…hahaha.
    emmm aku tgk cantik gak decoration,baju pengantin,mekap pn simple but nice.
    TAPI…fotographer ni failed la. aku rs wedding shira&zahiril lg cantik janggut touch tu snap.Yg pic dorg ni gambar suma xde angle yg kreatif. so so jer…boring.

    0

    0
  60. lia says:

    iqram dinzly dah ada gf pun..

    0

    0
  61. hans says:

    Tahniah buat pasangan….semoga bahagia sehingga ke akhir hayat….amin
    Marsha, Eja & Erra Fazira…..CANTIK….i like…:)

    0

    0