Written by serenity | November 5th, 2012

Mungkin betullah kata sesetengah orang, kalau mempunyai hubungan percintaan,elakkan pasangan kerap bergambar bersama, simpan sedikit kemanisan itu untuk hari bahagia. Boleh dikatakan jarang kita lihat Farid Kamil dan Diana Danielle bergambar bersama sebelum ini. Hari ini melalui Harian Metro Online Farid mengakui yang dia memang tidak mahu terlalu ‘exposed’ tentang perhubungannya dengan Diana sebelum ini.


Photobucket
Photobucket

 Kami bertemu di majlis Lord’s Tailor. Saya terserempak dengan mama dan terus bertanya, “Diana mana auntie?”. Kemudian saya bertanya lagi, Diana ‘single’ lagi ke tak? Saya tidak perasan yang dia di belakang saya.

Ketika itu dia menoleh dan terus bertanya awak single ke tidak? Kalau awak single saya nak ajak awak jalan sekali nanti dan selepas itu kami tidak pernah jumpa.

Satu hari saya menghubungi Diana. Saya mahukan dia untuk membintangi filem arahan saya. Dia tanya berapa banyak ‘scene’ dan saya kata tidak banyak. Tapi saya sambung ‘scene’ dengan dia di luar lokasi (ketawa).

Sebaik kami meyakini bahawa hubungan ini serius, kami berdua sepakat untuk tidak terlalu ‘expose’ kerana mahu menyimpan sedikit kemanisan untuk saat-saat bahagia seperti hari ini. Baru boleh duduk rapat-rapat dengan dia.

Macam itulah sifat terpuji seorang lelaki yang gentleman. Gambar romantik habis pada hari pernikahan saja. Di harap kata-kata Farid ini akan menjadi ikutan anak muda di luar sana agar tidak terlalu ‘exposed’ tentang perhubungan dengan teman istimewa untuk menjaga kemanisan hari bahagia. Buat pengetahuan anda, set gambar-gambar ini ialah dari FotoCantik Studio. Sila like Fanpage mereka sebagai tanda sokongan.


Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

p/s: Ada plan nak gi korea next year?? Deal terbaik Abg Nara rasa so far… Lawati FB dan LIKE pelangibonda utk package terbaik dari ladang!


 

92 responses to (28 GAMBAR)Perkahwinan Farid Kamil Dan Diana Danielle Dari FotoCantik Studio

  1. FazuraLOVER says:

    sweetnya mereka.. tahniah DD & FK!

    0
    0
    • anakayam says:

      sweet giler…..simply amazing…

      0
      0
      • KL GangsterStyle says:

        Mcm wedding budget jek! Tak happening langsung..cheap sgt! Mcm main2 je..standard wedding dalam drama atau filem melayu konon anak Datuk Tan Sri kaya raya kawen tapi time bersanding tak sampai pun 20 yg duduk depan pelamin, muka makcik2 cleaner ofis sape2 ntah..Datuk Tan Sri Datin lakpakai baju kaler lain2 jenis murah lak tu..funny2x. Patutlah sekejap je tunang leh terus kawen..org lain ambik paling kurang pun 6 bulan nak prepare, tu pn pakai wedding planner..atuk aku kawen minah gro kat kpg leh grand weiiii!

        0
        0
      • Selitone says:

        KL GangsterStyle

        Banyak songgeh plak ngko eck…??? Thehehe

        Biar lerr diaorang nak buat majlis camner pun… asalkan objektif tercapai. Bukan ada dosa pun kalau majlis tidak ramai hadirin… yang mustahak, perkahwinan mereka telah dihebahkan kepada orang ramai.

        Baik ngko jaga atok ngko kat kampung dah lerr. Takot nenek tiri ngko tergedik kat orang lain pulak… ada faham??? hahaha…

        0
        0
      • Anonymous says:

        masa gmbar nangis tu baru nmpak muka dia ada iras mak dia.

        0
        0
      • siah jala says:

        wow memang cantik, katik batik tu pun cantik., corak macam kain batik terengganu jer, hari tu gi terengganu corak macam tu lah, apa2 pun tahniah siah jala ucapkan, gambar pun cantik, geram siah jala tengok.

