Written by Bella | July 25th, 2016

Baru-baru ini, pasangan Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya telah mengadakan sambutan hari jadi yang ke 2 buat anak mereka Lara Alana.

Majlis dengan tema Hello Kitty dan Princess itu berlangsung dengan cukup meriah sekali di Little Kingdom, Parkson Maju Junction Shopping Mall.

Beberapa rakan artis seperti Neelofa dan Fouziah Ghous bersama suami serta anaknya Muhammad Zeeshan turut hadir pada majlis berkenaan selain keluarga,teman rapat dan saudara-mara.

Dalam meyambut kemeriahan majlis Lara, Awal dan Scha juga memberitahu buat masa ini mereka belum mempunyai sebarang rancangan untuk menambah cahaya mata.

Buat Awal, beliau merasakan Lara tidak sedia untuk menerima adik dan masih lagi manja bersama mereka.

Belum ada lagi perancangan dalam masa terdekag kerana Lara belum bersedia untuk ada adik, dia masih perlukan kasih sayang. Dia seorang yang sangat sensitif dan cepat merajuk Jika dia ada adik dalam masa terdekat sudah tentu kasih sayang kami akan terbahagi, bagaimana perasaan dia pula yang masih kecil itu.

Saya rasa masa bersama dengan dia sangat singkat dan banyak perkara yang saya terlepas sehingga kadang-kadang saya cemburu jika dia belajar sesuatu perkara baru dengan orang lain. Sepatutnya pada usia ini kami ada disisi sentiasa, sebab itu saya kata bagi masa dia besar sikit untuk ada adik lain.

Rezeki untuk mendapat cahaya mata itu segalanya bergantung kepada ketentuan takdir juga. Kadang-kadang kita hanya mampu merancang. Hehe..

Jom layan beberapa lagi foto sekitar majlis sambutan hari jadi Lara Alana dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto: prettypeektures


61 responses to (22 FOTO) Sekitar Kemeriahan Majlis Hari Jadi Lara Alana Yang Ke 2

  1. Anonymous says:

    next

    0

    0
    • Mind ... says:

      gila…more family…!!!

      0

      0
      • taik keju mozarella leleh ???????? says:

        aq kentut padu tauuuuu !!!!
        bertaikkan keju mozarella leleh semalam ?????!!!!!!!

        0

        0
        • taik keju mozarella leleh ????!!!! says:

          taik keju mozrella leleh ????
          sapa nak ????
          wow !!!!!!

          0

          0
        • kentut bertahi mozarella leleh ??? says:

          jangan tahan kentut tauuuu ????
          pandai pandailah korang ye.. jangan kentut dalam lift ????

          0

          0
        • taik keju mozarella leleh ??? says:

          jangan tahan kentut tauuuu ????
          pandai pandailah korang ye.. jangan kentut dalam lift ????

          0

          0
  2. minah jambu - safety first says:

    cute..hepi beday alanaaaa nanti kalau alana dh besar jangan pulak alana berjubbah sambil bermain bowling tau sayang ok..pakai pakaian yg sewaktu dengan nye ok sayang..lov uuu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      menyampah Sgt dgn komen Ko blik2 tu juga Ko sebut” jgn pakai jubah main Bowling”! sama mcm c kentut tu blik2 kentut kentut kentut ja!BODOH Bahlol, komen sampah

      0

      0
    • miss lollipop says:

      mcmni baru la sambutan besday anak2.. che ta buat sambutan besday anak..??? dah macam party melaram dato datin ..

      0

      0
  3. Miss Unibes says:

    Lara ni muka ikut siapa??? Awal ke Scha? Sebab aku tengok Nedim tu seiras Bung Moktar. Nanti Nedim tua lagilah sebijik mcm Bung Moktar.

    0

    0
  4. kakikucinghitam says:

    happy birthday syg! such a lucky girl
    #bukanpeminatlaralanan

    0

    0
  5. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslim says:

    backdrop design mcm tok pek kong cina je..bodoh punye mak bapak..giler glamer..

    0

    0
    • PAK SOMET says:

      kau tu sembahyang kat tepekong cina kot sebab tu kau tau rupa tempat tu macam mana. al – muslim lah sangat….

      0

      0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslim says:

        kau nie mesti penjilat bontot awal kan..dasar batak artis,mesti duduk flet low kelas!!

        0

        0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslim says:

        bodoh sundal kau nie..perlu ke nk sembahyang kt topekong cina utk tau benda2 remeh nie..kau aje kot yg perlu buat mcmtue,,,kalau x,sure bodoh mcm lembu.. :)

        0

        0
    • anonymous says:

      Tok pek kong cina apa ke jadah nya kau ni. Ni dekat little kingdom lah pandai!!!

