Written by serenity | May 7th, 2012

Malam tadi juga telah berlangsung Majlis Resepsi Perkahwinan Scha Al-Yahya dan Awal Ashaari di Putrajaya International Convention Centre (PICC). Dengan pakaian kombinasi putih dan emas, Scha kelihatan anggun manakala Awal kelihatan segak, lengkap bertanjak.

Photobucket

Bazar Seni Industri Budaya akan diadakan untuk kali ketiga pada 12 dan 13 Mei 2012 (Sabtu dan Ahad) ini di perkarangan Panggung Bandaraya, Kuala Lumpur. Kami menantikan individu-individu yang berbakat dalam apa jua bidang seni untuk hadir ke segmen pencungkilan bakat kami pada hari Ahad, 13 Mei 2012 pukul 2.30 petang. Like Fanpage Bazar Seni Industri Budaya untuk keterangan lanjut. “SEMARAKKAN SENI BUDAYA”

Photobucket

Lagi 22 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar, Ryaniez Moments Photography.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

126 responses to (24 GAMBAR)Foto Majlis Resepsi Scha dan Awal

  1. izzuera says:

    reben beso gitu.. kelas

    • conan says:

      fahrin x dtg ke?yg penyanyi tu xleh ke x menyeksi utk mjls kawen mcm ni? baju scha ni sume nmpk simple & kosong bhgn dada.pa pun, still cantik. tahniah & moga bahagia selamanya.amin…

      • killa fairy :() says:

        motiff? apesal tiba2 ada pic irma hasmie n aisyah sinclair.. apepn scha mmg vass walaupun minimalis.. fahrin x dtg, bz kata nyer mengenang naseb membujang..huhuhu!!!

      • danisa says:

        baju scha yg masa potong kek tu mcm pernah tgk tp di mn yer…
        simple but nice… ok la smua baju labuh kebawah.. nasib baik tak buat new york style.. tp atas kepala scha mcm nmpak kosong skit la sbb takde apa2 hiasan.. klau ada tiara ke apa ke nmpak mcm pengantin skit just my 50cents..hahaha

      • red3ye says:

        baju potong kek tu mcm baju tgh nak mengacare sehati berdansa. :D

      • Bekas Anak Ikan Yusri says:

        APESAL PENGAPIT DIA DUA2 PEREMPUAN? OPSSS TERLUPA PLAK AKU KAN XDE PENGANTIN LELAKI SBB DUA2 PENGANTIN PEREMPUAN! AWAL FEELING2 JD PENGANTIN PEREMPUAN! KELAS KO NYAH!

      • Bekas Anak Ikan Yusri says:

        KENAPA AWAL X PAKAI GOWN EH? DIA KAN PENGANTIN EPREMPUAN!

      • Bekas Anak Ikan Yusri says:

        ALYAH TU MMG PATUT TERSINGKIR DR MANIA! KEJE ASYIK NAK SEKSI MEKSI JE!

      • Irman Hazz says:

        cepatnye dah xde seri..hehehe

    • killa fairy :() says:

      kannn… tetap bergaya ngan reben besar nih.. suka sgttt!!! klu scha pakai crown or cekak or ribbon or anything kt kepala tuh sure lg vass, lg naik seri.. apepn ko tetap santek!!!

      • erin says:

        cantik sgt scha…. serius…
        walaupun baju dia dr akat nikah sampai majlis kawin simple je….
        xdala serabut sgt…. :)

    • Anonymous says:

      baju scha a bit too simple, tp quite nice laa.. 88times better that wedding gown tajaan berjuta2, tp baju mcm sewa kat kedai pengantin ulu tembeling yg disimpan dr tahun 1980’s..

      mana makcik2 seri pengantin x keluar lagi? xde komen psl seri pengantin lagi ke makcik gayah??

      • miss amanda says:

        pape pun kata semua yg pasti nya.. Alhamdulillah dah selamat dah dorg berdua sebagai Suami Isteri.. dan nak kata mcm2 pun, majlis dah setel hihih..

