Written by AbangNara | September 9th, 2013

Kalau dah berupaya dan berkemampuan, apa salahnya nak adakan “baby shower” bukan? Sekurang-kurangnya dapat jemput kawan-kawan lama dan mengeratkan asilaturahim. Yang pasti, masa begitu pantas berlalu. Dalam diam, Rebecca Nur Islam sudah mahu melahirkan anak keduanya.

rebecca nur islam

Antara rakan artis yang hadir ialah Kuza, Noniswara dan ramai lagi. Memang nampak meriah. Terpancar kegembiraan di wajah mereka yang hadir. Marilah kita doakan agar Rebecca selamat melahirkan anak keduanya tanpa sebarang komplikasi. Beberapa keping gambar lagi dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

bbw

P.S: Tercari-cari website yang menawarkan produk-produk berjenama pada harga yang rendah?. BestBuyWorld adalah jawapannya. Berjenama, berkualiti pada harga yang rendah.Kualiti adalah yang terbaik. Penghantaran adalah PERCUMA dan dijamin. Layari www.my.bestbuy-world.com hari ini untuk pembelian segera dan LIKE www.facebook.com/BestBuyWorldMalaysia untuk maklumat lanjut. 

rebecca nur islam

rebecca nur islam

rebecca nur islam

rebecca nur islam

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

103 responses to (5 GAMBAR)Rebecca Nur Islam Anjur “Baby Shower” Untuk Anak Keduanya

  1. hamster says:

    perlu ke berbabi shower ni??????????????????

    0

    0
  2. ely says:

    seksi gilo pompuan ni

    0

    0
    • anak pAk Din says:

      ape la nasib ank dalam perut tu nanti…. mak die tak cukup kaen ker ape?? baby shower bagai… kaen xboleh beli ker?? bikin malu jer…. puuuiihh

      0

      0
    • anzalnyah says:

      ko bajet ko harimau ke noqs? eee tolonglahhh

      0

      0
    • kiah says:

      macam SETANNNNN… haha..sory 2 say…opssss

      0

      0
    • FAKKA says:

      Benarlah kata orang2 tua…

      APALAH YANG ADA PADA NAMA…

      dan nama aku FAKKA… hahaha

      0

      0
      • gulahati says:

        FAKKA, u know what? orang bandar seperti rebbeca buat baby shower.. orang kampung macam memey buat lenggang perot..
        so apa beza..

        believe ALLAH. ^-^

        0

        0
        • whiteboardmarkermerah says:

          tak semestinye org kampung buat tu betul. lenggang perot tu upacara hindu. sila rujuk cerita hindustan. dua2 pun tak boleh. lenggang perot tu takleh, baby shower pun takleh. takkan la tak faham, menyerupai kaum lain tu dosa dia sama je cam kaum tu. kan ke lebih baik buat kenduri kesyukuran ke kenduri mintak selamatkan kandungan and ibu ke kan lebih afdal.

          0

          0
        • wanita says:

          Lengang perut dalam bahasa org kampung aje. ayat org kampung mcm ni… “g kenduri lengan perut si sipolan’. hakikatnya lengang perut tu majlis doa selamat utk si ibu dan bakal bby. masa tu umur kandungan dah masuk 7 bulan. sbb 7 bulan, bila-bila si ibu bolah melahirkan.(kita berdoa mintak semoga si ibu dan anak selamat) lain tmpt, lain negeri lain cara panggilanya. tk silap org utara ckp ‘p mkn kenduri’ (apa jenis majlis temasuk majlis ulang tahun, kenduri aruwah pun depa pggil p mkn kenduri). secara logik tk kan g makan aje. tentu sekali dgn tahlil dan doa selamat. klu dalam majlis tu ada mandi bunga utk si ibu. tu mcm majlis emak2. mcm org nk kawin ada majlis bersiram (mandi bunga) suka-suka. tk ada kena mengena dgn ajar hindu. jgn nk memandai-mandai klu tk tahu, jauh beza dgn ajaran hindu. yang di panggil pun pak imam utk mengetuai majlis doa selamat. pak imam pun tk join majlis mandi bunga. tu emak2 punya kerja. tok bomoh/mak bidan pun tak ada. org yg yg tk banyak membaca dan tk rajin bertanya jgn suka buat tanggapan yag bukan2 sebb emak saya pun ada buat majlis lengang perut (majlis doa selamat) utk saya, tp tk ada pekara tahyol mahyol dlm majlis tu. tk baik buruk sangka berdosa.