        0
        0
      • peperrr says:

        org macam “KL GANGSTER” ni lah punca masyarakat melayu terpaksa berhutang untuk kawen..kerana takut mulut longkang mcm ni berkata2

        0
        0
      • saya suka gosip says:

        btol ckp peperrr..sbb mulut longkang la sume nk grand bagai..sbb pk nnti org ckp..

        dorg sgt simple n sweet..hantaran pon 10 ribu je..x berlebih-lebihan..

        0
        0
      • elly says:

        ini kan nikah… dah tentu nanti ada majlis untuk ke dua dua belah pihak.. bersederhana lebih manis.. ikut suka dier la nak majlis macam mana pon… yang penting sah…

        0
        0
      • hahahaha says:

        Sweet n tenang jer…utk KLGangster Style…Majlis kahwin sederhana lah bagus…mana tahu lbih berkat di sisi Allah….sbb MEMBAZIR tu amalan syaitonnnn! tu pun nak kena ajar…puiiii

        0
        0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        kain batik Dee sebijik mcm kain batik kak chan buat basahan untuk mandi! lol

        0
        0
      • DAMN!!!! says:

        KL GangsterStyle, aku malas nak cakap banyak tapi ko da malukan diri sendiri. g la mintak maaf ngn atuk ko..suke2 ati je cakap atuk ko macam tu kn..

        0
        0
      • Anonymous says:

        sweet n…………………….saya harap hbngan krang brdua kkal
        jgn prcya pda gosip liar

        0
        0
    • Cik Swee says:

      Soooooooo Sweeeeettttt lah korg..Tahniah & selamat Pengantin Baru Farid & Diana semoga ikatan ini kekal ingga ke Jannah & semoga dikurniakan anak2 yg soleh & solehah..

      0
      0
      • ermm says:

        ntah hape2 la korang ni..klu wat grand korang mengata ala sponsor, bleh la..ala, berhutang tu, tu yang leh wat grand..klu wat simple, ckp tak cukup budget lak..kan ke yang paling penting akad, suami, isteri, wali, saksi je..yang lain optional..ntah hape2 ntah…

        0
        0
    • lipas susah nak mati says:

      sekali tgok muka dier masa nanges tu cam wardina je kan…huhuhu comel sgat2…

      0
      0
  2. mamamia says:

    tahniah…smg berkekalan hendakNya

    0
    0
  3. Mia says:

    Nice..Alhamdulillah..nak ngis tgok statmnt FK..syahdu tgok gambar..

    0
    0
  4. DD88 says:

    She’s gorgeous. :) Tahniah kedua2nya. Moga berkekalan ke akhir hayat.

    0
    0
  5. che lah master chef says:

    wlaupun xminat ngan couple ni, tapi suke sangat tengok care perkahwinan diorang, sangat humble & simple…congrats to both of u ;)

    0
    0
  6. RIMAS says:

    Mmg dia tak pki inai ekk.. tapi ok jer la.. inai tu bkn wajib pon.. yg wajib.. NIKAH.. alhamdulillah.. sgt2 simple n sweet.. takyah beriya.. yg penting.. NIKAH PAKAI TUDUNG!!! bagus sesgt… tak cam retis lain… :P

    0
    0
  7. xnotx says:

    cantik..tp tak paham konsep perkahwinan dorg

    0
    0
    • Anonymous says:

      pernikahan x perlu konsep.. asalkan sah dan dah jd halal laki bini. semoga kekal hingga ke jannah

      0
      0
      • Kuma2comel says:

        konsep mcm org indonesia.. klau prasan org indon kahwin lelaki pkai kot.. prempuan berbatik.. cuma ada elemen2 lain sket.

        0
        0
  8. Salju-Salju says:

    NICE!

    0
    0
  9. Anonymous says:

    air tangisan gembira.dulu waktu majlis akad, husband aku nangis. tapi, waktu mjls sanding, aku plak nangis.hehe…kenangan.

