Written by AbangNara | May 29th, 2012

Tak lengkap rasanya kalau tidak berkongsi gambar-gambar semasa majlis pelancaran butik milik Nur Fazura yang diberi nama House of Doll. Fazura sendiri tampil anggun dengan pakaian jenama House of Doll. Kepada mereka yang berminat untuk mendapatkan baju rekaan Fazura, anda boleh hadir sendiri ke House of Doll di Jalan Telawi, Bangsar.

house of doll

39 lagi gambar Fazura di sekitar majlis pelancaran House Of Doll dengan membaca entri ini sepenuhnya. Terima kasih kepada BuahMulut.com yang sudi berkongsi gambar-gambar ini untuk tatapan anda semua.

house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll
house of doll

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

197 responses to (40 GAMBAR)Nur Fazura Tampil Anggun Di Majlis Pelancaran House of Doll

  1. Anonymous says:

    wewitttt

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 3
    • Kipas Susah Mati Fazura says:

      Awesome! You are deserved to be Johorian permaisuri.. :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 155 Thumb down 84
      • miss amanda says:

        best nye dapat buka butik.. impian aku…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 5
      • KELAB PEMINAT TEGAR NUR FAZURA says:

        Anda cantik NUR FAZURA! Tidak sia2 kami meminati anda.. Moga anda success dan doa kami sentiasa mengiringi anda.. :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 145 Thumb down 20
      • WWW 1 says:

        untung fazura dh la cantik, dpt bakal hubby kaya pulak tu.
        nnti dh jadi permaisuri jgn lupa rakyat ye….klau ada duit terlebih bg la rakyat merasa sikit…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 104 Thumb down 21
      • WE LOVE NUR FAZURA says:

        see.. aku dh kata… SPM tak dibawa ke mana.. yg dapat 10A mampu ke nk kawen ngan ank raja? ko cantik fazura.. tak tunjuk ketiak selenga ko pun takpe coz org tetap akan suka..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 179 Thumb down 32
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 66 Thumb down 120
      • johorean says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 106
      • WE LOVE NUR FAZURA says:

        hi johorean & gundeks ape ntah ko.. korang ni dayang & hulu balang istana ke?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 17
      • inside source says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 83 Thumb down 106
      • WE LOVE NUR FAZURA says:

        perlu ke nak masuk istana kena ada pendidikan tinggi? jodoh maut di tangan TUHAN.. kubur masing2 pun sama jer kaki nya nnti..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 127 Thumb down 31
      • insider says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 96
      • WE LOVE NUR FAZURA says:

        setiap manusia ada lebih dan kurang nya.. ko siapa nak tentu kan fazura ni layak atau sebaliknya? akhlak dan iman dia itu urusan dia dgn TUHAN.. biar la ko atau sesiapa pun nk kisah tp kalau dh TUHAN kata KUN FAYA KUN ko pun x boleh nk kisah apa lg dh..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 17
      • dia ni selalu kuar status macam ala2 nak taubat, tapi pakaian dia alhazab jugak,…

        kukukata.blogspot.com/2012/05/demo-anti-lady-gaga-di-filipina.html

        Hot debate. What do you think? Thumb up 58 Thumb down 51
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 34
      • insider says:

        ni bukan soal KUN FAYAKUN ke tak, ini soal memilih jodoh. nabi dah sebut “PILIH YANG BERAGAMA NECAYA HIDUPMU SELAMAT”. Tuhan dah kasi kebebasan untuk pilih.

        SI dan RZS berhak pilih perempuan terbaik sebagai menantu.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 31
      • Antibimbo says:

        Kesian johoreans dpt permaisuri camni.cantik tp bimbo.dulu aku suke die.tp sejak kes ketuk kepale org ngn heels,kutuk org katik, ikut bf gi sane gi sini, hipokrit ckp xnk pegang2 tp still peluk kangkang ngn bf…terlalu jelas kegundikkan die.patutla hgga skang xkawin2.kalau aku jd mak,xde nyer aku nk menantu camni tuk jadik role model rakyat…jadik artis sendu cukup la…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 77 Thumb down 72
      • WE LOVE NUR FAZURA says:

        insider… yea.. betul apa yg nabi ckp tu.. tp urusan jodoh maut kan di tgn TUHAN.. siapa la kita walaupun kita ni agung sekali pun untuk menidakkan kententuan ILAHI.. TUHAN mmg dh bagi kita kebebasan untuk pilih dan kalau TMJ nak pilih FAZURA jgk ko pun tak boleh nak buat apa…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 16
      • insider says:

        Nanti kalau dah dapat kahwin baru cakap pasal ketentuan ilahi. Ni kahwin pun tidak, ilahi pun tak restu la tu.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 27 Thumb down 33
      • WE LOVE NUR FAZURA says:

        insider.. biar la mereka.. jangan kerna nila setitik rosak pulak mentaliti ko nanti.. aku doa kan kebahagiaan mereka.. ko tak nak doa pun takpe.. kawin atau tak itu urusan TUHAN.. jangan kerna mereka tak kawin lg ko dah pandai tentu kan apa yg ILAHI nak bg ok..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 11
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 28
      • Anonymous says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 25
      • OH MY ENGLISH says:

        YOUR not UR

        SENTENCE not SENTENCES

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 34
      • Fazura lebih sesuai membuka perniagaan goreng pisang dahulu. masya Allah, dia tunjukkan kepala lutut. camne nak buat launching gerai goreng pisang dressing camni???

        Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 20
      • OH MY ENGLISH says:

        DAMN IT not DEMMIT

        DID NOT not DIDNT

        THE not D

        YOUR not URE

        OH MY ENGLISH not OHMYENGLISHHHHHH

        BY THE WAY not BTW

        THANK YOU not TQ

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 8
      • dengar kata hari tu.. tak nak watak bersentuhan dengan lelaki..
        kalau dah pakai seksi camni mesti ramai lelaki nak sentuh..
        hot giler weh!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 5
      • manusia biasa says:

        cantik jerr….tk semestinye layak jd pemaisuri…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        ahaha oh my english is not a grammar nazi, she’s a spelling jews!!! aahaha.. pity u kid.. ahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • anggun keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeewwwwwwwwwwwwwwwwn

        Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 7
      • adif says:

        hello insider… syurga atau neraka ko ke yg tentukan?? x kan.. keberkatan tu, ko ke yg bg? x juga kan.. layak ke ko nak tntukan semua tu… x juga…. :D

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • NAK SANGATNYA BERCERITA SYURGA DAN NERAKA KITA NI

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • mak aku xde vios says:

      eh..eh.. Cantiknye replika mesin jait tu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 2
    • leman lambung says:

      woot,woot cun giler.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 6
    • bukan peminat artis murahan says:

      Kulit fazura tak seputih kulit neelofa, tapi, fazura sgt gojesssssssss!!!! muah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 9
      • bujang says:

        kalau TMJ nak cari permaisuri carilah kerabat jugak….bebas dari gosip dan bukan yang main wayang ok…
        Cari bakal permaisuri yg. berpelajaran dan berugama…..
        Cantek dan anggun …….rasanya ramai lagi yg. lebih cantek dari Fauzura.

