Written by AbangNara | March 19th, 2014

Wow. Cantik berseri-seri dan gilang-gemilang sungguh majlis resepsi perkahwinan Aidil Zafuan dan Zarema yang telah berlangsung di Hotel The Majestic, Kuala Lumpur. Tetamu-tetamu yang hadir juga bukan calang-calang orang. Mereka terdiri daripada selebriti tempatan dan ahli politik seperti Datuk Siti Nurhaliza, Khairy Jamaluddin dan ramai lagi. Memang meriah sangat-sangat.

zarema dan aidil

Semoga Aidil dan Zarema berbahagia sehingga ke akhir hayat dan perkahwinan mereka dipenuhi dengan berkat dan anak-anak yang ramai. Jelas terserlah kegembiraan di wajah mereka setelah bergelar suami isteri. Gembira Abang Nara tengok wajah dan kemesraan mereka ini.

zarema dan aidil

Lagi beberapa gambar sekitar majlis resepsi perkahwinan Aidil dan Zarema dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook WunderClique.

zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil
zarema dan aidil

169 responses to (29 GAMBAR)Majlis Resepsi Aidil & Zarema Di The Majestic Oleh WunderClique

  1. Anonymous says:

    byk duit ko aidil…

    0

    0
    • Shhh says:

      ni bukan duit aidil…zarema ni kan anak datuk..abg dia pula pun datuk…jadi tak heran lah kenapa ramai artis dan orang kenamaan dtg….cuba kalo zarema tu bukan anak dato..org biasa jer akan da…org kenamaan dtg sbb kenal zarema anak vvip….ni pada pandangan akulah

      0

      0
      • Anonymous says:

        untung laa…pasni blh mtk tlg zarema byrkn nafkah utk ank2 aidil..hehe (tu pn klo xmalu)

        0

        0
        • fuyoo says:

          ehhhh.. takde pulak muka bdk2 demeroyan crew??? elok la tu.. enter frame kalah kan pengantin… sorry.. tak minat.. hahaha

          0

          0
        • Hamidon says:

          aidil kena kerja keras la pasni.. nak sara bini yg anak org kaya ni pastu nak sara anak dua orgnya lagi.. hope takde la isu berat sebelah.. susu, makan, lampin anak jgn dilupa.. tambah2 anak dah kian membesar.. tanggungan pun besar.. igt tu.. anak tu harta yg tak kan boleh dipindah milik.. :)

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalau pakai duit aidil, kawen kat siam je la mampu… muahahaha

          0

          0
        • milah says:

          en hamidon, tak payah nak ingatkan tanggungjwb org. nak ckp yg ko tu baik la sgt kan. org lain semua buruk.

          0

          0
        • feliks says:

          adakah milah ini demeroyan crew?????????????

          0

          0
        • Raja bomoh says:

          Bayar susu dan duit nafkah anak2 tu. Nanti aku tampar ko macam buaya.

          0

          0
        • jelita says:

          siapa setuju kalau i cakap……i pandai teka hati korg?
          mase korg scroll ke bawah…korang mst perhatikan gmbr tetamu yg bergambr di samping pengntin kn?…….dan…
          PERCAYAKAH ANDA bahawa korg lgsung x tgk pengntin yg berada di tengah kn?
          hehhehehehehhehehehe….kesian…..
          itu tanda pgntin tiada seri lgsung sama sekali hihih

          0

          0
        • uih says:

          apa la perasaan Rita tgk gambar ni. time dia kahwin dibawaknya lari ke siam.penuh dgn kontroversi. masa zarema pulak kemain meriah. kesian…Tabah ye Rita

          0

          0
        • lynn says:

          mona fendi hidup lagi laahh..

          0

          0
        • Anonymous says:

          sbb org x tgk pengantin sbb gaya dan senyumannya mcm copy paste dr gmbr atas2…

          0

          0
        • ketam konfius says:

          itu la aku pun semak jgak asik tgk Dmeroyancrew tu.. opcos la kne feeling2.. sebab salah satu crew tu ( kakak nora danish pernah bercinta dengan abg zarema dlu ) opsssssssssssssss

          0

          0
        • narareader says:

          Hurmmm…macam something wrong ja dengan mulut Hanis Zalikha…lipstik lekat kat gigi eh?

          0

          0
      • Anonymous says:

        biasa la.. org yg tak pernah buat majlis sebelum ni.. buat sekali mak aihhhhh merah nokkkkk..

        0

        0
        • maggi kari says:

          Dah2 la nara upload gambar JDT n GENG MEROYAN CREW ni nyampah aku tengok…
          kesian kat rita time kawen dulu kemain sampai sanggup ajak nikah dekat siam cinta punya pasal kan perempuan tua pun kau sapu jugak kan xda nak buat majlis apa pun bila xnak pulak cerai pakai SMS jer..
          mana anak2 ko aidil?????????
          Xjemput sekali ke tengok wedding glamor kau dengan anak dato ni???
          Mak tiri muda 2….jangan sampai kena dera dah la yer…

          0

          0
        • sayasukagosip says:

          mak tiri bebudak tu mude ea..??umur bape zarema ni??muke mcm muke mak aku yg da 40an..