      0

      0
  6. nok gebuzzz says:

    aku rase lara ni paling famous kat Malaysia ni sbb Like kat IG dia mengalahkan retis yg popular…….mungkin sbb awal n scha artis pertama yg buat IG anak.
    btw happy besday sayang,semoga menjadi anak yg solehah..

    0

    0
  7. nina says:

    ‘Wannabe Couple’ and them…’wannabe freinds’ uuuuuwwwweekkkkkkkkkksss

    0

    0
  8. anon says:

    bosan dgn couple giler glamour ni.
    seriusly …anak dia tak kiut langsung n takde special talent pun.
    next!

    0

    0
    • bangang x bertempat says:

      knp? anak ko umo 2 tahun dah ada talent pandai bercakap 10 bahasa ke? org mcm ko ni bodoh. x pun jns x sembahyang x percaya dgn kuasa Allah.

      0

      1
  9. Anonymous says:

    Kau busuk hati ape dengan diorang? dengan lara skali ko sibuk..dia ada talent ke tak bukan mak bapak dia nak menunjuk tu..bongok punya manusia..dok sakit hati busuk hati dengan orang…tah anak ko nanti rupa camne Allah bagi dok keji anak orang..

    0

    0
  10. fit says:

    lor.. dh 2 tahun upe ny..
    tpi tngok video, mcm x pndai ckp lg..
    response ank johan and ank che ta jauh lebih comel.
    *jgn kecam. sukati la kk ton nk compare ngn ank sape pun

    0

    0
    • Emma says:

      setuju, padahal anak Johan dan anak che Ta lagi muda dari anak awak awal

      0

      0
    • Anonymous says:

      lara dah boleh cakap le tapi maybe mak ayahnya banyak cakap inggeris mungkin sebab tu dia slow sikit..so far kalu pegi stalk ig dia kadang2 dengar le dia sebut 123, flower, daddy..

      #bukanfanlara

      0

      0
      • Etot says:

        dia sebut teety tu bkn daddy, fower bukan flower…..mcm tak bole bukak mulut. Muka dia pulak kat gbr2 atas tu mcm muka terperanjat je,,,, Lantakla bukan anak aku pun

        0

        0
    • greenfingers says:

      Xbaik korang ni kecam anak dia yg innocence tu. Lain budak lain perkembangannya. korang yg kutuk2 ni mesti xdak anak lg kan, or klu ada anak pon dpt anak yg xdak masalah. jgn lupa na, jgn smpi Allah uji korang n anak korang plak disebabkan mulut celupar korang tu.

      0

      0
  11. Awan says:

    Takmo komen pasal Lara, cuma nak cakap yang bapak dia si Awal tu.. dah macam Japar On sekali tengok. Bahana lacur anak gamaknya.

    Happy birthday Lara ngeh ngeh ngeh.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    kesian ngan mulut2 puaka kat sini, harap korang semua dpt anak yg lbh sempurna nanti ya, lara si kecil pun nak d umpat, Astafirullahilazim, Selamat hari jadi Lara Alana, semoga mjd anak yg solehah nanti dan mdpt rahmat dr Allah sll, Ameen… Awal is a good dad :) Hope this family get blessing from Allah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      tekan like x habis baca. dah baca ayat last tu, nak unlike semula dah x bole :(

      0

      0
      • Anonymous says:

        salam saudara/i Anon 2.21pm : xkisah awak nak like atau dislike, tapi hindar kan dr hati nak benci sesapa sbb hidup xakan gembira :)

        0

        0
        • Anonymous says:

          betul..mulut puaka..hati busuk.. kesian org2 yg hidup mcmni…doa yang baik2 sudah.

          0

          0
  13. cik mek molek says:

    XNAK KOMEN PAPE. CUMA NK CKP SIMPLE YAA SI SCHA PUNYA BAJU .MUKA CNTIK PKAI TSHIRT BIASE PON CNTIK! AHHAIIII
    KLAU CHE TA LNSUNG DIA XKAN NK PKAI BJU TU SBB XDE LIP LAP LIP LAPPP HOHO

    0

    0
  14. Anis Al-Hingos says:

    anak kalu muka comey xpe gak nak berbirthday2..nie muka mcm……………. bapak pulak muka bapok..euuuuuuuwww

    0

    0
    • kata2 says:

      biadap nya mulut ko ni…blm tentu ank ko comey nnt dok ngutuk ank org je…

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku paling jijik kalau ada org nak mhina org lain esp kanak2, ntah2 muka ko yg gampang Anis Al-Hingos

      0

      0
  15. lara_melara says:

    lara tu autism lah…sbb tu lambat ckp lagi..