    • Anonymous says:

      mungkin sbb dh tgk byk sgt gambo retis kawen, so nampak cam biasa2 je. btw, scha mmg cantik dgn cutting badan yg langsing, mmg sesuaila pakai baju apa2 pun. cuma yg aku x bkenan part bapak pengantin pompuan bwk pengantin pompuan serah kat pengantin lelaki yg sedang menungu. cam tgk omputih kawen kat church jer. just my two cents

      • joyah kepoh says:

        btol lah anon…aku pun jd mcm kau..jd boring sgt sbb terlampau lama dok cita pasal kwen dorang..scha tu mmg cantik sejak awl pun..so skng rs mcm biasa aje.

      • Anonymous says:

        alaaa melayu lain pun ramai yg kawen gaya hindu, ape nak kesah? xpayah kutuk org kawen kat church la ape la, melampau sgt…

    • eleh eleh says:

      apehal pengapit lg cantek?

      • ELAjb says:

        kenape ada masalah ke kalau pengampit lebih cantik or same cantik?? knpe takut tak napak seri? or ilang seri? jgn kolot sgt la pemikiran ko..

    • Jenab tonggek says:

      Baju scha potong kek mcm baju fazura time festival filem ri 2…. Yg ala2 princess kata nye….. Pereka yg sme kot?

    • adam says:

      nice.. tapi scha nampak penat sikit..

      • azam says:

        paling tak berkenan tengok perempuan pergi kenduri pakai baju kasa jarang.. dalam berkemban..

    • wawa says:

      baju die sume cantik2.. i loike!

    • Pondan Sepi says:

      KESIAN KAN DGN ARTIS2 MALAYSIA NI! DEK SPONSOR PUNYA PASAL SAMPAI BAJU KAHWIN PUN TERPAKSA PAKAI WALAUPUN HAZAB! BG AKU BAJU KAHWIN DIA NI X EXCLUSIVE! STILL ORG BOLEH PERTIKAI “MCM PERNAH NAMPAK KAT MANA YER?” TU MAKNANYA DESIGN BAJU KAHWIN NI JUST KITAR SEMULA DR DESIGNER JE.. BAJU POTONG KEK TU KAN SAMA DESIGN DGN BAJU SITI MASA ABP2010. KESIAN2.. AKU STILL PREFER BAJU KAHWIN LISA SURIHANI, DATO’ SITI SBB ADA IDENTITI SENDIRI!

      • Anonymous says:

        baju lisa mcm tiru kate middleton. baju siti mcm snow white

      • yayieyan says:

        rekaan itu subjektif, mengikut jua kehendak citarasa mempelai.. might be mempelai suka yg ringkas, coz simple but sweet. x payahlah nak ngutok designer, for me bj dia adalah terbaru..coz skrg pelbagai kreativiti bole di sampaikan…. especially for garden wedding… mungkin kita sebagai pemerhati yg cerewet..tp pengantin puas hati kerana dpt merealisasikan impian busana yg dikehendaki..

    • vogue says:

      Semua cantik & klasssss….. CUMA tak letak tiara jer kat atas kepala scha… so seri tu kurang la skit… nama lg pengantin, patut letak la tiara tu confirm lg cantik!!!! :-)

    • derius says:

      hmmmm.baju ala2
      make up pun ala2
      rambut ala2
      scha cantik awal segak tapi semua nampak ala2.
      jangan nanti ala2 juga la yer.
      apa pun selamat pengantin baru yer.

  2. izzuera says:

    cantiknye.. :)

  3. Cik piNgu says:

    gambar dia biase2 je.. tp ok la cantik jugak.
    nice :)

  4. Soksek says:

    Kenapa mcm ats runway fashion show je?a

  5. ket says:

    AKU FIRST ?

  6. amnr says:

    first bju scha cntik..
    irma hasmi u r so cute..
    sejuk mata memandang…

  7. scha cantek says:

    Tahniahhhh…sweet je tgk irma hasmi

  8. Anonymous says:

    alolor tomeinya laki bini neh..irma hasmie pn cantik..sjuk mata mmandang

  9. mama2004 says:

    cantekkk…slmt pengantin br…awal n scha ;-)

  10. Anonymous says:

    Sape wedding photographer ni? Gambar2 tak cantik langsung!

  11. Jenny says:

    What’s wrong w awal’s hair??? LOL
    Something wrong w his hair style ???

