Written by serenity | January 17th, 2013

Mungkin ada yang tidak tahu sebuah lagi drama adaptasi novel akan menggantikan drama Adam dan Hawa yang sudah sampai ke episod akhir seminggu lepas. Drama yang dimaksudkan ialah Sehangat Asmara, diadaptasi dari novel dari judul yang sama tulisan Aisya Sofea.


Photobucket
Photobucket

Drama ini ialah gandingan pertama Adi Putra dan Rita Rudaini akan mula ditayangkan 21 Januari ini pukul 10.00 malam di Astro Mustika HD. Rita Rudaini memegang watak Kamilia Najwa manakala Adi Putra memegang watak Zainal Arief. Ia merupakan sebuah kisah pandang pertama antara mereka yang memutikkan cinta dan berakhir dengan perkahwinan di London tanpa restu keluarga.

Para penggiat seni teater, tari dan muzik yang akan mementaskan seni persembahan dari 1 Jun – 31 Disember 2013, adalah dialu-alukan untuk memohon dana Geran Mengurangkan Kos Produksi di bawah Dasar Industri Kreatif Negara (DIKN) yang diseliakan oleh Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN). Untuk maklumat lanjut, sila like Fanpage mysenibudaya .“SEMARAKKAN SENI BUDAYA”

Lagi 37 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Sehangat Asmara. Anda juga boleh mendengarkan lagu tema drama ini di sini:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

115 responses to (39 GAMBAR)Gandingan Adi Putra Dan Rita Rudaini Dalam ‘Sehangat Asmara’

  1. catherinneqader says:

    x sabar….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 5
    • Mak Jemah Pencuri Video di Youtube says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 75
      • Pondan Sepi says:

        HARAPAN SEMOGA GANDINGAN RITA- ADI INI LEBIH BAIK DARI GANDINGAN NORA DANISH YG ASYIK2 KENA RABA DULU…. OPSSSSSSSSSS !!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 78 Thumb down 10
      • eh..eh. says:

        mmg la sume nye bpk ngn mak budak…da kalo artis yg belom kawen sume tu…xde kualiti…x layak bwk watak2 cemgini…kaku ja nnt.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 110 Thumb down 0
        • n says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 37
        • uh''uh' says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 40
        • hanna says:

          pelakon baru mmg boleh buat sbb name pun pelakon…tp yg membezakan pelakon2 kt atas ni ngan pelakon2 baru yg harapkan rupa je tu satu je…kayu ngan xkayu… tgok drama bicara hati dah la…berapa ramai org harapkan sesuatu yg best sbb novelnya tersangat2 best…same jgak2 ngan crita2 adaptasi dr novel yg lain…pelakon2 baru stakat cerekarama bolehlaaaa….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • adoyai says:

        cte nie 70% kisah ble dua2 da jd mak bapak…xkn nk amik emma maembong jd mak..tak seswai la…blom tgk da komen.

        *Watak kay sesuai dgn rita.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 111 Thumb down 1
      • bezza says:

        novel ni mmg best. harapnya jalan cerita drama ni pun se’best’ novel tu laa… gandingan adi dan rita sgt sesuai..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 2
      • mamacomey says:

        btl tu..geli tgk laki org pegang bini org..bkn pelakon ni aje..pelakon lain pon same..laki diorang boleh tgk je bini kene pegang2..
        #pandangan aku seorang isteri..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 24 Thumb down 22
        • Anonymous says:

          kalau bujang boleh la? kau x geli plak?

          kau ni lebih nampak ‘geli’ kau drp halal haram…kalau pandangan kau ‘x geli’ maknanya itu ok?

