Written by AbangNara | December 1st, 2012

Ketika pertarungan sengit antara Harimau Malaya dan Garuda sedang berlaku, majlis resepsi Farid Kamil dan Diana Danielle turut sama berlangsung. Majlis yang berlangsung di Taman Ekuestrian Putrajaya telah menggunakan tema “garden wedding” berjalan dengan lancar sekali.

gambar persandingan diana danielle dan farid kamil

4 lagi gambar persandingan pengantin baru ini dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit foto Instagram Annas Easkey.

gambar persandingan diana danielle dan farid kamil
gambar persandingan diana danielle dan farid kamil
gambar persandingan diana danielle dan farid kamil
gambar persandingan diana danielle dan farid kamil

138 responses to (5 GAMBAR)Majlis Persandingan Farid Kamil & Diana Danielle

  1. CtHani802 says:

    Simple but nice….sweet sgt

    0
    0
    • katrina says:

      wow cantiknya gaun DD mcm puteri raja…tempat sanding diaorg cantik lah, pic atas skali diaorg makan apa, sedapnya..terliur tgh mlm buta cenggini…siap mkn dgn tangan lagi, very klasik

      0
      0
      • Anonymous says:

        haah mmglaa klasik tpi nape laa si dd ni mkn gune tgn kiri ekk….tk elok tawww….

        0
        0
        • Anonymous says:

          FK ni ada lesen pilot ke? tgk ada batch kat baju dia tu.. ke pinjam yg sapa punye? tgk kat blok rotikaya siap ada istiadat jln bawah pedang. FK ni peg polis ke? klau jd sukarelawan polis dah boleh kawin ikut istiadat polis ehh??

          0
          0
        • lala says:

          saje je kot tu sbb nk tangkap gambar. kan diorg tgh pegang tgn..

          0
          0
      • Anonymous says:

        1st time rse artis kawen btol2 same cntik same padan.

        0
        0
    • Anonymous says:

      rosmah mansur xnak g duduk tengah-tengah dorang ke?

      0
      0
    • Olga says:

      ala pengantin x fresh! DD tu dh kena tebuk dgn FK pun b4 dorang kahwin! lgpun kalau peratikan muka DD nampak xde seri pengantin dah.. FK senyum so plastic! x payah la nak berselindung ko tu jantan suci!

      0
      0
      • Anonymous says:

        olga dgn kak cham org yg sama erh..x baik kata kt org, nanti kena kt diri sendiri baru ko tau, kalau betul pun tu hal dia dgn tuhan, kak cham x payah nak sibuk2 hal org..diri sendiri pun senget

        0
        0
    • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

      DD x cantik.. i mean make up dia x menyerlah! rambut pun ala kadar je.. Gaun pun boring.. Tema tentera la sangat! sejak bila FK tu join tentera? setakat polis bantuan ye la kot! kuikuikui…..

      0
      0
      • torpedo says:

        lg xcntik kak cham….!!!!!!hahaha…awat dengki sgt? lantak p la dorg, cntik ka x cntik…depa xminta duit kak cham pun….

        0
        0
        • eija says:

          farid pkai baju uniform ape tu? RELA? JPA3? Bomba?
          ke uniform PE3???

          0
          0
        • Anonymous says:

          farid pakai baju tentera kot. sluar pollis trafik

          0
          0
        • Anonymous says:

          ni wedding kot..
          lantak dorg la nk pakai baju camne…korg pun leh design baju ape2…
          nak lalu bawah pedang??lalu la…ni istiadat je…
          heran tul aku dgn org yg hidup asyik nak kondem org je…
          cube tgk pic n enjoy je…

          0
          0
        • Anonymous says:

          bukan nak kondem cuma nak kepastian jer…
          sbb aku belum pernah lg tgk org2 biasa yg tak berkerja sbg pegawai uniform buat istiadat pedang2 nih…
          klau macam tu nnti aku kawin nak pggil sword barrel jugak la…boleh cmtu?

          0
          0
      • luli says:

        kak cham tu mcm lawa sgt, kak cham kalu mekap pon xlawa, xmekap lagi xlawa.ahaks

        0
        0
      • Anonymous says:

        menghina orang yang mendirikan masjid.. masyaAllah..
        daripada menghina orang nilai diri kita dulu hina tidak di sisi Allah..

        0
        0
      • Anonymous says:

        dd dah cantik… natural beauty.. takyah nak makeup pon dah cantik.

        0
        0
      • Selena Gemas says:

        Udah2 la tu kak cham oii…kot ye pn sentap kt DD x yah laa nk meroyan sngt kan tau lee awk tu tido mlm mampu peluk bantal jek..lg nak menyalak-nyalak..