        Yang penting x disentuh dgn. mudah oleh lelaki selain muhrimnya.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 3
      • nuaryqa91 says:

        nape nk bandingkn NEELOFA & FAZURA????
        absolutely faz more gojesSSSSS…
        kesian faz.. kalau la dy bc comment haters kt sini.. msti dy nagis smpi lebam… faz.. ingnored haters!! i know that one day u will be a well muslim.. insyaallah.. tp korang xnmpk ke skrg dy da berubah sikit??? dy xd pkai sexy sgt dah.. blakon pn xnk sentuh2 ngn laki.. tu kn perubahan yg baik.. nape haters faz xpna nmpk.. alahai.. kasihan deh lu.. before nk sekolahkn org lain.. sekolahkn diri sendiri dlu.. br ley tau.. perfect ke ko? NOBODYs perfect.. cukup2 la sakitkn ht dy… cube ko ltk diri ko kt tmpt dy.. mau x melalak ko bc haters ko.. hdup cm karma.. what goes around, comes around… kau kutuk org sane sini.. ko xtau ke oeg lain pn kutuk ko.. opsss.. bkn nk crk gdo.. NASIHATTTTTTTTTTTTTT.. PEACE..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
    • momonja says:

      aku selalu gaduh dgn boypren ku pasal makcik ni…. arghhhh sedih….. :(

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • lee says:

      buat kalian diluar sana, xpyah nk debate krn dlm islam sudah dinyatakan:
      “Wanita dinikahi karena empat perkara; karena hartanya, karena kedudukannya/ keturunannya, karena kecantikannya dan keranan agamanya. Maka, pilihlah yang baik agamanya niscaya engkau beruntung.” (Diriwayatkan oleh al-Bukhari (3/242), Muslim (2/1086), Abu Dawud (2047), an—Nasaa’i (6/68) dan Ibnu Majah (1858))

      aku teringin nk berperinatahkan permaisuri yang layak untuk aku hormat, pandang dan dijadikan contoh kerana ilmu, sumbangan dan akhlak dirinya. Aku rasa rakyat jelata pun sama. Mudah2 an Tuanku Muda dikurniakan isteri seperti itu.

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  2. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 45
    • GILA HARTA says:

      Anon dh kerepot

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        dh tua pun lawa, ko nnt dh tua, berkedut seribuuuuuu

        Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 20
      • GILA HARTA says:

        dh kerepot pn tak lawa, ko nanti anon dh kerepot, berkedut sejutaaaaaaa

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        dia dh tua pun ada bf kaya raya, ko stakat gila harta dlm poket ada seringgit jeeeeeee…….

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 14
      • GILA HARTA says:

        ko dah kerepot pun takde bf kaya raya, ko anon setakat gila takde harta dalam poket ade satu sen jeeeeeeeeeeee….

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        gila harta lagi laaa harap nama gila harta tp andartu kerepot dlm poket habuk pun xdeeeeeeee…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      haha…lawakla anon ngan gila harta ni.walaupun fazura dah 30an,dia masih cantik.cantik mcm rosham nor cakap.colleague aku yg lelaki pun cakap fazura cantik.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 6
      • Anonymous says:

        kan kan… gila harta dengki fazura ngan anon plg atas dengki fazura lawaaaaaa

        Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 10
      • GILA HARTA says:

        kan kan.. gila harta tak dengki fazura tp anon plg atas terseksa kerna dengki fazura yg sememangnya lawaaaaaaaa

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        aku rs gila harta ni xreti baca, sah2 anon yg kat bawah2 tu tgh defend fazura. wth??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • GILA HARTA says:

        aku rasa anon ni xreti baca, sah2 anon buta kerna mengata fazura tua.. wth??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ck slmh says:

        umur fazura baru 29 laaa..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • GILA HARTA says:

      Anon lagi laaa harap nama jer anon tp andartu super duper kerepot seluar dalam pun xdeeeeeeee…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        gila harta is a motherfucker bitch!. ur mum is abitch, ur dad is a gay. the 1st anon is me, not the rest of the anon. stupid bitch!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. kain kapan xcukup panjang nak tutup badan says:

    Gojessssss Senorita Fazura……. Gugurl TMJ……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 11
  4. luvlavender says:

    untunglaa…. *haih jeles..huhu

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  5. Anonymous says:

    heeii…keciknye betis dia..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 5
  6. Adik Abg Wan says:

    cunsss..untung lah untung lah~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  7. Ros Putih.. says:

    dulu sy x suka fazura ni..tpi skg sy suka dia..dia skg brtmbh ctkkkkk….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 6
  8. dah suka fasha skrang says:

    sgt cantik fazura wpun x tayang ketiak. lg2 cantik kl tutup aurat.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 9
  9. chentalove says:

    i like it…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  10. mimi says:

    agak2 brp harga baju bajuan kat butik camni….sbb idea rizman ruzaini jgk mesti meletop harganya…mak mampu bli kat butik dressing paula jer :p

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  11. joyah says:

    suka fazura =) artis2 lain ambil la langkah seperti fazura. jangan mengharap duit dari berlakon atau menyanyi shj,, bila dah meningkat usia, job dalam dunia hiburan pasti kurang. sekurang2nya nanti bila dah tak berapa ada job, bisnes boleh backup. jangan busykan diri cipta kontroversi mcm sesetengah artis semata2 nak popular. fikirkan masa depan. love u fazura :)

    p/s: atau jed jedi boleh usulkan kepada kementerian utk sediakan pencen kepada artis2 yg bersara, so bila takde job, ade le wang pencen. gunakan kuasa veto anda. tak gitu hehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 10
    • Anonymous says:

      kementerian tu nnt ambik duit dari mana? kalau duit rakyat tak payah la.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • i am xoxo says:

        ya aku sokong ko…kalau guna duit rakyat utk deorg2 retis yg tyme kaya tak hingat tyme miskin xpayah la…bila susah minta bantuan. bila kaya habiskan kt club2

