Written by serenity | November 5th, 2012

Mungkin betullah kata sesetengah orang, kalau mempunyai hubungan percintaan,elakkan pasangan kerap bergambar bersama, simpan sedikit kemanisan itu untuk hari bahagia. Boleh dikatakan jarang kita lihat Farid Kamil dan Diana Danielle bergambar bersama sebelum ini. Hari ini melalui Harian Metro Online Farid mengakui yang dia memang tidak mahu terlalu ‘exposed’ tentang perhubungannya dengan Diana sebelum ini.


Photobucket
Photobucket

 Kami bertemu di majlis Lord’s Tailor. Saya terserempak dengan mama dan terus bertanya, “Diana mana auntie?”. Kemudian saya bertanya lagi, Diana ‘single’ lagi ke tak? Saya tidak perasan yang dia di belakang saya.

Ketika itu dia menoleh dan terus bertanya awak single ke tidak? Kalau awak single saya nak ajak awak jalan sekali nanti dan selepas itu kami tidak pernah jumpa.

Satu hari saya menghubungi Diana. Saya mahukan dia untuk membintangi filem arahan saya. Dia tanya berapa banyak ‘scene’ dan saya kata tidak banyak. Tapi saya sambung ‘scene’ dengan dia di luar lokasi (ketawa).

Sebaik kami meyakini bahawa hubungan ini serius, kami berdua sepakat untuk tidak terlalu ‘expose’ kerana mahu menyimpan sedikit kemanisan untuk saat-saat bahagia seperti hari ini. Baru boleh duduk rapat-rapat dengan dia.

Macam itulah sifat terpuji seorang lelaki yang gentleman. Gambar romantik habis pada hari pernikahan saja. Di harap kata-kata Farid ini akan menjadi ikutan anak muda di luar sana agar tidak terlalu ‘exposed’ tentang perhubungan dengan teman istimewa untuk menjaga kemanisan hari bahagia. Buat pengetahuan anda, set gambar-gambar ini ialah dari FotoCantik Studio. Sila like Fanpage mereka sebagai tanda sokongan.


Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

p/s: Ada plan nak gi korea next year?? Deal terbaik Abg Nara rasa so far… Lawati FB dan LIKE pelangibonda utk package terbaik dari ladang!


 

Baca Yang Ini Pulak:-

92 responses to (28 GAMBAR)Perkahwinan Farid Kamil Dan Diana Danielle Dari FotoCantik Studio

  1. FazuraLOVER says:

    sweetnya mereka.. tahniah DD & FK!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 117 Thumb down 0
    • anakayam says:

      sweet giler…..simply amazing…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 1
      • KL GangsterStyle says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 233
      • Selitone says:

        KL GangsterStyle

        Banyak songgeh plak ngko eck…??? Thehehe

        Biar lerr diaorang nak buat majlis camner pun… asalkan objektif tercapai. Bukan ada dosa pun kalau majlis tidak ramai hadirin… yang mustahak, perkahwinan mereka telah dihebahkan kepada orang ramai.

        Baik ngko jaga atok ngko kat kampung dah lerr. Takot nenek tiri ngko tergedik kat orang lain pulak… ada faham??? hahaha…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 142 Thumb down 5
      • Anonymous says:

        masa gmbar nangis tu baru nmpak muka dia ada iras mak dia.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 1
      • siah jala says:

        wow memang cantik, katik batik tu pun cantik., corak macam kain batik terengganu jer, hari tu gi terengganu corak macam tu lah, apa2 pun tahniah siah jala ucapkan, gambar pun cantik, geram siah jala tengok.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
      • peperrr says:

        org macam “KL GANGSTER” ni lah punca masyarakat melayu terpaksa berhutang untuk kawen..kerana takut mulut longkang mcm ni berkata2

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 104 Thumb down 3
      • saya suka gosip says:

        btol ckp peperrr..sbb mulut longkang la sume nk grand bagai..sbb pk nnti org ckp..

        dorg sgt simple n sweet..hantaran pon 10 ribu je..x berlebih-lebihan..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 0
      • elly says:

        ini kan nikah… dah tentu nanti ada majlis untuk ke dua dua belah pihak.. bersederhana lebih manis.. ikut suka dier la nak majlis macam mana pon… yang penting sah…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
      • hahahaha says:

        Sweet n tenang jer…utk KLGangster Style…Majlis kahwin sederhana lah bagus…mana tahu lbih berkat di sisi Allah….sbb MEMBAZIR tu amalan syaitonnnn! tu pun nak kena ajar…puiiii

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 37
      • DAMN!!!! says:

        KL GangsterStyle, aku malas nak cakap banyak tapi ko da malukan diri sendiri. g la mintak maaf ngn atuk ko..suke2 ati je cakap atuk ko macam tu kn..

