Written by serenity | November 1st, 2015

Rasanya macam baru semalam saja kami kongsikan gambar Aaisyah Dhia Rana ketika baru dilahirkan, rupanya hari ini bayi itu menyambut ulangtahun kelahirannya yang pertama. Pantas sungguh masa berlalu.

Majlis birthday Aaisyah diadakan di White Palace, Kuala lumpur, bertemakan warna putih dan turquoise serta berkonsepkan ‘Enchanted Garden’.  Majlis ini turut dihadiri oleh dua anak Che Ta dari perkahwinan terdahulu iaitu Ammar Effendy dan Aniq Ezzra, ibu saudaranya Sasha Saidin, Ayu Raudhah dan bapa saudara Zaquan Adha, serta pengarah Michael Ang.


 photo 11856691_455556161300735_1447611753_n.jpg
Walaupun baru berusia setahun Aaisyah yang merupakan anak Che Ta dan Zain Saidin sudah mencipta nama sebagai model dan duta serta baru-baru ini menjadi penghias muka depan majalah Media Hiburan.

lagi 43 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar The Assemble.

Anda mencari maklumat spesifik satu-satu jenis seni budaya di Malaysia untuk kajian atau pengetahuan? Sila ke…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 27 October 2015


 photo 12145452_1630938167159408_47691240_n.jpg
 photo 12145037_748537938585216_693590594_n.jpg
 photo 12144253_925204550888265_2121085608_n.jpg
 photo 12145335_1670914086489529_1411256435_n.jpg
 photo 12145365_182157802125429_1649708867_n.jpg
 photo 12145195_735997359840384_1760966792_n.jpg
 photo 12144207_507870069379069_2144763388_n.jpg
 photo 12142620_1644920132444712_848498430_n.jpg
 photo 12142585_758251087612750_1159536208_n.jpg
 photo 12142500_898742216862819_1124223498_n.jpg
 photo 12142500_439537839576510_159721167_n.jpg
 photo 12142489_1924258261131932_1047958055_n.jpg
 photo 12142447_916730321734425_1568652492_n.jpg
 photo 12142484_461048277417378_667104961_n.jpg
 photo 12142166_161245087560113_73008395_n.jpg
 photo 12135440_541598619338574_1941467125_n 1.jpg
 photo 12135440_541598619338574_1941467125_n.jpg
 photo 12142042_986011814796941_1439113167_n.jpg
 photo 12135277_1617517015178827_2105024617_n.jpg
 photo 12132753_153210768367010_1445449419_n.jpg
 photo 12120311_998933200174389_2029318564_n.jpg
 photo 12135157_878274568907894_1851941583_n.jpg
 photo 12132771_1484278398545341_2080203793_n.jpg
 photo 12107559_910457552354086_579261095_n.jpg
 photo 12120310_684410018360743_452132246_n.jpg
 photo 12106151_522432517934341_676111285_n.jpg
 photo 12107455_962244403829889_1335597204_n.jpg
 photo 12093325_983073741756524_1519814808_n.jpg
 photo 12106147_541689059328158_1202406459_n.jpg
 photo 12081266_1652548401682269_105580644_n.jpg
 photo 12081096_912876612139613_491716243_n.jpg
 photo 12081260_1661752984083185_594990863_n.jpg
 photo 11950484_932778176769321_1776543260_n 1.jpg
 photo 12080641_1698081380428498_1049348897_n.jpg
 photo 11950484_932778176769321_1776543260_n.jpg
 photo 12063131_464624463721569_599472744_n.jpg
 photo 11324218_1643399842584481_454036402_n.jpg
 photo 10955387_1649623955305998_1570362381_n.jpg
 photo 10848473_104461409917794_2041101233_n.jpg
 photo 1941238_508364929331010_142162749_n.jpg
 photo 10004378_1795689203991330_163582313_n.jpg
 photo 10576228_1498989133730507_1084297843_n.jpg
 photo 10424591_1669640116617971_1111373051_n.jpg

82 responses to (44 GAMBAR)Sekitar Majlis Sambutan Ulangtahun Kelahiran Aaisyah Dhia Rana

  1. Sukha says:

    Comeynya lahaiiiii aisyahhhh niiii !!!
    Untung 1 year old bday dah grand mcm ni.
    Tapi aku tak phm nape zain suka pakai sluar ketat camtu..
    And cheta tak penat ke pakai makeup tebal2 selalu ye. Cheta mmg dah cantik aku rasa kalau dia go natural pun mmg dah lawa, lagi nampak mude..
    Lain dari ramona zamzam, fathia latif, erin malek dan a few more yg jarang pakai makeup, kalau kat luar mcm pakai bb cream je, foundation tak calit pun..
    Pape pun happy bday aisyah !

