Written by AbangNara | December 11th, 2013

Fuh~~ Kalau tak tahu, Abang Nara mesti dah ingat ini ialah majlis pernikahan Rozita Che Wan dan Zain Saidin. Grand gila kot majlis berinai mereka. Siap dengan pelamin, persalinan baju dan perhiasan yang super cantik. Kagum Abang Nara melihatnya. Memang rezeki mereka berdua dapat menganjurkan majlis sehebat ini.

gambar berinai che ta dan zain saidin

Bakal dinikahkan hari ini, Che Ta dan Zain nampak segak, kacak, cantik dan menawan di majlis malam berinai milik mereka. Turut hadir ialah ahli keluarga terapat seperti Ayu Raudhah, Mazlan Pet Pet dan anak-anak Che Ta. Tak sabar Abang Nara nak menunggu majlis pernikahan pulak. Mesti lagi super duper grand punya.

gambar berinai che ta dan zain saidin

Lagi beberapa keping gambar sekitar majlis malam berinai Rozita Che Wan dan Zain Saidin dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram MediaHiburan.

gambar berinai che ta dan zain saidin

P.S: Kalau tak dapat anjurkan majlis sehebat Che Ta dan Zain, sekurang-kurangnya photographer kenalah yang bermutu tinggi untuk mengabadikan hari bersejarah anda. Abang Nara cadangkan korang gunakan khidmat Ryaniez Moments Photography. Banyak nama besar seperti Fasha Sandha, Beego dan ramai lagi yang 100% puas hati dengan hasil tangan mereka. LIKE Facebook Ryaniez Moments Photography atau WhatsApp sahaja nombor di atas untuk pertanyaan.

gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin
gambar berinai che ta dan zain saidin

[jetpack-related-posts]

193 responses to (21 GAMBAR)Sekitar Majlis Berinai Rozita Che Wan & Zain Saidin

  1. Anun says:

    Oppss…ni fotografer mne ni?? Pic bese je…

    0

    0
    • Anonymous says:

      waa . . cantiknye che ta . .

      0

      0
    • Malu Dong Ahhhh!!!! says:

      One word je aku nak mention kat sini…MEMBAZIR…

      0

      0
      • Anonymous says:

        nak mebazir apanya??? bukan duit dia yg keluar.. ini semua sponsor.. dengki ko ni!

        0

        0
        • Anonymous says:

          betul tu . . betul tu . . ramai orang denki dgn che ta . tanpa mereka sedar . kn ?

          0

          0
        • Malu Dong Ahhhh!!!! says:

          Aku x dengki pun…aku pun dah kawen…bukan boleh patah balik nak celen cik ta punya majlis pun…aku pun tau semua nie sponsor…tetap aku tau kalau aku kawen la nie pun x dak sapa nak sponsor kat aku coz aku bukan retis pun..maksud aku kat sini bukankah baik buat secara sederhana je..janji tetap tercapai maksud & hajat nak kawin kan…sebab kat sini aku rasa majlis diorang nie dari majlis merisik to pre wed ke majlis berinai sgt besar2an…nampak melebih2…belum majlis akad nikah & resepsi lagi…bayangkanlah…itu aje..salah ke aku meluahkan rasa…kau x suka kau punya hal lah…ke kau yang dengki dengan komen aku…

          0

          0
        • gagap says:

          kesian ko.. dulu kawen takde yg sponsor.. che ta yg dapat sponsor kawen tp ko pula yg meroyan tak puas hati.. biar la dia.. dia lebih tahu sebab itu majlis dia.. ko kalau minat dia ko doakan kebahagiaan dia sudah la.. tak pyh nk sentap pasal pembaziran dia.. dia tak suruh ko sponsor pun.. ada mata tgk.. ada mulut hindari dr berkata negatif, ada jari simpan dalam poket kalau rasa komen tu bermotif dengki..

          p/s : malu dong aihhhhh kat diri sendiri..

          0

          0
        • Malu Dong Ahhhh!!!! says:

          To : Gagap
          La yang kau nak kesian masa aku kawen x dak sponsor napa..bukan aku x bleh kawen pun krn x dak sponsor…x la pulak majlis kawen aku x jadi krn x dak sponsor..aku pun dah kata awal2 aku bkn retis…aku x meroyan pun…ada ke aku kata dia suruh aku sponsor..ko paham ke x…yang aku kata membazir je…bukan aku sentap pun…yang aku ulas panjang2 pun bkn dituju utk kau tapi kat ANON 10.47 am jer…dia x komen balas tapi kau pulak yang lebih2…So sapa yang meroyan kat sini…

          P/S : Kang aku tampor dari gagap trus gigi berterabor…

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko memang pendengki..che ta yg kawen ko pula yg sentap sampai jaja cerita kat blog ni yg ko dulu kawen takde sape nk sponsor..motif?dengki la sgt..jaga je hubungan ko laki bini..tak payah nk mempersoalkan pembaziran rumah tangga org lain..ko bazir masa kt blog ni reply komen org lain ko tak rasa membazir ke? one word utk ko “MEMBAZIR” too.. hahahaha…

          0

          0
        • gagap says:

          hhehehehe… One word je aku nak mention kat Malu Dong Aihhhhh…MEMBAZIR…

          0

          0
    • keledek says:

      ayat terngiang2 kat otak aku: “Lace tu waaajjiibbbbbbbbbb!”

