Written by AbangNara | December 23rd, 2013

Beruntungnya Aril mendapat isteri yang cantik, jelita dan menawan iaitu Puteri Erma Adlinda. Walaupun begitu agak kasihan juga kerana mereka berdua hanya dapat menghabiskan masa selama 2 hari sebagai suami isteri sebelum terpaksa berjauhan. Ini kerana Puteri Erma terpaksa menjalankan tugasnya sebagai seorang pramugari Saudi Arabia Airlines. Mesti sedih gila-gila punya.

gambar perkahwinan aril af dan puteri erma

Salah satu gambar yang dikongsikan oleh Aril menerusi akaun Instagramnya mencuri perhatian Abang Nara. Terserlah kebahagiaan dan kegembiraan mereka berdua selepas bergelar suami isteri. Namun kening mata Aril yang terkoyak sedikit menimbulkan tanda tanya. Diharap Aril berhati-hati. Jangan terlalu teruja menjadi pengantin baru. (gurau-gurau je ye)

gambar perkahwinan aril af dan puteri erma

Lagi beberapa keping gambar sekitar majlis perkahwinan Aril AF dan Puteri Erma dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Project2Pi.

esgnee

P.S: Cantik-cantiknya baju dari Esgesee nie. Menarik sungguh. Customer servisnya pun pantas. Ada jaminan 100% tiada kerosakkan langsung. Websitenya pun user-friendly dan mudah dilayari. Beroperasi dari jam 10 pagi -10malam, memang cepatlah proses penghantarannya. Tunggu apa lagi, jom ke Esgesee segera.

gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma
gambar perkahwinan aril af dan puteri erma

35 responses to (23 GAMBAR)Majlis Perkahwinan Aril AF & Puteri Erma Daripada Project2Pi

  1. Anonymous says:

    tahniah laaaaa… nampak jerawat bini… hehe..

    0

    0
  2. kiko says:

    cantikk..bawu teringat wife die mcm muka Izzla penyanyi dulu2..yg nyanyi lagu ku kunci rindu buatmu..

    0

    0
  3. PramugariPujaanRamai says:

    tak pakai mekap lagi lawo! curlaz gittew!

    0

    0
    • shah says:

      gila pe ko nih.. time kawen kena make-up la bodo.. ko nk pegi jamban pun ko make-up.. lagi nk kata org

      0

      0
  4. cili padi says:

    gambo no 2, kening yg tercukor/terkoyak tu sblah kiri, tapi gambo yg no 4, sebelah kanan…yg mane satu ni yg betul???

    0

    0
    • lynn says:

      pernah dengar perkataan “mirror image”? tu lah, dulu kelas sains pegi ponteng. apodahh..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kita semua sama disisi ALLAH swt..yang membezakan kita amal ibadat kita sahaja…boley na tengok gamba2 camni..tp jangan la sampai menjatuhkan fitnah, aib dan sebagainya…pa kurangnya kita dengan orang lain…..sentiasalah bermuhasah diri supaya kita sentiasa dibawah rahmatnya…jangan takbur dan sombong…..

        0

        0
    • om nom nom says:

      OMG.. lembabnya kau… dah tentu2 sbb refleks camera… bongokssssss

      0

      0
  5. Cik MInah says:

    Eleh aril tu, pakai spek sebab nak cover kening lettew. Ups! Btw congrats!

    0

    0
  6. xpaham says:

    kenapa ariel nmpk kurus

    0

    0
  7. lagitakpaham says:

    lagi sorg artis yg tak tutup aurat time akad nikah… menyedihkan… baru jadi suami dah nampak dayus…

    0

    0
    • akusukadia says:

      sedih aku tengok orang asyik salahkan aril sebab wife dia xpakai tudung mase akad nikah…pelik la..nape kau orang xcakap salah mak pak dia ke, bela dari kecik xpaksa pakai tudung bagai…kau orang pk la..dulu2 nye zaman, mak kau pakai tudung ke mase akad nikah???xkannnn…pas dah kawen+dah beranak pinak baru pakaikan…then???nape nak bukak aib orang sedangkan aib sendiri pun lebih kurang same je…ngokngek la pemikiran kau orang nie…huhuuu

      0

      0
      • kak nab says:

        zaman dulu kurang pencerahan pasal agama islam..tak macam sekarang..kat mane2 pun boleh dapat info..sepatutnya alert la pasal aurat waktu nikah..haish

        0

        0
    • tony says:

      aurat aurat aurat aurat! tudong tudong tudong tudong!! dah laaa weiiiiii isu aurat & tudong nieee!! menyampah lak aku tengok!! doa jer lah supaya diorg berubah!! tak pyh nak komplen pasai aurat & tudong!!!

      0

      0
  8. cayang says:

    lagitakpaham : apa la mslh ko ni org kawin tak tutup aurat? apa mslh ko ??? ko dengar sini eh..aku dulu kawin tak pakai tudung..dulu seksi seksa bagai…SELEPAS kahwin, berhijrah dan tutup bagai….in fact sampai la niTAK PERNAH pakai baju lengan pendek dan BERSTOKINNNN dan baju menutup pungkok..kalau pakai baju kurung pun WAJIB aku pakai inner tangan… ngko???? ngkooo hada???? lain kali jangan cakap org..cermin diri sdri dan baiki diri sdri.. sekian.

