Written by AbangNara | July 20th, 2011

fad manaf

Akhirnya Abang Nara berjaya juga menjumpai gambar pernikahan Noh Hujan dan Mizz Nina daripada photographer rasmi mereka. Terima kasih kepada Fad Manaf yang menangkap gambar hari bersejarah mereka berdua dengan sebegitu cantik sekali.

Lagi 38 keping gambar sekitar majlis pernikahan Mizz Nina dan Noh Hujan dengan membaca entri ini sepenuhnya.

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf
fad manaf
fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf
fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

fad manaf

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

79 responses to (39 GAMBAR) Pernikahan Noh Hujan & Mizz Nina Daripada Fad Manaf

  1. zzalia says:

    bzzzt.. canteknye rumah!

    0

    0
    • huhu says:

      makeup artis tu laki ke? better amek perempuan sebab elok la sikit utk upacara pembatalan air semayang.. ni lom akad nikah dah terbatal air semayang sebab makeup artis tu lelaki.org sekarang da x hirau kot upacara tu

      moga kekal ke akhir hayat =)

      0

      0
      • haha says:

        kecohla kau ni.. mcm bagus sgt je???

        0

        0
      • dell dydord says:

        I rasa x de upacara membatalkan air sembahyang neh. sbb I penah dgr ceramah agama, Nabi Muhammad cium isteri baginda pada waktu Nabi ada air sembahyang, dan wuduknya x terbatal pon.
        So maksudnya kat sini, hubby n wifey kalo tersentuh even ada wuduk x terbatal. Correct me if i’m wrong.
        peace. =)

        0

        0
        • lalala.. says:

          wuduk antara suami isteri akan terbatal kalau bersentuhan..harap maklum..

          0

          0
        • drmaza says:

          adoi…nilah akibat belajar fekah agama setakat darjah 6.sila tambah ilmu agama selepas sekolah.tengok youtube drmaza http://www.youtube.com/watch?v=w8eZxdB6rZI

          0

          0
        • drmaza says:

          sila tambah ilmu agama anda selepas habis spm ye..tengok youtube drmaza http://www.youtube.com/watch?v=w8eZxdB6rZI

          0

          0
        • lola says:

          saya pun tak pasti. dulu pun saya ingat batal. tapi rasanya, tak batal kalau suami isteri bersentuhan. sebab dah halal. pastu kalau sentuhan tu menaikkan syahwat baru batal meh.

          wallahualam. =)

          0

          0
        • lola says:

          maaf. komen saya yg dibawah atau diatas ni salah.
          nak delete taktau lak
          kita orang Islam Malaysia ikut mazhab Syafie.
          Jadi, kalo bsentuhan, batal.
          yg tak batal tu, mazhab lain.

          0

          0
        • arnab says:

          ya, kalau tak batal maknanye dia kawin adik beradik la tu….sesama muhrim………

          0

          0
        • dalilah says:

          kalau cium ubun-ubun isteri, tak terbatal wuduknya. tu yang aku pernah dengar. tapi, bersentuhan kulit tetap batal wuduknya :)

          0

          0
        • Kaizer says:

          lain mazhab.. lain interpretation nye.. ade ckp batal.. n ade yg ckp x batal air semayang kalo sentuh laki bini nih..

          0

          0
        • akuInsan says:

          malaysia ikut mazhab syafie..tp x salah kita ikut mazhab lain juga..mazhab nie pandangan..ikut mana2 pun x salah.
          nak bg campur aduk pun x salah.. sila rujuk kepada ustaz2 yg lebih berpengetahuan..thanks :)

          0

          0
        • yaya says:

          dear dell dydord…..

          minta maaf ye klw sy mencelah ni…kita di Malaysia pakai mazhab Syafie, mengikut mazhab ni klw suami isteri sentuh tetap akn batal air sembahyang..yg x batal tu mazhab selain syafie..tq :)

          0

          0
        • poneng says:

          pernah tbaca jugak. i ada buku tuh. wallahualam.

          0

          0
      • Bawang Bakong says:

        betol aku stuju ngn ko huhu..tp skrang rmai jgk yg dh ambik berat pasal nie..boleh hilang seri nk naik pelamin hehee korang yg x stuju tuh kompem x amik berat pasal agama.

        0

        0
      • Bawang Bakong says:

        betol aku stuju dgn ko huhu..tp skang rmai jgk yg dh amik berat pasal nie..molek nya pmpuan yg jd mak andam..takut2 klu pak andam yg mekap mau hilang seri nya heee

        0

        0
      • smh says:

        Acara membatalkan air sembahyang ni Adat Melayu kot, tidak ada kaitan dengan Rukun Nikah pun. Dan most probably si Mizz Nina dan Noh takde pun ambil air sembahyang untuk menikah.

        0

        0
      • hagu says:

        biasenye lelaki yg patut amek air smayang sebelum nikah..pompuan x amek pun xpe…lao pompuan datang bulan mase nikah,still x dpt amek wuduk kan…huhu..

