Written by AbangNara | November 12th, 2013

Ah~~ Memang seperti pinang dibelah dua Fizo Omar dan Mawar Abdul Karim atau lebih dikenali dengan nama Mawar Fareeda. Kedua-duanya putih melepak, kedua-duanya otak business dan kedua-duanya tampan dan cantik. Memang saling melengkapi dan secocok sangat pasangan ini.

fizo omar dan mawar fareeda

Jambang yang ada di wajah Fizo Omar menambahkan lagi kemachoan dan kehenseman Fizo Omar di hari pernikahannya. Yang penting Mawar muncul dengan tudung Fareeda yang sangat cantik di hari pernikahannya. Memang satu langkah yang bijak, sambil kahwin sambil buat promosi serba sedikit.

fizo omar dan mawar fareeda

Abang Nara suka melihat wajah malu-malu pasangan ini ketika berciuman buat pertama kali. Hehehe. Semoga mereka berdua dikurniakan cahaya mata yang ramai dan kehidupan suami isteri yang bahagia sepanjang hayat.  Mesti anak mereka nanti sama comel dan cute macam ibu dan ayahnya. Sama-samalah kita doakan.
fizo omar dan mawar fareedaLagi beberapa keping gambar sekitar majlis pernikahan Fizo dan Mawar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Faisol Mustapha MalaysianDigest.

bbw

P.S: BestBuy-World kembali lagi. Kini dengan lebih banyak barangan baru dengan tawaran yang semakin menarik. Memang murah dan semuanya berjenama. Original lagi tu. Dan dapatkan 500 mata ganjaran semasa mendaftar. Jom berjimat dengan melayari my.bestbuy-world.com atau FB BestBuyWorldMalaysia.

fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda
fizo omar dan mawar fareeda

72 responses to (22 LAGI GAMBAR)Majlis Pernikahan Fizo Omar Dan Mawar Fareeda

  1. cinta says:

    subhanallah…cantiknye hiasan hantaran dan pelamin…semoga berkekalan hingga ke syurga buat pengantin..amin…

    0

    0
    • dede says:

      semua cantik kecuali pelamin. bunga juntai juntai, macam yindya :(

      0

      0
      • rubiah says:

        ustazah mashitah pun dah pakai tudung fareeda.. dulu time mula2 jadi penceramah bebas labuh je tudung dia.. manusia mudah alpa.. moga pasangan ini bahagia hingga ke jannah hendaknya..

        0

        0
        • lynn says:

          betul tu. saya pun terkejut tengok gambar ni. dr masyitah pakai tudung pendek mcm tu. kata fareeda ada tudung labuh, kenapa dr masyitah tak pakai yg tu tapi nak jugak pakai yg pendek? apa lah nak jadi dgn dunia sekarang ni.

          0

          0
        • just me says:

          elak malukan org..itu penting utk dijaga..kerana mengata/memalukan manusia hanya boleh diampunkan oleh manusia tersebut..

          0

          0
        • mee says:

          tak perlu negatif sangat. macam la dia bukak aurat dia… tudung dia tutup bahagian dada.. yang wajib tutup aurat. tak kisah la tutup dengan tudung labuh atau baldi. janji tutup…

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          tak abis2 tutup ngn baldi.. bodoh ke apa
          nampat tetek la..
          klik me pliss..

          0

          0
        • lynn says:

          bukan bermaksud nak negatif ke ape. tapi cukup ke sekadar menutup dada tapi masih menampakkan bentuk asset tu? kan tu part dada jugak.

          “Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada mereka” (QS. An-Nur : 31).

          sama-sama muhasabah diri.

          0

          0
        • Anonymous says:

          x abis2 dgn tudung fareeda x tutup dada la bagai.. aku x pedulik la tutup dada ke apa, tapi tahukan kamu kaum wanita, golongan lelaki merasakan tudung berenda, bertingkat2 itu adalah seperti costume clown yg maha buruk.. jadinya tolonglaaaaaaaa jgn pakai especially klu muka x berapa nak lawa… klu muka stok2 mawar ni, pakai baju clown pun nampak cantik, jdnya xpayah berangan.. aku seriyes x faham dgn fesyen tudung fareeda… buruk tau x..

