Written by AbangNara | October 27th, 2014

Hari Sabtu yang lalu, Sharifah Sakinah dan Aliff Adha telah pun selamat bertunang. Majlis pertunangan telah berjalan dengan meriah sekali. Di majlis tersebut, tarikh pernikahan telah pun dipersetujui oleh kedua-dua belah pihak. Sharifah Sakinah dan Aliff Adha akan disatukan sebagai suami isteri pada 28 Mac 2015. Jutaan tahniah diucapkan kepada mereka berdua.

gambar tunang sharifah sakinah

Pada majlis tersebut pihak lelaki menyerahkan lima dulang hantaran yang berupa tepak sirih, sirih junjung, sepasang kain, kain telekung dan kek. Manakala pihak perempuan membalas dengan tujuh dulang hantaran terdiri daripada jambangan sirih junjung, cincin, sepasang kain, set wangian, buah-buahan dan dua dulang manisan. Antara selebriti yang hadir ialah Marsha Milan Londoh, Michael Ang, Nad Zainal, Siti Saleha, Liyana Jasmay dan Jihan Muse.

gambar tunang sharifah sakinah

Lagi beberapa gambar sekitar majlis pertunangan Sharifah Sakinah dan Aliff Adha dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Amir Naufal Photography.

P.S: Kebakaran yang penuh misteri di sebuah kampung

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

gambar tunang sharifah sakinah

41 responses to (21 GAMBAR)Sekitar Majlis Pertunangan Sharifah Sakinah & Aliff Adha

  1. KAMARIAH says:

    TAHNIAH..

    0

    0
    • melati says:

      la si sewel camni pun ada oran nak? :(

      0

      0
      • Shhh says:

        Sedapnya ko mengata org sewel….dia bukan sewel lah..di ni jenis gila-gila..seronok layan org gila-gila ni..sbb dorg tak hipokrit..berbanding berkawan dgn org yang sopan santun, ckp bukan main lembut dpn kita..sembahyang 5 kali sehari tpi bila kat belakang bukan main mengata org bukan2..buruk2 kat org…ngat dia sorang je betul..byk manusia yang mcm ni…Sakinah ni walaupun ko ckp dia mcm tu tpi hakikatnya ada gak org nak kat dia..

        0

        0
        • K byeeee says:

          x suka cara minah ni…tengok dlm astro kena interbiew dgn pak nil macam kurang ajar je cakap. eee…no class. minah rempit sangat. sharipah sampah…

          0

          0
        • Kesiannnnn says:

          trend artis kawin… walaupun kenal baru 7 minggu. good luck je lah…. :(

          0

          0
        • ahaks says:

          sembahyang 5 kali lebih bagus daripada x sembahyang langsung…kan? k bye.

          0

          0
        • cisss says:

          xsemua org gila2 x hipokrit & x semua org yg sopan tu hipokrit…pokok pangkalnya diri sendiri la….solat tu tiang agama….jgn dikutuk org yg solat..kurang2 dia dah jalankan tanggungjawab sbagai muslim…gila2 boleh tp jgn sampai mengaibkan diri, melanggar hukum Allah…itu bukan x hipokrit namanya itu kurang cerdik

          0

          0
        • iva says:

          dah makin lawa dah jehan

          0

          0
      • Whatever says:

        Congratz! :)

        0

        0
      • zzzz says:

        jgn sampai Allah swt balas balik apa yg anda ucapkan ni…

        0

        0
      • orang84 says:

        at least sewel2 dia pun, tunangnya pilot. Ko hado???

        0

        0
  2. […] Pada majlis tersebut pihak lelaki menyerahkan lima dulang hantaran yang berupa tepak sirih, sirih junjung, sepasang kain, kain telekung dan kek. Manakala pihak perempuan membalas dengan tujuh dulang hantaran terdiri daripada jambangan sirih junjung, cincin, sepasang kain, set wangian, buah-buahan dan dua dulang manisan. Antara selebriti yang hadir ialah …read more […]

    0

    0
  3. badang says:

    dia ni mak janda ke janda xrasmi kan kan kan…pandangan kau org macamna

    0

    0
  4. sentap says:

    oh bertunang katenyer… da macam nikah… untong la orang berUANG… aku nikah pon tak segrand mejelis tunang dye.. tahniah la sakinah

    0

    0
    • Peah Ronggeng aka PR says:

      X payah la kau nak sentap sgt cik sentap oiii..dah sah2 kau bukan artis…so kat celah mana nak grandnyer…bukan masuk BN pun tuk kami nengok..

