Written by AbangNara | February 28th, 2015

Pergh!!! Meriah sungguh majlis pertunangan Hafiz Suip dan Nureffy Jasreel yang telah berlangsung di Hotel Pullman Kuching semalam. Abang Nara suka sangat tengok majlis ini. Semua pakai baju matching. Siap ada pengapit, pelamin dan paling best, Hafiz siap nyanyi lagi. Mesti si tunang cair mendengar kelunakan suara bakal suaminya. Cayalah Hafiz!!!

gambar pertunangan hafiz suip

Apa pun kedua-duanya memang sama cantik dan sama padan. Nureffy memang makin terserlah kecantikannya di hari bahagia ini. Hafiz seperti biasa masih dengan perangai gila-gilanya. Kedua-duanya umpama pinang dibelah dua. Tahniah diucapkan atas pertunangan ini. Semoga segalanya berjalan lancar sehingga hari pernikahan kelak.

gambar pertunangan hafiz suip

Lagi beberapa gambar sekitar majlis pertunangan Hafiz Suip dan Nureffy Jasreel dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Project2Pi.

gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip
gambar pertunangan hafiz suip

48 responses to (36 LAGI GAMBAR)Majlis Pertunangan Hafiz Suip & Nureffy Jasreel

  1. neffs says:

    maap lah..tak berapa nak kenal..penyanyi ker pelakon nie.

    0
    0
  2. saya says:

    Kalo gini baik kawen je terus.. jimat pn jimat.. pahala pn dpt..

    0
    0
    • Anonymous says:

      Lantak die la. Duit die banyak..Menyibuk je hal org

      0
      0
    • ermmm says:

      hafiz memang nak kwin terus pun. tapi family dia dan fmly tunang dia nak mrk ikt adat secara berperingkat. merisik, bertunang, pastu kwin. so dia hormat lah permintaan kedua2 pihak. tmbhan pula, tunang dia nak hbskan pengajian dlu, pastu merasa pengalaman bekerja. dia hormat juga permintaan tunang dia. klu fkrkan dia sendiri je mmg nak kwin terus pun.

      0
      0
  3. Elsa says:

    Boleh ek mak pompuan sarungkan cincin kt laki? Siap laga pipi lagi? Ni kan tunang, bukan nikah kan? Sorry tanye je. Jap lg ade plak geng2 bujang senang attack aku. Opsssss

    0
    0
    • mato-mato says:

      itula pasal, aku baru nk tnya blh ke mak ponpuan sarung cincin kt lelaki? ermm feeling confused ???// ###5%%%

      0
      0
      • Anonymous says:

        Itu mmg adat di sana ya. Ada yg msh ikut ada yg tidak. Jealous x boleh tgk org senang sbb tu tak maju2.

        0
        0
        • manusia says:

          Adat yg tak mengikut agama Islam sepatutnya tak perlu ikut…..semata-mata adat nak halalkan yg sah2 haram dalam Islam.

          0
          0
    • shashasha says:

      tak tau la betul ke tak. dengar2, si effy ni sepupu or dua pupu hafiz. boleh la kot bersentuhan mak si effy ngn hafiz ni. ada pertalian keluarga katanya

      0
      0
    • Anonymous says:

      jgn sibuk dgn hal org elsa oi..org byk duit suka hati lah nk wat apa…adat org s’wak ko apa tau.

      0
      0
  4. Anonymous says:

    Macam majlis nikah je. Tunang Hafiz lawa tapi baju dia tak kena langsung. Duit banyak , kenapa tak gunakan khidmat fesyen designer. Kalau majlis tunang dah besar, agaknya majlis nikah nanti lagi grand. Jadi wedding of the year agaknya. Tunang Hafiz tu anak orang berada ke?

