Written by serenity | November 12th, 2013

Pasti ramai yang mengenali watak Faizal yang dimainkan oleh Syarul Ridzwan dalam drama Love You Mr. Arrogant. Syarul , atau nama sebenarnya Mohd Saharul Ridzwan Hashim, 24, ialah salah seorang pelakon yang baru meningkat naik di negara ini. Antara drama terbaru Syarul ialah ‘Sweetheart Fantasia’ yang boleh ditonton secara online di laman web Tonton mulai semalam (11 November) sehingga 23 Disember selama lima minit mulai jam 12.00 tengahari.

 photo 1460202_475975969171010_156332462_n-1.png
 photo 1465200_476082365827037_1953555048_n.jpg
SweetHeart Fantasia mengisahkan seorang pengarah muda, Jimmy Daeng, watak yang dipegang oleh Syarul baru pulang dari merantau dan menemui seorang pelakon terkenal, Julia Jane, watak yang dibawa oleh Emma Maembong.

Sekiranya anda berminat untuk melihat gandingan mereka berdua jangan lupa untuk ke laman web tersebut untuk menonton. Untuk makluman anda, Syarul juga sedang melanjutkan pelajaran di Universiti Sains Multimedia dalam bidang perniagaan antarabangsa. Lagi 19 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Dapatkan tiket Apresiasi Seni 2013! Program ini berkonsepkan persembahan pergendangan tradisional 1Malaysia, tarian tradisional dan muzik tradisional. Ia berlangsung 23- 24 November 2013 (Sabtu dan Ahad) di Auditorium, Kompleks Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur pada pukul 9.00 malam. Tiket berharga RM50, RM20, RM10, & RM5. Keterangan lanjut sila hubungi En Wan Mohd Faidz / Cik Farida JKKN WPKL di talian 03-20726431 atau e-mel jkknwpkl@yahoo.com Dapatkan sebelum kehabisan!

 photo 1468593_477560672345873_228247018_n.jpg
 photo 1460269_476443899124217_1974884364_n.jpg
 photo 1457548_475539639214643_532552997_n.jpg
 photo 1457531_475539749214632_2066916610_n.jpg
 photo 1460202_475975969171010_156332462_n.jpg
 photo 1454839_475539809214626_2048430946_n.jpg
 photo 1456059_476466999121907_406869386_n.jpg
 photo 1450097_476774132424527_1130004873_n.jpg
 photo 1382199_471381986297075_360777444_n.jpg
 photo 1452116_475539622547978_2054612082_n.jpg
 photo 1451421_476443715790902_1018597610_n.jpg
 photo 1391793_470746626360611_289291766_n.jpg
 photo 1391668_476443719124235_1349490136_n.jpg
 photo 994388_475539709214636_1101122586_n.jpg
 photo 994346_469620359806571_1426116511_n.jpg
 photo 1381464_469621406473133_1185729686_n.jpg
 photo 969207_476082462493694_460730867_n.jpg
 photo 994385_476082419160365_2047310461_n.jpg
 photo 537300_476443635790910_1575880616_n.jpg

49 responses to (21 GAMBAR)Gandingan Syarul Ridzwan Dan Emma Maembong Dalam Sweetheart Fantasia

  1. be says:

    Mahat Batu Pahat!!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      owhh die ni ke mahat batu pahat..

      0

      0
      • Unta says:

        muka iras2 Ken Theeradeth pelakon thai…handsome !

        0

        0
        • narareader says:

          Oklah. handsome sikit dari Rosyam Nor. maskulin terserlah. kbai.

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Wah dh lama kak cham c dihidangkan dgn gambar2 anak ikan muda jambu jambi!
          baguslah semakin hari tv2 di malaysia menghidangkan pelakon2 yg berwajah jambu2! xde lah bosan nak menghadap pelakon2 yg x berwajah!
          ini menunjukkan industri tv malaysia semakin maju!

          Syarul nanti jemput mai la ke rumah kak cham.. ada party BBQ.