        0

        0
        • farida says:

          Askm…untuk makluman apabila perempuan datang bulan memang sangat digalakkan untuk mengambil wuduk….ambil wuduk bukan semata2 untuk solat @ mengaji saje….bila2 pon bole amik wuduk hatta datang bulan sekalipon…sangat2 digalakkan….

          0

          0
        • mariam says:

          adalah haram utk perempuan berwuduk ketika hadas besar kerana fungsi wuduk itu sendiri adalah utk meyucikan. hadas besar = tak suci. wuduk tidak menyucikan perempuan berhadas besar melainkan dengan mandi wajib. wuduk menyucikan diri dari hadas kecil.

          kaji perkara membatalkan wuduk dulu.

          0

          0
        • makcik says:

          mariam : haram bwuduk ketika bhadas? ketahuilah tiada satu masa pun yg diharamkan untuk berwuduk. perkara yg membatalkan wuduk dgn statement awak tentang “haram berwuduk” adalah dua perkara yg berbeza. waallahualam

          0

          0
        • yaya says:

          dear farida….

          minta maaf sekali lg ye….hukum pempuan yg dlm hadas bsr ambik wudu adalah haram krn tjuan wudu ialah menyucikan diri…tq

          byk2 kan membaca buku tntg hukum hakam… inshaAllah negara akn lebih aman :)

          0

          0
        • lola says:

          betul tu makcik!
          mariam oiii. wuduk tak haram utk wanita berhadas.
          cuma tak boleh menyucikan je.
          nak amik wuduk, amiklah. bukan boleh buat sembahyang or baca quran pun.

          0

          0
      • ntah pape says:

        ntahla,dhla pak andam yg make up,pakai plak baju mcm 2..hmm,pak adam cuci mata dulu la nmpknye…

        0

        0
      • mia says:

        nk habaq cket,mne ade upacara pembatalan air sembahyang dlm islam..tu adat yg dibuat oleh org melayu..harap maklum

        0

        0
    • haku says:

      nape la warna rambut?? xsah mandi wajib lepas bersama suami isteri, mcm mana plak ibadat lain kalau mandi majib xsah?????

      suami gak kena tanggung.

      0

      0
    • mokcik says:

      wahh.. muke diowg nak same lah! moga jodoh berkekalan selamanya……………

      0

      0
    • maya says:

      congrats noh! you hit the jackpot by marrying one of the wealthiest anak2 dato’ in Malaysia..he he! :D

      0

      0
  2. zil says:

    so nice……. :)

    0

    0
  3. what the? says:

    oh, anak jutawan.

    ps: seksi juga kamu ni.

    0

    0
  4. donut_cute says:

    erm very nice cantik and so klasik. best nya umh dia ke tu

    0

    0
  5. wak lu lah bhai says:

    what is this? this call wedding pic?? oh my god.. teruk nya seni photography ni.. cantik lagi wedding pic farah dan johan.. entah apa2 yang di snap nya.. tapi nina dan noh memang sama cantik sama padan..

    0

    0
    • ejan says:

      ouh.ko pandai la ye amk gambar? kalau pandai sangat meh la bagi kitaorg tengok hasil seni photography ko. nak jugak tengok. PANDAI sgt ke ko nak ambik gambar kahwin. kondem hasil kerja orang teruk. halahh..cakap pandai. buat tengok!

      0

      0
    • babycomel says:

      setuju..pic nie macam kurang sesuatu…sudut2 yang dia ambik pun tak berapa betul…kalau amatur ye aku terima…tapi kalau photographer ni di bayar dgn lumayan tahap pro..bagi aku memang rugi..sebab berdasarkan kualiti nye..biasa saja..macam org baru nak mencuba jadi photographer…

      0

      0
      • ejan says:

        pendapat ko pasal “kurang sesuatu” tu..tak penting pun. yang penting diorg tak ada rasa pun “kurang sesuatu”. kalau tak tahu pasal angle baik diam. nak kondem banyak sgt pun tak guna kalau ko sendiri pun x berapa pro pasal photography. tengok blog fad manaf dlu. baru boleh sembang. kau kenal dulu hasil seni dia baru kau boleh nak kata hasil kerja orang.

        0

        0
        • butthurt says:

          kenape nk marah lebih ni. setiap org ada persepsi masing2.. n to me.. snanye gamba yg org ni amek cantek.. TP… rasenye de kena utamakan d main subject iaitu pengantin.. kalau gamba2 lain yg dia rase cun tp tk nmpakkan pengantin… tkyahla letak… maybe bole jadi koleksi peribadi… kalau saya kawen..saya nk tgk SAYA..bkn perabut…pintu.. or tingkap..

          0

          0
      • tijah says:

        fad manaf bukan baru la dlm bidang ni, in fact most of dia punye hasil are awosome.

        0

        0
    • sallyna says:

      awak ni…..sian photograher tu….diorg semua ada pengalaman tau….skrg org suka tgk candid picture…yg ssh nak kita tgk lps majlis…..kalu setakat ok…ready 1..2..3..tu dah biasa la…..skrg photographer dah global n kreatif…..so…belek2 la magazine skit…..search la mana2 wedding photo…..by the way….pk dulu sblm komen…..

