Written by AbangNara | July 8th, 2013

Kalau nak kongsi gambar majlis perkahwinan Neelofa, memang rasanya kena tunggu dalam 4,5 tahun lagi kot. Jadi sambil nak menunggu tue, Abang Nara kongsikanlah gambar perkahwinan kakak si Neelofa yang bernama Noor Nabila. Kesimpulan yang Abang Nara dapat buat ialah memang adik beradik Neelofa ini cun melecun orangnya. Untung sungguh!!!

noor nabilaNeelofa pun kelihatan cantik berseri-seri menemani kakaknya di sisi sepanjang majlis perkahwinan ini. Orang kata kalau dah jadi pengapit, tak lama lagi confirm akan naik pelamin punya. Abang Nara percaya korang kalau jadi pakwe Neelofa, confirm akan memasuk minang secepat mungkin kan? Takut terlepas ke tangan orang lain pulak nanti.

noor nabila

Lagi 23 keping gambar majlis perkahwinan Noor Nabila, kakak kepada Neelofa dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Terima kasih kepada FotoCantik Studio kerana sudi berkongsi gambar-gambar ekslusif ini.

P.S: Video hari ini sudah cukup seminggu kita couple

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

noor nabila

98 responses to (25 GAMBAR)Majlis Perkahwinan Noor Nabila, Kakak Kepada Neelofa

  1. LESONG says:

    ok.

    • pening says:

      weh.. mane pic yang dekat sikit weh. aku nak tengok muka kakak dia. bukan nak tengok body/tetek!

      • miss ynwa says:

        OHH NOO….SATANIC FINGER….jauhii…jauhiiiii~~!!!!

        • CNN says:

          eh?? apa hal pulak nk kena jwb matematik spaya komen leh dikeluarkan ni NARA??? <— keluar tajuk kejap

        • Olga says:

          la akak lopak ni xde la katik mcm lopak..
          sian lopak dpt benih katik…

        • Amoi says:

          Apa Tujuan Berpakaian Rantai Lehar Ada Kalimah Allah.
          Soalan
          Salam, askum,apa tujuan berpakaian rantai leher ke mana-mana saja adakah akan selamat?apakah penjelasan ustazah? terima kasih….
          Jawapan
          Waalaikumussalam,
          Rantai adalah barang perhiasan yang telah dikhususkan untuk dipakai oleh kaum wanita/perempuan.Manakala orang lelaki adalah haram memakai sebarang rantai.Tujuan pemakaian rantai adalah untuk:
          1.Perhiasan badan
          2.Kelihatan lebih anggun dan cantik.
          Berbalik kepada soalan yang dikemukakan tujuan pemakaian rantai yang ada loket bertulis kalimah Allah adalah harus sahaja.Tetapi dengan syarat si pemakainya kenalah menghormati dan menjaga kesucian kalimah Allah tersebut.Ertinya jangan sekali-kali ia membawa ke tempat-tempat yang kotor seperti tandas,bar,kelab-kelab malam yang ada menghidangkan makanan dan minuman yang haram (babi/arak dan seumpamanya).
          Sebagai orang Islam kita wajib percaya bahawa Allah sentiasa menjaga kita di masa sahaja kita berada.Justeru bagi memantapkan akidah/kepercayaan dan amalan, kita kenalah sentiasa berzikrullah setiap masa.Ini bermakna jika tiada perasaan zikir/ingat kepada Allah walaupun kita pakai rantai yang berlapis kalimah Allah belum tentu kita selamat.Justeru Keselamatan dan penjagaan diri kita sebenarnya terletak kepada amalan dan ingatan kita kepada Allah yang terpahat serta sebati di dalam hati dan di dalam dada.Wallahu a’lam.

          http://kemusykilan.islamgrid.gov.my/questions/view/45356

        • miss ynwa says:

          6-2 = ???? hahhaha
          urm…x patut la hadiahkan rantai Allah tu…kot ye tak malu ke nak jimak henjut2 dengan rantai Allah tu terhenjut2 sekali…malu nye…..