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        sweet n…………………….saya harap hbngan krang brdua kkal
        jgn prcya pda gosip liar

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Cik Swee says:

      Soooooooo Sweeeeettttt lah korg..Tahniah & selamat Pengantin Baru Farid & Diana semoga ikatan ini kekal ingga ke Jannah & semoga dikurniakan anak2 yg soleh & solehah..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
      • ermm says:

        ntah hape2 la korang ni..klu wat grand korang mengata ala sponsor, bleh la..ala, berhutang tu, tu yang leh wat grand..klu wat simple, ckp tak cukup budget lak..kan ke yang paling penting akad, suami, isteri, wali, saksi je..yang lain optional..ntah hape2 ntah…

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • lipas susah nak mati says:

      sekali tgok muka dier masa nanges tu cam wardina je kan…huhuhu comel sgat2…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  2. mamamia says:

    tahniah…smg berkekalan hendakNya

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
  3. Mia says:

    Nice..Alhamdulillah..nak ngis tgok statmnt FK..syahdu tgok gambar..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 0
  4. DD88 says:

    She’s gorgeous. :) Tahniah kedua2nya. Moga berkekalan ke akhir hayat.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
  5. che lah master chef says:

    wlaupun xminat ngan couple ni, tapi suke sangat tengok care perkahwinan diorang, sangat humble & simple…congrats to both of u ;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 3
  6. RIMAS says:

    Mmg dia tak pki inai ekk.. tapi ok jer la.. inai tu bkn wajib pon.. yg wajib.. NIKAH.. alhamdulillah.. sgt2 simple n sweet.. takyah beriya.. yg penting.. NIKAH PAKAI TUDUNG!!! bagus sesgt… tak cam retis lain… :P

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 3
  7. xnotx says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 46
    • Anonymous says:

      pernikahan x perlu konsep.. asalkan sah dan dah jd halal laki bini. semoga kekal hingga ke jannah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 82 Thumb down 2
      • Kuma2comel says:

        konsep mcm org indonesia.. klau prasan org indon kahwin lelaki pkai kot.. prempuan berbatik.. cuma ada elemen2 lain sket.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  8. Salju-Salju says:

    NICE!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  9. Anonymous says:

    air tangisan gembira.dulu waktu majlis akad, husband aku nangis. tapi, waktu mjls sanding, aku plak nangis.hehe…kenangan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 11
  10. aidawahab says:

    gambar 2nd last, sangat mengharukan :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
  11. lili amini says:

    sweet sgt diorg ni.doakan kalian kekal hingga ke akhir hayat.x mcm shila n sharnaz dulu,terlalu show off sgt relationship diorg.tp skg shila dah berubah.syukur

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
    • Mak Jemah nak masuk Juara Lagu dgn lagu barunya Cak Cak Pong says:

      lagi stu scha dan awal..sbb tu tak da seri..mcm dh biasa sgt tgk dorg tu..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 7
      • noni says:

        betol. aku setuju.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        xpayah nak kutuk org sgt,at least si awal tu xpenah kuar citer penah buntingkan anak dara org..oopsssssssss

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 5
      • Anonymous says:

        Tak payah nak banding2 kan org tu dgn org ni…masing2 ada cara masing2….yg penting doakan kebaikan untuk semua insyaallah ada juga kebaikan utk kita

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  12. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 22
  13. Anonymous says:

    simple nice humble congrats DD & FK

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  14. LOL says:

    Sob sob. tomey:’)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  15. mamamaz says:

    Alhamdulillah. Tahniah to F + D <3 your wedding dress Diana, simple tapi very cantik. Never taught kain batik will work beautifully pakai macam tu during wedding <3

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
  16. noni says:

    wahhh, bagus gila FK. suke tgk perkahwinan dorg ni. nmpak sgt simple tp still ade tarikan. semoga kalian bahagia hingga syurga.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  17. mawar merah says:

    npe internet pat aku ni xdpt ngok pic dorg!!!!!….gerammmmnyerr!!!!..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  18. lady says:

    mula2 tertny2 knp dd yg cute ni pakai kain batik sebab nampak pelik tp bila tahu nama manja dia org “combi & abg kassim” and dia org suka cite lama2 so mmg sengajalah kot dia org pilih kelainan:)anyway setiap org tak perfect cuma pada aku dd n fk blh jd contoh artis2 lain bercinta xheboh2, tunang simple, nikah simple je…klu isu bertudung tu biar lah DD fkr sendiri dosa pahala dia, bkn dia tak tau mane baik & buruk. cuma ade je artis bertudung nampak dada juga, gambar dgn bf siap “ber abg2″ post dkt fb almost every week…so blh nampak kat situ masing2 ade life masing2:)tahniah & semoga kekal ke akhir hayat DD & FK

