Written by AbangNara | July 17th, 2012

Kalau sudah jodoh, usia bukanlah penghalang. Baru-baru ini Abang Nara telah berkongsi sedikit gambar perkahwinan Syafiqa Melvin (23 tahun) juara Gadis Melayu musim kedua dan Datuk Zainal Abidin (52 tahun) yang telah berlangsung dengan meriahnya. Hari ini Abang Nara ingin kongsikan saat manis pengantin baru ini ketika hari pernikahan mereka.

gambar nikah syafiqa

Kedua-dua mempelai nampak berseri dengan pakaian pengantin berwarna pink. Keceriaan jelas terserlah di wajah mereka berdua. Abang Nara doakan agar perkahwinan ini berkekalan sehingga ke akhir hayat. Pastinya pengalaman Datuk Zainal dalam perkahwinan sebelum ini akan banyak membantu mereka melayari rumah tangga yang penuh ketenangan. Sama-sama kita doakan.

gambar nikah syafiqa

Lagi 24 keping gambar majlis pernikahan Syafiqa Melvin dan Datuk Zainal Abidin dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar sepenuhnya kepada Facebook G.I Photoshoot.

gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqav
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa
gambar nikah syafiqa

152 responses to (26 GAMBAR)Majlis Pernikahan Syafiqa Melvin & Datuk Zainal Daripada G.I Photoshoot

  1. bukan pilih harta says:

    first!

    ha….xde keje dah

    0
    0
    • Jenabbbbb says:

      wahhhhhhhhhh… bestnya dia dpt yg berharta.. moga kekal la sampai bila2 hendaknya..

      0
      0
      • Joe Jambul says:

        untungnya ko datuk dpt pucuk muda.. yg muda plak tu untungnya dia dpt harta sepencarian dgn datuk ni.. “give & take”

        0
        0
      • drogan ball ada 7 biji semuanya says:

        naper aq tgk muda pulak dato ni, hr tu bukan rambut dh uban ker skit, dh jodoh terima lah seadanya, untung dato dpt pucuk muda yerrr…….

        P/S: dato ada ank pompuan x…..??? kalau ader…..jom dating muahahha

        0
        0
      • cantekk..nikah ngan datukk
        nak $$$ la tu…

        0
        0
    • cik kiah says:

      orng kampung cek nie…orang parit buntar….dah jodoh kan semoga bahagia hendak nya….

      0
      0
      • jubur zed zaidi berlubang di tembak aaron ajis says:

        ada siapa2 nk kawin dgn ank datuk kt sini, meh lah kawin dgn i, daddy i datuk, mak i datin, cepat sebelum kehabisan stok

        0
        0
      • datuk gopal says:

        to jubur zed zaidi berlubang di tembak aaron ajis

        x senonoh, bodoh, samdol, bahlul, tu semua kau punyer

        0
        0
    • imani says:

      ya Allah, sy mati2 igt itu ayah dia..maaf..
      selamat pengantin baru..barakallah.. :)

      0
      0
    • Glamer Gilerrr says:

      CINTA TAK MENJAMIN SEGALANYA KALO TAK BERHARTA / BERDUIT…. CINTA TAK BOLEH BG NAFKAH ZAHIR, TAK BOLEH BELI RUMAH, BELI KERETA PUN TAK MAMPU KALO HANYA DENGAN CINTA, CINTA HANYA MAMPU BERI KASIH SAYANG, KEBAHAGIAAN & ANAK SAHAJA…. :-)

      0
      0
      • Anonymous says:

        itu maksudnya cinta u tak seteguh cinta ummi darda…cuba google…siapa ummu darda….

        0
        0
      • hamba allah says:

        itu maksudnya cinta u tak seteguh cinta ummi darda…cuba google…siapa ummu darda….

        0
        0
      • hamaba allah says:

        itu maksudnya cinta u tak seteguh ummu darda…cuba google tgk siapa ummu darda…

        0
        0
    • Anonymous says:

      lebar muka dia…. Yg aku tgok cntik cuma naju je…

      0
      0
    • aku says:

      cam anak ngan bapak salam pagi raya… hikhik
      ” mintak ampun segala dosa2 saya yea ayah”..hikhik.. apa eh feel kawin ngan org tua cengini.. xsegan ke? mmg la jodoh tapi igt jodoh pun kita cari juga..

