Written by Bella | February 2nd, 2015

Juara  program Mentor 5 iaitu Salma telah sah bergelar isteri kepada Azri AF9 di Masjid Al Kautsar, Tawau, Sabah pada tanggal 31 Januari lepas.
gambar kahwin salma mentorPasangan tersebut telah dinikahkan sendiri oleh bapa pengantin perempuan dan telah menerima mas kahwin bernilai RM300 berserta wang hantaran berjumlah RM10 ribu bersama 7 dulang hantaran berbalas 9 dulang hantaran buat pihak lelaki.

Jelas Salma beliau bersyukur majlis perkahwinan berjalan dengan lancar meskipun  tidak membuat persiapan rapi.

Alhamdulillah, majlis kami berjalan lancar. Jujurnya, tidak ada perancangan rapi untuk majlis kami kerana selepas Azri melamar dan masuk meminang, saya dan keluarga terus terima.

Ini merupakan perkahwinan yang pertama buat Azri dan kedua buat Salma. Sebelum ini Salma pernah berkahwin dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan.

gambar kahwin salma mentor
Tahniah kami ucapkan kepada Azri AF9 dan Salma. Semoga perkahwinan kali kedua ini berkekalan sehingga ke akhir hayat. Apa yang penting, pupuk kesabaran dalam hati dalam menempuhi alam rumah tangga. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar kahwin salma mentor

26 responses to 4 Foto: Salma Mentor Dan Azri AF9 Selamat Bernikah

    • amoi says:

      Salma mentor ni protoge Erra fazira kan???suara mantap kot..kenapa diam nyepi x pemes mcm black???huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu…dgr dia nyanyi lagu jacklyn victor, dasat jgk!

      0

      0
      • minah jambu tk suka scandal says:

        pasal tkde yg nk ambek dia buat Album or rcoding ..babtu dia menyepikn diri…mungkin dia tk sejambu Erra mentor dia tu pasal tkde orang yg nk ambek dia buat Album ! skarang dia pn dh kawin ha jaga laki sudaaaaaa…hensem jugak laki si salma ni hehe…semoga bahgia ye salmaaaaa..

        0

        0
  1. aku laaa tu says:

    kate ade 4 gambar.. nape aku bilang ade 2 je…ko dh kenape nara.

    0

    0
  2. bijan says:

    salma mentor?adoiii…ney bukan main2..ini betoi2..lps keluar mentor apa lagu dia?apahal aku x taw?rasa aku dh cukup amek taw dh pasai artis2 malaysia ney..

    0

    0
  3. Marisa says:

    Kenapa gambar second last tu cm pelik.. syok sgt smpai nampak mata putih jee… buahahahhahahaa….

    0

    0
    • batu giling pon suspennnnnn ... says:

      Kakakakaka …. ah ahhh la ….cam antu jer. Dia tngh jeling kamera tp telebeh jelin. Gambar last tu … trend aper tu … tunjuk blakang laa plak. Gaknya nak sindir gambar agong dn permaisuri yg kene lukis tunjuk blakang tu olh sorang plukis tu kot. Dua kali BG pandang mcm seram jer … ingt citer antu. Pengantin pompuan dr blakang cantek tp bila pusin depan …. muka scary gilessss …. misteri lah gmbr last tu …. cantek ke ?

      0

      0
      • batulesungtumbukkangbatugilingnih says:

        solat sunat kot….

        0

        0
        • batugilingnak gilin lesung.. hehee says:

          Solat sunnat ke? Mcm dekat sgt ngan dindin laaa …. tp x tau lah.
          Mungkin lesung betol lahhhh …. dorang solat sunnat.
          Klu BG ada somi .. kite pun nak solat sunnat mcm niiii ….
          Bestkn dpt somi soleh … BG nak jd solehah x blh nakal2 lg.
          Tp keje pon belum .. dah ngade2 nk kawin2 … huhuhuhu

          Slalu org gambar ambik sisi tepi bkn blakang …
          hihihi … ramai dislike BG … jgn lah mare BG gurau je …

          0

          0
      • Someone says:

        Kalau ko pompuan, ko cantik sangat ke? Kalau ko lelaki, ko hensem sangat ke? Ada juga manusia macam ko ni. Entah-entah muka ko lagi scary.

        0

        0
        • batu giling nape nak mara says:

          Eh someone ni biar betol …. aper yg merapu tahap tepu.. BG cakap pasal citer antu kat movie. Slalu ada scene pengantin ambik camera shot dr blakang mcm ats tu. Ntah aper2 komen nak mara2 x tentu pasal. Bace la betol2 dulu. Pengantin ats tu mmg cantek sepadan. Tp ambik pic dr blakang tu misteri giles.

          0

          0
  4. peah says:

    dua dua aku tak kenal

    0

    0
  5. Mirai Suenaga says:

    Protege Erra Fazira. Suara sedap, tapi paham2 lah industri kat Malaysia ni double standard

    0

    0
  6. zietafus says:

    Tahniah salma dpt bujang..
    yg penting ko xrampas laki org..
    ko kena kutuk juling ke ape ke ko dpt hensem pe..
    terbaek la salma..nk sngt dngr suare rock ko..
    terbaeekk…

    0

    0
  7. Fatiha says:

    Masha Allah… punyalah handsome pengantin lelaki. fuhh…

    0

    0
  8. vromm says:

    hmm..masa mentor dulu aku suka salma..suara dia memang power..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    cantikknyaaa salmaaa…
    dah kurus betul dah dia..
    suara dia mmg mantappppp

    0

    0
  10. HAMBA ALLAH says:

    SYUKUR ALHAMDULLILAH TERBINA LAGI 1 MESJID. SEMOGA KEKAL HINGGA KE JANNAH ALLAH YA AZRI DAN SALMA. TAHNIAH KEPADA KEDUA MEMPELAI. AAMIIN YA ROBB.

    0

    0
  11. Dear_Lavender says:

    Jodoh yang xdsangka…mentor + AF xdgr gosip pon diorg couple.. Mse kat af tu xprasan pulak azri ni hensem rupenye :D

    0

    0
  12. Anonymous says:

    NSEM

    0

    0
  13. zaza says:

    dulu asa kat AF pon si azri nie kene gosip dgn Lena, pon jnda jugak.smpai kuar kes kene tuduh beromen kat pulau tu. tp dah senyap dah.
    agaknya Azri ni taste janda2 kowt. hihihihi.

    0

    0