Written by AbangNara | June 4th, 2013

Kalau tak silap Abang Nara, sudah lama sebenarnya Ramona Zamzam bertapak di industri lakonan tanah air. Namun sehingga ke hari ini, namanya masih tidak begitu popular.  Agak jarang juga kedengaran gosip liar mengenai Ramona kecuali ketika dikaitkan dengan Fouziah Gous dan tunangnya, Zhafran.

ramona zamzam

Namun sejak kebelakangan ini, nama Ramona semakin disebut ramai kerana lakonan mantapnya di dalam drama Cinta Jangan Pergi. Memegang watak Shireen, Ramona semakin dibenci kerana lakonan jahatnya memang sangat menjadi. Semoga drama ini akan menjadi batu loncatan buat Ramona untuk lebih dikenali kelak.

ramona zamzam

Kepada Ramona, teruskan berkarya dan menunjukkan mutu lakonan terbaik anda. Pasti suatu hari nanti nama anda akan meniti di bibir peminat tanah air. Lagi 25 keping gambar Ramona Zamzam dengan membaca entri ini sepenuhnya.

ramona zamzam

ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam
ramona zamzam

P.S: Ada Cara Berhenti Merokok Paling Mudah?? KLIK GAMBAR INI

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

88 responses to (27 GAMBAR)Ramona Zamzam Semakin Popular Menerusi Drama Cinta Jangan Pergi

  1. Anonymous says:

    serius x kenal sape dia ni. btw pic bertudung memang sgt lawa !

    0

    0
  2. ss says:

    cantik

    0

    0
  3. Zam Zam Alakazam says:

    Sekali tgk mcm Anzalna pun ada muka dia ni

    Memang boleh tahanla lakonan dia dalam Cinta Jangan Pergi, watak jahat, so memang menyakitkan hati maksudnya lakonan yang agak berkesan .. kipidap!

    0

    0
  4. kak ton comel says:

    dia nampak lagi cantik dari anzalna

    0

    0
  5. Aku la sape lagi says:

    Gambar terkangkang tu sangat huduh ok.

    0

    0
  6. saper minah ni. baru kenal.

    0

    0
  7. malunyeaku says:

    x minat arr pmpn yg budget cun asyik2 nak snap photo sendiri, kumpul2 then upload… self obsessed nih…

    0

    0
  8. PEACE says:

    Special n3 tuu…target abg nara lepas neelofa,hihihihi…

    0

    0
  9. kak piah says:

    ada laa sket cam enjelina joli…

    0

    0
    • kak piah jadian says:

      hahahaha..jauh bebenau dari AJ..gambar2 dia ni dah mcm perempuan sangap je..rimas tgk..kalau jantan2 kat Msia tgk, tak ke menggalakkan bnda2 tak elok..

      0

      0
    • Anonymous says:

      mcm ejelina joli ke mcm minah coli…aku tengok dia ni cam syok sendiri jer…suka sgt ambil pic sendiri…aku x kenal langsung la minah ni….

      0

      0
  10. Mirai Suenaga says:

    Artis syok sendiri. Tengok gambar2 dia pun dah tau. Ramai fans ker?

    0

    0
  11. pompomgirl says:

    sapa perempuan ni? dah ada intro by nara pun aku tak kenal jgk la..gambar2 yg mcm ni, nampak sgt mcm perempuan kemaruk jantan.. sangap ke?

    0

    0
  12. ......................... says:

    Cantik gak orangnya…tpi pic y pakai seluo pink tu nmpk hodoh…sekali pandang mcm hanis zalika pn ada muka dia ni…

    0

    0
  13. mimi says:

    tapi dia mmg lawa..lg lawa dari poziah ghost…opss…tapi awex ni mcm bitchy skit a… :P

    0

    0
  14. kak chah says:

    kak chah mmg pelik la org2 yg suka sgt post gambar kat fb, kat twitter, kat tagged, instagram bagai..dah tu semua pakat2 buat muka menggoda..ada yg nampak menggoda..ada yg macam itik serati pun ada..posing duck face la, apa laa..yg ini asyik2 ambik gambar mcm org berahi sambil baring2 atas katil..dah mmg ada target ke? malu la kak chah tgk..mak bapak awak ni tak malu ke anak perempuan diorang post gambar2 mcm ni?

    0

    0
  15. ramona air zam zam says:

    google nama dia kuar la gmabo dia pakai sua pendek giler…berpeluk sakan siap ada lebat kt leher laki tu,macam baru pas @@^#%&# je …terbarai abes

    0

    0
  16. Lagubestbest says:

    Haih, dunia sekarang dipenuhi lambakan perempuan2 cantik yang ‘kosong’.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Sungguh x ku kenali

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Laa Nanti jejai lak berkenan buat bini num 2 hahah !