          0

          0
        • bobcat says:

          si rita tu kena heret ngan aidil ke masa kawin kat siam dulu??? dah 2-2 merenyam x payah nak salahkan sesape la… kalo setakat rita tu… umur pun banyak lanjut dr aidil masa kawin dulu, janda plk tu, kalo ikut logic pun aidil was merely in his early 20’s masa tu, a green horn, sanggup belakangkan family sbb nak ikutkan pmpn ni, bila dah rampas anak bujang org buat laki, ko x tau nak hormat mertua… elok sangat la pmpn yg korang bangga2kan ni… there’s always 2 sides of a coin, if you know what i mean…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bengkak mata Rita, hancur berkecai hati Rita tengok kemeriahan bekas suami bersanding di atas pelamin.Rita lebih cantik menawan compare to Zarema tapi silapnya dulu Rita kawin lari kawin pat Siam so mak bapak mertua tak terima.Ni satu pengajaran jangan kawin lari gi Siam dengan anak bujang orang, tak selamat tak berkat…………………………hidup tonggang langgang jadinya last last bercerai.

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          jangan nk banyak cakap pasal rita ngan aidil kawin lari kt siam la ape la…dorang dua dh tkde jodohhhh bukan kerana kawin lari kt siam paham….artis yg tk kawin lari kenape cerai ??????????? buat habis duit aje …tu bermakna dh tkde jodohhhhhh !!!!! korang pandai pulak cakap jodoh di tangan tuhan ! bila ada artis yg cerai banyak pulak yg cakap yg bukan2 macm kiwak ! kenape tk cakap dh tkde jodoh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! komen macm pundek !! eh helo rita dh tk heran lah ngan laki dia yg macm kiwak ni ! dia pon dh hepi n hepening jadi janda ngan anak2 kepala hotak tk stress n nk gi mana2 tkde yg larang huh ! lov u ritaaaaaaaaaaaaa..

          0

          0
      • kiah senduk says:

        sungguh manis aidil dan zarema,
        manis juga tetamu yang datang,
        rita dan anak bolehkah terima,
        kiah nak baginak bagi 3 bintang.

        0

        0
        • MINA says:

          Baju nora danish same dgn alas meja makannnnn….xde ke gambar alas meja makan tu abg naraaaa
          Sesape yg follow if apek or leunie bole tgk gmbr alas meja tu..haha

          0

          0
      • Mat K says:

        kakaka, cakap macam tau. hujung2 “pandangan aku”. taktau, jgn main tibai je.

        0

        0
      • leen says:

        tgk byk kali pun ttp nmpk muka zarema ni tua… ermm, cengkung sbb kurus sgt kot.. grand.. yela, aidil bru nk merasa naik pelamin..

        0

        0
      • mizz says:

        eiee hanis zalikha ke tu??? macam bapok! zarema mcm MONA FENDY

        0

        0
      • me.. says:

        hello dear.. cakap tu elok2 la sikit. ko kenal ke aidil ni? pernah ke jumpa dia personally? cakap tu tengok dulu. ini lah masyarakat Malaysia. bila nampak je org tu kaya or anak Dato, yang pasangan dia ‘tiada’ pangkat semua da label org macam tu. apa lah mulut longkang sangat. saya pun bukan org kenamaan pun tapi kenapa majlis perkahwinan kedua-dua bro saya baru ni ada je dato’, MB, VVIP datang. kami bukan ada nama. berpangkat besar bagai. kami hanya beri kad jemputan sahaja kepada orang2 ini. jangan mudah nak melabel org itu ini. anda tahu ke aidil ni hanya kerjaya dalam bola sepak sahaja? bila cakap tu, fikir banyak2. jangan main hentam je. saya kenal dia since sekolah. i knew him well. masyarakat tak nak tengok dia bahagia tapi saya selalu mendoakan dia bahagia hingga ke jannah.. amin.. #az4ever

        0

        0
    • Lion Siti says:

      Buat grand skali. Banyak sangat tu duit. Meriah betul suasana…so patutnya takda masalah dengan duit nafkah anak2 kan yang dituntut bekas isteri tu.

      0

      0
    • miss ynwa says:

      untunglah apex……bini da beranak pon makin berseri,
      tuttt atas nuh tegang…ape rahsia???
      anyway takyah nak gah sgt le majlis….
      msih ade hati yg derita disebalik kebahagiaan korg
      byr wedding planner smpi riban2 ye dil…….nafkah 5 ribu berkire…x kelako jah?
      the worst dad ever in malaysia………………….
      shame on u aidil….

      0

      0
      • Anonymous says:

        kesian ko, muda2 tut dah kendur yee… isk isk.. ke ko ni bapok?

        0

        0
      • Cahaya Borneo says:

        ku setuju dgn komen nie, nanti si rita minta nafkah RM5K banyak bising nie? puih..ekysen b’lagak kawin grand sampai tak ingat dunio, nie apasal muka bini baru si adil nie cam mona fendi je ku tgk, jelmaan kot..eh..adil muka ko nie buta ke atau di beli oleh bini ia nie..

        0

        0
      • adeakukisah says:

        saya agak awak nie blum kawen lagi kottt…sebab tu miss kan..
        cuma saya nak bagi awak info,slalu pas kawen n ade baby, dapat plak menyusukan baby…br***t memang akan nampak mantap sebab susu cepat penuh…ni bukan nak ajar yang bukan2, anggap je perkongsian ilmu…
        alhamdulillah, rezeki anak dia….