    0
    0
    • Anonymous says:

      dengar2 mcm anak org berada juga. low profile juga orgnya

      0
      0
    • Anonymous says:

      tu adat kat sarawak org panggil keringkam.. bukan pasal takde duit kot tapi sebab diorang mendahulukan adat local sarawakian.. pegi google keringkam sarawak comfirm ko akan tengok pesen yg sama mostly pompuan sarawak pakai

      0
      0
    • Anonymous says:

      Yang selendang meraH tu harganya rm10k ke atas sebab corak bunga pakai benang emas.

      0
      0
  5. Mak esah says:

    Btw korang, tunang si hafiz ni bukan belajar kat australia. Seorang student akaun kt uitm sarawak je. Tp nampak cam low profile je tak gila publisiti mcm org lain. Get the fact right la nara oi.

    0
    0
  6. kerani pot pet says:

    mcm xpadan jer …. dia bole dapat yg lebih dari hafiz …..

    0
    0
  7. rhai says:

    This would be a perfect majlis nikah. Simple tapi meriah.

    0
    0
  8. hana says:

    Cantik Effy. Umur dia berapa? Sapa tahu. Thankyou!

    0
    0
  9. anon says:

    Menyampahnya terjelir2 mcm budak2. Tunang dia cantek. Congrats

    0
    0
  10. noks says:

    Aku bukan la alim pun. Cuma tau sikit2 la basic agama. Tapi macam pelik sgt dah majlis tunang ni kalau mak pompuan tu sarungkan cincin kat hapis siap laga pipi. Ke tangan mak pompuan tu pakai glove transparent muka pun ada lapik aku tak tau la. Kalau takde memang dah akhir zaman sgt dah ni. elok2 si hapis pakai songkok semua tapi perlakuannya menimbulkan fitnah terhadap islam…errrkkkk

    0
    0
  11. rational says:

    Kalau ini sudah adat & budaya orang Sarawak, biarlah mereka. Tak kacau yang lain pun… Benda baik ni, patut dihebohkan.

    0
    0
    • Anonymous says:

      adat kalau tidak mengikut syariat islam xperlu diikut pun tkut menjadi dosa pulak..plus,kahwin yg perlu dihebahkan,kalau tunang tidak digalakkan,takut menimbulkan fitnah..sekadar renungan..peace~

      0
      0
      • Anonymous says:

        Matlamat tak mnghalalkan cara..sy sokong awak…matlamat brtunang tu dh btul dah..cagha dia..yes! Mmng kau bnyak duit tp biarlh msjlis barakah sikit..lbih di berkati..in shaa allah

        0
        0
        • Anonymous says:

          Barakah dan tak barakah tu urusan Allah. Mungkin family dia buat besar besaran sebab family mereka besar dan kenalan ramai. Tambahan mereka mmg mampu.

          0
          0
  12. Jessica Albab says:

    Terkinja kinja macam beruk dapat i pad je saya tengok budak hafiz ni…
    Harap yang lain dapat ambil iktinar daripada bodoh lakunya,
    sekian.

    0
    0
  13. pawi walker says:

    gaya macam dah kawin..

    0
    0
  14. Anonymous says:

    Rambut tunang dia merah campur hitam cantik tu………

    0
    0
  15. senah di tepi tingkap says:

    konfius la..bini aril ni sat pakai tudung..sat tak pakai tudung…

    0
    0
  16. k9nfius says:

    konfius jap.. abg nara salah taip tajuk ke? ke aku slah tgk tajuk nie…komfem ke majlis tunang?? nie mcm majlis nikah aje.. bkn ye.. btul ye tunang?? ooo…. nikah nnt mcm mane ye.. bercium mulut agak nyer nnt…

    0
    0
  17. Fiza says:

    Tunang macam majlis nikah. Jangan tak jadi kahwin sudah…

    0
    0
    • nona says:

      atleast majlis tunang dah macam akad nikah..haha..klu xjadi pun its okeylah kan…huhu..mampus aku dibidas peminat hapes jap g

      0
      0
  18. zikry haikal says:

    X kisahlah hafiz mcm bdk2.. tp srius tunang dy lawa

    0
    0
  19. seriously says:

    Ikut agama, bertunang tidak harus diperheboh. Cukuplah keluarga terdekat saja yang tahu. Ini untuk menjaga maruah wanita itu sendiri. I don’t know much, tapi, tempoh bertunang in Islam is known as takruf atau dalam bahasa mudah, masa untuk pasangan bakal bernikah dan keluarga mereka saling mengenal hati budi masing-masing. This is what we, Malay, selalu lupa. Kalau dah macam ni rupanya, dah jatuh hukum wajib nikah dah ni! Kalau tak jadi, bimbang maruah wanita terbabit sendiri yang jatuh.