      0

      0
    • Freelance Copywriter says:

      Must there always be a ‘motive’??? Congrats to the happy couple!

      0

      0
  2. aina says:

    mak aiihh….mengalahkan anak dara yg nk kawen…..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    cantik :)

    0

    0
  4. perkahwinan janda termahal says:

    x dapat diterima dek akal

    0

    0
  5. twinkle says:

    buat mcm dh nikah jer. hai laaa org mlyu. ni la beza islam i kecil dengan Islam I besar. wallahu

    0

    0
  6. anak halal says:

    bosang dah weyh…nikoh la cepat.dop lalu dah tengok nyeeeee

    0

    0
  7. che Tan says:

    haa. kau berinai ke benikah ni.overnya

    0

    0
  8. senah says:

    mcm main kawen kawen lak, takde seri pengantin pun. makeup sama mcm nak g event event..

    0

    0
  9. chinta chanduri says:

    kenapa tangan dia macam melecur tu? opssssss

    0

    0
  10. aina says:

    che ta.. adik2 hang molek jek pkai tudung…. hang bila lg? hrp zain dpt la bimbing che ta pas ni….

    0

    0
  11. didie @ says:

    DESPERATELY LOOKING FOR ATTENTION. HEY LOOK! I’M GETTING MARRIED. HEY LOOK! I CAN AFFORD THIS. HEY LOOK! I’M SO SATISFIED.

    0

    0
  12. mak iti says:

    kahwin 13 juta, jgn xsmpai 3 bulan sudah.. bergetah uollsss,, mesti zain x sabar nk terkam ni… opssssssssssssss.. selamt berbhagia.. pengantin x berapa nak baru ni….

    0

    0
  13. puiii says:

    semua ini poyo……

    0

    0
  14. rya says:

    Eh!kenapa pengantin lelaki bergambar dengan mak pengantin perempuan?mana pengantin perempuannya?..keke

    0

    0
    • adik says:

      apala ko cakap cam ni..jodoh dia la..ko sibuk apasal..at least dia tak amik laki ko atau bf ko..bluekk

      0

      0
      • paklong says:

        eh hang yang tersentap pasal apa? muda lagi ke hang pakai nickname adik ni?…keke…ni blog gosip. bukan blog akademi

        0

        0
  15. Anonymous says:

    mata aku y rabun ni brtmbh rabunya bila melihat pic cik ta ni…ap pasai le pic dia mcm ni…x terang n kelam jer….pd aku cik ta nmpk sama jer sb mgkn dia dh biasa pakai baju mcm ni dh biasa bersolek ngan bulu mata betingkt2…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ini gambar dr ig media hiburan.. di ambil secara rambang.. tak semua photographer dibenarkan ambil gambar kawen diorg ni sebab diorang awal2 dah ditempah astro…

      0

      0
  16. ali says:

    pic kelam2 je….profesional ke hpone nie?

    0

    0
  17. oct1883 says:

    hahaha!!! aku mampu tergelak jee!!! hahahahahhaahha!!!

    0

    0
  18. sarahlee says:

    Yg atas kepala dh macam tanduk kuar dr kepala dah….kalau majlis nikah nya aku rasa macam2 diar kuarkn…sian zain….raksasa rupenyer che ta ni…. Belum kawen lg dh kuar tanduk.

    Btw che ta ko memang cantek.

    0

    0
  19. Aleeya Nabila says:

    laa….bru majlis berinai ke??tp jln beriringan cam
    da nikah….wlau kite manusia x lari dari buat kesilapan,
    jgn laa smpi nk ketepikan agama…huhuhuhu…bkn nk tunjuk pndai..
    nasihat utk diri sndri jgk…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    moga bahagia ye….

    0

    0
  21. tyrabank says:

    Nak tuju lagu boleh?… Sama muda dan sebaya….(Lagu ahmad daud& rafeah buang)..ahaha..macam xsesuai pulak lagu ni.jangan nanti hari sanding depa pasang lagu ni sudah.haruuu..

    0

    0
  22. buruknya gambar. photographer jovian & nina lagi cantik. baru majlis berinai. hmph

    0

    0
  23. aku adalah aku says:

    bagi aku la selagi hubungan dorang tu ikhlas, jujur dan tak merampas hak sesape, just go on la
    dorang nak wat grand ke tak, tu kemampuan dorang
    kadang2 berhabis untuk sekali seumur hidup kan satu kepuasan
    tak dinafikan nampak over n show off
    tapi sekurang2nya dorang bina rumahtangga bukan atas kehancuran hubungan orang lain
    habis yang ramai kahwin atas kehancuran rumah tangga org lain, yang jadi perampas semua tu nape tak bising ek?
    kalau tu korang nak kutuk bagai pun, aku tumpang sekaki

    0

    0
  24. Anonymous says:

    biasa-biasa…lawak..x nmpk comei pn….