          0

          0
      • Wawa Zainal says:

        wtf, pakai tudung dada terbentuk..
        klik me ploss

        0

        0
      • Fahrin Ahmad says:

        penat giler angkat hantaran dia ni..
        klik me pliss..

        0

        0
      • Aaron Aziz says:

        kalau ajak aku, konpem aku la paling hensem antara semua pengapit tuww..

        0

        0
      • ano says:

        SOKONG..PELAMIN SGT SARAT NGN BUNGA JUNTAI2 TU.SYG BTOL

        0

        0
      • raz says:

        Mlm berinai tu tema bollywood tu yg juntai2 pelaminnye..gitu2

        0

        0
      • minah jambu merah biru says:

        kate semua cantek ! ada pulak pekataan kecuali ! dh memang kepala hotak kau berdengong macm ciak !!

        0

        0
      • Anonymous says:

        typical malaysian -,-

        0

        0
    • macamsethan says:

      mmg cantik kedua mempelai ni laaahh
      aq yg jeles.. ! hahai
      anyway hope uolls hpy in your life…
      love you kak mawar.

      0

      0
    • amm says:

      tahniah… aku geli tgk pengapit mawar baju kaler hijau tu..mcm nmpak je garis bra die…ke aku salah tgk?adehh…majoriti tetamu pompuan nmpk sgt ‘aset’ dorang..huhu

      0

      0
      • amm says:

        lerr..bkn kaler hijau..kaler pink pengapit tu..erk??

        0

        0
      • lionta says:

        memang ko salah tgk…baju die kaler pink la uolz…

        0

        0
      • amender ntah says:

        mate ko ade problem kot…pink dikatekn hijau..baju pengapit tu punyelah full lining ko nmpk ade garis bra..baju tu ade kedut garis lipatan mcm kt lengan die tu la..cari kesalahan org je tau ko ni..puiiii

        0

        0
    • Halimaton says:

      mana da fizo malu malu time cium.. nampak cm gelojoh gak.. hehe.. ops

      0

      0
  2. mayo says:

    amboiii kelas hantaran kau! handbag sampai 2,ade vespa ade ducati..dasyat2!

    0

    0
  3. aku syg fizo says:

    semoga kekal hingga ke syurga n aku firsttttttt

    0

    0
  4. bestnyaa says:

    aku first…..tahniah uols

    0

    0
  5. dydy says:

    mana jongkong emas fizo love mawar yg berat 1kg tu. nak tengok……

    0

    0
  6. dydyd says:

    mana jongkong emas fizo love mawar yg berat 1kg tu??? nak tengok……

    0

    0
  7. lala says:

    iiiuuu.. takde mananya cantik pakai tudung Fareeda utk kawin. ilang seri pengantin..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Tahniah …. semoga berkekalan hingga ke anak cucu. Sama cantik sama padan. Fizo dah berhabis-habisan sebab nak dapatkan anak orang berada. Dengar cerita duit hantarannya pun melebihi 50k dan hantarannya kalahkan anak Raja. Seram bila dengar. Diharap lepas kawin nanti jangan sembunyi pula bila orang Bank mula mencari. Kan lebih elok jika jongkong emas itu dihadiahkan pada ibu Fizo yang telah membesarkan Fizo selama ini sebagai ibu tunggal. Adik2 Fizo pun masih belajar lagi kan. Mereka lebih memerlukannya.

    0

    0
    • Amoi Comel says:

      Syooookk ooo kawen dgn orang kaye! Ko cari la sorang… Pasni bleh duduk goyang2 telur je

      0

      0
    • meee says:

      biar la dia nak mewahkan isteri dia. dah dia mampu… kita bersangka baik je yang dia dah jalankan tanggungjawab kat mak dan adik-adik.. mana tahu die dah bagi 5 jongkong emas kat mak dia….

      0

      0
  9. layan aje la.. says:

    mane ayah betul mawar?

