Written by AbangNara | January 14th, 2015

Terdapat banyak jenis-jenis beg di luar sana. Untuk setiap style, event dan majlis ada setiap jenis beg yang berbeza untuk melengkapkannya. Jadi apakah jenis beg yang sesuai untuk koleksi anda? Hari ini kita akan melihat beberapa jenis beg asas yang harus dimiliki oleh setiap wanita.

1. Beg untuk kegunaan hari-hari

Beg yang sempurna untuk kegunaan hari-hari adalah beg yang paling sukar untuk ditemui. Ia selalunya cukup besar untuk dimuatkan barangan wajib dan juga cukup versatile untuk kegunaan tak kira siang atau malam.
begbeg

2. Beg elegan untuk kegunaan waktu malam

Untuk special occasions, anda perlu menggayakan dompet yang elegant. Tak kiralah sama ada cluth ataupun beg kompak, warna silver atau warna gold, ia adalah pasangan yang cukup sempurna untuk mana-mana occasion.
beg

3. Beg tote

Beg tote adalah beg yang wajib dimiliki oleh setiap wanita. Ia cukup perfect untuk memuatkan barangan yang dimiliki oleh anda. Kita pun tahu barangan wanita ini banyak jenis dan bukannya sekadar telefon atau dompet.

beg

beg

4. Beg messenger

Untuk hujung minggu dan hari biasa, takkanlah nak bawak beg pergi kerja untuk jalan-jalan kan? Beg messenger yang ringan dan penuh bergaya sama ada dipakai di bahu atau disilangkan. Ia akan mengosongkan tangan anda untuk memudahkan pergerakan. Bolehlah beli-belah dengan mudah.

begbeg

5. Beg multipurpose

Beg ini mengandungi beberapa kombinasi di dalamnya dengan membawa fungsi sebagai dompet, beg messenger dan juga handbag.

beg

Selaku seorang wanita, anda berhak untuk mendapatkan kelima-lima jenis beg ini. Hadiahkan diri anda salah satu daripadanya daripada Malaysia Online Shopping nile.com.my yang mempunyai pelbagai pilihan beg pada harga yang amat rendah. Beli sekarang untuk gayakan diri anda.

Berita baik untuk pembeli di Lembah Klang, anda boleh dapatkan barangan anda dalam masa 24 jam dengan servis 24 Hours Cash On Delivery. Minimum order hanya RM6 sahaja.

Jangan tunggu lagi, marilah membeli-belah. Selamat tahun baru.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

42 responses to 5 Jenis Beg Setiap Wanita Harus Miliki

  1. neffs says:

    sudah2 lah Nara promote beg dari China nie.kualiti bukan elok pun..sudah2 laa nak promote sambil meniupu kata beg nie bagus lah, kualiti lah..naya orang jer

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul…bosan tgk…org lain taw nak cari website barang murah….

      0

      0
      • adohai says:

        dah nama pun handbag murah kan.. mestila kualiti tu kurang sikit. amboi handbag murah tapi nak kualiti setaraf handbag branded.. memang tak la.
        yang pasti handbag kat nile ni cantik2 dan kelihatan exclusive. jahitan dan pembuatan handbag nya kemas. memang sesuai kot untuk orang2 yang suka tukar2 handbag macam aku ni ha.

        0

        0
        • i says:

          btul tu..aku stuju..dh try beli mmg tahan lasak dan kemas..nak bandingkan beg chanel ngn carlo rino yg aku beli dulu mcm hampeh..pakai sminggu dh koyak..nyesal x sudah aku..dh le mahal

          0

          0
        • adohai says:

          yeke I? mungkin handbag carlo rino yang ko beli tu dah selalu kena tindih2 then dilonggok2, biasala, kekadangkan promoter ni suka2 je main campak2, bukan barang dorang kan. sebab tu material dia cepat rosak kot. aku punya handbag carlo rino alhamdulillah dah 3 tahun, still nampak baru.

          now aku tengah usha handbag ni.
          http://www.nile.com.my/product_info.php?products_id=11890
          dorang dah restock warna putih. tapi laki aku cakap rumah dah macam kedai bag. tak payah la beli lagi :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          beg carlo rino tak mahal lah.

          0

          0
        • melati pondan says:

          chanel pakai seminggu dah koyak……….chanel ciplak ker

          0

          0
        • Lea Rose says:

          aku pun suka beli beg2 murah macam ni…
          nak melasak pun tak ralat…

          beg branded mcm bonia, carlo rino, guess aku pakai time ada event ngan hari raya jer…. hahahha

          0

          0
        • kedai beg says:

          beg bonia, guess, carlo rino tak mahal lah. kira murah. its affordable. beg mahal prada,chanel, gucci, burberry, hermes, dior, salvatore ferragamo, celine, louis vuitton & etc. pertengahan mahal kate spade, coach, michael kors, marc jacobs & etc

          1

          0
        • kumtum says:

          nak pakai beg jenama mahal seperti prada,chanel, gucci, burberry, hermes, dior, salvatore ferragamo, celine, louis vuitton, fendi dll tapi tak mampu takut kempunan beli ajer pat petaling street, kl. berlambak, bersepah, sekali swing ajer terburai hehehehe

          0

          0
    • zuanzuan says:

      tambah satu lagi, beg telekung & sejadah.itu juga harus dimiliki dan dibawa jika pakaian tak cukup bersih untuk solat.

