Written by serenity | February 29th, 2016

Malam semalam telah berlangsung majlis Anugerah MeleTOP Era 2016 di Pusat Konvensyen CIDB, Kuala Lumpur yang ditayangkan secara langsung menerusi saluran Astro Ria (104) dan Astro Ria HD (123). Majlis ini menampilkan empat orang pengacara iaitu Nabil Ahmad, Neelofa, Dato’ AC Mizal dan Jihan.


 photo 12784134_800903196720163_79748474_n.jpg
Anugerah MeleTOP ERA 2016 menyaksikan sebanyak 18 kategori dipertandingkan yang meliputi dua kategori filem, lima kategori TV & Online, empat kategori selebriti, dua kategori radio, tiga kategori muzik serta kategori  tambahan Top Top MeleTOP (Lelaki) dan Top Top MeleTOP (Wanita).

Berikut ialah senarai penuh keputusan Anugera MeleTop Era 2016.

Keputusan Anugerah Meletop ERA 2016

DRAMA MELETOP – M.A.I.D
ARTIS LAWAK MELETOP – JOHAN
HOS MELETOP – AC MIZAL
PELAKON MELETOP – AYDA JEBAT
PROGRAM MELETOP – GEGAR VAGANZA
LAGU MELETOP – Siapa Diriku ( AYDA JEBAT)
PENYANYI MELETOP – AYDA JEBAT
GRUP/ DUO MELETOP – AKIM & MAJISTRET
PENYAMPAI RADIO MELETOP – JOHAN
PROGRAM RADIO MELETOP – JOHARA PAGI ERA
FILEM MELETOP – POLIS EVO
BINTANG FILEM MELETOP – ZIZAN RAZAK
FESYEN MELETOP – AC MIZAL
ARTIS BARU MELETOP – MIRA FILZAH
BINTANG ONLINE MELETOP – SITI NURHALIZA
COUPLE MELETOP – JOHAN & OZLYN
Top Top Meletop Lelaki – JOHAN
Top Top Meletop Wanita – AYDA JEBAT

Barpun menimbulkan persoalan dan kesangsian terutamanya apabila Ayda Jebat mengalahkan Datuk Siti Nurhaliza dalam kategori Penyanyi Meletop, perlu kita terima hakikat bahawa setiap pertandingan ada yang menang dan kalah. Ia sudah menjadi adat.

Apa yang penting kita telah berpeluang melihat selebriti melaram dalam busana masing-masing selari (dan ada yang tidak selari) dengan tema futuristik majlis tersebut.

Lagi 41 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Warga JKKN mengucapkan Selamat Datang kepada YB Datuk Mas Ermieyati binti Samsudin, Timbalan Menteri Pelancongan dan…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 28 February 2016