          0

          0
        • wanita says:

          Lengang perut dalam bahasa org kampung aje. ayat org kampung mcm ni… g kenduri lengan perut si sipolan. hakikatnya lengang perut tu majlis doa selamat utk si ibu dan bakal bby. masa tu umur kandungan dah masuk 7 bulan. sbb 7 bulan, bila-bila si ibu bolah melahirkan.(kita berdoa mintak semoga si ibu dan anak selamat) lain tmpt, lain negeri lain cara panggilanya. tk silap org utara ckp.. p mkn kenduri. (apa jenis majlis temasuk majlis ulang tahun, kenduri aruwah pun.. bila kita tanya nk p mana depa jawap p mkn kenduri). secara logik tk kan g makan aje. tentu sekali dgn tahlil dan doa selamat. klu dalam majlis tu ada mandi bunga utk si ibu. tu mcm majlis emak2. mcm org nk kawin ada majlis bersiram (mandi bunga) suka-suka. tk ada kena mengena dgn ajar hindu. jgn nk memandai-mandai klu tk tahu, jauh beza dgn ajaran hindu. yang di panggil pun pak imam utk mengetuai majlis doa selamat. pak imam pun tk join majlis mandi bunga. tu emak2 punya kerja. tok bomoh/mak bidan pun tak ada. org yg yg tk banyak membaca dan tk rajin bertanya jgn suka buat tanggapan yag bukan2 sebb emak saya pun ada buat majlis lengang perut (majlis doa selamat) utk saya, tp tk ada pekara tahyol mahyol dlm majlis tu. tk baik buruk sangka berdosa.

          0

          0
        • cik peanut says:

          Sokong dengan pendapat wanita. berlenggang perutkat kg tu bukannya ade menyemba berhala apa2. buat doa kesyukuran cam tu. pastu nanti yang mengndung tu ade lah bidan dtng urut2 untuk senang mase kelahiran bayi nanti.

          Baby shower kalau de doa kesyukuran bagai x salah. tpi tgoklah pic diatas. pic pun dah nampak cam mane. x kan doa kesyukuran pakai belang2 kowt.

          and kesian kat anak dia nanti. kene penangan leopard cam mane lahh

          0

          0
        • kn says:

          ko ni bodoh piang betulkan gulahati.. org kampung da lama tinggalkan lenggang perut ni.. org kg ko jer yg masih bt lagi kot..

          0

          0
  3. mat tajam says:

    aauuummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    0

    0
  4. rozite che wan says:

    kuza ke tu?tua nya dia..pakai la safi rania.

    0

    0
  5. Skendel George Clooney says:

    wahhh kene jwb soklan math dulu ker???

    Mummy shower takda ker? :D…sian rimau

    0

    0
  6. MISS says:

    MBAK SINI BABY TUHH AKU TOLONG MANDIKAN!!! ehhhh belom kuar ehhh???

    0

    0
  7. whiteboardmarker says:

    ape punye pesen mak mengandung le pompuan ni. mintak jauh la dari terkenan menatang rimau tu. ish.. ni la masalah org over sangat urbanization ni.

    0

    0
  8. Yatie says:

    ni lg sorang… suka sgt dok tayang anggota badan 1 persatu kt umum…baguih la laki dia didik bini… kan baguih klu hg wat majlis doa selamat,majlis kesyukuran sbb YANG MAHA ESA bg hg ngandung..ni bershower2 bagai..barat sgt…

    0

    0
  9. redeye says:

    alahaiii abg nara nie pon..edit la dulu gambo tu..da nmpk da t*t*k pompuan nie wlpn nmpk sipi2 jek!!pedihh plak mata aku!!

