Written by serenity | July 2nd, 2013

Mungkin ada di antara pembaca BeautifulNara.com yang masih mengingati penyanyi yang popular sekitar akhir 80’an iaitu Ibnor Riza. Anak perempuan beliau benama Putri Norizah juga seorang penyanyi, dan pernah memenangi enam pingat emas untuk vokal di World Championships of Performing Arts (WCOPA) 2011.



Kami telah menerima tip di Facebook yang Putri Norizah telah selamat melangsungkan pernikahan Sabtu lepas dengan seorang Deejay iaitu Kino Takamura yang pernah menjadi peserta peringkat akhir untuk Astro Spin Master 2011 bagi kategori Malaysia Best Scratch DJ.

Tahniah kepada Putri Norizah dan suami atas perkahwinan mereka. Lagi tiga gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Putri Norizah.



38 responses to (5 GAMBAR)Putri Norizah, Anak Ibnor Riza Berkahwin Dengan Deejay Kino Takamura

  1. LESONG says:

    walaupun x kenal, wish u congratulation!

    0

    0
  2. Olga says:

    FIRSTTTTTTTTT . . . MEREMBES TGOK SUAMI DIAAAAAAA

    0

    0
  3. kak timah says:

    MINAH NI KE YANG AUDITION AF HARI TU?????SUARA SEDAP N HARAP TERPILIH

    0

    0
    • Peminat Putri Norizah says:

      yup, die la masuk audition AF kt Sarawak aritu, die mmg dah jd recording artis pun kat Brunei dan dah terkenal as a singer kt sana, tp die dah hampir setahun kembali semula menetap di Msia (KL) with her femili (sejak July ’12) n nk kembangkan kerjaya nye dlm industri hiburan di Msia lak, sy ade follow twitter die, sy tau pon sbb sllu ‘study’ TL die =) suara die mmg sedap

      0

      0
  4. Olga says:

    DAH SUNAT N MASUK ISLAM KE BELUM NI?

    0

    0
    • haiyaaa says:

      tah pape je komen dia ni

      0

      0
    • milah says:

      oit olga ko ni xtau agama ke apa..? xpayah nak tanya sgt la kat sini mcm tu. ko tu dah bersunat pun tp perangai mcm haremmm wat pe.. sah2 la dia dah masuk islam dan wajib bersunat. kalo x, xkan la bole nikah dolll…

      0

      0
  5. hohoho says:

    handsomenya husband dia… ;)

    0

    0
  6. Miko chan says:

    Muka macam kawan cina aku waktu sekolah dulu..
    apa pun tahniah !

    0

    0
  7. den la ni says:

    bnyk gk pingat die dpt..xkecoh pn

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Ni kan anak Ibnor Riza yg menetap di Brunei tu. Bukan dulu pernah jadi pasangan duet Aliff Aziz tu ke? Ada gambarnya dulu dia dan Aliff Aziz, org kata deme bercinta, tak tahu la. Gosip je kot. Huhu. Apa2 pun congratulation. Semoga perkahwinan ini kekal smpai jannah. :D

    0

    0
  9. lollyta says:

    Alif aziz tu dgn sume org dia nk bercinta. nyampoh mak!

    0

    0
    • kak timah says:

      SENTAP KE ALIFF XPANDANG KO NYAH?

      0

      0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      alif aziz tu bukan handsome pun, kurus kering..menyanyi lagu tak laku..hanya perempuan gatal jer minat lelaki mcm tu

      0

      0
  10. ss says:

    oh dia ni..aku search kat youtube budak ni mmg lg hebat dr artis lain…dia lebih menyerlah kat luar negara…kat korea nyanyi depan psy tu….nyanyi bahasa vietnam pun pandai…mcm2 bahasa dia leh nyanyi…mcm2 pertandingan dia masuk…tp kenapa la negara kita x nampak bakat dia ni…padahal ayah dia pun penyanyi hebat dulu2 klu x silap org n.sembilan kan ibnor riza ni….yg bagus la ibnor riza didik anak dia…still menutup aurat dan x sombong…

    0

    0
    • hahaboy says:

      Tu la. Memang kurang publisiti kat Malaysia. Rasanya Putri Norizah berkembang kat Brunei dulu. Tgk youtube dia ade buat lagu Brunei masa 13 tahun. Yg dahsyatnye suara dia ade power pastu range pon blh tahan. Pasni kalau masuk AF (rasanya dia ade audition utk 2013), memang jadi finalist kalau bkn juara.

      0

      0
  11. Mimi says:

    Dari Instagram ke dari Forum Cari ? Hehe

    0

    0
  12. BUNKFACE NO.1 says:

    pic no.4 mcm Gary Running Man

    0

    0
    • Olga says:

      X HABIS NGN RUNNING MAN DIA TU CKP BNCI K POP TP PUIHHHHH CKP XSERUPA BIKIN

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        running man ni VARIETY SHOW bukan KPOP, aku tak tahu knapa ramai sgt org bengap tak reti beza variety show dgn kpop, pergi google lah biar cerdik skit otak kau

        0

        0
  13. eiza says:

    Memang suka kat putri…lagu dia memang best….love her voice…lagu dia paling power ‘love song’ & lagu kunci….hmm…btw congrate for your wedding putri….

    0

    0
  14. eiza says:

    Memang suka kat putri…lagu dia memang best….love her voice…lagu dia paling best ialah kunci…love that song

    0

    0
  15. adzlyn82 says:

    Congrats Putri on your wedding. I’m happy for you.. :) Sudah lama kita tak jumpa.. rasa happy sgt tgk u dh kawen..

    0

    0
  16. .......... says:

    x sangka ye ibnor ad anak y berbakat besar…y pelik x kecoh pn n kita org pn x tahu y anak dia hebat…ayah dia dulu nyanyi lagu best2 gak…x silap lagu meneka dlm kesamaran….

    0

    0
  17. Orang Awam says:

    Muka laki die mcm kwn lama ak, nma die Kenji Kasuya… mix Malay-Japan ::D

    0

    0