Written by serenity | October 25th, 2015

Hujung-hujung minggu begini memang best layan Instagram artis. Skrol punya skrol kami ternampak Aisyah Dhia Rana berposing dengan pakaian cantik di Instagram Che Ta. Bila diamati, gambar tersebut diambil di London. Cheta sekeluarga nampaknya sedang bercuti di sana sekali lagi.


 photo 12132699_1123375514356993_803948746_n.jpg

Jadi apa kata kita layan gambar-gambar percutian Che Ta dengan suami dan anaknya ini. Sekurang-kurangnya boleh hilangkan stres melihat pemandangan tidak berjerebu London yang cantik, kan? Jangan stres-stres. Mana tahu nanti kita pun ada rezeki ke sana. Untunglah business Che Ta sangat menjadi. Produknya laris dan dia kini mampu bercuti selalu ke luar negara hasil perniagaannya itu.

Lagi 25 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya, Kredit gambar The Assemble.

Jom bersama-sama kami menyelusuri keindahan seni dan budaya orang asli dan pribumi dari Malaysia dan negara-negara…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 13 October 2015


 photo 12145044_1701338190097620_773494794_n.jpg
 photo 12142235_788192154624118_793380869_n.jpg
 photo 12142118_1700182946893634_1614947125_n.jpg
 photo 12135155_782666601845655_1960159334_n.jpg
 photo 12106200_1004371469626322_475754557_n.jpg
 photo 12106227_1700094363553359_1738032339_n.jpg
 photo 12107432_942544085793966_1789667198_n.jpg
 photo 12107406_867775129988434_1147397312_n.jpg
 photo 12093481_780675998711255_458850522_n.jpg
 photo 12106144_1616883581886244_2122705908_n.jpg
 photo 12093248_884136798330277_707214980_n.jpg
 photo 12080604_556913591127102_103625319_n.jpg
 photo 12071130_1606618606268660_1240747162_n.jpg
 photo 12080446_944834548922291_1430254679_n.jpg
 photo 12071192_491878270992413_936883723_n.jpg
 photo 12070636_1656433611280482_951147824_n.jpg
 photo 12071178_539289902895659_2065846702_n.jpg
 photo 12070958_150895435264839_233246649_n.jpg
 photo 12063199_937945422917965_118687240_n.jpg
 photo 11257219_1127744160586342_2044314855_n.jpg
 photo 12063108_767394743406839_784304012_n.jpg
 photo 11374432_1162990657061906_2100783019_n.jpg
 photo 10576085_1484892695148542_2120363784_n.jpg
 photo 10932356_904714546284968_1998346752_n.jpg
 photo 11374265_862644773853379_1491944636_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

106 responses to (26 GAMBAR)Percutian Terkini Keluarga Che Ta Di London

  1. noh says:

    Sume gmbr tnjuk muke sebelah kiri cheta je…..

    0

    0
    • Aida says:

      Beliau yakin posing begitu

      1

      0
    • Call me!! says:

      Sian ank che ta si ammar ngan si aniq tuh,, dah dpt adik diorang plak yg dilupakan… sabo je la… ???

      0

      0
    • hmm... says:

      Ntah la aku rasa kekdang che ta ni mcm terlalu boros dan menunjuk2 pon iyea..dlm ekonomi yg gawat ni boleh bershopping sakan tanpa mengira waktu…dlm pada ramai org mengeluh xde duit…dia xde sensitiviti myrkt ker….bukanye aku jeles, cuma aku lebih suka beringat bila senang…

      0

      0
      • Lolita says:

        Semenjak dua menjak ni semakin menjadi jadi melayu yg baru kenal erti kaya menunjuk nunjuk kekayaan di sosial media. Segala benda dari perhiasan rumah, kereta, beg, baju sedondon atas bawah kiri kanan, kasut, percutian, flight ticket…tu belum ada yg tunjuk duit cash sekepok atas meja! Kalau yg mmg dah lahir lahir kaya rasanya takdelah jakun nak tunjuk semua ni. Cool je diorang.

