Written by AbangNara | January 16th, 2013

Tahukah anda yang sekarang ini bertempat di Sepang International Circuit sedang berlangsung Golden Disk Award(GDA) yang ke 27. GDA ini kalau nak senang ceritanya ialah seperti Anugerah Grammy untuk penyanyi-penyanyi Korea.

golden disk award red carpet

Semasa ketibaan penyanyi-penyanyi seperti Shinee, Super Junior, Kara, B2ST, B1A4 dan FT Island di KLIA semalam, dianggarkan lebih 600 peminat setia Kpop telah berkampung menunggu kehadiran mereka. Dilaporkan juga lebih kurang 15,000 orang telah hadir ke majlis yang serba gilang gemilang ini.

golden disk award red carpet

Pastinya peminat-peminat Kpop sangat teruja dengan kehadiran nama-nama besar industri muzik Korea ke Malaysia. GDA akan tamat pada hari ini dan kepada mereka yang hadir, enjoylah sepuas-puas hati anda. Semoga anda semua terhibur dengan persembahan mereka.

golden disk award red carpet

Lagi 19 keping gambar sekitar red carpet Golden Disk Award yang ke 27 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar MSN Malaysia.

P.S: Perlawanan Liga Super Kelantan vs Johor berakhir dengan keputusan 1-1 semalam.

golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet
golden disk award red carpet

108 responses to (22 GAMBAR)Sekitar Red Carpet Golden Disk Award Yang Ke 27 Di Malaysia

  1. bosan says:

    tak ada orang komen ke? dah tak minat kpop?

    0

    0
    • fedap says:

      boring lahhh………. skrg trend baju, rambut dan rupa dorang ni dah bersepah2 budak malaysia pakai…malah lagi comel dari dorang ni… lalalala

      0

      0
      • i'm not a monster says:

        congrats pd semua yg menang semalam, ft island, cnblue, suju, shinee, kara n group lain..memang daebak lah semalam, x sabar tunggu second round hari ni

        0

        0
        • sone says:

          mintak2 T-ara tak menang, group paling kuat MIMING dan PLASTIK, x layak menang award

          0

          0
        • nasi goreng says:

          semalam memang turn FNC Entertainment, artis dorang memang besar

          ft island – 3 awards
          cnblue- 2 awards
          juniel- 1 award
          company FNC Entertainment – 1 award

          total 7, harap tahun depan AOA boleh join mereka

          0

          0
        • adah says:

          sone- t ara dgn snsd sama je…. plastik lebih…

          0

          0
        • haikal says:

          aku kurang dengar kpop tapi Ft Island satu2nya band yg aku minat…. lagu2 Ft Island jer aku layan, diaorg menang 3 awards…oh dorang memang layak, lagu pun best

          0

          0
        • lia says:

          Kalau yang minat band, boleh dengar lagu FT Island, CNBlue, Lunafly dan banyak lagi. Ada juga kumpulan indie Korea (K-Indie).

          0

          0
      • kpop lover says:

        xminat, diam jer…..

        0

        0
        • lolipop says:

          hurm jelesnyer x dpt p tgk…bila die org ni balik..nak p tgu klia la..nk jmpe sj n cn blue..yuhuuu!!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          bila T-ara nak balik, harap T-ara x perform malam ni…mesti miming lg, dh lah plastik, copy girl generation

          0

          0
      • kiwi says:

        LEE JINKI, KIM JONGHYUN, KIM KIBUM, CHOI MINHO, LEE TAEMIN BITNANEUN SHINee!!
        Tahniah SHINee :)

        0

        0
    • primadona says:

      ft island congrats, primandona really proud of you guys

      – Best Rock Musician of the Year
      – Album Division Award
      – Best Recording

      0

      0
      • sherina love ft island says:

        ft island dapat 3 awards, tahniah….hong ki kelakar lah semalam, performance ft island lagu i wish best giler, ft island ROCK \^^/

