Written by Bella | February 8th, 2016

Hari ini  pasangan Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin bakal disatukan sebagai suami isteri di kediaman pengantin perempuan terletak di Nibong Tebal, Pulau Pinang.

Syatilla anggun mengenakan busana berwarna rona merah bata, manakala Shaheizy segak mengenakan baju kurta warna sedondon.

Mesti ada yang tidak sabar untuk  menanti  perkahwinan mereka bukan? Harapnya semua berjalan dengan lancar.

Sebelum tu, jom kita layan dulu foto-foto sekitar majlis pertunangan dan malam berinai Sam dan Syatilla yang diadakan di Bukit Jawi Golf Resort, Pulau Pinang, dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Instagram TV9

53 responses to (25 FOTO) Sekitar Majlis Pertunangan Serta Malam Berinai Shaheizy Sam & Syatilla Melvin

  1. nina says:

    Sorry to say… gambar and baju buruk

    0

    0
    • Cilipadi says:

      Apasal la aniaya bakal pengantin lelaki letak kerusi giant camtu. Tak pepasal lagi ‘comel’ nampak si sam tu. Tenggelam dek kerusi. Cari la kerusi yg lebih kurang saiz tuan badan.

      0

      0
      • Bila Aku Menjd Buta Pekak Tuli says:

        Pakaian menutupi kulit sahaja tapi bentuk badan seolah2 tidak berbaju …

        Ada Mata utk Melihat tp Buta pd KeSaksian …
        Ada Mulut Berbicara tp Diam Seribu Bahasa pd KeBenaran.

        0

        0
        • Anonymous says:

          OVERnye berpanton bagai , ajet ajet alim berpurdah tp masok blog gosip

          0

          0
        • Relek Sis ... says:

          Betoller aper org tu kata. Dakwah kat maner2 pon boleh. Apemende lor si anon pukol 12.09pm. Klu zmn nabi gi dakwah siap kene baling2 batu lg, tu blom boikot smpi azab kebulor. Chill, hak bersuara. Mcm tu gak couple kat atas, suke ati la nak pakai apepon wlu tuhan murke. Bye

          0

          0
        • Anonymous says:

          Burok tu betul …mcm Lady Gaga pun ada. Sape punyai baju tu. Pelik nya….nampak xde klass.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Failed!!

        0

        0
    • Che Ta says:

      25 juta….ini macam ka? Semak la woi. Sakit mata hangpa tau ka?!

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      nanti laa lom kawin si tilla senyum2 la Nampak macm baik aje ..bila dh kawin ha si sam nk buat tu tk boleh nk belakon ngan artis pompan ni tk boleh artis tu tk boleh kena konrol habis si sam nanti just wait n see ajeee..

      0

      0
    • NANA says:

      make up dari tunang sampai resepsi semua buruk ke mmg satty ni mmg muka tua? ssh la artis kaya tp sponsor…

      0

      0
  2. aku says:

    1st…hehe..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Adoila baju tejojol segala….x bape nak lawa..sorry

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Puteri galuh cendera kirana??

    0

    0
  5. Bunga cengkih says:

    Lebih suka make up shatilla dlm sha dan shah. Lg lawa. Yg ni nampak over. Ni tema apa eh? Apa pelik sgt pakai seluar pastu berekoq panjang pulakk. Lg lawa pakai kain mesti nampak sopan. Tema merah bata tu cantik tp dalam gambar nmpak suram sgt.. Maaf eh terover pulak komen. Sy pun lg seminggu je nk kawen. Harap2 serba simple ni meriah la eh dari berhabis duit beribu tp x lawa.
    #AuratTerjaga
    #tutupAuratBukatBalutAurat
    #

    0

    0
    • Anonymous says:

      Walaupun apa yg si bunga cengkih ni ckp semua betul..tp rasa mcm tak manis pulak bakal pengantin lg seminggu nak komen mcm2 wedding org.

      0

      0
    • aku bukan sha says:

      tema burung merak ….

      0

      0
    • Mak snow white says:

      Dgr nasihat mkcik ni. Jgn suka ngata org nnti kne diri sendiri. Kamu nk kawin lg semimggu, zip sikit mulut tu. Kamu nye wedding nnti org komen mcm ni, panas telinga nnti.

      0

      0
  6. Penglipur lara says:

    Ya allah npe xde seri muka ye?? Urm.

    0

    0
  7. Sasha says:

    Oiii satilah baju takleh nak hazab lagi ke? Terjojol sana sini ? Tutup aurat ke bungkus aurat kepam? Adoii

    0

    0
  8. Sofea says:

    Ape punye pesyen la..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    kematian itu pasti

    0

    0
  10. Tahniah! says:

    Colour da nice tapi apa kt kepala kau tu tila oi!! Orang kaya mmg mcmni ae? Serabut gila. Zaman skrg simple lagi nampak exclusive la. Da tkde dah crowded2 mcm che ta dah… lg nampak kampung orang tengok. Tapi takpelah semoga bahagia. Aku lebih suka sam pilih tila daripada fazura hoho

    0

    0
  11. Tanye je... says:

    Mana geng2 dewi remaja? Masa majlis sebelum ni pun tkde. Syatilla ni mmg tkde berkawan dgn artis ke?

