Written by AbangNara | August 4th, 2012

Kalau dah namanya Rozita Che Wan, pasti akan mencuri tumpuan para jurugambar di mana-mana majlis yang dihadirinya. Terbaru semasa menghadiri majlis berbuka puasa anjuran Astro, Rozita Che Wan tampil dengan imej berturban. Memang gorgeous sangat!!!

rozita che wan

Abang Nara tengok Rozita Che Wan nie kalau bertudung sepenuhnya memang lagi super duper cantik daripada biasa. Tak sabar nak menunggu hari tersebut tiba. Buat masa ini, layankan lagi 4 keping gambar Rozita Che Wan ketika di majlis berbuka puasa Astro dengan membaca entri ini sepenuhnya.

rozita che wan
rozita che wan
rozita che wan
rozita che wan

103 responses to (5 GAMBAR)Gaya Turban Rozita Che Wan Jadi Tumpuan Di Majlis Berbuka Puasa Astro

  1. Kertu Tak Sedar Diri says:

    Attention seeker!!!!

  2. Juleha Perez says:

    Rosak..rosak

    • Dunia Penyair says:

      Api terang banyak kelkatu
      Masuk ke kamar bersesak-sesak
      Alangkah geli rasa hatiku
      Melihat nenek bergincu berbedak

  3. Altantunya says:

    baik tak yah pakai; tetap aja si tua ni ‘berbogel’ ikut hukum Islam.

  4. bukan artis says:

    selamat sahur uols!
    baju cik ta ni sesendat rasa. x de lagi sendat ke?
    tau la perut x berlemak mcm tasha shilla!
    dr pakai turban tu cuba pakai tudung labuh sikit.

  5. Dunia Penyair says:

    Api terang banyak kelkatu
    Masuk ke kamar bersesak-sesak
    Alangkah geli rasa hatiku
    Melihat nenek bertarbus, bergincu serta berbedak.

  6. akak pun janda tapi tak la sesendat ni ha says:

    chuiyyyy, merusakkan nama janda!

  7. Anonymous says:

    Ishh..awat dia ni suka pakai baju ketat? Klo baju longgar lg kan elok..klo niat nak tunjuk tetes besau tu xyah pulun sangatla. Orang m’sia ramai ada aset cmtu xtunjuk pun!! Btw aku minat tgk dia blakon

  8. Anonymous says:

    Assalam..Doakan beliau menjadi yang terbaik suatu hari nanti. InsyaAllah..Ameen..begitu juga untuk diri saya dan kengkawan semua…Wassalam.

  9. Datuk Key says:

    Datuk telur labuh kerepot mana dia cuba nak goda ni?

  10. Kiah Propa Gigi Ronggak says:

    Juling bijik mata!

  11. Jamr says:

    turban nie klu x silap haram dipakai…

  12. Jumanjie says:

    Nenek oh nenek

  13. chempa says:

    mjlis berbuka puasa pakai la baju kurung ke pakaian yg lbh sopan… bkn nk pegi mjlis anugerah melaram sapa cantik…. bulan ramadhan kan bulan bersederhana…

  14. nasihat says:

    semuga berkat ramadhan ni rozita berjaya meninggalkan keinginan bergaya sebegini yang menampakkan bentuk.
    pilihlah pakaian yang lebih cantik, menuju kebahgiaan dan ketenangan.

  15. biar betul pompuan ni pakai mcm ni kat majlis buka pose..nak mamposs ke hape..ang ingat tu majlis anugerah bintang sundal ke che ta oii…eeee..over giler janda gersang tak sedar diri dah tua nyanyok ni!

  16. terw says:

    Turban bkn tudung yer..lantaklah rcw ni nk pkai ape….

  17. yankumicha says:

    cntik mmg vass..tp utk mjlis bbuka posa,ptt lbh cri yg lbh sopan sket. #respek slebriti seberang yg rmi bjubah bl on air..

