Written by serenity | May 6th, 2013

Satu lagi filem yang diadaptasi dari novel cinta popular ialah Pilot Cafe. Novel asal ditulis oleh Ahadiat Akashah dan pelakon-pelakon utama filem ini ialah pelakon kacak Fahrin Ahmad serta heroin popular Izara Aishah dan Neelofa.




Buat masa ini filem ini sedang dalam proses penggambaran. Diarahkan oleh pengarah Osman Ali, mampukah filem ini untuk mencatat kutipan memberangsangkan seperti filem adaptasi novel yang juga diarahkan oleh Osman Ali iaitu Ombak Rindu?

Trivia filem ini, watak utama yang dipegang oleh Fahrin Ahmad pada asalnya dikatakan akan dibawakan oleh aktor kacak Aaron Aziz. Namun mungkin masih belum ada rezeki untuk menyaksikan gandingan Aaron dan Izara Aishah. Kalau dua pelakon ini bergandingan pasti meletup. Fahrin Ahmad memegang watak lelaki utama bernama Kapten Ameer Reza, Izara memegang watak Maya manakala Neelofa memegang watak Sharmila.

Antara pelakon lain yang membintangi filem ini ialah Datuk Eizlan Yusuf, Keith Foo, Azad Jazmin dan ramai lagi. Secara ringkasnya, filem ini mengisahkan tentang percintaan yang berputik di sebuah kafe.

Lagi 19 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Pilot Cafe.


Jangan lupa ke Karnival Seni Kreatif Kita pada 11 dan 12 Mei ini di Bukit Layang-layang, Pasir Gudang, Johor. Karnival dibuka dari 10.00 pagi hingga 10.00 malam. Bermacam-macam aktiviti menarik antaranya pameran, demonstrasi seni pertahanan diri Capoeira, persembahan kebudayaan, persembahan komedi “Lawak Ke Der” dan bermacam-macam lagi. Boleh bawa tikar dan makanan sambil berpiknik kita bersantai seni. Jom ramai-ramai!



















56 responses to (22 GAMBAR)Fahrin, Izara Dan Neelofa Bintangi Pilot Cafe

  1. sajesukesuke says:

    abg nara dan lofa berpisah tiada..:P setiap cite lofa mesti ade dlm blog abg nara..

    0
    0
  2. ayarusmadu says:

    ha..ha aku 1st

    0
    0
  3. Baby wildan Uqail says:

    alamak!femes lak anak aku kat BN ni….yeahh support PC!

    0
    0
  4. si mira kecewa says:

    mana pergi si mira ni?…tak nak post video lagi ke?…..hahaha

    0
    0
  5. kelopak salak says:

    LOL. abg Nara, Lofa lagi…dan lagi..

    Sweet jer si Izara ni.

    0
    0
  6. aak says:

    nasib neelofa tak dibagi watak utama……

    0
    0
    • saya says:

      tapi kalau diikutkan neelofa la watak utama.sebab dia pegang watak sharmila. :/ ending dia ameer bahgia dgn sharmila. bukan maya spoillll!

      0
      0
  7. evlya says:

    comelnye izara x saba nk tgk

    0
    0
  8. ahkak puaka says:

    AKU BACA NOVEL DIA SAMPAI NANGIS2. PASTU AKU PNH CKP NGN AKAK AKU, KLU LA PILOT CAFE NI DIJADIKAN DRAMA/FILEM, MESTI BEST..NAHHH! X SANGKA APE YG AKU CKP DULU TU JD KENYATAAN.

    0
    0
  9. meriam buluh says:

    ni ke filem yg kata heronya ketiak hangit oleh heroin???
    baca dlm gossip.

    0
    0
  10. John says:

    Izara Aishah heroin filem Pilot Cafe..watak utama sebagai Maya.. Cantiknyaaaaa Izaraaaa

    0
    0
  11. linda says:

    aku pelik lh..ada je org yg tk puas hati dgn abg nara..asl ek..abg nara ada rampas hak org ke..

    0
    0
  12. Anonymous says:

    linda..abg nara x ada rampas hak org…tpi dia pilih bulu pasal retis….

    0
    0
  13. sepadan says:

    aku suka lh tngok gambar yg no 2 tu..cntik sngat2..cm pinang di belah dua..

    0
    0
  14. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    jambu nye izara ngan nlofaaaaaaaaaaaaaaaa eeeeeeeeee geram minah jambu lah ! fahrin pn hensem ! helo pengarah ! kenape tk ambek Aliff aziz belakon dlm cite ni ???????? kalau u ambek Aliff berlakon di ganding kn pulak ngan Izara Nlofa n Fahrin minah jambu leh kasi jamin pasti meletop punyeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! percaaaaaaya lah cakap kak ton hehe jangan marah ye kak tonnnnnnnnnnnnnnn lov uuuuuuuuuuuu !