    0

    0
    • Jom mengomen says:

      Comelnye aisyah..ank sasya pn comel..cute n ensom bdknye..syasha lk makin lawa bile nk cri pggnti…dn ske sgt tgok mk ayah zain n syasha..adik cheta yg kiri tu lawa kn..tu pn umur dh akak2 sbb tu kakak raudha lg,klu mse remaja msti lgi lawa nie..ok tu je nk komen..slmt hr lahir aisyah..

      0

      0
      • rania gol says:

        nampak meriah dah happy semuanya- adik, abang, kak, ipar duai dan anak beranak. bagus la. make love not war.

        0

        0
        • Anonymous says:

          shasha dah nampak berumur ….

          0

          0
        • Anonymous says:

          u puteh qu puteh, baru lah putehhh ….
          hahahahak

          0

          0
        • Anonymous says:

          kesian dhia rana.. di matang kan begitu cepat. dia tak de kwn sebaya ke? birthday party baby tp konsepnya mcm org2 dewasa. jgn la bg dhia rana ni matang sebelum usia. dr kecik dh dikelilingi dgn org2 dewasa yg giler glamor. dia terpaksa masuk alam dewasa dlm usia yg terlalu muda. kesiann la…

          0

          0
      • Irfan says:

        zain kena leter dgn mummy dia ke ? :D

        0

        0
      • Kiah says:

        Kiah Google “White Palace”….titebe..keluar hotel kt Bangkok.
        Kat mana ni???

        0

        0
    • Cilipadi says:

      Apsal che ta kalau buat majlis mesti buat kat dewan la hotel la. Jemputan dia beribu ribu ke sampai tak muat rumah? Nak gak tgk mahligai che ta sekali sekala kan. Dah kata nak beli rumah sampai ke London, conform rumah kat Malaysia level banglo mewah ni kan kan.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dah kenapa nk dipersoal dia nk buat event kat mane pun tu dia punya psl la… Heran aku ngan manusia ni. Kita buat mjlis ikut kemampuan.. Dah che ta mampu buat kat tempat yg grand, takde salahnye pun sampai nk dipersoalkan. Lagipun 1st bday esah, pasti la excited.

        0

        0
        • Aurora says:

          Kalau nak buat grand kat rumah sendiri pun bole grand. Setakat majlis harijadi je pun. Tgk ramai je vvip buat majlis kat rumah grand je aku tgk. Maybe rumah cheta tak grand mcm vvip la kot. Takpe nanti rumah kat London buat grand grand k.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aurora:
          Habis kalo vvip buat majlis kt pondok durian pun kite kene ikut gak la buat kt pondok durian ye ek. Kalo mengikut logik ko ler.

          0

          0
        • Wateva says:

          Rasanya Marion Caunter dgn Nasa lebih dari mampu banding dgn Che ta ni. Tapi dia buat birthday Lana baru baru ni kat rumah je. Kesimpulannya kalau rumah Che ta ni banglo 3 tingkat kat Bukit Tunku mmg dah lama dia buat majlis2 kat rumah dia. Dia kan kaki show off. Kbai.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bior ler dia nk buat kat mane ponnn.. tak perlu nk dibanding2 dgn org lain. Lain org lain citarasa. Tu jerr. Dia nk show off ke, nak show on ke… duit dia, harta dia. Aku ni tak ler minat pun si che ta tp aku rasa tu hak masing2 yg tak perlu nk pertikai as long as dia tak susahkn sape.