        0
        0
    • ubi says:

      kepada abg nara ,sy tgk ada iklan palm-fortune dlm beautifulnara ni…hukumnya berdosa besar kn kalau kita tilik nasib dan apa yg berkaitan dgnnya lah,,,,,,xleh ke abg nara remove iklan palm-fortune tu?sekian terima kasih

      0
      0
    • mina says:

      NIE NAK SELIT SIKIT PSL ARTIS YG SAMA MCM DD NIE,PSL DIA BUNTING PELAMIN… SMLM TGK KAT MELODI…KUAR DR MULUT FASHA SDIRI DIA CAKAP DUE DIA END OF MARCH… CUBA KORG KIRA KALAU DIA BUNTING PELAMIN, BERAPA BULAN DIA MENGANDUNG SMPAI DUE DATE DIA TU HA…

      0
      0
      • semua saya suka says:

        bzbody nye kau… takyah nak amik tahu sgt, dia pun tak kacau life kau..lg pun tak baik lah..kau nak aib kan dia ke ape.. Allah tak suka tau..takkan la dia bodoh sgt nak kena kan diri dia.. btl la tu dia bunting pelamin..kalau dia tak bunting pelamin sebenarnya lg awal due dia tu..

        0
        0
        • mina says:

          AKU TAK JELES NGN FASHA..AKU TAK MBENCI DIA…
          MAKSUD AKU, ORG KATE DIA DA PGNANT DULU,AKU RASE TAK
          SBB TU AKU SUH KIRA DR APRIL12 SMPAI MAC13.. KAN DEKAT 11BLN TU, TAKKAN DIA NGANDUNGKN BB 11 BLN…

          0
          0
      • aku says:

        apasal pulak. Betul lar kot bunting pelamin. Fasha kahwin bulan April okay.. Kalau sebelum tu dah buat patutnyer lagi awal dia bersalin. Buat statement bukan nak buat research dulu.!

        0
        0
        • hidir says:

          setuju…..ok lah tu 11 bulan… bukannya dia due bulan 12/12… ape la manusia… tak sudah2 nak kondem orng kan?.. ni puak-puak cemburu lah ni….. kah kah kah….

          0
          0
        • KIM says:

          kalau eakhir mac, dia ngandung 11 bln la ye… mei je baby da 1bln, smpai mac da bape bulan???
          tolong kira…

          0
          0
  2. Eiyra says:

    Simple & Nice :)

    0
    0
  3. Emma Maembong says:

    Cantik! Umo 21 dah kawen dah, i umo 21 skrg tengah sebok kat universiti, carik duet nak bayar ptptn lagii. Ahakkkkks!

    0
    0
    • pizza says:

      Umo 21 dia mmg patut kena kawen sbb dari umo belas2 lagi dia dah cintan-cintun. Mostly org belajar tinggi sbb nak idup senang down the road. Maybe idup dia skrang dah senang, dari segi material tade apa yang signifikan lagi yang dia nak kejar.

      Skrang dia tgh preggie. Bayangkan, 20yrs to come while some of us still fetch their children from primary schools, she could proudly walk hand in hand with her children and people might think them as her siblings.

      Diana, dah cukup la you menikmati zaman muda yang penuh sosial. ALLAH dah beri rezeki zuriat, hargailah sebaik mungkin. Besarkan anak dgn penuh hemah, hiasi dgn akhlak yang indah dan jgn bagi dia kena lempang or melempang anak dara org mcm you kena dulu. It’ll hurt you BIG TIME as a parent.

      I wish you the best of luck. Allahu Yubarik Fik.

      0
      0
    • keledek bakar says:

      sy umo 20 dh kawen, same2 blja ngan hasben kt universiti. kawin muda itu best, dpt elak maksiat akhlak pn terjaga :)

      0
      0
  4. Pah Bedah says:

    Kata DD dah tutup aurat. Tuuuuu dok tayang lagiiiiii ??? Ke khabar pelesu je. Oh, Pah Bedah tertipu.

    0
    0
  5. jeemon says:

    kenapa farid pakai baju tu…?

    0
    0
    • huhu says:

      dye kan masuk polis.. tu pakaian istiadat polis rasanya.. kalo x silap

      0
      0
      • ni says:

        sorry, tapi rasanya mess nite sut polis ada bowtie hitam

        0
        0
        • huhu says:

          bowtie hitam tuh rasanya tuk perempuan je.. lelaki n pompuan nyer messkit len sket.. beh kuang same ngan pakaian istiadat askar..

          0
          0
        • kerry says:

          mess kit polis hanya lelaki pakai bowtie manakala bagi mess kit army, hanya perempuan sahaja pakai bowtie.Ini bukan mess kit askar mahu pun polis.Ini mess kit caca merba.Sut, aksesori dan pangkat army, topi polis tapi lambang navy, seluar polis.

          0
          0
      • J says:

        Utk polis, bowtie utk lelaki, perempuan tiada bowtie.
        Tapi utk army, ladies akan pakai bowtie, guys punya sut kancing kat leher macam farid kamil pakai.tu.So, skrg saye pon x tau farid kamil ni pakai sut apa.