        0

        0
        • miss ynwa says:

          da kahwin tp gegatal pki miss2 kihkihkihhhhhh….ooo really thanks @adeakukisah for that info….almaklumlahhhhh belom ade rezeki lg ni ahhh, nnt ade rezeki i pon nk b*****feeding la bru montok cenggini..aum!

          0

          0
      • LeunieyNatasha says:

        Hey miss ynwa, I baru beranak sorang okay. Mestilah I nak jaga badan I. Yang u jeles kenapa? Sebab sendiri badan dah macam tong drum ke? Or tuttt u tu dah meloyot?Lagipun I mampu,mestilah kena jaga kecantikan untuk suami supaya suami tak pergi kat org lain. Jangan la beranak sorang dah macam beranak 5. Biar sentiasa cantik dimata suami.. Tak gitu? Ahakkkss :)

        0

        0
        • miss ynwa says:

          leauniy ,why butthurtttt….just asking ape rahsia noks….sharing is caring LOL….why butthurt o_O

          0

          0
        • hmm.... says:

          Alah.. cantik2 badan bini pon, laki still carik lain gak? Kan?

          0

          0
        • Anonymous says:

          hmm … tak jugak ! jgn negatif sgt kat kaum adam .. munkin 1 dlm sejuta je mcm tu .. yg slbh nya setia .. ahax !

          0

          0
    • cinta says:

      ala tomeynye baby bump scha! sukeee~~~ take care, scha!

      0

      0
      • Anonymous says:

        muka zarema seriously nmpk berusia.
        x naik seri.
        xde seri pengantin.
        ntahla.mcm x glowing..
        sebenarnya umur dia berapa?

        0

        0
        • KIREI says:

          perampas muka mana ada seri…mcm kakak ipar aku yg baru ni..runtuhkan rumah tangga org..muka mcm raksasa..tebal dgn make up…hehehe

          0

          0
      • schawal says:

        A ah.. baby bump scha kiut sangattttttttt!!! scha nampak berseri.. makin cantik.. nampak keperempuanan melayu terakhir giteww.. scha lawa scha cantik scha comey scha terbaikkkk! AWAL handsomeeee sangatttt!

        0

        0
        • Cutey says:

          Aahhh..gambar part scha tu yang aku pause lama..sukaaaaa sangat tengok baby bump scha. Soooo cutee!

          0

          0
    • kakak neelofa says:

      dh bli pampers ngan susu aidil?

      0

      0
    • bie says:

      Macam perkumpulan hijacker sedunia, selain pengantin, ada tok ti, wife safee, ehmm.. hanez je takde.. opppsss..

      0

      0
    • paku tekan says:

      Bagai pinang yg tak jd nak dibelah. opss sori…

      0

      0
    • kembong says:

      Muke bini cm bapok!!!

      0

      0
    • chronicz says:

      ni pandangan aku la..
      kalau aidil ni seorang “daddy” yang sentiasa ingatkan anak2 dia, sepatutnya dia bawak juga anak2 dia tu ke majlis perkahwinan dia. Lagipon bukan orang lain, mak tiri diaorang jugak. ramai kot janda2 or duda2 yang bila kawen baru angkut anak2 msing2..
      adik beradik aidil yang len kena ingat, kut macam mana pon, ryan n arjuna tu tetap “anak sedara” korang. klo benci dan tak suka pon cukup setakat mummy dia je.. jangan sangkut kat anak2 dia sekali.
      aidil,
      ko buat macam ni kat anak2 ko, may be ko lupa.. zaman sekarang ni, semua orang bleh google kisah sejarah nak2 “selebriti” macam ko ni.. ko bayang kan pe perasaan diaorang bila diaorang dah besar nanti bila baca kisah ko dgn mummy dia n kisah ko mengungkit duet nafkah, kisah ko ngan mak tiri diaorang pulak…

      0

      0
    • joyah jongang says:

      apapun KJ mmg hensem..

      0

      0
    • best fren mak jemah says:

      zerema nmpk tuaaaa n x lawa…kesian…liuney dh gemukk hehe tp tetap cantik…

      0

      0
  2. John Carter says:

    Wuahahaha..

    0

    0
  3. mawar says:

    do i care? org lain xleh ke nara oiiiiiiiiiii????????

    0

    0
  4. Mommy.Na says:

    Canteknye Scha!! <3

    0

    0
  5. Mommy.Na says:

    Chanteknya Scha! Glowing!
    kalah pengantin :p

    0

    0
  6. SOTONG HITAM says:

    muka pengantin pompan mcm muka zila bakarin…..looks older than the groom…btw scha is so sweet, lagi2 dengan perutnye yg semakin hari semakin nampak membesar!!

    0

    0
    • Ratu Salju says:

      Sebab mulut, tu yg nmpak sama….tp setuju klu nmpak mcm Mona Fandey!

      0

      0
    • akubencikau says:

      aku rase zarema nie mesti perangai pun lebih kurang rita,kottttt…
      pendapat aku la….sebab selalu nye kalau muka perempuan nampak ayu,lembut je mesti hati dia keras gler…tapi tak tau la pendapat korang mcm mane kan…

      0

      0
      • ehnenekkau says:

        statement ko aku xnk bankang..tapi aku pelik sbb bila masa si zarema ni ada wajah ala2 ayu, lembut??nampak cam cik pon je..huhu

        0

        0
  7. gg says:

    hoiii..dia bukan artis lahh

    0

    0
  8. rotiboy says:

    Next!!!

