Written by serenity | November 14th, 2012

Sebagai anak perempuan kepada pelukis terkenal Ismail Embong, wajah pan-asian yang dimiliki serta bakat lakonan yang baik menyebabkan nama Emma dikenali dalam masa yang singkat. Terbaru, Emma telah diberi peluang menerajui watak utama dalam drama Cinta Itu Milikku. Drama ini sedang ditayangkan di Slot Akasia TV3 dengan menampilkan Emma sebagai pelakon utama buat pertama kalinya. Memang murah rezeki anak gadis ini selepas diperkenalkan dalam drama arahan Erma Fatima, Kau Yang Terindah di mana Emma berlakon di samping Neelofa dan Nazim Othman.

Drama Cinta Itu Milikku turut membariskan pelakon Ana Dahlia, Mustapha Kamal, Karl Shafek, Sherry Merlis dan Liza Abdullah. Walaupun terpalit dengan kontroversi baru-baru ini apabila Emma dikatakan kuat propa diikuti kontroversi gambar lama dengan teman lelakinya, Emma terus mengumpul ramai peminat kerana sikapnya yang penampilannya yang ringkas dan yakin serta bakat dalam bidang lakonan.

Tahukah anda, Emma juga mempunyai bakat melukis? Orang kata, ke mana tumpah kuah kalau tidak ke nasi, bukan begitu? Emma seperti bapanya juga mempunyai bakat melukis. Jika dia tidak berlakon, difahamkan Emma akan meluangkan masa melukis di rumah dan membantu ayahnya melukis. Malah dakwanya, dia juga biasa mengangkat barang seperti lelaki, oleh kerana itu penampilannya ringkasnya dikatakan selekeh pula. Di entri ini kami kongsikan hasil seni lukisan Emma.


Photobucket
Photobucket
Nampaknya memang Emma mempunyai bakat seni yang besar dan boleh pergi jauh dalam bidang lakonan memandangkan beliau masih muda. Lagi 22 gambar lukisan Emma dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Maembong’s Art Gallery.


Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

64 responses to (24 GAMBAR)Emma Maembong Terajui Cinta Itu Milikku, Berbakat Melukis

  1. Kuma2comel says:

    Nice~~~
    Alhamdulillah Allah telah berikan bakat melukis, berlakon dan wajah yang cantik..

    0

    0
  2. noriesz says:

    cantik lukisanyer.. cam orgnyer gak… klu x berlakon pun.. da bley wat duit dgn melukis…

    0

    0
  3. Mak Hembong says:

    First!! yeahh give me a cookies and 20cent :)

    0

    0
  4. canteknyer..serius cantik..org yg pandai melukis dan menyanyi mmg gifted, sebab byk benda dlm dunia ni kite boleh jd pakar jika kite rajin study dan selalu buat, tp melukis dgn baik. or menyanyi, kalu bukan bakat semulajadi, ko pergi kelas smpi pengsan pon belum tentu jadi.. tahniah emma..

    0

    0
  5. dysha says:

    cantik jugak lukisan die

    0

    0
  6. eyza says:

    wah..memang cantik sangat lukisan emma…berlakon pun hebat…dah agak dah dia pasti famous pas drama kau yang terindah aritu..dia berlakon lagi best dari neelofa dlm drama tu..

    0

    0
  7. anis says:

    yg last baju warna merah tu sebijik mcm emma

    0

    0
  8. anis says:

    yg last siyes sama ngan emma… Syukur dengan kelebihan yg Allah kasi

    0

    0
  9. Jemah Jematon Jr says:

    Hebat dan Berbakat…anda bertuah Emma!..hargai bakat yang diberi oleh Allah kejalan yang benar ya…jangan biarkan kisah2 negatif menutup semua kehebatan bakat anda…kalau berpenampilan x seksi dan menjaga akhlak..pasti anda akan menjadi our next Malaysian Darling..best of luck!

    0

    0
  10. budak kampung says:

    pergh!!! speechless!!! sangat cantik……..terkasima aku…walaupun aku BUTA SENI….hehehehe…Alhamdulillah atas kurniaan Allah…….

    0

    0
  11. Chantek says:

    chantek lee semua lukisan dia nee..
    berbakat, leh buka galeri lak pah nee.
    mmg berseni dia nee. ikan tu yg paling chantek.

    0

    0
  12. ckinoza says:

    dia punye signature pun jawi.. kelas gitu.. hehhehe

    0

    0
  13. suka says:

    berseninya.. dah la guna warna acrylic.. nak kena berseni tahap gaban gak tu.. All da best la emma.. U r talented person. jaga disiplin n jangan banyak kontroversi sangat, nanti spoil imej.. Hati2..

    0

    0
  14. Kepologi says:

    eh..x sangka ye emma ni pndi melukis..cantik plk tu semuanya…suka la tengok lukisannya…caya la emma…

    0

    0
  15. Sshh says:

    paling sy suka tengok pic y no 3…cantik la lukisannya…cantik mcm emma gak…

    0

    0
  16. saya comeii says:

    ini lar baru yg boleh digelar anak seni…ini tak baru masuk af (n pertandingan nyanyian yg ntahpapaapa) nyanyi pun x sedap, awal2 dh kena keluar ada hati nk gelarkan diri anak seni konon huhu
    memang cantik hasil seni emma..terkesima aku dibuatnya..dahlar org pun cantik

    0

    0
  17. lili says:

    anak pak mail yg cantik!! terpesona dgn kecantikan emma nih!