    0
    0
  10. aidawahab says:

    gambar 2nd last, sangat mengharukan :)

    0
    0
  11. lili amini says:

    sweet sgt diorg ni.doakan kalian kekal hingga ke akhir hayat.x mcm shila n sharnaz dulu,terlalu show off sgt relationship diorg.tp skg shila dah berubah.syukur

    0
    0
    • Mak Jemah nak masuk Juara Lagu dgn lagu barunya Cak Cak Pong says:

      lagi stu scha dan awal..sbb tu tak da seri..mcm dh biasa sgt tgk dorg tu..

      0
      0
  12. Anonymous says:

    AKU 1ST

    0
    0
  13. Anonymous says:

    simple nice humble congrats DD & FK

    0
    0
  14. LOL says:

    Sob sob. tomey:’)

    0
    0
  15. mamamaz says:

    Alhamdulillah. Tahniah to F + D <3 your wedding dress Diana, simple tapi very cantik. Never taught kain batik will work beautifully pakai macam tu during wedding <3

    0
    0
  16. noni says:

    wahhh, bagus gila FK. suke tgk perkahwinan dorg ni. nmpak sgt simple tp still ade tarikan. semoga kalian bahagia hingga syurga.

    0
    0
  17. mawar merah says:

    npe internet pat aku ni xdpt ngok pic dorg!!!!!….gerammmmnyerr!!!!..

    0
    0
  18. lady says:

    mula2 tertny2 knp dd yg cute ni pakai kain batik sebab nampak pelik tp bila tahu nama manja dia org “combi & abg kassim” and dia org suka cite lama2 so mmg sengajalah kot dia org pilih kelainan:)anyway setiap org tak perfect cuma pada aku dd n fk blh jd contoh artis2 lain bercinta xheboh2, tunang simple, nikah simple je…klu isu bertudung tu biar lah DD fkr sendiri dosa pahala dia, bkn dia tak tau mane baik & buruk. cuma ade je artis bertudung nampak dada juga, gambar dgn bf siap “ber abg2” post dkt fb almost every week…so blh nampak kat situ masing2 ade life masing2:)tahniah & semoga kekal ke akhir hayat DD & FK

    0
    0
    • Ustaz edos says:

      Nampak dada lah best biarkan berhijab..if u have the size, show it!! Jangan kedekut…lagi besar lagi patut tunjuk! Dada besar tu lah baru wanita sejati..bila seorang bini de buah dada yg besar pejal dan tegang, 70% suami tak kan de selera dgn org lain, 30% lagi terpulang pada wajah, sifat2 wanita lain ie manja gedik2 dan dressing. Asalkan dada besar pinggang kecik lah..tak lah makcik jual nasi lemak dada besar perut lagi besar!

      0
      0
      • mimi says:

        Ko ingat allah jadikan wanita tu untuk seks je ke? mmg fitrah lelaki nak yg cantik je tapi cantik tu subjektif n kenape ek pompuan cantek kat dunia ni yg slalu kene cerai? kalau idup ikut falsafah ko ni, mmg ari2 mekap depan cermin jela, pompuan mmg x keje, teraju negara bagai. kalau laki tu gatal (mcm jejai), ko watla pepun, dia akan carik lain gak…which is why idup jgn ikut telunjuk lelaki…hidup kerana allah. sorry to say la tp wanita asia x lawa mane except bolllywood lagi2 pompuan m’sia….kulit sawa matang perasan cerah. so typical malay. stupid.

        0
        0
      • nur mila says:

        @ustaz edos.. x payah guna nama ustaz kalau otak kau tu kotor, kau mesti org yg kesunyian kn sebab tu ckp macam tu..x senonoh betul

        @mimi….naper awak ckp pompuan asia terutama malaysia x cantik..kulit yg sawo matang pun ada yg cantik

        0
        0
      • Peah suka baca gosip tapi tak suka bergosip.. says:

        Baik tak payah pakai nickname ustaz… Menjatuhkan martabat ustaz2 n ulama je…

        0
        0
      • Anonymous says:

        mak kau dada besar x? bodoh!

        0
        0
      • kepada 'ustaz' edos overdose says:

        dada si DD tu.. untuk si FK la.. nak tunjuk kat ko aphal lak.. dada ayam kepsi je la ko hadap..