        0
        0
      • eee says:

        pakaian istiadat tentera darat

        0
        0
    • pizza says:

      Farid ni civillian. Boleh ke kahwen ikut protokol tentera?

      0
      0
    • jemang says:

      ha ah, kate tema garden wedd, nape tak pakai uniform gardener? (feeling free to comment :)

      0
      0
      • Anonymous says:

        kihkihkih…..uniform gardener bawa cangkul getah paip siram bunga2 kat tepi tu…simply speaking pelamin n bunga2 yg tak berapa nak organised tu tak berseri sangat la pelamin tu…and pengantin too simple for special occasion macam ni tak berapa serlah n berseri sangat….but anyway congratulations…

        0
        0
    • 2calit says:

      tgk 2 bintang kat bahu dia pun dah tau si farid ni main balun ja nak pakai ape,suka hati ikut dan dia ja

      0
      0
    • Anonymous says:

      tue baju tentera darat untuk makan istiadat…
      dia ni wataniah kot…
      kat pangkat die tuh leftenan kot…

      0
      0
      • Anonymous says:

        baju istiadat wataniah sama sahaja dengan askar regular
        Itu bukan pangkat leftenan..Lertenan dua paku saja.
        Tu namanya pangkat main tibai ja..

        0
        0
  6. SELAMANYA HARIMAU MALAYA says:

    kan lagi lawa kalau berhijab mcm nikah aritu . Hmm :’)

    0
    0
  7. butammummy says:

    aku perasan dari majlis nikah ke majlis sanding diana ni tak berinai jari dia..juz lukis2 gitu je la…

    0
    0
  8. aku bkn pengotor!! says:

    alahai diana kalau ye pon pengotor x pyh la bgtahu 1 dunia.mkn pakai tgn cebok punggong!!iyekkk.

    0
    0
  9. cikabombom says:

    FK ni ade kaitan dgn tentera ke? Taktau pun??
    Kalau tak silap yg dia pakai tu suit mess nite..
    Pegawai je yg pakai..

    0
    0
    • huhu says:

      Kalo tak silap, farid kamil masuk polis.. tu pakaian istiadat polis rasanya..

      0
      0
      • cikabombom says:

        Polis suit dia bukan camni wak, ni suit tentera laut ni.

        0
        0
        • huhu says:

          navy nye mess kit xde tali2 tu.. tp kalo askar ade. tp tgk pangkat kat bahu pom dah tahu kot.. navy kalo pegawai ade line n bulat2.. kalo askar ade paku2.. yg nih.. hrmm.. polis la rasanya.. walaupun x brape nk sure jgk

          0
          0
        • J says:

          Sorry, tapi ni pun bukan sut mess nite Navy.
          Pangkat di bahu Navy bukan macam tu,.Pangkat Navy base hitam bersulamkan benang emas. Sut mess nite Navy lelaki mahupun perempuan akan pakai bowtie, bukan kancing di leher macam tu.Seluar berwarna hitam kosong tanpa sebarang line seperti yang dipakai Farid Kamil.

          0
          0
        • kerry says:

          Maaf, mess kit tentera laut bukan macam ni.
          Mess kit tentera laut tak ade kancing di leher, tak ada aksesori juntaian kuning di bahu,Pangkat navy basenya berwarna hitam disulami benang emas, bukan paku2 emas mcm farid pakai, Seluar mess kit navy hitam semua, tak ada sebarang line.Harap maklum

          0
          0
        • cikabombom says:

          Ha’ah la, br perasan kancing kat leher tu & line pd seluar dia. huhu..
          My mistake, thanks for the info ;)

          0
          0
  10. mak says:

    Makan dgn tgn kiri..euwww..xslera pon..

    0
    0
  11. mak says:

    Makan dgn tgn kiri…euwww…tak xslera lgsg…

    0
    0
  12. Ahli BAKAT says:

    Tu la pelik…siap lalu bawah pedang lagi macam pegawai tentera kawen…pakai uniform NAVY, tapi batch sume caca marba, ada askar darat, ada payung terjun hihi…lawak btoi, kalau nak ikutkan salah tu org awam kawen buat style tentera, tapi mungkin dia ada bau2 bacin ngan tentera kot…amyway Slamat Pengantin Baru….

    p/s – kalau btoi tentera otomatik Diana jadi ahli BAKAT ler….hehehe

    0
    0
  13. Anonymous says:

    farid kamil ni tentera apa?
    x penah tgk mess nite mcm tu, nak kata army lain sgt..tgk paku pon. x tau la..x hebat sgt bab pangkat2 ni..diana danielle kot ye pon nak bajet cool, jangan la makan tangan kiri oi.walaupun sekadar bergambar..selekeh sgt makan pakai tgn kiri.mcm xde adab

    0
    0
  14. Cik Jah says:

    Ahkak pon kawen muda…21 thn,jodoh pilihan keluarga,alhmdulillah…kekal smpai skrg,usia perkahwinan ahkak dh hampir 15 thn,dr xtau msk,skrg segala jenis menu hebat ahkak dh terokai,pelajari….benar sgguh kte2 dr famili ahkak,cari pasangan yg lbh cintakan kte,bkn kte yg terlebih syg kt dia,Insyaallah….pasangan kte tu akn jg kte dgn sebaik nye….dlm perkahwinan nii,x kira kawen muda ke tua ke,seandainye msg2 tau peranan suami isteri,Insyaallah aman damai rumah tangga….