    0

    0
  18. haha says:

    cantik gambar ikan tu. . .
    memang kagum ngn orang yang berbakat dalam melukis ni…
    keep it up :)

    0

    0
  19. Karl says:

    Basri…bg le aku no tepon adik ko nih…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Cantik nyer lukisan nyeee… Saya suka suka suka skali… All the best tu emma sejuk mata tgk lukisan yg cantik…

    0

    0
  21. miss naj says:

    cantik..semua cantik…emm, dari segi ejaan jawi namanya salah..sikit je..mungkin abg nara boleh bgtau die ye…sptutnye ?????……bukn ?????….

    0

    0
  22. mizz says:

    woww…amazing
    soo talented…permulaan yg baik utk emma kembangkan lg bakat dia even bakat lakonan msh belum kuat lagi tp sekiranya dia ada perancangan yg baik sure kerjaya seni dia lebih byk cabangnya..keep it up emma…

    0

    0
  23. nini says:

    setakat ni cuma ada 2 jer artis baru yg memukau mataku

    1. izara
    2. emma

    kls gitu…………

    0

    0
  24. lana says:

    lukisan cantik. tp bakat blakon kurenglah buat masa ni, xfeel :P mungkin boleh diasah lg

    0

    0
  25. kagaya mad says:

    Plg cntik perempuan jepun pkai kimono hjau. Shes very talented.. aku selalu berharap ada bakat melukis mcm dia..a lucky girl.

    0

    0
  26. beckhrooy says:

    memang cantik lukisan itu

    0

    0
  27. Arnab says:

    Yg lukis tu namanya Fatimah….adakah namanya betulnya Fatimah?

    0

    0
    • mamabosan says:

      nama betul emma fatimah ismail embong, adik beradik dia memang nama classic2, orang seni memang begini, ayahnya pelukis terkenal

      0

      0
    • ja says:

      yupp nama dia sbnr dia fatimah…hehe

      0

      0
    • nurkasih says:

      aku penah baca dalm komen bn ni ada kwn dia kot bgtau nama sebenar emma fatimah rohani..bila tgk signature tu mknanya betulla..pandai betul emma ni melukis..ssh nk cari…

      0

      0
  28. Anonymous says:

    aku xsuka die berlakon cerita cinta itu milikku..citer bosan..si ana dahlia n emma maembong xpandai berlakon kayu giler..mulut terherot …ape daa pengarah pelakon lelaki dah hensem baik amik julia berlakon lagi best

    0

    0
    • . says:

      dia ni memg cantik..tpi dia belakon cinta itu miliku kaku la..cite ni x leh lawan cite Julia la…cite Julia tu best..

      0

      0
  29. tangan keras says:

    suka tgk org pandai melukis…pasti halus dan berseni jiwanya

    0

    0
  30. idir says:

    kalau aku jadi emma, aku concentrate melukis full time..kalau gabung ngan penulis, boleh terbit buku kanak2…bestnya ada talent mcm ni..

    0

    0
  31. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    Gambar yg no 7 tu cantek pandai emma lukis cute sekali….minah jambu tengok gambar tu ada iras2 neelofa sikit ape kate peminat2 betol tak sayaaaaaaaang..

    0

    0
  32. woww says:

    Cuba perhatikan design baju yg dia lukis. Cantik kn. Kalau la ada baju mcm tu

    0

    0
  33. Anonymous says:

    emak emma ada lagi ke atau dah berpisah ngan bapak dia. dengarnya adik beradik emma ramai.

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

      yg kau ni sebokkkkkk sangat tanye mak dia berpisah ngan bapak dia atau pon tidak pesal !!!! kau nk kasi 1malaysia tau yg mak bapak dia dh berpisah !! adek beradek dia ramai tu dia punye pasal lah ! ape kau nk antar beras gula kopi susu kt rumah dia !!!

      0

      0
  34. Anonymous says:

    BIASE JEK..CNTIK LAGI TIZ ZAQYAH LUKIS..

    0

    0
    • carla says:

      nope. tiz zaqyah lukis guna pensel, untuk genre lukisan tu, tak la cantik mana. ni seni yang lain.

      0

      0
  35. Emma Maembong 2 says:

    aikkk???? kekonfiusan lah. dulu korang kutuk2 si emma ni pasal gamba seksi dia ngn bf dia. skang ni puji lak? lalang lah korang…. fuuuu~~~~~~

    0

    0
  36. hoi says:

    daaaa,ape kena mengena bakat melukis die dgn bf die tu?org puji sbb mmg lukisan die cantik.sah2 ko ni mcm makcik2 slalu bergosip bawah pokok.asal benda buruk sikit,habis semua pun nk diburukkan.skrg ni tgh cite pasal bakat die ok.pls,bukak mata luas2.

    0

    0
  37. Emma Maembong 2 says:

    Mak bapak ko lah yg suke bergosip bwh pokok! Cehhh

    0

    0
  38. handphone rosak says:

    Bosan la tngok ppuan ni,da la mulut terkuar,senyuman pn fake..

    0

    0
  39. ana says:

    nice!!! the all picture’s

    0

    0
  40. ino says:

    serius cantik betul lukisan2. betul2 berbakat ya…tahniahh,, semoga bakat melukis emma terus berkembang

    0

    0
  41. kiut says:

    nice..fatimah rupanya nma dia..hehehe

    0

    0
  42. AKUSUKAEMMA says:

    wahhh..cutenye muka emma maembong nih..suara pon lembut,sopan santun je dgr..muka manis kdg2 nmpk mcm miley cirus..Emma ni berlakon ok pe, xde la kaku mana pon..Aperpon all the best to her..Bibir dia cantik cam seulas limau je..so sweet..

    0

    0
  43. auto parts says:

    Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it
    from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really
    make my blog jump out. Please let me know where you got
    your theme. Thanks a lot

    0

    0
  44. best tablet says:

    I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more
    pleasant for me to come here and visit more often.
    Did you hire out a developer to create your theme? Excellent work!

    0

    0