Written by AbangNara | May 13th, 2015

Mazuin Hamzah satu ketika dahulu merupakan antara penyanyi yang popular di Malaysia. Kejelitaannya semasa muda memang memukau dan menjadi bualan ramai. Mazuin akhirnya telah berkahwin pada usia 23 tahun dengan kerabat diraja Brunei adinda Sultan Brunei, Pengiran Muda Sufri Bolkiah. Kini menetap di Brunei, Mazuin Hamzah telah pun berusia 51 tahun namun tetap jelita seperti zaman kegemilangannya dahulu.
mazuin hamzah

Wajah terbaru Mazuin Hamzah ini telah dirakamkan di majlis perkahwinan anak saudaranya di Kuala Lumpur baru-baru ini. Mazuin turut sama menghiburkan para hadirin dengan nyanyiannya. Antara rakan artis lain yang turut menyanyi bersama Mazuin ialah Salwa Abdul Rahman, Azlina Aziz dan Liza Aziz. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Sumber MediaHiburan dan ManggaOnline.

mazuin hamzah

mazuin hamzah
mazuin hamzah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

43 responses to (4 GAMBAR)Mazuin Hamzah Kekal Jelita Di Usia 51 Tahun

  1. Hani says:

    sama cantek macam sepupu nye amy mastura

    0

    0
    • damai says:

      Sepupu atau anak saudara

      0

      0
    • siti says:

      Amy mastura anak buahnya…..

      0

      0
    • murukuyasateri says:

      Cari duit, dapat duit
      cari bahagia, dapat bahagia,
      cari akhirat,dapat semua….

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      minah jambu tengok gambr mazuin yg lama minah jambu lebih suka pesen rambut mazuin yg lama dari pesen rambut dia yg skarang ni. rambut mazuin yg kerinting kembang buat muka dia nampak cute . rambut skarang ni macm tk kena ngan muka mazuin yg cute ni. .rambut jenis lepeh paling minah jambu tk bekenan n buat muka yg cute tk cantek kalau rambut lepeh. .sekian terima khaseh lah ye thank uuu..

      0

      0
    • gossip ke says:

      bukan dia bercerai sebab mak sedara fazura tu ke..?? skrg mak sedara fazura tu yg caras suami dia..

      mazuin mak sedara amy mastura.. muka seiras
      makcik fazura tu pun seiras fazura..
      suami tak encem, janji duit byk, dpt bini cun2..

      0

      0
      • win says:

        NOPE! makcik Fazura tak pernah caras laki org!
        dah cerai lama baru kawin dgn makcik fazura.
        there was an untold story but none of the bruneians wish to know hal peribadi seseorang. tapi yang pastinya tak ada sapa caras sapa.

        0

        0
      • Lor says:

        Bukan mak sedara lah! diorang sepupu, gi google

        0

        0
  2. dania says:

    Sapa mazuin ni weh? Retis zaman bila?

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      penyanyi suam2 yg terkam jutawan negara seberang…

      tgk dari appearance dia kat pix ni, sgtlah felda dgn aksesori tah apa2…sian…

      0

      2
      • amia says:

        Beliau merupakan penyanyi yang bersuara nyaring dan mantap dulu. Ade keistimewaannya tersendiri serta boleh bermain alat muzik.. Kualiti yang tidak ada di kalangan penyanyi di malaysia, Siti Nurhaliza pun tak pernah main alat muzik.

        3

        0
        • kui3 says:

          heloooooo…ko ni dok hulu ke hape….mse siti buat konsert kat stadium bukit jalil die main drum tu hape…xkan ketuk baldi kot…nk ngutuk xhagak2….hebat kot die main drum….ko xpnh dgr kan….

          0

          1
      • Anonymous says:

        w. pun dia bergaya mcm felda, tp duit byk berkepuk2.ko ada? harapkan mulut busuk mengutuk orang yg diusung ke sana ke mari. sekurang2nya dia nmpk humble dgn pakaian dia w. pun mampu pakai lebih dari 2.less is more….

        1

        0
        • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

          money cannot buy classy…duit byk pun buat apa kalau dress up mcm kau dan felda2 lain…ya rabbi selebet ok????