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      banyak lg org yg lebih ptt terima pertolongan kerajaan drpd artis2/celebrity2 ni :) Sorry joyah..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  12. ck slmh says:

    aku kompius kat bhgn dada baju sari yanti tu.
    mmg pesen baju tu mcm tu ke atau bra dia pakai tu spesel?
    haha…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      lapik kain kot.dia kan ada baby.air susu kuar ke….
      Adoi….mandai2 je aku.hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  13. [...] Tak lengkap rasanya kalau tidak berkongsi gambar-gambar semasa majlis pelancaran butik milik Nur Fazura yang diberi nama House of Doll. Fazura sendiri tampil anggun dengan pakaian jenama House of Doll. Kepada mereka yang berminat untuk mendapatkan baju rekaan Fazura, anda … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  14. sweet32 says:

    knpe fazura nmpk makin kurus?? tp trend sekarang..
    pd mereka makin kurus makin cantik! tp jgnlah kurus sgt… kureng cantik lah!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  15. LALAa.. says:

    agak2,kat mne dia dpt supplier bju2 ni erk?
    ke bju rekaan fazura sendiri?
    apa2 pon tahniah..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  16. Kak Long says:

    Fazura memang kelihatan anggun dengan rona fuschia. Namun, Kak Long minta Faz kurangkan ‘hand-gesture’ ya bila bertutur-kata, especially kurangkan (atau pun hapuskan) penggunaan jari telunjuk – kurang manis la. Ini nasihat ikhlas, lebih-lebih lagi Fazura berpotensi menjadi ahli kerabat.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 9
  17. joyah joren says:

    baju Fazura macam Barbie !
    btw nama “House of Doll” dah seakan Beyonce’s “House of Dereon”.
    whatever pun tahniah Fazura.
    fazura jd Queen nnt dah macam Grace Kelly, i loiikkkkeeee !

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 12
  18. honeywellz says:

    Though many may not agree with me but i think she is the prettiest actress in Malaysia. Very elegant and classy lady, we love you, Fazura!!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 8
  19. luqman hakim says:

    cantekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.x tau nak cakap apa lagi.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 4
  20. nak muntah says:

    Fake boobs, fake nose. Everythings fake. Well, itulah dia fazura.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 29 Thumb down 29
  21. ku sakinah says:

    muka fazura nmpak dah berusia la

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 5
  22. ku sakinah@persona d'omey says:

    kan elok kalo dia menutup aurat lg cantik

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  23. sidaracantikmanis says:

    siyes mmg gojes kak fazura ni..dulu tak minat pun sbb dia nie suka sgt pakai seksi..tgk dalam gol gincu dan pisau cukur..tu yang minat dgn dia..takpelah kak fazura pelan2lah tutup aurat..sbb dah nampak baju kak fazura pun makin lama makin bertutup..kalo pakai skirt mesti tak singkat dah..apapun nak g lah butik kak fazura ni…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 13
    • cxcx says:

      xsingkat ko kata ? atas dr lutot kot ? dudok, nmpk gak pehaa gebu tu.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  24. walaupun ramai tak ske dia, sejak dulu lg aku ske tgk dia.. cantik :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 6
  25. Anonymous says:

    dulu dngr citer si fazura ni nk bljr pakai tudung lepas citer tahajud cinta tu… tp sekarang? mne tudungnya… mungkin aku slh dngr sje… semoga fazura belajar ttp aurat pelan2… muka tu dh lawa… sayang kalo barang yg lawa tp x bertutup sempurna…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  26. aasha says:

    berhentilah menjadi Tuhan….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 6
  27. mrs.sheikh says:

    dia ada aura pemaisuri la..
    wpun masyarakat asyik kutuk dia.. label dia mcm2 tp dia tetap mcm tu juga..
    doakan je la yg terbaik utk dia..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 14
  28. non says:

    fazura hebat! x poyo, x citer megah, tup2 dah de butik! tahniah!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 8
  29. remot says:

    dulu saya tak suka fazura, tapi skrg saya suka, well saya orng johor, suka kalau dia jadi permaisuri johor :)

    dia pun dah tak seksi terlampau2, cara dia berpakaian mmg semakin hari saya suka, bukan maksud saya suka dia mendedahkan aurat, tp gaya dia dah semakin bertutup, supportlah fazura, dia pun dah x de kontroversi, manusiakan boleh berubah, kita kena bagi sokongan, jangan hentam, saya harap anda faham,

    to fazura tahniah :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 13
  30. Just my honest opinion says:

    Sian gak aku tgk fazura ni.fans ramai tapi haters pun ramai gak.why not fazura smbung study habiskan spm and amik degree?maybe the only halangan tuk die kahwin ngn anak raja is mak nak raja tu.bukan ape, rzs tu mmg ramai respect for her intelligence, bekas oxford.bukan calang2 royal.aku suka baca columns die kt paper.xsalah minat fazura ni tp in the end, royal yg highly educated gak yg ramai rakyat respek especially rakyat skang dh ramai yg de degree.tgk tunku zara.nampak very smart and very classy.so fazura,eventho umur dah dekat 3 series, belum terlambat tuk you continue your education..Goodluck!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      X payah la buang masa nak ambik spm dan degree bagai.org ambik spm dan degree untuk apa? Sebab nak dpt keje bagus dan gaji besar je kan? Dia dah capai lebih dari org yg ada degree.kalau nak cari ilmu,aku rasa baik fazura pi cari ilmu akhirat.kompom terjamin disana nanti. Love fazura

      Hot debate. What do you think? Thumb up 27 Thumb down 18
      • Ambil SPM dan degree ialah untuk berjaya dalam hidup. Benda2 asas ni ialah untuk membuat keputusan yang baik dalam perniagaan, in case tak kawen dgn kerabat, satu hari nanti Fazura akan tua dan masa tu tak ada siapa yang nak peduli lagi. Kalau ada SPM dan degree, boleh cari kerja lain, tak lah mengharapkan duit suami semata2 (kalau ada suami).

        Capai lebih dari orang lain tapi dgn cara yang tak berkat. Carilah rezeki yang halal, sebab tu SPM dan degree tu penting.

        p/s: Duit berlakon, menyanyi dan menjadi escort tu haram ya. Tak ada apa yang boleh dibanggakan.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        Nak buat bisnes,belajar je la cara buat bisnes.apa pulak nak pi ambik spm balik.skang ni berterabur org yg ada degree tp xde keje. Nak buat baju,ambik kelas menjait.nak masak ambik kelas memasak. Usaha yg buat org berjaya dlm hidup bkn sijil.sijil tu ukuran je. Dia pun dah ada bisnes.kalau berenti berlakon pun aku rasa dia x merempat.kalau tmj x sudi pun ramai lagi yg sudi.kalau dia dah jadi bini org,x salah suami dia tanggung dia dan dia x perlu nak kerja kalau dah memang suami dia berkemampuan.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 20
      • Anonymous says:

        kesian anon kat atas ni x educated..

        business if xde strong education background, harap menggaji org yg pandai utk run the business and accounts, silap2 kene tipu laa, 2-3tahun lagi bankrup. org melayu mmg otak bisnes, tp belajar malasss… spm dan degree tu x penting utk loser seperti kau yg rela kerja sbg kerani seumur hidup je. org lain yg nak majukan hidup, perlu strong education background. nak masuk royal family pulak tu, do u know how important to have good education background so that u’ll not be downgraded by others?? strong education background bukan hanya nak cari duit nak cari kerja, tp utk profile diri.