      0

      0
  5. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Sentap…. sbb ko sengkek

    0

    0
  6. sentap says:

    hotak kau sengkek.. bende tu pakai berape jam je.. beribu riban abeh utk bnde 2,3 jam je.. memang tak laa… grand ke tak ke sebuah mejelis tak kan menjamin bahagia hokei.. bersederhana itu lebih baek..

    0

    0
    • Peah Ronggeng aka PR says:

      Garang jugak kau ye Cik Puan Sentap oii…komen atas lembut jer…skali kau balas komen azwan ali dijangka masuk syurga, aku plak yang sentap…puh!!!

      0

      0
  7. naima says:

    lm xtgk sharifah haslinda..dulu aku rajin berlakon dgn dia…

    0

    0
  8. imah dauda says:

    kalu dh beruang tu xkira ler artis ke hape ke..kannnnn

    0

    0
  9. Tema says:

    Sukaaaaaaa semua perincian majlis kinah ni, simple & classy bukan macam korang yang PPRT tu, beadings baju warna warni, color block, sarat marat dah macam beca berhias, bad taste geliiiii wekkkk!

    0

    0
  10. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Tema.. aku suko komen ko..ssuai Sgt utk si sentap kat atas nun…warrghhh…

    0

    0
  11. zara says:

    Lawanyeeee Jihan Muse… Serius lawa die sekarang dan makin vouge gittewwww…

    0

    0
  12. peeiiii says:

    kurang comel sakinah ni kalu nak dibandingkan kakak dia shahira & lynn…lynn paling cun lama tak nampak

    0

    0
  13. minah jambu merah biru says:

    tahniah sharifah shakinah u soooo ayu n cantek n bakal laki u pon hensem ! ketiga2 sharifah ni cantek skaliii…sharifah haslinda sharifah shahira n sharifah yg paling kelakar sharifah shekinah lov u olsssssssssssssss..

    0

    0
  14. Jonah Hill says:

    Oh my god, that poor Aliff.

    0

    0
  15. jlo says:

    Sejak bila kakak dia Lin bukak tudung?..

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      eh ! dia kan memang tk bertudong ! bila masa si lin ni bertudong ? minah jambu tk penah Nampak pon yg dia bertudong ! sbelom ni dia bertudong ke jlo ? setau minah jambu dia tk pernah bertudong..

      0

      0
  16. MFBO says:

    Harap2 bakal suami dia nanti dapat mengawal batas2 Syarifah sebagai seorang isteri terutamanya bab pakaian. Tak payahla nak bersquat2 bagai. Nak jadi bini orang tak lama lagi. Tunjuk jela kat bakal suami bila dah sah nanti. Nak squat pun squat jela depan suami nanti. Lagi besar pahala die. Lagi pun untuk suami jugak kan? Kalau aku ade isteri aku nak suh die squat kat aku 18 kali sehari. Barulah kalah Jennifer Lopez. Mase tu baru kau tahu erti squat yang sebenar.

    0

    0
  17. Farah says:

    Memang cantik dan padan. Tahniah Sharifah Sakinah & Aliff.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    wlpn majlis kinah ni mcm nk bernikah..tpi aku tengok lawa la plk…dia pnya warna lembut jer..x ad la warna warni sgt..sakinah ni x berape lawa klau nk d bandingkn ngan kakak2 dia..

    0

    0
    • peeiiii says:

      kurang comel kan…bila teringat perangai…memang huduh….harap2 berubah jadi yg lebih baik

      0

      0
  19. lia says:

    Apsal Marsha nampak serabai..

    0

    0
  20. jemaah jemah says:

    tunang je punn. kemain lagi. dulu masa mula2 reporter tau psl dia bercinta poyo je cakap tak nak kecoh2. propa!

    0

    0
  21. jd says:

    untunglah org byk duit kan. majlis tunang dah mengalahkan majlis kawen.. kalo aku la.. takde nak tunang2 gini. alang2 dah grand gini aku wat majlis nikah je terus. membazir jela. apepon tahniah lew

    0

    0
  22. CUTE says:

    aloo..aloooo comei nyeeee Nad Zainal..

    0

    0