Written by AbangNara | May 29th, 2012

Lama rasanya tidak mendengar atau melihat foto terbaru Cahaya Malaika, puteri sulung hasil perkongsian Mawi dan Ekin. Rupa-rupanya pada Ahad yang lepas, telah diadakan majlis aqiqah untuk Cahaya Malaika. Majlis tersebut telah berlangsung dengan begitu meriah sekali. Yang penting Cahaya Malaika kini nampak sihat dan telah pun berusia 3 bulan.

gambar majlis aqiqah mawi ekin cahaya malaika

Cute gila kan? Semoga Cahaya Malaika akan terus membesar sihat dan sejahtera hendaknya. Lagi 4 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Kosmo.

gambar majlis aqiqah mawi ekin cahaya malaika
gambar majlis aqiqah mawi ekin cahaya malaika
gambar majlis aqiqah mawi ekin cahaya malaika
gambar majlis aqiqah mawi ekin cahaya malaika

[jetpack-related-posts]

162 responses to (5 GAMBAR)Majlis Aqiqah Cahaya Malaika, Puteri Mawi Dan Ekin

  1. menyampahaku says:

    1stttttttttt…..!!!!! Woo hoii aku firstttttt

    0

    0
  2. Aku??? says:

    First

    0

    0
  3. rara says:

    1st!!!

    0

    0
  4. Anonymous says:

    alhamdulillah.. penantian satu kesyukuran wat ekin n mawi.. tahniah!

    0

    0
    • miss amanda says:

      tahniah!! menanti dgn sabar, akhirnya.. Allah beri juga rezeki zuriat padanya.. dh la comel..

      0

      0
  5. watashi desu says:

    Omedetou! Mawi & Ekin…

    0

    0
  6. ainakhani says:

    best ke pakai tudung camtu? tak jatuh eh? -.-

    0

    0
    • wawa says:

      dah ko sbuk nape? die yg pkai.. aku tgk lawa je die pakai..

      0

      0
      • Abg beca says:

        ok lah pskai tudung cam ni…cun ajer aku tgk!….daripada si ct tu lagi mcm kurang tabiat!…

        0

        0
      • ainakhani says:

        relax ah wawa. Comment aku kat atas ni berbentuk soalan. So kalau kau nak jawab, jawab je lah apa yang ditanya. Aku tak cakap pun tudung dia tak lawa. Kau ni sensitif lah. Jangan disebabkan artis masyarakat nak bergaduh. Aku pun tak faham pengcomment BN suka cari gaduh dengan pengcomment yang lain.

        0

        0
    • lalalulu says:

      msti la x jtuh…ape la..tgk la…yg lua tu juz cover je..tdung dlm tu kn tdung biase org pki..pe yg nk jtuhnye…klo jtuh pon still xnmpk aurat die ag…

      0

      0
      • entah says:

        maaf…aurat dalam islam…adalah MENUTUP angota badan dari kepala sehingga kaki kecuali muka n tapak tangan tuk pompuan…bukan MEMBALUT kepala sampai ke kaki kecuali muka n kaki…tp kita semua akn DIBALUT juga bila mati nanti….sekian…:)

        0

        0
      • Anonymous says:

        tapi aku tgk dah mcm pembaca berita tv2 tu… sapa nama dia? harjit singh ke apa tah

        0

        0
      • fizo omar says:

        yang penting mummy i meletop wktu hari ibu ritu….

        0

        0
    • ken says:

      smoga diberikan hidayah untuk pakai tudung dgn cara yang lebih elok dan sempurna..jom solat maghrib

      0

      0
    • orang kampung ahli surau takde apa2 kamu pulak yang melebih2….

      0

      0
      • chick says:

        sbb ahli surau tak buke BN mcm kamoooooooooooo!!