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 1
    • Ustaz edos says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 76
      • mimi says:

        Ko ingat allah jadikan wanita tu untuk seks je ke? mmg fitrah lelaki nak yg cantik je tapi cantik tu subjektif n kenape ek pompuan cantek kat dunia ni yg slalu kene cerai? kalau idup ikut falsafah ko ni, mmg ari2 mekap depan cermin jela, pompuan mmg x keje, teraju negara bagai. kalau laki tu gatal (mcm jejai), ko watla pepun, dia akan carik lain gak…which is why idup jgn ikut telunjuk lelaki…hidup kerana allah. sorry to say la tp wanita asia x lawa mane except bolllywood lagi2 pompuan m’sia….kulit sawa matang perasan cerah. so typical malay. stupid.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 12
      • nur mila says:

        @ustaz edos.. x payah guna nama ustaz kalau otak kau tu kotor, kau mesti org yg kesunyian kn sebab tu ckp macam tu..x senonoh betul

        @mimi….naper awak ckp pompuan asia terutama malaysia x cantik..kulit yg sawo matang pun ada yg cantik

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
      • Peah suka baca gosip tapi tak suka bergosip.. says:

        Baik tak payah pakai nickname ustaz… Menjatuhkan martabat ustaz2 n ulama je…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        mak kau dada besar x? bodoh!

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • kepada 'ustaz' edos overdose says:

        dada si DD tu.. untuk si FK la.. nak tunjuk kat ko aphal lak.. dada ayam kepsi je la ko hadap..

        **jangan merosakkan imej ustaz**

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
      • Tlg cakap pakai otak says:

        Ayat plg sangap! Kalau ko pk ‘kesejatian’ seseorg wanita tu terletak pd ‘dada’nya jer…mmg aku nk declare kt cni yg ko ni mmg LELAKI MINDA KELAS KETIGA.

        ko ni confirm x belajar tinggi..kalau belajar tinggi pun bukan ilmu agama..
        takde sape nak respek ko sbb ko xde respek lgsg kt kaum wanita…boo!

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  19. Sama cantik … mari kita doakan mereka kekal bahagia dan tidak seperti pasangan selebriti lain yang kahwin kejap lepas tu bercerai berai… semoga mereka di kurniakan anak yg soleh …

    Mohon ‘Like’ wedding photographer page saya … Tq …
    http://www.facebook.com/atanahmadphotography

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  20. Anonymous says:

    yep,simple tu ok…tp selekeh tu semak seket mata memandang…sori…da abes ikhlas dah ni….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 13
  21. akirakaede says:

    time tgk walimaturus,lembut tapi malu2 je dia cakap.tak macam scha ngan lisa..habis semua nak diceritakan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 1
  22. adik diana says:

    taniah memang sweet sgt..baguslah bila nikah bersederhana elakkan pembaziran yang berlebih2 tu sume amalan syaitan..memang simple sgt i like berjuta kali hahaha..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  23. Hamba Allah says:

    Alhamdulillah… Tahniah! Semoga kekal bahagia ke akhir hayat..Amin..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  24. hihu says:

    waaaaaaaaaaaaaaahhhh sebak & terharu tgk gambar 2nd last tu (DD keluar air mata),tetiba rse bergenang air mata….sweet sangat,teringat memori indah masa kawen dulu hehehe :)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  25. ahkak gile glam says:

    Salam, DD ni sebanarnya lemah lembut orgnya seayu wajahnya, walaupun DD mix, tp majlis sgt sederhana, very sweet n simple sbb yg penting ijabkabul tu..semoga berbahagia hingga ke pintu syurga..insyaAllah;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  26. suke says:

    semoga bahagia hingga ke akhir hayat…Amin…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  27. ool says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 24
    • Anonymous says:

      Tibeee je.kesian la ool ni..demam eh?haha

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Joyah says:

      tibee je.kesian ool ni.awk demam eh?haha

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • shaqis says:

      biar muka xcantik, jgn hati busuk cm ko…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
    • Mak Jemah nak masuk Juara Lagu dgn lagu barunya Cak Cak Pong says:

      kenapa kalo kawin ngan org melayu …ank tak cntik ker….kecian tgk DD nie..ayah tak tahu kat ner..kalo kawin ngan org melayu..senang2 jer leh jumpa.