          kesian!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 9
      • mak jemah buat malu orang kampung says:

        mak jemah oii, kot ye pon buatla research dulu ka apa ka..memang watak kamilia najwa n zainal arief ni selepas 8 tahun..so dah ad anak suma..xkan nak amik pompuan2 gedik ala murahan macam lopak,maembong dll…nway novel ni lagi best dari adam dan hawa..harap2 rita n adi bawak watak macam dalam novel..bukan macam adam dan hawa..aaron n nadiya nisaa macam nak jadikan watak am n ain tu mcam diorang..padahal watak ain x sepatutnya mcam tu..pelakon kenala berlakon..bukan jadikan watak yg dilakonkan macam diri kita yg sebenar..salah tu!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          woi ‘mak jemah buat malu orang kampung’.. komen hang tu tak payahla nak mengata org lain pompuan gedik/murahan ke apa.. hang pun bukan pompuan baik pun, pompuan mulut jahat mcm hang tak layak nak bg komen kat sini.. org lain jelah yg salah kan? sedarlah diri tu sikit, diri hang tu jauh lebih byk kekurgn.. bg komen seolah2 mcm org baik dan berilmu tapi yg nyata mengutuk caci org je…

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
      • hanna says:

        budak kecik tu sgt pandai berlakon kan? jauh la nk bandingkan ngan neelofa or tasha shilla….start prasan budak ni masa trilogi cinta 1…tp mase tu xbrapa pandai sgt lg…trilogi cinta2 ni mmg best btol bdak ni blakon

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • sunshine says:

      like RR x 10000
      dia ni mmg cantik, natural beauty, ske sgt

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 7
    • Benci Tengok Kak Cham!!! says:

      Alah! si Catherinneqader ni! Kata jew ko nak FIRSTTTTT! Macam tenuk da aku nengok gambar ko ni! gi sana mean jaoh jaoh! Nah seposen gi beli gula-gula. Podaaaa!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
    • ho ho holick says:

      aku kalau jadi adi putra mau boleh terjatuh cinta dgn si rita rudaini niyh..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  2. BUNGA says:

    layan gler novel ni…hope drama ni best..
    watak Adi sesuai..same mcm novel…ade lesung pipit =)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 0
    • kak leha says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 22
      • Anonymous says:

        dah tu klu nak cerah + lesung pipit kne amik fizz fairus la… tp nnt x padan lak ngn rita..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
        • Anonymous says:

          Jgn lpe rmbut pnjg mse zmn stdy…ku pon mula2 xstuju adi jd zainal arif…tp hpefully Adi boleh bwak wtakni dgn bek

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  3. teruja says:

    wow….xsabar menunggu ………harap kan yg terbaik …

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  4. sue says:

    waa..one of fav novel.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  5. Bajukurungpurple says:

    Smlm tgk behind the scene..tak sabar nak tunggu ceta start..
    p/s : kalau la nak pakai baju kurung yang sopan..pakai la longgar2 sikit..ni mcm apa dah tgk..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 23
    • -A says:

      ni kes x pernah bace novel die la ni..
      pas2 kutok2..
      watak rita dlm tu memg seksi n sosial..
      kire ok la.. tgk cm x byk bju seksi terlampau rita pakai..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 2
  6. Anonymous says:

    pasangan y sesuai la….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  7. mamee monsters says:

    gandingan mantopp…pasti tonton…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
  8. Mulut Sudu says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 37
    • Glamer Gilerrr says:

      Berak lah kat tandas… jgn terberak kat blog BN ni sudah!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 4
      • tom jerry says:

        ntah…tak habis2 nak berak!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
        • adoyai says:

          buasir tu….

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          nyampah aku dgn si mulut sudu ni, tak habis2 nak berak.. mesti mulut sudu ni tangki taik sbb tu sah2 byk taik.. nick pun namanya mulut sudu, segala benda dia menyudu dan telan.. no wonder byk taik… dasar taik sebenar si mulut sudu ni

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Mulut Tempayan says:

      Sokong sangat-sangat mulut sudu nye komen aku tgok ni rasa mcm nak berak air je, glamer gilerrr mulut sudu nak berak dlm mulut ngko, tom jerry mulut sudu nak berak at as muka ko, adoyai mulut sudu nak humban ko dalam lobang jamban…..nakkkkkk….¿

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
      • rona says:

        hahaha.. nice try.. =)
        try nak bekap komen sendri maka jadilah mulut sudu ngn mulut tempayan yg gambar avatarnye kuning mustard ni…

        peace yoooo.. =P

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
        • Mulut Periuk Belanga says:

          Rona x penah mandi! Ngadap BN 24 jam…nak tunggu jadi first lar tu… dah dah lah tu ronaaaaaa… anak laki x makan kewwwww… ko mmg isteri durjana….hihihi….