      0
      0
  2. Rina (bukan nama sebenar) says:

    tahniah la datuk & datin… :)

    0
    0
  3. reza says:

    alhamdulillah

    0
    0
  4. LULU LALA says:

    SECOND

    0
    0
  5. razer says:

    untung la~

    0
    0
  6. Anonymous says:

    skrg okaylah.. cuba fikir lagi 15 tahun.. datuk ni dah 67, fiqa ni 38… fikir fikirkanlah.. yg penting harta banyak..

    0
    0
    • Sayang says:

      Masa depan tu urusan Allah..siapa lah kita nak memikirkan masa depan org lain..yg penting kita mendoakan mereka berbahgia dunia akhirat maka kita kan dibalas dgn kebahgiaan dunia akhirat juga Insya Allah.. :)

      0
      0
      • Anonymous says:

        entah, klu kawen ngan org muda pun, ko yakin ke dpt hidup bsama10thn lagi? takdir bukan kat tangan manusia.

        0
        0
    • ana says:

      ayh dy 62, mak dy 45 skrg.. ko cube la google ayh gn ibu dy… tetap bhgia je…

      0
      0
    • kau ingat aku makcik kau??? says:

      kite doakan ajelah untuk mereka ye…. ucap tahniah udah… tkpyh nk buat kajian sangatlah…

      0
      0
  7. Anonymous says:

    Tuaa tak apa janji kaya.

    0
    0
  8. bukan~kerana~harta~saya~cinta~dato~sepenuh~jiwa~ says:

    bertuah dato..dpt anak dara muda jelita..selamat pengantin baru..cepat2 dpt cucu..eh anak..

    0
    0
  9. kiah propaganza says:

    adohaiii sian bujang2 skg..ank dara cun2 smua org tua kaya dh sapu..haha.. cinta no 2 ye shafika..yg penting harta.. sng xpyh nk idop ssh.. xpela mlm ttup lampu..hahaha

    0
    0
  10. Anonymous says:

    Tua tak apa janji kaya

    0
    0
  11. cik pija comel says:

    tak kisah la datuk ke tua ke,

    janji dia mampu menjaga,saling menyayngi,hormat menghormati…
    dan bahagia hingga ke akhir hayat la hendaknya,

    aminn….

    0
    0
  12. cyrus says:

    wtf sape ni doh? tak kenal pong!

    0
    0
  13. putihkaseh says:

    Tahniah Datuk semoga berbahagia, jgn nanti jadi Norish Karman, kaya camner pun klau dah tua n x larat, cerai gak akhirnye, now Norish tengah cari pucuk muda lak …… sedar2 wahai datuk2 berumur, carilah yg biar sepadan, tgk cam ex wife Datuk K, cari yg sepadan, bahgia rasanye, x yah nak fikir2 dpt anak lagi coz masing2 dah ada anak, ni nanti datuk dah 60 masih lagi kendong anak, patutnye dah dokung cucu n bila usia dah 50an ni kita byk berehat dan beribadat, semoga datin ni x tinggalkan datuk nanti, tapi muka datin pun cam tua, x sepadan ngan usianye, lofa n izara nampak cun muda dari fika ni ……..

    0
    0
    • timah lenggang says:

      betul.. akak setuju ngan ko.. tak percaya la ni jodoh namanya nampak sangat kau kahwin kerana harta and nafsu.. yang tua seronoklah dapat pucuk muda, yg muda dapat harta, siap dapat tittle datin lagi.. anyway syafiqa ni pun tak laku jd pgacara, jd dari tak buat pe baik kahwin, dapat harta, dapat tittle datin, hari2 bgn tdo boleh gi shopping, spa.. biasala datin katakan.. org yang sesusia dia ni skrang semua sibuk nak membina kerjaya tapi kau kerja hari-hari mghabis duit, seronok hidup kau kan.

      0
      0
      • Anonymous says:

        korg semua ni mesti andartu kan, meroyan sbb dh tua x kawin2 lagi??

        0
        0
      • ana says:

        seronoknye ko mngata sana sini kan timah lenggang…. syafika aq rse bukan xlaku jdi pngcara..stahu aq dy bhnti sbb nk smbong stady kt ukm yg tergendala sbb msuk gadis mlayu dlu.. ish3.. sian la ko ni.. mngta org, esok2 takot mrngkak ko nk cri mereka ni d pdng mashr…

        0
        0
      • kau ingat aku makcik kau??? says:

        timahh…. ko jeles ekk….. alalala timahh… ckp je la….. sebab datuk ni x pilih ko kan… kan… kannn…. ko tk dpt jd datin timah lenggang kannn… lain kali tulis jangan la main lenggang jee…. kang kena langgar lori pinggang ko… 360 darjah ko lenggang timah oiii… ahchaner tu timah lenggang?? bye…

        0
        0
      • naisah says:

        dengki ler 2…. Hahaha…. Tahniah pengantin… Semoga berkekalan….