      Kalo aku jadi ko lah ool..aku lbh senang pilih lelaki melayu ni..sbb lbh tahu adat dan agama kiter..sbb sebagai wanita lelaki (suami) yg ptut bimbing wanita (istri)…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
      • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

        muke ool ni mesti lagi buruk dari mak ND kan?? eeeiiiyek geli-geli!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • burung hantu says:

        Ayah dia ada tapi tak leh nikahkan sebab anak tuutttttt. Emak dia tak kawin pun dgn mat salleh tu. Hopefully DD tak jadi mcm emak dia duk menipu sana sini. peace!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. 1991 says:

    Semoga kekal till Jannah. :)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  29. congrat diana n farid
    love u guys muah

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  30. mizz says:

    oklah…nmpk sweet sama cantik sama padan…Alhamdulillah bersatu akhirnya setelah lama beno berteka teki…hope both of them kekal hgga akhir hayat and dpt anak yg comel, soleh/solehah…simple ceremony nothing interesting tp x perlu nak grand pun it’s better…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. ck beatriz says:

    cantiknyeee, simple but gorgeous..suke tgk dorg ni..very humble..btw, congrates..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  32. NH says:

    Very impressive. They dont have pre-wed photo shoots. What an excellent example. Mmg blh nampak cinta and kebahagian depa bersama. Hope they’ll make this marriage work and last forever. May Allah bless them n their institution, amin.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  33. rainbow says:

    sebelum ni xpernah minat DD + FK..tp bile diorg kawen ni jd suka pulak..semoga bahagia hingga ke syurga.. =)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  34. humairaa says:

    sejuk tgok gambar diorang…smoga kekal..amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. penyapu buruk says:

    bestnyer kalo dapat rodok jubur KL GangsterStyle dan ool dgn batang penyapu kan :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  36. Anonymous says:

    semua ok…cantik…tp kenapa ada gambar dia tak pakai tudung sedangkan dia sudah bertudung….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Doakan FKDD Bahagia says:

      anon…DD lom bertudung lg. Ni pakai time nikah je. Sbb dia kuar tv ari ahad tu ari x pakai tudung pon. Doa2kan DD cepat2 berhijab puler…..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  37. orangejus says:

    yang komen negatif psl couple ni mmg bodoh teramat.. Tak boleh ke komen elok2 sikit. Dorang dah nikah dah pon. To me dorang cantik n sweet je. Biarlah nak simple ke apa ke. Islam pon suka yg sederhana. Apa tah masalah ngan korang yang asik nak ngutuk. Diri sendiri tu dah cntek benor ke…? Cubalah doakan org yang baik2… Esok2 org ngata ko pulak..tau nak marah..FDKK..Tahniah..moga berkekalan ke akhir hayat….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  38. orangejus says:

    Geram sgt….Kan sampai dh typo.. FKDD maksudku. !!! Im sorry….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  39. HUHU says:

    mcm ni lh perkawinan yg patut dicontohi, walaupun nampak simple, tapi lebih sweet dan bermakna daripada sesetengah artis yg semua benda nak grand sampaikan tunang pun nak grand tp last2 apa pun tak ada. Respect sgt tgk pasangan ni takda pun nak buat foto pra perkahwinan semua…bila dh sah jadi suami isteri baru lah nampak gambar dorg rapat2…bagus2..semoga kekal

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  40. Siti's fan says:

    I am now officially Diana Danielle’s fan! She’s sweet, humble and not a show off! Somehow I am comparing her with Lisa n I wld go for Diana anytime, hands dwn! Farid, u better take good care of this one, she’s a gem…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  41. Minah Hysys says:

    nape pertama kali aku tgk wedding artis ni dah boleh rase dorang akan berkekalan sehingga ke akhir hayat??
    Simple, humble.. Thumbs already up, but toes also up!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  42. hoho says:

    suke gmbr yg DD cium tgn FK tu.terserlah kasih sayang FK kat situ.nmpk sgt real and sincere.tersentuh hati ku iniiii.sobs

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  43. eiy ka sparkz says:

    sepadan gilerr tengok gmbar korang, jelous pon ade.. bila lah aq nk naik pelamin pulak asyik dok tngok owg je.. Em..Em..Em,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. umi uma says:

    Tahniah semuga bahagia ke anak cucu, biar majlis kecil kecilan tapi keberkatan tu yang paling utama. Cantekkkkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. kucing besar says:

    tahniah DD dan FK… very simple majlis dia…but excited nak tengok…mcm ni le kita nak…senyup2 ajer…gambar pas kawen yg banyak..baru nampak seri pengantin tu… kesederhanaan itu memang dituntut oleh Allah SWT…yang banyak songeh dan komen tu…cermin2 le sikit diri tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. vroomm says:

    macam muniafik gila kl gangster ni,,nak je aku doa kne panah petir,,aku rasa cinta tak kesampaian tu pasal la cakap gitew,,,bau mulut lahanat cilanat jaa,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  47. budak baik says:

    alhamdulillah moga berkekalan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0