    0

    0
  12. Me says:

    Macam x sesuai je bila sam duduk sebelah tilla kat pelamin tu..sorii,x nampak serinya tu

    0

    0
  13. LL says:

    Takde ke sapa2 tegur baju syatila ni mcm kureng sesuai? Mak bapak ke sedara mara?baju ni kene sponsor ke? Kalau sponsor pon ni dah kelakar sgt ni dah mcm costume puteri melayu. Kalau nak berfesyen pon biar la sesuai ngn majlis jgn smpai jadi fashion victim. Sorry la syatila tapi i serious tergelak tgk baju/headgear/seluar/ekor baju la etc. Its too much semak mata tgk

    0

    0
  14. Yekeni says:

    It’s like Snow White’s stepmom and the dwarf…

    Sam shouldn’t hunch. Sit up straight and put your legs out. You will look taller.

    0

    0
  15. semut says:

    baju buruk mekap buruk. sapa yg amik gambar ni? semua buruk.. ya Allah tu laa orang kata less is better, ni dah mcm apa haihhhh

    0

    0
  16. Newbie says:

    Teruknye taste di syatilla nih.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    mmg buruk punnn…..cian co tilla

    0

    0
  18. hasnol says:

    Maaf ye tumpang comment :- Bagi aku mcm tak spadan lah pengantin ni, bukan nak mengata tapi betul, aku tengok mcm pengantin lelaki tu bersanding dengan kaka dia lah , sam tu nampak cam baby face tpi syatilla nampak tua.

    0

    0
  19. ros says:

    Betol betol betol ! Abang sam kawin dgn makcik die lah !!!

    0

    0
  20. sazwan says:

    Tapi aku tengok syatilla tu masa dlm gambar berinai ni mcm ‘Tarzan of the jungle’ ada juga, kalau korang tak pecaya cuba lihat gambar ke lima tu.

    0

    0
  21. suci sangat says:

    kebetulan td tgk kt ig, partner designer rizman ruzaini pun guna tema tradisional perak jugak.maaf cakap, baju die lebih lawa dr ni. Tapi yg tak berkenan yang ini dgn yg sana, dua-dua kaki seluar senteng, tak manis utk perempuan bertudung lak tu.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Huduh

    0

    0
  23. Koky says:

    Aku salah seorg pminat Sam dan aku suka sam ngan Tilla, tapi aku rs mcm kureng bseri plak diorg atau mata aku aja yg tgk camtu, Stacy dan akim lbh bseri lagi.

    0

    0
  24. nur kaseh says:

    Entah lah…sorry to say, semua nya tak cantik, semuanya tak match , tak padan…macam mana lah mereka rancang …sorry ye..kesian aku nengok

    0

    0
  25. milah sirus says:

    too much
    macam orang nak buat persembahan tarian kat citrawarna..
    less is more!

    0

    0
  26. Lara says:

    Makin lama makin hilang manisnya peradaban orang kita, dulu I bangga bila bercerita tentang sopan santun adat Melayu yang terkenal dengan sifat malu tapi pantang undur sebelum ajal haaaa gitew. Tapi sekarang ni, belum akad pun dah menempel 24jam, eh even non Muslim pun ada adab tak jumpa each other before the ceremony.

    0

    0
  27. mami seberang says:

    awat ponu mekap lagu tu nampok garang muka

    0

    0
  28. Anonymous says:

    **sorry out of topic sikit…

    Nak sruh abg Nara follow Nina Iskandar kat Snapchat.. Selalu update kat sna.. Hamboiii bkn nak ckp apa tp why social sgt :/

    I used to be her fan that’s why i followed her everywhere in social media but then.. Speechless.. Kat insta jrg update kat snapchat like all the time..

    0

    0
  29. Diva says:

    Maaf la. Mmg kurang berseri dan ade Yg x kena tgk.. Well, mungkin previous attitude mereka Yg hipokrit, menipu merata, perli merata maybe buat Tuhan nk tunjuk adakah mereka hebat di mata semua.. Waallahulam … Renungkan la… Berseri kalu hati itu suci.. Bukannya bongkak ye..

    0

    0
  30. cecitececite says:

    Sy ok je dgn tema puteri perak ni sbb bagi klasik dan menarik. Cuma,sorry la sbb mata sy tertgk ke dada die dl..ketat sgt n bila tilla ddk pun senget2 mcm tak selesa..klu ade selendang cover dada lebih molek. Overall,cantik je sy tgk majlis ni.
    Tilla ni kt luar mmg nmpk sombong sbb muka die mcm tu tp cantik je orgnya.

    0

    0
  31. Aku Menyampah says:

    Tak mnarik langsung. Muka lgsg tiada seri. Dua2 muka tak hensem dan tak cantik. Sesuaila bersama.. Sponsor bjuta2..tp rasa mcm kurang tserlah majlis ni..

    0

    0
  32. Mooza says:

    Now nikah in live cantik kedua2 nya berseri,,,,, mabrookkkkkkkkkkkkk

    0

    0
  33. hmm... says:

    emm..kesiannya mak tilla ni..duduk ditepi2an je..huhuhu

    0

    0
  34. Ros says:

    Lagi cantik kalau pakai kain…ni pakai suar, tambah bende atas kepala tu, plus kerusi tinggi yang menampakkan si lelaki lagi pendek, membuatkan si pompuan nampak dominant giler. Kalau pakai kain nampakla ayu sikit.

    0

    0
  35. amelia farhana says:

    korang ni tak baik mengata…berdosa…cuba kalau orang cakap korang macam ni. korang panas tak?

    0

    0