        0

        0
        • love love love says:

          hong ki tu pkai seluar atok dia ker..? selalunya dia bergaya, kat GDA ni dia berubah wajah. hong ki pls balik style asal pkai tshirt, skinny jeans, kasut converse balik, saranghae hong ki <3

          0

          0
        • bakal lawyar says:

          buat homework sambil dengar lagu ft island, baru semangat

          0

          0
    • loveONEW says:

      SHINee !!
      gambar pertama lagi..
      dapat tgk gambar pun jadi laa >.<

      jeles betui ad peminat yang bergambar ngn diorang masa deme kuar jenjalan ari tu.huhu

      0

      0
    • zzx says:

      max 24:7 xde ke?haha

      0

      0
    • beautiful timah says:

      boring kpop sendu . . .mesti bnyk yg dislike ni hahahaha

      0

      0
    • bosan says:

      kenapa plak nak dislike komen aku, tanya pun tak boleh ke? apa la korang ni….

      0

      0
  2. SomeoNe says:

    x minat k-pop

    0

    0
  3. ck beatriz says:

    laa, ingt kn ape..k-pop rpenye..ergghhhh

    0

    0
  4. Anonymous says:

    hehehe…suma aku tak kenal

    0

    0
  5. KPOP Lover says:

    The event so awesome.. and don’t bashed me, I’m just share my feeling with other KPOP fans,
    FT ISLAND rock the stage.. that the best performance live, other artist also daebak…

    finally can meet my BEAST

    and tonight will meet B.A.P, SECRET and GD… yahoo…

    GDA 2nd day can be more epic…WAIT FOR ME

    0

    0
    • dudu dodo says:

      ok

      0

      0
    • makjemah says:

      check your english please.

      0

      0
    • Anonymous says:

      arghhh….bestnye…sy minat gler Ft-island…wanna see hongki..hahahha…

      0

      0
    • mrpotato says:

      adik,jangan tgk kpop banyak sgt.grammar berterabur habis dah ni.past tense, present tense ke laut habis.lain kali kat skolah cikgu tgh ajar kt depan focus!

      0

      0
      • siti says:

        at least die cube ckp english wlupn berterabur…kalau semua pun nak betul grammar tapi xpnh mencuba sampai bile2 tan pandai.. kalau dah tau org tu salah elok la dibetulkan..tq

        0

        0
        • mrpotato says:

          The event was awesome… and dont bash me, im just sharing my feelings with other KPOP fans /OR i just want to share my feelings with other KPOP fans.

          FT ISLAND rocked the stage.. that was the best performance performed live, other artist were also daebak…

          finally can meet my BEAST

          and tonight i will meet B.A.P, SECRET and GD… yahoo…

          GDA 2nd day will be more epic…WAIT FOR ME

          there i fixed it. there is a search engine called google i(n case you didnt know)where you can check if your grammar is wrong or right. That is how i learned and improved my grammar .masalahnya banyak melayu yang malas nak belajar malas nak betulkan grammar tak peduli langsung pon grammar btol ke tak tapi nak cakap jugak english sbb dia ingat bila ckp english ni budget power.

          0

          0
      • adoyai says:

        skurang2nya ckp jgk english…..org putih skrg pun ckp broken english….

        0

        0
  6. mimi says:

    comel

    0

    0
  7. mun says:

    i like k-pop…pace!!!

    0

    0
  8. bedah tong says:

    girls’ generation xde eh……

    0

    0
    • manager smtown says:

      tak ada…snsd tgk buat plastic surgery, tiffany buat mata, jessica buat pipi, seoyun buat hidung, teayon buat bibir, yoona set rambut, sooyoung tgh makeup, hyeon buat practice dance, sunny tgh berjemur, yuri melawat zoo

      0

      0
    • lisa says:

      Award ni untuk aktiviti2 dalam tahun 2012 je. SNSD(Girls Generation) takde keluarkan single/album kat Korea tahun lepas, so takde pencalonan. DIorang banyak keluarkan album dan single kat Jepun – Flower Power dengan 2nd Japanese album Girls and Peace.
      Awal tahun ni baru diorang buat comeback kat Korea dengan 4th Korean album, I Got a Boy.

