Written by serenity | June 29th, 2015

Bulan Ramadan ini, ramai yang mengambil peluang bagi berniaga. Maklumlah, mencari wang lebih untuk sambutan Hari Raya. Dengan kewujudan media sosial, kerja-kerja promosi bagi produk menjadi mudah, apatah lagi jika produk sudah ada nama. Malah, peniaga boleh mewujudkan hashtag menggunakan kata kunci tertentu bagi memudahkan pembeli mendapatkan maklumat mengenai sesuatu produk.

Pereka fesyen terkenal Rizalman juga melancarkan koleksi fesyen khas untuk hari raya ini yang turut dijual melalui laman membeli-belah online iaitu Zalora. Pereka itu khabarnya telah mengkhususkan hashtag #RizalmanForZalora untuk memantau maklumat dan belian produk Rizalman for Zalora oleh pelanggannya.
 photo nae1.jpg
Namun begitu, agak tidak menyenangkan apabila hashtag #RizalmanForZalora telah disalah gunakan oleh agen-agen penjual tudung Naelofar Hijab. Apabila diklik #RizalmanForZalora, yang ditampilkan ialah maklumat mengenai Naelofar Hijab. Sudah tentu Rizalman mempunyai hak untuk menyuarakan pendapatnya mengenai penyalahgunaan hashtag tersebut. Tulis Rizalman di Instagram miliknya:

Saya buat HASHTAG rizalmanforzalora ni sbb senang saya nak lihat pemakai2 rekaan saya bergaya sakan dengan belian mereka, jadi janganlah share page ini ok. Kalau meniaga tudung buat cara meniaga tudung… Jaga peradaban perniagaan dalam Islam sebagaimana tudung itu menjaga kehormatan seorang insan. #hanyamenegurbukanmarah

Walaupun secara teknikal perkara ini bukanlah kesalahan Neelofa disebabkan ia dilakukan oleh agen tudungnya, Neelofa tidak berhubung terus dengan Rizalman bagi membuat penerangan. Sebaliknya dia membuat komen di akaun Instagram rakannya yang juga seorang pereka fesyen muda terkenal, Fizi Woo. Rizalman menganggap kata-kata ini ditujukan kepadanya lantas memuatnaik screenshot komen Neelofa ke akaun Instagram miliknya.

 photo nae2.jpg.png

 photo nae3.jpg.png

Status ini bagaimanapun telah dipadam oleh Rizalman. Sehubungan itu, Neelofa selepas itu telah memuat naik satu kata-kata mengenai tutur kata seorang lelaki ialah cerminan hatinya.

Keseluruhan gosip dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Dapatkan maklumat mengenai Festival of ASEAN Cultural Expressions. Like page ini!

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 28 June 2015

 
Written by AbangNara | June 29th, 2015

Berbadan gempal, besar atau gemuk (kalau straightforward) di dalam industri hiburan adalah satu cabaran. Memang cabaran untuk dapatkan tawaran berlakon, mengacara atau menyanyi apabila saiz badan anda lebih besar daripada biasa. Itu satu realiti yang tak boleh dinafikan. Kalau dulu ramai selebriti bersaiz besar terpaksa berhempas pulas berdiet menguruskan badan untuk kelihatan bergaya, tetapi kini Sherry Al Hadad dan Zulin Aziz bersama MisClaire telah membuktikan badan gempal bukanlah penghalang untuk tampil sedap mata memandang.

misclaire

Untuk makluman, Sherry Al Hadad menggunakan saiz 5XL sementara Zulin Aziz pula bersaiz XL. Memang sukar untuk mencari baju-baju yang bergaya, cantik dan menawan di dalam saiz sebesar itu. Memahami masalah mereka yang berbadan gempal, MisClaire telah tampil untuk memberikan penyelesaian. MisClaire memfokuskan pakaian ‘plussize’ dengan memberikan ‘value for money’ buat para pembelinya. Cantik-cantik koleksi yang ditawarkan. Semua direka khas dan bukan sekadar tangkap muat.

misclaire

Bersempena Hari Raya ini juga, MisClaire telah tampil dengan koleksi pakaian hari raya untuk mereka yang bersaiz besar ini. Menggunakan Sherry Al Hadad dan Zulin Aziz sebagai model, Abang Nara kagum melihat mutu baju yang ditawarkan dengan harga yang amat berpatutan. MisClaire menawarkan saiz baju sehingga 8XL. Jadi tak ada alasan lagi untuk anda tidak tampil bergaya di pagi raya. Banyak koleksi dan pilihan untuk dibeli oleh anda di www.misclaire.com.

raya

Jom kita tengok bagaimana Sherry Al Hadan dan Zulin Aziz ditransformasikan oleh MisClaire. Kalau diorang boleh, anda pun pasti boleh jugak!!!

Ini pula beberapa gambar ‘behind the scene’ Sherry Alhadad, Zulin Aziz dan MisClaire. Abang Nara suka melihat confidence yang terpancar di wajah mereka. Betullah kata orang, pemakaian seseorang boleh menaikkan atau menjatuhkan tahap keyakinan kita.

misclaire

misclaire

misclaire

misclaire

Sekiranya anda seorang yang berbadan gempal, tak perlu goyah dan tak perlu risau lagi. Anda juga boleh tampil bergaya serta menawan, lebih-lebih lagi di pagi raya nanti bersama MisClaire. Kualiti berbaloi dengan harga yang ditawarkan. Sekarang ini pun tengah ada promosi raya. Jadilalah silalah ke laman web MisClaire, Facebook MisClaire dan juga Instagram MisClaire untuk memilih sendiri pakaian yang anda minat. Selamat membeli belah!!!