    0

    0
    • Anonymous says:

      lambat bcakap x semestinya autisme. development budak2 mmg berbeza. ada yang cepat ada yang lambat. anak buah aku dulu 2 tahun lebih cakap mengarut2.. xpaham. alhamdulillah.. 3 tahun bila da boleh bercakap.. mak dato…petah dan becok. pening nk layan

      0

      0
  16. Lari says:

    Rezeki Lara dapat life bagus..yg aku meluat kat bapak die.Over nau ! Pastu tak malu asik bagi hint nak job untuk anak amd wife.kalau korang perasan la kat melodi sapa je yg dtg as tetamu undangan (Dato terlajak laris,Dato vida,Micheal ang,Syamsol yusof)mula la si awal ni jual anak bini die.yela die kan sendu belakon cam kayu..die kan harapkan Melodi je ,belakon pun xde.Guna anak la untuk dpt RM.Kiranya anak die la sumber pendapatan dorang ni.Kalau xde anak camne nak bayar segala mak nenek hutang kereta rumah pi holiday segala. Ni soon bini dpt job berlakon dgn Aliff satar.gamak da lama nau tak dpt job sampai terlepas kata “teruja dpt berlakon dgn Aliff”.hahaha..biar che ta tu dari si awal ni.Kurang2 che ta tak hidup dgn hasil anak.

    0

    1
    • Lorat says:

      itu yang aku heran, buat majlis gempak2 gaya hidup macam wow la konon, apa jer kerja si Awal ni, banyak ker job dia sebab nampak duk kepit promote anak jer siang malam. Bila orang kata “lacur” anak, maghoh.

      0

      0
      • Anonymous says:

        makcik lorat otak lembab.. apa yang dimaksudkan ngn “lacur” . cuba check balik maksud tu . kalau tak kena ngn maksud jgn guna. kalau kau maksudkan menjual kehormatan atau menyundal.. itu ko la..

        0

        0
  17. nita says:

    Rezeki Lara..Happy birthday lara..jadilah manusia yg berfikiran positif..jgn jd mcm sape2 kat sini yg asik cari kesalahan org dan pertikaikan itu ini disebabkan dia x berkemampuan mcm parents Lara..pathetic sgt dorg tu.

    0

    0
  18. INTAN says:

    Budak ni pakai apa pun masih tak comel

    0

    0
  19. anon s says:

    Sedih jgk baca komen2 kat atas yg busuk hati duk mengutuk budak kecik. Kalau dia lmbt bercakap pun bkn masalah korang. Anak sedara aku dua org, dekat 5 thn baru bercakap. Kalau tak suka kat mak bapak dia, jgn di kutuk anaknya sekali. Satu lagi takyah di compare rupa anak org, anak2 korang lawa sngt ke. Melayu busuk hati..

    0

    0
  20. put says:

    Bijaknya Alana . SAPA lebih sayang dia .BApak 100 % atau mak 100%. Pandai dia kira kasih sayang

    0

    0
  21. xoxo says:

    pqra x comel

    0

    0
  22. xoxo says:

    pqrq x comel

    0

    0
  23. Mak Jemah says:

    Dah ramai org kata Lara ni autism. It’s not about bercakap je slow.. tapi segala response pun macam tak ada.. ada org kata anak buah la, anak sendiri bercakap lambat sampai umur 5 thn baru bercakap.. ni mak jemah nak tanya, response tak slow kan? ni budak ni dah ramai mak pak bagi nasihat tapi parents dia yg poyo still tak nak admit. Degil tak sudah! Kita bukan nak hina ke hapa. Kalau betul, admit and do sth for the benefit of tis girl. jgn nak gila glamer je,..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mantap..ada doktor pakar disini. walaweii… sesapa ada masalah tapi xnak di diagnose sila rujuk ke mak jemah.