          0

          0
      • Pekerja Gomen says:

        Kalau aku kaya aku pun tak buat kat rumah sebabnya:-
        1- Habis majlis leh balik umah tido… tak payah nak berkemas2…
        2- Dalam dunia ni ada org yg datang umah kita bukan takat nak celebrate bday… tp nak pusing2 satu umah kita, nak cari weakness.
        3- Dapat mengelakkan kejadian tak diingini seperti kecurian, pecah pinggan mangkuk, pecah barangan kaca, kristal…..
        4- Tak payah pk, alamak.. makanan habis.. “Bibik.. makanan habis, pinggan dah takde.. air buat lagi..” Kat hotel semua ada org pantau… kita layan tetamu je.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Betoi tu gomen oi. Tp org yg busuk ati akan tetap akan cari point untuk burukkan org… meleis mmg ati busuk. Tak bleh tgk bangsa sendiri senang.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dari apa yg kau tulis aku dapt rasakan hidup kau penuh dgn ketakutan…jadi orang biarlah iklas..jgn asyik nak bersangka buruk terhadap org lain…takut tu takut ni…kesian…mesti ada kepercayaan diri..orang kata segalanya dtg dari rmh…memang betul kau ckp..kalau kaya bleh buat di hotel..tapi mana keiklasan hati menjamu tetamu memberi seadanya yg tulin dan dtg dari rmh kita sendiri walau seburuk manapun rumah itu…bagi aku che tah segala2nya fake…sperti palsunya bulu mata che tah..sekian..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku setuju dgn anon..7.47..walau buruk mana pun rmah .iklas tu penting…iklas menjamu tetamu bertandang ke rmh syurga sesebuah keluarga…mungkin che tah malu ..rmh tak berapa nak mewh..kau bukan tak tahu che tah kan..bersalin pun pakai makeup..so mana originality dia..aku tak nampk langsung..

          0

          0
        • Anonymous says:

          dulu aku penah tgk ig zain background almari ikea 199 tu. kat atas almari tu penuh kotak lv hermes bagai. n kwn aku penah duduk satu level dgn cheta ni. rumah dia biase je dia cakap. macam marion mmg boleh nampak rumah dia lawa. ni mcm kes ada someone yg aku kenal. biar melawa kat luar rumah pintu toilet tanggal pun takpe.

          0

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Ohh… Che ta duduk kondo ke anon??
          Tau ko yek?
          Aku tatau dia duduk kondo pun….
          Tp kalau betul dia duduk kondo mmg patut dia buat kat hotel..
          Zaman skang punya kondo rega2 juta2 pun sempit je..
          Especially yg dekat area klcc tu…
          Masuk 20 org je terus berlaga punggung…
          Itu belum cerita parking takde lagi… abis tetamu datang nak parking kat mana..
          Dengan masalah security lagi… especially yg nak naik lif kena ada security pass..
          Ok.. skang dh jelas la kenapa che ta buat kat hotel..
          Mmg patut pun… logik la kot.

          0

          0
        • Aurora says:

          Nampak naw pekerja gomen ni tak pernah masuk rumah juta juta. Kondo area klcc yg harga 4-5juta sebuah tu takdenya sempit sampai masuk 20 org berlaga bontot ok! Oh lupa setakat kerja gomen mmg la tak mampu nak beli rumah area klcc kan. Tapi bole je nak google keluasan rumah rumah kat situ k. And berani potong jari la kalau rumah che ta kondo kat klcc dah lama dia upload kat dlm instagram dia. Mcm la tak kenal kaki show off mcm che ta tu!

          0

          0
      • CiliBoh says:

        Buat kt umah penatla nk kene kemas..klau aku byk duit pun nk wat kt hotel dewan..

        0

        0
      • Anonymous says:

        maybe dia xnak sepahkan umah. maklumlahhh bl majlis dh settle bdan penat. xkan nk hadap lgi umah bersepah dgn anak kecik lak tue

        0

        0
        • Anonymous says:

          Che tah dok rmh bawh yg biasa2 je..bukan condo..yg condo tu dia sewa utk simpan baju yg berlambak2..waktu raya ingat tak..sorang 30 pasang..melampau kan..time raya katanya nak pakai..lain hari lain baju..dia tak mahu org tahu dia pakai baju sama..sehari satu baju..pakai sekali pas tu jual kat ebay kot? Membazir je manusia sekor ni..
          .

          0

          0
    • che ton says:

      BB cream tu foundation la dek… coverage dia sama je mcm foundation, org yg pakai bb cream xperlukn foundation lg, just tmbh ckit powder je… CC cream bru la make up base…

      0

      0
    • OREN says:

      bestnya aaisyah kecik2 dah hidup mewah dan dimanjakan.. #alhamdulillah

      p/s lari tajuk sikit:
      perasan tak, ayu raudhah macam tak rapat dengan zarema. tu yg saya nmpak la kat iG diorg tak pernah nmpak diorg bersama2 hang out ke.. yg saya nmpak zarema kdg2 lepak2 ngan Nora Danish.

      heheheee :)

      0

      0
    • lily says:

      just nk komen.. che ta dh nmpk 50an. huhu.. kbai ~~~

      0

      0
  2. jah says:

    che ta mmg pose tunjuk muka belah kiri je ke?