      0

      0
  9. kpop kpop says:

    gler comel yong hwa…….
    go CNBLUE..GO…

    0

    0
    • newbie kpopper says:

      aritu kite gi klia sambut yong hwa..
      he is so cute!
      depan2 pun cute giler..
      tapi, sebab diorang pun letih baru turun flight masa tu..
      so, tak dapat nak tengok sangat la gigi rabbit dia tu..
      CN Blue!
      turun sini lagi eh pasni.
      :)

      0

      0
    • lolipop says:

      nak jumpa yong hwa sangat3….n jong hyun….mane gambar lagi ….upload byk2 sikit….

      0

      0
  10. marsh says:

    yang berlakon marry me mary tu x dtg ke beliau sgt hensem

    0

    0
    • Anonymous says:

      sayang…ni utk penyanyi jer lah, pelakon tak datang

      0

      0
      • lalalaislalala says:

        bukan dia tu penyanyi jugak ka

        0

        0
        • serial killer says:

          dia tu menyanyi suka2 jer, bukan serious pun, dia kan lebih kpd berlakon, nama pun actor

          0

          0
        • nurain says:

          pelakon mary me mary ? jang geun suk ke maksud awk ? dia tu kan pelakon, menyanyi utk fans dia jer, hr tu dia dtg malaysia..awk x pergi ker

          0

          0
        • lalalala says:

          oh yaka…maap maap..ingt penyanyi jugak sbb aritu ad tgk kt tv dia buat tour concert dia tu..heeee

          0

          0
      • lalalala says:

        alahai…xleh komen da knape laa… bukan dia tu penyanyi jugak ka

        0

        0
      • Konfidenitupentingtapitengoktempat says:

        Konfiden je ko ni.. Mamat tu penyanyi la wei

        0

        0
      • loveONEW says:

        jang geun suk nynyi utk ost drama je klu xsilap..

        0

        0
        • hai says:

          kita minat jugak dgn jang geun suk, suka tgk drama you’re beautiful, love rain…filem dia kita suka “baby and me”..hensem giler..aauuuwww, pengsan sebentar

          0

          0
        • peminat drama korea says:

          you are beautiful best citer tu, kelakar..boleh release stress tgk, hong ki ft island, young hwa cnblue, park shin hye pun ada….aku suka hong ki…dia sgt cute dlm citer tu, comel sgt2

          0

          0
    • rain says:

      ada org tgh buat lawak ke ni, jang geun suk tu pelakon bukan artis kpop. of course lah dia x datang. lawak memang lawak..tajuk GDA..tapi org cakap psal pelakon hahahaha

      0

      0
  11. shhh says:

    Walaupun aku ni tak minat KPOP tpi aku suka tgk cra dorg ni bila dtg tempat org…mereka sgt menghormati kita semua..mereka tk penah dtg nak buat hal…mereka jdi bangga bila dpt buat persembahan kat sini…tak mcm yg belaku masa Shout Awards…mereka dilayan mcm sampah sesetengah anti KPOP..baling sampah lah..ada ke patut buat mcm tu..nampak sgt yg kita nie tak pandai nak hormat org…sdgnkan kita ni da nilai-nilai murni yg baik yg diajar dri kecik…come on lah kalu tk minat JGN BACA, JGN DTG, JGN TONTON dn JGN DENGAR..kalo nak minat rock ke..balada ke..hip hop ke…nasyid ke..terpulang pada diri masing2…biarlah yg minat tu..hak mereka..tpi boleh aku ckp pasal dorg nie..pasal Fesyen mmg superb sgt dn dorg SO CUTE……

    Listen..listen..listen..