    0

    0
  25. CT DAN HATI says:

    KALAH DATUK T…..UHUHUHUHUUUU

    0

    0
  26. peeiii says:

    mcm cemburu jer..mcm dengki jer….
    tp cantik ler

    0

    0
  27. Sayang says:

    Ni ke yang dikatakan cantik? Tang mana nye yang cantik? X berseri langsung la…..

    0

    0
  28. nad says:

    ini ke majlis berinai??? tak terkata den!!!!

    0

    0
  29. Biskut says:

    Apa benda kat atas kepala RCW tu. mcm tanduk plak dh. br je majlis berinai dh mcm ni. malu plak aku tgk RCW kat cni. mmg dh terlebih sgt. Jovianina punya majlis berinai smlm lagi simple. buat kat rmh je. Ada majlis khatam quran lagi. RCW ngn ZS tak buat ke?

    0

    0
  30. illa says:

    nape gambar2 suma gelap..x cantek lh..wpun grand juta2..tp photographer cincai je..x bbaloi langsung..

    0

    0
    • nina says:

      Oi. Ni gmbr dari tetamu yg hadir je. Dah sah2 photographer dia nak transfer gmbr edit lg. Ko ingt 10min je ke.

      0

      0
  31. ye baiklahhh says:

    #sembangberapi #critankgempak #OKFINE!!!

    0

    0
  32. TempayanBudu says:

    sedihnya tgk org Islam macam ni..

    0

    0
  33. VELAGAK DIBA says:

    MAJLIS KHATAM AL-QURAN TAK BUAT KA CIK TA????

    0

    0
  34. redgurl says:

    bukan nikah dulu baru malam berinai ker? setahu makcik la, kat kampung sy adat kena nikah dulu baru la berinai segala…

    0

    0
    • alahaiii says:

      btol.. kalau dh nikah nk bt mjlis brinai bole brsanding skali mcm sy dulu tp ada jg org bt majlis brinai tp hanya perempuan saje x cmpur ngn laki apatah lagi mmg pngantin laki x bole ada.. ni ikut adat mana tatau la. agama di tepikan.. hmm no komen. doakan yg trbaik saje

      0

      0
  35. aku says:

    tahniah…jangan nafikan che ta mmg cantik..aku rasa muke die berseri dalam majlis berinai ni..x fake..

    jangan lh kita dengki..jangan nafikan..hak dia perkahwinan dia..doakan yg terbaikkk…semoga kekal hingga ke jannah..aamiinn..

    0

    0
  36. Sha says:

    Tak faham aku, kenapa depa ni suka sangat bikin kontroversi. Nak kata gila glamour rasanya semua org kenal depa. Tapi pasai apa nak buat majlis yg bertentangan dengan adat even bertentangan dgn Islam. Kalau depa dah nikah, lantak p la nak berinai bersama ka, mandi bunga bersama ka. Takdak sapa kesah aihh.

    0

    0
  37. erin says:

    sponsor berjuta-juta…majlis glam gila kentang..takkan kasut anak pun x boleh beli yang elok sikit..adoiila

    0

    0
  38. minah jambu merah biru says:

    cute cik ta n zain pon hensem semoga bahagia….rimas Nye minah jambu tengok si ayu tuuuuu serembah serembeh eeeeeeeeeeeeeee…

    0

    0
  39. rosmerah says:

    Wow…grand sangat buat majlis berinai. Both glamour…ko tgk anak cek ta pun grand pakai kasut mcm takde stokin je. Opss! sorry

    0

    0
  40. No Name says:

    Dunia akhir zaman…

    0

    0
  41. lol says:

    majlis paling mengarut.. kalah org kafir lak… bukannya majlis nikah pun smp perlu ada majlis begini… ni la dia melayu yg makin hanyut dengan arus dunia

    0

    0
  42. Nizuan Hanaffi says:

    Salam dan tahniah,
    cuma seperkara nak tanya apsal kualiti gambar kurang menyerlah…
    kalau inilah gambar dari jurugambar professional x sepatutnya begini kualitinya…
    sekian.

    0

    0
  43. Che TuT says:

    3 + 6 = 9

    Tidak dapat dinafikan, wajah Che Ta nmpk berseri, cantik jika dibandingkan dgn wanita seusia dgn nya. Aku rasa semua ok jer sebab org sponsor. So, lantak lah diorg. Tapi, bab jalan berarak bertaut tangan dgn lengan si Zain tu rasanya mcm X patut.