        boleh aku tau ape yg dia capai lebih dr degree tu?? ape yg lebih baik dr ilmu?? yes ilmu agama penting, ilmu dunia juga penting. sesorg yg beriman dan berilmu lebih dipandang tinggi dpd sesorg yg beriman tetapi tidak berilmu. pernah kau dgr pepatah tu? klu x pernah pegi belajar balik.

        suami berkemampuan x menjamin ape2, if one day klu bercerai? kau nak hidup mcm mana? pelajaran tu penting, klu ko nak pertikaikan lagi, nnt anak2 ko, ko xyah sekolahkan, duduk je dlm hutan xkeluar2.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        tolong sikit…ntah bila masa aku jadi kerani.untuk budak2 memang la kita kena suruh dorang sekolah.fazura ni bkn muda lagi yg ko nak suruh ulang ambik spm.abis tu yg makcik2 xde spm tu mcm mana? Merempat ke hidup mereka? Org dulu2 ramai yg xde pelajaran akademik.tp mereka ada bakat tang lain.mcm aku,walaupun x pandai dlm pelajaran,aku tetap berjaya dlm bisnes jahitan yg aku buat.aku mampu menggaji 5 org pekerja.
        Ko tanya aku apa fazura capai sekarang? Ko tgk la dia sekarang…. Susah ke hidup dia? Xde kan?
        Jangan ko ingat orang yg xde spm,xde degree tu org yg x berilmu. Ilmu juga boleh dipelajari melalui pengalaman. ‘guru terbaik adalah pengalaman’ ko pernah dengar org cakap mcm ni??

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 12
      • Anonymous says:

        muda ke tua ke, ilmu x mengenal usia, klu tua pun amik degree ape masalahnya? bagus la makcik ko dh kaya, ape bukak kedai jahit.. untungla, tp klu ko sambung belajar ada degree lagi org pandang tggi kat ko makcik. ilmu tu sampai mati ko bwk bukan setakat kat dunia je. susah la org xde education ni, x abis nak berlagak harta x seberapa yg dia ade je. pernah dgr x ilmu adalah harta yg plg berharga. yes pengalaman tu guru plg baik, tp pengalaman dgn ilmu klu disekalikan, ape jadi?? fikirkan makcik.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
      • makcik mana la yang bergaduh ni, last2 duduk rumah kena cuci pinggan tukar lampin anak kamu juga

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • lisa ray says:

        bljr tinggi x salah,digakkan tp mane yg lebih afdal? belajar ilmu akhirat lebih bole dibawa syurga…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        lisa ray, seimbangkan dunia dah akhirat, ajaran agama kita xpernah kata kita cuma perlu belajar ilmu akhirat sahaja utk saham akhirat. klu dua2 cemerlang, kamu dipandang lebih tggi. org yg beriman dan berilmu lebih dipandang tggi di sisi Allah berbanding or yg beriman tetapi tidak berilmu. renung2kan.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  31. nelly says:

    orang lelaki ni kalau harta dah ada biasanya cari perempuan based on paras rupa je..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tk payah lah nk sekolah tinggi2 nanti bila dh dapat dploma bukan nye ada keja………!!!!! kalau dh pegang ijazah kite mesti nk kn gaji tinggi kn ! sekarang kebanyakan nye orang yg pegang ijazah banyak yg penganggor ! hari2 makan buah anggor lahhhhhhhhhhhhhhhhhhh tkde kaja ha ha ha ha……………!!! kalau majikan tawar kn gaji rendah ape ada ygnk keja ke? duit mak bapak dh habis banyak tkan nk gaji yg rendah tol tk !!!! ape2 pon english edcation yg bagos mana2 kite leh gi cari keja contoh nye di SINGAPORE yg paling dekat yg orang leh cari keja …tapi mesti lah orang yg english education baru lah lakuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
      • kuda putih says:

        ko cakap english pun berterabur. pergi betulkan english baru nak comment pasal orang ada degree ke tak! kalau ko duduk kat negara maju, depa judge ko based on your education background, not how many LV handbags ko ada..ada paham ka?

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  32. Nichollez says:

    She is very pretty with that hairstyle setup… :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  33. emm says:

    Well..saya x bersetuju pon kalau die jadi permaisuri..selalu nya permaisuri Johor akan jadi Canselor UTM which akan bagi scroll mostly to graduated Masters and PhDs..U think those highly educated people with Masters and PhDs akan respect Canselor yg..well..let me say “not like RZS”..? I dont think so..plus dgn her well- known life style history :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 3
    • ehh says:

      Setuju. Takkan pengganti dia perempuan yang dah la takda degree. SPM pun tak ambil. Lulusan universiti tersohor luar negara tewww.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      setuju

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  34. Nora Danish Full says:

    kalau aku masih bersama jejai,bukan setakat butik,kilang pun aku boleh bukak :(

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  35. anak tenok says:

    anon
    macam ko tu educated sangat la…tah2 kat luar pn kerani cabuk jgk…ckp je lebih..
    org macam dia senang2 je boleh senang rupa ada paling koman pn belambak doctor kat luar sana nak xpayah tunggu kerabat…dah sah2 hidup dia senang…klu kena cerai berkali2 pn belambak lg lelaki nak..lain la ko..xlaku xde rupa…x famous mcm dia

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 10
    • fazura the gundeks says:

      kau still x faham2 la anak tenok. apa gunanya dapat duit dengan hidup mengangkang pada jantan? Nak harapkan duit orang je. Lepas break dgn satu lelaki pegi kat lelaki lain mengharapkan duitnya pula. Kemampuan diri sendiri yang berguna dan diredhai tak ada ke selain dari kemampuan mengangkang?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 9
      • anak tenok says:

        tu la ko nk bercakap xpakai otak…ko bercakap mendatang fitnah sekali dgn pakej dosa ko…ko ade ke bukti dia mengangkang?????????????…aku cakap lepas dia kawen aku xcakp masa dia skg…org ckp pasal masa depan dia ko bace la dri atas bahlul..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 11
      • anak tenok yg gemok says:

        hahaha tak payah la nak ajar aku pasal fitnah, ko kaki no 1 pasal memfitnah orang. aku tau ko bodoh tiada pelajaran, sbb tu sibuk kutuk orang yg ambil SPM dan tiada degree. kau yg kata kalau TMJ tak nak boleh cari lelaki lain, mengharapkan duit lelaki so aku assume kawen. Kalau kawen Fazura ni tak mengangkang kat laki dia? Hohoho