    0

    0
  10. kiah propa says:

    selak sket dah nampak tetek nyer….aaaauuuummmmmmmmm

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Dh mcm muka setan

    0

    0
  12. Anonymous says:

    OVER…………………..

    0

    0
  13. Mirai Suenaga says:

    Zarina tu sesat ke apa?

    Amboi makcik Rebeca bukan main, mengalahkan Kim K plak!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    syg nya, perangai tak seindah nama… mudahan mendpt hidayah..

    0

    0
  15. meaowww says:

    bajet omputih mim kardashian sgt la tuh baby shower bagai..jgn merebak ke org awm lak trend tak sihat ni… Xyah ikut la artis-artis ni nak blagak je kejenya

    0

    0
  16. Julia says:

    da elok jadi mak orang, nak jadi mak ghimau pulak

    0

    0
  17. aihhh says:

    aihhhh.. sikit lagi nak nampak tetek…… baik selak terus.. leh nampak puting skali…
    kalau yer pun nak buat baby shower.. pakai elok2 sikit… hmm

    0

    0
  18. Rabakah says:

    Baby shower tak salah kot, sekadar nak meraikan kedatangan bakal bayi bersama rakan-rakan. cuma yang tak manis tu kenapa nak ada telinga kucing nya?? jangan la terkenan kat anak dalam perut tu sudah

    0

    0
  19. Anonymous says:

    SAKIT MATA TGK PEMPUAN NIE….

    0

    0
  20. bunga sakura says:

    lamer tak nampak Maria Farida same-same dgn dorg! dah tak geng lg ker?

    0

    0
  21. hani says:

    euwww.. xselera ak tgk buah dada die yg menonjol tu..ni lah dinamekan islam pd name.. Astagfirullah..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Memula aku tersilap bace title entry nara ni…aku ingatkan Baby Shower konsep Islam…errkkk…ade ke?…sekali tajuk dia lain daaaa….ceit!

    0

    0
  23. Chito says:

    Assalamualaikum…abg nara.rasenyeelok abg edit dulu mane2 gambar yg seksi…dosa ni senang nk dapat…yang melihat juga dapa dosa….yang menyebarkan lagi bertambah dosanye ditambah dosa dari yang melihat juga…..

    0

    0
  24. INA says:

    bukan ke elok buat doa selamat..

    0

    0
  25. aku laaa tu says:

    dh mcm ular sawa baru lpas telan lembu sekor… buruk benor prgnant pakai baju ketat2…

    0

    0
  26. Opah says:

    Baby shower ni apa ke bendanya? Dalam Islam ada ke?

    0

    0
  27. pejik says:

    ape kejadah ni.perlu ke wat party tarzan mcm ni,lawak pulak,mesi penat kwn2 die yg dtg cari pesen rimau.hadoi,.cube la wat majlis kesyukuran je akak rebecca oi.x pon nak sgt baby shower,buat la simple2.x pyh tema samdol camni lah

    0

    0
  28. anon says:

    baby shower ni takde masalah pun..hanyalah budaya ikutan mat saleh saje..takde ritual apa2 pun..yg penting baby shower ni tak melanggar hukum pun..mat saleh sendiri pun tak semua yg buat baby shower..tapi dah si rebecca ni buat, suka hati dia laaa…cuma bab baju rebecca mmg mengundang kontroversi sebab w/pun party ni bersifat kecil dan dihadiri kawan2 terdekat saja, namun apabila gambar2nya ini dishare dgn public, makanya rebecca kena la terima kutukan, kritikan dan sebagainya..ibarat kata bdk2 sekarang “sendiri mau ingatlah..” Sepatutnya tak payah lah nak share gambar2 peribadi dengan public..artist2 yg suka sgt share gambar2 mereka ni nampak sgt nak meraih populariti murahan secara berkongsi gambar. Sepatutnya artist2 ni kena bijak sikit la..ramai artist yg tidak menjaga kesopanan dalam pakaian, begitu juga kelakuan..namun mereka ni seolah2 tak malu memaparkan gambar/video diri sendiri dalam keadaan yang mengaibkan/memalukan/menunjukkan kebodohan diri/ membuatkan org lain mengata dirinya..selepas public membuat kritikan, mereka melenting..sedangkan mereka yg dahulu membuat provokasi dgn meletakkan gambar2 tak elok dipandang masyarakat. tak tahu lah bila kebodohan para artist ni akan berakhir..diharapkan artist2 akan dtg ada pakej agama sekali, bukan sekadar menjual rupa & body.