    0

    0
    • minah jambu says:

      mungkin muka sebelah kanan ada macm muka setan ..

      0

      0
    • Miszchokz says:

      Aku dari dulu pelik betul dgn soalan mcm ni…korang takde soalan lain ke??? Kalau cite psl che ta mesti ada je soalan basi macam ni….terang2lah dia selalu pandang kiri dlm gambar sbb dia rasa dia lagi fotogenik kalau buat style macam tu…aparaaaa tu pun takleh nak fikir ke???? lagipun lantak dia lah nak toleh mana pun

      0

      0
      • CiliBoh says:

        Tu la psl..asek tnya soklan yg sama je..mcmla jgk ade org confident selfie buat muka itik..dia rase dia comel wat cmtu..klau ko pun msti nak post side yg ko rase ko confident cun..

        0

        0
  3. Anonymous says:

    cheta suapkan sisi…zain dukung aaisyah
    gigih nak bergambar

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Setiap gambar..semuanya cik tah nak napk perfect..mewah buat majlis ini majlis itu..sesekali nak jugak tgk cik tah pakai simple..makeup tipis..bersederhana..tak pernah nampk pun…naik boring plk..just be simple like anyone else..boleh tak..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku pun..jelak dan boring..asik2 muka cik tah sma je
      .gitu2 je..just be simple..buat biddday kat rmh pakai santai2..kata orang less is more..hari2 nmpk che tah sma glomour memanjang..sesekali nak tgk jgk apa disebalik bulu mata dan makeup tebal tu..baru natural..mungkin lagj cantik

      0

      0
    • Anonymous says:

      Gambar masa che ta lepas bersalin tu kot yg paling simple.

      0

      0
  5. Lolita says:

    Tak pernah jemu tgk muka Aaisyah…tak kira dia pose mcm mana pun. Cutest!

    0

    0
  6. anon says:

    Hensemnya zain, manis je senyuman dia…

    0

    0
  7. glitter says:

    Sape yg pkai topi N tu?

    0

    0
  8. Lara says:

    Aisyah terlalu comel, this time we let ur mom loose.. makas nk komen lelebih. Happy birthday Aisyah, stay cute.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    kenapa ada man kajang tu…plis jgn enterprem

    0

    0
  10. jun says:

    over sangat…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    tapi kan…tapi kan…tapi kan…kenapa kek teko???? punyalaaa berlambak kek tema princess, nape plak teko jd pilihan??? sian aisyah…punyalaaa comel aisyah…buatlaaa kek frozen ke, snow white ke…

    0

    0
  12. joyah says:

    aishah dan sasha muka yg sama….

    0

    0
  13. manjer says:

    kecik2 dah ajar bermewah2an….

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Macam ank ko je yg comel!! Lorrr

    0

    0
  15. Godek says:

    Comel Aisyah! Aku geli lah tgk muka anak che ta si Ammar tu..umur muda lagi tp muka mcm bangla..eww muka npk lbih tua dr Zain pulak.Tak pyh nak buat2 kerut dahi lah Amaar,ko ttp x hensem.Anyway,hp bday Aisyah!

    0

    0
  16. MekTok says:

    Laga pipi dgn Micheal Ang… Islamic sangat aihhh

    0

    0
  17. Kak timah lambong says:

    Dlm byk2 gamba akak paling suka tgk gamba mak ayah zain. Terutama maknya. Sejuk mata memandang makcik bertudung litup, senyum manis. Walau dah usia senja, kemas bergaya. Tak mcm kebanyakan makcik bila dah tua selekeh benor keluar rumah.

    0

    0
  18. One Direction says:

    Cibai pnya che ta zain pn sma mluat la ak yg sorg loklaq yg sorg lgi bdo gler hrp2 cptla brcerai aman dnia skit….

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Besar ni mesti ikut muka shasha..tgk tang mata besar tu dah tau.

