Written by AbangNara | December 15th, 2014

Entah mengapa malam semalam Abang Nara terasa sedikit sentimental dan mula menyelongkar gambar-gambar ketika belajar di Korea dahulu. Fuh~~Banyak sungguh kenangan manis. Main salji, pergi jalan-jalan ke Nami Island dan macam-macam lagilah. Masa awal-awal tahun 2002 ketika sampai memang sedih kerana tinggal berjauhan dengan family. Namun lama kelamaan dah terbiasa sampai rasa tak nak balik.

maggi royale

Dalam banyak-banyak benda best ketika belajar di Korea, satu je benda yang kurang best. Makanan. Pada mulanya memang tak boleh masuk langsung tekak Abang Nara dengan makanan Korea. Iyerlah Abang Nara kalau makan selalu makan nasi campur. Tup-tup datang Korea kena makan sundubu chige, kimchi chige. Malam-malam bila lapar memang malas nak pergi kedai untuk makan. Nasib baiklah mak Abang Nara selalu menghantar MAGGI sebagai bekalan masa darurat sebegini. Hehehe.
maggi royaleMAGGI Kari nie kalau makan masa winter memang feel dia lain sikit. Abang Nara kalau masak mesti kena letak telur sebijik. Pergh!!! Makin kaw dibuatnya. Sememangnya bekalan MAGGI yang cukup adalah amat penting untuk pelajar-pelajar oversea. Selalu kalau mak Abang Nara hantar, 3/4 kotak akan dipenuhi dengan MAGGI. Time Abang Nara dulu perencah yang femes selain kari ialah Ayam, Asam Laksa dan Tomyam. Tengah tulis nie pun kecur air liur dibuatnya.
maggi royale

Sekarang ini dah makin banyak pilihan yang ada apabila MAGGI mengeluarkan MAGGI Royale. Dengar nama pun dah tahu yang ini adalah mee segera premium. Ada 2 jenis MAGGI Royale iaitu Penang Seafood Curry dan Korean Spicy Braised Beef. Abang Nara dah cuba kedua-duanya ketika menghadiri sesi masakan oleh Chef Muluk di dapur Masak-Masak MAGGI. Memang sedap. Feveret Abang Nara sudah tentu yang Korean Spicy Braised Beef.

maggi royale

Chef Muluk sedang menunjukkan skillnya

Menarik juga melihat teknik masakan Chef Muluk. Memang berbeza betul dengan diri ini. Abang Nara kalau masak tak adalah nak letak udang, daging, sayur-sayuran atau lobak. Cukup sekadar panaskan air, masukkan perencah, masukkan mee dan tunggu menggelegak. Namun itulah kelebihan MAGGI. Setiap orang ada cara yang berbeza menyediakan MAGGI kegemaran mereka. Jom tengok hasil masakan MAGGI Royale Chef Muluk. Confirm korang akan teruja!!!

maggi royale

pergh~~siap daging tue MAGGI Royale Korean Spicy Braised Beef

maggi royale

MAGGI Royale Seaafood Penang Curry nie diletakkan udang lagi, lazat!!!)

Sempat jugaklah Abang Nara korek beberapa tips daripada Chef Muluk untuk melazatkan lagi MAGGI Royale yang bakal Abang Nara masak. Tips paling penting ialah memang kena masak ikut jumlah minit yang disarankan. Ia adalah untuk memastikan mee tersebut betul-betul kembang. Memang diorang dah buat kajian dah. Contoh MAGGI Royale Korean Spicy Braised Beef kena masak selama 5 minit. Jangan terlebih jangan kurang. Heheh.

maggi royale

Amcam ada gaya chef tak? Hehehe. Abang Nara yakin ada pembaca BeautifulNara di overseas yang masih belum berpeluang mencuba MAGGI Royale ini kan? Jangan risau sebab Abang Nara nak hantarkannya kepada anda semua. Menarik tak? Terima kasih kepada MAGGI yang memberi peluang untuk Abang Nara membuat contest ini. Anda yang berada di oversea hanya perlu menghantar gambar anda (selfie pun boleh) dengan apa jua perisa MAGGI, buat ayat pujuk rayu sikit dan hantarkan kepada contest@beautifulnara.com. Satu kotak MAGGI Royale dengan bungkusan yang amat premium akan dihantar kepada 10 orang pemenang. Best kan?

maggi royale

Selamat mencuba diucapkan kepada anda semua. Inilah peluang anda untuk merasai sendiri keenakan MAGGI Royale. Buat yang tinggal di Malaysia, Abang Nara sarankan bersegeralah mencuba mee segera premium ini. Rasanya memang sedap dan terangkat. Sekali cuba, pasti akan terus melekat punya. Selamat menjamu selera!!! Untuk maklumat lanjut sila layari laman web MAGGI Royale.