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
      • hahahahahaha…backup komen sndiri…wt malu jer…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        nampak sgt Mulut Tempayan ni adalah org yg sama iaitu si Mulut Sudu.. blahla ko mulut sudu.. taktik lama sgt… kesian sgt sbb bodoh… humban dan reputlah kau Mulut Sudu+Mulut Tempayan dlm tangki taik kau tu

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  9. slay says:

    rita comel sangat macam leh dapat better than aidil..aidil buta ke ape ek??xpe2 aidil da kaya so rita pon kena giat berlakon blek..huhu kena dislike lg ke saya ni??? hhaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 8
    • Anonymous says:

      Ha ah… Aidil buta, Rita plak mata bulau…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • selamat says:

      kalo ingat cantik je sebuah perkahwinan tu akan kekal ke??
      de la tu tak kena dgn rita dan aidil gak ..wallahualam..takyah la kutuk aidil tu aidil ni terutamanya peminat rita ni..kang secara tak langsung tiba2 jadi penyebar fitnah lak

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
  10. miss mong says:

    cantiknya rita bila pakai tudung..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
    • apa2 jelah says:

      bila pakai tudung? kenapa tak terus pakai tudung je?? dah nama rambut tu aurat…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • hanna says:

        apa2 je lah…org tu memuji ape yg die nampak..kau nk suh rita pakai tudung kau pegilah suruh die…kau nk sound org yg komen puji die apehal pulak?kau gile?haha

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  11. ahkak puaka says:

    HAHH HARAP2 SI AIDA (BINI ADI) OK BILE ADI BERLAKON DGN RITA. JGN JD MCM SI BINI HARUN AJIZ TU SUDEH….!SENTAP KATANYA BILE DPT TAU RR AKAN JD HEROIN UTK LAKI DIA.. DASAR BOYAN.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 4
    • cella says:

      aku pnah bace gosip tu.. bini aron ajiz ker rupanyaa… huhuhu..
      mesti aron ajiz penah minat rita kot.. tu yg sentapp

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 3
      • ahkak puaka says:

        CELLA ~ DGR KATA DAH SIPI2 MENJADI TP SI BOYAN (BINI HARUN AJIZ) DPT HIDU PULAK. TU YG TRS DIA PANGKAH NAMA RITA IF RITA AKAN JD HEROIN LAKI DIE DLM LAKONAN.. ISHH IOLS MMG X MINAT BINI HARUN AJIZ NI.. DIA SOMBONG! SHEOLS KN SLALU TEMAN HARUN G MUTIARA MOTOR KT JB, XDENYE NAK SENYUM DGN STAFF KT SITU EH! MAMPUS KAU SANE NAK SOMBONG2 DGN ORG JB..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
        • aku budak boyan says:

          woii,.apa boyan,boyan ni ahhhh????

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • kataknye aku.. sedih! says:

          la…. nape aku xterhidu gosip begini.. kataknye aku… bini harun ke.. x cantiklah. ptt la jelos melosss… CANTIKNYE RR ..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  12. tom jerry says:

    Hmmm…Serius comel giler dowh kak rita ni..
    knp la aidil tu bodoh sngat kan…dah dpt bini cantik pon masih nak sia2 kan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 4
  13. Ni Lopak Tu Lopez says:

    rita ne nmpk elok sket drp RCW…sbb nmpk cerdik sket cara berpakaian dan makeup x over mcm Rozita tau nak menampkkan betis dan aset …berlakon biasa2 jer pun

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 0
  14. wawa says:

    yg penting bukan Aaron Aziz yang jadi hero kali ni. Boring dah aiihhhh… :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 2
    • sunshine says:

      btul2… asyik2 aaron je… bosan!!
      kalau hero cam aqasha ke, fahrin ke..lagi besh :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        aqasha?? bad taste… rupa xseberapa lakonan pun biasa2 je…fahrin, mmg tasty arh…nyum2..hahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  15. Anonymous says:

    rita ni mmg lawa la…with/without make up…mmg bodo betul la si zakuan nie…
    ej tek jeles ke adi pegang2 bini dia….opppss…lupa, dia heran apa!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      aidil zafuan la beb.. zaquan adha tu laki nye ayu raudhah..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  16. nafies says:

    ok la rita mak orang yg pandai berlakon.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
  17. bojmoj says:

    mantap body rita.pandai jaga badan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
  18. Anonymous says:

    cantikkkkkkkkkkkk sgt rita…dh ank 2 pon body still cntikk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  19. paukaya says:

    listen..listen..listen

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  20. PeMinaT NoveL says:

    seriussss… xsaba nk tonton citer nieee…msti besh coz 2 2 plakon yg ade ummppphhhh…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  21. gediks says:

    berdengki aku ngan si rita ne…bolehkah aku maintain cun age 37 or 40+ something la get maintain cun bak rita rudaini

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
    • ngangkangkung says:

      boleh kalu ko rajin work out mcm si rita ni..jgn siang duk membesarkan badan pastu mlm duk mengangkang je pandai..sekali sekali tukar posisi jadi top pulak k instead bottom je.eh aku melalut ni ko dah kawin ke belum? kalu belum abaikan ayat top bottom tu hehehe

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
      • Mulut Sudu says:

        ngangkangkung, komen ko mmg kelassss boleh lawan komen kak cham yg kuat merapu Dan isteri azwan Ali tu…. aku ketawa x henti2 Bca komen ko yg mcm sialll ni…. hahahaha!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • kangkung says:

        weyh..kalau top boleh jadi badan lawa ke? xlarat la bottom je…berat doh..hahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Ni Lopak Tu Lopez says:

    aku suka sesagt cara rita bertudung litup dlm picture yg die bergambar dgn budak tu dlm frame

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  23. kak leha says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 31
    • mak jemah buat malu orang kampung says:

      harap2la aku nampak watak KAY n ZAINAL dalm drama ni..bukan watak rita n adi..sebab frust dengan drama adam n hawa..pelakon dia cuba ubah watak am n ain jadi diri diorang..sampai aku naik menyampah dengan watak ain..padahal dalam novel ain x sepatutnya macam tu.. so, tolongla jgn sia2kan novel ni plak..

      sekian..

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
      • kak leha gile says:

        kak leha ni pening aku ase….setahu aku nasha nye stail mcm buat2 ade la…dengan pelat slang matsaleh celup tu….dah la da tua gile..xbyk cerita nasha yg boleh amazed ppl…wake up la kak leha…kalau yer pun kak leha geng2 kertu knapa x jadikan wan maimunah je sbagai idola…aku kalau tgok cerita2 nasha aziz jadi heroin terasa kebosanannya….(bkn cinta biasa….laila isabela…pffftttt!!!)

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  24. kak leha says:

    kak leha dah baca novel ni sejak 10 tahun yang lepas, semua fasal cite ni kak leha tahu.. kak leha terkilan sebab latar utama tempat cite ni da ditukar.. zainal bertemu kay di london tapi penggambaran dibuat di australia.. kan dah hilang originality novel ni..

    kak ton sgt tak sensitif fasal benda ni, nak jimat kos time buat cite adam hawa kat australia terus sekali buat cite ni.. tak boleh ke kak ton buat penggambaran khas utk cite ni betul2 kat london, lebih tepat lagi kat oxford sb zainal arif pertama kali jumpa kay kat oxford..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 11
    • Anonymous says:

      nama kak leha.. tulis kak ton.. ape kes…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 9
      • Anonymous says:

        Kak Leha tu sebut Kak Ton (kakak Datuk K) produser drama ni. Yg saya faham lah.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
        • kak leha says:

          kak ton tu merujuk pada datin zaiton mohd jiwa.. produser drama ni la..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      susah jugak kalau semua kena ikut novel. tak boleh nak gambarkan kay pakai miniskirt and sosialize kat club. dalam novel memang over sesangat..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Kak Ton says:

    Kak Leha, apa kata drama akan datang Kak Leha je yang berlakon……!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
    • kak leha says:

      boleh gak kalo next time kak leha blakon, akak nak bgandingan dengan beto..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  26. RITA NO 2 says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 12
  27. tonton says:

    kak ton tu zaiton md jiwa penerbit tuh la bodo…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  28. Kak Ton says:

    @tonton – pandai pun….yang lain sumer bodoh….tgk tapi masih tak faham…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  29. Anonymous says:

    aku minat Rita Rudaini dulu kini dan selamanyaaaa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
  30. kak leha says:

    mmm.. agak2nya dlm cite ni ada tak part yang dot dot antara kay dan zainal.. dalam novel asal akak sangat suka part yg dot dot tu.. naik berahi gak akak baca novel sehangat asmara ni.. (**janganlah marah akak atau rasa akak ni kurang kasih sayang sekadar nak bertanya jer)

    ape tajuk lagu tema untuk drama ni erk?