        Lagipun setakat mcm fazura ni, berpeluk sana sini dgn lelaki entah mana ditaja, ingat baik sgt. Kah kah kah.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 5
      • anak tenok says:

        yang ko sakit sangat kenapa dia mintak duit bapak ko ke..dia kena taja ke ape ke dia punya pasal la…duit dia badan dia…ko jeles sbb ko xlawa macam dia xde org nk kat ko sbb tu ko duk canang pasal dia…aku cakap sbb org ckp xde spm x boleh berjaya…skg org kira duit ko ade pakej ko boleh dpt laki kaya….klu muka ko macam sampah sape nak kat ko..klu spm xde pn janji ilmu agama dia ada..ko ade ilmu agama ke duk mencanang pasal badan org kena peluk la..nanti ko mati allah nk tanye ke spm ko dapt berapa…bodoh sombong..muka macam tenok..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 15
      • anak tenok, fazura kasi ko makan kan? apa ilmu agama yg fazura ada? kalau dia ada ilmu agama, taklah pergi ikut bf bercuti merata2 pastu terpeluk2. agama larang benda tu. dia buat pula, so layak ke nak kata ada agama?

        hahaha anak tenok mmg mcm otak tenok.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 5
      • ko tak payah layah deorg la anak tenuk maknusia nie semua jeles sebenarnyer…deorng muka mcm bontok kuali..wekkkkkahhh

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • nuaryqa91 says:

        woooooooooooooooooooo.. jgn kutuk fazura gitu wei… agk2 la.. dy nk kangkang tok sape pn.. ad kaco kau ke? hallamak!!!! satu hr brubah la dy.. kau mcm bgs sgt je.. kau perfect ke ape? sblm nk sekolahkn org lain.. sekolahkn diri sendiri dlu.. lantak p la dy nk jdk ape.. aku yakin.. one day.. she will be a well muslim.. insyaallah.. xboleh ke doakan yg terbaik tok dy? korang yg kutuk2 dy sume kn iman teballll sgt.. doakn la wat solat hajat d bukakkn pntu ht dy tuk berubah.. setiap org wt kesalahan… nobodys perfect.. ingt la sikit… cube bwk mengucap ke ape.. dpt pahala.. :) – positive comment-

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. adik fazura laaa.. says:

    apelaa korang duk gaduh2 ni????…korang x dpt ape2 fazura jugak kaya-raye…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  37. Kurus says:

    tahniah fazura!!!
    semoga berjaya

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  38. Tengku Mahkota India says:

    Ak serius tak paham….

    First kenapa la nak dengki sangat ngn Fazura ni, patutnya bangga la ada anak Melayu yang nak kembangkan sayap melalui perniagaan…

    Second isu modal dia dapat dari mana.. who cares… yang penting dia ada orang nk bagi duit…. korang ada ke? one more thing jgn nak buruk sangka sangat boleh tak? Fazura ni pon bukan sengkek… Ko tengok la brapa banyak produk muka dia….. satu kontrak dah tentu beratus ribu…. so diam je la….

    Third, kalau betul jodoh dia dengan TMJ…. ko bergolek gelantang pon tak guna,,, Kalau ALLAH Taala dah tentukan.

    Fourth, jangan cerca dia hanya kerana dia tak menutup aurat, lebih baik doakan dia cepat menutup aurat…. kerana kita jangan pandai cakap orang,,,, bahagian kita belum tentu lagi….

    Just my humble opinion.

    I’m not a fan of Fazura.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 10
    • LAILA says:

      tengku mahkota india pendapat kau memang betul aku setuju biarlah dia,dia pun bukannya artis sengkek kan.tapi biasalah dia org ni ada je yang x puashati aku ingat ni semua geng2 neelopak ni.apa pun dia memang ada aura yang tersendiri.cara pemakaian dia pun walaupun simple tapi nampak anggun.aku pun bukan peminat fazura tapi ini adalah kenyataan kan.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  39. bajura says:

    aku setuju dgn tengku mahkota india.yang korang nk sibuk peduli dia dapat duit dari mana tu buat apa.si fazura ni bukannya menganggur.dia keja apa.sekali jadi duta produk,dapat komisyen,makan setahun pon tak habis. so tak payah la korang peningkan kepala masing2 dok fikir mana dia dapat duit.

    *just my 2cents…….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  40. nak tau says:

    nak tanya : RZS stand for..

    thanks

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • bg tau says:

      RAJA ZARITH SOFEa nak tau..

      bakal mak mertua Fazura.. Larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
  41. get your facts right says:

    kawan kawan kat sini. sebelum mengutuk kenapa korg tak pergi google. google benda yang mudah pun susah. dia ni ada diploma in fashion. dia tak minat berlakon tapi more to fashion. bila director tawar dia berlakon bicara hati which is her first movie dia tengah kat college masa tu. kenapa la korg ni kalau dah dengki macam2 korg ckp without selidik. if im not mistaken dia belajar kat convent rasanya. why oh why people. dia siap seorang prefect dulu kat sekolah kenapa lah manusia penuh hasad dengki. doakan yang terbaik sudahla

    Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 9
    • Anonymous says:

      rasa nak face palm orang kat sini. confident macam2 dia ckp spm takde la, kena taja la. haiyoo.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 8
      • orang pekan says:

        confident sbb betul Fazura ni kena buang sekolah masa tingkatan 3. dulu dia main netball utk sekolah, tapi perangai gedik dia semua orang tau.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • orang pekan says:

      mana ada dia diploma fashion. dia kena buang masa tingkatan 3. cerita diploma fashion hanyalah propa. kalau dia ada SPM, tunjuklah sijil but konfem dia takkan tunjuk sbb budak2 sekolah dia dan guru dia semua tau pasal dia.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
      • orang bandar says:

        orang pekan.. biar la fazura dgn hidup dia.. walau apa pn kisah silam dia yg ko citer entah btol entah tidak nyer tu biar kan la saje.. sekurang2 nya dia dh ada house of doll skrg.. ko plak ada apa? ko jaja citer pn blom tntu selonggok doll (anak patung) ko dpt.. so, citer ko ni cket pn x ganggu gugat hidup dia jdk businesswomen skrg ni.. harap2 ko tabah la ye di sana..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 13
      • apa yang ada dgn house of doll. tak boleh bawak masuk kubur pun. menggalakkan orang pakai pakaian tak tutup aurat. apa yang ada?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
      • manusia biasa says:

        ko ni smpi cite kena buang sekolah tu je.
        itu pun klu betul la kan.
        lepas tu ko tau ke ape dia buat? ko tau ke klu lps tu dia smbung belajar blk kat tmpt lain.
        ko tau ke klu lps tu dia ada ambl diploma ke.
        ko ingat lepas kena buang sekolah, bodoh sgt ke senyap je menyerah duduk diam kat rumah x buat apa2 selepas tu..
        mesti la parents dia sekolahkan blk. itupun klu betul kena buang sekolh.
        klu betul pun benda dh lps zmn bdk lg lah..sudah2 la, org nak jadi lebih baik pun payah

