Written by AbangNara | March 1st, 2013

Satu perkara yang ajaib mengenai Sofia Jane ialah wajahnya daripada dulu sampai sekarang tetap sama. Seolah-olah tiada proses penuaan yang berlaku. Tak percaya? Cuba korang bandingkan gambar ketika Sofia Jane berkahwin pada tahun 1995 dan gambar Sofia Jane sekarang. Serius tak ada beza.

gambar kahwin sofia jane

Semalam menerusi akaun Twitter Twt_Malaysia, Sofia Jane telah berkongsi detik-detik manis hari perkahwinannya bersama Meor Zain Azman sekitar September 1995. Ketika berkahwin, umur Sofia Jane ialah 23 tahun dan kini usia perkahwinan mereka sudah mencecah 18 tahun.
gambar kahwin sofia janeYang menariknya, Sofia Jane turut berkongsi perasan sedih dirinya sehingga menangis pabila pengantin lelaki lambat tiba untuk majlis pernikahan. Confirm Sofia Jane cuak takut tak jadi kahwin. Hehehe. Lagi 3 keping gambar sekitar majlis perkahwinan Sofia Jane dengan membaca entri ini sepenuhnya.
dalilaP.S: Uniknya rekaan baju daripada DalzButton ini. Memang terserlah keceriaannya. Wife Abang Nara suka betul dengan koleksi pakaian yang diberi nama LOVE Collection ini. Lain daripada yang lain. Untuk melihat lebih banyak gambar,  klik sini untuk ke Facebook DalzButtonCraft atau lawati blog DalzButtonCraft.

gambar kahwin sofia jane
gambar kahwin sofia jane
gambar kahwin sofia jane

54 responses to (5 GAMBAR)Majlis Perkahwinan Sofia Jane Dan Meor Zain Azman

  1. sha says:

    lawa sangat

    0

    0
    • joyah.. says:

      sama cantik sama padan…

      tapi muka asben dia ada iras dato’K skit.. :)

      0

      0
      • amor says:

        cantiknya sofea jane…
        skrg pun mcm tak nampak tua langsung…

        0

        0
        • i'm not a monster says:

          cantik jugak sofia jane dulu2..skrg pun cantik, mcm x berubah jer muka dia..awet muda

          0

          0
        • Olga says:

          adakah ini satu taktik SJ utk alihkan perhatian masyarakat tentang isu GAMBAR PANAS anak perempuan beliau yg telah tersebar luas sekarang ini?
          huhuhuhuuuuu…….

          0

          0
      • Anonymous says:

        aku trgoda tgk lauk ikan kat pic no2 tu. nampk sedap sungguh. tgk laki dia mkan pun mcm selera sngt.

        0

        0
      • Anonymous says:

        tapi husband dia lebih hensem dari Dato’ K

        0

        0
        • yUyU says:

          tu gambar asben dia masa muda, mmg nampak hensem dr dato K.. tah2 skrg muka dah lebih kurang.. heheh

          0

          0
      • aku itu ini says:

        husband die lg hensem la tp dr dato k.

        0

        0
      • joni says:

        a ah.. cam dato’ K. kalau x baca tajuk tadi, leh ingat apsal lak SJ dgn Dato’ K lak ni

        0

        0
    • kamelia says:

      Alhamdulillah. bertahan lama :) gebu taww

      0

      0
      • Hazzy says:

        Yg 1st pic tu mcm muka Rosyam Nor pulak muka husban dia. Anyway, congrats Sofia jane. Your beauty is evergreen:))

        1

        0
    • kakak neelofa says:

      ni putih natural…..zaman dulu2 nan ado beautskin essence bagai…..lawa jugak sampai la nie….

      0

      0
      • cella says:

        mmg la putih sbb dia anak kacukan.. ko kalau muka nan hado nk bajet putih kacukan, mkn beutskin berkoyan2.. nti jadi la mcm adira

        0

        0
    • Olga says:

      ape motif tunjuk gmbr kawin yg lama ?????????dulu xpnah tnjuk kt media ke???????atau kwin snyp2 xnk publisiti????

      0

      0
      • olga bodoh says:

        ko ni bodoh ek..de jek x kene n org…kalo ak jumpe ko ni aku sepak ko bepusing joget inang trus..

        0

        0
    • natacha hacks says:

      sofea jane bukan dh datin kan suami dia datuk x silap sekarang ni

      0

      0
    • jejari coklat celup says:

      Sofe Jane pny wajah x berubah dr dulu hingga skrg. I bet die x g cucuk or operate bgi. Asli pny.. X mcm sstgh artis..Dlu laen skrg laen..mcm…oooooppsss…bile tnye rhsie, amek air smbhyg..cover line…kn3… -_-

      0

      0
  2. rynna says:

    alhamdulillah salah seorang artis yg rumahtangganya aman bahagia..

    0

    0
    • bumblebee says:

      Alhamdulillah…tapi takut tgok foto2 anak dara beliau…gannazzzz

      0

      0
    • eyre says:

      gambar 1st hubby dia mcm rosyam nor ada misai ciput.
      gambar 2nd bukak mulut nak mkn mcm dato’ k..hehe
      alhamdulillah, artis lama2 ni jenis tak kacau org.n tade heboh2 time bercinta.kekal bahagia je..