          0

          0
    • macamsethan says:

      ehh
      dlm cte love u Mr arrogant aq mympah ngn laki ni..
      luaran alamak cm hensem je
      cm macho je hahai

      0

      0
  2. fiona says:

    cun la emma ni

    0

    0
    • faunarina says:

      emma cun adik dia chacha 2 mcm laen mcm ckit mulut die..rase nk tolong kapit jer klu tgok die blakon..mulut aku ikot gerak tgok bibir die..

      0

      0
  3. fifi says:

    kalau betul la couple ngan zizan mmg xsesuai sngghla….

    0

    0
    • ain says:

      RUPA PARAS XPENTING…YG PENTING LEH MENJAMIN KEBAHAGIAN HINGGA AKHIR HAYAT LORR….KALAU PILIH YG ENSEM N CNTIK JEK…KAHWIN-GADO-CERAI..XGUNA GAK..

      0

      0
      • hana says:

        rupa paras x penting. Cuma fulus aka duit plg penting. Cuba klu zizan tu x berduit, nk ke emma kt dia? Lol Mesti emma 2 ttp sebelah mata je msa dating ngan zizan. Janji poket tebal….c zizan plak besa la, x reti tgk cermin,asal ad pompuan cun je trus cair. Huhu Just saying

        P/s: Pd org yg kata duit x mnjamin kebahgiaan pd zmn skrg ni, meh ak bg minum sup selipar jpun..

        0

        0
  4. sygg gile shila amzah says:

    hensome gile mamat ni, sape ni artiss sendu ke. ala emma ni pandang duit zizan je.

    0

    0
  5. be says:

    handsomenyaaaaaaaaaaaa . sesuai dgn emma

    0

    0
  6. USM says:

    abg nara, universiti sains multimedia malaysia tu uni baru ke..haha

    0

    0
    • vanilla says:

      universiti sains multimedia ni klu dlm bhsa omputih nye multimedia science universiti….baru pe mende nye….dh berzaman de dh….ko nk kondem abg nara la tu kan…ele….mcmla aku xtau…..sj letteww nk kondem abg nara *kan kan kan*

      0

      0
      • unknown says:

        aku pun pelik bc Universiti Sains Multimedia tu… xtaw lak aku MSU ada wat rebranding dlm BM…

        0

        0
      • butam says:

        eh eh mane ade universiti sains multimedia tuh. Multimedia science university pon takde, yg ade multimedia university (MMU) takpon management & science university (MSU). sekian =)

        0

        0
  7. lalolalola says:

    hensem r mamat ni…emma, ko mmg cun!

    0

    0
  8. emma kembong says:

    laki nih pelakon love you mr arrogant yang jadi mamat saiko tuh..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    muka mcm ad iras izzue sikit…mcm sesuai plk aku tengok dia ni ngan emma…dia ni berlakon pn ok gak….

    0

    0
    • Peanut says:

      Aku baru nak cakap muka die de iras-iras Izzue sikit..kadang2 tengok die berlakon de gk mcm Izzue nye style..part wat mimik muke to…

      0

      0
  10. emas says:

    sumpah handsome..dah lah rumah aku dkt dgn msu..boleh aku stalker dia..haha

    0

    0
  11. mizz says:

    oooo diani mamat saiko dlm drama mr.arrogant tu..
    wlupun sesaiko-saiko mamat ni tp mmg nmpk gak tarikan dia ms dlm cite mr.arrogant tu…
    so dlm citeni mst agk2 romantik watak dia kan…kott
    klu dia senyum br nmpk handsome and manis…
    emma mmg cun sts…suka tgk dia…

    0

    0
  12. X habih sklh says:

    X brp berkenan artis x habis sekolah..

    0

    0
  13. ikan kembong says:

    waaaaaa..ensem sgt ni…….knp bkn die ni jd hero cte ‘Playboy itu suami aku’?????? aku nengok hero baru ni sendu se sendu sendunya.malas nk layan.hahaha.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ye la ikan kembung..kalau dia jadi hero cite “plaboy tu suami aku” kan best…hero y baru ni x best le…mcm kaku j…aku tengok pn mcm x de mood la…

      0

      0
      • Diana says:

        Hero,heroin same je… Muke ensem, lawa tp blakon mmg xleh blah… Nampak btol blakon nye… Yg natural yg jadi bapak tu je aku ase… Heroin tu dlm novel mcm nerd..dlm tv xde nerd langsung… Mcm terencat ade la…

        Frust ngenangkan novel nye top seller n mmg best…

        0

        0
      • syarul ridzwan's fans says:

        syarul ridzwan lagi pandai berlakon daripada si juara hero remaja tu. even syarul ni tempat ketiga tapi lakonan dia is the best!