    0

    0
  9. Shhh says:

    agaknya lah kan..kalo majlis AZ dan RR (kalo dorg tak kahwin lari)..da tk mcm ni….sbb yg aku tgk RR ni jenis artis yg tak ramai kawan artis…RR ni nmpk mcm sombong..

    0

    0
    • kambing gurun says:

      Sape kata Rita xde kawan artis.. ramai je kawan artis dia mcm Izreen, Nadia Mustafa, Eira Syazira .. cuma geng2 artis dia jenis yang bukan kaki kelab dan berparti bagai.. semua jenis2 yang keibuan dan family.. Rita x main kawan2 yang kaki sosial ni..

      0

      0
  10. Jentayu says:

    Cantiknya partner Mahali Jasuli….sweet jer…
    Rita lebih cantik…..namun….ini jodoh….kan…
    Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat….

    0

    0
  11. Sotong Gendut says:

    Wow mcm nenek kebayan lahhhh.. hahhahaa… David Teoh sila amik kesempatan untuk mengaut untung…Zarema kau boleh jadi Nenek Kebayan dan Rita Rudaini boleh jadi Snow White… Tapi hero dia taknak Aidil sbb berlakon kayu suara pun tak macho… takut sendu tak laku

    0

    0
  12. gincu says:

    Amboi bini apek..Mendada sangat tu. Aummm!

    0

    0
  13. Shayana says:

    Wooww… bekas isteri Sultan Brunei pun ada.

    0

    0
  14. cinta says:

    Puisi buat rita rudaini

    Ketika cinta telah pergi
    Usahlah kau tangisi
    Biarkanlah dia pergi…
    Biarkan…..
    Biarkan dia mencari dirinya sendiri
    Untuk menjadi lelaki dewasa yang lebih mengerti
    Dan lebih menghargai makna cinta sejati

    Kisah cinta lalu lalu bukanlah tragedi yang memusnahkan hidupmu
    Kami rakamkan ia sebagai pertemuan cinta paling sejati dalam kamus pertemuan Illahi
    Cinta kalian yang terkandas itu telah melahirkan zuriat-zuriat suci
    Yang akan menjadi pemberani
    Pendamping masa depanmu pada ketika tua menginjak hari

    Ku tahu
    Disebalik tabah yang engkau ukirkan
    Ada kesal yang tidak pernah terpadam
    Ada rindu yang tidak pernah hilang
    Ada esak tangis yang masih kedengaran

    Pun begitu adikku….
    Pandang jauh ke depan
    Lihatlah dengan mata hati yang telus
    Usah dikesali sebuah cinta yang hilang
    Takdir mempertemukan kalian
    Takdir juga telah merampas “dia” dari kalian bertiga
    Demikianlah rahsia Tuhan
    Mencatur makna kebahagiaan insan

    Seorang lelaki telah pergi dari hidupmu
    Ditinggalkannya dua “lelaki” lain yang mendamaikan
    Lelaki lelaki kecil inilah yang perlu untuk engkau terus pertahankan
    Yang perlu untuk engkau terus ladeni dengan kasih sayang
    Hidupmu tiada sepi

    Berjanjilah dikau adikku
    Berjanjilah…..
    Untuk tidak menangis lagi
    Ketika cinta telah pergi
    Engkau perlu jadi lebih “berani”

    by tengku khalidah

    0

    0
  15. melissasaila says:

    Mahali punye Gf ke tu? lawa. Leuniey pon cantik

    0

    0
  16. SAKIT MATA says:

    Dalam banyak2 gambar aku cukup suka gambar Afgan..hehehe

    0

    0
  17. lolipop says:

    lebarnye mulut pengantin, mmg x cantik langsung!

    0

    0
  18. mei mei says:

    zarema muka mcm stok2 pondan kat siam. selamat pengantin baru noks

    0

    0
  19. keh dahnye says:

    knp mata aku ni dok tgk gmbr tetamu2 yg bergambar kat tepi2 perantin tu yer ? perantin kat tgh tak menarik perhatian aku langsung … sekian

    0

    0
    • suka hati aku says:

      betoi ckp ko keh dahnye….aku pon scroll tgk bawah semua aku tgk tetamu yang datang je…mata aku langsung xleh nk tgok pengantin…muka xde seri langsung…

      0

      0
  20. nana says:

    dapat gak merasa pengalaman sanding nikah besar-besaran ye..sebelum ni takde majlis pape..

    0

    0
  21. cik anoy says:

    zarema muka tua

    0

    0
  22. aidilfitri says:

    poyo zaquan..rambut nk style.. main bodoh je..robbers. ptt salu injured

    0

    0
  23. ehh says:

    ehh sampin apek dgn fizo nk sama!