      1

      0
    • abg nara kulup says:

      agak2 korang laa,rozana misbun si bininya awie nak beli tak handbag nie?

      0

      0
    • kak j says:

      tak semua mmpu bli beg harga ratus2 apatah ribu2..sesuai la utk org yg x berkemampuan..dari kena pnerajang kat en.somi,baik ikut mmpu je ok..tp harga tu terlalu murah kot,yg dijual kat pasar pagi or kat siam pun mahal lagi..yg pasti,beg ni pakai sminggu dh rabak.tu beza beg ori dan x..dari beli beg ni bkalu3, baik simpan duit bli yg ori..lagi berbaloi3.. laku klu dijual balik

      0

      0
    • anon says:

      Baru je nak komen kata beg dari china tadi….

      0

      0
      • kak anon purple basuh berak gihhhh says:

        kak non gi basuh berak taik nora gihhh…apa la ngulat je tahu..hahahahaa

        0

        0
    • PE JADAH says:

      yeke..aku beli ok jer…harga berpatutan dan kualiti baik…x myesal beli barang kat nile ni..nice & affordable..sekian terima kasih

      0

      0
  2. jep sepahtu says:

    suruh je bini nara beli….pastu posing sekali…

    0

    0
  3. Anonymous says:

    boleh kena saman, 1 of the bags copied Gucci punyer design

    0

    0
  4. jemah the legend says:

    Mintak mahal hotel la nara oi..Aku tak main nye beg2 murahan ni.nmpak sgt ciplaknya.udah2 le nara oi.promo berapi2.

    0

    0
  5. melati says:

    Pompuan ..pelacur jer pakai Beg RM29 hinggit ni..

    0

    0
    • Anonymous says:

      let me add pondan pun pakai beg ni.

      0

      0
    • LESONG says:

      kepala hotak bapak kau!
      abis tu, perempuan & makcik² yg keje gaji tak seberapa tak mampu nak beli mahal², kau nak cakap dorang pelacur jugak ke?
      pakcik² yang gaji tak seberapa nak bagi hadiah kat bini handbag murah camni, kau nak cakap dorang tu bapak ayam ke?
      WATCH YOUR WORDS ya!

      0

      0
      • minah jambu tk suka hipokrit says:

        sabar sabar sabar sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ! yg komen kt dlm blog ni semua nye pelacor !! dh puas ?????????????? bagosss lov u..

        0

        0
        • batu giling says:

          Lesong yg slalu kata mcm tu dialh pondan. Lg satu dah naik menyampah bila nak mengutuk tak letak nama. Nama2 simple pun malas jari tu type. Stalker yg buru pengomen2 yg slalu komen di bn ni pun suka pakai anonymous je bkn kak anon warna purple tu. Mmg nama dia ‘Anon’. Kak anon pun kena hentam jgk. Perasan kat sini siapa yg slalu komen kena hentam teruk dahlh tu stalking dn ada yg clon nama sampai pengomen2 tetap tu dah lesap smua. Ada unsur2 sabotaj ke?. Kdg2 sronok jg baca nama fimiliar kat sini. Lama tak nmpk awk lesong?. Harap awk sihat ya.

          0

          0
        • LESONG says:

          weh minah jambu tk suka hipokrit, kau pun pelacor jugak ok.
          jgn nk ngelat. sbb kau pun komen kat dlm blog ni. puas hati aku gelarkan kau pelacor???????? bagooossssssssss! laphuituihh u!

          hi batu giling, sy sihat. lama tak nmpk sy? oh, biase la..sy suka menyorok blakang lemari. clon? hohohohohoho…yg tu kena tanya nara. tanya nara mcm mane bole terlps org² yg clon nama org lain.

          0

          0
        • dlm ic nama aku anon says:

          kak anon purple x pon kak anon batak yg gadoh dgn jemah pkasam dulu..hahaha…

          0

          0
        • stalker spm says:

          batu giling pngomen tetap tu bukan lesap,ada..dia org buat mcm2 nama..siapa2 yg tanya mana jemah pkasam,dia ada.tp nama lain..terperasan juga sesetengah komen tu mcm komen jemah

          0

          0
        • batu giling says:

          Hakhakhak … kelakar lah klu dorang gaduh … dlm ic nama aku anon ….. nama anon batak tu yg tak tahan perut ktawa. Stalker spm …. nape nama ada spm. Tunggu spm ke?… adik2 lah ni ya. Slamt tunggu spm harap2 dpt result spm yg beribu ribu lemon … mesti mak buat kenduri kesyukuran.