        0

        0
      • kecoh says:

        ye la… org yg betul2 beriman takkan lah join blog gosip.. so yang kat sini semua beriman ker? puihhh.. tak pun sebenarnya, dorg ni more to gosip kutuk je..perasan diri tu terbaik je, kalau baik sangat, tak hingin la dorg nk masuk dalam blog ni.. de hati nak nasihat org, tapi diri sendiri terbalik.. hahahaha.. kesiannn..

        0

        0
    • Anonymous says:

      aina, kamu mmg saje letak gambar kamu kat sini ke?? ke keluar gambar sbb kamu log in fb kat sidebar nara?

      btw, membalut ke ape ke, janji dia tutup aurat, better than nothing, korg ni xpenah positif ke hape??? klu camtu better neelofa tunjuk ketiak lagi kannnn..

      0

      0
  7. Anonymous says:

    ekin dah berisi…

    0

    0
  8. dark28angel says:

    Comelnyerr malaika..gerammm tgk…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    xsuke org dok pakai turban..dah mcm ape jek..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Nampak kepala ekin mcm ade 2 …pelik

    0

    0
  11. kay says:

    kepala ekin mcm ada 2 bijik….?

    0

    0
  12. mak jemah says:

    Makk aihh…sanggul dia..unta tngok pun teqiak xmau berenti

    0

    0
  13. Anonymous says:

    makin pelik je si bini mawi ni pakaian…. dengan tudung supo dok tudung jah… makin lama nak makin tercabut ke ??? adoiiiyaaaaaaa

    0

    0
    • Anonymous says:

      haa’aah klu camtu better neelofa tunjuk ketiak kan kan?? dpd pakai tudung mcm ni, baik xyah pakai kan kan..

      0

      0
  14. Planet X says:

    Kalo teserempak dgn Alien/ET terus dia ajak kawen……kkkkk

    0

    0
  15. sape2 says:

    Astaghfirullahala’zim.

    0

    0
  16. yurkkkk!! says:

    tingginyer sanggul..bgus la tutup aurat si ekin ni tp jgn la over fashion sgt..dia tau ke x yg wnita bsanggul tinggi ni x cium bau syurga..itu fakta yg aku baca yer..sorry..just remind each other k..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kesiann dgn kau, better check ur fact blk.

      klu mcm tu better pakai skirt pendek ehh, pakai tudung pun x cium bau syurga.. isk isk iskkk..

      0

      0
  17. Lan Todak says:

    iklan FIFA STREET baru tu kan ?..perggh ..tp nnti dlu la.. bru je habis MAX PAYNE 3.. skrg ni tgah main DRAGON DOGMA ..

    0

    0
  18. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    anak mawi ni ikot muka mawiiiiiiiii…………mawi ni minah jambu tengok dh macm pak cik pak cik pulakkkkkkkk……si ikin pn macm mak cik ma cik tapi jenis mak cik jambu lah gitu……………..

    0

    0
  19. miqmiq says:

    Ni la trend Tudung Yuna…..tp tak kisah la apa saja ekin pakai npk sgt manis..moga sentiasa dimurah kn rezeki dan kesihatan yg baik utk ekin dan mawi serta anak mereka…amin

    0

    0
  20. Anonymous says:

    seb baik cahaya malaika bukan cleopatra. suka tengok ekin pakai turban tu lawaa. tapi bila pikir balik tak minat lah tengok org pakai turban sebab kena pakai yg kat leher tu. mcm alien pon ada gak.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Korg klau xtau fashion jgn ckp byk la. Yuna pkai xpe,ekin pakai nk bising plak. Dia bukannye buat dosa pon kat korg,korg yg bertambah dosa adalah. Aku ckp bukan sbg peminat tp manusia yg berfikiran waras!