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  42. get your facts right says:

    one more thing, korg ckp dia buat hidung la apa la. aku tgk normal je. kadang2 tengok takde la mancung mana, i believe itu teknik make up. lepas tu korg pertikai mana dia dapat duit. cuba ckp sikit berapa banyak endorsement dia ada. lux, nutox, lepas tu haritu kata BB la, avon. korg ingt dia bayar rm2 je ke setiap produk tu? and company takkan amik la kalau dia ni tak berpotensi tak kesah la dia tak byk berlakon ke apa. sebab dia tau mcm mana nk carry herself

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 6
    • forummer says:

      haha kau masuk lah forum cari. mmg soheh minah ni dah mancungkan hidung, ko tak sekolah, ko jangan ingat org lain tak sekolah macam ko.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 6
      • dollah kapak says:

        ni sekor lagi.aku x taulah tang mana yang si fazura ni bedah hidung aku tengok hidung dia kembang je x mancung pun.cuba bagi gambar sikit sebelum n selepas.kalau ada bukti baru org nak percaya kan.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  43. Badri says:

    I find out yang NATASHA HUDSON paling GORGEOUS dalam semua wanita tu!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  44. nyah dangdut says:

    congrats sister..love ya..cute like doll
    pls ignore all haters..diorang ni memang loser terutama ANONYMOUS..memang loser tahap gaban..bodoh sombong.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      woi lu pehal nak salahkan anonymous lak. dalam reramai anons yg kutuk dia ada jugak yg sokong dia. baik baik skit komen ea. bodo nyer nyah dangdut

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  45. Mak Udo Ekau says:

    Kok nk poei masjid mano baju yg sesuai mak Udo nk pakai, fazura? Ekau mmg cantik mcm mak Udo dulu2….tahniah yo…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  46. lalala says:

    aku orang johor dan aku tak nak fazura jadi permaisuri johor. TAK NAK. sekian, babai.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  47. Azydy says:

    mukanya tak tumpah macam isteri aku…tak caya jom…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. anom says:

    haha…korang percaya ke dia guna 100% duit sendiri???
    gelak guling2 la baca statement tu…
    anyway, dia ni plastik, hidung operate..takyah lah kagum sangat..
    buang masa ja..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  49. kitasamashj says:

    korg kecoh2 mengumpat sana sini pun salah gak. tk guna klu duk mengumpat dan pertikai org. tu hidup dorg.dosa dia korg tanggung ke?cukup2 la..mcm la baik sgt korg ni..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  50. Anonymous says:

    fazura super stunning n gorgeous! love love love. :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 6
  51. maryam says:

    kelakar la tgk fazura msti teringat Lecak + kaki kudis dulu..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
    • anak tenok says:

      ko teringat dulu cuba ko pg suruh dia selak ko tengok kaki dia skg…tah2 berkudis mata ko nnti ….lg hot dr ko

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  52. zazizu says:

    setuju ngan lalala… selaku org Johor yg sdg blajar di UTM, tak dapat bayangkan 1 hari nanti if Fazura yg bg scroll utk anak… OMG…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  53. k says:

    fazura cantik!!suke sgt2..tp nk jdk permaisuri tu haish..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  54. mak jemah mek mah says:

    kalau sudah ketentuan Ilahi siapalah kita untuk menidakkannya..masuk kubur sok lusa pun dressing kain kapan ajer..takdenya kalau raja kena kapan ngan kain songket.

    samalah jugak isu pasha sendat ngan cincai tu.. tapi yg tu rampas laki orang.. mak jemah mmg nyampah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  55. meeradriana says:

    kalah butik aq..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. lagha says:

    congrats fazura. bagus dia tak ambik port orang mengata dia.. yang duk mengata ni, usahkan house of doll, house untuk berteduh pun tunggang langgang.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
    • spm penting says:

      apa guna ada butik kalau takda spm.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 12
      • Anonymous says:

        eeeeee…..geramnya aku dgn org2 bodoh yg asyik cerita pasal spm ni. Org x pandang pun spm tu.aku ni spm pangkat 1. Pun keje mkn gaji je. Kalau aku dok sebelah fazura,kompom org pandang fazura.walaupun dia xde spm,dia lagi mewah dari aku yg ada spm ni.jelesnya aku dgn fazura.huhuhu….

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 9
      • spm penting says:

        apa pentingnya dipandang org? spm ialah pencapaian diri. bukan utk dipandang. kalau cantik mcm mana pun tanpa spm, apa gunanya?. pemikiran org mcm ko ni sgt rendah, mengukur pencapaian berdasarkan rupa (yg boleh diubah) dan orang pandang atau tak. tuhan lebih pandang hamba-Nya yang berusaha cari ilmu dr yg berlumba2 utk dipandang oleh manusia.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 7
      • kecoh siak says:

        xde spm. xde spm. x abes2.
        mcm lah semua family korang tu abes sekolah smpi spm.
        mcm lah mak bapak, atok nenek, sepupu sepapat, pakcik makcik, abg kakak tu abes spm? mcm bgus.
        korg ckp camni, xpikir ek ape perasaan org2 yg x amek spm.
        kalau lah semua org yg amek spm tu prgai cam korang ni dok melahar kat bn, mmg x amek spm pun xpe la wei. nnt sama level ngan korang. mcm gampang.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 10
      • Anonymous says:

        woi spm penting…..ade aku cakap org pandang paras rupa? Xde kan?
        Ko cakap pencapaian diri tu penting,habis..apa yg fazura ada sekarang bkn pencapaian diri ke? Penting sgt ke spm tu? Kalau spm begitu penting aku rasa ramai yg dah mati bunuh diri sebab spm x lulus.spm bkn penamat dan bkn penentu kejayaan seseorg.aku ni spm pangkat 1.ada degree.keje chemist gaji br dlm 3k. Abg aku skolah x habis sebab makbapak aku org susah.tp abg aku sedar,dia susah dpt keje.so dia usaha lebih.skang dia ada bisnes.gaji paling kurang pun 10k sebulan.jd bos.aku yg ada degree ni masih jd kuli.sebab aku x susah nak cari keje.so aku xde improvement.JANGAN INGAT ORG X SKOLAH X BOLEH BERJAYA DLM HIDUP.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 9
      • spm penting says:

        kecoh siak: kita bercakap pada masa skrg ni. zaman skrg ni, kalau nak jadi public figure, bukan setakat cantik je, sbb cantik tu boleh dibuat. macam mana nak aspire people out there kalau SPM pun tak ambik. kalau masuk pertandingan ratu cantik pun, muka lawa tapi otak tak kritikal takkan lepas.

        mungkin la mak, bapak, nenek dan datuk ko tak amek SPM, so ko ingat orang pun sama tak sekolah macam datuk, nenek, mak dan bapak ko.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 5
      • spm penting says:

        Anon: ko sendiri yang cakap walaupun ko ada SPM, kalo Fazura duduk sebelah ko orang tak pandang ko tapi pandang Fazura. Nampak dari situ kejayaan itu diukur dari ‘orang lebih pandang siapa’. Sedih org macam ko (kalau betul la ambik SPM) fikir diri kau rendah berbanding Fazura tak ambil SPM ni. Jangan la pandang rendah pada diri sendiri. Macam Fazura setakat orang pandang tapi orang tau dia bimbo, dan siapa2 je yang dah amik SPM lebih baik lah dari Fazura yg tak ambil SPM ni.

