Written by AbangNara | December 27th, 2016

Sebenarnya, Abang Nara bersyukur dilahirkan ke dunia ini sebagai seorang lelaki. Selepas berkahwin, Abang Nara mula menyedari bahawa bukan mudah untuk menjadi seorang wanita. Macam-macam perkara yang perlu dijaga, dititikberat dan diberi perhatian.Wajah kena mulus, badan kena kurus, rambut kena rapi, jerawat tak boleh ada, nak keluar rumah kena mekap dulu, baju kena sentiasa up to date dengan fesyen terkini dan macam-macam lagilah.

1

jadi laki jugak senang, asal rambut pendek dah nampak hensem. Heheh

Itu baru bab-bab penjagaan luaran untuk seorang wanita. Belum lagi kira bab penjagaan dalaman. Orang kata, kecantikan yang sempurna ini bermula dari dalam. Kalau bahagian dalaman seorang wanita itu berada dalam kondisi terbaik, pastinya ia akan turut terpancar pada bahagian luaran. Tapi macam mana nak jaga bahagian dalaman yang turut dikenali sebagai “Cik V” sebagai seorang wanita? Ini jawapannya:-

2

Lactacyd adalah jenama nombor 1 di Malaysia untuk produk penjagaan dalaman wanita. Sudah lebih 25 tahun Lactacyd menjadi peneman setia kaum Hawa di Malaysia. Kalau anda seorang wanita, pastinya anda pernah dengar tentang Lactacyd. Dan sudah tentu, sebagai seorang wanita, anda hanya mahukan produk yang terbaik untuk Cik V anda. Sebab itulah Lactacyd, jenama nombor 1 di Malaysia di dalam penjagaan Cik V yang diperbuat daripada “milk essences” yang mengandungi asid laktik dan laktoserum adalah pilihan terbaik. Confirm Cik V anda segar dan bersih sepanjang hari. Buat yang dah kahwin, Abang Nara berani jamin si suami pun akan extra sayang pada anda selepas menggunakan Lactacyd.

3

Cik V untuk setiap wanita adalah bahagian yang paling sensitif dan perlu dijaga dengan rapi. Setiap

Lactacyd dirumus khas untuk memastikan keseimbangan pH di bahagian tersebut. Oleh kerana setiap wanita itu berbeza, Lactacyd mempunyai 6 jenis produk untuk memastikan kesemua wanita di dunia ini boleh menjaga Cik V mereka dengan sempurna.

1. White Intimate

4

Korang yang suka bergaya dan nakkan Cik V nampak lebih putih selepas 4 minggu memang wajib guna Lactacyd White Intimate nie. Confirm husband makin sayang. Muah sikit!!!

2. Revitalizing

5

Kakak-kakak dan adik-adik yang ceria sentiasa itu memang sesuai sangat menggunakan Lactacyd Revitalizing. Kalau guna 2 kali sehari selama 12 minggu, Cik V kakak-kakak dan adik-adik akan lebih lembut dan firm. Takkan tak nak kot?

3. All Day Fresh

6

Hari-hari aktif pergi kerja, jalan kaki pergi kelas kat universiti, suka berjogging bersukan dan sebagainya? Nah Lactacyd All Day Fresh memang sesuai untuk anda. Ada essense herba untuk memastikan Cik V anda segar sepanjang hari. Penting tue!!!

4. Soft & Silky

7

Korang ala-ala Gadis Melayu terakhir? Lemah lembut sopan pijak semut pun tak mati? Lactacyd Soft & Silky yang dikayakan dengan lebihan 10% milik essence amat sesuai untuk anda agar Cik V akan sentiasa terasa nourished dan smooth sepanjang masa. Sesuai sangat dengan keayuan dan kelembutan anda.

5. Feminine Hygiene

8

Tak nak rasa gatal dan bau yang kurang senang keluar dari Cik V anda? Tak payah nak basuh sental pakai sabun setiap kali lepas mandi. Hanya gunakan Lactacyd Feminie Hygiene sahaja. Confirm Cik V anda akan terjaga secara natural 24 jam sehari. Tenang tanpa sebarang masalah.

6. Cool & Fresh

9

Cuaca Malaysia memang panas sampai kadangkala Cik V kita pun berpeluh dibuatnya. Takkan nak letak ais untuk segarkan dan coolkan Cik V kan? Gunakan je Lactacyd Cool & Fresh yang mempunyai non-drying menthol essences, anda akan rasa sejuk dan segar sepanjang masa.

10

Apa yang paling bestnya, untuk setiap botol 250ml Lactacyd, anda boleh gunakannya sebanyak 100 kali. Fuh. Memang berbaloi sangat-sangat. Selain botol 250ml, Lactacyd turut menyediakan botol 60ml dan 150ml. Jadi boleh pilih mana-mana mengikut kesesuaian. Kalau nak pergi travel bolehlah bawa yang 60ml tue. Senang nak packing letak dalam beg.

11

Khas untuk pembaca BeautifulNara yang super awesome, anda boleh dapat 20% diskaun apabila membeli Lactacyd 250ml di Giant seluruh Semenanjung Malaysia. Sekiranya anda membeli 4 botol 150ml Lactacyd di Watsons, anda akan dapat charms percuma! Anda juga bolehlah melawat www.watsons.com.my untuk mendapatkan info lanjut. Untuk lebih banyak tips menjaga kesihatan dan kecantikan Cik V anda, layari
www.lactacyd.com.my
dan Facebook Lactacyd. Kalau nak request free sample, boleh ke sini . Selamat mencuba!!!



