Written by AbangNara | July 31st, 2012

Ke mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasik. Ke mana tak tumpahnya kecomelan kalau tak ke anak sendiri. Abang Nara tengok si Rayqal nie memang sebijan muka maknya. Putih melepak. Memang confirm besar nanti handsome dan menjadi pujaan ramai.

rayqal anak nora danish

3 lagi gambar Rayqal, anak Nora Danish dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada MediaHiburan.

serunding abang nara

P.S: Sudah ramai yang merasai keenakan serunding Nara yang dibawakan khas dari Kampung Laut, Kelantan. Baru-baru ini ada orang dari Bangsar siap order sampai 7kg sebab sedap sangat katanya. Teruja tak nak try? Email ke [email protected] untuk tempahan dan pertanyaan.

rayqal anak nora danish

rayqal anak nora danish
rayqal anak nora danish

129 responses to (4 GAMBAR)Rayqal, Anak Nora Danish Semakin Comel Seperti Emaknya

  1. saya puasa says:

    kecik2 dah ajar anak pakai rantai..kata nak ajak anak jadi ustaz

    0
    0
    • ko pose kah? says:

      ko tuh pose ke x..?
      xyah nk wt d0se sgt lah nk ckp cmtuh…
      better ko p byakkn berdoa agar bakal anak2 ko tu nanti jdik s0leh n s0lehah…~

      0
      0
    • betul gak tu.

      0
      0
      • Anonymous says:

        untung lagi Nora ..pasal mak mertua sayang wpun dah bercerai ….fasha untung ker sampai la ni inlaw tak berkenan, kahkahkah!!!

        0
        0
    • tina says:

      condem lagi org.typical malay. bak kata org, lebah kalau ke taman bunga akan mencari bunga tp lalat kalau ke taman bunga still lagi mencari tahi. Sekadar renungan.

      0
      0
      • LALAT says:

        BOTOL LA TUE ORG AJAR ANAK DR KECEK….T DA BESAR NAK AJA APE JADAH NYER LG SB DAH PANDAI PK MANE BAIK MANE BUROK

        0
        0
      • ko pose kah? says:

        kekadg org yg da besar p0wn xreti nk bezakan baek n buruk gak..
        d0nt be silly…
        tulisan tu xyah lah nk bercapital letter sgt…~

        0
        0
      • LALAT says:

        SBB TUE ORG CKP AJA ANAK DR KECEK….KO NAK SOH AK ULANG BPE KALI???? BLE DA BESAR ORG TEGOR MMG DAH XLUT

        0
        0
      • fedap says:

        ada benar juga kata Lalat tu….

        0
        0
      • Anonymous says:

        ohhh sbb ko dah besar la sbb tu ko bodoh xboleh di ajar ye lalat??? patut laaa…. ok dh dpt point ko. dah shuh shuh.. gi hurung sampah2 blk, sibuk je baca2 gosip ni…

        0
        0
    • Ayu Raudha says:

      Fesyen katanya…

      0
      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      elehhhhh budak kecik tkpe lahhh bukan nye rantai tengkorak ! rantai bentok katun ok la ! tkan nk pakai kn tasbih pulak !

      0
      0
      • qaseh says:

        kalau boleh elak la dari kecik.. kang dah terbiasa.. kecik2 pakai rantai katun, dah besar rantai ape pulak.. itu kan teguran je.. bukan suruh letak tasbih pun. tak payah letak pape.. tak jejaskan ape2 pun rasenye kalau tak pakai.

        0
        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        dh besar tu blakang boleh cerite ok ! sekarang dia ni budak kecik lagi ….soooo stay coolllllllll .