        0
        0
    • fara says:

      tapi kan.. kalau Allah dah tentukan jodoh dia, saper kita nak mengata. just sebab umur berbeza, dan pernah jadi kes artis or dlm paper maka kita pun terus berprasangka buruk, ingat ye.. kun fa ya kun. pastu nak tempelak lak rupa fika or rupa si pengantin tu nampak tua.. adesss.. tak sayang mulut ke ek.

      0
      0
  14. naima says:

    mcm datuk ngan cucu sulung kot..kikikikki

    0
    0
  15. elly says:

    ehhh..spot syatilla melvin..dorang adik beradik ke????

    0
    0
  16. arasha says:

    lahaaiiii mati2 ingat ayah die………dh jodoh kan…

    0
    0
  17. penasihat says:

    wah3, korang ni.. pepandai je ckp si syafiqa ni kawen sbb harta. biar lah dia nk kawen dgn datuk ke, dgn duda ke, org tua ke. manusia skrg pntg tgk org sng ek? smua org buat tak kna. kawen ngn org tua slh, kwen ngn org muda slh, kwen ngn laki org lgi la slh. x pyh duk amik tau la pasal umah tgga org.. jga umah tgga sndiri lg bgos. mne taw, bnda yg korg sibuk2kn ni jdi kt dri sndiri or ahli kluarga ke? ha, malu sndiri..

    0
    0
    • leha oh leha says:

      i sokong u~~~~

      0
      0
    • miss amanda says:

      yg penting bukan laki org.. semoga berbahagia la hendaknya hingga ke akhir hayat.. Insyaallah.. perkahwinan suatu ibadah.. niat yg baik pasti kehidupan pasti ada bahagia nya..

      0
      0
  18. xhunter says:

    buat benda halal mendirikan masjid pun pun nak komen bukan2 ke?jodoh ajal maut semua rahsia Allah..doakan yang baik2 dah lah,ni tau nak buat dosa mengumpat jer tak habis2…tengok cermin diri sendiri dulu baru nak nilai orang,ni dosa sesama manusia yg korang dok kutuk2 sindir semua tu,free je dia dapat pahala..korang bawak lah dosa berbakul2 tu nanti..

    0
    0
  19. timah lenggang says:

    sekali tgk gambar2 tu macam bapak dgn anak je.. cucu dgn atuk pun bole.. hai tak faham lah…

    0
    0
  20. cik omey says:

    nape??
    i) bila tua kawin muda org kata miang ler tue..
    ii) bila muda kawin tua kaya org kata sb harta ler tue..
    iii) bila sama2 bujang kawin muda org kata dah gatal sgt ler tue…
    iv) bila janda n duda org kata tak tahan ler tue
    v) bujang kawin suami org kata perampas dah takde org lain ler tue..
    vi) isteri org tergila2kn suami org/bujang kata suami dia dayus ler tue..
    vii) bila teruna/dara tak kawin org mengata jugak..

    tak faham ler manusia nie…

    0
    0
    • red says:

      hahahaa…..comel…komen ni…

      0
      0
    • Oh Mak Kau says:

      hahaha… mmg pon manusia ni x perfect, tak sah klu x ngata org. Buat itu salah, buat ini salah. Belum tentu diri sendiri tu perfect. Jgn jadi “mengata org pandai, tapi diri sendiri pon lebih kurang sama”

      Sekadar pendapat…. #@%

      0
      0
  21. wut ever says:

    mmg la kiter kena percaya jodoh Allah yg tentukan…tp ble pk bebetul…if yg tua tu bkn datuk..org biasa xder harta yg byk…ader die nak??silap2 pndg sebelah mata pun tak kannnnnnn..:D

    0
    0
  22. BABY GURL says:

    sme cntik sme pdan la…thniah smga bhgia hngga hjung nywa

    0
    0
  23. xtian says:

    Tak dapat aku nak bayangkan kahwin dengan lelaki sebaya bapak aku. macam mane ye. ada selera ke nak mengadap nye. eee takut aku nak bayangkan. Yg lelaki tu tak apalah dapat pucuk muda, tapi yg pompuan tu dapat kelapa tua dah nak expired. apa boleh buat dah jodoh. semoga berhagia hingga hujung nyawa.