Written by AbangNara | December 15th, 2014

Bagus sungguh Putri Mardiana ini. Adab melayan tetamu memang terbaik. Pasti hilang dahaga di tekak pihak JAIS yang menangkap dirinya berkhalwat dengan Shahrizam Abdullah yang dikenali sebagai Ejump. Menarik juga Abang Nara membaca kisah tangkapan yang diceritakan dari sudut Putri Mardiana ini. Ada 2 perkara penting yang ingin disampaikan olehnya iaitu tangkapan ini dirancang oleh bekas teman lelakinya dan kedua Ejump sekadar masuk ke rumah untuk minum air selepas menghantar dirinya pulang.
putri mardiana ditangkap khalwatPutri Mardiana turut memaklumkan yang dirinya memang sudah merancang untuk berkahwin dengan Ejump yang merupakan suami orang. Untuk makluman, Putri Mardiana sering menemani Ejump menghadiri prosiding kes penceraiannya. Hari ini, kes tersebut telah selesai dan Ejump sudah melafazkan cerai terhadap isterinya. Susulan itu, Putri Mardiana dan Ejump merancang untuk berkahwin tahun hadapan.

ejump

Ikuti penjelasan panjang lebar mengenai kes tangkap khalwatnya di bawah:-

Saya ke mahkamah hari ini tadi, kerana kes perceraian teman lelaki saya. Hari ini kami mengambil surat cerai Ejump dan syukur kes itu sudah selesai. Teman lelaki saya bukan lagi suami orang sebenarnya dan selama ini saya sering menemaninya ke mahkamah menjalani prosiding perceraiannya itu. Sebenarnya, kami memang sudah merancang mahu bernikah. Kalau tiada aral, majlis pernikahan kami akan berlangsung selepas raya tahun depan.

Apa yang semua sudah tahu, saya tidak perlulah menidakkan kerana orang tetap akan memberi tanggapan negatif terhadap saya. Namun, saya tahu dan kenal dengan pihak yang merancang perkara ini (ditangkap khalwat). Saya sebenarnya di ‘prank’ bekas teman lelaki saya dan juga mendapat tahu perancangan ini melibatkan bekas isteri Ejump. Mereka bersepakat untuk kenakan saya dan bekas teman lelaki saya minta nombor rumah saya daripada tuan rumah. Dia juga yang membuat aduan kepada pihak JAIS sehingga serbuan dibuat.

Kemudian JAIS datang (selepas Ejump masuk untuk minum air) dan saya suruh teman lelaki membuka pintu. Kami tak lari kerana buat apa kami nak takut, sedangkan ketika itu kami tidak buat apa-apa. Kami pun masih dalam keadaan berbaju lengkap. Saya siap jemput JAIS minum dan mereka jadi serba salah.

Sebenarnya bekas teman lelaki saya itu adalah kawan baik kepada Ejump. Sewaktu saya bersama dengan bekas kekasih saya itu, Ejump tahu banyak tentang kami. Malah Ejump tahu yang dia pernah pukul saya. Sehinggalah kami putus dan saya semakin rapat dengan Ejump sebab dia banyak memberi semangat pada saya.

Keluarga sudah tahu hubungan kami tetapi buat masa ini kami tak berhasrat percepatkan pernikahan sebab kami bukan mahu kahwin kerana perkara itu (ditangkap khalwat). Saya terima dan terpaksa hadap semua ini. Saya tahu memang ada pihak yang tidak boleh tengok saya bahagia dan ada saja yang dengki.

Tak mengapalah, hari ini mungkin hari saya. Terima kasih pada pihak yang telah buat saya popular. Kalau ini cara dapat puaskan hati dia, kami dah puaskan hati dia. Apa yang penting sekarang ini, anak-anak saya selamat.

putri mardiana ditangkap khalwat

Nasihat Abang Nara, tak payahlah tunggu tahun depan nak kahwin. Nikah je dulu. Buat apa yang wajib. Alang-alang dah kena tangkap basah. Tak kiralah kena prank ke masuk dalam sekadar minum air ke. Yang penting memang berdua-duaan. Tak gitu? Apa pula pendapat anda? Sumber MalaysianDigest.