    0
    0
    • pizza says:

      Dan sebaiknya suami tua banyak dari isteri utk menyesuaikan dgn fitrah seksual lelaki yang masih ‘mampu’ walaupun lutut dah ketar, dan fitrah wanita yang mula ‘tidak mampu’ bila menjengah 50-an. Lebih baik begitu sebenarnya.

      0
      0
      • Anonymous says:

        tu la dia masalah org melayu islam mcm pizza nih. SEKS aje yg dipentingkan, yg di jadikan priority dia. very kuno. you know wat? marriage is a LOT more than just sex maniac like u. byk lg aspek2 penting drpd seks dlm pekahwinan yg patut dijadikan priority ko

        0
        0
        • pizza says:

          Salah satu punca utama kawen ialah utk mengelakkan maksiat kan? Maksiat tu apa? Seks diluar nikah! Aku mengupas persoalan dari sudut biologi. Those statements are FACTS! Mmg byk lagi aspek yang penting tapi seks adalah antara yang terpenting. Dalam Islam pun menyatakan kepentingan berkahwin adalah utk menyalurkan naluri seks pada jalan mulia dan bertanggungjawab.

          Masalah org melayu islam? Buat pengetahuan kau yang pandai ni, keutamaan memilih suami yang tua byk tahun dari isteri juga adalah sebahagian budaya org Cina. Also due to the same reason.

          Kau nak panggil aku sex maniac pasal komen ni? Tu, melambak post comment yang lucah bagai. Better kau highlight kau punya version of sex maniac kat situ.

          Aparaaaaaa!!!! Loser!

          0
          0
  15. boboi says:

    ni mesti org kanan menteri pasola

    0
    0
  16. jerawat says:

    amboi hinanya korg nmpk org mkn tgn kiri…aper tgn kiri tu bkn tgn ker ..tgn kiri dd tu bknnyer lps basuh nerak dia g pegang makanan tu ….plz laa ppl grow up sket

    0
    0
  17. ninot says:

    sy pun kawen umur muda…20 tahun…suami pun 10 tahun tua dari sy..alhmdulilah…bila suami matang…in-sya-Allah keluarga bahagia….aminnnn….:)

    0
    0
  18. cik'ah says:

    Camne DD berjaya sorok perut dia yg 5months preggy tu huhh??sangat bijak membodohkan her fans!!

    0
    0
    • Anonymous says:

      kepala hotak ko 5 months !!!! bangang !!

      0
      0
    • pizza says:

      5 months? Kau biar betul…. Kalau pakai baju longgar maybe la. Ni dress dia bahagian atas ketat tu. Takkan 5 months masih ramping roper itu?

      0
      0
    • violet says:

      ada logik gaks die peknen before kawen..tapi takla kot smp 5bulan.
      kawen tetiba (myb akan ade yg ckp da jodo kawen awl)
      pastu pas kawen nk g blaja luar negeri..mcm nak sorok someting..
      and jarang org announce dlm 2 weeks kawen++ peknen walaupun mmg tak mustahil..tapi mcm sgt cepatje nak di hebohkan..paling2 tunggu da nk sebulan..pikiarla sindiri eh :)

      0
      0
  19. Cik Jah says:

    cik’ah….sahih ke diana 5month preggy?zmn skrg nii dh berleluasa fitnah…fikir2 kan lah….:-)

    0
    0
  20. Cik Jah says:

    ninot….pndgn akk pd zmn nii nk cari suami yg selayaknya bergelar suami,sgt mencabar…kemodenan telah mengubah norma kehidupan,teknologi jua mghubungkn pelbagai cabang ‘kemungkinan & kemungkaran’…..makin bertambah maju sesebuah negara maka bertambah lah runtuh nye akhlak di kalangan umat manusia nye,usah menafikan kerana kini segalanya telah terbukti nyata…itulah harga permodenan yg kini tlah kte kecapi…..renung2 kn lah…

    0
    0
  21. cik'ah says:

    Cik Jah..kalau tak betul saya takan cakap..percayalah :) kita tunggu dh lihat aje..pasni dia org nk gi Australia pulak ‘sambung belajar’ katanyaaa..fikir2 kan lah.dah terpregnant tu takpelah.atleast dia org tak buang baby tu tp jgn la bohong peminat semua mcm kita semua bodoh sgt.