        **jangan merosakkan imej ustaz**

        0
        0
      • Tlg cakap pakai otak says:

        Ayat plg sangap! Kalau ko pk ‘kesejatian’ seseorg wanita tu terletak pd ‘dada’nya jer…mmg aku nk declare kt cni yg ko ni mmg LELAKI MINDA KELAS KETIGA.

        ko ni confirm x belajar tinggi..kalau belajar tinggi pun bukan ilmu agama..
        takde sape nak respek ko sbb ko xde respek lgsg kt kaum wanita…boo!

        0
        0
  19. Sama cantik … mari kita doakan mereka kekal bahagia dan tidak seperti pasangan selebriti lain yang kahwin kejap lepas tu bercerai berai… semoga mereka di kurniakan anak yg soleh …

    Mohon ‘Like’ wedding photographer page saya … Tq …
    http://www.facebook.com/atanahmadphotography

    0
    0
  20. Anonymous says:

    yep,simple tu ok…tp selekeh tu semak seket mata memandang…sori…da abes ikhlas dah ni….

    0
    0
  21. akirakaede says:

    time tgk walimaturus,lembut tapi malu2 je dia cakap.tak macam scha ngan lisa..habis semua nak diceritakan..

    0
    0
  22. adik diana says:

    taniah memang sweet sgt..baguslah bila nikah bersederhana elakkan pembaziran yang berlebih2 tu sume amalan syaitan..memang simple sgt i like berjuta kali hahaha..

    0
    0
  23. Hamba Allah says:

    Alhamdulillah… Tahniah! Semoga kekal bahagia ke akhir hayat..Amin..

    0
    0
  24. hihu says:

    waaaaaaaaaaaaaaahhhh sebak & terharu tgk gambar 2nd last tu (DD keluar air mata),tetiba rse bergenang air mata….sweet sangat,teringat memori indah masa kawen dulu hehehe :)

    0
    0
  25. ahkak gile glam says:

    Salam, DD ni sebanarnya lemah lembut orgnya seayu wajahnya, walaupun DD mix, tp majlis sgt sederhana, very sweet n simple sbb yg penting ijabkabul tu..semoga berbahagia hingga ke pintu syurga..insyaAllah;)

    0
    0
  26. suke says:

    semoga bahagia hingga ke akhir hayat…Amin…

    0
    0
  27. ool says:

    klau kawin ngan mat salleh , dapat ank cantik ….mak diana x cantik langsung …

    0
    0
    • Anonymous says:

      Tibeee je.kesian la ool ni..demam eh?haha

      0
      0
    • Joyah says:

      tibee je.kesian ool ni.awk demam eh?haha

      0
      0
    • shaqis says:

      biar muka xcantik, jgn hati busuk cm ko…

      0
      0
    • Mak Jemah nak masuk Juara Lagu dgn lagu barunya Cak Cak Pong says:

      kenapa kalo kawin ngan org melayu …ank tak cntik ker….kecian tgk DD nie..ayah tak tahu kat ner..kalo kawin ngan org melayu..senang2 jer leh jumpa.

      Kalo aku jadi ko lah ool..aku lbh senang pilih lelaki melayu ni..sbb lbh tahu adat dan agama kiter..sbb sebagai wanita lelaki (suami) yg ptut bimbing wanita (istri)…

      0
      0
      • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

        muke ool ni mesti lagi buruk dari mak ND kan?? eeeiiiyek geli-geli!!

        0
        0
      • burung hantu says:

        Ayah dia ada tapi tak leh nikahkan sebab anak tuutttttt. Emak dia tak kawin pun dgn mat salleh tu. Hopefully DD tak jadi mcm emak dia duk menipu sana sini. peace!

        0
        0
  28. 1991 says:

    Semoga kekal till Jannah. :)

    0
    0
  29. congrat diana n farid
    love u guys muah

    0
    0
  30. mizz says:

    oklah…nmpk sweet sama cantik sama padan…Alhamdulillah bersatu akhirnya setelah lama beno berteka teki…hope both of them kekal hgga akhir hayat and dpt anak yg comel, soleh/solehah…simple ceremony nothing interesting tp x perlu nak grand pun it’s better…

    0
    0
  31. ck beatriz says:

    cantiknyeee, simple but gorgeous..suke tgk dorg ni..very humble..btw, congrates..