    0

    0
  19. saya lalala.. says:

    muke nampak manis bile tak makeup berbanding makeup… bolelaa… name pun perempuan memang suke snap gambar sndr..

    0

    0
    • MakJemah says:

      tak semua perempuan..aku tak pulak snap gambar sendiri..snap gambar sendiri ni lelaki perempuan buat..kat toilet pun jadi..asal boleh aje..lepas tu post online..tak faham aku..

      0

      0
      • saya lalala... says:

        iye makjemah.. saya tak cakap semua pun.. diri sendiri pun kdg kite tak faham cane nak faham org lain.. anggap jela perkara macam ni daa jadi normal sekarang ni.. ade yg suke ade yg tak suke.. seeloknye tak terover sudaaa…

        0

        0
    • rainbow says:

      sbelum ni rase die biase je..tp bile tgk gmbar tak mekap baru rase die cantek..mekap kdg2 wt muka nampak pelik je..

      0

      0
  20. ema says:

    nampak cantik pulak wajah dia tanpa mekup wlupun kulit x licin gebu…

    0

    0
  21. MissGaruda says:

    Kenapa ek muka adik dia lain dr dia??
    Ramona punya face mcm chinese look
    adik dia betui2 mcm mamak

    0

    0
    • ramona cun says:

      mybe dia genetik mak dia lebih kot. tu dia mcm chinese look. adik dia ikut bapak dia punya genetik :)

      0

      0
  22. WifeEnHazree says:

    aiyaaa..saya google nama ramona ni lepas baca comment kat atas tu..errkkk..ke laut nya..apa teruknya artist Malaysia ni?? kita masih di Malaysia kan? bukan Holliwood kan? Tak ada ke badan yg ditubuhkan untuk memantau artist2 di Malaysia ni ah? Artist2 esp yg senior dan yg kearah kebaikan tak boleh ke set up satu unit amal ke untuk pantau adik2 junior..makin parah nampaknya..sampai bila kita nak galakkan maksiat dalam Malaysia mcm ni?

    0

    0
  23. minah letoop says:

    abg nara ni..gosip artis luar negara xde kew…boring ngan retis malaysia ni…balik2 tunang kawen,rampas merampas,bajet hot,meroyan video syok sendiri, dll… serius menyampah nak baca dah…

    0

    0
  24. mayo says:

    skali pandang mcm lisdawati pon ade gak.anyway lakonan dia dalam cinta jangan pergi best jer,xde la kayu kan.suka gak kat suara dia.

    0

    0
  25. nanarissa says:

    1) Serius x lawa.. muka biase2 jer,, dagu ke depan (tau ciptaan tuhan) haaa mula la nak kutuk kan yelah amik gambar macam perasan lawa jer,,
    dan
    2) x kenal langsung!! artis xde class memang cam ni, nak glamour kena la gaduh2, amik gmbr seksi2 supaya org berminat nak kutuk & buat video ex: sakinah tu..

    # cian kat artis2 yang berusaha nak naik kan nama ni :(

    0

    0
  26. aihhh says:

    wahhh.. hot betul dia ni… jom onani!..

    0

    0
  27. Safiyyah Hanzalah says:

    aku buka entri ni nak baca komen org2 jer.. sapa ramona ni aku tak kenal dan x pernah pun perasan kewujudannya sejak bila.. tapi.. punya ler lama aku scroll down nak pegi ruang comments..terlalu banyak gmbr kot?

    0

    0
  28. marina says:

    mmg watak dia dlm CJP sgt bekesan!!!
    mula2 cam fkir sape die la minah ni
    then cari kt instagram n follow die
    so far nmpak dia ni mcm gila2 sikit kuat mkn pula tu
    but above of all that .. SHE IS TALENTED.
    go ramona goooooo goooooo goooooo!
    *sekurg2nya dia tak le kayu mcm neelopak*

    0

    0
  29. Ramona Kum Kum says:

    watak jahat dia takdelah jahat sangat, lebeh kpd watak gedik/budget hot adalah… nara nie emmanng suka buat pujian tak berasas

    0

    0
  30. pity u says:

    zamzam ala kazam….kebabboooommm…

    0

    0
  31. Kak Ton says:

    Gambar pakai tudung tu comel macam Kak Ton. Jadikan gambar tu realitilah dan beauty Mona, macam Umaira…

    0

    0
  32. ton says:

    dia ni famous oh dulu dalam majalah bintang kecil, tak sangka jadi artis dah sekarang. hidup bintang kecil!