    0

    0
  22. cisskek says:

    sekali die pakai serkup bonggol unta daa..isk3..bukan ke dose kalo dah bertudung berbonggol g2~

    0

    0
  23. emmm.. says:

    kpd yg suka mgutuk tu…..korang ni kan..org pkai seksi.mmg sah kna kutuk,ni yg pkai tudung pun kna kutuk jugk,ada sja bnda negatif yg dilihat..apa pun xboleh…

    0

    0
  24. cikona says:

    emmm…….banyak jugak lagi noo duit si Mawi ni noo.buat majlis besar- besaran & tinggal di banglo Meawah…….walaupun makin malap popularitinya dan kurang masyuk…… agaknya makan duit royalti la kot yang msih banyak……Bil adah kayap besok… barulah kita boleh tgk sejauh mana dan sedalam manaCHENTa Ekin kat mawi…….. Emmm satu lagi.. ASTRO tak nak taja dah ka majlis mawi naik helikopter bagai mcm dulu…….atau baby johnson tak taja ka buat GUGU Gaga MAWI…. hehehe… nak muntah……

    0

    0
    • inilah contoh melayu tipikal yang backward dan nampak negatif saja. dia pikir hidup dia bersandarkan apa yang dia ada sekarang. bodoh! bodoh! bodoh!

      p/s: ko jadi bendahari si mawi ke sampai ko tau semua berapa duit dia ada? ko tak cukup berharta ke nak buat majlis macam mawi tu? aku tengok standard je majlis tu untuk orang kampung. ke ko masih duduk macam zaman p ramlee?

      0

      0
    • Anonymous says:

      wahai cikona mana kau tahu mawi tu kurang masyuk? takkan la dgn duit royalti jer boleh duk rumah camtu. mestilah si mawi ni ada business sendiri. aper ko ingat tak popular tu tak kaya? just FYI la kan, macam mana popular pon seorang tu mesti bermusim kiranya mesti akan ad satu tahap org bosan dan tak laayn dia lgi.

      0

      0
    • Anonymous says:

      busuknya hati!!
      hitam legam!!!
      ko jeles ke sbb tk pnh kena taja??!aku rasa ko ni duk dalam gua lagi elok la…

      0

      0
    • torpedo says:

      cikona meroyan sbb mawi telah menolak CHENTAnya suatu msa dhulu..

      0

      0
    • aku yang tak popular macam si Mawi ni elok je duduk banglo apa cerita? Izara Aishah yg popular tu duduk rumah teres kos rendah je.

      0

      0
  25. Anonymous says:

    bosan la cte mawi…next….

    0

    0
  26. no name says:

    “Diriwayatkan oleh Imam At-
    Tabari dalam Al-Mu’jamus
    Saghir dengan sanad soheh
    bahawa Rasulullah bersabda
    yang maksudnya; akan datang
    suatu masa dalam umatku
    segolongan wanita berpakaian
    tapi sebenarnya mereka bagai
    bertelanjang tanpa
    pakaian.Sanggul mereka
    ditinggikan bagai goh unta
    (bonggol).Kutuklah
    mereka,sesungguhnya mereka
    itu terkutuk (dikutuk oleh Allah)

    Hadith – Sahih Muslim, #6840,
    Narrated Abu Hurayrah

    0

    0
  27. Isteri Amy Search Buntot Besar says:

    cantiknyon air tejon rumah mawi

    0

    0
  28. Daku says:

    Mcm bontot semut. Skian.

    0

    0
  29. Maitul says:

    Tahniah Mawi dan kak Ekin. Happy bila baca coretan kisah akak dan mawi pd masa kini. Moga sukses selalu. Senantiasa dirahmati Allah selalu. Inshaallah :)

    0

    0
  30. Malisa says:

    relevan lagi ke citer mawi ni.. pasal anak pun nak cover bagai.. citer pasal kerjaya xpelah juga.. x la besar2 sgt..biasa je majlis dia ni.. duit dah kurang

    0

    0
  31. mawi jahat says:

    tak suka mawi sejak dia mengkhianati tunang lama dia, diana……lupa daratan…

    0

    0
  32. bubu says:

    ada beza balut aurat dengan menutup aurat dengan sempurna…korng yg komen ni ntah papela…mawi pun satu, tak reti nak tegur istri dia kot..lantak korang la..yg pnting korang bhgia..