    0
    0
  32. NH says:

    Very impressive. They dont have pre-wed photo shoots. What an excellent example. Mmg blh nampak cinta and kebahagian depa bersama. Hope they’ll make this marriage work and last forever. May Allah bless them n their institution, amin.

    0
    0
  33. rainbow says:

    sebelum ni xpernah minat DD + FK..tp bile diorg kawen ni jd suka pulak..semoga bahagia hingga ke syurga.. =)

    0
    0
  34. humairaa says:

    sejuk tgok gambar diorang…smoga kekal..amin…

    0
    0
  35. penyapu buruk says:

    bestnyer kalo dapat rodok jubur KL GangsterStyle dan ool dgn batang penyapu kan :)

    0
    0
  36. Anonymous says:

    semua ok…cantik…tp kenapa ada gambar dia tak pakai tudung sedangkan dia sudah bertudung….

    0
    0
    • Doakan FKDD Bahagia says:

      anon…DD lom bertudung lg. Ni pakai time nikah je. Sbb dia kuar tv ari ahad tu ari x pakai tudung pon. Doa2kan DD cepat2 berhijab puler…..

      0
      0
  37. orangejus says:

    yang komen negatif psl couple ni mmg bodoh teramat.. Tak boleh ke komen elok2 sikit. Dorang dah nikah dah pon. To me dorang cantik n sweet je. Biarlah nak simple ke apa ke. Islam pon suka yg sederhana. Apa tah masalah ngan korang yang asik nak ngutuk. Diri sendiri tu dah cntek benor ke…? Cubalah doakan org yang baik2… Esok2 org ngata ko pulak..tau nak marah..FDKK..Tahniah..moga berkekalan ke akhir hayat….

    0
    0
  38. orangejus says:

    Geram sgt….Kan sampai dh typo.. FKDD maksudku. !!! Im sorry….

    0
    0
  39. HUHU says:

    mcm ni lh perkawinan yg patut dicontohi, walaupun nampak simple, tapi lebih sweet dan bermakna daripada sesetengah artis yg semua benda nak grand sampaikan tunang pun nak grand tp last2 apa pun tak ada. Respect sgt tgk pasangan ni takda pun nak buat foto pra perkahwinan semua…bila dh sah jadi suami isteri baru lah nampak gambar dorg rapat2…bagus2..semoga kekal

    0
    0
  40. Siti's fan says:

    I am now officially Diana Danielle’s fan! She’s sweet, humble and not a show off! Somehow I am comparing her with Lisa n I wld go for Diana anytime, hands dwn! Farid, u better take good care of this one, she’s a gem…

    0
    0
  41. Minah Hysys says:

    nape pertama kali aku tgk wedding artis ni dah boleh rase dorang akan berkekalan sehingga ke akhir hayat??
    Simple, humble.. Thumbs already up, but toes also up!

    0
    0
  42. hoho says:

    suke gmbr yg DD cium tgn FK tu.terserlah kasih sayang FK kat situ.nmpk sgt real and sincere.tersentuh hati ku iniiii.sobs

    0
    0
  43. eiy ka sparkz says:

    sepadan gilerr tengok gmbar korang, jelous pon ade.. bila lah aq nk naik pelamin pulak asyik dok tngok owg je.. Em..Em..Em,,

    0
    0
  44. umi uma says:

    Tahniah semuga bahagia ke anak cucu, biar majlis kecil kecilan tapi keberkatan tu yang paling utama. Cantekkkkk

    0
    0
  45. kucing besar says:

    tahniah DD dan FK… very simple majlis dia…but excited nak tengok…mcm ni le kita nak…senyup2 ajer…gambar pas kawen yg banyak..baru nampak seri pengantin tu… kesederhanaan itu memang dituntut oleh Allah SWT…yang banyak songeh dan komen tu…cermin2 le sikit diri tu

    0
    0
  46. vroomm says:

    macam muniafik gila kl gangster ni,,nak je aku doa kne panah petir,,aku rasa cinta tak kesampaian tu pasal la cakap gitew,,,bau mulut lahanat cilanat jaa,,,

    0
    0
  47. budak baik says:

    alhamdulillah moga berkekalan…

    0
    0