        0

        0
    • comot says:

      heroin dlm playboy 2 suami aku tu klu erin malik mesti lagi best….

      0

      0
  14. nazzz says:

    walaupun mamat ni berlakon jd saiko kat LYMA, tp lakonan die menjadi.. pandai die berlakon..

    0

    0
  15. xoxo says:

    syarul ridzwan ni dh bnyk jugak la blakon drama.
    hujan,LYMA pastu drama yg ade fazura ngan shaheizy sam tu,ape ke tajuknye dh lupe…
    die ni salah satu hero remaja.

    0

    0
  16. nnn says:

    dia ni ada bau-bau bacang dgn izzue islam ke…gaya lbh kurang je….waktu dlm LYMA tu pun confius sekali pandang macam izzue…2 kali pandang……orang lain rupanya

    0

    0
  17. Anonymous says:

    berlakon pn ok jugak dia ni wlpn hari tu dia berlakon watak saiko…dia ni kalau low-profile orangnya leh naik mcm izzue tu…muka pn leh tahan gak..ensem…

    0

    0
  18. Leylla Zaara says:

    Photo pkai spec tu iras2 Aaron Aziz..

    0

    0
  19. fizz fairuz ( g'y) says:

    Cun nye emma …aku yang songsang ni pun terangsang… :-)

    0

    0
  20. aku says:

    benci aku tengok mamat ni dlm LYMA..psiko giler.. suke buat mulut pahtu jelir2 sikit..eeii.. geli aku… tu tandanya lakonan dia menjadi… haha.. btw, dia ni kategori charm and hensem ..hihi..
    awat PISA tu tak best.. pelakonnya sendu je aku tengok…tak kisah pelakon baru ke lama, kalo pndai bawak watak mmg orang akan suke.. tahniah utk azlee khairi, big applause untuk zara zya.. korang mmg daebakk!!

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Ada iras aaron aziz

    0

    0
  22. mawar berduri says:

    syarul ridzwan pelakon baru….harap2 tak lah kontroversi lebih.
    boleh jgak jd pelakon harapan terbaik nanti 3-5 tahun lagi….

    0

    0
  23. minat dia sejak 'Hujan' says:

    muke dia ni hasil campuran aaron aziz + izzue islam gitu……love him!

    0

    0
  24. aku rasa says:

    baik amek depa ni jadi hero heroin cite playboy itu suamiku. hero dalam cite tu dh lah kaku. dh mcm gay buat buat jadi buaya..pleaseeee lahhh. lagi satu heroin dia dalam novel kan bertudung asal dlm cite tu xpakai tudung eh??? musykil akuuuu

    0

    0
  25. kak chah says:

    sweet la emma ni..suka kak chah tgk..dia cantik, tp tak cantik melampau, tapi ada tarikan tersendiri..

    0

    0
  26. Anidz says:

    bangga dengan pelakon Malaysia.. dorg ensem sbb semula jadi… tp kalo pelakon korea ensem sbb plastic surgery… that’s the fact

    0

    0
  27. […] (21 GAMBAR)Gandingan Syarul Ridzwan Dan Emma Maembong Dalam Sweetheart Fantasia (46) […]

    0

    0
  28. saruji says:

    Ya Allah!!! selama ni aku mati-mati ingatkan pelakon drama romi cinta julia, fajar aiman dan aku isterinya tu adalah pelakon yg sama iaitu Izzue Islam. baru hari ni aku tau rupanya ada dua orang yang seiras Izzue Islam dan Syarul Ridzuan

    0

    0
  29. anonymous5 says:

    Rasenye mcm shahrul minat dgn emma tapi x dpt pikat emma,coz sifat kurang menarik banding dgn zizan yg lebih baik,klakar,rendah diri..senang hati kalau tgk lelaki baek ni..

    0

    0