    0
    0
    • Anonymous says:

      tp kalau laki yg sebaya bapak ko tu nmpk ensem siap macho lagik, tmbh ngan tough n nampak lg muda dr bapak ko.. ala2 cam tom cruise tu ker.. ko nak tak?

      0
      0
      • ena says:

        ada gak kawan aku bapak dia ensem giler walau dah 50++. mcm baru 30 lebih je.

        ada cikgu aku umur dah 40++ tapi aku ingat dia baru nak masuk 30. rasa nak pitam bgn pitam bgn mcm tak caye. tapi mmg hakikat. ada laki dah tua pun tetap nmpk ensem.

        0
        0
    • ananamomi says:

      aku doakan kau dapat suami tua mcm atok kau. padan muka kau. kah3

      0
      0
      • mys abby says:

        tgk nasir wahab…hensem pe padahal dah 50 tahun…
        tp skrg bkn citer pasal ensem ke tak…tp dah jodoh kan…
        redha jelah…diorang yg nak melayari bahtera perkahwinan ni….yg lain jangan la judge lebih2..klu kamu semua tak suka dgn perkahwinan ni,bermakna kamu juga sedang menidakkan apa yg telah Allah aturkan..

        0
        0
  24. sunshine says:

    Haihh… tgk nampak sweet je..Datuk ni pun nampak muda je…
    ape la salahnya..kahwin dgn duda..bukannya RAMPAS lelaki org.. lagipun bukannya tua sgt pun..
    btw, ske tgk..sbb nampak ceria je pasangan ni walaupun perbezaan umur…

    tak kesah la org cakap nak kikis ke ape ke..dh jodoh dia..yang mengata2 tu iri hati la tu

    0
    0
  25. akuwanitasolehah says:

    xkisah ape yg org nak kata, yg penting ada sinar cinta dr mata mereka.. yang penting, jodoh dr tuhan..

    0
    0
  26. Tun Teja says:

    Cmnelah nak mengadap muka si tua sebaya ayah nie tiap2 mlm….eeeiiiii…xberselera haku…klu diizinkan Allah..aku seboleh2nya mengelak dr mendapat suami tua cm ni..biarlah hidup xkaya tp asalkan bakal suami sebaya2 kita…harta boleh dibina bersama…

    0
    0
    • support anzalna jer says:

      bodohhhh klu kene kat batang idOng ko..baru ko tau name nyer CINTA…
      drpd ko dpt jantan yg tah ape2 buat ape!!!! tah ko dapat laki yg abes duet ko je sbb tue ko jelesss khakakakaka kesian ko!!!!

      0
      0
    • hikhik says:

      senang jek…tutup lampu biar gelap gelite…ini tips dri ust azhar idrus…hikhik…

      0
      0
    • tun fatimah says:

      ko ingat klu jantan muda tgk ko berselera??? ko klu kawen laki ko pun kene tutup lampu sbb muka huduh seperti tenuk di rimba. tu pun klu ade la org nak kat ko. laku ke pun ko tu. mulut busuk, rupa huduh. heeeeeeee xde laki nakkkkkkkkkkk

      0
      0
      • Tun Teja says:

        hohoho…sebenarnya korg yg dengki..suke ati ati aku lah nak cakap ape?? hahaha..aku muda (24thn), cantik dan berkerjaya mantap & berjaya and extra family aku background kaya raya jgk…ramai lelaki yg nak mendekati aku..aku ajer malas bagi muka..aku xheran duit2 org…duit aku pon dh lama xbersentuh kat bank…suke hatilah aku nak pilih sape??? cuma aku tak berminat ajer nak nikah lagi…sori,,,MMG aku xsuka org2 tua nak mampus nie…

        0
        0
  27. Gaban Meraban says:

    tahniah la pd datuk dan datin.. hanya Allah je yang tahu niat masing2..

    aku cume nak komen yang aku x berkenan sungguh pompuan dok atas kerusi masa lelaki tgh akad nikah.. bg aku lebih baik dok sama level kat bawah.. bukan apa, hormat la sikit pada org2 tua, mak ayah, tok imam, tok kadi yg datang tu.. apa besar naaa pangkat tu.. :p bila nak bergambar baru la dok atas kerusi cantik tu.. haihhh.. ntahlah.. (ke aku ni yg konservatif sangat??? choiii~!!! :P)

    0
    0
    • Kurus says:

      betul tuh…
      kte kan biasa bila org lain duduk kt lantai tp kte duk kusi.. kte pun harus duk kt atas lantai jugak.. lebih2 lagi bila org2 tua yg buat centuh.. kecuali lah pinggang sakit ke kaki sakit ke..