        • Jemahlawa says:

          Miss YNWA, nama pun miss.. tak kawen lagi.. dah pandai ckp bab2 hinjut.. bila dah kawin, hinjut2 tu kan dah jadi ibadah.. apa nak malunya dengan Tuhan? Cakap buruk xnak plak malu dengan Tuhan. *tepukdahi

        • Didi says:

          To pening. Pehal mulut kau biadap sangat? Nak puasa pun masih nak buat dosa. Malulah dah besar, mulut macam tak pergi sekolah.

      • Maria says:

        suami isteri sama hazabnya

      • Ritu vs Aya says:

        Kakak dia x gedik kot. Sebab tu cepat laku

      • Anonymous says:

        4 + 2 = 6

        rambut pengantin kaler karat tu, pewarna berasaskn inai @ bukan? hati2 lh korang…, orang pompuan dok kaler2 kn rambut nih, takut mandi hadas tak sah..

      • K.A.A says:

        simple dan cantik.. rantai pon cantik….

      • Terluik je says:

        Body Tetek dan Rambut tu awesome lahhh..sbb tu gambar2 byk focus kat area ni..muka dh sah2 cun dan lebih kurang Neelofa..cuma ni versi lebih berisi. Suami2 mane lah tak teringin bini macam ni weiiii…

    • kak timah says:

      BEAUTIFUL NARA,NARA DAN NEELOFA BERPISAH TIADA…………

    • kak timah says:

      MCM PNH TGOK SUAMI AKAK NEELOPA NI SAPE ERKKK???????????TGOK KT MANA ERKKKK????????

    • Olga says:

      INGATKAN YANG LAMBUNG BUNGA NGN AKAK DIA TU SUAMI AKAK DIA,HAZAB SGTTTT HAHAHAH APE2 PON SUAMI AKAK DIA HSEM,MSTI ANAK ORG KAYA JGK KAN

      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        mana ada hensem kau ponnnnnnnnnnnnn..huh ! minah jambu tengok macm tua aje laki dia..kakak lofa jambu tapi laki dia emmmmmm bukan taste minah jambu lah muka cangini….ape2 pon selamat menyondol..

    • kak timah says:

      KEBANYAKAN ORG KAT SINI RAMAI DAH MULA SUKA KAT LOPA CONTOHNYA KALAU DULU RAMAI YG KUTUK LOPA RAMAI YG LIKE,SEKARANG NI RAMAI YG KUTUK LOPA N RAMAI PLAK YG DISLIKE,KURANGKAN KONTROVERSI YE LOPA

      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        ye laaaa kak timah oi lofa kan dia baikkk n dia tk hipokrittttt kalau setakat mulot tu biasa laaaaaa mana ada orang yg mulot tk rabak dlm donia yg fana ni kannnn…hehe..ape2 pon selamat menyambot bulan ramadhan kak timah jangan lupa jempot minah jambu ke rumah di hari raya nantiiiii selamat berpuasaaaaaaaaaaaaaaa !

    • Jemahlawa says:

      Miss YNWA, nama pun Miss.. kawen pun blom dah pandai ckp bab2 hinjut, Lepas kawen, hinjut2 tu dah jadi ibadah. Buat ibadah nape nak malu dgn Tuhan?? cakap buruk2 tak malu pulak dengan Tuhan? *tepukdahi

      • Anon says:

        Jemah oii, MISS YNWA dah penah tettt la tu kot…sbb tu dia berani ckp cenggitu..kuikuikui

  2. sabo jer la says:

    tahniah yer.. cantik2..

  3. kak ton says:

    dia ne artis ker?

  4. rlinnaz says:

    xperlu rsenye kot…xkan adik retis 1 keluarga sumer nak glamer…xpaham ako!