Written by AbangNara | December 15th, 2014

Setelah gagal dalam perkahwinannya yang terdahulu, Zul Huzaimy telah pun berkongsi berita gembira mengenai pertunangannya dengan seorang wanita yang hanya dikenali dengan nama Misz Erna. Untuk makluman, Zul Huzaimy telah bercerai sejak tahun 2010 dan ada desas-desus menyatakan teman wanita barunya ketika itu adalah isteri orang. Namun tidak diketahui sama ada Misz Erna adalah orang yang sama ataupun wanita yang berbeza.
zul huzaimy bertunang

Apa pun jelas terpancar kegembiraan Zul Huzaimy dengan pertunangannya apabila kata-kata yang ditulis menerusi akaun Instagramnya amat syahdu sekali. Tulis Zul:-

Alhamdulillah selesai sempurna semuanya. #majlis #tunang aku #zulhuzaimy dan dirinya yang tersayang @miszerna Terima kasih mak merestui diriku. Joy sayang mak. Terima kasih puteraku Awal Haziq yang sangat gembira bila diriku sudah berpunya. Terima kasih pakjak, terima kasih uncle din, abg hatta, kak lin, terima kasih along, adik2ku ina, ayien, Iwan, Julia, seha, fidah, Aus, Noni, Pipi @dyayabesh, fatimah @iemamarzuki faqiha @velvettinta Terima kasih buat sahabatku rizal @kuzuri82 @hafizmahmud76 dan isteri, Saiful dan isteri.

Terima kasih kaum keluarga Terima kasih sayangku @miszerna menerima diriku. Jagalah dirimu di sana buat diriku di sini. Kasih dan sayangku moga ke akhirnya. Terima kasih tak terhingga pada sekalian yang membantu buat mama Puan rokiah, uncle HMNor, Ila, cikgu lizawati (along) dan cikgu zainudin, busu sekeluarga, dato’ jasmay dan isteri serta keluarga @adrianajasmay @liyanajasmay buat allahyarham ayahanda Marzuki Yusie, moga ayah tenang dan bahagia di sisi Allah.

zul huzaimy bertunang

Tahniah diucapkan kepada Zul dan Erna atas pertunangan ini. Semoga semuanya berjalan lancar sehingga ke hari pernikahan. Nanti kongsi-kongsikanlah tarikh bersejarah tersebut. Pasti ramai peminat yang teringin melihat Zul naik ke jinjang pelamin sekali lagi. Tahniah!!!

zul

P.S: Best Buy World Malaysia sedang mengadakan promosi akhir tahun”. Jom dapatkan barangan-barangan jenama popular seperti SK-II, Estee Lauder, Clinique, Christian Dior, Chanel dan Calvin Klein pada harga potongan. Pelbagai potongan pada semua kategori seperti minyak wangi, beg tangan, pencuci muka, kosmetik dan banyak lagi. Layari Facebook Best Buy World Malaysia, Instagram Best Buy dan juga laman web Best Buy Malaysia untuk melihat dengan mata anda sendiri.

Written by AbangNara | December 15th, 2014

Seperti yang kita tahu, perkahwinan Romie dan Liyana Manan akhirnya telah berakhir dengan penceraian. Sebelum penceraian tersebut berlaku, Hanez Suraya telah tampil memaklumkan yang dirinya sudah tiada apa-apa lagi hubungan dengan Romie. Namun kebanyakan pengikut dunia hiburan enggan mempercayai kata-kata Hanez Suraya. Ramai yang melabelkan kenyataan Hanez itu dilakukan sekadar untuk menyelamatkan kerjaya lakonannya yang dilihat telah berkubur. Malah ramai yang membuat andaian Hanez dan Romie akan kembali memadu kasih sebaik sahaja penceraian berlaku.

hanez suraya

Kesian juga Abang Nara kat Hanez. Cakap perkara benar pun orang tak percaya. Tampil di Metro Ahad, Hanez menafikan dakwaan yang dirinya berbohong mengenai status hubungannya dengan Romie. Kata Hanez:-

Berbohong semata-mata mahu menyelamatkan kerjaya? Dakwaan itu tidak masuk akal. Memang saya sayangkan karier yang dibina hampir 10 tahun, tetapi saya tidak akan mempermainkan soal hati dan perasaan.

Kenapa pula saya perlu memberi kenyataan (mengenai penceraian Romie dan Liyana), sedangkan antara kami tida ada apa-apa hubungan. Untuk apa saya sentuh perkara yang tiada kaitakan dengan saya.

Sudah-sudahlah! Kisah saya dan Romie sudah lama berlalu. Saya tidak mahu merosakkan keadaan. Ini kenyataan akhir saya mengenai Romie dan harap tidak akan ada lagi mana-mana pihak cuba bertanya atau membangkitkan soal antara kami.

Tidak dinafikan Romie lelaki baik yang pernah hadir dalam hidup saya, tetapi tiada jodoh antara kami.

romie

Diharap semua pihak berpuas hati dengan kenyataan ini dan tidak lagi memandang serong kepada Hanez Suraya. Boleh dah tutup buku kisah Romie dan Hanez. Mereka sudah tiada apa-apa lagi hubungan. Tak perlu dikaitkan lagi. Kedua-duanya sudah membawa haluan masing-masing. Sudah tiba masa untuk kita juga tidak membicarakan mengenai mereka lagi. Tak gitu?

P.S: 2014 Ford Kuga Special Edition

Page 20 of 37« First...10...1819202122...30...Last »