      0
      0
  28. akus says:

    aku rasa diorg ni xsalah kawen sb datuk ni duda…duda bkn sebab cerai hidup..cerai mati kalo xsilap aku..so xjd mslh la diorg kawen..please la jgn pikir yg buruk2…

    0
    0
    • Lagi pun Parit Buntar dan kampong Datuk tu berdekatan….sempadan……perak dgn. seberang perai selatan..
      Buat apa cari orang jauh2….anak2 dara kat daerah situ cun-cun.
      kampong aku seberang sg. kerian….bagan samak , Bandar Bharu , Kedah.
      Kalau menghala ke Penang atau ke A/Setar jom singgah ke Parit Buntar…..disini banyak kedai2 menjual pakaian melayu, sempena menjelang raya ni….

      0
      0
  29. lilamahmood says:

    x baik mengata-ngata, itu norish karma, dia q’kat tahniah datuk n datin

    0
    0
  30. chentalove says:

    tahniah…dh jdoh kn…
    yg pnting bkn laki org k…
    jnji bhgia hngga hjung nyawa…

    0
    0
  31. Anonymous says:

    Datuk punya gigi macam gigi palsu je…hehehehehe..hahahahahahaaaaa

    0
    0
  32. oct1883 says:

    52? hensem giler pakcik tu. kalau aku pun nak jugak. :D

    0
    0
  33. nolley says:

    datok nie xngorat NEELOFAK ke???? owh x eyhhhh….
    ye laaa NEELOFAK je prasan kate nyer ramai VIP suke die……. huhuhu

    0
    0
  34. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    niari baru minah jambu nampak datuk ni hensem padan la ngan syafika …semoga bahgia ye ….tinggi jugak datuk ni eh…..

    0
    0
    • mulut capoi says:

      Dato ni mmg. hensem baik bangat….masa aku kerja kat sepital P.Buntar dia kerap melawat pesakit…masa tu arwah Datin masih ada…..dia orang ni x sombong dan x menunjuk2 walaupun ada kedudukan.
      Bertuah dapat suami baik. Semoga jodoh kekal dan hidup bahgia. Dato cari wanita yang bertudung..oklah tu, educated pulak. Jangan peduli cakap orang .

      0
      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        betol2 jngan peduli orang nye cakap buat ape yg kite nk buat asal kn buat perkara baik2 kn capoi….. moga dorang hepi n dapat ank kembar……

        0
        0
  35. Anonymous says:

    Ko xtnya atok n bpk ko pki gg ap? Cbuk mek hal gg datuk tu

    0
    0
  36. triple j says:

    tak salah pun kahwin lelaki tua tetapi berharta, kerana bukan saja org tua lebih matang, tapi insya allah takde masalah kewangan. so semua part terjamin. ni sepatutnya menjadi cabaran bagi lelaki2 muda yg selalunya pentingkan benda2 mengarut mcm modify kereta la, rokok, tukar2 handphone dsb tapi melenting bila bapa kekasih letak hantaran yg nampak mcm tinggi sedikit, kata nak jual anak la galakkan maksiat la apa la.

    0
    0
  37. Kurus says:

    anyway aku berkenan tengok warna pink nih.. sgt cantik pink nih mcm icing kek.. rasa lapar lak..

    0
    0
  38. merakrimba says:

    gigi datuk nampak cantik je, harap2 tak jatuh atau tertanggal lah nanti gigi yg diubahsuai tu bila bersama dengan datin,,,, ohhh lupa datuk, muka suci sangat datuk ni nampak muda hanya sejam je,,hehehe,,tahniah datuk and datin..

    0
    0
  39. merakrimba says:

    hati2 datuk bila bersama datin nanti…. sedar tak sedar gigi lekat kat datin..haha

    0
    0
  40. fisha adk angkt zed zaidi says:

    da xad lelaki lain ke ko nk jdkn laki ko fiqah?????????yg reput jgk ko ambik…..

    0
    0
    • fisha adik tenuk says:

      yg reput tu bapak ko. xcaya tny mak ko

      0
      0
    • bujang says:

      Tak baik ko kata cam tuuuu…..Rasulullah berkahwin ngan Aishah pun jarak umur jauh gak, cakap x pakai otak……
      Mengucap banyak2. kalau dah jodoh x kemana….