        Memang SPM tak tentukan kejayaan tapi APA BENTUK KEJAYAAN tu. Kalau orang merompak, dapat duit juta2 hidup kaya orang tu berjaya ke? Kalau dapat duit tajaan berdasarkan hubungan dgn org kaya itu dikira Berjaya ke? Bukan itu Berjaya kikis? Bagaimana dua jenis kejayaan ni berbeza dgn kejayaan dlm pelajaran dan mendapat harta dari usaha dan kemahiran yang dicapai melalui pendidikan. Tapi aku rasa ko pun tak amik SPM sebenarnya, sebab tu ko tak pandai beza.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        Woi spm penting…ko ade degree ke? Tp cara ko cakap mcm org x pandai fikir.aku cakap aku dok sebelah fazura,orang pandang fazura lagi bkn sebab fazura tu cantik.tp sebab dia lg berjaya,lg boleh hidup mewah dari aku yg ada degree ni.benda simple pun ko xbleh nak tangkap.otak mcm ni yg ko bangga sgt?…menyusahkan aku nak explain byk kali.cakap sekali pun xbleh paham.
        Dia yg benak ckp aku x ambik spm.
        Ko ni jeles sebenarnya.tu pasai ko pertikaikan sgt si fazura tu.kalau org yg berjaya dlm hidup,dia xkan ambik pot pun tgk kejayaan org lain.jauh sekali nak kutuk org.ko ni mesti ilmu x kemana,rupa pun x bleh blah.tu yg mcm tin kosong.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 10
      • Dah dah la wei... says:

        mencari ilmu memang penting.tapi harus diingat…..ilmu bkn dlm akedemik je.jd x payahla korang nak bergaduh pasal ada spm atau tak.yg pandai dlm pelajaran belum tentu pandai dlm membuat kerja rumah. Memasak,membasuh,jaga anak…tu semua kena belajar jugak.bkn main hentam je.aku tengok fazura tu hidupnya dah senang. X perlulah bersusah payah nak ambik spm pulak.lagipun kalau bf dia nak bagi duit kat dia pun bkn jadi satu kesalahan pun.korang mcm x pernah ada bf je.atau bf korang yg kikis duit korang?.kalau bf korang kasi belanja sama korang,lps tu aku tetiba bising apa korang rasa?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 11
      • spm penting says:

        Itu la yang ko masih tak faham anon. Orang tengok dia sebab dia LEBIH BERJAYA atau sebab dia artis? Ko juga kata ‘sebab dia lebih mewah’ sedangkan orang yang berpelajaran takkan kisah ‘sapa nampak lebih mewah’. Ada orang pakaian biasa, tak pakai branded tapi jauh lebih kaya dari Fazura dan mereka jenis orang yang sejak kecil kaya, tak ada menunjuk2.

        Ko anggap orang pandang sbb ‘lebih mewah’ sedangkan most people don’t even look at ‘siapa lebih mewah’. Jawapan ko ni macam org tak sekolah. Kalau org yg bersekolah, dia akan tahu yg lebih penting ialah PELAJARAN bukan KEMEWAHAN, apatah lagi kemewahan tu bukan dapat dgn hasil usaha diri sendiri. Sebab tu timbul cakap2yang Fazura ni DITAJA, sbb most people don’t think she is successful. Dia bukan pelakon yg terkenal, menang ABPBH pun tak pernah, berlakon drama boleh dibilang dengan jari tapi boleh pula melancong luar negara, beli kasut mahal tayang2 semua? Banyak masa dia asyik di Twitter saja.

        Orang juga semua tahu Fazura dah pernah bergaduh sebab berebut lelaki kaya dan gambar berpeluk dengan lelaki bersepah. Orang juga tahu dia kaki clubbing.

        Orang kritik dia kerana people don’t see her as successful so nak kata orang ‘jealous’ sangatlah level tadika. Budak2 taraf nurseri yg akan fikir Polan A kritik Polan B kerana jealous.

        Apa kata ko mengaku je kau tak berpelajaran tinggi so kau pun hangat hati bila org tekankan kepentingan berpelajaran.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        xyah la bertekak dgn org x bpelajaran, diorg mesti la nak kata diorg bagus walaupun xde spm, dah mmg life diorg takat tu je.. klu nak tgk org zaman dulu xde spm ke ape, pegi amik mesin masa doraemon, then ko pegi duduk kat zaman dulu. senang cerita.

        walaupun aku kata spm ni penting tp aku x kata fazura ni teruk, mana tau kot2 dia mmg dh amik spm, kita je xtau, drop out masa form 3 x semestinye die lgsg xleh amik spm. cousin aku pun benti sekolah ms form4 sbb kesusahan hidup, but lepas die keje, umur 20 die amik blk spm, now dah ade master. mana tau kot2 si fazura pun camtu. so jgn buruk sangka melebih2.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 8
      • lagha says:

        hehe spm penting, hang kata orang tak pandang kemewahan, tapi hang duk jugak sibuk belek kasut dia, mana dia travel apa sumer. hang ambik spm untuk jaga tepi kain orang eh.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 8
      • leman lambung says:

        WEIIIIIIIIIII.BOSS SENDAYU TINGGI PUN X DE SPM OK.JGNLAH PANDANG RENDAH ORG YG X DE SPM.SILAP2 DIA ORANG YANG LEBIH BERJAYA DARI ORG YANG ADA IJAZAH KE TAPI HAMPAS JE.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 8
      • sendayu tinggi tu kes terpencil sangat. saya rasa komen2 ni semua jelas nak bagitau yang pendidikan tu penting, bukan setakat hafal formula masuk periksa tetapi memahami tuntutan menuntut ilmu. kalau orang ikut kepala otak ko yang SPM tu tak penting sebab kes sendu tinggi tu, ko lagi encourage budak malas belajar. dafuq?

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
      • ada degree says:

        ni khas untuk “Terdapat seorang tua bernama syirot telah hilangkan diri kerana pasrah ditinggalkan suaminya” (bukan setakat hafal formula masuk periksa tetapi memahami tuntutan menuntut ilmu)-aku nk tanya hang, menuntut ilmu tu dengan cara ambik spm je ke?