        0
        0
      • whosebadsinbad says:

        hahaha…betul tu

        0
        0
      • aku says:

        raja minah jambu 24jam mengadap computer : sbb budaklh org suh didik dgn elok2..bila besar mcm kau dh susah nk ajar dh..dh nama lelaki rntai kartun ke,rntai mak kau ke tetap xblh gak kalau dh sah2 barang 2 mnyerupai prhiasan utk prmpuan..apa slhnya kalau pakaikn tasbih,dari ajar pakai rntai yg terang2 xblh dlm islam…kalau pakaikn tasbih pelik plk kau rasa yea…

        0
        0
    • anon says:

      agak2 anak fasha dgn jejai kaler ape ek?
      nora white chocolate.. jejai milo ais…fasha teh tarik.. hmmm

      0
      0
      • drogan ball ada 7 biji semuanya says:

        jejai (milo ais) + pasha (teh tarik) = orange juice <—- ikut kaji selidik aku anak dia org kaler oren

        0
        0
    • Masamnyaaa.. bau ketiak abang Nara says:

      Ustazlah sgt,,,,,kalau dah artis tu , artis jugakla

      0
      0
    • zzz says:

      salah orang nampak je ko . subhanallah .

      0
      0
    • lolz says:

      lorhhhh biar le dy nak bg anak dy pakai rantai g pon bdk tu kecik lg…bila dah besa sok pandai la dy bwat pilihan hidup dy sendiri … mami dy mesti terlampau suke dressing anak dy… kalau korang ada anak and korang mampoo pon korang akan bg yang terbaik untuk anak korang an… ^_^

      0
      0
      • Anonymous says:

        patutla ramai sgt anak2 yg tak guna skang ni.. sbb ada mak bapak mcm ko. kalu nak didik mmg dari kecik. pas dh jd buluh tu, jgn hrp dia nk dgr ckp ko

        0
        0
      • Anonymous says:

        bodoh punya statement

        0
        0
      • Anonymous says:

        ye ke, tp kenapa ade anak imam, anak tok lebai pun masuk penjara eh?? adekah mereka tidak didik dr kecik??

        0
        0
      • Bekas mertua Nora Danish says:

        kalau dr kecik ibu bapa dah mendidik sebaik mungkin tp bila dah besar mrk yg selebihnya membuat pilihan. Itu sebab allah bagi akal & fikiran untuk berfikir. Jd tak perlu nak menyalahkan ibu bapa sahaja. Anak-anak pun perlu memikirkannya juga.

        0
        0
    • whosebadsinbad says:

      banyak komen bodoh lah lu…itukan budak. klau kecik-2 lum tau apa-2 lum kenal dunia…ada je didik anak sendiri.

      0
      0
  2. tot says:

    1st..hihi…slmat berbuka semua

    0
    0
  3. kamal adli says:

    kecik2 dah pakaikan si anak rantai..laki pulak tu

    0
    0
  4. saya ok jer! says:

    COMEL. BUKAN SEBAB EMAKNYA DIA COMEL… KERANA AYAHNYA JUGA LAH DIA MENJADI COMEL. HEHEHE.. :)

    0
    0
    • muka anzalna nak mintak kaki aku!! says:

      ni msti fasha sandha pnye adik yg komen ni.. hahahaha..

      0
      0
  5. Cik ain says:

    Comelllll… Nasib baik x ikut muka bapak die.. hehe..

    0
    0
    • LALAT says:

      IKOT MUKE BABAK LA TP NIE VERSI PUTIH NYER…XDER LANGSONG MUKE NORA DANISH

      0
      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        tu makna nye darah bapak dia kuat la dari darah mak diaaaaaa tu pasal budak ni banyak ikot muka bapakkkkkkkk….al maklom lah darah pompan kn lembottttttt…

        0
        0
      • girl says:

        org tua2 kta, ank lbih mirip bapak, sbb bapak dia yg nak sgt ak
        bgitu juga sblik nya

        0
        0
      • mintun says:

        apa benda kau tulis ni? Bapak nak ak, ak nak sangat..
        apa benda ni?

        0
        0
  6. archu.archi says:

    anak die je la pengubat duka.