    0

    0
    • tapai pulut says:

      aku setuju..tapi baby shower ni tak payah buat pun takpe..dan sepatutnya kita rakyat Msia kecohkan adalah benda2 bukan2 yg artist & rakyat mALAYSIA buat yg jelas dicemari maksiat..contohnya buat majlis kahwin bermewah2 sgt..percampuran bebas hadirin lelaki pompuan..buat pulak pre-wed session tapi bergambar dah mcm laki bini..majlis bertunang tapi siap buat pelamin..eh byk lagi la! tapi rakyat Malaysia ni dah disogokkan otak mereka dgn majlis2 yg kononnya grand ni..tapi hakikatnya dicemari maksiat..

      0

      0
  29. Wanita says:

    apa sebenarnya baby shower tu?

    0

    0
  30. kiki lala says:

    seksi, ketatnya pakaian.. nampak segalanya.. kan molek klu buat majlis doa selamat.. panggil anak-anak yatim ke… jangan terikut-ikut cara barat… walaupun ada duit lebih, bersedehana adalah lebih baik…

    0

    0
  31. Bila bila anak dh keluaq, dh besar kalo perangai mcm harimau jgn nk salahkan takdir pulak.. perangai anak2 ikut cara didikan mak-bapaknya…

    0

    0
  32. bakal ke neraka jahanam says:

    apa ke jadahnya beca islam ni..bawak2 la insaf..xtakut mati ke mk cik oii…
    kau tu mengandung, buat mcm tu..xke kenan nnt, ingat Allah tu maha Besar..
    hot mama konon, perlu ke nk di bangga kn..ni la bila insan mcm dia ni cetek ilmu agama, semoga kau mendapat hidayah, ingat kita xtau kita mati bila.

    0

    0
  33. wanita says:

    whiteboardmarkermerah.. Lengang perut dalam bahasa org kampung aje. ayat org kampung mcm ni… g kenduri lengan perut si sipolan. hakikatnya lengang perut tu majlis doa selamat utk si ibu dan bakal bby. masa tu umur kandungan dah masuk 7 bulan. sbb 7 bulan, bila-bila si ibu bolah melahirkan.(kita berdoa mintak semoga si ibu dan anak selamat) lain tmpt, lain negeri lain cara panggilanya. tk silap org utara ckp.. p mkn kenduri. (apa jenis majlis temasuk majlis ulang tahun, kenduri aruwah pun.. bila kita tanya nk p mana depa jawap p mkn kenduri). secara logik tk kan g makan aje. tentu sekali dgn tahlil dan doa selamat. klu dalam majlis tu ada mandi bunga utk si ibu. tu mcm majlis emak2. mcm org nk kawin ada majlis bersiram (mandi bunga) suka-suka. tk ada kena mengena dgn ajar hindu. jgn nk memandai-mandai klu tk tahu, jauh beza dgn ajaran hindu. yang di panggil pun pak imam utk mengetuai majlis doa selamat. pak imam pun tk join majlis mandi bunga. tu emak2 punya kerja. tok bomoh/mak bidan pun tak ada. org yg yg tk banyak membaca dan tk rajin bertanya jgn suka buat tanggapan yag bukan2 sebb emak saya pun ada buat majlis lengang perut (majlis doa selamat) utk saya, tp tk ada pekara tahyol mahyol dlm majlis tu. tk baik buruk sangka berdosa.