        0

        0
      • Anonymous says:

        cik ta ni berada. famili dia pun ada duit juga. ada sykt produksi dan business sendiri. skg jd duta pulak. dia mmg pandai cari duit dr dulu.

        0

        0
    • adoiii la says:

      lucu pulak. baru 10-15c cuaca di uk…che ta dah pakai glove.
      itu belum salji lagi.

      0

      0
    • izah says:

      zain dah x bawak man-clutch mcm dulu lagi dah.
      nmpk jantan sikit…

      0

      0
    • miss lollipop says:

      miss kalau bercuti dengan anak2, bawak barang seminima mungkin, sbb brg anak byk nye la nk sumbat, susu, toy, pampers, banding barang miss sendiri, selipar pun bawa selipar flippe je..
      soalannya, mcmne che ta pack barang, brp bag dia bawa, ada boot berpasang2, jaket bulu2 bagai lagi, ni bukan soklan sarcastic ok, just kalau dpt belajar mcmne dia handle bag2 barang dll , bagus juga…

      0

      0
    • senget sangat kannnn says:

      mesti si annes eskay yg bajet fotographer fesyen tu amik ni..
      ntah apa2 la amik gambar…cam budak2 jek amik..
      harapkan kat kamera mahal jek main bokeh tu…tp angle gmbr..sume sume lain hancur…posisi subjek la…ngan timing sume ntah ape2..mmg amatur bajet pro sbb ada kabel utk amik celebrity jek mamat jawa pondan ni..

      0

      0
      • Clueless says:

        Setuju. Mmg amateur photographer ni. Tgk angle shot pun tahu. Asal dpt pegang dslr dgn lens panjang belalai gajah, terus iktiraf pro. Takpelah, janji dapat job and masyukkk. Tu yg penting. Tapi kesian kat yg membayar la. Rasa cun habis dah tu. Huhuhu

        0

        0
      • Anonymous says:

        Kurang aja nyer mulut. Utk pengetahuan kau, photographer tu bukan org biase2 dan bukan ad kabel besar ke ape. Korg yg komen ni mst jeles kan tak dpt photographer dye. Dye usaha utk smpi ke tahap ni korg sedap2 kutuk. Gamba korg shoot lawa sgt ke?!

        0

        0
      • Jangan cemburu dgn rezeki org says:

        Bese lah bila jeles ngn org lain. Mula la duk ckp angle hancur lah apela. Mcm lah kau shoot cun sangat. Puihhh

        0

        0
    • kjk says:

      Nak tanya la.. dia sllu g bcuti mmg bw photograper ke? lawa jek gambo2 dia. hihi

      0

      0
    • raze says:

      exhausting nye jadi rozita che wan

      0

      0
  2. roseMerah says:

    Bosan plak asik gmbr dia je..pastu posing cmtu jek xda gaya lain ke..muka belah kiri n jongket kaki n sambil muka buat2 gelak…candid la sgt puii….seolah olah mcm gmbr sama jee…kaya yg mnunjuk..ct lg kaya tp rilek jek…muakkkkk

    0

    0
    • Mulut Ja Ya says:

      Biar la dia..dia dah lama menjanda tu. Just be happy la. Doa2 yg baik dah utk dia.

      0

      0
    • Lol says:

      Jelos ke mak cik?

      0

      0
    • minah jambu says:

      minah jambu banyak heran kenape ck ta kalau bergambar asek asek pozing muka sebelah kiri aje ? kenape muka yg sebelah kanan tu ? muka yg sebelah kanan tu muka setan tak ?

      0

      0
    • meleis like fake people says:

      sekarang zaman fake..org melayu mmg ramai batak tgk makcik tu melaram dah kagum2 sgt..semuanya fake yg melayu suka nek ta..kpop..kalo ko low profile mcm lisa surihani kn kutuk…idop kn menunjuk2 br dikagumi..tu yg melayu cpt sangkut dgn skim cepat kya..

      dia juling tu pose belah kiri jer dgn ala2 gelak kontrol2 gitu..

      0

      0
  3. zara says:

    geram dgn pipi tembam aaisyah tu. tu yg buat comel tu. musyyukkkkk!