    0
    0
    • Lan Todak says:

      ingat nk kasi hadiah misteri dkat Rayqal la … hadiah misteri tu adalah majalah Glam edisi may 2012 …

      0
      0
      • Samdol says:

        aku pun nak kasi rayqal menang lucky draw trip bersama2 ibunya ke bali mcm yg lepas2 ibunya pergi sambil bergambar seksi.. ehehehe

        0
        0
      • Anonymous says:

        mcm la ko baik sgt lan todak!! xpayah nak sarkastik sgt!

        0
        0
      • xyz says:

        eloklah tu Lan Todak. Mudah-mudahan perkara yang sama akan jadi pada kau pula kelak.

        0
        0
  7. kamariah says:

    SEMOGA RAYQAL MENJADI ANK YG SOLEH YER…

    0
    0
  8. In says:

    kasut biru, dress merah…wow!!

    0
    0
  9. ct says:

    comel mcm saye…

    0
    0
  10. mak temah kelabu asap says:

    first…..yeahhh….
    comel anak dia….

    0
    0
  11. ct says:

    lantak la nak pakai rantai ke ape ke!nama pun ank dia!!!!sibuk jerrrrr….

    0
    0
    • kudut says:

      Biasa la.. Manusia ni suka amik tau hal orang… Kain sendiri terkoyak x sedar…
      Lantak le dorang nak perang mulut… Dpt dosa free..

      0
      0
    • anis says:

      0rg tegur untuk kebaikan..bukan nak menyibuk..ni jenis yg benda salah pn xboleh tegur..melenting!

      0
      0
      • ting tong says:

        tu la anis..jaga anak kau elok2.. kot2 anak kau yg terpeleot hahaha

        0
        0
      • im says:

        bodoh punya komen kau eh ting tong.. oh! nma pn ting tong patot bangang.. xboleh terima nasihat org.!

        0
        0
      • ting tong says:

        helo brader, kite pun nasihat lah jgk ni..sebab byk kes camtu tau…sibuk hal org sekali anak dia yg peleot lg teruk.. tp saya ni nasihat takde lah kata bangang2 cam awk tu.. eeee itu ke gaya nasihatkan org.. tak patut langsung.. dengan anak jgn kata camtu tau..nati lagi kuat melawan..perkataan tak baik di dengar okeh.. bulan ramadhan bulan yg paling best!

        0
        0
      • jojo says:

        korang kata nak tegur, tapi tulis dekat komen Nara. Nak tegur sangat, Direct Message lah di twitter ke PM dekat facebook. Bukannya memalukan dia macam ni. Komen macam tu lepastu orang nampak, nak orang puji korang baik? Ikhlas kan lah hati dalam menegur tu.

        0
        0
      • ting tong says:

        setuju!! tp smlm dengar ustazah bahiyah kata kat radio..dlm bln ramadhan hati mesti mahu bersih.. jgn buruk sangka dan mengata hal orang..

        0
        0
    • mintun says:

      Tak surelah…mungkin dalam syariat Nabi lain boleh….
      Nabi Sulaiman ke…Nabi Yunus ke…Nabi Yahaya ke….Wallahu a’lam…. mungkin zaman tu, dibenarkan “kalau melihat perkara tidak betul dihadapan kamu, hendaklah kamu berdiam diri dan jagalah urusan mu semata-mata”
      Tapi utk zaman Nabi yg bernama Nabi Muhammad SAW…tak boleh dah.
      Bila tengok pekara tak betul, diperintah cegah. Mampu, cegah cara mampu (tulis,bercakap). Tak mampu, cegah cara tak mampu(dlm hati). Yg penting, cegah.
      Kalau nak dislike komen ni, sampai kena hidden…..halang org lain dari faham agama sikit….ikut korang lah. Kerja ku dah habis dah.