  5. arbaiiiiiiiyahhhh says:

    lahh kakak artis kawin pun masuk beautifulnara?
    haritu aku kawin nape tak masuk dalam beautifulnara eh?
    kakak aku abby abadi bodoh abadi. lol

    • Memey says:

      Sebab ko dgn adik bradik ko semua sama2 bodoh . Kuat meroyan . Dasar betina soondels . Yg penting ahkak dah berjaya caras laki ko . Rasakan hahahahhahaa .

  6. kakigosip says:

    yg dlm bekas tu apa?rantai kalimah Allah ke?..muka xsama dua beradik ni,berdiri pun xsama tinggi kekeke

    • ace says:

      tu la pasal… aku tgk 2 3 kali kot… perlu ker rantai bentuk camtu..
      #nasib baik aku blaja math..kikiki

    • kipas siling dan kipas tangan says:

      ingat aku sorg aja nmpk rntai dia..
      nak bgi sapa pakai rntai tuh..?? .
      pastikan tak bawak ke bilik ayaq.. dan tidak berbaring2.. dgn kalimah itu…
      aah. senang citer baik kau buat nama kau sndiri. bnyak bnda kau kena jaga kalau nak bubuh kalimah Allah di rantai.. apa2 pun…
      Allah itu dihati. bukan gntung didada.

  7. gincu says:

    Molek nyo lah rupo wei. Cantik beloko abe wei!

    • Anonymous says:

      aku br prasan lpas bc komen korang..nk kelainan sgt..tapi aku rs xelok la buat loket kalimah Allah..sbb c pmakai kompen kua masuk toilet kn..so,kene jg la kesucian kalimah Allah..xkn la die nk pkai then buang n pkai balik..kalimah Allah kita letak tmpat yg sepatutnya la…btul kate ko kipas..senang cite wt name sndiri..

  8. miss mong says:

    suka tgk mak neelofa.cantik..

  9. anti neelopa says:

    ayat nara x bole blah nak muntah aku sbg seorg lelaki membacanya

  10. yana says:

    Dua2 cantikk…

  11. nur arin says:

    tulisan Allah ke rantai tu.??? jgn terbawak masuk toilet sudah….

  12. [email protected] says:

    rantai nama Allah…tak elok pakai g toilet ye kakak…

  13. si comel says:

    neelopa mencapap…kikiki

  14. hambaALLAH says:

    tu nmpk mcm rantai kalimah ALLAH..
    hmmm… better fikir balik benda tu boleh atau x..

    • liliili says:

      sy ade dengar hr tu…ustazah mane ntah yg ckp..kalo perhiasan wanita xpe…cth cam dinar kelantan, ikat buat loket kat rantai…xpe kalo buat masuk toilet, sbb dh diistiharkan sebagai perhiasan..p/s kt dinar kelantan ade tulisan lailahaillah..

  15. kak chah says:

    cantik2 adik beradik neelofa ni..pengantin sweet..solekan pun simple & cantik..

  16. esah says:

    Tahniah laaa

  17. missfatihah says:

    NoorAmeera pom cntik……yg pkai baju biru

  18. gadis comel says:

    im firstttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. akmall says:

    Amboi, cantik buah rantai tu,, pakai ke tak? Kalau tak pakai bagus lah,, tapi kalau pakai, baik tak payah, lupakan, lagipun itu tulis Allah, huurrmmm…

  20. ahkak puaka says:

    PERSOALAN AKU, LAKI SI NABILA NI KEJE APE? SEBAB AKU BET LA MESTI KEJE BEST2 SEBAB TU DPT KAWIN NGN AKAK LOPA NI. BTW AKAK DIA YG NI MULOT LASER.

    • lagubestbest says:

      Keje xpenting. Yang penting cinta. Huhu

      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        sape cakap keja tk penting ! kelakar ke pe ! huh ! kalau tk keja nk kasi bini makan ape ! nk harap bini aje yg keja laki goyang kaki gitu ! cinta cinta cinta …cinta boleh makan ke ! bwekkk

  21. anonymous says:

    boleh ke kita pakai rantai ada nama ALLAH?