  18. zoela says:

    apepun i suka dia, sntiasa cntik…

  19. Badang says:

    Sebab dia dah lama merindui sentuhan lelaki perkasa

  20. mixgirl says:

    alahaiii…makcik ta oiii…..x payah laa nk ‘berlapang’ dada sgt….ingatlah pyeksaan kt akhirat tue sikit….ko umur dh lanjut x malu ke pd masyarakat n ank2 laki ko tue….klau aku ada ank, aku sdiri malu nk pakai bj rupa gini depan diaorg niekan pulak nk bawa kuar bjln dr umah..
    (eran aku knp atinyer begitu keras utk brubah…klau x sdia nk pakai tudung skurang2nyer pakailah bj yg tidak menjolok mata,lbh2 lg ke majlis bbuka pose dh tentu bulan ramadhan yg mulia n byk jemputan ank2 yatim atau warga emas…x malu ke dia bdepan dgn mata2 yg mlihat dia dgn bbgai psoalan…pasti si kecil ank yatim yg prempuan mmakai tudung…sedangkn ko yg bpangkat makcik dgn dia bpakaian sperti bbogel….ingat allah sikit makcik ta…)

    p/s: maaf komen aku pjg…

  21. macam-amaca ado says:

    nampak tua la bile die pakai turban tuh…kih3 =P

  22. Guess says:

    Over do it la dia ni. Turban tu higlhlight lagi leher dia yg x berapa nak tegang tu. Mekup terlalu tebal buat nmpk muka RCW ni keras, pernah nmpk gambar dia masa muda dgn solekan yg nipis, lebih cantik dan manis.

    Kpd RCW anda nmpk kekampongan dgn baju yg yg spt tirai penutup persembahan pentas masa aku sekolah dulu dan dgn mekup yg sekati ni.

    Harap berlapang dada menerima kritikan pembaca dan dpt mengubah kpd gaya yg lebih sederhana bersesuaian dgn peningkatan umur anda.

  23. miephobia says:

    hahaha nampak dah kedut tu.

  24. Reena says:

    Kalau mak iti..konfem melambung puji-pujian..sama gak ketat and sendatnya..lagi nampak jambul rosmah. Semoga Rozita diberikan peluang utk berubah..

  25. pelik says:

    tudung apakah ini..nampak lehernyer n dress yg menampakkan
    Susuk badan…aish! Ini fesyen…bukan menutup aurat.

  26. Opss!! says:

    Kain langsir lamer ker ambik wat bj..?Kesian3x…

  27. Bukan imam muda says:

    Inilah jadinya bila negara dan pemimpin xmenegakkan hukum hakam dalam Islam
    Inilah jadinya bila suara para ulama dibisukan
    Inilah jadinya bila mak bapak bangga anak bertelanjangan
    Inilah jadinya bia suami xkisah anak bini menjadi tatapan lelaki ajnabi
    Inilah jadinya bila lelaki tidak menjada saudara2 perempuannya
    Inilah jadinya bila manusia tu sendiri mengambil mudah perintah Allah
    Inilah jadinya bila dunia berhiburan berlebih-lebihan
    Inilah jadinya bila kita xingat esok lusa entah2 kiamat….

  28. Nalisha says:

    Macam curtain kat rumah jee…Yes,attention seeker. Ini adalah contoh manusia yg tak dapat menerima hakikat, hakikat dirinya sudah berusia. Pkai skirt pendek ala KPop. Namanya juga Artis,,tapi yg Top masa ni adalah Abby Abadi!! Go Abby,,,penceramah berasas kan ILMU ARTIS,,,

  29. aku yang cantik jelita says:

    cantik nya kak ita. tapi ramai sgt yg cemburu. kalau nak menasihati manusia harus lah beradab. kita semua tiada yg lengkap dan sempurna. apa bezanya turban kak ita dengan mak iti? jadi simpan2 lah kutukan kalian. sepatutnya doakan dia mendapat hidayah. kita mengutuk dia jika dia tak maafkan nanti masuk neraka. penat aje kita sembahyang terawikh, tadarus alquran, puasa genap sebulan, sambung lagi puasa sunatsyawal..dosa kita berkerak dengan mengutuk manusia lain. memang dia buat salah, tapi yang mengutuk tu pun salah juga. untuk kak ita saya doakan kak ita yg gorgeous menutup kecantikan kak sewajarnya. semuga kita semua dapat hidayah.

  30. x populer says:

    sejujurnya aku x nampak tang mana cantiknya rozita che wan ni..
    mungkin sebab dada jer kot yang bidang.tp tu normal la sebab dia kan jnis yang rangka besar.dia nk kuruskan badan mcm mana pun,badan dia xkan nmpak sempurna dalam busana ready made.dia kena tempah baju baru nampak ok.klu x,posture bdn mcm x kena jer..mcm nak tarik napas,x tarik.nak lurus badan x lurus.

    and satu lagi, dalam byk2 gambar dia,aku cuma akui yg dia ni cantik untuk model safi rania jer..

    yang lain,,mcm edward scissor hand terberak dalam kain.

    seriussssssss!!!!