 photo 12747722_843601225762629_507371537_n.jpg
 photo 12798038_1719728888243157_480106069_n.jpg
 photo 12797698_1547598615569685_1622705855_n.jpg
 photo 12797812_1713527248868753_837837637_n.jpg
 photo 12783994_1029432903780121_1653612371_n.jpg
 photo 12784038_1148780885165954_759521593_n.jpg
 photo 12797657_1558851434428839_527082930_n.jpg
 photo 12783509_2144282125710767_512891387_n.jpg
 photo 12783853_959263360818919_274750029_n.jpg
 photo 12783413_197023430656797_1604137925_n.jpg
 photo 12783366_516871471834361_2045307517_n.jpg
 photo 12751580_358779654292669_1516495843_n.jpg
 photo 12783308_1738832832994838_607867716_n.jpg
 photo 12751513_979731548747504_1139565730_n.jpg
 photo 12751453_211689252519202_992426732_n.jpg
 photo 12751119_1565358207115389_1811692037_n.jpg
 photo 12751415_1675973345975418_507372245_n.jpg
 photo 12750295_1669930259947547_681277605_n.jpg
 photo 12750229_1560997467561471_1011675363_n.jpg
 photo 12750057_1519558245015958_1481121627_n.jpg
 photo 12748450_971359389614591_832750305_n.jpg
 photo 12729475_1140163922701979_725125928_n.jpg
 photo 12747811_184585718581618_1793822667_n.jpg
 photo 12724765_101241083603566_2140053387_n.jpg
 photo 12725200_555815441243563_1032077760_n.jpg
 photo 12716634_1279625858720093_304394939_n.jpg
 photo 12677694_986541274748913_603978356_n.jpg
 photo 12716522_585384568282488_83488879_n.jpg
 photo 12677508_1691348257799665_1262691763_n.jpg
 photo 12531131_1538303566470405_737600140_n.jpg
 photo 12530824_766679390131016_846482734_n.jpg
 photo 12502055_852143671560907_724942956_n.jpg
 photo 12424662_957401600979765_2073685927_n.jpg
 photo 12407620_1695921283994583_2139378523_n.jpg
 photo 11849467_842403522573043_429360535_n.jpg
 photo 10311271_1688060874784826_402326790_n.jpg
 photo 1172013_571557146345056_423461353_n.jpg
 photo 11252033_1563403013986196_1507855280_n.jpg
 photo 926303_1536094770054095_169167988_n.jpg
 photo 11349358_1653723571544561_939101950_n.jpg
 photo 1168475_1006414449448543_1214022011_n.jpg

48 responses to (42 GAMBAR)Selebriti Di Sekitar Majlis Anugerah Meletop ERA 2016

  1. damai says:

    AME tahun ini x best, keadaaan huru hara, susuan majlis tak teratur, dan penyampaiaan lagu hampeh, yg pelik Ayda menang banyak, x tahu pula dia ramai peminat uolls. Mmg x best langsung

    0

    0
    • Anonymous says:

      bkn thn ni je yg x best. thn2 yg lps pun mmg x best. terkinja kinja beruk sume kt bwh stage. ntah hape2. ayda menang byk sbb die duta aurawhite. terpaksa la si astro ni amik hati aurawhite sbb aurawhite kan penaja utama.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sokong 200%….kalau tak bagi duta dia menang…kompom tahun depan sponser lari… sponser program lain pun belum tentu lagi kalau duta dia tak menang

        0

        0
        • Anonymous says:

          Betol…semue org dah tahu…
          Aida menang sbb duta
          Bukan sbb bakat atau peminat
          In fact aida ni x de pminat pon
          Bukti nye….member2 aku 1 dprtmnt x minat ngan die.plus…adik aku ngn member kolej die pon benci gile ngan aida jebat.bau jebat ketiak die.busuk….

          0

          0
  2. lan says:

    bab artis meletop tu ok la ayda menang.. tang lagu & penyanyi tu.. macam tak berapa sesuai..
    k. bye..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Baju yang cantik…
    Baju Yana Shamsudin,
    Baju Neelofa yg warna krim,
    Siti Nordiana…
    Baju paling hampeh… baju Neelofa yang warna kuning…choiii… baju Scha Al Yahya…futuristiklah sangat…lipstick mcm hadoiiii…
    Anak nangis pun mak bapak masih sibuk nak bergambar… giler glamer toll

    0

    0
    • Tak ada untung aku busuk ati... says:

      artis2 logic diorang…
      kalau tak suka..unfollow
      kalau tak suka.. jgn tengok..
      memang pun unfollow dan tak nak tengok..
      tapi kau sekeluarga yg nama tak tercalon..
      menyibuk….perasan ” Adam Family”
      200% tak minat langsung….

      0

      0
  4. raysha says:

    rumah siap pahat berbunyi biasa lah

    0

    0
  5. cikikaka says:

    sorry lah thn ni x best mcm tahun lepas..
    1. ayda jebat menang tapi mcm x logik
    2. sound system kejap kuat kejap pelan
    3. sian artis kena berucap 5 perkataan je tapi byk buang masa kat benda2 merepek
    4. bini johan tu kenapa sexy sgt
    5. johan xpayah lah nk sound2 mira filzah ingtkan jual tudung rupanya artis. baik ko belikan bini ko tudung johan.