  22. .................. says:

    walapn sy x suka lofa…tpi lofa lagi cantik dari kakak dia…

  23. nenek kau says:

    OVER

  24. Mirai Suenaga says:

    Baju Nelopak berkilat seperti lapik meja. Posing tu jangan nak murahan sangat, boleh tak?

    • kipas payah mati neelofa says:

      KAU TU PLAK KAWIN NANTI PAKAI BAJU YG ORG BUAT LAPIK PERIUK BELANGA

    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      yg kau tu dh kenape ! cakap lofa punye baju pulakkkkk huh ! biar la kalau dia nk pakai baju kain alas meja ape salah Nye ! sape yg nk marah ! tkde orang yg nk marah ponnnnnnnnnnnnn ! kau aje yg jeles tengok lofa jambu kan ! eh helo orang macm lofa ni kalau dh jambu pakai ape aje dia Nampak cantek n ayu ! kalau dia pakai seluar dalam ngan coli aje pon Nampak lagiiiiiiiiiiiiiiii jambu !! tol tk lofaaaaaaaaaaaaaaaaaa..lov uuuuuuuuuuuu ! emmm leceh betol la bang nara ni ! nk kena Mathematics baru komen leh masok ! nyampah betol !! bwekk !

  25. calantha says:

    Lopa cantek sikit drp kakak dia….

  26. Aloi says:

    Tngok ayat si nara ni.. .rsa nak muntah…emm…aku tak than btul dngan tetek si lopa ni.. .rsa mcam nak… ..sorry agak lcah plak.. .

  27. den la ni says:

    lawa lg akak die..sory lopa,ak xpuji kau

  28. lesung pipit says:

    hmmm…ok mmg baju die sebijik cam design lapik meja..hehehe,ingt mata aku je slh pndng..

  29. ?? says:

    ??????

  30. hot says:

    aku x minat lopak,,,
    tp kakak dia ni mmg cantik…
    jauh lebih cantik dari lopak!

  31. minat lofa sbb die cantik says:

    kenapa baju lofa nk kena berkilat2..trend pakaian pengapit skang ke? Iolss ni x uptodate fashion..tp bju gitu sebagai pengapit mcm x kene jah..overshadoww pengantin pule..

    Cantik la depa seme ni.jeles tapi kena redho sbb ru Allah kt depa

  32. Lindan says:

    Kesian tok kadi kena hadap aurat2 diorg tu..

  33. susu says:

    dia x pakai inai erk….

  34. cik xsuka says:

    besa nyaaaa neelopak tu nya barangg ~~~ besaaa tp jatuh??? eyuuuuuu napak sgt da tutttttt

  35. kuih keria says:

    Baju tue da sopan tp asal la plak xleh pakai tudung. hormat la sikit time akad nikah. xsegan ke ngn tok kadi tue. “kecantikan sebenar adalah bila seorang wanita itu menjaga auratnya dikhalayak ramai, auratnya hanya pada yang halal baginya…itulah kecantikan abadi selain kecantikan akhlaknya”-sekadar teguran dan ingatan bersama.

  36. ikan says:

    cantiknye… stim jela laki die 24jam

  37. lelaki says:

    neelofa nampak cantik sgt…kakak dia pun cantik…

  38. Anonymous says:

    aku nampak macam …knpkah rantai dibuat mcm tu??????

  39. sy kate says:

    dieorg ni adik beradik memang ketawe mesti bukak mulutbesar2 yek? awk tu pengantin,jd perhatian ramai.x manis org tgk.cube bt perangai elok cikit

  40. aku da.. says:

    congratulations 2 lofa’s sista n family.
    Bg aku la, lofa ni BELUM pandai acting..masih perlu byk belajar.. in term of pengacaraan, suara ade, gaya ade.. aku respect satu jek minah ni, klu die nk gelak die gelak jek kuat2 wlpun tgh on air.. meaning gelak xde nk buat2..xde la nak cover selambee jek.. xyah nak control ayu…
    Rupe paras, seriusly bg aku mmg kategori cantik la die ni.. her mom pun lawa, anak2 mewarisi ..