Written by Bella | December 26th, 2016

Tahniah kami ucapkan kepada pelakon Hafidz Roshdi yang bakal bergelar bapa tidak lama lagi selepas mengesahkan isterinya, Nur Shuhada kini sedang hamil.

Walaubagaimanapun, Hafidz masih belum bersedia untuk memberikan maklumat lanjut mengenai kehamilan isterinya kerana belum mendapat pengesahan daripada doktor.

Ya, isteri memang sudah hamil kerana sudah menunjukkan tanda-tanda sedang berbadan dua seperti mual dan muntah-muntah. Cuma­nya, saya belum mempunyai ke­sempatan untuk membawanya berjumpa doktor.

Barangkali, dalam waktu terdekat saya akan membawanya untuk bertemu doktor. Keluarga saya terutama ibu bapa sudah mengesahkan bahawa dia sudah hamil apabila melihat keadaan dia sekarang.

Alhamdullillah, semoga isteri Hafidz diberikan kesihatan yang baik sepanjang tempoh kehamilan. Banyakkan berehat agar kandungan benar-benar sudah kuat.

Sumber Berita : Kosmo

Written by Bella | December 26th, 2016

Siapa sangka dalam diam pelakon Dato Boy Iman menyambung pelajaran dan kini sudah bergelar Doktor. Berita itu mula menarik perhatian ramai apabila Dato Boy Iman memuat naik foto ketika majlis konvokesyen beliau.

Menurut Dato Boy Iman, beliau pernah gagal dalam pengajian sebelum ini tetapi ia bukanlah penghalang untuk beliu terus berusaha demi masa depan yang lebih baik.

Saya memang sudah sambung belajar sejak 2013. Walaupun pernah gagal tetapi saya mesti usaha dalam apa cara sekalipun untuk habiskan pengajian ini.

Program yang saya ikuti ini pengajian jarak jauh (PJJ), bagi saya ilmu itu penting untuk masa depan. Pada awal mengikuti kursus kedoktoran saya ambil bidang bisnes namun saya tak dapat nak bawa, jadi saya buat keputusan untuk tukar ke bidang sosial dan kemanusiaan. Bidang yang saya ambil ini buat research untuk thesis dan assignment.

Alhamdulillah syukur dengan ada bantuan kefahaman pensyarah saya dapat habiskan pengajian saya. Dalam proses nak habis tu ada jugalah saya mendapatkan bantuan dengan memberikan upah untuk check susunan ayat Bahasa Inggeris.

Tahniah kami ucapkan kepada Dato Dr Boy Iman. Kegagalan  lalu bukanlah penamat kehidupan anda, kekal cekal dan jangan berputus asa untuk terus berjaya.

Sumber Berita : Media Hiburan

Written by Bella | December 26th, 2016

Baru-baru ini kita tersenyum gembira buat Adi Putra yang khabarnya bakal menimang cahaya mata bersama isteri keduanya, Norshahida.  Bahkan Adi juga memberitahu beliau sudah berdebar menanti kelahiran anaknya nanti.

Namun, terkejut kami mendengar satu khabar angin mengatakan Norshahida sebenarnya keguguran ketika usia kandungan beliau mencecah lima minggu. Walaubagaimanapun, perkara ini dirahsiakan sedangkan keguguran itu berlaku beberapa bulan lalu.

Menurut sumber berkenaan kepada Raja Mawar menerusi sebuah ruangan di Bipop, rumah tangga Adi dan Norshahida juga sedang bergolak tetapi tidak pasti apakah punca utama masalah mereka berdua.

Hmmph, jika berita ini benar, kami harap Adi Putra dan Norshahida dapat menempuhi ujian didalam rumah tangga mereka dengan tabah.  Soal jodoh dan zuriat semuanya terletak di tangan Tuhan. Harapnya tuan empunya badan dapat tampil untuk menjelaskan perkara sebenar juga agar tiada spekulasi liar yang tercetus.

Sumber Berita : Bipop Berita Harian

Akhirnya, impian anda untuk bergaya dengan iPhone 7 bakal menjadi kenyataan. Tak perlu keluarkan sebarang duit untuk membelinya. Ingat lagi tak tentang applikasi MANIS yang pernah Abang Nara kongsikan dulu? Ala app yang boleh upload semua gambar resit pembelian korang tue. Diorang tengah nak hadiah 3 buah iPhone 7 kepada 3 pengguna bertuah yang melakukan 3 langkah di bawah ini.

1. Download applikasi MANIS di sini https://bnc.lt/AwKm/2WipxOYily
2. Gunakan applikasi MANIS ini sebanyak kali yang mungkin
3. Ajak mak/ayah/gf/bf/adik/abang/kakak anda untuk sama-sama download applikasi MANIS

Tak ada kena beli apa-apa, tak ada kena keluarkan duit sesen pun. Korang cuma perlu buat 3 langkah di atas dan terus ada peluang besar untuk dapatkan iPhone 7. Takkan tak nak kot? Abang Nara dah mula mengajak geng-geng di Facebook untuk download applikasi MANIS. Free iPhone sapa tak nak wei!!! Good luck and all the best.

Page 5 of 36« First...34567...102030...Last »