    0
    0
    • Anonymous says:

      JANGAN SEBARKAN FITNAH!! kalau bukan tuan badan, tutup je mulut. hari-hari buat dosa bila nak cari pahala buat amal ibadat. tak boleh ke doakan kebahagiaan orang lain. please la. jangan tunjukkan kecetekan fikiran tu sangat. nanti kau yang cari dia kat padang masyar disebabkan kata-kata kau ni. kesian mak bapa dorang kalau baca semua ni. haih

      0
      0
  22. mak jemah says:

    Bestnya farid dpt kawin dgn org yg dia cintai… Mcm mana la ak nk kawin dgn org yg x dicintai… Xtau nk harungi mcm mana… Cinta org lain,kwin org lain… Sedihnyaaaa

    0
    0
    • pizza says:

      Mak Jemah, sekadar panddangan dari saya. Kena bersikap neutral sebelum buat penilaian. Kalau bakal suami ada kualiti keIslaman yang kukuh, x cinta pun takpa. Kawen dulu. Cinta akan ikut kemudian, seiring dgn redha pada jodoh dan takdir ALLAH.

      Untung mak jemah kalau dapat kawen dgn lelaki yang soleh. Sbb dia akan mencintai mak jemah kerana ALLAH. Dan ALLAH siapa yang lebih beriman akan lebih mencintai pasangannya. Means kalau hubby lebih taat, he loves you more. Kalau mak jemah lebih terer, you’ll love him more.

      Selamat menempuh gerbang perkahwinan.

      0
      0
  23. NoName says:

    Yang pandai sgt panggil org bangang tu.Ko pandai sangat??abes tu brapa bulan?3?4?6?

    0
    0
    • Anonymous says:

      mmg la bangang kate preggy 5 months rupe itu…..bongok !!! nk fitnah pon beragak la beb !! nk kate terang lagi bersuluh??? cer ko suluh cket yg terang 2…sembang mcm ko plak yg bunting kn DD 2…puiihhh !!!!

      0
      0
  24. NoName says:

    Kesian peminat peminat DD&FK..sudah terang bersuluh pula.benda yg benar tak nak pecaya,benda yg tak benar pecaya sangatttt..later aku confirm kan brapa bulan ok..tungguuuuuuu..

    0
    0
  25. mel0 says:

    Ni cam suit rasmi pegawai tentera pangkat kapten ni..

    0
    0
    • J says:

      Ini pegawai tentera jadian je..
      Baju, aksesori, dan pangkat army, topi polis tapi lambang navy, seluar line tu seluar polis.
      dan tak ada pegawai pegi mess nite pakai but panjang macam tu.Harap maklum.

      0
      0
  26. melah says:

    farid ni pakai suit untuk palapes kot..rasenya la..hehehehe

    0
    0
    • kerry says:

      Ni palapes apa pon x tau la..palapes baru kot.
      Suit Farid Kamil ni bukan mana2 sut palapes, sama ada palapes darat, udara mahu pun laut.

      0
      0
      • jemah says:

        yup…btul..siap pkai wing lg..pilot je kot blh pkai wing..lgpon bju no.1 dorg wrna navy blue..not white..putih rsnya laut..if im not mistaken lh..

        0
        0
        • kerry says:

          yup, baju no 1 dress dan mess kit air force warna biru, army dan navy sahaja no1 dress and mess kit warna putih

          0
          0
  27. aku says:

    ala, farid teringin nak pakai baju yang macam dalam fairytale cinderella tu.. Price pakai baju mcmtu.. Diana tak sampai sebulan lagi lar pregnent. apa lar korang..!

    0
    0
  28. Dida says:

    Dia pegnant baru 3 mggu lah

    0
    0
  29. chot says:

    lepas tahu diana peknen lepas 2 minggu kawin .. terus rasa x selera nak tengok ..

    0
    0
  30. Akal pendek x btempat korang nih says:

    Weh manusia…
    Kecoh lah korang..dia bgambar je pun..ko ingat dia nak mamah tulang tuh? Kot yer pun nak cari kesalahan org ( kebiasaanya manusia suka cari kesalahan org ni..benda2 tak masuk akal di kesahkan ) carilah yg logik akal skit..

    Steak tu habis d makan..seisi bgambar pun..korang nak kecoh…
    Kesian…cuba lagi next time yer ( selamat menambah dosa ) ops …cakap pasal dosa korang ni jahil ..bukan faham pun…

    0
    0
  31. garudadakuuu says:

    aku rasa cik’ah nie x blh beranak….sbb tu sakit ati dgn org preggy….hahaha :)

    0
    0
  32. ceyh pah says:

    DD mkn pkai tgn kiri sebab tgn kanan nak pegang tgn FK ler tuu..hak alah..nk tnjuk rmantik tu..hehee :D

    0
    0
  33. Anonymous says:

    gaun pengantin DD biasa je….x kawin pun bole pakai cam tu…xde yg menarik pun….