          1

          1
      • ELOK SIKIT says:

        Dia adalah artis zaman mak bapak ko .. sbb tu ko x kenal .. sbb ko budget moden2 bandar kan… pada hal ko pun asal kampung gak kan.. perasan jerk moden bandar tapi internet x pandai tgk , pemalas , pi lah surf dlm tenet tu kalo ko moden bandar sgt..

        1

        0
      • choi says:

        Aku xtahu kau lahir zaman bila. Kesian sungguh!

        1

        0
    • kangen says:

      Zaman dia tgh top dulu kau belum lahir lagi..maklumlah kau ni Gen Y yg tak pernah amik tahu sejarah dunia seni negara..lain kali google dulu sebelum komen. Jgn tunjukkan kebodohan Gen Y tu

      2

      0
  3. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    dah tak cantik ekk…style n muka very the felda… dia cerai dgn adik sultan brunei tu dpt duit sepencarian tak?

    1

    0
    • lily says:

      ko pehal nk samakan dgn org felda pulak ni? ko dok Bandar mane yg muka ko terlebih dahsyat cantik nyer ni.

      1

      0
  4. anon says:

    Mazuin ni cantek tu tak lah, sama mcm amy mastura…..tapi dia ni manis adelah. Pernah terserempak dua kali dgn dia seblm dia kawin dulu & dia ni mmg tak sombong, tersenyum je kat semua org…

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Mus..mus.. Busuk btl mulut ko..

    0

    0
  6. sssss says:

    zaman dulu klu raja berkenan nak buat bini jgn harap dapat tolak….nak x nak kena terima jugak…klu tolak mmg siap la….

    0

    0
  7. Matahari says:

    Kahwin dengan Pengiran Muda Sufri Bolkiah tp knpa x bertudung erk?? bukn negara tue wajib ke ?? atau rakyat je diwajibkan bertudung oleh sultan tp yg berpangkat x diwajibkan..sekadar bertnyaa :)

    1

    0
    • hani says:

      dia dah lama cerai

      0

      0
    • aini says:

      dia x bertudung sbb dh lama bercerai ngan suaminya tu…tp dia masih menetap kat sana.

      0

      0
    • Anonymous says:

      TUDUNG ni WAJIB utk Org Islam… bukan ikut Negara.

      Menutup Aurat tak termasuk dalam Undang-Undang Islam tetapi termasuk dalam KEWAJIPAN seorang Islam. Faham kan dan belajar apa itu KEWAJIPAN, apa itu UNDANG-UNDANG.

      1

      1
  8. This&That says:

    Hati rasa sedikit gentar gitu..

    0

    0
  9. miss says:

    nape yer org brunei suka pakai baju bunga2 mcm old fesyen

    1

    0
    • Anonymous says:

      ORG MALAYSIA YG OLD PESEN

      0

      0
    • ntahpape says:

      Cause they are old fashion. Fashion di Brunei sebenarnya, jauh ketinggalan dari Malaysia sendiri. Tak percaya, go to Brunei. The capital itself, is like Kangar if you know what I mean.

      2

      0
      • Anonymous says:

        old fashion give old style living which is safe,comfortable,gud living standard.ur so called high fashion wat can it give to ur life??kecian..standard life di ukur dari fashion..fyi:sebab capital mcm kangar lh tak bnyk masalah,klu capital mcm KL?how meyyy?msh nak berfashion ke?hik hik hik

        2

        0
    • Anonymous says:

      ah ah ntah kenapa..beli kat Jakel pun. ntah kenapa lah Jakel OLD FASHION sangat jual kain bunga2. TERUK SANGAT Jakel ni. sangat Old Fashion.
      tapi elok le tu kalau capital Brunei pun old fashion. tak lah Wan Maimunah nak takut kalau berjalan, tak kene rompak bagai. Alhamdulillah.

      1

      0
  10. apaapaje says:

    ni yang kawin dulu2 hantaran 1 juta kan
    zaman dulu 50 ringgit pun banyak tak mcm skrg

    0

    0
  11. Mario Mariono says:

    aku tgk biasa jew….

    0

    0
  12. Anonymous says:

    mcm maknyah

    0

    0
  13. adudu says:

    amy mastura pun awet muda je sampai skang. baby face bak kata orang.

    0

    0