    0

    0
    • jie says:

      Betul tu, hak nak minat muzik terpulang masing2. Tak perlulah sampai discriminate orang lain yang berbeza citarasa muzik.
      Artis Korea memang jaga adab mereka, sebab kat negara sendiri pun diorang buat macam tu. Hubungan antara artis senior dan junior sangat perlu dijaga. Kalau ada yang tak hormat senior, habislah karier mereka. Mereka selalu akan tunduk hormat setiap kali lepas perform. Ada yang sanggup belajar bahasa asing untuk rasa lebih dekat dengan peminat.
      Fesyen antara elemen penting dalam identiti setiap artis. Tapi kalau ada orang kat Malaysia ni yang nak ikut fesyen mereka, ikut logik lah sikit ya. Negara diorang tak panas mana, bolehlah baju berlapis2, pakai beanie semua. Nak minat boleh, tapi pastikan akal tu guna.

      0

      0
  12. Flavours says:

    Semalam saya berada di KLIA menghantar anak balik ke US. Ramai betul muda-mudi menunggu dgn kedatangan mereka dgn banners/flowers/gifts. Bila mereka sampai anak muda- mudi kita menjerit/ melolong bagai di rasuk hantu. Apa yang mendukacitakan ialah mereka ni langsung tidak acknowledge fans mereka. Mereka berjalan laju , muka serious tunduk bercermin mata gelap dan tidak ada interaksi dgn peminat. PR mereka the worst. Walaupun mereka dikawal rapat sekurang2nya berilah senyuman atau lambaian. Buat apa tergila2 to these koreans. My perception they are a bunch of arrogants & snobbish lot

    0

    0
    • hara says:

      Mak cik, they’ve been taught to not be too friendly with fans. Sebab kalau diaorang terlampau mesra atau bebas nanti timbul macam-macam masalah. Tu arahan daripada syarikat diaorang sendiri. And they have to follow the order. Akaun twitter pun dikawal oleh manager..

      0

      0
    • ai says:

      Sebenarnya dah banyak kes kat negara2 lain artis sendiri kena sentuh kat tempat2 tak sepatutnya dengan fans. Diorang buat macam tu for safety reasons. Kalau main gave in je kat peminat, tak balik Korea dah diorang tu. Ada artis tu sendiri yang terjatuh gara-gara kena tolak dengan peminat. Takkan pihak pengurusan diorang nak biarkan artis diorang cedera, lepas tu tak boleh perform berbulan-bulan.
      Diorang sendiri dah banyak interaction dengan fans, bukan dekat airport je diorang jumpa peminat. Ada macam2 event lagi. Kalau diorang berlagak, jangan haraplah nak jejak ke Malaysia.

      0

      0
    • dian says:

      Maaf ya makcik, tapi pernah ada kes group yang perna kena baling dengan gifts semua sebab peminat nak sangat bagi kat diorang, ada yang pernah jatuh kena tolak dengan peminat, terpisah dari kumpulan diorang kat airport sebab dikerumuni peminat, dan banyak lagi kes-kes yang boleh mendatangkan masalah, baik kepada mereka, pihak pengurusan, peminat2 dan staf2 airport. Ada pihak airport negara luar yang tegur sorang artis ni gara2 peminat dia, sampai diorang bagi amaran tak boleh datang ke sana. See, gara2 peminat, artis tu yang kena.

      Banyak lagi tempat lain yang diorang jumpa peminat, dan berinteraksi dengan diorang, bukan sekadar di airport saja. Lagipun ada artis yang sangat sibuk, semasa dalam flightlah nak rehatkan diri. itupun ada jugak peminat2 fanatik yang ikut sampai dalam kapal terbang. Kat airport, makcik sendiri dah saksikan.