      0

      0
  6. anti hatta says:

    baju adalah simple dan cantik. hatta dolmat pls take note!

    0

    0
  7. gadis says:

    mizz nina mmg alwayz gorjess laa…

    0

    0
  8. diana says:

    nape miz nina n noh tak pakai inai…..kalai pakai mesti tambah seri………

    0

    0
  9. kaki_g0ssip says:

    cantik lahh siol rmh misz nina ni. si noh tu mcm x neves je time nk nikah? siap leh senyum2 lg? caya la noh !! both of u are awesome !!

    0

    0
  10. ok la nie..tapi best pak andam berbaju melayu kemas je..

    0

    0
  11. mak odah says:

    ntah nape… tgk gmbr kwin miz nina, mcm solekan xbape nak cntik….nape grg je muka. maybe faktor kening yg telalu nipis.

    0

    0
  12. babycomel says:

    adik beradik dia sumer pompuan ek?

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      iyeeeeeeeeeeee semua pompan ! dh terang terang ada gambar tunjok kt atas tu lagi lagi nk tanye !!!!!! selenger jugak kau niiiiiiiiiiiiiiiii……………

      0

      0
      • cis says:

        Kau asal ha pompuan? Kalau ye pun, jawablah elok-elok apa yang dia tanya. Kau ni mesti psiko kan? Eeei, aku anti betul la olang psiko lagi-lagi macam kau ni. Dah lah kerja hadap pc 24/7 non-stop!

        0

        0
        • babycomel says:

          tahh..orang tanya elok jer…dia plak yang men selenger kan diri dia jawab cam tu…ahahahahah..24jam ngadap computer cam tuk la bunyik nyer

          0

          0
    • lala says:

      xlah…2 laki 3 pompuan… :)

      0

      0
  13. gud boy says:

    SIMPLE JE PIC DIA TPI CANTIK LA SGT(PDA AQ LA)PA PON MGA KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT

    0

    0
  14. NEMA says:

    bebenor cite psl batalkn air sembahyang..bnde tu dlm islam ke..adat melayu je ea?

    0

    0
  15. RZ says:

    Baju mizz nina sgt gorjes, simple n sopan yeeee??…even x nikah kt masjid, baju sopan tk tunjuk dada cam baju pesen skang…simple yet elegant! Love it!!

    0

    0
  16. plzzz says:

    plzzz nape warna rambut????? xsah mandi junub!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  17. Piston Pecah says:

    gambar cantek!

    0

    0
  18. saya says:

    pic macam kurang sumtin.angle xok kot.tp kamera cun

    0

    0
  19. wanny says:

    rasa noh nie comel je gelak2 time before akad nikah.:) nerves tu :D

    and yes baju mizz nina sangat simple yet elegance :D

    0

    0
  20. penghuni alam says:

    last photo 2 aku suka!!! klasik……….

    0

    0
  21. aku says:

    muka mizz nina ni classic la ;-)

    0

    0
  22. CikCT says:

    sweet kapel la ktk2 tok.. congrats lahh.. =)

    0

    0
  23. fairy says:

    ntah naik pelamin tak penting pum, adat jew kot…
    macam hindu kor naik2x pelamin neh.. sanding2x neh.. lau ikut agama mcmxley lau ikut adat agama lain.

    0

    0
  24. ara says:

    anak die comel la….
    xperlu la nak bgadoh sbb anak org….
    yg pntg doakan kbhgian diowg…
    gaduh pasl ank org, xdpt ape pun….
    addduyyyyaaaaiiiiii…..

    0

    0
  25. aciaci says:

    wahhh……cantiknya rumah ngn bilik…

    0

    0
  26. Thank you so much for providing individuals with an exceptionally terrific possiblity to read in detail from here. It’s always so sweet and full of amusement for me and my office colleagues to visit your site at the very least thrice in a week to read the latest stuff you will have. Not to mention, I’m also always fulfilled concerning the perfect guidelines you serve. Some 2 tips on this page are undeniably the most effective we have ever had.

    0

    0
  27. me says:

    ermmm..nape miss nina xpkai inai ek…

    0

    0
  28. nina says:

    ensem la plk ak tgk si noh ni……………

    0

    0
  29. mya says:

    hallo…org2 yg mempertikaikan hal air sembahyang nih..korang kalau x sibok hal diaorg x bleh ke??apa yg penting diaorg dah bersatu secara sah…dan doakan kebahagiaan mereka sudah la..jgn nk judge org..ntah2 diri kalian pown blom tentu betol

    0

    0
  30. aku aswj says:

    dr maza bikin confuse je labih…nk ikut dia buat pe…imam mazhab pon dia main2kn je

    0

    0
  31. NUR says:

    HE,, GAMBAR DAH LAPUK..TAK CANTIK LANSUNG

    0

    0
  32. Denise Mera says:

    Ganz toller Post. Ich freue mich auf weitere Beiträge dieser Art.

    0

    0
  33. Hey there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions? Cheers!

    0

    0