    0

    0
  10. Anonymous says:

    kasut pun 2 psang lorrr..anyway tahniah..semoga kekal bhagia hingga ke Jannah

    0

    0
  11. mamamia says:

    sokong komen yg ckp jongkong emas tu lbih baik dberikan kpd ibu fizo..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Alaa..kot die da bg mak die xkan sume nk bgtau kotttt..cer kite yg jd isteri nk gak kn dpt jongkong emas dr suami..tu da bahagian mawar bia je la..neway sgt suka tngok fizo n mawar..sweet gilerr..

      0

      0
  12. sarahlee says:

    Aku pernh terbaca org bg komen mcm ni…. “Tudung fareeda inspired by fesyen Otromen Taro….ada nyawa bling2 kat dada….kalau polka dot inspired by Clown”
    Ngeeeeeeeee. Tahniah untung juta2.. Dn berbahagia….

    0

    0
  13. akup says:

    alahai gorgeousnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    jeles i

    0

    0
  14. jj says:

    Hensemnya dulang boys!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    ap la ko org ni…dia org kawin pn nk pertikaikan pasal tudung fareeda lagi…y sebuk komen pasal tudung fareeda ni singkat la..ap la..ko orang kalau x pakai tudung jenama fareeda pn mesti ada pakai tudung y singkat gak…komplen j pandai…cermin dulu diri la baru nk komplen……ap pn tahniah la wat fizo n mawar…pasangan y sama cantik n sama padan…moga bebahagia hingga ujong nyawa…

    0

    0
    • uyun says:

      betol ;).ada je sebenarnya tudung fareeda yang labuh..tp sebab kita selalu nampak tudung betingkat2 ni.kita pon ckpla tdg2 fareeda ni semua pendek2..come on!g kat butik fareeda byk je yang tudung labuh-labuh…

      selamat berbahagia mawar dan fizo

      mudah-mudahan selepas ni,mawar pun akan tutup aurat dgn sempurna.doakan terbaek buat mereka.amin ;)

      0

      0
      • Jalak Lenteng says:

        Tu lah…orang kata tudung fareeda bertingkat2 macam clown…bodoh sungguh lah orang2 ni…tudung yang bertingkat2 tulah paling laku bodoh..itu yang fareeda jadi kaya raya sebab orang sangat suka dan tergila2 dengan tudung bertingkat2 tuuu..kalau tak takkan berlambak ramai giler orang tiru design tu…bodoh lah korang ni

        0

        0
  16. jlo says:

    apa function ducati tu?.. barang hantaran gak ke??.. curlasss..

    0

    0
  17. sukerrjeeee says:

    wahhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!! sukerrrr jeeee tgk diorg nieeee……..smg bahagia selalu ….

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Dulang boys hensem uolls!

    0

    0
  19. raksasa says:

    aku pelik asal pic belah fizo omar xde… macam dia nih sebtang kara… tepeklah sekali pic mak atau susku sakat si fizo ni… dia bknnye sebatang kere pon!

    0

    0
  20. apakausibuk says:

    cantik…tapi mawar dah macam xde seri org kawin sebab dah selalu sgt make up kot..tudung pendek..hmm..dunia..dunia…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    cantik berseri je aku tengok mawar tu… mybe sblm ni die sll makeup tebal, time nikah ni nmpak lebih sederhana n just nice giteww…

    0

    0
  22. caca mcm cantik jew.. says:

    aku saja nk tanya..tu betul ke mk mawar..nape tgk family dia cm muka x sama je..adik2 pompuan muka sebijik cm mak depa..yg mawar ni muka cm mami ckit dgn kening tebalnya..pastu tgk jarak dia dgn adik2 pun cm jauh je..penah dgr kata dia ank sedara..jgn marah aku cuma nk tau peace…

    0

    0
    • lala says:

      memang mak mawar la fareeda tu.. adik beradik dia muka tak sama pasal suami farida tu bapak tiri mawar. maka gen adik2 mawar tu ada la tempias daripada bapak tirinya dan farida.

      0

      0
    • mkck faridah says:

      aku google2 sblm ni katanya dia anak sedara je pengasas fareeda..umur faridah ni bape.umur mawar 24..