      0

      0
  3. Anonymous says:

    macam dato k la pulak

    0

    0
  4. Anonymous says:

    cantik lagi kalau dia bertudung.indah nya ciptaan tuhan

    0

    0
  5. heljay says:

    nara ni pemalas btol nak update blog..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    sbb nara ni cpt2 nk cover kite SY tu….so letak lah cite sofea ni…..kan nara???

    0

    0
  7. iphoneuser says:

    Takde cerita nak update la tu, buka cerita takde point..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    OK LA TU.. NEXT STORY PLS NARA….

    0

    0
  9. Macam Diana danielle! Diorang masih bersama kan?

    0

    0
  10. Anonymous says:

    ala bang nara ni…tunjukan la gmbr anak2 dia plk…..

    0

    0
    • ddd says:

      yg ni suh tunjuk…nt nara tunjuk semahu2 mahunye ko kutuk … padahal ko dah tgok pun kt blog lain kan…

      0

      0
  11. Anonymous says:

    kutuk2 nara tp bace n follow gak korg blog die neh…wadehek~

    0

    0
  12. Lydia says:

    Sofea Jane mmg cantik.. mcm Snow White je…
    Ingat lagi aktres2 jelita seangkatan dgnnya dulu seperti Julia Rais, Deanna Yusoff, Jasmin Schmitter, Ramona Rahman, Heidi Hamid, Sharmaine Farouk.. semuanya cantik2.. rasanya aktres2 dan model2 wanita zaman ni lebih cantik, berbakat dan kurang gosip berbanding sekarang….

    0

    0
    • d says:

      kurang gosip la..dulu xde internet…amek gambar pun pakai kamera kodak lg..cuci simpan sendiri…xde instagram nk upload sumer gambar2..jd gambar pelik2 susah nk tersebar..klu tersebar pon oleh org lain bkn nye diri sendiri..mcm zarina zainoordin dulu pon tersebar pasal die bingai photoshoot gambar bogel…percaya buta2 kt org..malang la nasib jadinya..

      lg satu org dulu x kepochi mcm org kita skang ni….ustazah zaman dulu pon pakai tudung rambut tersembul…sofea jane blakon kt pantai berbikini jgak..mmg la benda tu salah..tp masyarakat zaman tu pun ngan zaman kita skang ni berbeza..dorang x byk bunyi…

      0

      0
  13. Burberry says:

    sweet!!!..sofia jane ni mana ada buat publisiti murah mcm orang lain tu pasal rumahtangga dia…. semua dia simpan… pandai dia…
    kesian dia nangis..tak kan lah hubby dia tu tak nak kahwin dgn dia…:)

    artis lain please take note yer….

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      ye laaaa dia mesti la cuakkkkkkkkkkk laki dia lambat datang takot2 aksiden ke pe terjatoh kt jamban ke itu lahhhh yg bermain di kepala hotak si sofea niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii n bukan nye dia pikir yg laki dia tknk kawin ngan dia ! dh tentu sofea ni jambu tkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa la laki dia tknk kawin ngan dia kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn !!

      0

      0
  14. Mak jemah pemalu says:

    Klu xsilap dulu die penah kuar dgn imej bertudung beberapa tahun lps..tup2 die buka tudn semula…indahnya ciptaan Allah…

    0

    0
  15. mak tiri says:

    kawin masa umur 23 tahun ..kemudian usia perkawinan dah 18 tahun..takan umur sofea 38 tahun….41 tahun umur baru betoi…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    macam diana daniel & dato’ K :)

    0

    0
  17. Solehah says:

    cantiknya sofia jane :)

    0

    0
  18. Anonymous says:

    antara artis yang paling rendah wang hantaran – RM 5,000.00 ajer mmg salute r

    0

    0
    • Anonymous says:

      tu zaman bile ngoiii

      0

      0
      • sopiah jin says:

        tapi mmg hantaran dia rendah pun.ikutkan zaman tu dia mmg tgh femes boleh je hantaran 10k tp dia nk 5k je.mmg rmi yg kata x berbaloi tp xper nabi kata perkahwinan yg berkat ialah yg paling rendah maharnya..

        0

        0
  19. kul says:

    dia tinggal di indonesia lama .. pasal tu x der citer pasal dia ……

    0

    0
  20. tok anjang hang says:

    sofia jane takde anak perempuan ke?

    0

    0
  21. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    cantik sofea jane this time…suami dia mcm datuk K Jr..

    hehe..

    0

    0
  22. kiah says:

    nie second husband sofea jane… alhamdulillah bahagia tapi gambar kahwin nie disebarkan berleluasa adakah kerana nak mengaburi mata2 yg dah tengok gambar anak remaja dia yg cari publisiti murahan + memalukan dgn gambar berpeluk bagai dgn lelaki yg bukan muhrim… adoiii.. sofea & meor, kuatkanlah didikan agama di dlm diri & anak2 mu jgn asyik mengejar harta duniawi..

    0

    0
    • pizza says:

      Uitttt….mana pulakkkk… Sofea Jane kawin anak dara la. Husband dia yang duda. Second marriage for husband dia la, not her.

      0

      0
  23. senah says:

    she is one of my mom best friend.. gourges

    0

    0
  24. kalpappeamp says:

    There is noticeably a bundle to understand about this. I assume you produced particular nice points in functions also.

    [url=http://christianlouboutinnewa.10001mb.com]red soled shoes christian louboutin[/url]

    0

    0