    0

    0
  4. Sherry says:

    Good for her. She deserves happiness just like everyone else.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Aaisyah yang comel..melting

    0

    0
  6. anon says:

    Artis2 ni mmg riak, suka menayang2kan kalau ke luar negara. Berposing2 dgn pakaian ketat sendat…Tak, aku tak jeles pun sb tempat2 yg aku pergi lagi banyak dari dia & pernah menetap pun kat uk ni…cume tak tahan dgn org yg suka menunjuk2…

    0

    0
  7. Lara says:

    Agak2nya berapa bijik luggage la depa angkut yer? Kasut jer pun dah berapa pasang, yang heavy2 tinggi2 pulak tu, baju pulak bulu2 musang hehehe. Itu belum masuk cameraman dengan camera2 nya lagi. Uishhhh kartrashian sangat.

    0

    0
  8. jenny says:

    Hahahahaha shopping jauh2 sampei London, setakat Primark ja…paling besar pulak tu beg Primark…bahahahahaha saya dok London pun tak masuk ehhh

    0

    0
    • Mat saleh says:

      Haha.. aku pun selalu masuk primark masa jadi student kt UK dulu. Primark ni mcm Aeon kt malaysia. Affordable.

      0

      0
    • jenab says:

      ko tu layak masuk rumah pelacuran …

      kbai

      0

      0
    • Lara says:

      Hahahhaa bila terbaca komen u ni baru I nampak gambar bag Primark. Hahaha eh kami suka jer shopping Primark, murah giler giler giler kan, orang macam kami ni sesuai la… tapi tak sangka Che Ta pun masuk Primark. hihihihi

      0

      0
      • Anonymous says:

        La xsngka? Bermakna ko rse ko tahap dibwh bontot cheta je la kn smpikan ko rse ape ko perlu tu che ta x perlu. Mestila ade brng2 yg dia nk beli kt sne. X kan la ko expect brng2 kt primark tu 1 pun x ada yg cheta guna atau perlukan?
        Org kaya pun ade yg prnh lepak mamak, ko ingt dorng nk kena pi tmpt 5 star memanjang ke ape.

        0

        0
  9. Bobby says:

    Byk sungguh duit che ta, asek p Europe je.
    Pindah duk sana jelah che ta,,

    0

    0
  10. melati says:

    Spesis ke2 yg paling dibenci kt muka bumi ni…Che Ta…no 3..Nabil ..no 4 Babi…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Spesis yg pertama? Ko. Haha…

      0

      0
      • Congrarz says:

        species pertama…siamang nama melati?

        0

        0
        • Anonymous says:

          laaa, kt kampung aku dulu ada berok nama melati. dia kerja panjat/memulas buah kelapa. tepi rumah tuan dia ada kedai cina jual arak. satu hari dia minum dr botol arak yg org tinggal. habis, satu kampung kacau bilau. rumah orang dia masuk harta dirosakkan. pasu bunga, langsir, ampaian semua dia cabut. itulah perangai melati….
          sekian.

          0

          0
    • Anonymous says:

      species no.1 melati a.k.a melati pondan hahahaha

      0

      0
  11. Bahagia che ta & famili..amin

    0

    0
  12. jambu says:

    che ta ni klu org puji dia syok la..cube ko komen kat insta dia psl ambik gmbar muka sebelah ke..gelak macam mat lampir ke or tangan kedut ke..mesti dia block org tu…aku pnh komen asyik ambik gmba pipi seblah trus kna block…hadoii la dia ni poyo..mau x kaya branak pon org sponsor…mcm mnunjuk2 sgt dia ni..poyo tul..

    0

    0
  13. GURLZZZ says:

    CHE TA TOLONG BAGI AKU TENGOK GAMBAQ SEBELAH SISI KANAN PULAKKK.. KE SEBELAH KANAN DA KEDUT TERUK ???

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Haha…kat sini che ta xleh block!!! Mesti dia frust menonggeng..

    0

    0
  15. bukak le says:

    Dh tu zain terer OH MY ENGLISH…senang nk ckp gan org sana…bukak la apa kedai pun ado aku kesah????!!!! Tp klik gak masuk sini…eksiden….ops..