      0
      0
  41. hamba Allah says:

    korang ni la..cubelah bersangka baik..menuduh orang macamtu..korang kenal ke diorang tu?untuk pengetahuan,dato zainal ni kematian isterinya akibat kanser hati..tahun bila isterinya meninggal aku tak ingat..tapi isterinya memang sweet..pakai tudung jugak macam si fiqa ni..fiqa ni plak junior aku mase kat smk panglima bukit gantang parit buntar..dia bukan sekadar selebriti ja..ada pelajaran..budak ukm amek mikrobiologi..dia budak baik lah..janganla cepat sangat nak menghukum orang tanpa kita tahu duduk sebenar..satu lagi yang PENTING aku nak habaq kat korang…AJAL MAUT,JODOH,REZEKI ni PERKARA YANG MENJADI RAHSIA ALLAH YER…SEJAK AZALI LAGI..kalau korang berkawan,bercinta la bagai nak rak dengan lelaki muda sekalipun,kalau Allah dah kata KUNFAYAKUN..siapa kita nak mengelak?aku tak pernah komen2 kat blog gosip camni..tapi disebabkan ape yang korang kata tu xbetul and dah jadi FITNAH aku kene cakap jugak..berhudznuzon lah wahai hamba2 Allah sekalian…DEKAT DALAM KUBUR,MULUT KORANG YANG AKAN MENJAWAB SOALAN MUNGKAR NAKIR..mase tu nak mintak maaf dengan si fiqa ni pun dah tak boleh dah…berubahlah yer…

    0
    0
  42. xyz says:

    Takde masalah suami tua pun. Selagi tak rampas laki orang okay lah kot.

    0
    0
  43. kak mah says:

    dato duda…segak ag…dah jodoh…aper salahnyer kan…

    0
    0
  44. bergetah says:

    x slah la..wat pe nk ktuk2.klu laki 2 baik apa slahya..x kira la tua bangka pn.harta 2 kira bonus la.g pn laki tua ni lbih caring.xkn la si tua yg pnas baran ada yg nk! lol…klu pmpuan muda kwin ngn lelaki berharta, knapa msti di labelkn pmpuan 2 gila harta.dh jdoh…asyik nk ktuk org ja.kna btg idung sndri bru tau.dh 2, dato ct 2 pn gla harta ke.padahal harta dia pn dh berlambak.

    0
    0
  45. ........ says:

    tua2 pn x apa la..dh jodoh dia..walaupn dia duda tpi bkn SUAMI ORANG..kalau suami org lain la..doa kan dia org bahagia sudah la..tpi dalam ramai2 gadis melayu y sy suka cuma wife pembaca berita TV3 tu jer..y lain boleh jalan..x best n x menarik perhatian langsung..

    0
    0
  46. sayalagini says:

    Amat bersyukur suami saya muda awal 30an dan kami akan pindah rumah baru after 1year kawen. Seronok menatap wajah suami yg muda belia n hensem. Which im sure mak Datin kite ni akan cemburu tgk org jln pegang tgn dgn suami sebaya tp dia dok jaga laki tua yg tak larat nak teman dia shopping; holiday etc. Mudahan awak tidak cari anak ikan utk memenuhi kesunyian.

    0
    0
    • lengchai says:

      i smell biatch

      0
      0
      • mys abby says:

        yela…nak menunjuk la nk pindah rumah baru? bagus la..nnt bila suami tu masuk 40an, dia cari la bini baru…sbb pompuan ni nampak cpt tua tau…dan masa tu, mudahan awak tak kisah la kan sbb umur2 gitu lelaki jd hotttt…!! haha

        0
        0
    • f says:

      Haha. Eh si sayalagi, kau tu yg berbunyik mcm jeles ngn newly weds ni n tetiba nk show off pe hal pulak nak kata diorg jeles eh? Husband ensem kau tu edward cullen ke forever young? Nanti dia tua kerepot reput kau lari cari laki muda ensem lain ke? Keji ok baca komen mcm ni. Susah sgt ke nak doakan org lain bahagia? Kalo xnak doa pun ko tgk tanpa komen apa2 xleh?

      0
      0
  47. ayamgoreng says:

    dapat suami tua berharta, orang kita mengata nak kikis duit. bila pilih suami yang tak berharta, dingatanya bodoh. rasa nak lempang berdas-das mulut orang kita yang suka mengata.