    0

    0
  24. wanie says:

    yelah tetamu lagi berseri2..pengantin pompan x naik seri langsung…muka npk tua sgt nape ek…luar dalam x cantik…huhuhu…kesiannya…

    0

    0
  25. Chico says:

    Kalau mulut atas besar, mulut bawah mmg besar dan lebar. No wonder untuk perempuar yg rabak

    0

    0
  26. Anonymous says:

    korang tgk gambar zarema dgn dato siti…….mcm pelik ja muka zarema tu

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Apa le korang ni komplen. Jangan pandang pada muka, hati kena tahu. Mungkin juga Zarema ni yg tak banyak cakap serta tak akan melolong tentang suami & hati budi yang baik serta dapat menerima keluarga Aidil. Berlilah peluang untuk Aidil mengecapi kebahagiaan dan menjadi seorang ayah.Bila mana ada anak pasti rezeki tu akan dibahagi sama rata. Yang pasti sebelum ni Aidil juga tak banyak komen tentang rumahtangga sebelum ni. Semoga kalian bahagia & bekelalan hingga ke jannah..Amin,..

    0

    0
    • keladi merah says:

      baru kahwin kot memang si Zarema ni xcakap apa2.. cuba nanti after 1 year.. tah2 lagi teruk dr Rita.. si Hanes Suraya tu kaw2 korang kutuk dia rampas suami org.. si Zarema ni dipuji2 plak.. sememangnya Aidil memang hipokrit.. dulu menafikannya sekarang terang2an dia ni penipu.. kaki belit.. kalau dr dulu dia terus terang xde la benci macm ni kot org kat dia dan kalau dulu dia x meroyan pasal nafkah anak tak munasabah xde kot org nak kutuk dia punya majlis.. .

      0

      0
  28. yna macaspac says:

    bukan la tak suka tapi seriously zarema ni bukan kategori perempuan yang cantik laa.. kalau tak make up nampak gak manisnya.. bile dah make up gini macam tak berapa nak cantik….

    0

    0
  29. far says:

    nasib xde geng demoroyan crew bajet amerika..haktuih mnyampah…yup pngntin kurng berseri..

    0

    0
  30. sudu says:

    Budak opis aku cakap muka zarema macam Mona Fendi!
    Dan betul pun. Aku tengok tetamu2 lg best dari pengantin. hahaha..

    0

    0
  31. Kicap ABC says:

    muka dato ct lebih awet muda drpd pengantin. oopss!!

    0

    0
  32. mak jemah says:

    majlis grand nyer :3
    jangan membazir ye dengan majlis tu , ta na dah esok lusa
    dengar bercerai pula yg baru nie .. hehehe .
    mak jemah nak ucp kn semoga berkekalan hingga ke akhir hayat .. :D

    0

    0
  33. divo says:

    afgan jugak yg ensem

    0

    0
  34. aku says:

    Cantik bukan jaminan kebahagiaan sebuah rumah tangga. Tak payahlah nak buat perbandingan. Cakap org tak cantik, diri sendiri tu cantik sgt ke. Pelik melayu islam ni mengutuk fizikal org tanpa terpikir dosa pahala. Nak kutuk org cantik ke tak, tgk diri sendiri tu cantik ke tak.

    0

    0
    • ZIOE says:

      Semua komen2 ni hanya banyak yang x elok..apa kata doakan saja aidil murah rezeki dengan perkahwinan ini…dapat sara isteri dan anak2…itu yang penting… nampak muda ke tua ke itu pun nak kecoh…zioe umo 29 tahun ni…tapi orang kata umo 23-25…awet muda la konon mula2 rasa bangga tapi lama-lama terfikir bila orang ingat kita muda senang la orang lain perlekeh kita…..doakan mereka bahagia.. sepatutnya kita bersyukur…zioe x pernah baca respon si zarema tu berkenaan komen yang jahat2…maknanya dia penyabar orangnya…

      0

      0
      • ko vs aku says:

        cer suh zubir g interview, bru tau komen zarema camner! dh x der wartawan interview, mmg c dpt la bca komen zarema. cer zioe pg interiew zarema, aper la agaknyer komen dri Zarema ttg isu perampas & penipu ni.

        0

        0
  35. sally says:

    I so like!!

    I so like looking at all the baju kurungs….can get ideas for this year’s raya….

    The bride and groom….hmmm….I so don’t like…..

    0

    0
  36. nok gebuzzz says:

    mana pic BFF..ND n the gang….terutama yg mcm langsuir tu…
    ahak!ahak!ahak!

    0

    0
  37. Mdm Poppy says:

    Tapi ok muka pengantin ppuan kat sini. Make up looks more natural. Hari tu pakai red lipstick tak sesuai utk wajah matang.. Bykkan pakai lipstick pink lembut, blusher pun sama yg pink cerah sesuai dik utk kulit kamu. Make up mata just pakai jenis yg shimmer colour tapi colour must be natural pun sesuai…

    0

    0
  38. Suraya says:

    Satu je nk ckp pasal Aidil ni…jahil n jahat punya binatang..nafkah anak susah sgt nk bg, buat kenduri kawin bagai nk ark…lupa yg diri sendiri tu penah ada anak…binatang punya laki…ni lah contoh…sama jahil je dgn best friend dia yg mmgnya kaki jahil

    0

    0
  39. mulut celupar says:

    seriously, majlis ni sgt2 gorgeous dan grand..jika bkn kerana sejarah perkahwinan aidil,mmg ramai akan memuji majlis ni grand dan pelamin nya sgt cantik. euwww…

    0

    0
  40. aihhh says:

    buah dada siti nurhaliza.. masih mantap.. apa yer rahsia nya….hmm

    0

    0
  41. budi says:

    Norman Hakim nikah lain bawak anak…yg ni tak bawak anak ke?