    0
    0
  15. Mimi says:

    melayu dan hiburannya. bandar tergadai kat cina, pastu duduk berdoa dlm surau mcm nik aziz. haha!

    0
    0
    • aku says:

      abih tu ko bkn melayu?sekurang2nya nik aziz tu ulamak..syurga semakin dekat..neraka semakin jauh….ko apa ada?apapun tak bole..hahaha

      0
      0
  16. melakalady says:

    suka betul tgk muka adik izara tu..mmg comel kan muka dia..husband dia esok untung dapat wife secomel itu (dia belum kawen kan? nampak mcm budak2 aje lagi)..tapi tak pernah lagi tgk adik izara ni berlakon..best ke dia berlakon?

    0
    0
  17. Anti bunkface kat blog nara says:

    Bodoh bodoh la bunkface ni. Boooo!!!

    0
    0
    • apa apa ajer lah says:

      ni serinity erh yg turun komen..? kali ni aku sokong bunkface sebab komen aku pun kena padam…tak aci buat mcm ni

      0
      0
    • Anonymous says:

      komen kena flag padan muka boooooooooooo

      0
      0
  18. meh says:

    neelofa nie memang comel …

    0
    0
  19. serenity says:

    Kesian, ada orang meroyan ke dalam ni? LOL

    0
    0
  20. izara fan lover says:

    harap izara jadi heroin cuz dia pandai berlakon dari ****, watak sharmila tu patut bagi kat org lain baru sesuai, fahrin smart giler sesuai jadi pilot

    0
    0
    • Clara Ines says:

      mesti kaku org tu berlakon, tak best lah..watak sharmila kan pramugari..antara penggerak cerita…dah kalau org tu berlakon mesti keras..hilang feel nk tgk sharmila tu tinggi badan ramping, spoil lah..nasib baik ada izara

      0
      0
    • hani says:

      memang Izara yg jadi heroin filem nie..watak utama…

      0
      0
  21. Hullahoop says:

    Cantik uniform mereka….

    0
    0
  22. mama mia says:

    Yeay impian jd kenyataan…di filemkn jgk akhirnye novel pilot cafe..

    Eh pic yg no18 tu…eizlan yusof ek…ha maybe die jd dr khaled(rase btol da nme) yg jd suami sharmila lps kna tinggl dgn ameer reza..correct if i wrong…

    0
    0
  23. lilolily says:

    AKu bace time darjah 6 dulu, memang sakit hati dengan ending dia, tapi nak buat macam mana kan cerita Ahadiat Akashah memang macam tu. Tapi aku tetap suka…haha

    0
    0
  24. Andria5490 says:

    Hensemnyaaaaaa abg fahrinnnnnnnn~!!!!!!!

    0
    0
  25. mak c kina says:

    komen aku kne caras dgn nara!…

    0
    0
  26. Takde nama says:

    Wahhh!!! Cutenye izara. Mmg ssuai lah dye yg jd heroin filem pilot cafe.. Fahrin pon hensem.. Mmg gandingan yg mantap. Tp…. Asal neelofa pon ade gk??!! Xsesuai lngsung jd stewardess.. Dh la kemetot, blakon pon kayu kot2 xmnjadi watak sharmila tu.

    0
    0
  27. peminat fahrin bkn nelopa says:

    fahrin ni kalau senyum manisnya…handsome sgt2….tp kalau dia tak snyum nampak muka garang n tegas…senyum selalu yer abg fahrin..tak sabar nak tgk citer ni….tp kat asrto first je kot..sbb anak kecik lg..tak dan nak masuk panggung….kita tgk ler dulu lakonan neelofa takut sdh tiada kayunya lagi…tp mmg lakonan dia masih di tahap tidak ok…sbb dia masih baru..rasanya lakonan lisa surihani dulu masa mula2 berlakon lagi kayu drp lakonan si lofa ni….

    0
    0
  28. ???? says:

    After examine a couple of of the weblog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and can be checking back soon. Pls try my site as well and let me know what you think.

    0
    0
  29. yaya says:

    hrp2 laku la film ne . . takut ja x aku sb ada neelopak . . badi azura kmbali . .

    0
    0
  30. Anonymous says:

    nape Osman Ali tak ambik Nadiya Nisaa jadi heroin dalam filem Pilot Cafe padahal Nadiya Nisaa heroin kesukaan dia……kan Nadiya Nisaa heroin paling hebat, paling cantik jelita sekali kat Malaysia.Nadiya Nisaa je layak jadi heroin drama n filem bergandingan hero2 kacak n tampan…..

    0
    0