    0
    0
  48. Anynomous says:

    Teringat ngan my parent. My parent kawen beza umur dorang 30 tahun, kiranya ibu sangat muda waktu tu. Ibu kawen ikut pilihan keluarga. Ayah x kaya pon, biasa2 jer. Tapi alhamdulillah skg, masih bahagia dengan anak cucu.

    0
    0
  49. evita peroni says:

    aku doakan korang bhagia lah smpi anak pertama. anak kedua bg can kat aku pulak fulun harta datok tu. hahahahahahhahaha

    0
    0
  50. blakedexter says:

    menurut sumber2 yg terdekat ni, fiqa ni ok jer.. tp yg x thn ialah adik beradik die dan parents si fiqa.. lebih sudu dari kuah and kekwat ngalahkan artis top..

    0
    0
  51. roza says:

    muka nak duit je minah ni.

    0
    0
  52. BUKAN MALAIKAT says:

    HANYA SETAN AJE YANG XSUKE TENGOK MANUSIA MENGHALALKAN HUBUNGAN DENGAN PERNIKAHAN,

    0
    0
  53. Mimiloma says:

    Ayah syafiqa ni ade join group vespa ngan arwah ayah kita..aritu mase g rakaman gadis melayu ni ayah kita temankan ayah dia datang…tahniahlah dh kawin..semoga bahagia hingga akhir hayat ya!

    0
    0
  54. Anonymous says:

    Yg banyak bunyik tu sume jeles tahap meroyan lari lintang pukang dikejo hantu kak imah balik rumah mayat!

    Irma kawen ritu kecoh kate laki dia sebenonye duda…
    Ella kawen kecoh dikatakan dh tua kawen laki muda…
    Syafika kawen lak kecoh nak kate kawen laki tua tapi gila harta…

    Bengom!Bodo…

    Abah kau ngan mak kau rase ape bace komen2 puaka kalo ko ditempat pengantin diatas??

    0
    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      eleh sudah lah anon jngan di layan la dorang ni kwin tua salah kwin muda salah kwin duda salahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kwin pondan pulak tk boleh naik pulak barang diaaaaaaaaaaa serba salah la kn …

      0
      0
  55. marc says:

    org kawin, jgn la kutuk2. bukan dia buat dosa pun. malah dapat pahala lagi.

    barakallah

    0
    0
  56. anak tiri pinggiran says:

    haha..nak tergelak pon ada. aku ada mak tiri muda, ayah aku nak kata kaya x la sangat, tp berduit laa jugak.. kalau ayah aku miskin, mak muda aku mesti x pandang. aku dah x caya pompuan muda kawen laki tua berduit. mesti nak duit punye. dahla mak muda layan anak2 cm haram. honestly aku xsayang pon mak mude aku, menyampah lagi ada. aku mungkin sinister, tp aku harap si shafika ni elok2 la sket layan anak2 n family husband dia. oh ya, dan semoga berkekalan ke akhir hayat.. huhuh

    0
    0
  57. aku semut merah says:

    untung la jadi cantek..
    dapat kawen laki kaya.. tua pon x pe

    0
    0
  58. SEBELUM MENGHEMBUSKAN NAFAS TERAKHIR says:

    Kepada pemilik blog yang dirahmati,….

    Xmati pun kaau awak delete komen2 yang berunsur fitnah ataupun berbaur hasad dengki. Bersihkanlah blog anda, Setidak2nya satu hari nnti,jika sesuatu yang lebih buruk menimpa keluarga anda,orang tidak menyebut yang tidak baik kepada anda…. Bayangkanlah kalau mak dan ayah kepada fika atau anak2 datuk ni baca,tentu hancur perasaan mereka, atau lebih menambah dosa lagi,komen2 yang ‘hitam’ ini akan mencetuskan konflik pula dalam rumahtangga yang baru dibina. Anda pemilik blog, jadi anda berhak untuk memadam komen2 yang sinis, yang boleh memburukkan keadaan.Fikirkanlah.

    0
    0
  59. TEEpah says:

    dasyat org2 yg comment di sini..tahu masa depan org, mengalahkan tuhan. jodoh mati semua di tangan tuhan. pandai sggh mengkritik. terkena batang hidung..mpphh padan muka..doakanlah mereka ini yg terbaik

    0
    0
  60. sesaje says:

    dato nie pakai gig palsu ker gulp gulp

    0
    0
  61. Sarim says:

    Bangga sgt kawin dg Orgtua.. Gadis melayu seharusnya tersipu2 malu sj, bukan ketawa sampai semua gigi nampak

    0
    0
  62. watever says:

    Ni ke juara gadis melayu?? Buat malu kita je.. Pakai baju punya ketat.. Nmpk benda alaa tu.. N bentuk badan.. Tah pape.. Lgi 1, seriusly nmpak mcm 30 thun.. Tua berbanding usia.

