Written by serenity | July 25th, 2012

Seorang pemuda berusia 24 tahun, James Holmes telah menembak mati 12 orang dan menyebabkan 58 orang lagi cedera semasa tayangan tengah malam instalasi terakhir filem Batman arahan Christopher Nolan, The Dark Knight Rises Khamis lepas. Kejadian itu berlaku di sebuah pawagam berdekatan pusat membeli belah Aurora, Colorado, Amerika Syarikat.

Presiden Obama dan Nolan sudah pun memberikan penghormatan mereka kepada mangsa, tidak ketinggalan juga aktor yang memegang watak Bruce Wayne @ Batman, Christian Bale.


Photobucket
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

PhotobucketBale dikatakan telah melawat dan memberi penghormatan terakhir kepada mangsa di Memorial Aurora, yang dibuat khas untuk memperingati mangsa. Turut hadir ialah isteri Bale, Sandra Blazic. Bale dan isterinya turut meluangkan masa melawat mangsa-mangsa yang terselamat di hospital.

Kes James Holmes telah diperdengarkan kelmarin, dan dia akan berhadapan dengan hukuman mati sekiranya disabitkan bersalah.

***

Menangi wang sejumlah RM 10,000 melalui Pertandingan Cipta Lagu Raya anjuran Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negar (JKKN) (klik gambar di bawah untuk maklumat penuh).

Muat turun borang dan syarat dari menu MUAT TURUN di laman sesawang JKKN. Tarikh tutup penyertaan 31 Julai ini.

42 responses to (5 GAMBAR)Christian Bale Di Memorial Aurora Untuk Memperingati Mangsa Pembunuhan Tayangan The Dark Knight Rises

  1. wewe says:

    pulak dah.. sadisnyaaaaaaaaaaa….

    0

    0
  2. donut_cute says:

    bunuh jer penembak tu. gila agaknya…

    0

    0
  3. kak nab says:

    ;(

    0

    0
  4. Bullshitter says:

    Sumpah best giler The dark knight rises !!! Gua dah tgk 2x dah tetap rasa best walaupun 3jam++ waktu tayangan !!!! Awesome movie with awesome actors!!!

    0

    0
  5. ruby says:

    Pergh handsome dowh my fav hero..

    0

    0
    • Kurus says:

      ha ah.. mcm handsome pula bale kt sini..muke sedih.. rambut panjang n tshirt lengan pendek hitam..
      nampak sempoi.. dari filem serius dia..
      dont know whats gettin’ into hollywood male celebs today.. is the arab look ‘IN’?
      but ofcourse, they could never beat the ever charismatic soulful eyes of the middle eastern men aura… just saying

      0

      0
  6. momonja says:

    mmg terboekkkk cite nihh… patutlaa org tembak menembak…

    0

    0
  7. dadu says:

    Alamak hansemnye si bale ni. Kan bagus kalau boleh buat suami.

    0

    0
  8. dadu says:

    Alamak hansemnye si bale ni. Kan bagus kalau boleh buat suami.

    0

    0
  9. dadu says:

    Alamak hansemnye si bale ni. Kan bagus kalau boleh buat suami.

    0

    0
  10. dadu says:

    Alamak hansemnye si bale ni. Kan bagus kalau boleh buat suami.

    0

    0
  11. xeph says:

    Catwoman is on the way! Brace yourself. Bunga2 tu akan hilang. :P

    0

    0
  12. GADIS JAMU says:

    JAMU SURUT AYU mampu mengembalikan berat bdan anda ketahap ideal…ramai yang telah berjaya dgn jamu ni….yang dulunya 75kg skrg da 55kg….banyak yg sudah berpuashati dan mendapat bentuk badan yg diinginkan:) lelaki&perempuan boleh mgunakannya:) order:0172409987/0146661778
    ThanyaPorn ~ mengembalikan keanjalan payudara anda..sesuai kpd yang lost weight,lepas bersalin,yang bersaiz kecil atau tidak seimbang dgn bdn anda jg boleh mgunakannya…selain payudara ia jg utk kulit yg mgeleber dan membntuk pinggul yg mantap dan sesuai dgn badan:) hubungi:0172409987/0146661778

    0

    0
  13. […] Seorang pemuda berusia 24 tahun, James Holmes telah menembak mati 12 orang dan menyebabkan 58 orang lagi cedera semasa tayangan tengah malam instalasi terakhir filem Batman arahan Christopher Nolan, The Dark Knight Rises Khamis lepas. Kejadian itu berlaku di sebuah … Continue reading → […]

    0

    0
  14. lengchai says:

    selamatkan etnik rohingya!!!

    0

    0
  15. hanz says:

    kalau yang bunuh tu orang Islam… mmg dikatakan pengganas Islam semakin mgganas di Amerika… nasib baik org kafir yang lakukan..

    0

    0
  16. apa2 je la says:

    aku dah tgk cite batman nie sehari sblm pose…pd aku tak best pun tak mcm yg seblmnya…tp batman nie ensem kalo pakai topeng batman…kalo time biase aku rs mcm biase jer…mungkin dia nie ensem berjambang kalo tak berjambang nampak biasa jer…

    0

    0