    0

    0
  33. pengomen yg stress says:

    apeke halnye la pesen si ekin ni……tensen plak aku tgk penutup kepalenye…udoh rupe serban je aku tgk~~
    bole dikategori tudung ke 2???fashion mperbodohkan pemakai!!~~
    @_@

    0

    0
  34. Anonymous says:

    serabut aku tgk tudung si ekin~~da xde fesyen lain ke???
    da cam serban je….jgnla sampai fesyen memperbodohkan diri~~
    umo pon da 33,xkan xbole pk baik bruk…udoh2 la…..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    wow nama anak mawi Cahaya Malaika…nama anak yatt pun ada malaika juga kalo tak silap laa…

    0

    0
  36. Dewi says:

    Oh my god! Apa buruk na tudung ekin tu?? Tudung ke tu?? Macam serban singh je aku tengok.. Bonggol unta dah mcm bonggol tembikai aku tengok tak real langsung!!

    0

    0
  37. meeradriana says:

    lawa jambul ekin..

    0

    0
  38. saya cuma nk komen,ekin dah mcm mentadak da saya tgk..kalau org lain tgk lawa, itu hak memasing..jgn kutuk saya balik ye..hihi..

    0

    0
  39. Kisah bonggol unta yg org keliru says:

    Sanggul unta tu bermasud rambut disanggul tinggi2 dan menampakkan rambut!!!!! Itu yg haram. Tp kalo buat sanggul tinggi mana pun mcm everest ker gunung kinabalu ker,tapi ditutupi dgn tudung,serban,bukan dikategorikn bonggol unta yg dharamkn… Ini tidak haram. Ini ustaz yg cerita (lupa nama) Fhm x manusia????? Ini fakta lah. Slh ke pakai serban???fesyen la,asl laki dia suka,xpe.. Bkn niat untuk ngorat org lain.lgpun,ekin kn jual tudung,dia promo lah as tudung trend setter

    0

    0
    • Anonymous says:

      better ko baca balik pasal sanggul unta. kalau tutup rambut sekali pun n sengaja menampakkan benjolan rambut dibelakang, ia dikira haram kerana org boleh meneka paras panjang rambut kita wpun tak nampak. dan satu lg, ia menarik perhatian bukan mahram untuk melihatnya, sedang ia bergoyang2 bila berjalan (maksud sy tudung itu akan meliuk lintuk mengikut pergerakan kita). namun sekiranya dia telah sedaya upaya untuk tidak menonjolkan bonggolan rambut itu spt menyimpulkan rambut itu dibelakang tengkuk (meletakkan sanggul dibawah agar tidak kelihatan bentuknya), maka ia bukanlah haram sbb dia telah sedaya upaya menyembunyikan bentuk itu. Allah maha tahu akan niat kita.

      0

      0
      • Anonymous says:

        hadith tu ada bnyk cara terjemahan, ade yg terjemah itu hanya utk penari2 zaman dulu kala, ade yg terjemah kata itu adalah sanggul yg tidak berhijab, ade jgk yg kata sanggul tinggi di dlm hijab. maybe u shud ask many opinion rather than kau ikut satu terjemahan sahaja. lagipun bende ni khilaf..

        xde fatwa lagi mengatakan sanggul tinggi itu haram bg yg bertudung, yg ade cuma pendapat sesetengah ulama. sesetengah ye, bukan semua, maybe boleh check dgn ustaz asri/drmaza atau ustaz2 lain selain uai dan ustaz don.

