Written by Bella | January 13th, 2017

Pagi tadi, pelakon Mia Ahmad telah selamat diijabkabulkan dengan penjaga gol JDT, Mohd Izham Tarmizi Roslan di Villa Sentosa, Taiping. Majlis tersebut berlangsung agak meriah dengan kehadiran ahli keluarga dan rakan-rakan.

Mia dan Izham tampak sepadan dan cukup bahagia bersama. Mia menerima mas kahwin RM2,000 tetapi merahsiakan jumlah wang hantarannya.

Pasangan ini akan mengadakan majlis resepsi di Taiping Golf & Country Club Perak esok. Kami mendoakan agar rumah tangga yang dibina akan kekal sehingga anak cucu.

Berikut kami kongsikan beberapa lagi foto sekitar majlis akad nikah Mia Ahmad Dan Mohd Izham Tarmizi Roslan dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : project2pi

28 responses to (24 FOTO) Sekitar Majlis Akad Nikah Mia Ahmad Dan Izham Tarmizi Roslan

  1. naninu says:

    cantik mia!semoga bahagia hingga ke anak cucu!

    28

    1
  2. Anonymous says:

    naper skarang ramai suka pkai contact lens colour cm tu ea tme kawen…
    sgt x natural…bsok2 cucu tgk gambar kawen nenek dorang,ape reaksi nye ea…saje tanye..

    14

    8
  3. Congrates says:

    Simple dan yg paling penting, sopan
    Tahniah for both. Harap time sanding pun sopan

    5

    3
  4. Anonymous says:

    nape aku tgk muke die mcm x berseri..ke cameraman x pndai amik gambo..xpela..tahniah,semoga kekal bahagia ke syurga..

    27

    3
    • Anonymous says:

      Ade ke org kawen xberseri. nak plak kawen suke same suke.klu kawen paksa yelah masam jek.

      10

      5
  5. ada aku kesah says:

    adoiiii miji kaku je ha depan kamera kekeke happy newly weds doubleM ! semoga bahagia kekal bersama hingga ke Jannah ^_^

    14

    0
  6. Anonymous says:

    wow cameraman dia buruk lah, tak pandai ambil gambar, amatuer masih nampak nya.. lighting tak manis..pasal pakai budget sendiri ye? tak dapat nak pilih jurugambar yg professional sikit..

    7

    12
    • Anonymous says:

      Doa baik2 saja cukuplah, tidak payah lah nak cakap macam itu, hak mereka kalau kan ambil jurugambar untuk cut cost kah atau inda kah atu mereka punya masalah. dasar hati batu.

      23

      0
  7. Anon says:

    tahniah cik mia!! #izhaMia dah kawin. #lofattah bila lagi??? hehehehehehe

    6

    3
  8. MakJemah says:

    Tahnia mia dan suami.tp gmbr tk lawa.huhu tak terang sgt.huhu tk puas jemah nk tgk.

    5

    0
  9. NADNAD says:

    Xda seri sbb semua serba putih kan..cmpur la cikit bunga warna pink2..baru nmpk naik je seri muka tu..ni semua sama color..maapp..hanya pendapat…

    27

    1
  10. Nurul Damia says:

    Tahniah kak mia dan abang izham keeper JDT semoga berbahagi hingga ke jannah ye… Berbahagialah bersama suami dan isteri tersayang… Kak mia pun cantik bila saya tengok depan2,kak mia sesuai dengan izham pandai kak mia cari… ???????? nasib kak mia buat dekat taiping perak boleh la kite gi tengok… ????????????

    3

    4
  11. Nurul Damia says:

    Tahniah kak mia dan abang izham keeper JDT… Semoga berbahagia hingga ke jannah ye…berbahagia lah bersama isteri dan suami yg tersayang ye… Cantik kak mia sesuai dengan abang izham pandai kak mia pilih… Nasib akak mia buat majlis perkhawinan akak dekat taiping boleh la saya gi tapi akk ni memang comel la walaupun kecik haha… Ape2 pun all the best akk mia dan abang izham…orang nak khawin semua berseri betul x…????????????????

    2

    6
  12. Anonymous says:

    Btul tu …. Berseri nurul damia

    1

    3
  13. blacksun says:

    dah elok org tangkap gambar pun orang nak condemn , cuba korang tengok foto khawin korang tu , ada macam ni tak ?? mungkin korang tak mampu buat macam ni , tu la pasal nak condemn orang punya wedding ….

    4

    5
  14. tok adi says:

    bersederhanalah.. nnti ke kubur pakai kain putih jgk.. biarlah pengantin nak mcm mana..hak depaa.. janji sopan.. kita jaga mulut kita yer.. :) peace

    7

    2
  15. Miss Dee says:

    Tinggi ler tu wang hantarannyaa. Tu sbb rahsiakann dari pengetahuan org lain ???? biase arr kan artis ???????????????? alamak sorry sis n bro yg minat si mia ni yerr ????

    0

    3
    • tok adi says:

      Kamu kalau tok cangkul kpala kamu naya je.. x abis2 nak menjoyah.. hantaran x wajib tp kalau pihak lelaki nak bg bole je.. yg wajib mas kawin.. bnda x penting kmu nk sbok2 sngt..

      2

      0
  16. anon says:

    mcm kakak n adik jahh ..

    2

    1
  17. Anonymous says:

    Both look so sweet. Tahniah mia ahmad n suami. Pikullah tanggungjawab sbgai suami isteri sebaik baiknya. Semoga rumahtangga sllu dlm keberkatan Allah. InsyaAllah. Amin

    0

    0
  18. Mia Ahmad, awak sangat comel.. Ingat kahwin pakai tudung satin macam dalam cerita hati perempuan tu

    7

    0
  19. Fyda Noh says:

    Tahniah kedua-duanya. Sama cantik sama padan

    0

    0
  20. tahniaah says:

    ok, lain kali xnak buat serba putih background pelamin, habis photographer bleach habissss. T.T

    1

    0
  21. Anonymous says:

    selamat pengantin baharu mia ahmad dan izham tarmizi roslan….

    0

    0