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  57. anak tenok says:

    entah mangkuk2 hayun yg pulun lebih nk pertikai kan spm nie…tah2 adik beradik deorang lagi teruk sapa tawwwwww….malu sendiri la tu xpe org tak tahu pn…korang ckp org pandai la..mcam dia yang tak berpeluk dgn jantan comfom2 masuk syurga…puihhhhh..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 7
    • fazura nose job says:

      anak tenok, fazura kasi ko makan ke? haha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • anak tenok says:

        klu dia bg aku makan pown guna duit nenek ko ker…lantak aku lah…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 12
      • Anonymous says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 11
  58. honeywellz says:

    Nak muntah> jealous much???. The majority of women are always jealous of other beautiful women. Don’t be a green monster la, nak muntah!!! How do you know her boobs and nose are fake??? Please laa, buang perasaan iri hati. Dah tuhan jadikan dia cantik, tak payahlah busuk hati…………………….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
    • better than you says:

      tgk la gambar lama dia. hidung dia tuhan jdkan kembang. tp dia dah ubah ciptaan tuhan. tak ada maknanya nak jeles. buat apa nak galakkan org ubah kejadian tuhan. org jenis x bersyukur & insecure mcm fazura x perlulah dipuji. x bagus utk orang ramai.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 4
  59. lagha says:

    ek eleeeeh….spm degree bagai tapi duk ngumpat berbalah kat sini jer jugak. sama jer level kita tak spm ni hik hik.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 11
    • lagha2 says:

      Langsung tak sama. Biarpun kau cuba nak rendahkan org berpelajaran, hakikatnya org x berpelajaran akan tetap dipandang lebih rendah.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
      • lagha says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 13
      • Anonymous says:

        dah sbb ko loser, bodoh x sekolah sbb tu ko nak menangkan kaum ko jugak.

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • lagha says:

        amboi ha…. siap berkaum bagai. kes SPM jer pun. setau saya yang tak berapa sekolah ni, ilmu dimana2. even kat sini pun banyak saya belajar, tengok camner orang suka mengutuk, so saya CUBA tak buat benda camni.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
    • lagha says:

      hehe pengumpat kat sini asal statement betul jer, dislike. kebenaran mmg pahit ditelan kan kan kan.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 11
  60. Syzruszli kaka says:

    Ramai org cantik nampak hodoh kerana hatinya. Fazura ni cantik tp kurangnya di mana tsk tau la aku still tak nampak dia cantik. Kalau kurangkan seksi dan tinggikan iman sebagai muslimah, mungkin akan lebih terserlah keayuanmu. Sekadar nasihat dari insan yg tak seberapa.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  61. esma says:

    Utk seseorang tu especially dri kalangan rkyt biasa utk jd menantu raja haruslah disiasat bckground dia. Jgn nnti akan ada perkara berbangkit yg memalukn contohnya takut kalau2 dia tu penah ada begmbo bogel ke, video blue ke, dsbgnya. Tak kisah lah bakal menntu tu trdiri dri kerabat or org biasa yg pnting brmaruah tinggi, cerdas, cerdik, sahsiah diri ygbagus. Bkn main2 nk jd menntu raja tmbhn yg bakal melahirkn zuriat penggnti raja. Takda spm takpa, yg pnting hti baik luar dlm. Ut

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  62. hahahha says:

    fazura tak ade spm ke?kalau tak ada spm english die not bad..rase macam penah nampak dia jd pengacara mtv kot..ntah kalo salah pandang ke.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  63. kebaboom says:

    x penah nampak fazura x cantik..sentiasa cantik d mataku ini..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      Yes, what a beautiful woman Faz is. Ugly women somtimes behaved even worst than those who were born beautiful. I used to admire erra fazira but she is getting older and rozita che wan is way over the top with everything. And Siti, I have boycotted all her songs and beauty products for betraying Ku Yah, her mentor.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  64. Gegirl says:

    Alahaii, kesian aku tengok korang yang DENGKI + BUSUK HATI dengan kejayaan orang lain. Kenapa korang ni tak boleh tengok orang senang sikit eh? Biar la dia tak ada SPM ke tak ada DEGREE ke. Yang korang semua susah ni apesal? Dia ada mintak duit korang ke? Ni la orang melayu sekarang, bkn nk sokong. Tp lg kutuk!

    Aku rasa dia ok je. Tak ada la nk over mane. Kecoh gila korang ni tak boleh tengok orang bahagia sikit. Ada je nk cakap tu la nk cakap ni la. REMEMBER THIS PLEASE, NO BODY PERFECT. Cermin dulu diri tu before nak mengata orang. And biar lah dia dapat jadi permasuri johor ke ape, dah tu rezeki dia. Jodoh semua di tangan tuhan. Korang ke yang tentukn hidup dia? Seriously aku kesian tengok haters dia. Biasa la dengki dengan kejayaan orang lain.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
  65. LoveIsBlind says:

    Fazura is super gorgeous!
    Aku rasa dia layak jadi Permaisuri.. Grace Kelly dulu pun dari bintang filem di Hollywood berjaya jadi permaisuri… Kisah orang cantik jadi isteri orang2 kaya dah jadi perkara biasa… Orang lelaki kaya memang suka wanita cantik… So muka cantik dan personaliti menarik memang penting…. so Fazura layak la…

    Kesian jadi perempuan cantik… selalu jadi bahan kutukan dan umpatan.. lelaki buat macam mana pun tetap orang tak salahkan walaupun jadi buaya dan merosakkan banyak perempuan especially lelaki kaya… dan yang pasti perempuan juga yang selalu menjahanamkan perempuan…

    Apa apa pe pun… Tahniah Fazura!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
    • Rehanna says:

      Go faz go..ignore the nasty comments. You deserve your prince charming just like princess grace of monaco. Men are hypocrates anyway, they all prefer beautiful young women but too vain to accept it. Good luck faz!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      Yes, congratulation Faz. I am sure being a good actress will help you to learn the Royal protocol in no time at all. Beautiful women have always fascinated powerful men, Josephine was the great love of Napoleon Bonarparte, Marilyn Monroe had the affection of the Kennedys , grace kelly was adored by prince rainier of Monaco and now Faz and TMJ. Go faz go.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  66. choiii says:

    eh,ada sesape dah g butik dia tak?ok tak price and baju2 er…curious gk nk tau..nk g sndiri segan.takut terbeliak tgk harga.hahaha..hakak tak mampu~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  67. Rehanna says:

    Faz is a great Malay beauty. She carries herself very well as a celebrity. Congratulation to you Faz. Ignore the nasty remarks, after all TMJ could have any young starlets he wants and yet you managed to keep him fascinated all these years. Tmj, follow the footstep of the sultan of brunei, make an honest woman of the love of your life. Given enough time Faz will learn the royal protocol, be your consort and bore you your legitimate heir to the Johor throne. Good luck to the love birds. Oh make it soon Tmj, after all faz is not getting younger. Dont ever toss her aside if mom and dad found your a royal bride. Marry for love Tmj!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7