        0

        0
      • bonggol unta haram says:

        hahahahaha,,,ada gak yg bdoh spesis ko ni anon ek?? cuba hayati hadis tu betul2x..ank buah dr masitah lah ni…krek2x

        0

        0
      • Anonymous says:

        bonggol unta, kau kata org bodoh lagi menunjukkan kebodohan kau, kau kenal dr mashitah je ke dlm malaysia ni?? tu la bnyk sgt main facebook. ramai lagi ulamak, ustaz, ustazah dan org bijak pandai yg tau terjemah hadith dgn baik. check dgn mereka bkn hanya sorang dua ustaz yg famous kat tv. do even know what does it means by khilaf? klu xtau jgn pakai ckp org bodoh. kasihan dgn bdk2 baru nak naik tunjuk bagus mcm kau ni.

        sekian.

        0

        0
      • Bonggol unta untuk wanita neraka says:

        nabi kata , tak cium bau syurga bagi wanita yang mengenakan bonggol unta di kepalanya..jelaskan? hadis tu apa yang khilafnya…ke awak yang khilafkan hadith ni..Lagi satu, tolong jang fitnahkan Ustaz Don tau..Ustaz don pernah bincang isu ini dalam tv tau..haram tetap haram

        0

        0
    • abu says:

      mesti ko pakai fatwa masyitah ni..

      0

      0
  40. fazura house of doll says:

    DENGAR ELOK2…… pkai tdung x wajib tp tutup aurat wajib

    0

    0
    • mamaamer says:

      ko cakap pakai tudung x wajib tp tutup aurat wajib?abis tu rambut,leher tu bukan aurat ke???

      0

      0
      • kelip3x says:

        sekom mamaamer…..
        FAHAM ELOK2…. pkau tudung x wajib ttp MENUTUP AURAT YANG SEMPURNA adalah wajib…
        maksud yg trsirat adalah klu pakai baju ketat, seluar ketat n pkai tudung paras dada itu bukan menutup aurat yg sempurna…
        tp x suruh pun brselubung jubah bagai… gi aarr search cara yang betul menutup aurat….
        klu aku terangkn nnti de lar yg gelar aku ni membebel kat BN nie…
        lu pk la sendiri….

        0

        0
  41. mamaamer says:

    mcm busut je aku tengok stail tudung ekin.sebenarnya dia nk tunjukkan stail bertudung yg up-to-date tp x sesuai lah utk ko ekin.Cubalah ikut cara Wardina,Datin Nurjuma, sejuk mata memandang..

    0

    0
  42. pening kepala aku says:

    apasal aku tgk kepala ekin bengkak?mcm tumbuh kepala lagi 1 kat belakang?mcm allien la pulok….

    0

    0
  43. zar says:

    tp allah suruh kaum wanita melabuhkan hijabnye ..xsuh mnyelitkannyer..mawi konon alim sgt knpe xtegur ikin?? sanggul tu tinggi xble..haram..mekup pn dah haram..die cantik untuk suami ke untk org tgk tu??

    0

    0
  44. lunalatisya says:

    biar die la nk pkai ape punn..atlist kepala tu brtutup la gak…daripada yg xbrtutup lansung….

    0

    0
  45. kucinghitamkakipanjang says:

    xyah nk complain2 laaa…..
    yg pakai tudung tu x semestinya baik tp yg baik mst palai tudung – Ustaz AI.

    \\

    0

    0
  46. Anonymous says:

    tinngi sangat sanggul nye tuuu…itu sanggul asli ke sanggul tiruan…

    0

    0
  47. puan muda says:

    er…ekin pkai gitu cam alien je
    bukanke islamtegah pemakaian tudung ala bonggol unta tu

    seram nengok

    0

    0
  48. mek nab says:

    apekebende yg disumbat budak ekin dlm serbannye tuuu…panjang benor ke rambutnye…nampak macam ada gumpalan ke benjolan dalam serkup tuh..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Korang ni tak tahu ke, itu kan bakul untuk babe style junjung. Tempat letak diapers susu dsbnya.