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Che ta pakai barangan ke as tajaan berjaya but tak menyerlah cz sarat sgt…baju pun sarat…pakai pula barangan kemas…tak tau yg mana barangan kemas n mana perhiasan kat baju…pening n silap mata…if nk pakai barangan kemas sepatutnya baju biar simple baru nmpk cantik n menyerlah…ni dr atas kepala sampai bwh kaki…penuh…oh pening

    0

    0
  45. Midah75 says:

    Ikhlas dari hati.. mmg betul siapa yang tak nak majlis yang meriah & akan diingati buat selama-lama2xnya lagi2x majlis perkahwinan but seriously simple is still the best walaupun majlis di-sponsor ataupun tidak as yg memilih dan bersetuju adalah tuan/puan punya badan sendiri – definitely yg sponsor akan mengerti jika ditolak & diberitahu dengan baik. Apa2x pun.. all dah pun di-planned.. atur-cara pun dah disiapkan so takpelah.. yang terbaik saja untuk both pengantin walaupun akan lebih manis jika malam berinai tu biarlah berasingan.. gambar2x kat atas dah mcm bersanding bila both dah jalan bergandingan but there again.. dah both nak macam ni.. takpelah majlis mereka. Malam ni malam debaran for both.. congrats to both! Insya Allah hingga je Jannah..

    0

    0
  46. cucu rozitachewan says:

    wahhhh . cantik nyer nenek aku !!! korang ade ?

    0

    0
  47. Buntat says:

    perghh..ni baru berinai..ade ke berinai grand giler mcm ni..berinai ni cukup adat je kan,..mana ada nak pakai gaun mcm nak rak bagai..adoihaiii che ta…mintak2 kemudian hari jgn la bercerai berai ye che ta…saya doakan yg terbaik untuk awak berdua..

    0

    0
  48. Abah says:

    ????????????

    0

    0
  49. cucu rozitachewan says:

    wahhhh . cantik nyer nenek aku !!!! korang ade ??

    0

    0
  50. panda yg cute says:

    salam semua…sy nk bg pendpt ttg perkhwinan che ta n zain ni…klu dilihat secara logik n akal yg waras mmg perkhwinan dorg ni tllu mmbzir…dlm islam sndri x digalakkn utk mmbzir dlm stp aspek ape pun..krn dlm islam kita diajar agr sntsa bersederhana dlm apa jua pekara…krn mmbzir ni adlh amalan syaitan…mmg che ta n zain terima sponsor yg berjuta2 n da rezki dorg dpt tok perkhwinan…tp rezki yg dtg adlh rezki dr Allah n stp rezki yg dtg tu adalah ujian dr Allah juga krn Allah nk lihat sejauh mn mnusia tu mggunakn rezki yg diberi yg bole dimanfaatkn kpd org lain…jika che ta n zain melihat tersirat dr rezki yg dorg dpt ni mesti dorg akn menolak sponsor yg berjuta2 krn ia bole dianggap suatu mmbziran yg tllu byk….bkn nk dengki sbb dorg dpt sponsor yg berjuta2 tp jika inginkn promosi dlm bsns ada byk cara lain yg bole dilakukn..namun dlm perkhwinan biar la dilakukan dlm bersederhana n ikut syariat islam…jika ada yg x suka pndpt sy…alhamdulillah…tp cuba renungkn lik rezki yg Allah bg adlh ujian kita agr tdk bermegah2…sekian

    0

    0
  51. fuyoo says:

    zakuan tgh pikir “alangkah bahagianya rmhtangga aidil&rita klu keluargaku mrestui mrk brdua” ……yelah kan beza umur cekta ngan zain pn byk beza tp direstui klrga zain….

    0

    0
  52. nufarsa says:

    aku rasa, wedding kau boleh tampung kos 5 orang adik beradik aku punya kahwin. syabas kerana membazir dan tahniah sebab kahwin lagi . Jeles jugak la tengok wedding ang :))

    0

    0
  53. rahsiaaaa says:

    apekahhhh .. aduhaii .. congratess

    0

    0
  54. N says:

    aha! memang sbelum nie dh boleh imagine mcm mana ‘grand’ nya majlis berinai diorang. walaupun berinai cukup skadar adat je. tapi itu xpe la kan. terpulang kat diorang. xkacau duit N pun. haha.

    tapi kann, perlu ke pegang tangan mcm tu? x perlu rasanya?
    apa2 pun, moh le kita doa kan RCW & ZS bahagia smpai ke jannah. tak nak la bahagia smpai anak cucu je.

    # kita kan sedara sesama lain

    0

    0
  55. along says:

    baik gune duit tu untuk anta kat palesti, syria n mesir dll!!!

    0

    0
  56. masatomo says:

    ha ha ha ha ha ha ha ha ha

    0

    0
  57. makhluk says:

    TAK KISAH PUN, TAK DENGKI PUN. TAPI BELOM PAPE BERPEGANG-PEGANGGG. KEH KEH KEH.