    0

    0
  20. intan says:

    aisyah comel
    baju comel
    tp kasut cam x sesuai

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Wlpn ak bkn bisnes women, hanya bekarja dan makan gaji, tp ak bersyukur dgn kesederhanaan yg ada. Dapat mkn yg enak dan dpt tmpt tgl yg luas dan selesa sudah ckup. Dgn saudara mara semua xad masalah. Mak mertua baik pak mertua baik..ibu bapa pn sihat.. semua at least ad pegangan asas kpd agama. Alhamdulillah.
    Tak pernah cemburu dgn kesenangan org lain. Krn diluar kesengan mrk kt xtahu apakh ujian disebaliknya..buat kita2 ni bersederhanalah dan bersyukur dn jgn riak dgn ap yg kita ada. Rezeki, kesenangan, kejayaan semua sbenrnya adlh milik Tuhan, bkn milik kt. Maka siapalh kita utk riak dan takbur.
    Wallahualam.. pesanan utk dr sndr jg.

    0

    0
  22. Yekeni says:

    Che ta buat kek zaman dia. Zaman sesame street ha ha. Sekarang zaman frozen lah.

    Tak kena lah sesame Street dengan theme enchanted garden. Siapa planner ni?mesti planner dia pun dari zaman sesame street…

    Count dracula: one…… Haha ha… Eh dia hanya boleh count sampai one aje…

    Happy bday aishah. You’re a lucky baby to be born in a silver spoon. Hope you grow up to be a humble and down to earth person.

    0

    0
  23. Nek Bunga says:

    Comelnya si PUTERI Che Ta, ibu paling JELITA dan LEMAH LEMBUT di Malaysia!

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Happy besday aaisyah dhia rana. Biarla apa orng nk kata. Sbgai sesama umat islam jgnla kita dok mengata hal org lain. Klau tak suka buat apa tngok. Doa dan fikir yg baik2 saja sudahla. Janganla tambah dosa dgn sbok mrngata org lain.Moga trus sukses che ta & zain saidin

    0

    0
  25. anonym says:

    sotongs and freaks everywhere

    0

    0
  26. Anonymous says:

    ya Allah, comelnya aasyah tooo.. geram tgk….

    0

    0
  27. customer says:

    Perfume che ta order dr bulan 9 tak dapat2 lagi. -.-“

    0

    0
  28. nur kaseh says:

    Aku paling admire muka mamat bangla..

    0

    0
  29. Kelly haron says:

    Cantik paras rupa ank Rozita ni .
    ?

    0

    0
  30. Tuhan jaga dia untukku.. says:

    Ajet2 aje sumenya..entahlah..zain pliz ur turqoise pant too ketat sementat..nampak iols..adehh dehh..sedehhhhhh!!!

    0

    0
  31. nenek gayung says:

    che ta dok kondo..mna bleh nk wat majlis kt umah dia….jemputan xleh rmai…sempit……baik wat kt luar je…umah pn x sepah xyah pnat2 nk kemas.k bye

    0

    0
  32. rarariro says:

    komfius…besday ank ke besday mak ayah…..hehehehe….

    0

    0
  33. ninie says:

    rezeki Che Ta si Ecah tu putih melepak kiut miut…
    kalau sebaliknya agak2 che ta buat tak birthday party gini..just asking

    0

    0
  34. Haha says:

    Biarlah duit dia. apaaaaaaaaaaaaaaaaaa semua benda nak kondem ni.

    0

    0
  35. damiabatrisyia says:

    apala yg korang nk riuh pasal tmpat event diorang…biarla kat dia…xkacau duit korang sesen pun… duit dia,suka ati dia la nk buat event grand ke merand ke..lgpun ank dara dia sorang tu je…. apa salahnya klu nk berhabis duit pun.. adussss..manusia kalau xda hasad dengki dan perasaan xpuas ati ni mmg xsah kan..apapun,aaisyah mmg cute n comel sgt..

    0

    0
  36. che puteh kiah pekasam says:

    apsal arrr… aku nyampah nau nau ngan Man Kajang ni.
    kat mana ada cik ta.. kat situ ada dia..
    bajet hensem sangat kerrrrrrrrr..
    aku rasa gamba lagi canteq kalau takda muka dia
    haishhhhh

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Nilah dinamakan konsep majlis: BIAR PAPA ASAL BERGAYA

    0

    0
  38. lijah says:

    buat grand tp nmpk kekampungan jgk, sama mcm anak sulong nyer majlis. kita tgu yg ke2 tu pulak, low profile sgt. zain sluar ketat!! owhhhh

    0

    0