      0

      0
  49. MUHASABAH DIRI says:

    :: tak payah asyik sgt menilai org smpi lupa diri sendiri pun masih byk yg perlu diperbaiki & MUHASABAH..pandang diri dulu & nilai sebelum berlagak pandai & sempurna menegur & menilai orang lain..

    0

    0
  50. Anonymous says:

    kepale ekin nampak mcm kepale alien.. bonggolan unta punye pasal..emmm

    0

    0
  51. Sshh says:

    nsb baik la si ekin y pakai tudung cam tu..walau tudung tu x ctk tpi bila ekin pki ttp ctk..cuba klau suruh pakai artis y x ctk..dh la x ctk nti lgi lbih buruk ada la..tpi sy lbih suka ekin pki tudung ariani la..dia pakai tudung ariani lebih terselah kecantikanya..

    0

    0
  52. Sshh says:

    awie ni slps kawin jth merundum…dh x ad aura lgi la..

    0

    0
  53. Sshh says:

    mawie ni slps kawin jth merundum…dh x ad aura lgi la..

    0

    0
  54. lylyezora says:

    korang nie sakit ati dgn dia naper…???
    aku tgk ekin pakai tudung mcm serban bagai pn still masih tjaga aurat dia…
    tp bl ct nurhalija tue pakai tudung dgn kain perca korang buat derrrkkk jer…jgn mhukum org dgn kdudukan….bl ct pakai kain perca atas kpala dgn bbaju ketat sampai npk smua alur body korang kata cantik…sampai ada yg stgah2 pminat tu fanatik marah bl org tegur ct….tp bl ekin pakai tudung mnutup aurat dan cuma bfesyen korang kondem giler…motiff korang apa ek???…cuba citer sikit??? klau benda x baik korang marah xpe jugak…adakh kerana ct dh kaya dan ada gelaran dato so korang puja dia mlampau2 shgga yg slh tu jd baik…citer sikit???

    0

    0
  55. flora says:

    tan Sri Yusoff Noor pun ada..:)

    0

    0
  56. malaeka nur says:

    nama anak mawi same nan kite lah….. :) beza skit je.. dia nye cahya malaika.. ekin mkin cantek..

    0

    0
  57. awek cun says:

    Aku cukup menyampah dan meluat tengok pasangan ni dari dulu.

    0

    0
  58. ustzah don jah says:

    pakai tudung tu sepatutnya untuk menutup aurat.ni dah macam bonggol unta pon ada..kan Nabi dah bersabda tentang wanita bertudung yang berbonggol macam unta ni. Org zmn skrg pakai tudung bukan tutup aurat, tapi nak tutup rambut je..nawaitu dah salah, apetah lagi pelaksanaan..

    0

    0
  59. Cikona says:

    Eh…..pasal apa Cik Minyak yg penuh , anonymous & Torpedo ni sentap sangat ngan komen aku??? ikut suka hati aku la apa aku nak komen… mmg btui pun apa yg aku kata……kenyataan…… yang korang nak sentap sangat wat apa……dia tu abg ka adik hang pa ka????berapa Mawi Ekin bayar utk jilat bontot depa…. agaknya banyak kot…..sebenarnya hangpa. ni jenis bangsa bangsat… ….. pergi mampos la kau Mawi……setan….. lupa daratan…..takde maknanya aku nak gila ngan Mawi… dia bkn standard aku setakat budak kuli Felda ja…..sambung lah jilat pungkok Mawi Ekin lagi …..kot2 dapat sikit serpihan duit royalti…. hahaha…..aku tak heran korang nak kata apa……hehehe aku nak gelak sungguh psi ada golongan pencacai najis mcm hang pa…….hahaha…………

    0

    0
  60. minah says:

    “Diriwayatkan oleh Imam At-
    Tabari dalam Al-Mu’jamus
    Saghir dengan sanad soheh
    bahawa Rasulullah bersabda
    yang maksudnya; akan datang
    suatu masa dalam umatku
    segolongan wanita berpakaian
    tapi sebenarnya mereka bagai
    bertelanjang tanpa
    pakaian.Sanggul mereka
    ditinggikan bagai goh unta
    (bonggol).Kutuklah
    mereka,sesungguhnya mereka
    itu terkutuk (dikutuk oleh Allah)
    ”
    Hadith – Sahih Muslim
    saje ulang copy n paste. Untuk renungan buat semua!