    0

    0
    • cerry berry says:

      Apa nak heran, waktu berkawan pun dah pegang macam2 dah napa time 2 xnak tegur napa baru sekarang nak tegur????…ni kan hari bahagia diorang lantak la nak pegang apa pun janji lepas ni dah halal xda pengomen mulut longkang dah….kalau nak tegur pegi tegur si Nora Danish ngan jantan dayus team (JDT) siap g honeymoon kat Thailand lagi 2 belum ada status tunang ke apa ke lagi hebat kalah janda2 lain meleleh hingus jeles tengok nora dapat laki kopek penuh ngan duit rakyat!!!!…sekian

      0

      0
      • Baba Nyonya says:

        “ni kan hari bahagia diorang lantak la nak pegang apa pun janji lepas ni dah halal xda pengomen mulut longkang dah”

        sejak bila pulak Islam menghalalkan sentuhan antara wanita dan lelaki ajnabi? Jangan buat hukum sendiri ye dik..tapi kalau awak bukan Islam, tak mengapalah, tapi sila ambil tahu bahawa selagi belum bernikah, mereka haram bersentuh2an..tak kesah le sapa pun, selagi dia org Islam itu lah panduan & suruhan dan Islam..

        0

        0
  58. miss9009 says:

    Salam. Saya tergerak hati nak menyebut tentang inai yang dipakai..kerana saya lihat tadi inai pelakon ini terlalu merebak hingga ke lengan..mungkin dia tak tahu dan mungkin juga org yg memakaikan inai tidak tahu apakah panduan dalam Islam jika pengantin ingin memakai inai..Saya masukkan di ini bawah panduan tentang pemakaian inai ketika berkahwin buat umat Islam, yg saya ambil dari website http://www.e-fatwa.gov.my/ Moga bermanfaat buat semua.

    Hukum Pemakaian Inai Bercorak Mengikut Syarak

    Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-88 yang bersidang pada 2 Oktober 2009 telah membincangkan Hukum Pemakaian Inai Bercorak Mengikut Syarak. Muzakarah telah memutuskan bahawa:

    1) Pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki adalah diharuskan bagi wanita sama ada yang telah berkahwin atau belum selagi mana tidak menimbulkan fitnah.

    2) Walau bagaimanapun, kadar pemakaian inai di kedua-dua tangan dan kaki adalah terhad sehingga pergelangan tangan dan buku lali sahaja, manakala warna yang digunakan tidak bersifat kekal seperti tatu dan mengandungi sebarang unsur yang meragukan. Mengenai corak atau ukiran yang digunakan pula, corak atau ukiran daun dan tumbuh-tumbuhan adalah dibenarkan, manakala corak-corak haiwan, lambang dewa-dewa atau ajaran atau apa jua gambaran yang bertentangan dengan syarak adalah dilarang.

    3) Pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki bagi lelaki adalah tidak diharuskan kecuali pada sebilangan jari bagi pengantin semasa majlis perkahwinan dan juga untuk tujuan perubatan.

    salam.

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Che Ta kata rezeki dia murah dapat tajaan berjuta. Beruntung betul. Hanya orang terpilih saja yang bertuah mendapatnya.Tapi tak semua orang suka bila dapat tajaan especially part kenduri kawin. Apa yang diberi terpaksa la terima. Pelamin berserabut pun tak pe asalkan ada. Pakaian sarat dengan hiasan pun biarla asalkan fit kat badan. Rambut macam sarang tebuan siap dengan tanduk pun biarla asalkan tajaan. Inai ditangan nampak lebam pun tak pe janji pakai inai. Barang kemas besar2 pun ok asalkan harga berjuta. Yang penting majlis berjalan lancar. Tapi nasib baik la che Ta dengan Zain ni sama cantik sama padan. Apa yang tersarung dibadan nampak lawa je.

    Che Ta ni terlampau fokus pada penampilan diri sampai terlupa nak dressup kan anak2 dia.

    0

    0
  60. loli says:

    Wat apa nk gaduh2 bkn dpt duit pun..lantak diala..dh rezeki dia org nk sponser…x efect periuk nasi korangkan..doakn drg jgn bercerai berai je..dpt pahala..

    0

    0
  61. damia skipper says:

    I like purple color…majlis berinai yg meletopppp..congrats both of u..

    0

    0
  62. Aku ler says:

    dia org ni Islam ker?? bila pulak Islam halalkan berganding2 dan berpegang2 seblom bernikah…. Inai2 x main ler beb yg penting nikah…. kenapa x berini besar selepas nikah…. hancusss adat Melayu…

    0

    0
  63. Anonymous says:

    pelamin nmpk terlalu sarat…..jadi serabut dibuatnye….

    0

    0
  64. peah says:

    mak ai, cik peah nengok tuanya lah si che ta, naseb che peah pakai tudong bolehla kaber leher che peah … huahuahua

    0

    0
  65. jakaria says:

    berseri2 che ta

    0

    0
  66. yui says:

    ko paham tak konsep sponsor. maksud nya pinjam.. macam ko kawen nnt orang sponsor pinggan mangkuk kaca arcopal harga 2,3 ribu.. pakai pinggan plastik pon bleh. orang mengata. padahal bukan ko keluar duit pun. dah org bagi pinjam. che ta dapat sponsor barang kemas 10. juta. abis majlis pulang balik. kalo dia kuar duit beli sendiri baru membazir..

