Written by Bella | August 24th, 2016

Selamat melahirkan seorang bayi lelaki pada 21 Julai lepas, kini Yana Samsudin dan suaminya Fadzil Zahari telah berkongsi  wajah anak mereka yang diberi nama Aisy Mateen secara penuh di akaun Instagram mereka.

Memang comel betul anak mereka berdua ini. Rasanya macam ikut muka Yana lebih.. Hehe..

Semoga Aisy membesar menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada ibu bapanya nanti. InshaAllah.

Jom layan beberapa lagi foto Aisy Mateen dengan membaca entri ini sepenuhnya.

25 responses to (5 FOTO) Aisy Mateen Anak Yana Samsudin Dan Fadzil Zahari

  1. kikilala says:

    terubat rindu nk tengok muka yana dengan hidung asli bila tengok muka anaknya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ramai ckp yana ni bt hidung tp aku tgk hidung dia kembang je..tang mananya yg dia bt

      0

      0
      • pening says:

        still lain dari hidung dulu…leh compare mase zaman2 die berlakon adnan sempit dengan sekarang…buka operation.juz suntik untuk naikkan tips hidung…byk je pelakon buat…

        0

        0
        • Anonymous says:

          hidung/dagu plastik xdapat diwarisi oleh si anak ye, cik Yana. gigih betul wat muke n menafikan. sila cuba lagi. mana tau pasni anak ikut batang idung suami plak ke.

          0

          0
      • tecit says:

        Tengok cerita yg lame2 yana blakon dulu. yg wawa semput dan sebagainye.

        0

        0
  2. Anonymous says:

    apa maksud disebalik nama??

    trend…..Bapa Melayu…Mak Melayu..anak “Mat Saleh”

    0

    0
    • milah says:

      mateen tu antara 99 nama2 allah yang bermaksud “Maha Sempurna Kekuatan-Nya”

      0

      0
    • Mat Kamus says:

      Tu bukan mat saleh, tu bahasa Arab.
      Aisy tu maksudnya Kehidupan, Mateen tu maksudnya Cekal/Teguh. jadi nama baby tu bermaksud Kehidupan yang Cekal.
      Aisy tu lelaki, kalau Aisyah tu perempuan. Mateen tu memang bahasa Arab. bukan mat salleh

      1

      0
      • Anonymous says:

        Bukan ke kalau ltk 99 nama Allah kene ade abdul kat depan? Sb nama2 Allah tu menunjukkan “kebesaran/teragung dsb mengikut stiap name”..kene letak abdul=hamba..

        0

        0
        • jemah says:

          law malayu je kot.. arab x der letak pun..

          0

          0
        • miloais says:

          yep kena letak tapi ramai melayu tak follow pon. Ngaji lebih sikit naaa

          0

          0
        • pikapika pongpong says:

          Mateen adalah nama Allah. Kalau hendak diguna perlu ada sandaran nama di hadapan nama tersebut. contohnya, Aisy Mateen, Firas Qayyum, Muhammad basith.

          sekian.

          0

          0
        • ana mateenah says:

          Al-Mateen tu yang nama Allah.. “The All-Strong” dia jadi noun sebab refer kepada yang satu/specific.. so kena letak Abd Al-Mateen yg bermaksud “servant of The All-Strong ” dan bukannya Al-Mateen. Kalau melayunya Abdul Matin aje.

          Kalau perkataan Mateen sahaja sifatnya adjective.. bermaksud ‘Yang Kuat’. buleh je pakai without Abdul. Contohnya Muhammad Mateen.. jadinya Muhammad yg kuat.

          Sebab tu atlet dolu-dolu Matin Guntali hebat dalam acara angkat berat.. sebab selalu didoakan jadi kuat. Hehehe

          Wallahua’alam.

          0

          0
    • izzy says:

      celah mana yg mat salehnya..?

      0

      0
    • SU says:

      mesti kurang arif tentang bahasa arab ko nih..org kata klu tak tau bertanya..ni namanya bodoh sombong!

      0

      0
    • HAih says:

      mohon kaji dulu sebelum berbicara. :)

      0

      0
    • Anonymous says:

      aisy- kekayaan

      0

      0
    • Anonymous says:

      Bingai nya hang ni kan….nama Allah pun tak tahu. Pi nyorok belakang tong gas kalau hanv org islam tapi x tahu nama Allah. Pi lekaih. Tapi kalau hang bukan islam, aku minta maaf panggil hang, bingai.

      0

      0
  3. saleh mat says:

    nama putera sultan brunei sorang tu..Mateen..tu pun nak kecohhh..Ricky Martin kata ok je..livin la vida loca!!hahahah

    0

    0
  4. Hihi says:

    Name inspired Dari yg case gay club dkt us tu ke??
    Takmo lah sebut terang2.. Uhm.

    0

    0
  5. anon says:

    Biasalah melayu, seboklah nak komen nama anak org. Anak dia, ikut pandai dialah nak kasi nama apa pun. Bila korang ada anak sendiri, ko kasilah nama yg korang suka. Takyah sibok psl anak org. Aku cukop menyampah dengan manusia2 yg suka sngt komen nama2 anak org….

    0

    0
  6. Anonymous says:

    mcm nama anak shuib sepahtu

    0

    0
  7. zizi says:

    Tahniah kak yana…semoga menjadi anak yg soleh…@aisymanteen
    I love kak yana…

    0

    0
  8. Blehblehbleh says:

    Aside from orang gaduh2 ni, sesape perasaan x nama anak dia mcm ashton martin, brand kete tu. Bapaknye peminat tegar? Kuikuikui

    1

    0