      Basically, privacy diorang sangat terbatas. Pihak pengurusan sangat mengawal pergerakan diorang. Mana-mana pergi mesti ada manager ikut. Even social network pun ada yang tak dibenarkan oleh pengurusan. Kalau ada pun diawasi oleh pihak atasan.

      Harap janganlah generalize mereka ni, kalau kita tak tahu apa yang berlaku sebenarnya kat mereka.

      0

      0
      • sano says:

        Ada gak grup2 yang dtng semalam untuk GDA hari pertama, hari ni terus balik Korea, lepas tu esok bertolak ke Manila untuk event kat sana pulak. Mmg la diorang letih je kat airport.

        0

        0
        • jun says:

          baru je tadi sorang member grup EXO, Kai, injured kat incheon airport sebab kena himpit dengan peminta sampai kena railing. Nak jalan pun kena manager dgn member lain tolong. Macam mana la nak perform kat filipina tu.
          Ni la yang jadi. Baik diorang interact dgn peminat atau tak, peminat nampak je bayang diorang mmg trus serbu.

          0

          0
    • Anonymous says:

      maapla mak cik yerr…. taw la mak cik antar anak balik US kan….saya taw la mak cik suke artis2 omputeh tu..tp jgn la main kutuk2 artis2 lain tanpa taw susur galur cite! ingat senang ke nak jadi kpop star..lagi2 yg live band..suh la anak mak cik jadi(kalau layak la pun :D)…baru taw mcm mane rasa hidup mereka2 g mak cik cakap ” a bunch of arrogants & snobbish” tu..trm ksh.

      P/S: jgn suka2 nak kutuk2 org mcm diri tu bagus sgt.

      0

      0
    • Anonymous says:

      anti mak cik ni! sekian. suka2 nak ckap org mcm dia bagus sgt je….xtaw jalan cite jgn pandai2 nak buat kesimpulan sendiri. trm ksh.

      0

      0
  13. n says:

    em…xpat g n tgk hongki…papepon…hongki mmg best…

    0

    0
    • hongstar says:

      hong ki tgk banner yg kitaorg buat, terharu sgt2….hong ki tu kelakar lah, knaper dia pkai mcm tu masa red carpet, member lain ok jer stailo..tak blh stop gelak teringat kan hong ki. he3, dia cute ^^

      0

      0
  14. hoi says:

    big bang takde keeeeeeeeeeeeeeeeee

    0

    0
  15. Yuhuuu says:

    Kara!!! saranghae

    0

    0
  16. Anonymous says:

    bigbang sibuk

    0

    0
  17. kiah says:

    juniel cantikkkk n comel. bye!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    byak la org2 malaysia bajet k-pop.. runsgla..ak bukak page nie pon,sbb nk tgok ap komen korg.. errrrr..bosan..sbb cantik,hensem dipuja.. padal tak mandi

    0

    0
  19. SSS says:

    tringin nk tgk F(x)..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    perlukah di adakan di Malaysia? program mcm ni boleh pula buat dan langsung tiada kritikan tetapi apabila program keagamaan ada kritikan?

    0

    0
  21. p uki k pop says:

    p u ki la k pop
    mcam an jin g
    peminat kpop macam pan tat

    0

    0
  22. bute kpop says:

    aku ni xde r minat sgt lagu2 kpop. cume aku suke tgk drama n variety show die je. tp nk tau jgk r grup pe yg ramai sgt tu? mcm suju dulu2 plak. penoh r pentas. yg grup pmpuan baju putih kain mcm lgsir tu plak grup pe?

    0

    0
    • nana says:

      Kalau yang 12 orang tu, tu kumpulan EXO. Satu company dengan Super Junior, SHINee, SNSD dan f(x).
      Yang perempuan tu kumpulan 4Minute. Baju tu konsep untuk lagu Volume Up.