    0

    0
  61. puan tua says:

    “Diriwayatkan oleh Imam At-
    Tabari dalam Al-Mu’jamus
    Saghir dengan sanad soheh
    bahawa Rasulullah bersabda
    yang maksudnya; akan datang
    suatu masa dalam umatku
    segolongan wanita berpakaian
    tapi sebenarnya mereka bagai
    bertelanjang tanpa
    pakaian.Sanggul mereka
    ditinggikan bagai goh unta
    (bonggol).Kutuklah
    mereka,sesungguhnya mereka
    itu terkutuk (dikutuk oleh Allah)
    ”
    Hadith – Sahih Muslim
    untuk renungan dan yg penting pegangan hidup.

    0

    0
    • Anonymous says:

      terjemahkan hadith ni, bukan hanya copy paste. klu kamu bukan pakar hadith, ,better check sebelum baca dgn mata kasar.

      0

      0
      • tak suka kepala alien says:

        Hadith ini mudah difahami, tak perlu terjemahan…lain la Quran, mmg perlu terjemahan..kalau nak terjemahan juga, boleh tanya ustaz2 atau ustazah di sekolah agama kamu

        0

        0
  62. kaklong says:

    macamana xkena bantai , macam ni kamu memakai tudung?
    jangan jadikan tudung sebagai bahan untuk kamu berfesyen tetapi kewajipan kamu diatas PERINTAH ALLAH, pakai dengan cara berhemah lah jangan pakai macam nak tercekik leher, terjongket tinggi melangit , pakai macamana WANITA SOLEHAH MEMAKAINYA….ADA FAHAM??????

    0

    0
  63. YANG BAIK ITU DATANG DARI ALLAH S.W.T says:

    Assalamualaikum…. kelakar pulak baca komen2 kat atas yg mengutuk tu perfect sgt kot. dah terlebih cermin diri sendri…. kadang aku kesian kat korang kutuk2 korang dapat dosa si artis tu dapat pahala. ok latu saham dia masa kat akhirat nanti… tak payah la kutuk2 sesama islam. kalau nak menegur tu biarlah cara yg baik berhemah. kalau nak betulkan kesilapan org jahil, betulkan sikit2 sahaja..jgn byk sangat nanti dia putus asa atau terasa hilang semangat nak perbetulkan diri..contohnya kalau dia ada 10 kesalahan dlm membaca fatehah, sebut 1,2 dulu kesalahannya..yg lain2 tu sebut dimasa lain pula….. ada yg terasa? nak kutuk aku balik??? silakan lah… thanks bg aku pahala free. sekadar peringatan utk kita sesama islam. sekian terima kasih.

    0

    0
  64. dida says:

    pelik betul arr kepada mereka yang konon tinggi pelajaran agama kat sini… bagi komen mengalah kan ustaz sambil kutuk mengutuk…. oit kutuk mengutuk tu kan dosa… bg komen beunsur nasihat sket… dapat gak pahala….

    0

    0
  65. loffuu.. says:

    mula2 kuar pic 1st tu ingatkan alien….
    ekin rupanya.

    0

    0
  66. Kurus says:

    semoga menjadi anak n hamba yg mulia

    0

    0
  67. Elly says:

    Amboi, panjangnyaaaaa rambut diaaaaa.
    *husnudzon*

    0

    0
  68. ciklara says:

    manusia selagi nama manusia mmg asyik pandang org lain x kena je.

    mende ntah..