    0

    0
  34. aku says:

    frust tgk keletah pompuan nie. peluk islam pon sbb nak akwen dgn org kaya yg konon agama islam. buat malu org islam. je. tapi..nak salahkan si rabecca ni pon tak boleh….yang lelaki melayu kita hadap sgt kat pompuan2 kafir buruk perangai mcm tu…nak buat mcm mana? bkn si rabecca ni ja…ramai lagi pompuan kafir yg peluk islam semata2 nak dapat jerung besar..tak caya? mai aku bg tau..marion countor (dpt si billionair naza)..paula malai ali..dapat kerabat kedah..yg lain2 tu hampa kaci sendiri no…aku sebut yg kaya raya ja…

    0

    0
    • Kau says:

      Dia mmg orang melayu la.. orang johor.. bile pulak dia masuk islam lepastu kawen.. ko nie main cakap je mentang2 nama dia rebecca.. hahaha.. lawak

      0

      0
    • fina says:

      rebecca ni mmg org islam la…tp syg…nama yg indah x menggambarkan sikapnya…semoga dapat hidayah…

      0

      0
  35. Anonymous says:

    btol2…lps nie turn kavita kaur la kot…keluar masuk istana ja katanya…

    0

    0
  36. Encik Don says:

    Baby manusia. Omak ea haghimau.

    0

    0
  37. nok gebuzzz says:

    ape maksud buat baby shower ni..??perlu ke??klu kat kmpg2 buat org2 tua ramai yg tau ke???x bape nak phm la….!

    0

    0
    • uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu says:

      baby shower ni party yg dibuat oleh mat saleh (tak semua buat, yg nak buat aje) sebagai tanda meraikan kedatangan baby baru..selalunya dipanggil rakan2 terdekat atau family aje..jemputan akan beri hadiah utk baby atau utk kegunaan si ibu yg tgh pregnant tu..takde apa2 pun party ni..di malaysia selalunya org buat doa selamat..kalau dalam family aku takde pulak buat doa selamat kalau nak bersalin..lepas bersalin & anak dah besar sikit, mungkin la buat kenduri doa selamat tanda kesyukuran & berterima kasih atas rezeki Allah.

      0

      0
  38. gegel says:

    tetibe ada rimau merah daa… hahhaa tatahan aku tengok.. :D

    0

    0
  39. kajong says:

    baby shower tu maksudnye buaT KENduri sbb nak buat toilet baby yg nak lahir tu…kira bukak tender laaa ….. yg ramai dtg sebelah2 rebekka tu nk masuk tender le tu…bukan mai saja….ada makna tu….. faham ka??

    0

    0
  40. luke pritchard says:

    setau aku baby shower ni utk anak first jer…

    amerika sangat…tapi…

    0

    0
    • adnan semput says:

      baru nak cakap yg sama mcm luke. apa ke jadah baby shower anak ke 2? shat sh*t

      0

      0
    • costing says:

      taklah..kakak aku kawen mat saleh, duk kat US. mmg satu sambutan dibuat dalam keluarga ipar dia baby shower ni..kakak aku anak 3, ketiga2 nya mereka buatkan party baby shower ni..masa anak first, adik ipar dia tanya jugak pada kakak aku takut kalau baby shower ni melanggar agama Islam, kakak aku pun bertudung..mungkin diaorang risau akak aku rasa pelik ke..tapi kakak aku bagi greenlight sebab tak langgar hukum agama pun..sekadar majlis menyambut kelahiran anak saje..so, adik2 ipar dia yg rancangkan majlis yg tanpa alkohol, makanan halal dan panggil kawan2 kakak aku dan family members terdekat utk raikan kakak aku..

      tak jadi issue la benda ni..

      0

      0
  41. Tatau says:

    Rebecca nur al islam ni mmg org melayu islam..bau2 bacang.. Knal family dia.. Semua baik2, alim n tudung labuh.. Dia je tatau napa.. Moga2 dpt hidayah InsyaAllah..berkat doa family..

    0

    0
    • aku says:

      kalau mcm tu mmg salah mak bapak dia la…awal2 dah bagi nam acebfggitu…tu yg lain dr setandan pisang tu

      0

      0
    • jiransibeca says:

      aku raser la kan, ko ni mcm salah org jek! sape jek yg alim & bertudung labuh kt family die ni? nenek die jek kot yg bertudung labuh! pakcik die yg duduk atas pokok dkt umah die tu, wat ape?