    0

    0
  33. Anonymous says:

    x abis2 ngutuk jer…

    0

    0
  34. Mat K says:

    Fuhlamak ai. Boleh jadi anak ikan abg ni. Hihihihihihi

    0

    0
  35. -----------**--------- says:

    ramona ni.. dh blkon dh lama
    cuma orng x berapa kenal dgn die ni… dalam lagu ipoh mali/ipoh mari die ada dlm video klip tu… ramona ni pndai cakap cina. dia kawan (geng) dengan nelofa and anzalna… doeg ade msk dewi remaja sama22.. dr sekolah2 lagi dia ni berlakon…
    tp bukan rezeki die… die nie x popular sngt cm retis lain tu..

    0

    0
  36. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    tk jambu la si Ramona ni …jambu lagi nlofa…muka lofa tk jemu mate memandang sweet je muka dia n muka dia Nampak fresh ..

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      muka Ramona ni ada macm muka wawa zainal…tapi wawa lagi jambu..

      0

      0
  37. peace no war says:

    dunia sekarang.salah guna teknologi…tak faham betul dgn perempuan sekarang…ambik gmbar tak fikir dulu…sudahlah tak menutup aurat…dunia akhir zaman..tak kira artis ke tak artis sama je…ibarat mcm hidup selamanya kt dunia ni…. kalaulah syurga neraka tu nampak….for sure takkan berani depa ni.semoga berubahlah

    0

    0
  38. via says:

    Contohi jep sepahtu..walaupn hensem n ramai peminat tapinye hanya 8 keping je gambar yg dipost di instagram..itupun byk gambar hadiah..wlaupn begitu org ttp je suka kt dia..

    0

    0
  39. BUNKFACE NO.1 says:

    dalam tv nampak lain, dalam gambar nampak lain…confirm gambar tu edit

    0

    0
  40. matahari says:

    X la cantik mn pun. Biasa je muka dia.

    0

    0
  41. dhiez says:

    Sampai 25 keping yea Nara gmbr die.Perghh.. klh gmbr artis kwin & brtunang. Motif? Berbakul la org kutuk. Anda berjaya lagi menaikkan rating blog ni.

    0

    0
  42. nokia cap bulu kaki says:

    apsal aku tgk muka dia mcm fara fauzana?xde ke org yg sependapat dgn aku?fafau versi lebih cantik la..bkn fafau x cantik cuma ramona ni lebih skit la dr fafau..

    0

    0
  43. Bungaku says:

    Ramona ni cantik, ayu….tapi watak jahat yg dipegang dalam ‘cinta jangan pergi’ buat ramai org tak suke kat dia…termasuk saye sekali. Geram tau….
    Sweet sgt tengok couple ‘khalil’ <3 'liya suraya'…bestnyer….

    0

    0
  44. DEQNA says:

    ‘Agak jarang juga kedengaran gosip liar mengenai Ramona kecuali ketika dikaitkan dengan Fouziah Gous dan tunangnya, Zhafran.’…..Nara jgn la mcm org yg x pernah surf internet, majalah serta gossip2 yg hot2…jantan maner yg x kenal ramona zamzam alakazam petik jari terus dia dtg menyerah…apa lah nara ni..agak2 la kalu nak mengampu pun….

    0

    0
  45. Anonymous says:

    subhanallah..lawanya ciptaan tuhan..

    0

    0
  46. intan nur azzura says:

    cantik & kiut akak lagi….tak percaya?cari akak kat fb ‘nina gaffal’

    0

    0
  47. for sure says:

    Dia ne dah kena main, baru nak up dl..masa dia study kat uitm..
    dah tak famous kena cari datuk je la…

    0

    0
  48. ntahapapa says:

    tak pandang pada muka dia..tak pndang pada tonggek dia..tak pandang pada bumper dpan blkg dia..aku pandang pada bakat dia jer..no doubt pempuan ni berlakon mmg superb..drama cinta jangan kau pergi tu mmg terkesan abis…kat mesia ni berapa ramai jer pelakon yg boleh2 berlakon. yg tak harapkan muka semata2 nk pampang muka kat skrin tp berlakon mcam chip and dale. yg ada pakej lengkap 3 course meal la org kata. bakat susah carik der. it comes by nature omputeh kata..sikap, tebiat (selfie selfot lantak pilah dia) , seksi meksi n wutsoever tu boleh dididik per..tp bakat..sorry la..dia ni potential mmg tinggi..rasanya kena support dia ..nasihat betul2..tegur betul2 apa yg tak betul…kalau kena cara asah ni…silap2 leh gantikan erra beb…dah la industri pelem mesia skg ni tenat. byk sgt pelakon mee segera..pelakon chip n dale. so jgn bunuh bakat cmni disebabkan fizikal appearance dia dan attitude dia. okeh. sory ar.pndpat aku jer ni. x btul xpe.huhuhu

    0

    0
  49. […] (27 GAMBAR)Ramona Zamzam Semakin Popular Menerusi Drama Cinta Jangan Pergi (87) […]

    0

    0