    0

    0
  69. bioler weiii says:

    Korg sume ni mngutuk bagai sbb korg jeles tgk kbhgiaan org len.lantak depa la nk pki fesenista pepon..tgk adik kakak mak nenek makcik ngko pki pesyen ape sblm ngutuk org

    0

    0
  70. jantung pisang says:

    dah macam predator aku tgk…hahaha

    0

    0
  71. 1st says:

    1st

    0

    0
  72. non says:

    alhamdulillah, 3 tahun kawin akhirnya dapat gak buah hati pengarang jantung..anak adalah segala2nya, jadilah ibu dan ayah yg baik ekin dan mawi.

    0

    0
  73. i am xoxo says:

    da mcm kepala alien da.

    0

    0
  74. nor says:

    janganlah asyik nak hentam mereka berdua. Cuba tengok siti nurhaliza nampak jambul dan selalu sangat suaminya berkepit dengannya. Mengapa nak komplen.

    0

    0
    • yana says:

      bukan komplen…menegur sesama islam kan bagus..saling ingat mengingati..itu tandanya masih ada iman di hati kita

      0

      0
  75. che ta che wan says:

    wow… besar subwoofer ekin tu…

    anyway, muka anak dia ada iras-iras mawi sikit…..

    0

    0
  76. […] Sumber: Beautifulnara, Edisikini dan Kosmo. […]

    0

    0
  77. […] Lama rasanya tidak mendengar atau melihat foto terbaru Cahaya Malaika, puteri sulung hasil perkongsian Mawi dan Ekin. Rupa-rupanya pada Ahad yang lepas, telah diadakan majlis aqiqah untuk Cahaya Malaika. Majlis tersebut telah berlangsung dengan begitu meriah sekali. Yang penting Cahaya … Continue reading → […]

    0

    0
  78. sakai says:

    yang mengkomen kutuk si ekin nih macam lu orang bagus kan? korang sedaq dulu korang tuh baik sangat ka? korang hado ke yang die pakai tuh? x pakai tudung salah! pakai tudung pun salah! abes yang betul nye ape? mmg bengong betul korang nih..haishh

    0

    0
  79. yume says:

    bukan nak mengata… tapi gambar first n last tu bukan tutup aurat. tutup kepala je sebenarnya. Gambar lain bagi aku ok…cuma kena beli tudung yang labuh lagi sikit. baru namanya tutup aurat.

    kepada yang mengutuk konon2nya menegur.. henti2 lah… menegur ngan mengutuk tu jauh beno bezanya… tak pasal2 dapat dosa.

    0

    0
  80. laboost says:

    wowow…mancungnyer idong…pjgnyer dagu….

    0

    0
  81. gigiku sakit says:

    lawak gile fesyen mcm nie…tp btl ker cr pemakaian tudung mcm tu…bkn ker kalo pakai tudung kene labuhkan sikit ttp bhgn breast sekali…

    0

    0
  82. ngokngek says:

    x suka…

    0

    0
  83. aku bkn artis says:

    hye che ada je tak kena…apa ko ni bengap sgt..mmg lah bertudung lbh baik dr yg xpakai tudung..tp klo pakai tudung xikut syariaat pun wat penat jer pakai..smp tggi bonggol tu salah dah che oii..pakai bkn utk menutup aurat mgikut syariaat baik xpyh pakai yer…klo dah berlagak gaya muslimah kena lah ikut syariaat sperti yg ditetapkan agama…bkn bonggol spt itu…ngoksss

    0

    0
  84. Aura ke auta says:

    Bodoh nye nama anak korang, mak bapak pun bengap gaban

    0

    0
  85. lala kucing says:

    meh aku cantas bonggol kat kepala tu

    0

    0
  86. nora abdullah says:

    tak baik la komen mcm 2.brsyukur la tuhan dh beri ekin dn mawi keturunan.comel ak ekin dn mawi 2.klu sndri blm branak jngn nak mengata ak org.

    0

    0