    0

    0
  42. mylove says:

    KJ GAK KACAK!!! I OLLS TGK KJ JE UOLLS

    0

    0
  43. maria says:

    Tahniah Aidil & Zarema..senyuman menguntum si suami & isteri..hati tgh bahagia..alhamdulillah..semoga berbahagia selalu & semoga dapat ramai anak..anak itu rezeki :)

    0

    0
  44. phoebe says:

    zarema ni siapa? pelakon ke? tak kenal laa…

    0

    0
  45. Finallyyyyyy…merasa gak Aidil kawin besar2 camnih,naik pelamin bagai..paling tidak hilang kempunan..rita je la sian..xde pon merasa semua nih..pakai baju pengantin cantik2..dok kat pelamin..diraikan meriah camnih..kalo merasa pon dalam filem atau drama je…pape pon tahniah both off u..moga mahligai kali ini dirahmati..Aminn

    0

    0
  46. Hadeb says:

    Betul la korang..muka tak cantik tak semestinya hatinya tak baik..ntah ntah muka lawa tu yg perangai buruk…jgn la nilai org sbb luaran.aku tak la kenal zarema ni tp aku dah tgk byk contoh “muka cantik tp perangai mcm S*****n”..mgkin yg sorg tu pn bukan nya baik sgt..ni pendapat aku je la..kesian kot kat zarema ni org ckp mcm mcm.

    0

    0
  47. PA KU DULI says:

    tetek scha dah jatuh n kecik jer..x puas awal shaari meramas

    0

    0
  48. To my dear Rita Rudaini, takde benda lah semua ni. Ni semua hanya di permukaan, realitinya belum tentu. Anyway, nothing to be sad about dear, u r now officially free from all MISERIES. HOORAY, REJOICE TO RITA!!!! ALHAMDULLILLAH…… Dear, hidup ni mmg penuh dgn pancaroba, org2 yg gelak ketawa, akan tiba masa mereka akan menangis pula. Kita tak perlu takut pada manusia, hanya pada ALLAH, OK dear. And sbg tanda kesyukuran, I suggest u do yr own celebration, by making a small kenduri doa selamat together with yr love ones. Minta dijauhi dari manusia yg zalim dan di beri kekuatan dan keberkatan buat u n yr loves. Take care dear, may Allah bless you.

    0

    0
    • Artist Msia Semakin Teruk says:

      this is an example of how retard rita rudaini’s fan can be..looking at aidil & zarema’s wedding photo has cause huge damage to their brain, thus came out with unwanted comments / advice to rita..rita has spoken out loud that she has no feeling what so ever with aidil anymore, so why would rita be sad over this wedding? rita was the one who publicly create issues and give stupid comments one after another…learn your Islamic basic of marriage and fight for your rights (if there’s any) accordingly..not via press statement insulting own husband and husband’s family..reading statements by both rita & aidil, we can clearly see that both parties were at fault..but calling for press statement and make yr marriage issues public does not give credit to rita and of no help to anyone..and what did rita get out of all her stupidity and loudness? sendiri fikir laa..

      0

      0
      • huhu says:

        Just mind your own bisness please..

        0

        0
      • Sowat says:

        Like I said, Rita, kita tak perlu takut pada manusia, hanya pada Allah. It’s easy to say, but who knows, those in yr position, will be yelping louder than anyone else. Remember, dont succumb to what others want you to be, hanya bersujud pada Allah dan minta pada nya. Close yr ears but open yr heart. Allah is always with you.

        0

        0
      • bobcat says:

        i couldnt agree with you more. she did dig her own grave, and for that, she had to pay. i’m not taking sides here hunny, i’m so totally sitting on the fence. its just my rational thoughts; yes, both parties are at fault, thus the blame shouldnt be laid solely on aidil… and to think of all these die-hard-shallow-minded fans of rita, just go and eat your pathetic hearts out!

        0

        0
  49. airit says:

    sakan noo 3 mjls tu xcmpr mjls phk ko plak.. nti klo dpt ank baru igt taw susu tu bg ms bb je.. budak bsr xperlu susu dhkn..? huhh.. n klo aq tgk bini ko branak kat princecourt/mn2 hosp mhl, mase tu aq rs nk ludah je kt muke ko puiiiii… syg norr ahli korge ko kat bini bru mulut lebor ni herk..? mmg dsr pompuan prampas.. klo mko kaco daun ms kes diorg xslesai dlu, mayb diorg xkn b’cerai.. tp aidil ni mmg otok bodo xmeced lgsg.. otok bongok mcm org xsunat jer! kahkahhh…..

    0

    0
  50. Aku pelat says:

    Aku tgk mcm kek nis plak yg sama cantik sama padan berdiri sebelah si aidil ni…

    0

    0
  51. Aku says:

    Gambar no. 12 tu yang pakai baju hitam tu Nabila ke? Tak cam pulak aku.