  41. kambing gurun says:

    terkejut tengok gambar no 3… ingatkan ada hantu tergantung… sekali baju pengantin… juru gambar ni pun buat suspen je… dahlah den ni xleh tengok benda tergantung2…. fobia.. dulu kat kolej nampak Cik Pon tergantung kat pokok… anyway tahniah krn memilih jalan yang halal dan diredhai Allah dan ibu bapa dalam menyemai cinta abadi… alamak jiwang la pulak…

  42. sukasuka says:

    Adui BN, susah sungguh soalan matematik ni :)

    Aduhai Neelofa, napalah gambar majlis kahwin kakak dier pun dia posing cenggini..rosak gambar aje….

  43. me love me says:

    nara delete komen aku..

  44. didi says:

    kakak dia ni mulut longkang.

  45. anon says:

    duit hantaran 53 ribu okayyy . . tp rasanya laki akak lopak ni duda anak 2 .

  46. han ejek says:

    asal aku tgk lopa ni da gaya mak2 org badannya…ops!

  47. han ajek says:

    aku tgk lopa ni da mcm…badannya…ops!

  48. Kasut Merah Jambu says:

    Itu yahudi punya finger sign!

  49. SISTERRRRI says:

    kakak dia ni muda lagi tapi muka nampak tua……..skrg x nampak sgt la tapi kalau check ig neelofa byk gambar yg nampak matured than her real age….lebih2 lagi kalau kakak dia ni ambik gambar dgn mak lofa..x nampak mcm mak n anak tapi more to sisters……anyway congrats. :)

  50. kiki says:

    try test comment !
    ok berjaya!!

  51. hitam says:

    ?? + 9 = 17 (siap angkat jari nak kira tau)

    lopak, awak kan popular skrg, mesti dpt byk job kan..apa kata lopak gi berlakon drama ke..jd pengacara majlis dinner kat hotel2 ke..so job jd hos Meletop tuh blh bg kat org lain yg lbh bagus.aku ni mmg suka rancangn yg ada artis2 ni tp aku tak boleh hadap tgk lopak jd pengacara syok sndr.

  52. Anonymous says:

    kat tempat aku klu pompuan tak tutup aurat, tok kadi bagi telekung sembahyang suruh pakai… klu pengantin pompuan degil gak, dia minta maaf tak dpt nk nikahkan pengantin….

  53. Anonymous says:

    gambo last yg pki peplum pink tu apsal huduh sgt?… org nak berfesyen dia pun sama… peplum awalnya dicipta utk saiz xs smpi m je… bukan utk big saiz mcm anak ikan paus… malu la sikit.. kalau orang kutuk mula la meradang tapi diri tu tak nak cermin dulu

    • anon says:

      laa..ade jgk manusia cm kau ni..bia la dia nk pakai apa..mulut kau mcm longkang tu bagus pulak???

  54. lagunabad says:

    classmate aku dulu nie.. member aku kekasih separuh jalan mereka. hahahaha esok mmg kene bahan la mmber aku nie

  55. wana says:

    tu baju ke plastic pelapik meja

  56. boooo says:

    Huh..neelopak adik bradek sme jek prangai hudoh..wt onar kt otel..jerit telolong kt lobby..bjet die tu retis hot sgt..wt malu org mesia jek..mat saleh tgk die punye prngai pon geleng kepale..

  57. Noor says:

    Cun Melecun Gilerrrr!!!!!!
    Kakak dgn adik 2×5!!!

  58. tumpang lalu says:

    cantiknye badan neelofa….

  59. lopa syok says:

    betui kaa aku dgar kakak nilopa yg ni janda? dlu penah kawen gak???