      0

      0
  23. aku says:

    hodohnye yonghwa.pe bende ko blonde kan rambut ko tu
    elok2 dah hitam&hensem…ishk3
    but jonghyun still rocks

    kalula snsd pergi,mesti lg best…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kutuk YH, jonghyun pun akan terasa :( ….jadi, jgn la kutuk2 ahli CNBLUE…kutuk sorg maknanya kutuk sume… love my jonghyun :) …..

      0

      0
  24. malebes says:

    Eeeiiiii…. Aurat! Aurat! Aurat! Kalo retis melisia pasti korang kondemn khennnn… Ni pesal tak kondemn?? Sbb diorang bukan muslim?? Tp kene ingat… Korang yg muslim pun still dpt dosa tgk orat non-muslim… Wakakakakkkk… Pdn muke! Erkkk.. Aku tak nengok gmbo2 kpop… Aku bace headline jekk… Weeeeeee

    0

    0
  25. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    sori ye minah jambu tk minat ngan minah2 n mat2 korea ni ye….kalau mat2 jepon minah jambu minat jadi tk payah lah minah jambu komen ape2 kan….boleh kan kalau tk komen ape2? boleh ke tak kalau minah jambu tk komen ape2 ? ok lah kalau gitu minah jambu tknk komen lah boleh ? boleh ke tk boleh ni ? jawab lahhhhhhhh boleh ke tk boleh ? tkde pulak jawapan malas lah nk komen..

    0

    0
  26. lola says:

    haha , mane gule2 dngn max 24:7 , tak ade ke ?

    0

    0
  27. Pengarah urusan SM town punya jira says:

    Gula2 dgn Max 24:7 duk kat bawah sbg penonton je kot kah3.

    0

    0
  28. Tina turner says:

    Walaupun aku benci kpop sebab cam bangang, tapi aku amat meminati group2 yg amat berbakat besar seperti T Ara n SNSD n pink kerana diorg natural beauty, cantik, suara sedap, pandai menari, bersopan santun, hormat org tua2, berbudi bahasa, pandai masak n penuh dgn sifat wanita ketimuran. Group kpop lain sume cam haram x reti nyanyi tau miming saja. Dressing cam badut sarkas. Menari cam beruk. Aku sokong kenyataan bunkface 100% kpop mmg x gune kecuali 3 group ni iaitu t ara n snsd n pink. Roly poly loli loli poli. Sarang gay yo aishiteru

    0

    0
    • Mia Sara says:

      1.most of them x natural beauty. sila terima kenyataan.
      2. suara sedap- > some of them mmg suara sedap. maybe sbb da lm training. mungkin juga gifted. ada yg power masa live, ada yg biasa2 je .
      tapi bila cakap pasal live, kena tau itu mungkin real live performance, mungkin jugak pre recorded. tapi kena faham la, kalau tarian yg hardcore punya, mana larat nk live kan. plus diorang ni selalu bz ke sana ke mari, penat sehh..
      3. pandai menari -> this is really true. diorang training gile2 punya, kpop artists are very hardworking you know.
      4.bersopan santun, hormat org tua2, berbudi bahasa, pandai masak n penuh dgn sifat wanita ketimuran -> yg ni no komen sbb xkenal pun
      5.dressing -> cantik ok, cuma untuk tontonan muslim nie….emm…
      6. kpop mmg x gune kecuali 3 group ni iaitu t ara n snsd n pink -> hanya orang yang bodoh je komen mcm nie. banyak lagi artis kpop yang berkualiti eg CNBlue, FTIsland, KWill,Ailee

      Apepun, GDA kat Malaysia memang best!

      0

      0
    • doktor plastic surgery says:

      tara, snsd paling plastik dan selalu miming, cantik ker? muka lepas bedah hidung jd luas….wkaka, salute YG family mcm bigbang, psy, 2ne1, lee hi…mana ada miming, style apa bigbang, 2ne1…lee hi tu plak cute, psy famous seluruh dunia

      bukti SNSD, TARA miming
      – SNSD time live at KLCC..sound music ada problem, tiba2 suara mereka x keluar, padahal pegang mikrofon, x kan mikrofon rosak jugak :P
      -TARA pun sama masa showcase, mikrofon rosak ker suara x kuar bila sound ada problem, muahaha…kantoi miming

      0

      0
  29. Kpop is g00d, but not perfect! says:

    Some of them is indeed natural beauty.

