Written by serenity | April 28th, 2014

Setelah lapan tahun menjalinkan hubungan, pasangan pelakon Almy Nadia dan Fizz Fairuz selamat melangsungkan pernikahan di Masjid Daerah Balik Pulau, Pulau Pinang pada Sabtu lepas. Pasangan ini pernah putus hubungan namun percintaan mereka terjalin semula.


 photo 10245903_723571484348487_1584033347_n.jpg
Walaupun terpaksa mengharungi pelbagai cabaran dan rintangan, akhirnya pasangan ini selamat diijabkabulkan dan menjalani hidup sebagai pasangan suami isteri seperti yang diimpikan.

Koleksi gambar ini ialah dari thePermaisuris. Lagi 24 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo f8958b78cd5b11e3a7850002c954fd52_8.jpg
 photo 9a8ce1f0cd2611e3958e0002c99ab36e_8.jpg
 photo 926732_1415581392045962_1251800630_n.jpg
 photo 10296759_517409235038043_2070555972_n.jpg
 photo a61ea952cd3211e3a4db0002c9d3c792_8.jpg
 photo 10299756_585866051508569_1836651441_n.jpg
 photo 10251362_247329908724603_1109121349_n.jpg
 photo 7456a02ecd3611e39dfe0002c954d880_8.jpg
 photo b399ddf0cd1311e396870002c9d6e4ae_8.jpg
 photo 1940988_283539891807070_1658761906_n.jpg
 photo dc363ab2cd1611e3aead0002c954aa22_8.jpg
 photo 92011e38cd0e11e386af0002c9dcd0e6_8.jpg
 photo 21944d1ecdc211e3bc2a0002c9e06470_8.jpg
 photo 1527654_685614731499265_1020130949_n.jpg
 photo 916d4080cd0b11e394320002c9575d0c_8.jpg
 photo 10311305_234984166703256_495573793_n.jpg
 photo 10296584_260712774108051_1307476611_n.jpg
 photo 917866_229882517220541_2146116656_n.jpg
 photo 66906b8ecd3411e38d820002c9dcd9b0_8.jpg
 photo 11f70e42cc8611e39d2d0002c9c61498_8.jpg
 photo 1662910_631675510257069_2133058989_n.jpg
 photo 50fee97ccd0611e3bb9a0002c9dbb22a_8.jpg
 photo 1c396102cd1c11e38bf40002c9d7606e_8.jpg
 photo 926ff4e6cc9311e399520002c9c757ae_8.jpg

62 responses to (25 GAMBAR)Majlis Pernikahan Fizz Fairuz Dan Almy Nadia

  1. SomeOne says:

    Alhamdulillah…Akhirnyaa..bersatu jua… =)

    0

    0
    • miss mong says:

      Janji Allah itu pasti..

      0

      0
    • Allthebest says:

      Baguslah takde pre-wedding photoshoot, lebih afdal. Fizz, jaga Almy baik2, she deserves so much better than u, tapi mungkin dah jodoh korang. Kalau kau kecewakan Almy lagi, siap kau terima sumpah seranah satu Malaysia. Semoga bahagia selamanya, amiin.

      0

      0
      • Biskut says:

        Aku setuju komen kau ni. kikikiki….

        0

        0
      • ZUuuuE says:

        yup. true! setuju. kalau si fizz ni tinggal almy lagi. memang sure ramai benci kau. apepun doakn yg terbaik utk mereka. semoga kekal selamanya. InShaAllah

        0

        0
      • aini says:

        Haha… Mantap sangat ucapan.. Sesuaiiiii

        0

        0
      • asal tutup aurat jer kira muslimah says:

        Saya sokong pendapat awak psl Fizz.

        Tapi apa pun jika pisang berbuah dua kali, kita patut salahkan si empunya badan yg dengan kerelaan sendiri tanpa paksaan sesiapa mahu berkahwin dengan lelaki yg dia rasa he’s the one (while the truth is, almy hanya mahukan VALIDATION from this man. A validation that says,”wei tengok la, haa tgk, Fizz mmg cintakan aku, fizz buat silap jer hari tu.”

        Walhal sebenarnya, anytime fizz boleh tinggalkan almy sbb sekali almy benarkan dirinya dilukai oleh Fizz, dan selepas itu masih mahu buktikan yg ia hanya satu perkara yg boleh diterima, apa yg fizz fikir? = “pompuan ni mmg gilerkan aku, hmmm… the next time I can still keep her around if I messed up again. Because she will stick around no matter what I did to her.”