    0
    0
  34. slh org kte nmpk says:

    ptut la salh kita org nampak.
    Only speak when your word more beautiful than the silence.
    buat salah dgn Allah kte bley mintak ampun, buat salah ngn manusia,belum tentu manusia maafkan,sedgkan dosa sesama manusia,selesaikan dgn manusia tersebut.
    manusia kalau tahu dunia camne, percayalah senyum pon tak mmpu,
    p/s:sy brd dlman web ini krn disnilah umat Nabi Muhammad ini berkumpul,buat apalah kita berceramah dimasjid sedgkan umat ini tidak ada disana.

    0
    0
  35. AkuSaya says:

    DD xpkai inai maybe sbb dia dh ambk gmbr alat pguji hamil sblm dia nikah..kan gmbr nmpk tgn…tu nikah dia xpaki inai… then pas nikah trus dia upload gmbr kot… tkt nti kntoi pla ..

    0
    0
  36. christina says:

    alaa , melayu oiii … lantak dia laa nk pkai cmana pon … apa laa banggang sgt melayu ni ???? pkai mcm ni tk boleh , pkai cmtu x boleh … klau itu ini rk boleh , aku sarankan korang pegi duduk kt dlm GUA BATU KAPUR laaa wei … PABOO !!! MICHEO !!

    0
    0
  37. Anonymous says:

    mengate jer..ntah btul ke tdak..propa jer..doakn diorg bhga jelah..

    0
    0
  38. stella says:

    ramainya laa dlm hati tu ber PHD dan ramai dajjal !!! memfitnah je kerja nya !!! kalau bnda ko ckp tu tk btul , dan fk&dd tk memaafkan korg , tanggung laa dosa besar tu smpai korg mampus !!!

    0
    0
  39. Ramlah Ram Berendam says:

    Bole pakai gak kata2 -AkusSaya

    0
    0
  40. lili says:

    orang tua dulu2 bersanding sejurus akad nikah. walau sudah pun sah bergelar suami isteri, hubungan dah halal, ada pasangan yg masih tinggal bersama ibu bapa selagi tak naik bersanding dipelamin!
    org zmn skrg ni, advance sgt! belum bernikah dah projek’, dah termengandung..bersanding pula ber-3. mana la nak ada seri pengantin lagi!

    0
    0
  41. Cik Jah says:

    cik’ah….blh SHARE dgn kt org semua dr mne kamu dpt sumber si Diana 5 month preggy yer?sahih kan dulu fakta kamu,bru lah kami percaya…ahkak nii bkn lah peminat fanatik DD nii,bkn jua pembela tegar,tp bab aib org nii x elok diwar2kn,klu nyata kebenaran nye…tahniah lah,kamu berjaya membongkar keaiban mereka,jika dusta….kamu tau kan ap yg bkl kamu perolehi,dok singkap kain org,ntah2 kain sendiri koyak rabak….aduhhhaaiii!

    0
    0
  42. snow white says:

    dd makan tgn kiri hurmmmmm

    0
    0
  43. snow white says:

    dd mkn tgn kiri hurmmmmmm

    0
    0
  44. Anonymous says:

    yg korang jelous ape hal…lantak dia lah nk pakai ape pon…

    0
    0
  45. Anonymous says:

    Seluar dgn boot tu, sekali tengok dah macam rupa polis trafik je. Haha. Mungkin ni adalah No.1 dress rukun tetangga kot.

    0
    0
  46. gamabakaempitu says:

    Biar je la org nak ckp apa, korg2 yg MEMAKI MRH2 tu pun sma gak 2×5 je …skati mak bpa ko je nak ckp org bodo,bangang,dah ko tu hebat ke,kalo ko hebat npa x jadi PM…booo

    0
    0
  47. Anonymous says:

    bgus korg p maki pmpuan indon ni mghina Malaysia –> https://twitter.com/QueenMutiaa

    0
    0
  48. teah cun says:

    unifom campur-campur.. Sume boleh. Navy,trapik, polis..FK boleh….

    0
    0
  49. miss wawa says:

    Ingat lagi masa Abby Abadi & Norman Hakim sanding dulu..kata nak sanding bawah pedang tapi tk kesampaian:(

    0
    0
  50. Anonymous says:

    dd mkn mngunakn tngn. kiri tnda nya dia msh jahil tntng agama.atai tk masuk d
    ajar kali

    0
    0
  51. leyha says:

    maaf, sy rasa FK agak merosakkan cara pemakaian sesuatu organisasi. sampai org keliru ini adalh mess kit tentera or polis. sekali imbas, ibarat mcm tntera darat siap ada wing n pangkat. pangkat mejar jeneral plak tu. tinggi nye pangkat. sama taraf dengan panglima tu. n bila masa plak FK ni ikot kursus payung terjun nak pakai wing? ewah kau…tpi kalau tgok betul2, bukan TD. dan setahu sy pemakaian yang melambangkan / hampir menyerupai pakaian sesuatu unit beruniform adalah salah disisi undang2. please, walaupun berstatus selebriti rajinkan diri untuk bertanya tntg sesuatu perkara. jika FK hendak memakai mess kit PDRM hanya setelah beliau diterima masuk dlm pasukan dan telah menamatkan kursus wajib. bukan main pakai je bang oiii.