    0

    0
  67. Buntat says:

    eh pssttt…korang rase masa bercinta ni kan,zain dah try ke che ta?agak2 korang? mcm haritu dlm melodi..naik seram bulu aku masa Johan cakap dia dah tak tahan tengok Lana Nordin..ohhh emmmm giiii…

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Allah yang menentukan jodoh mereka..kite harapkan kekal hingga ke ahir hayat,,buat2 insaf la yer yg suke mengutuk2 orang tu k,,ape hak kite nak mengadili org len..”

    0

    0
  69. jeff says:

    Tiadakah ahli kluarga menasihati mana yg mna sptutnya didulukn dan mna dkmudiankn, yg mna wajib dan yg mna lagho. Smoga hidayah menyapa mrk satu hri nnti.

    0

    0
  70. cik ntah says:

    err…. ape yang atas kepala dia tu? pokok ke??

    0

    0
  71. mulot gampang says:

    okey..che ta kawen ke x muka ttp same..make up xde beza

    0

    0
  72. ct juga nama nyer says:

    Hi Kak Ta..cik Ti ni..
    nnt pas abis kenduri, jom ikut i tolong masa banjir..baru la kelas u nnt.
    yg baki sponsor tu, agih2 kan la sikit utk dorang, berkat hidup u kawin nnt di kala usia senja gini.
    btw..congratulation Kak Ta.jgn lupa, erk..sponsor gak mangsa banjir

    0

    0
  73. jj says:

    cantik mmg cantik. baju yg purple tu cantik sangat. tapi mcm x kena jaaaa untuk berinai hahah majlis mmg grand/mewah. tapi x nampak sweet and intimate. hmmmmmm.

    0

    0
  74. teh says:

    haiyo…aku tgk dh mcm mak ng anak..
    dh mcm sandiwaralah plak….

    0

    0
  75. nonamanes says:

    Tak pasti mana silapnya tapi Che Ta nampak tak berseri sangat. Emm..

    0

    0
  76. lulu says:

    macam pakai kamera telefon jerr -,- btw congratss both of you ,

    0

    0
  77. abcdefgh says:

    doakan yg terbaik utk che’ta..ada yg xska ada yg ska..ye la nnti dpt jolokan wedding of the year alih2 cerai berai..mcm sesetengah artis..tu yg org dok xska..ada yg ska sbb pasangan nie sweet..apa2 pn jodoh dah sampai..itu semua rahsia Allah..apa2 pn grand majlis nie..tp x masuk lam guiness Malaysia record ker????hehehe

    0

    0
  78. sape ni says:

    Nape anak dia xnak disiapkan comel2…cian bdk2 tu..mcm selekeh dah jerkk….mcm x comel jerk…..

    0

    0
  79. cayang says:

    aku kan..selama org dok berkata mcm2 psl che ta yer wedding ni..aku mcm lantak pi la…tak nyusahkan org…TETAPI…bila aku tengok gambar2 MALAM BERINAI dia ni, Masya ALlah..mengucap panjangggggg aku…aku tidak jeles tetapi…KO MEMANG OVER LA CHE TA…uhukkkkk….

    0

    0
  80. cucu rozitachewan says:

    lmbat pulak nenek aku kawen nih ! tak sabar cucu nak tgok nyerr . untung aku dpat datuk mudaaa uolllsssss ! jgn jelesss

    0

    0
  81. Tshirt Pagoda > Tshirt muka Nadeem says:

    Seriously aku nak cakap yg Rozita Che Wan ni memang lawa. Muka and body memang cantik tapi kan no matter what shes wearing she will always end up looking like someone who comes from a rural area. Dia pakai mahal mana pon still nampak kampong gile! You know why? because she’s trying wayyyy too hard. Too freaking hard! Ive seen akak2 keje gomen yg muka n gaji biasa2 tapi nampak more expensive than herI feel sorry for her though. Now, org2 yang duduk kampung jgn terasa pulak..korang semua paham maksud aku kan. Nampak mcm kampong tu bukan bermaksud merujuk pada org2 duduk kampung secara literal tapi it’s just an expression or a matter of speech. Well u guys are smart so u know what I mean. Anyways, less is more. It has always been the best approach.

    0

    0
  82. Org berduit leh le wat besar2an…kita tumpang tengok je le..

    0

    0
  83. Anonymous says:

    cantik Cik Ta…tapi nampak ketuaan dia..