    0

    0
  16. rita says:

    nak coli..?

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Aku rase che ta la pompuan paling cool. Tak hrpkan duit laki untuk idop senang. Org ngata apa kat dia pun dia tak amik pusing. Dia buat hal dia jer. Aku ni bkn minat pun ngan dia tp lama2 aku rasa pompuan yg nk bjaya bleh amik contoh che ta. Dia pndai bisnes, pndai jaga kecantikan, tak peduli mulut org. Pompuan2 yg asik nk kejar laki kaya, cuba la usaha untuk jd kaya sendiri mcm che ta, neelofa, linda onn, yuna, fazura. Kaya hasil usaha sendiri berkali ganda lebih puas berbanding kaya hasil pisau cukur yg mana laki tu bleh tinggal ko bila2 masa bila dia dpt yg lg cantik bgetah. Pikir2 kan la. Kipidap, che ta!

    0

    0
  18. anti poyo says:

    hebat betul che ta. kat london pun boleh tukar2 handbag. Mesti bawak banyak gile barang pergi sana

    0

    0
  19. apa-apa jer says:

    Apahal ngan peha zain?..biasa2 jek. Aku suka tgk peha aisyah..gebus jer..

    0

    0
  20. Qiwi says:

    Berapa banyak agaknye baju, bag, kasut che ta ni bawak g holiday..

    Tiap2 hari tukar bag ngan kasut..aku ni pakai satu bag je smpi la mereput..

    Untung che ta..

    0

    0
  21. mimos says:

    utk org yg ckp knp pki gloves wp coca 10-15degrees je, ko tau tak setengah org jns x thn sejuk… aku kt opis econ 16 degrees pun aku pakai sweater.. jgn ingat semua org mcm ko..panas memanjang luar dalam.. bongoks.. ckp pandai tah oversea pun x pnh jejak.. cikai..

    0

    0
  22. Whatever says:

    Yang dok mengata ni, tak rasa berdosa ke ? Nanti nak mati pun susah. Kerja asik mengata org je. Artis’2 ni kalau tak ampunkan orang yang mengata ni, merangkak lah orang yang mengata ni dekat akhirat nanti.

    0

    0
  23. anonym says:

    nasib baik tak dak pondan man kijang..kalau tak spoil gambaq

    0

    0
  24. Nobody says:

    Laki bini sepesen…suka pakai ketat ketat especially zain, dressing nak ikut boy band hingusan padahal dah jadi bapak budak…zain punya handbag maner? bukan ker dulu kulu kilir bawak man purse? tak muat luggage kot.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Bosannya hidup sbgai seorg che ta. Melaram 24 jam. Hidup ni kne ad thrill. Pergi la wat aktiviti mncbar ckit. Stakat pkai cantik2 n posing aja..rutin yg mmbosankn. Pergi cr adrenalin rush dlm hidup, duit dh byk tu.. rugi btul habiskn duit utk shopping n melaram aja. Hidup ni kdg2 seronok bila comot cikit. Jungle track, sky dive, sports, martial arts..oh mcm2..

    0

    0
  26. Bobby says:

    Seksanye tgk baju n seluar che ta. Ketat mak oii

    0

    0
  27. MARIAH PAREDAH says:

    Lantak la die nk bcuti ke nk show off ke,,, duit dia,,pa korang kesah,,,,,nasib spender aku laki beli,,hahahaha,,,qu puteh qu puteh bru la putih ,,,muackkkkkk…hahahaha

    0

    0
  28. intan nur azzura mohammad says:

    cik ta ni asyik pegi landon je..cer la pegi us ke,afrika ke,brazil ke..kalaula akak duit banyak,1 dunia akak pegi

    0

    0
  29. maria says:

    aku yg segan tgk dorg ni sedondon. da mcm batak

    0

    0
  30. nita says:

    zain dan cik ta memang suka western fashion. Mana pi baju kurung dan kebaya cik ta…? Jangan lupa diri sudah.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    lawaklah komen korang ni

    0

    0