    0

    0
    • NANA says:

      bagus la pkai tudung lepas kawin. Tp time kawin kan tangkap gambar..kalo dh pakai seksi n dedah aurat kte tetap berdosa selagi org tgk gambar kawin (seksi) kte. Tu sebab la time kawin dituntut tutup aurat. Pertama mmg kewajipan n kedua nk elak fitnah. Kalo time kawin x mau pakai tudung jgn amik gambar biar berdosa time tu je….lepas tu nk pakai ke x mau ke tanya la iman.

      0

      0
    • Anonymous says:

      errrr,…..ko ade pk x ms dulu2 ayah,abang2 yg tggung dose kamu????xkesiankan ayah n abg2 kamu???dulu ketegaqkan hati,pekakkan tlinge org bg nasihat..
      bile nikah tahu pulak kesiankan suami.tkut org pggl suami dayus.lebih rela ayah,abg2 terima pembalasan..urmmm…mmg btol pintu hati lum terbukak time tu..tp bnda dah tahu salah kn..so,bleh je slmatkan ayah,abg2 kite drp jd dayus..lg 1 pe salahnya hormat majlis..smoga Allah memberi keberkatan pd hr pernikahan kite..dh memg itu yg dituntut..sape kite nk menafikannya??
      Alhamdulillah la ko brubah +ve..but pliz la nawaitu kerana Allah Ta’ala..
      1 lg xyah la duk bangga sgt yg ko kawen dulu xpkai tudung..nk gtau ko diana amir pun segan nk imbas blik die dulu2..tp ko???hahahahah…org cdangkan tu ko xyah la membengapkan diri menafikannya…

      0

      0
    • Mar says:

      Kalau pun menutup aurat, tak perlulah bercakap besar macam tu ‘cayang’.

      0

      0
    • merah says:

      cara ko ckp ni mcm x menggambarkan pemakaian ko la..x boleh ke ckp dgn elok?

      0

      0
  9. cayang says:

    pasni mesti ada org kata apahal psl aku lak ni..org cakap psl wedding aril..mksd aku di sini adalah perubahan itu blh terjadi dengan sekelip mata.. jadi jangan pandang buruk pd org. pandang cermin n tanya siapa aku di muka bumi ini.. sekian.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    cayang jangan menyangkal tuntutan agama…
    allah xsuruh pun kite ttp aurat time lepas kawen dari kecik ag da mmg wajib ttp aurat bagi perempuan yg da akil baligh…ap yg lagitakpaham 2 ckp mmg betul…akad nikah pakai la tudung kan ag manis.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kenape orang dolu dolu dorang tk tutop aurat ! contoh Nye nenek nenek dolu dolu..masa zaman dorang..

      0

      0
      • Anonymous says:

        sebab dulu kurangnye pengetahuan agama..xkan kite nk jadi mcm org dulu2 x growla pemikiran kite jagan mnyangkal kiamat da hampir masih ada org yg mahu mnyangkal……dunia oh dunia……

        0

        0
      • jambu says:

        kita nak bercakap soal org dlu2… skg ni knapa iman ni kita warisi ke..kita boleh men pass2 ke..istighfar bnyk2 …jgn bercakap mcm org yang xda pemikiran yang waras…nak tolak hukum allah sebap nak puaskan hti sendri… sya doakan cik minah jambu dpt balik kewarasan yang sebenar…sebap cra cik bercakap ibarat rumah yang x bertiang… assalam…

        0

        0
  11. sAyE says:

    cik cayang.. silalah mengucap byk2. takleh ckp elok2 ke? bahasa melambangkan bangsa. nmpk cam org kena meroyan ye.

    btw.. congrats to both of u. Ada hikmahnya bertudung tu. bkn sengaja diada2kan dlm Islam. Islam ni nak memelihara wanita drpd fitnah. isu terkini psl perkhawinan diaorg ni ialah baju nikah si wanita jarang. boleh nmpk bra warna biru tu. kot kalau pki tudung, insya Allah, mana yg x perlu tu xlah nmpk. tak pasal je jd fitnah mcm2. serius kesian. aku doakan, semoga puteri erma nih akan berubah menjadi muslimin sejati. amin..

    0

    0
  12. putera says:

    ni lagi sorang stail kening terputus cam nedim…bajet gengster sgt la tu?jap2 putus,jap2 sambung balik kening

    0

    0
  13. nonamanes says:

    Muka bini dia garang.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Garang???? Garang lagi bini Mat Yo …hahahaha

    0

    0
  15. jambu says:

    assalam… banyakkan mengucap…org islam ada cranya u tegur..knapa kita nak bertelajah soal org lain sedangkan kita sendiri xtau setakat mna iman kita dan kedudukan kita di sisi allah s.w.t… kita yang dah tau tentang agama kita, kita amalkan dan kita doakan perubahan yang baik untuk setiap org..mendoakan lebih baik dari kita melihat dan mengata.. allah sentiasa berikan yang baik untuk org yang mendoakan kebaikkan..insyaallah…amin…

    0

    0