    0
    0
  63. Minamanja says:

    Datuk mcm pakai Gigi palsu je

    0
    0
    • Anonymous says:

      i pun rase mcm tu hehe

      0
      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tk kesah la dia pakai gigi plasu asalkn leh gigit sudah lahhhhhhhhhh ape nk heran kn !!!! artis pn ada pakai gigi plasu dia artis jantan tapi minah jambu tknk kasitau nama lah …minah jambu leh tau gigi plasu atau gigi betol……artis jantan tu sekarang drama dia sedang hot di kaca TV3 skarang ni cuba teka kalau pandaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii………………

      0
      0
  64. syikin says:

    X la lawa sgt minah ni..kalau ala2 mcm Neelofa tu berbaloi la gak..umur 23 tapi muka dah ala2 makcik2 ja..cehhh..

    0
    0
  65. dodo says:

    ok what…datuk ni nampak mude..ok la tu

    0
    0
  66. dididodo says:

    macam ayu raudhah….

    0
    0
  67. Perempuan Berkain Batik says:

    Jodoh tu tuhan da tetapkan…Xpyah nk jahil sgt ea..nk ckp sesuai ke x….busuk ati pnye org…yg kwen 2 dia, xkco dgn bdn ko pun…..kdg2 jd la cerdik ckit….

    0
    0
  68. yuri says:

    muka datuk ni ada iras sikit muka Ji Suk Jin dalam variety show korea running man..kihkih

    0
    0
  69. zbm says:

    tahniah!!!!tp datin kena jaga2lah time malam pertama. Datok dah lama x dpt tu…jgn menjerit smpai dgr satu rmh dhler…hehehe. sory…gurau2 jer…

    0
    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tk pandai2 nk pakai oksijen pada malam petama tu ! tengok muka datuk ni orang dia macm tk ganas kt atas katil …mesti dia aslamualaikum dulu kn…baru sondol…………….tk gitu !

      0
      0
  70. Anonymous says:

    Ini semuakan kerja Allah…jodoh, rezeki ,ajal maut sudah ditentukan Allah dr alm rahim waktu kita 120 hari dlm kndungan..org Islam perlu beriman pd qada’ dan qadar Allah..kalo kita persoalkan soal qada’ dan qadar ni..seolah2 kita x beriman pd Allah…dosa dgn Allah..InsyaAllah Allah Maha pengampun..dosa dgn manusia????..ingt kita semua akn mati….

    0
    0
  71. honeywellz says:

    It never ceased to amaze me.Perempuan2 zaman sekarang ni mmg gold digger. Kalu tanya mmg tak mengaku tapi kalau laki tua tu drebar bas, agak2nya nak tak kawin. Yang lelaki pulak tu konon2 nya nk ikut sunah nabi tapi selalu dia org pilih yg muda dan cantik. Ikutlah nabi kwin dgn janda yg ade anak ramai. Kalu aku, aku nak yg handsome, bila bangun tido pagi sejuk mata tengok lelaki handsome kat sebelah. Ni bila bangun tido tengok yg berkerepok, nak termuntah adalah…. tapi tu lah dah jodoh..(sigh!!!) Life is so unfair.

    0
    0
    • minahsexykayasendiri says:

      hahah.. mana ada jodoh duh. jodoh is crap . semua nafsu!!.. Agree… bangun pagi tengok muka kerepot, bau nafas busuk, berdengkur abis..lepas tu tak lama keras…. adoiii….muntah forever la walocamna kaya pon. Yg si betina low sex-drive ni – asalkan poket tebal cukup. Orgasm pon dia tak tau apa…kkkkkkkkkkk

      0
      0
  72. Raihanah says:

    Aikk sama lah umur mcm aku..23…kenapa lh bnyk sgt org kawin muda2 masa ne..hehehe buat saya nervous jer..joking okay, 23 tak lah muda lagi…i nak cari calon suami dulu..nanti jadi andartu

    0
    0
  73. Anonymous says:
    0
    0
  74. cik kundang says:

    xkesah la tue ke,mude ke..asal dpt pimpin isteri ke syurga n bg kebahagiaan…hidup kita x pasti lg future nti,jgn mengata2 ye…tuhan boleh tarik bile2 mase je…sekadar nasihat

    0
    0