      0

      0
    • Victoria becks says:

      Sebelum ko cop ank org autism ko g baca dulu symptoms dia apadia. Aku tgk lara pandai bergaul dgn bdk2 lain..suka berkawan..dan peka dgn surrounding which is ruled out from autism. Ank aku speech delay jgk mcm2 org nasihat mild autism la hapa la..last2 aku bwk pg jumpa psychology kanak2..at the end mg ank aku bkn autism..Allah taala dah susun semua..mungkin belum masa dia lgk…org2 mcm ko ni mg mulut jahat..tahu la mak.bapak lara tu nk handle cmna bkn sbb being denial ke hapa ke

      0

      0
  24. dina says:

    aku akan kutuk awal n scha ni selalu sebab aku taknak diaorang exploit anak diorang ni….makes me sick….people should not encourage them.
    jangan jadikan anak tu lubuk nak cari harta. mak bapak yg kena carikerja and support anak2… bukan the other way around. artis lain pun tunjuk gambar anak2 mcm johan, tomok, fynn, rita…tapi takde lah nak guna anak2 tu jadi duta dan sebagai nye…nak share dgn peminat share jer lah tanpa making money. kalau budak tu ada talent and interests barulah expose sikit macam anak aziz m osman araaziz…she is so talented ..petah bercakap and smart…tapi xde pulak aziz n wife nak exploit budak tu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      true..anak aziz m osman sangat berbakat selain cantik..tapi ramai yg xtahu bapanya aziz m osman..susah nak tengok muka daddynya dalam video..itu barula expose sebab bakat bukan sebab parent selebriti

      0

      0
  25. Sam says:

    aku suka alana..tapi parents dia ni cam gila glamor bebajet couple trpemes la plak….

    0

    0
  26. sentap says:

    mak bapak yg giler glamer expose anak…xda la comel mana pun..bsepah kat luar tu bdk2 yg lagi comel…meluat tgk dlm ig yg komen beria2 memuji si lara ni…mak bapak dh suam2 jd tpksa la jolok anak kat umum…bila anak ko kena cium2 smpi ruam ko komplen lak…

    0

    0
  27. Mama says:

    aku kalau jd awal or scha sedih bila baca mcm2 komen menghina lara ni..korang pandai mengutuk je..cuba tempatkan diri korang sbgai parents yg anaknye dikutuk sesuka hati..autism la, x comel la, x bijak la..anak yg korang kutuk mcm2 ni ciptaan allah..korang mengutuk mcm x ingat dosa tu mknanye korang menghina ciptaan allah..korang x tau nasib anak2 korang nanti…aku agakla yg dok ngutuk ni mmg blom dpt cari jodoh lg kot..sbb bg aku seorang ibu atau ayah x kan tergamak nak ckp benda2 buruk pd ank org lain..takut terkena pd anak sndiri

    0

    0
  28. aida says:

    aku x rasa awal dan scha exploit anak..dorg selebriti femes, sesape pn nk dorg promot produk..lg2 produk seisi kluarga mcm yakult..lebih baik jd duta seisi keluarga sbb boleh angkut famili pergi sana sini.. sesuaila dgn kesibukan dia yg x slalu dpt bersama anak…tu tuntutan kerja dia..cuba jd positif.hasil lara msti la dorg buat simpanan utk masa dpn dia.
    awal dgn scha may b x nmpak gaya hidupnya yg begitu islamik mcm ustazah internet di sini.tp suatu hari nnti siapa tahu mereka akan jd lebih bagus dr kami semua.
    masa tu kamu yg mengutuk dorg ni nak minta maaf mcmana?

    0

    0
  29. Saya setiap hari lewat jalan tentara pelajar. Kalau kebetulan setelah hujan lewat perempatan ini, penutup selokan tersebut sudah terangkat dan penuh dengan sampah. Hal ini sudah terjadi sejak lama, sekitar tiga tahun lalu ketika saya mulai lewat jalan ini This is my first visit to the palace Surakarta. Visiting historic places, which still preserve the culture and tradisions of the ancestors

    0

    0
  30. Diana says:

    Aku suka lara walaupun budak tu slow.. Maksud aku slow learner… Pgil daddy dn mummy pun tak pandai… Duk ralit nk brlari.. Tepuk2 tangan… Lepas tu pandai sebut yaeyyy je… Aku menyampah dgn daddy dia yg brlagak tu… Tunjuk mcm pandai sgt didik anak.. Padahal joy dulu yg bangunkan anaknya pagi2… Bapak apala tu… Si awal ni tak ada job… Sendu.. Sib baik anak bini laku…. Lara oh lara…. Kamu mmg slow banding dgn Chantik anak Johan yg cerdik…. Ecah plak trlebih cantik dan pintar walaupun umor setahun lebih… lara oh lara, kamu dh 2 tahun lebih ye… Nasib kamu la lara dpt bapak yg suka sentap, suka menangis, tak boleh brfikir… Harap lara dpt ikut scha yg blh berfikir logik, matang, tak berperangai mcm budak yg suka menangis mcm awal a.k.a awalina…

    0

    0