  12. bonda says:

    resepsi ni scha kelihatan cantik menawan, bonda suka

  13. i lurve retis says:

    seriously i lurve baju scha colour brown tu..lawa!!!muke masing2 bahagia..im heppy for them;)

  14. i lurve retis says:

    i lurve baju scha y colour brown tu.siriesly lawa!!n muke dorg betol2 bahagia.haha.im heppy for them;)

  15. mira says:

    sweet sgt irma

  16. karipole says:

    Cantik dan simple…
    Tp time pakai gaun tu x nampak cam pengantin.nampak mcm kat majlis2 abpbh je.mungkin sebab dorang dah biasa pakai pakaian camni.
    Apepun tahniah.semoga bahagia hendaknya.

  17. lalalulu says:

    nice..!!! unik tol bju sanding scha….

  18. lalalulu says:

    nice..!!! bju scha yg putih gold tu unik…

  19. leman lambung says:

    kenapa ya tengok macm suram je tapi reben mak ai besornya.awal nmpak chubby skit.scha alamak namapak biasa je.x nmpak macam pengantin pun.

  20. baju kotak2 bunga matahari kaler biru says:

    tahniah….ewah nk jgk ikot style omputih bapak serah anak kpd pengantin llaki…apa kata serah tudung kt ank lg bgs…:) kompem kna dislike ngn fans scha & awal….hahaha

    • Anonymous says:

      yelarrr..mcm kawen kat church..bpak pngntin pompuan serah ank kat pngtin llaki,time kat altar…

    • Kurus says:

      aku tk pulak nampak mcm tu..
      sebab awal yg pergi ke tempat bapak dia
      minta keizinan mengambil alih tanggung jawab

      kalu kt church bapa dia bawak bride serah kepada pastor
      untuk pastor tanya.. do you take this man as your married husband?

    • just thing in positive way..kalu niat btol ok ja kan…

  21. cikgu sara says:

    perkahwinan artis sememangnya meriah..
    tp ramai juga yang berakhir dengan penceraian..

  22. mama mia says:

    selamat pengantin baru awal & scha.. semoga berkekalan hingga ke akhir hayat..

  23. happy meal says:

    buruk gile photography..mengecewakan!

  24. setia says:

    pengantin ni kalau x pakai crown macam x der seri….

  25. reenz says:

    pengapit 2-2 pompuan..xpnh dibuat org..huuhuu

  26. asiy says:

    Baju pengantin artis paling sopan..sejuk mata memandang..nanti dah tue tak lah malu nak tunjukkan gmbar kawin kat cucu cicit..

  27. :) says:

    Pakaian simple & sweet. Tapi wedding dorang ni dah macam catwalk fashion show. Anyway smoga bahagia.

  28. Badri says:

    dalam banyak2 gambar ni, gambar Irma Hasmie tu yang paling sedap tengok!

  29. caca says:

    scha nampak biase je..lau pakai tiara dh cantek dh..br la pengantin namenye..

  30. Aku kesah says:

    Besonya riben kt pelamin dia..cam pelamin riben lak..knapa gambonya x terang n x berapa nk ctk..

  31. beta draconis says:

    Anak itik anak undan,
    ikan pelaga ikan jelawat,
    samalah cantik samalah padan,
    semoga berbahgia ke akhir hayat

    Amin…

  32. missrozana says:

    x fahamla diorang ni…perlu ka nak buat ala2 kristian…bapa pimpin anak n serahkan kepada si suamiiiiiiii…please la…perlu ke nak tiru adat diorg…

    • Anonymous says:

      x payah la nk kecoh..lantak die la..ko tu pun msti teringin gak nk wat cm ni kan…

    • Anonymous says:

      masa kawen bapak ko x serahkan ko kat husband ko ke? time akad nikah tu dah simbolik penyerahan anak kepada lelaki bergelar suami.. so whats the prob klu time sanding dia nak buat camtu, ko xnak kata akad nikah islam mcm ceremony kristian? kristian pun ade akad, dia pakai paderi as kadi. ayah as wali akan berikan tanggungjawab mengahwinkan anak kat paderi mcm yg korg duk kata dlm church tu. islam pun sama, ada akad, ada wali ada tuk kadi ada saksi. skang ko nak kutuk agama islam ni cedok agama kristian? ape ke bodohnya ko ni!