    0
    0
  52. chick says:

    mak sy bekas bidan. itu hari tunjuk gmbar dd akad nikah tu, tujuan nk tnjuk cantik nikah simple. tup tup mak sy cakap nape bentuk badan dd lain. sbb die dh banyak kali tgok org pregnant (pgalaman 32 tahun)t. die ckp BIASANYA perut org prgnant akan selari dgn dada. sy ckp mungkin korset kot mak. pastu mak sy cakap, xpela, nnt tunggu pengumuman die prgnant ye. and after 2 weeks, mmg dd wat pngumuman. bukan mak sy ahli nujum nak ramal, tapi mata orang tua yg ada pengalaman kot. wallahualam. tp mintak sape nak komen pasni jgn la nk kutuk mak saya. saya cuma share ape yg die bgtau. yg baik dtg dri Allah, yg buruk dari kita manusia.

    0
    0
    • Anonymous says:

      xnk org kutuk mak kau??sbb pe, sakit hati orang kutuk mak kau???yg kau mengutuk orang tu, mak bapak dia tak sakit hati??kau bawak dosa untuk mak kau sekali sebab buat fitnah??n kalau betul pun dia dah termengadung sebelum kawen, dosa kau sebagai pembuka aib orang tetap ada…nasib orang,life orang, cara didikan semua kita tak tau..bersyukur la kita sedang dalam landasan agama lagi, jangan buat finah atau mengaibkan orang, doakan yang baik2 saja xboleh ke??

      0
      0
      • chick says:

        meroyan kenape?. kepada DD dan FK minta maaf andai aku silap. dan kepada engkau, aku ada mak yang bukan niat nak memfitnah, tapi dia cakap berdasarkan pengalaman dia TENGOK ORG MENGANDUNG. die cakap tunggu, kalau ada pengumuman sebab bentuk badan, perut dia selari dengan dada. ADA MAK AKU CAKAP DD MEMANG NGANDUNG ANAK LUAR NIKAH BLA2? ADE AKU CAKAP MAK AKU NAMPAK DIORANG WAT ZINA? AKU CAKAP PASAL PREGNANT. DD PREGNANT. BOLEH BEZA TAK ORANG CKP PSL PREGNANT NGAN WAT ZINA?. amboi sdap ckp mak aku wat fitnah, mak aku satu perkataan zina pun tak keluar dari mulut die. eh kalo dd ngan farid kawen sbelum ni lg ade kau tahu? memandai ckp org fitnah. ko yg fitnah org ade la!

        0
        0
        • Anonymous says:

          kau tu yang meroyan..da aku kutuk mak kau…ada ada??hahaha…tau pun sakit hati orang ckp yg buruk pasal family kita..sebab tu la aku nak kau tau cakap tu biar berpada-pada..kau tunjuk gambar akad nikah pastu mak kau kata nampak macam dah berbadan dua,so xkn pas akad nikah terus mengandung..kau tu yang nak putar belit ayat kau..dah tu sibuk nak gtau satu dunia apa mak kau cakap tu knapa??ckp benda baik xpe la gak..bagus la, mintak maaf la kt FK & DD tu..kalau dorang xbaca permohonan maaf kau nie sian kau..kau jaga aib kau dengan sedara mara kau..jangan duk suka2 hati judge orang..simpan pendapat aib kau..aku marah sangat sebab dorang nie sedara aku. macam kau marah aku cakap yg buruk pasal mak kau,camtu la jugak perasaan marah aku..peace!!

          0
          0
  53. Nasir says:

    Apa ke bodo sgt korang ni…masa mkn tu posing je,tgn kanan DD pegang FK.bkn makan betul2 pun…so terpaksa guna tgn kiri pegang mknan.

    0
    0
  54. lan says:

    Hebatnye mak awak boleh judge based on picture jea kan?ape pun yg jd,tu antara dorg ngn Allah.dorg berdua dah sah pun.so kite ni takpayah laa nk sebok2 sgt pasal hal dorg eh?diri sendiri pun xtau ag ape akan jadi nanti.

    0
    0
    • pizza says:

      Lan, org tua yang expert dgn pengalaman berpuluh tahun, pendapat derang slalunya betul. Bukan derang meramal, cuma membuat penilaian berdasarkan fitrah dan realiti. Penilaian begini dibenarkan dalam Islam.