          0

          0
    • kak anon purple namamu teratas says:

      kak anon purple pakai beg ni la,keja ko kan basuh berak nora..

      0

      0
  6. Benci Melayu Bodoh says:

    Tak payah lah mengeji!! Orang tu carik rezeki cara halal…dah memang murah mmg la kualiti nye nan hado!! ade je orang yang tak mampu akan beli beg mcm ni.. korang yang perasan mampu ni baik gi solat &mensyukuri nikmat Tuhan..takut2 esok korang jatuh papa kedana baru nak bukak page ni balik sebab nak beli beg2 tu..wakakaka

    0

    0
    • saja nak tanya says:

      dey tambi..orang cerita pasai kualiti.bukan cerita pasal syukur @ nikmat tuhan bagai..? sikit2 nak kaitkan dengan agama..apa daa…

      0

      0
      • batu giling says:

        Betullah Benci Melayu kata bnykkn bersyukur. Jd kita ni tdk mengutuk bagai. Bkn smua org mampu. Ramai yg sy tngk pakai beg2 mcm ni. Kesianlh kat mrk sbb mesti mrk trasa klu baca. Makck cleanr sy pun baca Bn gak. Pinjam tab sy. Abam nara promote bkn nak inaya org. Ramai jg studnt2 beli beg2 mcm ni. Lainlah parents org kaya. Klu kita ni bnyk bersyukur kita takkan mengutuk brg2 mcm ni. Ada yg nak beli beg tngn Hrga 100 kena fikir 1000 x sbb fikir budget yg sgt menyesakkn. Cadanganlh klu sesiapa yg ada beg kualiti yg tak pakai, donatelh pd kwn2 yg tak mampu. Slamat beramal.

        0

        0
      • pemerhati says:

        Betul laa apa yg si benci melayu tu cakap, kau ni dah kenapa?

        0

        0
  7. gadis melayu says:

    support la cikit web site malaysia kite berniaga..brg2 yg dijual sesuai utk golongan sederhana n utk student.harga pun berpatutan..

    0

    0
  8. orkid says:

    ni barang takde kualiti..sekadar nak beli suka2 pakai sesekali pi jalan boleh la…nak pakai lama, nak pakai hari2 tak digalakkan beli..sbb beg2 mcm ni pakai 2 jumaat aje jahitan tetas la, plastik sadur (yg nampak mcm kulit kononnya) koyak la, zipper putus la, zipper terkeluar dr laluan la, mcm2 la..tapi jika hanya mampu beli ini, pls make sure barang2 yg berat tidak diletakkan dalam beg ni..kalau tidak 2 jumaat aje bai-bai aje la kat beg mcm ni..sy masa student dulu beli bag murah2 aje sbb takde duit lagi..merasa la pakai beg mcm ni..tapi sebagai beg sambilan..beg utama mak sy beli atau beri beg2 dia yg dah taknak..so, beg murah dan mahal ni mcm langit dan bumi bezanya..

    0

    0
    • keklapis says:

      pernah beli handbag rm10 je kat ekspo.. pastu beli handbag cap elle kat sogo rege kat rm300.. tak sampai setahun yg cap elle tu kulit luar dah menggelupas. yg cap ekspo rm10 maintain je tahan walau di campak2 sampai bawah kerusi. so kdg tu mahal jenama je.

      beli yg branded kulit puas pakai pulak. nak beli lain rasa membazir. kadang baik beli yg murah2 tu.. kalau rosak, buang tak rasa ralat sgt. beli mahal2 kalau yg warna cerah skali kena pen perghh rasa nak nangis

      0

      0
  9. sal?xpuas hati? says:

    kenapa gaya penulisan abg nara x semesra sebelum ni?abg nara marah ke ktwg ckp muka abg nara cam boyan?kuikuikui

    0

    0
  10. aku says:

    dah tntu2 la bukan nara yang tulis artikel ni.. ko rasa dia tau ke beza tote ngan messenger bag?? mmg x la kannnnn.. heheh..

    0

    0
  11. nuha says:

    Pilihan ibu ber-baby kecil seperti saya pastinya tote bag. Banyak barang boleh simpan. :)

    Entry baru saya: 10 formula mudahnya menjemput rezeki

    0

    0
  12. AJ says:

    pasal belacan pun mau gado kah?

    0

    0
  13. kamal says:

    Nie kalau nampak dek org umah den nie.. Gerenti kojap² tue jo diajak eh den poei shopping…

    0

    0