    0

    0
    • Qu Hitam says:

      kepada wife johan…jgn nak poyo sgt
      kalo x kerana johan..rasanya ko pun org da x ingat..
      jd pelakon dulu pun sendu jer..

      0

      0
      • KUCING says:

        sy peminat johan..
        tp kenapa ozlin seksi sgt..nampak tali bra kt blkg..
        setahu sy johan sgt2 tegas bab solat ngn anak2..

        sy doakan semoga ozlin dpt hidayah utk perbaiki diri…sy syg anda berdua.

        0

        0
        • harimau says:

          saya minat tgk insta ozlyn dan johan..

          selalu tunjuk kasih sayang anak beranak dan cara didik anak2, tunjuk suruh anak sembahyang, tunjuk denda anak klau tak sembahyang,
          selalu menunjuk keluarga yang mementingkan agama..

          tapi isteri sendiri tak dapat nak di ajar agama dengan sempurna.

          bukankah ibu kepada anak2 johon perlu tunjukkan contoh yang terbaik.

          jgn jadi seperti ketam mengajar anak berjalan betul.

          0

          0
        • setuju sgt sgt says:

          aku pon setuju gn ko psl si OZLYN tu…
          Aku mmg minat dgn johan, sanggup undi, sokong dan tak alih chanel lain..
          setiap pagi wajib dengar JOHARA…sebab johan.

          Tp lelama rasa bosan dan meluat tgk insta Jozlynhanania dier…
          hampir setiap hari post gambar masakan, alah bosannye…
          pastu dok citer org itu ini peminat bagi mcm2 segala hadiah bagai…
          time dia rancak promote daia stemcell tu lg aku nyampah..meluat..
          Johan didiklah isteri mu ttg aurat dan solat sbgmana kamu mendidik anak2 mu ttg solat. Sayang sungguh jika seseorg yg mpunyai hati yg baik tetapi dia leka ttg tggjwb pd allah.

          Cuma aku sgt respek 1perkara, ozlyn tak amik igreview..bagus sbb dia rasa tak perlu nk kerah duit seller online yg mengharapkan review artis.

          Sesetengah artis yg minta bayaran utk igreview, jangan sibuk promote seolah2 ko guna/pakai/makan produk tu sedangkn ko tak pernah pakai..itu menipu namanye. Sama la kes mcm jd duta, jadik putih cantik jelita konon pakai produk “A” sedangkn duta tu dah g cucuk vitamin pastu bg statement dah guna produk n berkesan. MENIPU tak berkat hidup!!

          0

          0
  6. rayshaa says:

    biasa lah RUMAH SIAP PAHAT BERBUNYI

    0

    0
  7. tarabas says:

    arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh….terkojut den..
    2 gmbr saper bwh lisa surihani …serammmmmmmmmmmm..

    artis meletop rmbut serabai..terkejut menang kunun….puihhhhhh

    aisyah aziz..always ntah apa apa pesen rmbut ko..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    oo man!!… kesian ko lara.. dapat mak pak gila glamour.. apa rasiaonal la mak pak ko ngusung ko ke majlis sosial yg mcm ni.. mesti ko stress kan bebs.! ..!! dengan bising dengan panas, dengan environment yg tak tentu hygene.. dengan ko tu yg sah sah kene pegang n cium dengan mcm mcm manusia yg mungkin pembawa mcm2 virus yg mmg tak nampak dgn mata kasor… oh man… ! pity u kiddo..!! kalo dekat oversea ni, dah tentu mak pak ko kena saman sebab tak fikirkan hak privacy ko sebagai baby yg perlukan environment yg sihat dan baik… pls la Scha n awal.. grow up la.. Lara is too young to expose to your artist carnival life..