    (**dulu akak suka baca novel sehangat asmara ni sambil dengar lagu ziana zain tajuk lembah asmara, sangat sesuai dgn jalan cerita novel ni..)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  31. kak leha says:

    owh tajuk lagu tema drama ni ratuku 2013.. nape tak buat lagu baru untuk drama ni macam drama adam hawa dulu..

    dgr lagu ratuku ingat cerita sembilu pulak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. nana says:

    adira xsesuai duet dgn awie..suara die xsesuai dgn lagu gini la.. cm kasar..cam lagu duet dgn hafiz ombak rindu tu pon xsesuai dgn suara die la..mcm something xde.. die nyanyi xde feeling kot..tu cm xmasuk @.@

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      setuju… tapi hafiz n siti dlm muara hati pun nampak tak sesuai lah. suara siti dengar lebih matang dari suara hafiz

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  33. kak leha says:

    hebat kau kak ton, terus menerus drama kau main kat astro mustika hd, tak bagi peluang langsung kat produser lain..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  34. Anonymous says:

    apa pun rita memang amat sesuai dengan watak ni. nabila huda tu nk harap seksi aja…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • kak leha says:

      sape kata abil tu sesuai bawak watak kay ni? selisih malaikat lah kalo abil ni blakon jadi kay..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  35. Kak Ton says:

    The best producer wins… Ni Sumer titik peluh Dan keje keras.. Bukan Senang nk buat drama yg berkualiti ni… KAK Leha, nanti KAK Ton nk contact KAK Leha untuk buat screen test dgn Beto ya ;)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • kak leha says:

      ok kak leha tunggu calling dari kak ton.. maklumlah beto kan pelakon lelaki yang tgh hot skrang, kak leha pun teringin nak blakon dgn beto, dapat pegang watak org gaji beto pun akak sanggup.. tapi kalo dapat pegang watak isteri beto lagilah kak leha suka..

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  36. AntiRita says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 29
    • Rita desperate says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 14
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      yg kau ni pe hal nk cakap rita macm tu ! kau pon janda jugak ke ? atau pon kau ni bakal nk jadi janda ? jadi janda memang la sepiiiiiiiii ! dulu ada laki lain lah ! laki selalu di samping biniiiiiii ! semua janda dlm donia yg fana ni rasa macm tu pe !! bab tu Anne bedal je jantan yg nk kawin ngan dia tu pasal sepi la bodohhhhhhh ! eeeeeee ape punye bodoh manusia si AntiRita ni ….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        mcm bodo je komen korang…upload gmbar kt insta pun jadi isu ke? sah2 la promo cerita baru…upload gambo ngan adi = sangap batang?? bodo tahap lembu..ade otak semata2..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  37. nano says:

    Bestnyer Rita n Adi….xsbr nk tgk…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  38. reeza says:

    Novel Sehangat Aisya Sofea memang top.. jalan cerita menarik dan tak jemu…Perkara penting pelakon utama harus pandai mendalami & menjiwai watak, biar nampak hidup dan ada chemistry antara hero & heroin. Gandingan Rita & Adi memang mantap…wait n see

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  39. kak leha says:

    korang nak tau tak, akak ni mmg very particular kalo ada novel yang nak dijadikan drama/filem, akak kalo bole nak cite dlm drama/filem sama mcm dalam versi novel.. lagi2la kalo novel tu popular/akak pernah baca.. kalo yang akak tak pernah baca akak tak berapa nak kisah sgt..lantaklah..

    akak perhatikan kak ton paling gigih nak buat adaptasi novel jadi drama, yang kak leha ingat drama yang pernah kak ton adaptasi dari novel ke drama/drama bersiri dan kak leha telah tgk adalah:

    1) jauh (drama/tayang kat astro mustika hd dalam beberapa minggu lepas/fauziah ghous + adi putra)- karya aisya sofea

    2) kau untukku (drama/tayang dalam tahun 2012 kat astro mustika hd/dira abu zahar + remy ishak)- karya aisya sofea

    3) adam & hawa (drama bersiri/2012 mustika hd/nadia nissa + aaron aziz)- karya aisya sofea,

    terkini:

    4) sehangat asmara (drama bersiri/2013 mustika hd/rita rudaini + adi putra)- jugak karya aisya sofea..

    pada kak leha semua adaptasi novel yang kak ton terbitkan dan ditayangkan kat astro ni biasa-biasa jer.. entahlah kak leha langsung tak tersentuh tgk drama-drama kak ton.. mcm kak ton ni dia terlampau mengejar pelakon-pelakon yang komersial jer sedangkan ada watak tu tak sesuai dgn pelakon yang dia pilih..

    kak leha tgk kat tv2 dgn tv3 ada gak adaptasi novel macam gemersik kalbu (pernah tayang kat tv3), setia hujung nyawa (tgh tayang kat tv3), dari mata arisa (tv2), kau laksana bulan (tv2) lebih meninggalkan kesan walaupun pelakon-pelakonnya tak berapa komersial..

    *habislah pas ni kak leha kena hentam..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • Tom jerry says:

      awal2 dh taw mesti kene hentam yea…
      Apsal la batak sngat nk taip pepanjang…
      Rimas dowhhh….!
      Jd manusia boleh x jgn batak naw…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  40. JAMBU pasti JUARA..!! says:

    Drama ” SEHANGAT ASMARA ” pasti lagi MELETOPPP dari citer ADAM & HAWA…!!!
    peace no war..:-)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  41. merliss says:

    rita cantik..adi hensem…sesuai sangattt…!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  42. Anonymous says:

    rita ni xde rupe mcm org umur 30++++ la…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  43. honey says:

    pnyela nk cpt rita rudaini x smpat nk tkar kasut tggi pkai jela ksut biase dgn baju krung moden mcm x sesuai je tgk.Pic ke 17 yg die pkai bj purple tue.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      aku rasa part ni masa first time kay pakai baju kurung kat kampus. dari pakai sexy mexy terus pakai baju kurung. mungkin nak tunjuk split personality. tapi actually normal students kat oversea pakai cam tu.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • hanna says:

        budak boarding school salu pakai mcm tu…kurung ngan sport shoes sbb dorang xleh pakai sandal,or slipar,,,dah biasa tgok….xde yg pelik

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Nisya says:

      hehee…baju kurung dgn kasut sport………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. F3LL0 says:

    eh?? bukan rita nie kata dulu nak bertudung dah ke??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  45. peminat aisya sofea says:

    aku mmg minat giler ngan citer novel nih..
    berkali2 bace xpnh bosan sbb slalu berangan dpt laki cam zainal arief…
    klu diorg compilekn citer ni jd cd aku sanggup beli!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  46. kesah pulak aku ! says:

    cuba jadi hamba allah tu jgn nk dok ngata org dok ngutuk org . kubur masing2 , dosa pon masing2 . da dok mengata tuh dpt la dosanyaa . so , jgn kata org . jaga hal sendiri ada baeknyaa :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. kentut sapa busuk??? says:

    haiiiyaa cntiknye lah kak rita ni.. phheewwiiitt sgt.. haha.. lg bgs ady putra dr aaron aziz.. jd pngacara pn mcm kayu balak je.. boring tgok muka dye.. klau ady putra lgsg x boring. hahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  48. eina says:

    i wish they were real…huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  49. anisda says:

    mn lh nk blh buat 100% mcm dlm novel..nanti mcm2 komen rakyat malaysia..apatah lagi bab yg over romantik..walaubgmn pun gandingan rita & adi mmg sgt sesuai..phayatan watak yg baik..klau tgk betul2 wajah mereka berdua sgt seiras..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Anonymous says:

    xsabar nk tngu ending cm ne…(maafinn x bca novel daaaaa)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0