      0

      0
  23. mak eton says:

    mana si fahrin prasan ni x muncul2 pon….mak nk tgok dulang hntaran mane yg kau bwk..pastu mak nk klik dia…hahahaha

    0

    0
  24. someone concern says:

    ape ke bijak laa korang ni, mne ad tutup dada tudung dieorang, nmpk kot bntuk.. ade beze balut aurat dgn tutup aurat , pikir2 kn laa..
    n fyi, sesape yg pkai tudung x tutup dada, dadanya akan dibakar di akhirat kelak, tq :)

    0

    0
  25. WAWA KIDAL says:

    mawar ni umur die bpe, kwn2??mls nak google2 psl die, tak kuase aku..bkn ape aku tnye sbb aku tengok cam die lbih tua dr fizo je..ke aku je perasan cm tu je? korang tak perasan ke?die tak make up tebal pon mse nikah ni tp still nmpak cm tua dr fizo..aku anggar umur die dlm 32 cam tu r..btul tak?fizo umur die aku rase tak sampai 30 pon..mawar anak dara ke janda..yg bdak2 bju2 hijau tngkp gmbr dgn die tu anak2 die dgn husband dulu ke?aku tak mengikuti pon perkembangan die..aku pon tak tau cmne aku bleh smpa cni td aku bace psl miz nina bertudung..cun miz nina dr mawar ni aku rase..

    0

    0
    • lily says:

      setahu saya mawar ni anak dara lah… kalau dia janda pon apa salahnyer, fizo pun single , bukan suami orang, dah jodoh dia kannn….doakan jer lah dia org yg baik2 yer… umo c mawar nie baru 24 tahun…tp nmpak muka mactured…

      0

      0
    • goldenpoppy says:

      mawar 24 tahun

      0

      0
  26. nik aaron nik aziz says:

    Cun pengapit dari pengantin..pengantin serupe tak make up je mcm kena nikah pakse je..pengapit make up mengalahkan pengantin..

    0

    0
  27. Melayu Tegar 2020 says:

    Fahrin ko thumbs up la sangat..

    aku cadangkan ko kahwin je dgn lana nordin..
    confirm puaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas.. bhabhabha

    0

    0
  28. Hannah says:

    Muka Dr Mashitah dan Mawar lebih kurang sama. Ibu saudara ke? :D

    Apa pun, dalam hantaran2, terselit promosi burger Fizo. Oh ya, siapa lelaki depan Rosyam Noor, sebelah Nazim Othman tu? Tak kenal :3

    0

    0
  29. WAWA KIDAL says:

    ketiak hitam si fahrin ahmad tu mane??tak nak komen ke hr ni..click him please..

    0

    0
  30. Nene says:

    simple but nice….sweet

    0

    0
  31. hmm says:

    Mawar ni nampak begitu indah di hari pernikahannya… ekekeeke..

    0

    0
  32. xoxo says:

    abg nara amek gmbr2 ni kt mane??
    haha

    0

    0
  33. bedah says:

    Yg ustazah masyitah pn pki tudung fareeda pendek+singkat tu da knape.kate ustazah..

    0

    0
    • SSU says:

      cuba dgr ceramah ustaz azhar idrus.. SUNAT pakai tudung tutup dada kalau baju longgar. Sunat ye bkn wajib. Wallahualam

      0

      0
  34. arara says:

    suke tgk weding ni sbb slalu yang ade awek2 seksi2….jd pari2…yg ni ramai para2 lak…..hehe

    0

    0
  35. aishah says:

    dede, pelamin bunga berjuntai-juntai tu tema malam bollywood la…..

    0

    0
  36. […] (22 LAGI GAMBAR)Majlis Pernikahan Fizo Omar Dan Mawar Fareeda (68) […]

    0

    0
  37. […] (22 LAGI GAMBAR)Majlis Pernikahan Fizo Omar Dan Mawar Fareeda (70) […]

    0

    0
  38. […] (22 LAGI GAMBAR)Majlis Pernikahan Fizo Omar Dan Mawar Fareeda (71) […]

    0

    0