    But to those who believe that ALL kpop artists is natural beauty are just plain ignorant.
    FULLSTOP.

    0

    0
    • anan says:

      Dah jadi stereotaip kat orang2 Korea yang semuanya plastik. Orang yang tuduh2 mereka ni macam la baik sangat. Kalau kita boleh cakap semua orang Korea buat bedah plastik, tak mustahil satu hari nanti diorang boleh generalize orang Malaysia semua pakai susuk.

      Ingat semua orang mampu ke nak bedah2 tu? Bukannya orang yang lahir kat Korea tu semua hodoh2 belaka, yang kat Malaysia ni cantik2 semua. Padahal ada jugak artis Malaysia sendiri yang cucuk sana-sini, suruh orang buat bedah plastik, macam2 lagi. Kalau macam ni, baik sangat ke kita sampai nak menuduh mereka begitu sekali?

      0

      0
  30. bute kpop says:

    bkn ke ms dorg sign contract ngan syarikat rakaman syarat2nya termasuk dengan mereka kne wt plastic surgery sekiranya diperlukan. kalo syarikat rakaman kate kne wt means dorg kne wt utk tarik prhatian peminat spy dorg cntik n hensem. kos pmbedahan syarikat yg tanggung. setahu aku r. mayb info aku ni xbtol kot. sape de info yg tepat blh bgtau spy aku n org2 di luar sane xburuk sangke

    0

    0
    • nuha says:

      Mungkin jugak ada agensi yang macam tu. Contohnya ketua kumpulan Kara, Gyuri. Masa dia nak sign kontrak dgn satu agensi ni, diorang suruh dia buat bedah plastik. Sebab muka dia bukan cantik standard korea. Dia sedih la masa tu sebab mak ayah dia pun ada masa nak sign kontrak tu. Taktau la apa jadi.

      Korea ni standard cantik diorang lain sikit. Maybe kita rasa yg dikata cantik oleh korea tu, biasa2 je, ada yg lagi cantik. tp macam tu la hakikatnya. Ada ahli kumpulan yang kurang popular sbb diorang punya kecantikan tak macam yg org korea anggap cantik.

      Situasi ni byk bagi tekanan sbnrnya, baik kat artis mahupun orang biasa. Kes buli bukan benda asing kat sana. salah satu sbbnya, sebab rupa. hodoh sikit kena hina. tapi bukan nak kata semua orang korea buat mcam tu….

      0

      0
  31. description says:

    Really no matter if someone doesn’t understand then its up to other visitors that they will assist, so here it happens.

    0

    0
  32. This site was… how do you say it? Relevant!! Finally I have found something which helped me.
    Cheers!

    0

    0
  33. You can certainly see your skills within the article
    you write. The sector hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to
    say how they believe. At all times go after your heart.

    0

    0
  34. Terrific article! This is the type of info that are supposed
    to be shared across the net. Disgrace on the search engines for no longer positioning this publish upper!
    Come on over and discuss with my web site . Thank you =)

    0

    0
  35. Hello my family member! I wish to say that this post is amazing, nice written and come with almost all significant infos.
    I would like to look more posts like this .

    0

    0
  36. Good post. I learn something new and challenging on blogs I
    stumbleupon every day. It will always be helpful to read content from other
    authors and practice something from other web sites.

    0

    0
  37. Having read this I believed it was rather enlightening. I appreciate
    you taking the time and effort to put this informative article together.
    I once again find myself spending way too much time both
    reading and posting comments. But so what, it was still
    worthwhile!

    0

    0