    0

    0
    • hurm says:

      dia nk anak dia sama giler glamer mcm pak mak dia..konon mcm retisss hollywood la kan…tp dia lupa hidung kembang setalam xde rupa hollywood..kuikuikukui
      sorry. mmg tak pnh minat si schawal ni… awal ada potensi nk jadik cm AA hihi

      0

      0
  9. minah gomen makan nasi ayam says:

    yang nampak classy Lisa Surihani & Yusry dengan Neelofa baju putih pic bawah sekali.
    Bini Johan Ozyln tu teruk nye fashion… terkejut aku. Mula2 ingat lelaki rambut pacak macam tu.. bila dah keluar full pic… mengucap panjang aku. Ozlyn bini Johan rupa nyer. fashion disaster.

    0

    0
  10. kutu says:

    byk perkara yang menjengkelkan sepanjang program.
    -mentang2 la anugerah meletop era jd pemenang pon mestila orang era jugak kan..
    -mentang2 aurawhite penaja jd mestila AJ kaut semua kan..amyra rosli pon duta aurawhite gak takkan 1 pon tak de utk dia?
    -hebat sgt ke AJ? CT pon boleh kalah dgn dia.
    -presenter mcm tak ready..berserabut dgn mic stand, mic kt tgn lagi.
    -tgh2 show KRU cameraman berlaga lak dgn dancer..begegau kamera..haishh
    -kumpulan yg terkinja2 kat tepi pentas tu semua org upahan AC mizal ke? citer pasal kematian pon nk bersorak tepuk tangan..

    *tak boleh nk pertikai sbb menang base on undi peminat..setakat popular lom sampai taraf terbaik lagi.

    0

    0
  11. hyerin says:

    siapa yg rambut pacak2 tu ? errr jantan ke betina ke atau pondan ?
    yg rambut pelesu tu sapa? pelik btl baju betina2 ni .. sori ek retis … low class ..

    0

    0
  12. krik2 says:

    bukan peminat ayda jebat.. tapi anugerah meletop ni berdasarkan undian peminat dia. perasan kat instagram si ayda ni suka layan peminat. setiap komen dia reply.. tak sombong ngn peminat dia. kelab peminat dia pon aktif. so x mustahil bole menang.. artis lain yg lebih layak peminat dia tak undi.. nak buat camano huhuhuhuhuh

    0

    0
  13. Anonymous says:

    baju yang simple yet classy..aku vote nora danish

    0

    0
  14. Lorat says:

    macam mana pompuan ni boleh menang banyak sedangkan artis lain much better than her. anugerah menatang apa macam ni bila tka masuk akal keputusannya.

    0

    0
  15. Ninakkasitau says:

    mak iti dah timelah to “let go the limelight”
    nasib ada categori….. on line
    kalau tidak….
    first time balek tangan Zero…
    bagi peluang pd yg lain..
    yg muda perpotensi…dan “fresh frm the oven”
    kan lebih baik berundur dgn berhemah…
    sebelum di “suruh”

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ko ni kalao bodoh mngaku je lah..
      Knapa la nk ckp omputih kalau ko bodoh
      Cakap je la b.mlayu.bodoh…

      Lg satu…banyak kali dah anugerah ct balik tgn kosong.no problm.yg ko lebih2 pehal.bodoh.

      Cakap omputih pon berteraboooo.nampak benno ko ni bodoh.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ni mmg dah confirm peminat Ayda Jebat ni.. jelouslah tu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bodoh ko…
        X de makne nk minat aida jebat
        Aku bukan pminat aida jebat bodoh tu
        Mati hidup balik pon aku x kan minat aida jebat.kalo ko minat die ko minat la sorang2…bawa aida masuk kubo ngan ko.bodoh aida jebat

        0

        0
    • wwww says:

      ahahahaha…

      by the way
      aku suka sbb ct x menang sbb ni anugerah sampah!!

