Written by AbangNara | February 27th, 2012

Memang cantik-cantik belaka gambar majlis perkahwinan Ana Raffali dan Naim yang diambil oleh JanggutTouch ini. Untuk makluman, JanggutTouch adalah juragambar rasmi untuk majlis perkahwinan pengantin baru ini. Abang Nara teruja melihat ke”awesome”an gambar yang dibidik oleh team JanggutTouch.

gambar persandingan ana raffali

Lagi 35 keping gambar sekitar majlis perkahwinan Ana Raffali dan Naim dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kalau anda sudah jatuh cinta dengan gambar-gambar ini, apa kata lawati laman web JanggutTouch ataupun LIKE Facebook JanggutTouch tanda terima kasih kepada mereka.

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali
gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

gambar persandingan ana raffali

55 responses to (36 GAMBAR)Majlis Perkahwinan Ana Raffali Dan Naim Daripada JanggutTouch

  1. cantiksss says:

    Cantikkknyaa

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 0
  2. cun says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 58
  3. sengal.. says:

    simple….nice….cantekkkkkkkkkkkkkk………..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  4. sakura says:

    tahniah ana & naim.. majlis anda serba sederhana! semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.. amin ya rabbal al amin ~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
  5. saya pun cantik... says:

    cantiknya… bertambah cantik bila takde rekod rampas merampas hak orang lain…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 2
  6. lALing says:

    so sweet … nampak manja sangat Ana

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
  7. sofea8@ymail.com says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 69
  8. Chantek says:

    Baju ana rafali cantik.. suka bahagian leher bajunya ^_^

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 2
  9. Reena says:

    Awatlah rambut tak kemas..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
  10. OBSERVER says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 75
    • booMONSTER says:

      error message: Your judging ability might be broken. Please try again.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 2
    • WEI OBSERVER POYO JE NK SPEAKING AQ SEPAK2 LAJU 2 KANG BR TAU,KO E2 SBENAR NYA MCM VAMPIRE..ADA HATI NK KUTUK ORG,BLIK RMH CERMIN DRI CKIT..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 9
    • no OBSERVER, ini ialah tema gothic kebun pisang. jika anda tidak berkenan dengan style begini, saya mintak maaf. anda boleh minta konsultan perkahwinan arbok anda buat tema paris hilton pink pink sakai mencari kawan mtv bff nya. ini bukan style anda.

      p/s: paris hilton tak style. banksy main2 kan dia bodoh je.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
      • obstacle observer says:

        Dear observer,fyi,both of them(ana&her husband) are lawfully husband&wife..and for more input to ur brain damage,the reason why ana’s looked like a vampire is because she’s practicing a concept which is called ‘less is more’..don’t u heard about the quotes ever since u’re born in this world??owh ya 1 more thing they didn’t asked any single cent of ur money for their wedding aite?so back to the basic it’s actually up to them to choose what’s better and so not for their day..thought the envious
        feeling has overcome u though..*dan tiba2 i plak yg speaking omputeh x bape nak puteh sgt..Lol*

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  11. awatif says:

    bj cantik.. tp buatla colour lain.. ms akad nikah dah kelabu, bersanding kelabu jgk.. juz my opinion.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 17
    • akirakaede says:

      kaler tu tak penting.asalkan yang wajib sudah ditunai dengan cara penuh tertib,menutup aurat..alhamdulillah..biar tak sempurna dimata manusia,cantik di mata MAHA PENCIPTA..tahniah ana rafali dan pasangan..=)..barakallah..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 5
    • icha says:

      suka hati die la nk wat warna apa pun..ader je yg x kene.
      apa pun,cograts to both ANAIM..:)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
  12. relaxxx says:

    bang nara…bising la bnyi iklan ni…ktaorg buka blog ni nk relax2 smbil layn gosip scara brhemah …..ni klau dgn gngguan iklan bising cm ni….arggghhhh….x sggup…plsss buag iklan yg ad sound…hehe…cadangan je ni…jgn marah plak abg nara kiut miut

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 1
  13. flower... says:

    ingatkan pakai baju angkat nikah….rupanya baju lain…
    sama jer warna..tak nampak kelainan..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 12
    • feez says:

      Bukan angkat la dol…AKAD NIKAH…ko ni tak pernah sekolah ke? cikgu ko sebut angkat ke? ape yg ko nak angkat dol!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 2
      • comei says:

        haha..sakit pankreas aku gelak. tiba2 aku teringat membe aku dari kelantan. dia tulis yang-yam, pencuri-pemcuri.

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  14. apa2 jelah says:

    agaknye pengantin mmg peminat tegar warna kelabu ni..psl tulah dr akad nikah smpai resepsi warna tu je dorang pkai..tp pesal laa pengantin lelaki nmpk serabai..dh ler pkai kasut sek je..cm x de bajet plak..pe pun, congrats laa..dh selamat pn kn..semoga terus berbhgia…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
    • Apa2 je la says:

      lol.. biarlah dia nak pakai apa pun.. at least kasut dia sendiri. Bukan minta taja mana2. simple n nice. Full of modesty.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  15. milah says:

    majlis kawen dorang, sukati diorang la woi nak pakai apapun.. asalkan berpakaian sudah.. bajet mcm baju kawen korang lawa sgt..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  16. missnur says:

    si ana tu dah goges..tp husband de cam serabot jer…bkn ari2 ko nek pelamin ter..shave la sikit..nti anak3 cucu ko nak tgk…aishh kalo ak g kenduri si ana ni..maunya ak tlg shave kan laki der…ngeeee