    0

    0
  84. PakcikHOT says:

    memandangkan event ni exclusive.. Media hiburan pun tak dibenarkan bawak camera.. tapi dia mintak kat OP.. then OP kasi yg low standard nyer pic jer la, so.. pasal nak judge photographer tu macam tak patut lak.. advertise ok, tapi the way advertise tu macam memperlekehkan OP yg sedang berkhidmat jer.. beautifulnara pun tak tau saper OP yg bertugas kot

    0

    0
  85. nani says:

    Aku serius tak dengki…Sikit pon tak cemburu.Cuma aku agak rasa terkilan kenapa perkahwinan yang halal di sisi Allah malah digalakkan di sisi Islam di campuradukkan dengan budaya barat dan India.Setahu aku berinai ni hanya dlm perkahwinan orang India beragama Hindu.Pakai inai apa perlu dibuat majlis tayang-tayangan.Kalu dibuat di rumah pon takde org nak mengata pon.Sebelum tu pre wedding pulak.ni budaya barat yg terang2 haram dari segi Islam.Korang tgk perkahwinan Irma Hasmie.Meriah jugak.Tapi sejuk mata memandang.Sampai sekarang perkahwinan mereka bahagia sebab ada keberkatan.Tak ada orang berani nak mengata malahan mendoakan lagi.Ini,sebelum kahwin org dah kecoh…nak kawin org kepoh …kompom lepas kawin pon org tetap kecoh.Sebabnya diaorang sendiri yang biarkan diri mrk terbuka sangat dengan perkara2 yg boleh org nak mengata.Soal penajaan mereka boleh menolak sekiranya mereka mengambil penekanan barakah dalam perkahwinan ni.Masalah mereka pon sama suka nak over expose pada masyarakat.Bila orang mengata mulalah kata org ni pemikiran negatif laa…kolot laa..cemburu laaa…Aku dah jadi tahap kesihan dengan RCW ngan Zain ni.Dek kerana terlampau mengikut syarat pihak penaja,majlis berinai mereka ni pon dah macam majlis keramaian Indon.Dengan pakaian sarat dibadan dan kepala…hiasan bunga pelamin yang berserabut…mana indahnya impian perkahwinan mereka.Tak ubah macam patung cendana yg didudukkan…alahai…kesian…kesian yg artis malaysia kini yang tak paham matlamat perkaw\hwinan…

    0

    0
    • alaa says:

      alaa…. x yah jadi isu sgt laa tang berinai…. org warak mcm si Imam Muda Naufal pon time kahwin bini pakai inai penuh tangan… bini purdah tutop molot bagaii pong pakai inai time kawin…. ape kess

      0

      0
  86. Adi says:

    Masyallah, betoi2 grand… semoga kekal bahagia hendaknya hingga ke jannah… doakan yang terbaik, in shaa ALLAH terbaik juga di balasnya, amin ya robb

    0

    0
  87. nad says:

    Lerr dapat sponsor kot…bukannye pakai duit korang. Dan yang penting, bukan amik laki korang!

    0

    0
  88. Anonymous says:

    manoo tue…………

    0

    0
  89. aza says:

    ????? ???? ???? ?????? ??????..moga bahagia ke anak cucu..tambah iman jadi soleh solehah..keluarga yang diredai allah..

    0

    0
  90. Fatimah Az Zahrah says:

    Assalalamualaikum semua…. tanya pada diri kita sendiri! apakah HUKUMnya pre wed, majlis berinai sebelum di ijab & Qabul??? tepuk dada tanya Iman.. tiada istilah ‘DENGKI’ di sini… artis & bukan artis hanyalah manusia biasa.. tak perlu nak bermegah2.. betul ‘MEMBAZIR’ itu adala amalan syaitan… kita sbg org islam mmg ada hak utk menegur dan tegurlah cara yg baik.. kpd Che Ta & Zain… berbaliklah pada HUKUM ISLAM

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      helo ! membazir pon bukan Nye duit diaaaaaaaaaaa…ini kan duit sponser biar lahhhhhhh dh ada orang yg nk sponser rezeki lah tu nama nyeeee ape yg membazirrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sangat ! cik ta ni janda celebrity kau jangan tk tau…kalau dia kasi majlis makan kt atas daon pisang nanti orang akan kate jugak …jadi dh ada yg nk sponser dia ha rembat aje lahhhhhh ape nk pikir2 membazir……helo ! bazir membazir blakang kira haaaaaaaaaa ! yg penting majlis kasi setle dulu…..lov u cik taaaaaaa …tapi memang betol cik ta niari memang tk jambu sangat kenape cik ta? takot malam petama ke?

      0

      0
  91. amanda says:

    Org yg sama jek yg komen atas sane. Kjp dia suka cik ta.. kjp dia kutuk. Time org kutuk, dia meroyan mrh kt org. Ahahhaha lawak la weii. KALAU AKU…. MALU….. ;P

    0

    0
  92. Anonymous says:

    Fuyooo gempaq dow

    0

    0
  93. prihatin says:

    is it anak Rozita? maaf la sekiranya saya nak berkata. kalau betul itu anak Rozita, kenapa ibunya buat majils GRAND tetapi anaknya hanya memakai kasut macam itu? kotor dan nampak macam tidak terurus? adakah Rozita BUSY dengan persiapan yang GRAND sampai TERLUPA pemakaian anak sendiri? *anaknya macam pakai kasut sekolah

    0

    0
  94. lysa jor says:

    majlis memang grand…tp nape fotographer xpandai ambik gambar angle cantik…gambar pun lightning xcantik.rugi sgt…

