Written by AbangNara | June 13th, 2017

Bulan Ramadhan ini memang banyak aktiviti-aktiviti ‘special” yang kita lakukan. Antaranya membeli juadah berbuka di bazar Ramadhan, pergi berbuka puasa “buffet” di hotel, makan morey di kedai mamak selepas terawih, penuhi jemputan berbuka di rumah saudara mara dan paling penting, shopping raya di hujung minggu.

uber ramadhan

tue dia punya ramai manusia pergi ke bazar Ramadhan

Abang Nara teringat satu video viral beberapa minggu lalu apabila seorang wanita “mengamuk” apabila dihon kerana merampas petak parking di bazar Ramadhan. Memang marah sungguh wanita tersebut sampai keluar isyarat lucah di tangannya. Ish,ish,ish. Sesungguhnya perkara ini tidak akan terjadi sekiranya wanita tersebut memilih untuk menggunakan Uber di bulan Ramadhan ini.
uber ramadhan

Kenapa Uber? Apa kelebihan Uber? Mesti korang blur kan? Tak apa tak apa. Meh sini Abang Nara kongsikan 3 kelebihan menggunakan Uber di bulan Ramadhan ini:-

1.Tak payah bazir masa cari parking di bazar Ramadhan

Salah satu masalah besar apabila memandu sendirii ke bazar Ramadhan ialah nak cari parking. Boleh ambil masa sampai setengah jam. Silap-silap boleh bergaduh. Dengan Uber, tak ada masalah ini. Sampai je bazar, terus turun dari Uber dan pergi beli juadah berbuka. Senang sangat-sangat.

2.Boleh tidur kalau terperangkap dalam traffic jem
uber ramadhan

Benda paling stress di bulan Ramadhan ini ialah jalan jem tak bergerak sedangkan kita tengah memandu nak pergi berbuka puasa di hotel/rumah saudara mara/bersama keluarga tercinta. Memang makin penat badan, makin lapar perut dan makin dahaga tekak dibuatnya. Kalau anda menaiki Uber, anda boleh rebahkan kerusi, pejamkan mata dan cuba untuk tidur sehingga tiba ke destinasi. No stress whatsoever. Siap boleh recharge energy lagi. Awesome kan?

3. Memudahkan operasi shopping di Jalan TAR
uber ramadhan

Ramadhan ini kalau tak pergi ke Jalan TAR untuk shopping raya memang tak lengkap. Tapi Jalan TAR ini bukan calang-calang orang boleh pergi. Nak cari parking, nak bersesak-sesak dan nak angkut beg hasil shopping ke kereta memerlukan tenaga yang kuat. Memang letih satu badan dibuatnya. Dengan Uber, semua jadi mudah. Habis je shopping, terus bukak applikasi Uber, buat tempahan dan kereta Uber akan sampai betul-betul di depan anda. Letakkan kesemua beg plastik hasil shopping anda ke dalam bonet. Masuk ke dalam kereta dan rehatkan badan sehingga ke rumah. Mudah, pantas dan jimat masa serta tenaga.
ramadhan uber

Jadi jangan lepaskan peluang untuk “Ramadhan bersama Uber” kerana pada setiap minggu akan ada kod promosi dan tawaran berbeza. Ada 3 minggu promosi “Ramadhan bersama Uber’ iaitu pada 5-11 Jun, 12-18 Jun dan juga 19-25 Jun. Jadi setiap minggu kenalah check applikasi Uber anda untuk tidak terlepas kod-kod promosi ini.

uber ramadhan

minggu ini pakai code UBERBELANJA untuk menikmati 5 perjalanan percuma bernilai RM6. Berbaloi beb!

Duit yang dijimatkan dengan promosi ini nanti bolehlah digunakan untuk shopping baju raya, buat open house atau beli lagi banyak kuih muih di bazar Ramadhan. Tak gitu? Maklumat lanjut layari https://www.uber.com/en-MY/blog/save-more-with-uberbelanja/.



PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

2 responses to 3 Sebab Mengapa Anda Tidak Perlu Lagi Memandu Sempena Bulan Ramadhan Ini

  1. jakun says:

    ada gk samdol2 yg nak bawa kereta utk soping atau apa di tengah2 org brpusu2 DI jln TAR tu, nk beli brg ke apa, msti org kpg yg baru turun ke KL. Kata ada penguatkuasaan kapit tayar, mcm mana yg lalu ditgh2 tu boleh tembus..paking sesuka mmg la kena kapit tayar…kpg mari, baru mari,

    0

    0
  2. fromthe_truestory says:

    semalam jam agak gila, dh la kita lalu kt genting sempah tu sgt jam gila..then ok, amek masa 1 jm baru melepasi terowong, bila smpai ke KL lalu kat Bangsar smpai ke tol batu 3 shah alam amek masa 4 jam, lepas tol batu 3, jam lagi dn tak tau mana berakhir jam tu (mungkin ada accidnet kot kt klang atau ict)..hari ini kaki aku sengal sgt…mcm nilh dduk bdr..aduh

    0

    0

Leave a Comment

Optional