    • Gaban Meraban says:

      Aku tertanya2 kenapa dlm banyak2 orang, ko boleh terkenangkan edward scissor hand masa mengomen pasal nenek ita ni.. kelakar plak aku rasa.. kahkahkahkah..

  31. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    banyak artis2 yg datang ni bukan nye nk buka puasa ! semua nye nk tunjok pesen !! tunjok pesen sambil berbuka puasa tk gtu ah !!

  32. sushi says:

    cer dengar die cakap ‘I’ ble di interview..siyes ‘sesuatu’..

  33. […] Kalau dah namanya Rozita Che Wan, pasti akan mencuri tumpuan para jurugambar di mana-mana majlis yang dihadirinya. Terbaru semasa menghadiri majlis berbuka puasa anjuran Astro, Rozita Che Wan tampil dengan imej berturban. Memang gorgeous sangat!!! Abang Nara tengok Rozita Che … Continue reading → […]

  34. Din sadin says:

    rozita to sweet for me

  35. Anonymous says:

    boring la die ni sarat sgt…less is more Che Ta….

  36. Boleh kata superb dah cik ta ni..tapii lebih cantik jika bertudung dan berbaju kurung..sangat ayu…

  37. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    rindu ngan izwan pilus…

  38. Anonymous says:

    gi majlis berbuka puasa ke majlis anugerah…..sampai tak reti pilih baju utk ke majlis….hmmm cik ta..cik ta…

    • Abby Abadi bekas isteri norman says:

      kalau lah saya boleh pakai pakaian yang rozita pakai alang kah bahagia nya saya ;( tapi sekarang saya dah masok PAS dan saya dah tak boleh pakai pakaian yang ketat sokmo

  39. Mimo says:

    I pernah jumpa cik ta ni and bersalam dengan dia masa pc ABP 2011, make up jangan cakapla tebal gilaaa tak tahu part mana yang cantik pun, bila bersalam makkkk aiihhhhh tangan dia kasar gila! Selalu buat kerja berat kot huhu

  40. cikjoyah says:

    jumpe depaan2 kat kolej aku, muke , mak aih, macam ghost buster! hahhahahaa

  41. you_looser says:

    korang ny tau mngutk jeww.. korang tu pon belum tentu lg perfect la weyy !! kaen org koyak bkn maen lg korang nmpak.. kaen sendiry koyak ckit pn xamk keysah !!!

  42. walawei says:

    gambo last tu dudduk atas krusi ke??kaki bersimpang sior je…manjang kepit je..hahaaha

  43. kak li says:

    kak li ikut perkembangan dia dari masih dara lagi. Dia ni baya baya kak li. kak li ikut perkembangan dari dia masuk dewi remaja. masa tu hidung nya agak kemek dan buah dadanya tak besar . kempis aje. tapi sekarang maaakkkkkooooiiiiiiii, semua dah macam gunung kinabalu. penggunaan teknologi terkini kan hebat sekarang.

  44. cik bebel says:

    ni majlis buka puasa ka majlis tambah dosa?ntah apa2 laaaa…

  45. mizz says:

    klu dah gaya mcni bek xyah pki turban cik ta..simpul jek rambut mcm turban pun dah elok dr sakit mata tgk turban digayakan dgn baju sendat mcmni…

  46. MissWhateva says:

    Korannggg… prasan tak.. gambar paling last tu.. muke da mcm nenek nenek kannn… pelik ah dia nih…

  47. merpati says:

    aku nkkk sgt tgk muka kak tata ni w/o make up… kalau org natural cantik, x perlu make up tebal2… kalau org make up tebal2???

  48. alamaya says:

    “ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat” – hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

  49. Delina says:

    NekTa nak menayangkan tetek batu bertatahkan silikon dia… korang jangan la jeles. Mungkin promosi secara tidak langsung kepada wanita-wanita di luar sana yang berbuah dada kempes dan kecil, jadi boleh tiru macam NekTa ni.

  50. linda says:

    baju dia lawak lah… mcm langsir dewan jek. Hahaha!

  51. Anonymous says:

    push up sgt nih…

  52. imahhaaaiii says:

    baju cam langsir.. orangnya cam langsuir