Written by serenity | May 6th, 2013

Satu lagi filem yang diadaptasi dari novel cinta popular ialah Pilot Cafe. Novel asal ditulis oleh Ahadiat Akashah dan pelakon-pelakon utama filem ini ialah pelakon kacak Fahrin Ahmad serta heroin popular Izara Aishah dan Neelofa.




Buat masa ini filem ini sedang dalam proses penggambaran. Diarahkan oleh pengarah Osman Ali, mampukah filem ini untuk mencatat kutipan memberangsangkan seperti filem adaptasi novel yang juga diarahkan oleh Osman Ali iaitu Ombak Rindu?

Trivia filem ini, watak utama yang dipegang oleh Fahrin Ahmad pada asalnya dikatakan akan dibawakan oleh aktor kacak Aaron Aziz. Namun mungkin masih belum ada rezeki untuk menyaksikan gandingan Aaron dan Izara Aishah. Kalau dua pelakon ini bergandingan pasti meletup. Fahrin Ahmad memegang watak lelaki utama bernama Kapten Ameer Reza, Izara memegang watak Maya manakala Neelofa memegang watak Sharmila.

Antara pelakon lain yang membintangi filem ini ialah Datuk Eizlan Yusuf, Keith Foo, Azad Jazmin dan ramai lagi. Secara ringkasnya, filem ini mengisahkan tentang percintaan yang berputik di sebuah kafe.

Lagi 19 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Pilot Cafe.


Jangan lupa ke Karnival Seni Kreatif Kita pada 11 dan 12 Mei ini di Bukit Layang-layang, Pasir Gudang, Johor. Karnival dibuka dari 10.00 pagi hingga 10.00 malam. Bermacam-macam aktiviti menarik antaranya pameran, demonstrasi seni pertahanan diri Capoeira, persembahan kebudayaan, persembahan komedi “Lawak Ke Der” dan bermacam-macam lagi. Boleh bawa tikar dan makanan sambil berpiknik kita bersantai seni. Jom ramai-ramai!



















Baca Yang Ini Pulak:-

56 responses to (22 GAMBAR)Fahrin, Izara Dan Neelofa Bintangi Pilot Cafe

  1. sajesukesuke says:

    abg nara dan lofa berpisah tiada..:P setiap cite lofa mesti ade dlm blog abg nara..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 7
    • K.A.A says:

      hensem lak fahrin pakai baju pilot..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 5
      • jeny says:

        nape x sebut remy berlakon jugak….pelakon suam lain bole je sebut…beautifulnara ni memang anti remy..:(:(:(:(:(:(

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          kau buat lah blog sendiri promote remy ..kita tak amik port pun pelakon sendu tu…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 13
        • lulu says:

          eiii..ade lopak..da la lekcu merah mcm kucing mkn anak..belakon kayu..wek..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • kak timah says:

      HAHAHA SALAH TU ARTIKEL NI BUKAN NARA YANG TULIS . . .BOOOOOO SAMA DIA

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • semah bin joyah says:

        abis tu sape tulis ni??? tak best lah org lain tulis

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      GAMBAR NEELOFA MENGUNDI XDE KE NARA??????????

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
      • anzalnyah says:

        mengundi non hado……..menyundal hadolah….ko nak?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 5
        • Kipas Payah Mati Neelofa says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 17
        • Anonymous says:

          bukan izara lagi lucah ke compare neelofa ngan anzalna?? jilat sikit

          Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 8
        • Olga says:

          EMPAT2 NI LUCAH HABIS CERITA,NEELOFA,ANZALNA ,TASHA SHILLA,IZARA SEMUA LUCAH

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      neelofa??? okayy next!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 8
    • anzalnyah says:

      tak dinafikan…..izara mmg cun melecun…neeelofa pun bolela…tapi nenek neelofa bella vita lagi cun kopek besaww! hihi

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      Macam menarik jer filem ni…..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • sugarr says:

      Bnyk lucah2 citer nih..bce novel jeww dh myeramkn..pndai osman ali pilih..hrp dtapis film nyer nnty.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. ayarusmadu says:

    ha..ha aku 1st

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 7
  3. Baby wildan Uqail says:

    alamak!femes lak anak aku kat BN ni….yeahh support PC!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  4. si mira kecewa says:

    mana pergi si mira ni?…tak nak post video lagi ke?…..hahaha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 6
  5. kelopak salak says:

    LOL. abg Nara, Lofa lagi…dan lagi..

    Sweet jer si Izara ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  6. aak says:

    nasib neelofa tak dibagi watak utama……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 5
    • saya says:

      tapi kalau diikutkan neelofa la watak utama.sebab dia pegang watak sharmila. :/ ending dia ameer bahgia dgn sharmila. bukan maya spoillll!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. evlya says:

    comelnye izara x saba nk tgk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  8. ahkak puaka says:

    AKU BACA NOVEL DIA SAMPAI NANGIS2. PASTU AKU PNH CKP NGN AKAK AKU, KLU LA PILOT CAFE NI DIJADIKAN DRAMA/FILEM, MESTI BEST..NAHHH! X SANGKA APE YG AKU CKP DULU TU JD KENYATAAN.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 4
  9. meriam buluh says:

    ni ke filem yg kata heronya ketiak hangit oleh heroin???
    baca dlm gossip.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    • OLGA says:

      YANG HERO N HEROIN KETIAK HANGIT TU REMY ISHAK NGAN MAYA KARIN

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  10. John says:

    Izara Aishah heroin filem Pilot Cafe..watak utama sebagai Maya.. Cantiknyaaaaa Izaraaaa

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 0
  11. linda says:

    aku pelik lh..ada je org yg tk puas hati dgn abg nara..asl ek..abg nara ada rampas hak org ke..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  12. Anonymous says:

    linda..abg nara x ada rampas hak org…tpi dia pilih bulu pasal retis….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • linda says:

      oh pilih bulu..letak gambar ank dia pun kne kutuk..tk faham lh..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
  13. sepadan says:

    aku suka lh tngok gambar yg no 2 tu..cntik sngat2..cm pinang di belah dua..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  14. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    jambu nye izara ngan nlofaaaaaaaaaaaaaaaa eeeeeeeeee geram minah jambu lah ! fahrin pn hensem ! helo pengarah ! kenape tk ambek Aliff aziz belakon dlm cite ni ???????? kalau u ambek Aliff berlakon di ganding kn pulak ngan Izara Nlofa n Fahrin minah jambu leh kasi jamin pasti meletop punyeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! percaaaaaaya lah cakap kak ton hehe jangan marah ye kak tonnnnnnnnnnnnnnn lov uuuuuuuuuuuu !

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 10
  15. Mimi says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 21
    • aku says:

      abih tu ko bkn melayu?sekurang2nya nik aziz tu ulamak..syurga semakin dekat..neraka semakin jauh….ko apa ada?apapun tak bole..hahaha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 4
  16. melakalady says:

    suka betul tgk muka adik izara tu..mmg comel kan muka dia..husband dia esok untung dapat wife secomel itu (dia belum kawen kan? nampak mcm budak2 aje lagi)..tapi tak pernah lagi tgk adik izara ni berlakon..best ke dia berlakon?

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  17. Anti bunkface kat blog nara says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 25
    • apa apa ajer lah says:

      ni serinity erh yg turun komen..? kali ni aku sokong bunkface sebab komen aku pun kena padam…tak aci buat mcm ni

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      komen kena flag padan muka boooooooooooo

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  18. meh says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 12
  19. serenity says:

    Kesian, ada orang meroyan ke dalam ni? LOL

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 107
  20. izara fan lover says:

    harap izara jadi heroin cuz dia pandai berlakon dari ****, watak sharmila tu patut bagi kat org lain baru sesuai, fahrin smart giler sesuai jadi pilot

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • Clara Ines says:

      mesti kaku org tu berlakon, tak best lah..watak sharmila kan pramugari..antara penggerak cerita…dah kalau org tu berlakon mesti keras..hilang feel nk tgk sharmila tu tinggi badan ramping, spoil lah..nasib baik ada izara

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • hani says:

      memang Izara yg jadi heroin filem nie..watak utama…

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  21. Hullahoop says:

    Cantik uniform mereka….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. mama mia says:

    Yeay impian jd kenyataan…di filemkn jgk akhirnye novel pilot cafe..

    Eh pic yg no18 tu…eizlan yusof ek…ha maybe die jd dr khaled(rase btol da nme) yg jd suami sharmila lps kna tinggl dgn ameer reza..correct if i wrong…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. lilolily says:

    AKu bace time darjah 6 dulu, memang sakit hati dengan ending dia, tapi nak buat macam mana kan cerita Ahadiat Akashah memang macam tu. Tapi aku tetap suka…haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Andria5490 says:

    Hensemnyaaaaaa abg fahrinnnnnnnn~!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. mak c kina says:

    komen aku kne caras dgn nara!…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Takde nama says:

    Wahhh!!! Cutenye izara. Mmg ssuai lah dye yg jd heroin filem pilot cafe.. Fahrin pon hensem.. Mmg gandingan yg mantap. Tp…. Asal neelofa pon ade gk??!! Xsesuai lngsung jd stewardess.. Dh la kemetot, blakon pon kayu kot2 xmnjadi watak sharmila tu.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  27. peminat fahrin bkn nelopa says:

    fahrin ni kalau senyum manisnya…handsome sgt2….tp kalau dia tak snyum nampak muka garang n tegas…senyum selalu yer abg fahrin..tak sabar nak tgk citer ni….tp kat asrto first je kot..sbb anak kecik lg..tak dan nak masuk panggung….kita tgk ler dulu lakonan neelofa takut sdh tiada kayunya lagi…tp mmg lakonan dia masih di tahap tidak ok…sbb dia masih baru..rasanya lakonan lisa surihani dulu masa mula2 berlakon lagi kayu drp lakonan si lofa ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. ???? says:

    After examine a couple of of the weblog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and can be checking back soon. Pls try my site as well and let me know what you think.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. yaya says:

    hrp2 laku la film ne . . takut ja x aku sb ada neelopak . . badi azura kmbali . .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Anonymous says:

    nape Osman Ali tak ambik Nadiya Nisaa jadi heroin dalam filem Pilot Cafe padahal Nadiya Nisaa heroin kesukaan dia……kan Nadiya Nisaa heroin paling hebat, paling cantik jelita sekali kat Malaysia.Nadiya Nisaa je layak jadi heroin drama n filem bergandingan hero2 kacak n tampan…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0