        It’s sad, isn’t it?

        A man should be given only ONE chance to prove to you that he is a gem. Jika dia gagal manfaatkan peluang pertama, you shoud’ve move on. He will repeat his behaviour sooner or later.

        0

        0
    • Kak Timah says:

      BAJU KAWIN X SAMA??????

      0

      0
    • LESONG says:

      mcm x cantik je gmbr dr the permaisuris nih..

      0

      0
  2. scha says:

    tahniah…semoga hubungan kamu berdua kekal hingga jannah

    0

    0
  3. Anonymous says:

    tahniah..semoga bahagia till jannah

    0

    0
  4. honey says:

    Kalau dah Jodoh pasti bersatu juga. Alhamdulillah & tahniah

    0

    0
  5. puteri says:

    Tahniah u olss!! Tapi, aku salah tgk ke ni..kenapa kaler baju korang berbeza? Sorang biru sorang turquoise kann?

    0

    0
  6. cococici says:

    tu la fashion..ko apa tau..keh3

    0

    0
  7. Anonymous says:

    suka tgk pelamin dia. tak sarat tp npk elegan

    0

    0
  8. sue says:

    tahniah..semoga kekal hinhha ke jannah…
    selamat datang ke alam rumahtangga….

    0

    0
    • JambuSangat says:

      Ohhh akak ni sengau je..ok xpe.paham..
      Anyway tahniah fizz and almy..wa caya sama lu beb..is barang baik..!!hehe

      0

      0
      • penang mai says:

        pe ke benggapnya la org2 ni….baju kaler lain2 pun nk bising..yg penting akadnikah..org penang ckp ‘jangann dok cempera sangat la ‘

        0

        0
  9. mong noona says:

    tahniah fizz & almy….moga bhagia hingga ke anak cucu :)

    0

    0
  10. minah says:

    Patut selalu kalo gamba jantan le cium or letak pipi kat pompuan,ni terbalik.tak paham tergila2 jantan mcmni.nak kata ensem ,jauh banding Remy,nak kata kaya sgttt,,Ntah.baik? Ntah

    0

    0
    • hoho says:

      ko ni bengong ke ape…biar la..laki dia..tu pon nk kecoh…phheewwww…!

      0

      0
    • kek dahnya says:

      ko jeles kan minah x laku ?? bia la laki die kot bukan laki ko bf ko bapak ko pon …

      0

      0
    • zura says:

      bengong la ko ni minah. hensem or cantik seseorang tu adalah subjektif! (pinjam ayat FO jap). Aku tgk ok jer si Fizz tu . sepadan ngan Almy..

      0

      0
    • peace says:

      ko tu kaye ke? ko tu cantik/hensem sangat ke? ko tu baik sangat ke? aku rse ko lgi teruk lh!! ko jealous sebenarnya kn? org klau nk cri bini/laki bkn pndg rupa, harta ngok!!

      0

      0
  11. snz says:

    akhirnye…. <3 <3 <3

    0

    0
  12. NFMS says:

    Simple but nice!

    Congrats to both of you! Semoga kekal bahagia hingga ke Jannah.. Aminn

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Pengakhiran yg penuh dramatik..Tahniah FIZZ n ALMY!

    0

    0
  14. kek dahnya says:

    minah – ko jeles ker ? biala dah jadik laki , aku tgk org lain ade je bt mcm tu . ko ni kan jeles memanjangggggg lols

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Alhamdulillah…. tahniah. gembira sangat rasanya diaorang bersatu. tolong jaga antara satu sama lain ye. Jaga hati, jaga tingkahlaku, jaga perangai dan jaga iman.

    0

    0
  16. adamjannah says:

    tahniah fizz..tahniah almy…smoga kekal till jannah

    0

    0
  17. fika says:

    tahniah !!!cantik almy .semoga kekal hingga ke akhir hayat….

    0

    0
  18. Mulut Jahat says:

    Sorry, dua2 pengantin nampak tak berseri. Amy dah gemuk dan nampak tua. Apapun tahniah ler setelah menjeruk rasa sekian lama.