    0

    0
  95. bodoh hang tu sila simpan says:

    Korang korang yang asik dok kata lantak pilah kat che ta, kata kami yg komen kutuk che ta ni dengkila, jgn nak tunjuk baikla, meh sini aku nak habaq. Yg memana sokong che ta ni sila pi kat memana ulama ka, ustaz2 ka, ustazah2 ka ckp mcm tu nooo…. bisik kat golongan beragama ni “boleh tak ustaz2, ustazah2 jangan nak kutuk2, nak dengki, lantakla che ta nak buat cemana, bukan mintak duit kat ustaz2, ustazah ponnn.” Haaa berani? Harapnya bila meninggal nanti sila golek ke kubur sendiri kalau xnak trima pndgn org lain yg berunsur menasihati.

    0

    0
  96. OPIQ says:

    LOL~
    (Kiamat Semakin Dekat)

    0

    0
  97. katak puru says:

    tak kesah la nak grand ke ape tp blum sah akad nikah dh pegang2. haram…

    0

    0
  98. Oleydoley says:

    Aku x paham la weh.
    Ape jadah nye pakai sampai 2 jenis baju utk malam berinai?
    Purple utk ape?
    Putih utk ape?

    Hoiiiiii meriah tak hingatttttt.

    0

    0
  99. Mengganggugugat pemandangan aku je bayang2 Berkenaan…perhiasan lah yg melebihi segalanyer…silau mata memandang,silau lagi maka tak pandang….hihi…

    0

    0
  100. Elly says:

    Rasa macam semak sangat tengok baju Che Ta. Dengan bunga besar warna emas atas kepala, dengan barang kemasnya lagi, aduhhh. Memang fashion don’t. Simple is better!

    0

    0
  101. amoi says:

    Doakan yang terbaik buat mereka yang mendirikan masjid..usah dicemuh bagai..biarlh..buka pintu hati utk positif ikhlas terima kenyataan..sebaikny kita doakan kebahagian buat mereka.

    0

    0
  102. itik kwn ayam says:

    rambut tu sangat sesuatu.. da mcm datin rosmah mansur je…
    dan benda mcm kipas atas kepala tu x perlu rasenye…
    baik bersanggul biase je.. simple is better..
    cantik tp nmpak gak tuanya..
    ape pun tahniah la ye.. smoga berkekalan

    0

    0
  103. sakura says:

    MCM SEMAK JE… MCM SESAKK JE… NOT LOOK LIKE A NATURAL BEAUTY… SORIIII…..

    0

    0
  104. nonononnoooo says:

    still nampak tua..sorry…

    0

    0
  105. melati says:

    Pelakon suam2 kuku kawin dgn tokey biskut Raya .macam haprak jer…..tak malu ker?

    0

    0
  106. dia says:

    nape gambar gelap & kelam jew….
    dah mcam zaman camera guna kodak dulu2.
    kan dah tak nampak chantek pengantin nyee.
    semoga ia kekal hingga hujung nyawa.

    0

    0
  107. mama says:

    org taw agama, hukum hakam, cam ustz pun kawen lari ke siam, blik sini punbuat grand2 n trima tajaan besaq2, apalah lagi che yg biasa2 je…doakan yg trbaik buat die, g 1 awatnye janda n org tue x ley kawen2 grand2 ke, yg janda dah kompem jandenya, anak dare lom kompem g anak darenye…x yah r belagak yg kawen anak dare tu, tah2 dapat anak dare yg jande blom kawen…sekadar berkongsi pendapat jew…

    0

    0
  108. reeza says:

    gambar shoot x cantik…pengantin dah cantik dah….

    0

    0
  109. CIRCUS MASTER says:

    mmmm i didn’t realise CIRQUE DU SOLEIL did a show in malaysia!

    0

    0
  110. Anonymous says:

    muak tengok pic diorang ni,xda pic lain ke…hadddoooiiiii

    0

    0
  111. lurus bendul says:

    eeemmmmmm, sebesar/semahal manapun perbelanjaan perkahwinan itu, biarlah ianya berkekalan selama-lamanya. Jangan jadi mcam mat salleh kawin sampai juta-jutaan dan bilion tp tak lama sbb tak menetapi matlamat perkahwinan itu, maka jadilah mcam tuuu.
    bye

    0

    0
  112. adik says:

    bersederhana kan lebih bagus, amat dituntut dalam islam

    0

    0
  113. ikan puyu hangit says:

    che ta xde buat majlis khatam Quran ke? wedding kemain lg grand. hamboiii dia~~

    0

    0
  114. pink says:

    che’ ta dah mcm bapuk plk..
    kpd zain..laki haram la pakai inai

    0

    0
  115. Wikidedah says:

    Lawa hang Che Ta! Sapa Henna Artist yang inaikan Che Ta?

    0

    0
  116. […] (21 GAMBAR)Sekitar Majlis Berinai Rozita Che Wan & Zain Saidin (192) […]

    0

    0