    0

    0
  52. gah di dunia jer tuu says:

    Eh..azrinaz mazhar hakim pun ada..lama xtgk dia.tp kan..aku pelik la.semua tetamu jemputan wanita cantik2 berseri belaka.sygnya..pengantin pompuan lak muka cam bapokkkk !! Wakakakaaa..

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Tok K masam aja.

    Nasib Datuk KJ tak marah CT. Jangan madok campur no

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Tok K masam aja. Da tak hansem ah sekarang… So fat

    Nasib Datuk KJ tak marah CT. Jangan madok campur no

    0

    0
  55. wawa says:

    urm..aku xtaw kot mte aku rbun ke ape..tp mka zarema cm bapuk..sory,..

    0

    0
  56. piz says:

    Ha kan sama cantik sama padan. len kali jgn terburu2 bila nak berumah tangga. yang jadi mangsa anak2 bila dah cerai berai. aidil lepas ni jgn lupa nafkah untuk anak2 hensem u tu tau.

    0

    0
  57. ciku says:

    i setuju dengan jelita, tengok orang2 disebelah pengantin ja :D segaknyaa KHAIRY JAMALUDIN! =)

    0

    0
  58. ss says:

    hahahahah zarema ni muka dia aq tgk dr1st gmbr smpi bwh expressi muka sama ja klakor plak

    0

    0
  59. musykil says:

    Maaf ye.. tapi sy perasan..pengantin perempuan senyum sepesen ajeee..
    Macam di paksa. Tenggelam seri kerana gambar jemputan lagi menyerlah..
    Maaf yeee..just personal opinion.. :)

    0

    0
  60. Senduk says:

    PENDAPAT AKULAH, NI PENDAPAT JE TAU, JANGAN TERSINGGUNG

    bagi aku, KALAULAH KELUARGA AIDIL lembut hati dan boleh terima rita INSYALLAH BAHAGIA DAH RITA DAN AIDIL BERSAMA ANAK2, TAPI JODOH KAN, SIAPA BOLEH HALANG, TAPI ITULAH ” KALAULAH”

    Selamat menerima menantu baru, sayangilah dia sebaik2nya, terimalah baik dan buruknya.

    0

    0
  61. Wan Z says:

    This nara has no heart……..munafikin

    0

    0
  62. Anonymous says:

    Korang kalo mngutuk no satu..nnt kna batang hidung sndiri baru taw…cbela doa yg elok2..org yg korng angp buruk sbnarnya elok budi bahasa taw..cntik x smsti ya elok….pkr2 kanla..

    0

    0
  63. Zain Sardin says:

    nape seme lelaki kene pegang handbag dah trend sgt ker skang nih bawak murse?

    0

    0
  64. ikan says:

    cantiknye baju scha.. cantiknye mawar. besarnye bini apek punye, lampu cantik, pelamin cantik.. pengantin pun ok.

    0

    0
  65. yayang says:

    Jgnlah dok kutuk sgt kat zarema ni…..sian plak… doakan lah kebahagiaan mereka… setiap perbuatan baik/jahat diorg ada balasannya…. kita serah je pd Allah…

    0

    0
  66. Lalalulu says:

    Perghhhhhhhh!! Aidil pakai jam tangan rolex tu! Hantaran to his wife pon mahai2… Handbag chanel, jam rolex, cincin mesti tiffany&co and more… Ada duit pulak kan… Lawak ja bila xmau bg duit kat anak sdiri…berkira sgt! Takpa…nnt bila susah, xyah la pi cr anak2 balik…x syg anak tp blagak mcm syg anak! Pelikkkkk!

    0

    0
    • Mat K says:

      biarlah dia hadap bhgn dia nanti. kita yg takde kena mengena ni tak payah jadi hakim. LOL laaa kau ni

      0

      0
  67. filania says:

    gmbr no 10 tu aku x nampk mcm zarema tu pengantin…aidil nmpk secocok dgn pompuan yg tgh tu je..mcm ada iras2..huahuahua..maaf ye zarema..awk tenggelam cket kt situ..nyway, slmt pengantin baru yeee..

    0

    0
  68. Suraya says:

    Aku masih ingat lg binatang ni ckp dlu, “Saya dah tak sayangkan dia lagi & saya dah tak inginkan dia lagi,” itu komen pendek Aidil Zafuan.
    “Saya mengaku mengenali Zarema. Tetapi bagaimana boleh timbul cerita kononnya kami akan berkahwin tak lama lagi? Memang kami berkawan, tetapi tidaklah sampai ke tahap mengenali hati budi.” Ni apa? Kelapa dh ditebuk tupai ek? Ko mmg tepat lah dipanggil Dasar binatang!

    0

    0
  69. Mat K says:

    Aidil, mana sedap? Rita ke Zarema?

    Lepas ni main bola bebetul sikit.

    0

    0
  70. Melati says:

    Tak penting lah duit saper? tapi yg heran nya si Aidil tu, kena pakai cermin mata kot…dah macam David Beckham kawin dgn itik plak aku tgk.

    0

    0
  71. Melati says:

    Tak kira lah duit saper.

    0

    0
  72. Anonymous says:

    tok ti dtg meraikan wanita seangkatan dgnnya. sama2 merampas laki org. nnt zarema mcm tok ti jg xdpt ngandung

    0

    0
    • timun says:

      ak bukan nk sokong sape2…bende dah lamaaaa la..lama..lama….xbley nk ubah dh….xyah diungkit lg….