      0
      0
  12. Lin Ayuni Irfan says:

    mungkin dia teringin nak anak perempuan kot..sbb tu pakaikan rantai..hehehe

    0
    0
  13. LORI SAMPAH says:

    ANAK LAKI XSUSAH JAGE DR ANAK POMPUAN…

    0
    0
  14. Aku kesah says:

    comel la anak dia..ikut cam ND..kalau ikut papa dia kurang ensem kot…

    0
    0
    • KESAH says:

      KO XPENAH TGOK MUKE JEJAI EYHhhh….

      0
      0
      • i am xoxo says:

        @KESAH, ko ckp kt @aku kesah camtu sbb ko tak setuju dgn perkataan “kurang ensem” kan? sbb ko lebih bersetuju dgn perkataan “buruk”? kan? kan?

        0
        0
      • Anonymous says:

        kurang ensem ke buruk ke itu tetap ciptaan tuhan.. jgn memperkecilkannya…

        0
        0
  15. Aku kesah says:

    comel la anak dia..ikut cam ND..tpi kalau ikut papa dia kurang ensem kot…

    0
    0
  16. Aku kesah says:

    comeinya anak Nora ni..tpi kalau ikut papa dia x ensem kot…

    0
    0
  17. komeng says:

    WOI, ANAK ZED ZAIDI LAGI COMEL LAH!

    0
    0
  18. cik nad says:

    suka tgk dress mcm nora nie.. cantik… baju merah kasut biru.. cantik2..

    0
    0
  19. Budak Pailang says:

    Semoga Rayqal menjadi anak yg soleh .. dah beso nnti nk cari bini . jngan cari yg spesies same macam mak kau tu ..

    – U can forget but can’t erase the past, its permenant –

    0
    0
    • No One says:

      habis tu? nk cari bini mcm ko?? lagi x bole blah… mulut mcm longkang

      0
      0
    • kamariah says:

      budak pailang….jgn ckp mcm tu teruk perangai org perangai kite bgi mana…baik org bgi mana baiknye kite…tepuk dada tnye hati….

      0
      0
      • Budak Pailang says:

        aku terima teguran kau dgan ati yg terbuka .. bukan nyer sperti spesies no one n anon kt atas tu .

        0
        0
      • No One says:

        dah tu ko mcm bagus je kata jgn cari bini mcm ND..mcm ko bagus sgt..
        klu jodoh ko nnt ngan pompuan mcm tu baru tau nasib ko…
        len kali cakap pandang2..

        0
        0
      • Anonymous says:

        no one.. ko pun sama.. lain kali ckp tu pandang2 la jgk yeaaa..

        0
        0
      • Anonymous says:

        nama pun bdk pailang. mmg sah pailang! mak ayah ko x ajar adab ye?

        0
        0
    • ker? says:

      Pailang; habis tu nak cari macam mana? Sepatutnya kau cakap besar nanti jangan ikut perangai ayah kau. Kan lebih elok.

      0
      0
  20. No ONe says:

    comel & sweet…

    0
    0
  21. No One says:

    ade je kan nak mengutuk org bulan puasa ni…
    klu diri tu x perfect jgn nk mengata org..
    igt skit..nobody perfect…
    x yah nk kurang kan pahala yg dh sedia kurang…
    jaga mulut sudah..kang terkena pada diri sendiri baru ternganga…tepuk2 dahi…

    0
    0
    • Anonymous says:

      eleh no one.. ko pun sama.. ngutuk fasha pun iye…

      0
      0
      • No One says:

        dah la anon…
        aku malas nk cakap psl FS lg…
        ye..ye..aku akui ko peminat tegar FS…
        dah2 la tu… ok..
        aku pon dah x nk cakap buruk2 lg dah psl sesiapa…
        ngan ko pon aku nk mintak maaf klu ada salah silap..bulan baik ni x guna nk bergaduh kan… sorry k…
        peace!!