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • siput sedut says:

      goges???? pelis la…..saham dia naik time dia dah mula pakai tudung je,kalo x, xde maknenya korang nak puji,..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
  17. akak bella says:

    beza sungguh wedding lisa dgn ana… hubby pun beza sungguh… takpela janji korg dh halal…lps ni ana bole kasi laki tu haircut sikit…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  18. putt says:

    pening la tgk pict dorg ni…byk sgt edit..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • ana says:

      pening nak mengandung ke ko ni? tak global langsung. ni mesti suka gambar passport nie.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
  19. B says:

    pantang betul aku tgk klu pengantin, xkirala sape pun yg lelakinya xreti nk kemaskan rambut, klu syg sgt rambut tue tlg ikatla..tp pelikla utk acara sekali seumur hidup susah sgt ke nk potong rambut agar nmpk lg kemas?payahla,lelaki cmnie.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  20. mm says:

    aku suka baca kat satu article (tak igt suratkhabar mana) yg depa akan menghabiskan masa 2-3 minggu selepas kahwin dgn melawat sedara mara. so sweet.. mcm typical pengantin melayu dan depa masih menghormati silaturrahim kekeluargaan. tahniah!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  21. AKU says:

    macam brad pitt la muke laki die…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  22. nono says:

    hahaha mcm brad pit ko kata.aku yg rimas tgk ngn rmbot die yg serabai tu eiii ….potong la rmbot 2 dlu kan pngntin jd phatian rmi org

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  23. farehh says:

    cantiknya puan ana raffali ;)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. tina jr. says:

    Laki dia dah mcm muka Benjy baru bangun tidur pulak akak tengok! Sembab semacam je..Lain kali jgn malas2 ye dik..isteri kamu tu comel lote. Yg kamu pulak serabai mcm org xde semangat nak hidup..hanya sebagai ingatan..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  25. diel says:

    rasanya tak ape kot baju nikah dengan sanding warna sama. si lisa tuh, nikah putih, sanding pon putih, kome tak cakap menda plak. sama jek kan.. cuma ana kelabu and lisa putih. apa yg lain? nak kutuk, kutuk kat dua2 sekali k. ehe. btw ana. congrate. Tak ada apa pon yg kurang dengan husband u tu. Mgkin ana suka rambut husband dia gitu. and komen pasal mata sembab. tak terpk ke yg mata husband si ana tuh dh mmg gitu. kang buat2 besarkan kang, jdik pelik plak. korang mengata jugak nanti. tak gitu?? ehe

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  26. sapetew says:

    Aahhhh come on. Best apa kawen simple kasut converse/sneakers camtu. Style weh. Kalau la aku kawen nnt nak je aku suruh laki aku pakai kasut camtu.

    Dak msia kawen kat oversea, selamba je converse…(kang ada plak yg bang aku sbb compare dgn oversea), tp serious dowh, style. And simple.

    Kawen kt rumah plak tu. Nice. Less protokol and more time to spend with guess. Plus, sempat la nk p solat zohor sat pastu sambung layan guest/sedara mara/kwn yg lepak lama sket.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  27. miss says:

    Ok dah tu.. Majlis berjalan lancar.. Hubungan dah halal.. Takde pembaziran.. Takder isu melibatkn pihak ketiga.. Baju menutup aurat.. Setakat sama warna ke, mcm tak cukup bajet ke, serabai ke, apapun jua pandangan pihak lain, rasanya biarlah pasangan itu dengan gaya yang dirancang.. Usahlah kita dok menilai setiap sudut sampaikan ada je yg tak kena.. Doakanlah kebahagiaan mereka .. Terlalu ramai yg menilai dan komen mcm2. Bersyukurla majlis diorg dah selesai dan dipermudahkan Allah.. belum tentu majlis yg kita rancang akan jd berjaya 10p%. . Tapi mmg sweet dan bersederhana.. Alhamdulillah..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  28. miss says:

    Typo error 199%

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. sweet says:

    barakAllahu lakuma!
    sweet!
    happiness!
    good choice!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  30. aucak says:

    jangguttouch edit cantik lah ! lagi cantik dari lisa & yusry punya wedding.
    baru lah nampak macam pengantin. seri pun ada.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  31. mami says:

    cantik sesangat……Alhamdulillah dan tahniah. Baju Ana pun cantik. Gambar pun sangat berseni…..Mami suka le….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  32. X says:

    ada juge yg dengki? bangang. tengok sikit lu mampu ke tak kawen rupe itu?

    tahniah Ana n suami. semoga diberkati Allah dgn kebaikan dan dijauhkan hasutan iblis dari kamu berdua.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. Zara says:

    nk tgk majlis kenduri yg pngantinnya bgitu simple…ini lh majlis nya…artis lain kta simple tp grand supa 2 gak….yg ni tgk r….ngn rmbut x p potong…pkai kasut sek je…..btol2 simple…they b who they r….not hypocrit…ada je artis lain hubby dia rmbut pnjg msa psndingan….cntoh byk…sila r cri sndiri k (^^) but i loike her wedding…..like normal person like us.. not as ARTIS…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  34. annur says:

    waah cantik betol gmbr2 mjlis ana…pndai cameramen ni amik!!! salute lah abg cameramen!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. bijak pandai ku says:

    cantik gambar ni…memang master la janggutTouch,,,,baek punyer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Ladynoe says:

    tergelak aku tgk orang komen rambut naim serabai. padahal Ana tak kisah pun.
    Manusia ni suka peduli dengan benda yang tak mendatangkan efek kat diri sebenarnya. Tunjuk sikit gambar suami/pakwe korang. HENSEM SSSSSANGAT ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0