      0

      0
  16. Shaz says:

    Aku tak paham mcmana ayda jebat leh menang???ntah apa2..gedik sgt…

    0

    0
  17. just my 2cent says:

    Suka tengok baju mira filzah..walaupun tutup aurat still nampak anggun & classy..memang sesuai dpt anugerah artis baru meletop..harap lebih ramai artis malaysia yg pakai baju mcm ni dimana² majlis anugerah..xdelah sakit mata tengok kan;)

    0

    0
  18. JAHH says:

    Bagi akak, AME ni dah mcm anugerah syok sendiri…sapa yang tercalon pun, die boleh vote diri sendiri…ramai fan,kebarangkalian nak menang tu tinggi..so, better lagi AJL, AIM, FFM bcoz pemenang based on profesionnal juri..more quality and yang betol2 talented jer….
    apapn, akak ucapkan tahniah le kepada sume pemenang…tahun depan vote lagi…

    0

    0
    • Anonymous says:

      SHOUT AWARDS kat TV8 pun sama jugak, syok sendiri. Tgk la apa sudah jadi dengan BELLA AWARDS kat ntv7 yang hanya bertahan selama satu edisi saja..

      0

      0
  19. Anonymous says:

    I wonder… Ac Mizal menang fashion meletop? Ye ye je la… Pengacara meletop pn.. Hmm tak menang di hati.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Alaa…x pelik
    Semue org tahu aida jebat, ac mizal n ozlyn undi sendiri
    Aida jebat dan ac sejak tahun lepas lagi die undi diri sendiri….x pelik.semue org dah tahu.

    Same macam ac beli datuk….semue org tahu.pak cik aku ade 2 orang yang beli datuk.x pelik pon zaman sekarang.ade duit sume boleh buat…

    Yg johan pulak mmg bini die over…kemarok nk menang.sbb tu duk rmh tu boring2…undi la diri sendiri.bini johan ni mmg bodoh.

    0

    0
  21. miss kepah says:

    mana kaki sherry ibrahim

    0

    0
  22. bob says:

    aku penah scroll ig si johan ni, tengok dia tegas dgn family bab solat mesti jemaah, puasa sunat pun selalu sangat, tambah pulak sedekah (jumaat, birthday party) bagi orang makan tak kira artis or peminat. kalau ikutkan bagus sangat dah tu tapi sayang bini sendiri kenapa tidak tegas dalam pemilihan pakaian (aurat). kalau tidak mahu bertudung pun, jagalah pakaian sebaiknya. ibarat bersihkan longkang setiap hari tapi tetap buang sampah dalam longkang bukan di tong sampah.

    0

    0
  23. suketengok says:

    gambar nana dgn tokti ….melampau cantik!!!!

    0

    0
  24. buaya says:

    retis paling cantik izara aishah. memang meletop lah. cun-melecun.

    0

    0
  25. memey says:

    X tahan tengok stacy. Baju nak samar2 macam warna kulit. Kene ke belah2 pakai baju ghairah macam tu..baru kahwin kan! Baru masuk islam kan! Nak glamor pun kene berterima kasih pada Allah S.W.T. Jangan malukan islam dan keluarga. Cover skit aurat kalau x nak pakai tudung pun. Teruk la. Manusia akhir zaman lak nnt.

    0

    0
  26. tak benci lopak tapi.... says:

    i rasa baju lopak yang kuning tu amacam lubia p*ki dia lah.. banyak banyak desainbitu juga yang ko pilih lopakkk oiiiii

    0

    0
  27. Anonymous says:

    bialah bra die bkn ko

    0

    0
  28. mak ko bodoh says:

    semua bodoh

    0

    0
  29. Najib Tak Kisah says:

    Deorang tggu tasik galilee kring dlu.. Xlme dah, skrg pown dh mkin surut airnye.. Lps2 bru nk taubat..

    0

    0
  30. gagaj says:

    pling win bju lara alana
    cute ja
    kecil lgi x dak dosa

    0

    0
  31. lbh baek ntn SUARA INDONESIA yg ada di Kompas TV 28 jan kmaren ad pak budiman, bu rossy dan satu lagi pakde indro kelez

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Korang ni asyik2 kutuk artis2.Mencari kesalahan orang lah tu.Cuba bertaubat sikit.

    0

    0