Written by Bella | June 29th, 2015

Penyanyi Black Hanifah dikejutkan dengan berita yang tidak disangka oleh beliau sewaktu menjalani pemeriksaan perubatan beberapa minggu lepas. Menurut Black beliau agak terkejut apabila doktor mengesyaki beliau menghidap sakit jantung selepas mengadu merasa letih dan pening ketika sedang mencari lokasi yang sesuai bagi majlis cukur jambul anaknya.

Kejadian berlaku tiga minggu lepas sewaktu saya dan isteri sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis cukur jambul anak saya. Ketika naik tangga di Dewan N’dah Mahligai, badan saya tiba-tiba rasa letih dan jantung berdegup laju sangat.
Saya kemudian rasa pening dan nak muntah sehingga isteri menyuruh saya duduk dan baring dulu. Selepas itu, kami terus pergi ke klinik untuk menjalani pemeriksaan dan ketika di sana, doktor melakukan ECG (electrocardiogram) ke atas saya.

Kemudian apabila mendapat keputusan, doktor beritahu saya disyaki ada penyakit jantung. Menurut doktor, jantung saya ada masalah dan dia bagi surat rujukan ke hospital untuk saya pergi berjumpa dengan doktor pakar. Saya memang terkejut dan tak percaya kerana saya tidak pernah ada masalah jantung lebih-lebih lagi saya seorang yang aktif bersukan.

Khuatir dengan keadaan kesihatan beliau, Black telah ditahan di wad untuk satu malam dan telah menjalani beberapa lagi pemeriksaan lanjut untuk mengetahui status sebenar penyakitnya itu. Walaubagaimanapun, Black merasa syukur taktala doktor mengesahkan jantung beliau tidak mengalami sebarang masalah yang serius dan kini keadaan beliau sudah semakin baik.

Memang terkejut jika sesiapa sahaja dikatakan mempunyai masalah jantung oleh doktor kerana sakit jantung adalah pembunuh no 1 di negara. Banyak perkara yang kita tidak boleh lakukan dan sering akan merasa bimbang dengan keadaan kesihatan. Apa-apa pun syukurlah Black Hanifah tidak mempunyai sebarang masalah yang serius.

Sumber Berita: Tonton Extra

Written by AbangNara | June 29th, 2015

Drama Pesan Dari Tuhan karya Erma Fatima sepatutnya ditayangkan semalam menerusi slot Cerekarama di TV3. Sayangnya pada saat-saat akhir, pihak terbabit telah membatalkan tayangan drama tersebut atas nama etika penyiaran. Akibatnya, mula timbul desas-desus punca sebenar pembatalan tayangan drama Pesan Dari Tuhan ini. Ada yang membuat tanggapan drama ini terlalu pedas sindirannya untuk ahli politik sehingga wujud campur tangan pihak-pihak tertentu.

erma fatima

Susulan pembatalan ini, Erma Fatima telah meluahkan rasa kecewanya menerusi akaun Instagram miliknya.

erma fatima

erma fatima

Namun disebabkan spekulasi yang semakin bertebaran akibat pembatalan drama Pesan Dari Tuhan ini, Erma Fatima telah tampil membuat penjelasan panjang lebar. Menurut Erma, pembatalan ini dilakukan bukan kerana isu politik. Malah Erma sendiri melahirkan rasa redhanya atas nasib yang menerima drama ini. Tulis Erma:-

Saya hanya seorang pengkarya kecil yg cuba utk mengingat-ingatkan bangsa sy yg semakin berpecah belah melalui karya kecil ini. Saya bukan berbicara POLITIK kerana sy bkn ahli politik dan tak berminat utk berpolitik.

Saya hanya bercerita tentang kebenaran yg sy lihat dgn mata dan dengar dgn telinga. Luahan emosi kekecewaan sy di ig ini kerana drama ini tdk dpt d tayangkan telah mengundang spekulasi demi spekulasi. Saya mohon semua sahabat-sahabat disini untuk kita menghentikan saja penyebaran dan persepsi yg boleh mengundang kpd fitnah d bulan Ramadhan yg mulia ini.

Saya dgn redha hati menerima nasib drama ini. Sy menghormati permintaan stesen untuk pemotongan-pemotongan tersebut atas nama etika penyiaran dan saya mengambil keputusan untuk tidak menyiarkannya di stesen tersebut kerana saya tidak mampu untuk memotong matlamat karya ini saya terbitkan.

Maka saya harap penjelasan ini dapat bersama-sama kita fahami. Insyaallah. Kalau d izinkan Allah pasti akan ada waktunya karya kecil ini dpt d pranontonkan bersama. PESAN DARI TUHAN berbaik-baik sangkalah kita pada takdirNYA kerana dia lebih mengetahui segalanya

erma fatima

Bukan senang untuk menonton drama yang lari daripada klise drama cinta/kahwin paksa/isteri kurang ajar sejak kebelakangan ini. Sedih juga apabila drama yang mempunyai mesej mendalam sebegini terpaksa dibatalkan tayangannya. Inilah dugaan dan cabaran seorang penerbit/pengarah drama seperti Erma Fatima. Bila nak buat drama yang bermakna sikit, macam-macam halangan yang mendatang. Mungkin sebab itu kebanyakan penerbit lebih rela buat drama dengan tema yang sama dan berulang. Cuma tukar pelakon sahaja. Apa pendapat anda?

P.S: Honda CR-V baru dengan 7 tempat duduk