Written by AbangNara | September 24th, 2014

Pergh~~~ Hebat-hebat nama pelakon yang membintangi filem Dollah Superstar ini. Pelakon utamanya tak lain tak bukan ialah Awie dengan dibantu oleh Sharnaaz Ahmad, Fizz Fairuz, Neelofa, Aziz M. Osman dan juga Lan Pet Pet. Bakal memulakan tayangan pada 2 Oktober ini, filem Dollah Superstar ada tarikannya tersendiri lebih-lebih lagi dengan kehadiran Awie yang mutu lakonannya tidak perlu dipertikaikan lagi.

dollah superstar

Filem Dollah Superstar mengisahkan Dollah (lakonan Awie) sering berangan menjadi pelakon terkenal walaupun dirinya hanyalah seorang gengster veteran. Akhirnya impian Dollah tercapai apabila seorang pelakon popular bernama Shah Dazzle meminta dirinya menjadi mentor dalam sebuah filem aksi. Namun, lokasi penggambaran filem tersebut mula menjadi kelam-kabut dengan kehadiran Dollah. Apakah yang akan berlaku seterusnya? Kenalah tengok filem yang pastinya menggeletek jiwa raga anda ini.

dollah superstar

Selain kehadiran para pelakon filem Dollah Superstar semalam di The Curve, turut mencuri perhatian ialah kehadiran ‘teman tapi mesra’ Sharnaaz Ahmad iaitu Sharifah Anis Al Idrus. Memang cantik orangnya. Sedap mata memandang. Secara jujur, mereka berdua bak pinang dibelah dua. Semoga hubungan ini akan berkekalan ke jinjang pelamin.

dollah superstar

Jangan lupa untuk menyaksikan filem Dollah Superstar di pawagam pada 2 Oktober ini. Lagi beberapa gambar sekitar tayangan perdana filem ini dengan membaca artikel sepenuhnya.

P.S: Berat badan dipamerkan apabila anda duduk di kerusi awam

dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar
dollah superstar

26 responses to (22 GAMBAR)Filem Dollah Superstar Gegar Pawagam 2 Oktober Ini

  1. mutiara says:

    aikk..anis neh blakon ke dalam cite neh..sbok je..

    0

    0
    • Gundek nara says:

      Pelakon2 lelaki semuanya samseng tahi minyak. Boycott!!!

      0

      0
      • Melati says:

        Ni mesti citer lawak bodoh…for stupid Malays!!!

        0

        0
        • overdose says:

          poster film tu boleh tolong tukar tak ?? dah macam poster zaman 80an.
          aku tgk poster tu terus tak ada selera nak tgk film ni.
          Cuba tengok poster film2 luar macam mana…sekali tgk poster buat kita terfikir ni cite pasal aper…rasa cm nak gi tengok jer kan. Yang ni….tak rasa langsung nak gi tgk.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Awie…hero? Joke of the year!

          Dah x de hero lain ke ha???

          0

          0
      • Metrowealth staff says:

        Alamak! Hero perut buncit. Next????

        0

        0
  2. ryana says:

    wooowww..plakon meletop “AWIE” jooooo…. mmg mletop pawagam klu awie jdi plakon utama… mmg pelakon pujaan hati lah katakan klu awie ni… apa2 filem pun smua best… awie terbaikkkkkkk…. feeweetttttt

    0

    0
  3. ade ku kesah says:

    eh eh.. 22 gambar filem dollah superstar? tp yg byk gambar pompuan tu.. konpius pulak aku abg nara.. uwekkss

    0

    0
  4. Anonymous says:

    aku ni tak minat pon shanaaz. tp since story dia dgn shila hamzah+ND Lala+lisdawati maka aku dpt simpulkan bahawa shanaaz ni orgnya bpendirian. bukan suka bgaduh saje2 dgn org. klu tgk bukti depan mata la apa yg dibuat oleh Nd lala plus dgn anak dia yg tak matang tu plus dgn mesej si fauzi (laki lisdawati).

    0

    0
    • tak minat shanaaz jgk says:

      betul2..campur dgn azwan ali selfiaq menerakakan org vs. post shnaaz di twitter. di situ nampak rasionalnya shanaaz…

      0

      0
  5. nok gebuzzz says:

    hero smua best2……tapi yg sorang pelakon pompuan tu bukan yg dlm cite romie julie ke….hmmm ….

    0

    0
  6. Anigoni says:

    Cantik lah dress yang Anis pakai…

    0

    0
  7. waterlily says:

    Schoolmate aku anis ni. Memang cantik tapi mekap tebal sejak skola lagi. Tuh belum lagi dgn contact lens kaler biru. Tapi agak sombong. Dan mmg sejak dulu suka kapel dgn keling look.

    0

    0
  8. tecit says:

    Tengok berkali2, macam ayu rodoh pon ade jugak si anis idrus ni.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Anis tu nampak gem larrr……….anyway tahniah ler jadi awek kepada abang jebatttt!

    0

    0
  10. apeapejer says:

    Sorryla..disebabkan ada lopak, ‘diri ini'(bak kata abg nara) tak hingin utk mnonton filem ini..

    0

    0
    • tecit says:

      Hahahaha. Setujuuuu. Mase tengok list2 pelakon rase xsabar nk tengok sebab ade awie & abang jebat. Sekali tetibe ade lopakkk plakkk. adoi. jatoh tersemboiiii niat aku. diri ini xjadi nak g tengok. Puihhh

      0

      0
      • minah jambu idop umno ! merah biru says:

        kau tengok awie ngan abang jebat kau tu suda laaaaaaa kau jangan tengok si lopaaaaaa eh eh eh kau niiiiiiiiii macmmmmmmmm….. tkde ape ape lah hehe..,,bwekkkkkkkkkkkkkk !

        0

        0
  11. minah jambu idop umno ! merah biru says:

    kalau awie ngan shahnaz la yg berlakon minah jambu jamin mesti bagos punye di bantu pulak bukan calang2 pelakonnnnnnnnnn yg pasti bagos lah ! eh baru minah jambu perasan gambar no 4 tu laki si vanida ke ? hensem dia sekarang eh kenape lama dia tk berlakon ? dia ada berlakon dlm cite ni ke ? bang nara tolong siasat !

    0

    0
  12. MARIAH KERI says:

    Ya Allah Sharnaz hensem nyaaa. dr dulu minat dia ni. dah la ganass i suka! AWMMMMMMMMMMMMMMMM hihik. :D

    0

    0
  13. Neeyo says:

    cian Neelofa… filem waktu dia belum berhijab dan seksi bru nak tayang… pasal Poster tu… orang malaysia x kreatif langsung.. susah nak buat poster yang menggambarkan dan membuat orang berfikir what this is all about?

    0

    0
  14. appleazza6 says:

    best giler cite ni, dari semalam tgok dh 6 kali ulang2. selalu cite melayu tgok sekali je. lawak giler. x sangka

    0

    0