        0
        0
      • Anonymous says:

        errr tu anon lain, yg suka carik gaduh ngan ko tu aku, sbb aku nyampah ko asik mengutuk org, nabila ko kutuk, fasha ko kutuk, sape yg ko suka kemainnnnn ko agung2kan. agak2 laaaa…

        0
        0
      • No One says:

        jap2..knp nama ko anon jugak..tukar la nama lain so that aku x terslah org…
        FS tu aku x suka sbb dia kacau rmh tangga ND
        Nabila plak mmg attitude dia aku x suka..
        aku bkn nk agung kan sgt ND..sbb aku pon x de la minat giler kat ND mcm anon yg lain tu minat giler kat FS…
        tu pendpat aku la..
        semua org ade pendapat masing2 kan…
        dah bg ruangan komen ni so aku komen la..
        sorry la to all peminat FS sbb aku mmg x minat dia…

        0
        0
      • Anonymous says:

        alaa mls la aku nak tukar2 nama, tp klu ade anon yg jd tukang backup tu aku laaa.. kita ni x baik kutuk org lebih2 klu kita x suka punn.. mana tau kot2 kita nampak die teruk padahal hati die jauh lagi mulia dr kita, who knowss.. huhu

        0
        0
      • No One says:

        ok2..fine…apologies to all….

        0
        0
    • somebody says:

      mmg dah terkena kat kau pon no one….. ckp org jaga mulut, tapi diri sendiri pon tak terjaga… nak menegur tu bagi contoh yg baik dulu lahhh…

      0
      0
  22. Prince Noob says:

    nora danish jom kahwin dgn ana, ana sanggup jaga anak nora itu

    0
    0
  23. mascara says:

    ND ni mcm muke je putih mlepak tgn gn kaki xde la putih sgt pon

    0
    0
  24. EMAK NANA says:

    NASIB BAIK la ikot muka ND, comellllllllll sgt…..
    kalo ikot muke jejai x do la muke nk comel cam 2 :(

    0
    0
  25. qomaron.blogspot.com says:

    cube korang tengok blog niee >>> qomaron.blogspot.com

    0
    0
  26. syam says:

    sebuk jer nak kondem anak org….yg sepatutnya org yg cakap tu rasa pengakaman jadi ibu tunggal dulu…baru tau huru hara atau tidak….

    siapa nak ajarkan agama, siapa nak uruskan keluarga semuanya terletak kat bahu si ibu….kadang2 benda2 mcm ni miss look…jgn nak memandang serong shj….

    0
    0
  27. kim yuna says:

    Mama dan anak comel.

    0
    0
  28. kalau ikut muka jejai hancur kecomelannya ~~

    0
    0
  29. blakedexter says:

    yang kata anak die pakai rantai tu, btulke rantai? ntah ke saja budak tu main2..jgn cpt nak menuduh dan menghakimi dari sekeping gambar yang belum tentu kesahihan budak tu pakai rantai.. mentaliti masyarakat melayu, yg buruk itulah dihakimi dan diadili sehina2nya.. x kena btg hidung sendiri bolehlah gah bercakap mcm la sempurna sgt.. kena esok batang hidung baru tau.. get a life please!!!

    0
    0
  30. Hazel says:

    Sebijik muka jejai..hehe

    0
    0
  31. nadhira says:

    sejahat2 owg,klu die insaf taubat nasuha,die lebih mulia dri org yg ala2 kadar ni je.itu urusan DIA,xda hak kite sbg manusia

    0
    0
  32. roxannacash says:

    Sudah-2la tu sikit-2 kutuk mengutuk…inikan budak kecik tak bersalah, rantai pun bukan belapis ala rapperkan? Kesian tak baik mengritik sangat, mak dia pun dah pakaikan baju kurung kira okla. Klau kecik-2 dihantar naik Haji tapi bila besar campur kwn gi disco pun takleh cakap kan? Lagipun anak dia…lum tentu yg kutuk-mengutuk ni dpt mendidik anak masing-2 dgn baik sedangkan korang ni lum bulan puasa dah start…apasalah melayu kita ni suruh skola belajar pandai-2 tak nak ambik PHD mengata org pulak…padahal takde apa-2 gambar budak tak bersalah ni…jgn puasalah buat lapar perut je korang ni.