      • chick says:

        jgn sama kan islam dan kristian.

      • Anonymous says:

        abis ko yg samakan islam ngan kristian!! korg ni mesti bangang x blaja asal usul agama. kristian asal dr kitab ape, and why they misled.. btw abiskan skolah dulu br nak berdebat psl agama, bungok!

      • sape2 je la says:

        Wajib beriman pd kitab Taurat, Zabur, & Injil, TETAPI, segala ajaran2 dlm kitab2 tu automatik terbatal bila turunnya Al-Quran.
        Ustaz2, Ustazah2, & para ulamak dah kata Sanding tu HARAM. senang citer.
        juz tgk je la gmbo2 kat blog ni utk jdkan tauladan & sempadan.

    • niceone says:

      adoyai..serah anak perempuan kpda suami aka menantu dia je kot..bkannya duduk dlm church, ada paderi bka ktab injil bagai.. tu pun nk kecoh..what a close minded, plez lah jgn nk sempit sgt fikiran tu..

      • Laila says:

        a’a ..bkn tru krstian ke ape..tu simbolik penyerhan taggungjawab yg selama ni dia galas kepda awal…dlu my cousin pn ade wat mcm tu..tpi disebab kn dorg ni retiss , 1 mlysia tgok..dah jd perdebatan sal agama lak kat BN ni…

  33. mayrien says:

    mcam sanding olok2 je kan? heee..macam scene dalam filem je…

  34. Kurus says:

    cantik cantik cantik….
    marverllous….
    terbaik…
    nanti aku komen yg teliti detail nyer.. bnyk nk buat skang..
    tahniah awal n scha
    SELAMAT PENGANTIN BARU
    semoga berbahagia di dunia n akhirat.. BERSAMA

    • Anonymous says:

      sape yg jemput ko dtg bg komen detail kat sini?

    • Kurus says:

      pelaminnyer..wow.. trendsetter nih..
      mmg sesuai dgn karakter kedua2nya yg CERIA
      mcm wonderland.. match dgn baju2 scha..
      (sila lihat bju putih bhgn punggung) wow
      kombinasi warna2 pink, fushia, oren, coklat..siap dgn pentasnya
      sgt2 teliti n kreatif pereka ini… siapakah??

  35. aku suka baca komen2 kat blog2 & forum2 says:

    hmmm…rasanya fasha sanda gak yg betul2 nampak berseri2
    rambut scha nmpak mcm rambut lelaki , ala2 mcm pendek kaedahnya..

  36. Anonymous says:

    handbouquet ko over sgt!!

  37. paperjerlaa says:

    alhamdulillah…..semuanya da selamat……

  38. paperjerlaa says:

    alhamdulillah selamat da jd bini awal.

  39. akirakaede says:

    nak kahwin pun,publisiti besar-besaran..dah kahwin pun,lagi besar dpat publisiti..dah sama level berita bersih pula..ada berapa bhgian lagi ni abg nara?..-_-‘..

    • Anonymous says:

      ade lg 80 bahagian, x suka blah.. org lain nak tgk, jgn nak selfish kat sini.. ko ingat ko sorg je nak baca bn ni.!

  40. aiks says:

    knapa mcm nampak puting pada gmbr 1?haha…sorry eh..ke baju iteww…ermm..mata aku kero kot…

  41. noramy says:

    seri pengantin tak de la mcm biasa2 je myb asyik berkepit je diorg sblm ni. Baju2 pun sy rasa simple sgt2 mcm baju pergi anugerah je

  42. minta maaf ya says:

    Cantek lah jugak. biar simple .jgn terlampau byk renda2 bunga bagai. scha cantik,pakai apa pun dia tetap cantik. i like..