      0

      0
  42. thekambing says:

    pompuan ni aku cakap bodoh kang marah,
    tak cakap memang nampak dah kebodohannya.
    ghimau jadah ntah
    nyampah!

    0

    0
  43. Anonymous says:

    dah tau dah.. stp kali post bang nara kluar, apa yg dkomen msti bangkitkan isu agama, kutuk2 artis. bosan. kalu alim sgt, takyah jenguk blog abg nara lah wooii.

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Ya Allah…betapa azabnya seksaanMu pada mereka yg tidak menutup aurat di akhirat kelak…

    0

    0
  45. nok gebuzzz says:

    terima kasih lah tolong beri jawapan yg iklas tok saya….

    0

    0
  46. Anonymous says:

    dh le mangandung..pakai bju rimau n sendat plk tu…haiiii betapa buruknya aku tengok…sakit mata memandang..dh le tetek nk terkeluar…kalau ganteng x apa..dh melayut plk tu…jgn nti anak keluar jdi anak rimau dh le ye becca….amit2 org jawa ckp…

    0

    0
  47. Anonymous says:

    nmpk macam ular sawa telan lembu sekoqqqqqq !!!

    0

    0
  48. Anonymous says:

    dh mcm rimau y terlepas zoo j aku tengok beca ni…mengandung…tpi pakai mcm tu..ap nk jdi le ngan retis skg ni…

    0

    0
  49. Jiran Sebelah Rumah Kak Limah says:

    Fuhhh makin susah aku nak jawab soalan Math si Nara ni! Gugur semua bulu kaki aku.
    Si Zarina tu awat tak ikot tema leopard prints? Ni konfem kes salah dapat info lepas tu ikot tema gambar family Rebecca kat blakang tu. Bajet nak menyelit kan. Haha.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    berani btl le beca ni mengandung dh tu wat stail y pelik2…x takut kenan ke nti…

    0

    0
    • Normah says:

      aiyaa..itu tahyul ye dik..ketahuilah bahawa setiap kejadian di dunia ini adalah milik Allah, dicipta Allah..sila jgn percaya benda2 tahyul mcm kenan la apa la..

      0

      0
  51. deheart says:

    Biar betul Rebecca nie???
    tak senonoh lah perempuan mengandung pakai macam tu?

    0

    0
  52. Rock says:

    Dah tengah mengandung tu pakai la baju elok2 sikit

    0

    0
  53. hamba allah says:

    ape ni duk menyatee orang x baik tau..jagan m’hukum orang dengan sesuka hati jee,,nma parti je gan pakaian pun nk jadi isu,,semua tu x buat diorang tersingkir dari islam leee,,ape korang nk sibuk dia yang tanggung ,bagi leee komen dan nasihat x sakitkan hati orang.diorang x kata kat korang ,korang yang overr makna nyee korang la yang terukk.ingat bukan dierong je yang dapat dosa korang pun sama jugak dapat haaaa sebab korang pun buat silap jugak duk nyata orang..apeee laaaa..setiap mahluk allah atas muka bumi ni x lepas dari membuat silap yeeee,,,comen diri kite dulu baru comen orang lain yeeee…..subhanallah,,,,,

    0

    0
  54. EKA says:

    giler la… baby shower katenye. siap tema corak kulit binatang. kang anak kuar kulit ulau separuh kulit tiger separuh. hisshhh amit2

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Duit banyak sangat tak tahu nak buat apa macam ni la jadi nya.

    0

    0
  56. naz says:

    kalau dah terlebih duit boleh sedekah dari buat majlis yg xde faedah nie,,, itu pendapat saja lah dia pun dah nak besalin elok lah buat benda yang senonoh sikit… kesian kat anak…

    0

    0
  57. cikaki says:

    1 word =kesian

    0

    0
  58. […] (5 GAMBAR)Rebecca Nur Islam Anjur “Baby Shower” Untuk Anak Keduanya (101) […]

    0

    0
  59. […] (5 GAMBAR)Rebecca Nur Islam Anjur “Baby Shower” Untuk Anak Keduanya (102) […]

    0

    0