    0

    0
    • keladi merah says:

      Kesian kamu.. mesti kurang kasih sayang.. sebab tu dibesarkan menjadi seorg yg mulut jahat.. semoga kamu mati nanti dalam keadaan mulut yang baik… kalau kamu nak juga jd mulut jahat sampai ke mati.. kamu patut gna ayat erma fatima..’ Andai mulutku jahat bawaku ke neraka, aku redha’…

      0

      0
  19. memo says:

    muke almy nmpk bahagia sgt2! =)

    0

    0
  20. :)) says:

    Kesiannya la hidup anda jadi manusia si ” Mulut Jahat “.

    0

    0
  21. Buffet ramadhan 2014 telah dilancarkan.
    Layari web kami untuk pilihan buffet ramadhan terbaik.

    0

    0
  22. Alhamdulillah says:

    Alhamdulillah…yeay! finally…jodoh mereka. happy for both of u dear. semoga kekal hingga ke jannah. for those yg sibuk nak kutuk2 bagai, just backoff ok.

    0

    0
  23. sape2 la says:

    baju biru tu bertunang kalau tak silap..turqoise mase nikah…

    0

    0
  24. ntahlaa says:

    Alhamdulillah..Suka duka perhubungan akhirnya sampai ke jinjang pelamin.Walaupun Fizz & Almy x kenal,tp sebagai peminat,sgt2 terharu dgn hati almy & fizz nie.Nie la kata org kalau jodoh xkemana.harap perhubungan korang akan berkekalan.after all obstacle happened, both of u deserve happiness. Kalo pasal baju xsama mgkin almy nakkan ade kelainan & kontra kot.by the way, naik seri ko almy..simple yet elegen. ‘fara fauzan,fizz tu almy yg punyerrr’..hahaha (ikut skrip melodi smlm)

    0

    0
  25. me says:

    i think she looks prettier without heavy makeup

    0

    0
  26. biru # hijau says:

    biru bakal suami..hijau bakal isteri…dah jadi suami isteri baru la pakai bju sama warna huhuhuhu…xwjib pun pakai baju sma janji nikah … tahniah almy n fizz… semoga kekal ke jannah amin..

    0

    0
  27. baby says:

    Alhamdulillah. Congrats to both of them, hingga berkekalan ke Jannah. AMIN!

    0

    0
  28. o says:

    alhamdulillah..semoga mereka berdua ni bahagia & selamat dunia akhirat.

    0

    0
  29. anon says:

    almy cantik tapi gambar tak cantekkkkk and clearrrrr

    photographer and camera fail

    0

    0
  30. syuhadah says:

    Tahniah. Selamat Pengantin Baru, semoga berbahagia selalu.Biar tak sama warna busanatapi hati tetap sama dan biarlah ikatan perkahwinan berakhir dengan anak cucu dan bukanlah berakhir dengan talak. Jadikan Vanida Imran dan Rashida Ishak sebagai contoh keluarga bahagia. Saya doakan semoga berbahagia sehingga ke alam surge. Amin…

    0

    0
  31. Brie2 says:

    Apsal gmbr dr “the permaisuris” ni cm x cntek jer.. x sharp.. n cm kurng moment di situ

    0

    0
  32. Senah Jemah says:

    Becinta + Putus + Kecewa + Dicurangi = Akhirnya bahagia .
    Jodoh Allah yang tentukan , xdak sapa yg dapat jangka. Berkat kesabaran dan doa akhirnya mereka BERSATU. Smg Kak Almy dan Abg Fiz bahagia hingga ke syurgaNya dan menjadi sebuah keluarga yang sakinah . Im happy for both of you .

    0

    0
  33. east woman says:

    Congrats almy n fizz!

    0

    0
  34. Resepi says:

    Bahagia juga akhirnya…Boleh buat tajuk lagu ni.Haha…Apa-apapun tahniah buat pasangan pengantin.

    0

    0
  35. mamamia says:

    Memang wajib eh kalau lepas penganti lelaki selesai lafaz akad..pengantin pompuan kena nangis? Dramatik gitew..

    0

    0
  36. […] (25 GAMBAR)Majlis Pernikahan Fizz Fairuz Dan Almy Nadia (57) […]

    0

    0
  37. […] (25 GAMBAR)Majlis Pernikahan Fizz Fairuz Dan Almy Nadia (58) […]

    0

    0
  38. […] (25 GAMBAR)Majlis Pernikahan Fizz Fairuz Dan Almy Nadia (60) […]

    0

    0
  39. […] (25 GAMBAR)Majlis Pernikahan Fizz Fairuz Dan Almy Nadia (61) […]

    0

    0