    0
    0
  33. ko ader... says:

    x payahlah nak kecoh2 nak marah nora ke budak itu ke…benda kecik pun dak dibesarkan…bukan ajar anak benda x elok kot…x paham byk org x suke kat nora…huhhhhh…

    0
    0
  34. […] Ke mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasik. Ke mana tak tumpahnya kecomelan kalau tak ke anak sendiri. Abang Nara tengok si Rayqal nie memang sebijan muka maknya. Putih melepak. Memang confirm besar nanti handsome dan menjadi pujaan ramai. … Continue reading → […]

    0
    0
  35. Anonymous says:

    Apasalahnya pakai rantai..kan ada Ostad Rock

    0
    0
  36. Anonymous says:

    walaupun jejai tak ensem.. tp dia charming.. tu yg buat pompuan cantik suka kt dia.. selain dari poket dia yg tebal la.. dia ada gaya tersendiri.. kalu ahkak pun bole suka kt jejai nih.. sbb ada org suka org sbb personaliti.. bukan muka semata2.. ada kwn ahkak husband dia sikit punye ensem.. tp sooo boringggg.. hehe.. anyway.. anak ND mmg comell..

    0
    0
    • notibynature says:

      oh kak…yg nama prince charming tu handsome…klau tak handsome namanya perasaan charming…akak jgn main-2 suka-2 kat jejai…hehehe. Jejai pandai buat ayat-2 cinta gaknye…apapapun saya tak tau sapa jejai ni? Asal kakak bahagia la ye jgn mimpi basah posa-2 ni…

      0
      0
  37. semut cute says:

    ank dia ni mmg comel,tngok la mama nya…hot mama lg…
    lpas ni tnggu n lihat je la ank FS dgn Jejai nti….mna tau kecomelan nya lbh bganda…
    yg pnting Rayqal cucu ksygan x-mertua Nora….

    0
    0
  38. sukatimakkaulah says:

    biarla anak dia. sukati dia lah. anak ko kt umah jaga. sibuk nak judge anak org..

    0
    0
  39. notibynature says:

    wahai manusia bzbodi smua stop jap n tengok kat rantai tu takde apa-pe cuma puting yg di-ikat rantai tau tali…bodoh betul ah! ah kutuk-2 biar tambah dosa korang smua posa-2 ni…losers! PS: abg nara cuba tunjuk lists filem latest kat sana leh ke?

    0
    0
    • LALAT says:

      DA BESAR LAKI LAK TUE NAK PUTING APE LG..ND PON TAW LA XKAN NAK SOH ANAK DIE PKAI RANTAI PUTING KOT XGLAMER LARH!!!

      0
      0
  40. aLLy says:

    aiyoyo… pasal rantai gak jadi isu… pening kepala bila ramai sgt yang rajin je nak jatuh hukum, kengkonon tak pandai jaga anak hanya sebab si comel tu pakai rantai…

    0
    0
  41. firdaus says:

    Hanya? oohhh whatever………..

    0
    0
  42. insan biasa says:

    xpaham napa uolls yg nk kalut.. ada mata lihat saja xpyh mulut pun nk bejln jgak.. kepada lelaki yg sibuk nk condem tu sekurang2nyer korng xdpt pahala ni : Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.
    baik muhasabah, jaga kelakuan anda & ank bini anda. banyakkan berzikir dr mencaci so wanita pun xperlu nak mengutuk sesama kaum hawa sendiri. Tiga sifat yang menyebabkan manusia tidak tenteram dalam hidupnya :
    iri, dengki, dan akhlak buruk . sekadar renungan. wallauhualam

    0
    0
  43. Fasha sendat says:

    tak lama lagi Rayqal nak dpt adik.. hewhewhew

    0
    0
  44. rezab says:

    anak jantan pon di kasi pkai rantai…huhuu

    0
    0