      Tapi aku x setuju chick komen post mcm tu. Berpotensi mencetuskan fitnah yang ampuh. Kalau zina sekalipun, sebaiknya didiamkan saja. Aib ni bersifat busuk. Dibenci orang. Sebaiknya disimpan kemas-kemas dan bertaubat nasuha. Derang pun dah nikah. Jika menikah sebelum usia kandungan mencecah 3 bulan, anak tu dikira sah taraf dan boleh dinasab pada keturunan bapa.

      0
      0
  55. mak dara says:

    jgn lupa saksikan filem terbaru mak berjudul TETEK KU DIGIGIT SETAN akan muncul dipawagam christmas nanti

    0
    0
  56. Audrey Hepburn says:

    Putih nya DD…memang boleh jd Snow White dgn putih camtu…

    0
    0
  57. Budak Kecik yang Dah Besar says:

    F&D nak balik ke konsep perkahwinan dulu2/antik ni.Teringat masa aku kecik tengok Pak Nek aku bersanding ala gini tahun 1970-an dulu. Ternganga mulut2, duduk betul2 depan pelamin. Masa tu aku rasa, hebatnya pengantin ni, macam putera dan puteri raja.

    0
    0
  58. Budak Kecik yang Dah Besar says:

    F&D pilih konsep perkahwinan retro tahun 1970-an. Kelas! Teringat Pak Nek aku kahwin macam ni gak…

    0
    0
  59. Anonymous says:

    lantak lah dia nk pakai baju pegawai mane pun..xabiz2 lah dgn pangkat..baju ape dia nk pkai itu hak dia, da dia minat baju beruniform kot..psl baju pn nk heboh, sedarlah baju kita yg terakhir pakai nanti pn kain kapan bkn pkai baju ikot pangkat..think positif sudah..

    0
    0
  60. piko says:

    cantik nye kamu diana

    0
    0
  61. Anonymous says:

    untuk sesiapa yang mengata DD tu..renung2kan..”Jangan buka aib orang kerana Allah akan membuka aibmu walaupun di dalam rumahmu sendiri”

    “Barang siapa yang menutup aib seorang muslim, Allah s.w.t. akan menutup aibnya di dunia dan di akhirat..” untuk sesiapa yang mengata DD tu..renung2kan..”Jangan buka aib orang kerana Allah akan membuka aibmu walaupun di dalam rumahmu sendiri”

    “Barang siapa yang menutup aib seorang muslim, Allah s.w.t. akan menutup aibnya di dunia dan di akhirat..”
    ~ (H.R Abu Hurairah)

    0
    0
  62. tulun sigadis maness says:

    Sape tau wedding planner untuk weddng ni? cantik dan bekenan sungguh… pelis2.

    SOALAN (minta pencerahan)

    Ok atau tidak if sy wat pelamin(tujuan amik pic je) mcm ni tapi dekat perkarangan mesjid?
    After the nikah2 kat dlm masjid buat makan kat pekarangan mesjid tu terus tp ada Pelamin camni?

    :D out of topic heheh…

    0
    0
    • Mimi says:

      Saya kurang pasti tapi rasanya kurang sesuai. Mungkinkah akan mengganggu orang lain beribadah. Lainlah kalau semua tetamu ikut berjemaah sekali :)

      0
      0
  63. huhu says:

    kecoh la korang ni..dh nama pon dia civilian…tp tema dia tentera+polis brkuda..dats y la dia caca marbakan baju tu…sengal…dh nama pon baju pengantin civilian yg brtemakan polis+tentera..klu dia btl2 anggota polis+tentera brulh guna bju yg btl2…apa daaaaaaaa…suka nk sakitkan pala hotak pikir bnda2 simple…eeeeeee

    0
    0
  64. bedah jambu says:

    i mmg minat n sayang kat dd nie…teringin nk tengok fk n dd pakai songket…coz dd nmpk macam minah salih..bila pakai songket rasa mcm berbangga sangat..nti di kedah pakai songket ye…:)

    0
    0
  65. bedah jambu says:

    teringin nk tengok dd n fk pakai songket ala2 pendekar melayu,dd da cun da macam minah salih masuk islam.Fk confirm hensem giler pakai songket.I LOVE DD N FK,tahniah.saya doakan mereka berkekalan hingga ke syurga.

    0
    0
  66. tak suke fitnah says:

    AkuSaya said,”DD xpkai inai maybe sbb dia dh ambk gmbr alat pguji hamil sblm dia nikah..kan gmbr nmpk tgn…tu nikah dia xpaki inai… then pas nikah trus dia upload gmbr kot… tkt nti kntoi pla ..”

    hei ko ni sronok btol bt andaian bukn2 kt org kn..ske sgt bsgke bruk..ade ke org yg hmil lua nkah srnok2 nk amk gmba bukti dorg hmil?mst la kple otk dorg tu pk cne nk setelkn hal tu dlu, xkn la nk srnok2 siap amk gmba bgai plk..heih ko ni..da beso2 pn nk kne aja pk logk plk..diana n farid tu x dungu la..dah2 la pk bruknye..

    0
    0