      0

      0
  73. Nia says:

    sibok dgn duit org sibok dgn tanggungjwp org bg nafkah ke tak. diri sendiri tu ingat ke dgn tanggungjwp sendiri?? sibuk jaga tepi kain org heh

    0

    0
  74. Mrs E says:

    Aidil ni kawin anak dia pergi kawin dia tak? Macam tak nampak pun. Orang lain pun perampas gak, tapi bab anak dorang jaga.. contoh memey. Anak norman bukan main rapat lagi.

    0

    0
  75. Anonymous says:

    berseri lagi muke raja azmi wktu kawen aritu…

    0

    0
  76. Anonymous says:

    Entah knp bila tgk je 2 org ni aku trus rasa nk berdoa utk Rita..semoga Rita tabah, smoga jodoh Rita lebih baik n kehidupan Rita lebih indah…beso nya tetek Liuney kt atas tu kehkehkeh.

    0

    0
  77. JANSARIN says:

    Pengantin pompuan tu macam takde seri pengantin ,lawa lagi che ta kawen.Muka pun macam aqua..keras.Ini dah kawen jangan lupa nafkah anak pulak mintak sebulan rm5k,tak mampu kawen grand boleh pulak..Dulu gatal sangat nak kawen muda.

    0

    0
    • Anonymous says:

      at least che ta xrampas suami org..da ada anak lg tu laki org tu.gagah sgt nk ambik..da dpt jgn dibuang plak..n laki tu pn sama da dpt pengarang hati baru jgn ada hati nk pasang lg plak.

      0

      0
  78. Curious says:

    Satu je nak tanya, nanti honeymoon bawa rombongan dmoronscrewaround sekali ke????

    0

    0
    • ciko says:

      mesti la bwk geng demoroyan crew tu.. mn leh tinggal.. yg overpost bkn kapel yg khwn ni tapi yg sekor kapel lgi tu.. bajet americano tu

      0

      0
  79. gbiru says:

    tahniah
    smoga kekal hingga ke hujung nyawa
    semuanya cantik2

    0

    0
  80. Biskut says:

    wow…grand sakan majlis nyer. kesian rita dulu yer kawen kat siam jer. anak2 ko mana aidil? takde pun gmbr kau dgn anak2 kau masa majlis kau ni…..

    0

    0
  81. abang cute says:

    hahahahaha….ingatkan abang cute sorang jer perasan yang muka Zarema ni macam mak nyah…maybe make up dia kot yg menampakkan dia macam pondan lorong….serius nak gelak…..

    0

    0
  82. stress says:

    xmacho langsung laki bwk beg besor kat tgn.. dah kalah beg tgn bini da..

    0

    0
  83. Giacomo says:

    semua cantik dn berseri….kecuali pengantin

    0

    0
  84. Anonymous says:

    hello dear.. cakap tu elok2 la sikit. ko kenal ke aidil ni? pernah ke jumpa dia personally? cakap tu tengok dulu. ini lah masyarakat Malaysia. bila nampak je org tu kaya or anak Dato, yang pasangan dia ‘tiada’ pangkat semua da label org macam tu. apa lah mulut longkang sangat. saya pun bukan org kenamaan pun tapi kenapa majlis perkahwinan kedua-dua bro saya baru ni ada je dato’, MB, VVIP datang. kami bukan ada nama. berpangkat besar bagai. kami hanya beri kad jemputan sahaja kepada orang2 ini. jangan mudah nak melabel org itu ini. anda tahu ke aidil ni hanya kerjaya dalam bola sepak sahaja? bila cakap tu, fikir banyak2. jangan main hentam je. saya kenal dia since sekolah. i knew him well. masyarakat tak nak tengok dia bahagia tapi saya selalu mendoakan dia bahagia hingga ke jannah.. amin.. #az4ever

    0

    0
  85. pinklady says:

    Dok peratikn pics kawen diaorg ni tk kisahlh kt mna2 website / blog .. aku tk nmpak pun Khalid Jamlus? Xplayer Msia tu? Bkn dia biras ngn Aidil k? Bkn wife msg2 adik bradik k? Yelaa kn? Stau aku lah n seigt aku ..

    0

    0
  86. MAKDARA says:

    Apasal pengantin pompuan ni cam bapok…alamak Dato K dah tua…

    0

    0
  87. ikan p says:

    Might be, make up Zarema tu yang menampakkan dia lebih tua sikit dari Aidil. Tapi overall gambar ni semua okay. Tahniah to both of you. Semoga kekal hingga ke akhir hayat.
    Kita sebagai manusia hanya mampu merancang, tapi semuanya bergantung pada ketentuan Ilahi.
    To Aidil, sekarang kau ada 2 tanggungjawab.
    1. Tangungjawab dengan Isteri baru. 2. Nafkah untuk anak-anak dan jugak bekas isteri.

    Tahniah, semoga berbahagia, Aidil dan Zarema :)

    0

    0
  88. […] (29 GAMBAR)Majlis Resepsi Aidil & Zarema Di The Majestic Oleh WunderClique (167) […]

    0

    0
  89. […] (29 GAMBAR)Majlis Resepsi Aidil & Zarema Di The Majestic Oleh WunderClique (168) […]

    0

    0