    0
    0
  20. Tok Ompek says:

    Kok dalam bahaso Nogoghi Sombilan…budak lolaki ni ‘jobo’ tak tontu aghah…! Posing ambik gamba macam kogho kono bolacan..! Paghah boto!

    0
    0
    • anna says:

      Pasal tu kah org nogori punya budi bahasa cam lancau

      0
      0
    • anna says:

      Syukurlah srwk haramkan tv3 masuk, sbb sakai2 blaka org semenanjung nu bila tang adat org

      0
      0
    • Nek Ompek says:

      adat org kt M’sia ni brmcam…so.. ko tok Ompek jgn nk mengembek mcm kambing ye…ko tk tau pun org s’wak mcm nma..jgn nk menyibuk memperli gambar org ye..
      bukan hafiz sj yg ambik gmbar mcm ni masa hari besar dorang…byk lagi aku negok org lain/artis lain ambik gmbr ceng gine..tadenya bising…yg ppuan pulak buat duck face..
      org s’wak tk bising pun..byk dh contohnya..tk yah nk bgi contoh…klu tk tau adat org bagus diam & enjoy the picture only…lu pikir lah sendiri. ye TOK OMPEK

      0
      0
  21. mirai suenaga says:

    alahai…steady je tunang dia…
    selalu tgk majlis tunang, bakal bride punya la over…
    ni sedap je memandang, xder over mcm yg lain. Hafiz tu x yah ler ckp, dia lelaki. Lelaki ni over cam ner pun org tgk x annoying sgt.

    0
    0
  22. patah hati says:

    Bertunang pon dh meriah gini. harap kawen nanti kekal smpai hujung nafas. malu laa tunang dh buat grand gini ttbe xjdik kawen ke putus tgh jln ke. papepon semoga segala urusan dipermudah :)

    0
    0
  23. piah melur says:

    ternganga la…terjelir lidah la….ntah pape je.ni mesti ada yg hentam aku jap lagi..

    0
    0
  24. Anonymous says:

    bajet besar..baik nikah jer. tak membazir..
    kalau putus tgh jalan kan membazir je…aku cakap KALAU…jgn sentap k!

    0
    0
  25. miss nurul says:

    adoii spoil la hafiz nih.mjlis dah grand,tunang pun dh cntik..yg si hfiz terjelir-jelir, terkinja-kinja tu ape hal.dh mcm kera mendapt bunga lak tgk.konon la nak sempoikn.tp wat2 la malu2 skit wpun mmg muka x malu.x kena lgsung dgn majlis.

    0
    0
  26. orgsarawakcantik says:

    hello warga malaysia sekalian. cni saya nk jelaskan di sini yer. ibu effy tu mak saudara hafiz so ty ckit uztaz sana tu halal ke tk halal sentuh tangan??? yes they are cousin!!! before assume ayat yg bodoh n kutuk tu sila selidik dulu ye!!! and baju effy tu sedondon dgn tudung keringkam sarawak yg harga minimum 1.5k… yg kutuk tu mampu tk beli?? *cough cough* tk tahu adat org sila google dulu jgn la jd bodo tuyuk bangang nk kutuk tanpa selidik. apiz nk buat mimik muka ka, nk spent ribu riban ke itu hak die tk pyh nk komen kutuk2 buat dosa je… hormat ckit org. ni tkde keje lain ngutok je cubala perbaiki dlu tu buang perasaan hasad dengki. typical malaysian

    0
    0