  43. cikukularis says:

    kira ok la majlis diorang…scha nmpak xpkai pkaian yg terdedah sgt yg seksi2 ni…

  44. Me says:

    Eh! baju coklat y scha pkai 2 macam baju yg Dato’ Siti pernah pakai dulu la. mase kat ABP. tahun bile x ingt plak. tp so sweet scha & awal. jelas terpancar kebahagiaan kat wajah diorg. semoga berkekalan Schawal. :)

  45. […] manakala Awal kelihatan segak, lengkap bertanjak. Bazar Seni Industri Budaya akan diadakan … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Awal, GAMBARFoto, Majlis, Resepsi, Scha by Azrael. […]

  46. nani says:

    baju putih tu macam baju nor aliah lee dalam majalah nona…simple but nice..senyuman scha nampak ikhlas, baru la naik seri…

  47. cha says:

    baju scha sgt cantek…sangat sopan…..idea TERBAIK untuk ditiru…..lagi suka tgk scha dari lisa….scha tetap scha…sempoi n cool..sgt seswai dgn awal…how lucky she is………congratulations SCHA n AWAL

  48. aleeya come says:

    huhuhu…sukanyer dpt tgk org kawin….sy maybe 4 taon agi…hahaha

  49. Scha Scholl says:

    sebok je kan org2 yg dispute photographer sape la, gambar tak cantek la, bj simple la.. n the bla n the bla n the blahh..
    in my opinion, dorang ni focus pade kesederhanaan ok..
    takdelah terdesak meng’over-expose kan diri nk cari sponsor jadik penaja wedding dorang..
    mase prep kawen dlm seia sekate schawal tu pon tunjuk dorang sopping kt kedai2 yg bese2 je..
    so, stop being judgemental okeh..
    It is easyto see other’s flaw, when in fact all focus shud b on urself….

  50. KK vogue says:

    korg 2 kawen mcm hindu bole plak..tolong laa.jgn ckp pasal adat klu xtau pape… sebab awal yg pergi ke tempat bapak dia n minta izin ambil alih tanggung jawab kalu kt church bapa dia bawak bride serah kepada pastor
    untuk pastor tanya.. do you take this man as your married husband?
    LoL………!!

  51. lalola says:

    cantik la baju scha..suke bju potong kek jugak :)lawanye.. bile aku nak kawin

  52. wee says:

    Nape aku tgk mcm Sehati Berdansa plak je nh, aii konpius den.. Congratz Scha n Awal..

  53. Zara says:

    Time aku kawen dulu pun aku tak pakai crown.now aku rasa menyesal pulak.kalau aku pakai crown kompem lagi cantik! Hahaha! Nak wat gane Benda dah lepas.tsk tsk.

  54. budget-budget says:

    baju tak macam nak pegi anugerah dengan mcm tengah mengacara program sehati berdansa jer. terlampau simple sgt smpai tak nampak macam pegantin. but baju putih tuh kira not bad la. semoga berbahagia.

  55. budget-budget says:

    baju macam bukan pengantin je. mcm tengah mengacara sehati berdansa je. simple yang teramat. but baju putih nice la. asal muka scha cengkung sgt. xsesuai buat rmbut cmtuh. btw apa2 pon semoga berbhagia.

  56. Azleeya says:

    la…apesal tk berseri..biasa jer

  57. sofie says:

    pic first macam takda kepala haha :)

  58. Fasha Sandha says:

    nangis nonggeng2 la anuar zain lihat awal ashaari kawin….tak pe pacik anuar…lepas ni masih boleh buat sembunyi2…

  59. kikilala says:

    tak sabor nak tunggu irma hasmi kawin …

  60. noroom says:

    walaupun tak minat both celebrity ni tp nak bg kredit la. pic baju putih(or cream?) tu amat sopan. suka.

  61. Laila says:

    Thaniah Scha & Awal…mmg la dlm byk2 artis kwin thun ni..bju schawal la yg pling simple…xde batu2 bagai di dada, lengan mcm sesetgah tu…tpi baju nye tetap cantik compare to 1 bju kwin yg kena pamer kat muzium tu… Dress coklat tu cantik..but selalu tgok scha in that colour..its sooo her colour…

  62. nice…cantek gla dorang

  63. Datin paduka says:

    Pakaian pengantin sgt cantik. Kate org lagi simple lagi kelihatan elegance.SELAMAT PENGANTIN BARU.

  64. hunny says:

    tahniah to both of them.. alhamdulillah, akhirnya sampai hajat nak bina masjid..

    hopefully will last longer till death do them apart. Amin..

  65. mrlabi says:

    bro, jgn bior isteri dedah aurat… x tertanggung kemudian nti

  66. faris says:

    semoga bahagia ke anak cucu. .